Jak to jest, że większość kobiet obniża standardy z wiekiem (wygląd) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak to jest, że większość kobiet obniża standardy z wiekiem (wygląd)

Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 651 do 715 z 1,463 ]

651

Odp: Jak to jest, że większość kobiet obniża standardy z wiekiem (wygląd)

Jack Sparrow

Powiem ci tak.
Jako student, bardziej podniecały mnie kobiety w okolicy 40, niz moje rówieśniczki.
Miałem relacje z kilkoma takimi "nauczycielkami" i zarówno obcowanie z nimi cielesne, jak i te intelektualne, było 100 razy lepsze.
co z tego, że te młodsze miały np jędrne pośladki, jak nie za bardzo umiały zrobić z nich użytek.
Te starsze, same kładły maja rękę na swój tyłek, gdy byliśmy na spacerze.
Te młodsze? Szkoda gadać, z głębszymi pocałunkami publicznie  miały problem.
Sex z tymi starszymi to był rollercoaster.
Te młodsze, z reguły leżały jak kłody, co nie było by jeszcze jakimś problemem, każdy z nas w końcu kiedyś zaczynał przygodę z sexem,ale kompletnie nie chciały się go uczyć.

Zobacz podobne tematy :

652 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-07-28 14:43:01)

Jack Sparrow napisał/a:

Ta godność to przepraszam czym jest wyrażona? Litrami botoksu czy kilogramami implantów?

Nieuganianiem się za partnerem w wieku syna wink. Botoks i implanty sa dla własnego, lepszego samopoczucia.

653

KoralinaJones napisał/a:

Skoro młodość gwarantuje powodzenie, to dlaczego większość z tych dziewczyn im się nie podoba?

A kto ci powiedział, ze młodość gwarantuje powodzenie w związku? Nic takiego nie powiedziałem.

Ja się odnoszę do ATRAKCYJNOŚCI. Młoda 8/10 przebije starą 8/10. Zawsze tak było i zawsze tak będzie. Czy 33 latka 9/10 wygra z 20stką 3/10? Oczywiście. Ale czy 40letnia 6/10 (ciut ponad średnią) z dwójką dzieci (gdzie każde z innym) wygra z taką 20stką 4/10 (ciut poniżej średniej)? Jest to bardzo wątpliwe.

Samotni faceci na tym forum to akurat jak jeden mąż szukają MŁODEJ o aparycji przynajmniej 6/10, najlepiej bez doświadczenia (lub z minimalnym) bez dzieci, nałogów i problemów zdrowotnych. Więc ich przykład akurat udowadnia moją tezę. To czy oni znajdą kogoś do związku nie ma nic do rzeczy, bo to osobna sprawa i bardziej skomplikowana niż sam wiek i wygląd.

654 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-07-28 14:53:31)

Szeptuch napisał/a:

Jack Sparrow

Powiem ci tak.
Jako student, bardziej podniecały mnie kobiety w okolicy 40, niz moje rówieśniczki.
Miałem relacje z kilkoma takimi "nauczycielkami" i zarówno obcowanie z nimi cielesne, jak i te intelektualne, było 100 razy lepsze.
co z tego, że te młodsze miały np jędrne pośladki, jak nie za bardzo umiały zrobić z nich użytek.
Te młodsze, z reguły leżały jak kłody, co nie było by jeszcze jakimś problemem, każdy z nas w końcu kiedyś zaczynał przygodę z sexem,ale kompletnie nie chciały się go uczyć.

Cała dyskusja, która się tu toczy, sprowadza się do prostych wniosków, uogólnień na podstawie badań i statystyk, i właściwie nie wiedzieć czemu ma to służyć. Przecież nikt nie twierdzi że młodość jeśli jest atrakcyjna, to jest nieatrakcyjna, i jako taka stanowi pragnienie większości. Mnie tylko śmieszą teksty o tym, że:
a. mężczyźni sie nie starzeją
b. starzeją sie wyłącznie kobiety

Kto tutaj uderzył w ścianę? big_smile

655 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-07-28 14:56:29)

Jack Sparrow napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Skoro młodość gwarantuje powodzenie, to dlaczego większość z tych dziewczyn im się nie podoba?

A kto ci powiedział, ze młodość gwarantuje powodzenie w związku? Nic takiego nie powiedziałem.

Ależ właśnie Ty. Posługujesz się tylko i wyłącznie jednym kryterium.

656

Szeptuch napisał/a:

Jack Sparrow

Powiem ci tak.

Najważniejsze, aby obie strony były zadowolone z relacji.

657

KoralinaJones napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Nie.

Ja podniosłem kryterium wieku w ocenie atrakcyjności. A nie w kontekście sukcesu zbudowania związku. Bycie atrakcyjnym i pożądanym ma się nijak do budowania trwałej i szczęśliwej relacji.

658 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-07-28 15:09:16)

Jack Sparrow napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Nie.

Ja podniosłem kryterium wieku w ocenie atrakcyjności. A nie w kontekście sukcesu zbudowania związku. Bycie atrakcyjnym i pożądanym ma się nijak do budowania trwałej i szczęśliwej relacji.

Z tego co doczytałam, to chyba kryterium powoli zaczyna Ci się wymykać z rąk. Stąd te wszystkie gorączkowe zaprzeczenia, że mężczyźni się nie starzeją, za to kobiety po 40-każda nie trzyma moczu big_smile.
Ja to tak trochę z politowaniem czytam.

659

KoralinaJones napisał/a:

Cała dyskusja, która się tu toczy, sprowadza się do prostych wniosków, uogólnień na podstawie badań i statystyk, i właściwie nie wiedzieć czemu ma to służyć. Przecież nikt nie twierdzi że młodość jeśli jest atrakcyjna, to jest nieatrakcyjna, i jako taka stanowi pragnienie większości. Mnie tylko śmieszą teksty o tym, że:

Pisałem wyraźnie, że mężczyźni też się starzeją. Nigdy tego nie negowałem. Tylko ma to mniejszy wpływ na naszą atrakcyjność ze względu na to, że mężczyźni w mniejszym stopniu są zależni od wyglądu. W naszym wypadku dochodzi jeszcze status majątkowy i szereg innych czynników, które u kobiet nie mają aż takiego znaczenia. Spasiona i pomarszczona babka będzie miała takie samo wzięcie niezależnie od tego czy będzie prowadzić kancelarię, czy będzie stać za kasą żabce. Przy czym zwróć uwagę do czego się odnoszę - do bycia atrakcyjną w rozumieniu pociągu seksualnego. A nie w kontekście materiału do budowania związku małżeńskiego. U faceta gruby portfel działa jak magiczne zaklęcie, po którym kobiece nogi same się rozchylają. Więc spasiony i zapuszczony bogacz może mieć nawet w swojej posiadłości istne lachonarium, a spasiona i zapuszczona babka to może się najwyżej poślinić do TV. I co istotne - to lachonarium tego rzeczonego spaślucha to będą same 20stki, które jednocześnie chętnie nauczą sie połykania miecza za choćby chwilową możliwość zaznania bogactwa. Więc nie pisz mi proszę o godności w tym wypadku, bo to jest śmieszne.

660 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-07-28 15:18:24)

Jack Sparrow napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Pisałem wyraźnie, że mężczyźni też się starzeją. Nigdy tego nie negowałem. Tylko ma to mniejszy wpływ na naszą atrakcyjność ze względu na to, że mężczyźni w mniejszym stopniu są zależni od wyglądu. W naszym wypadku dochodzi jeszcze status majątkowy i szereg innych czynników, które u kobiet nie mają aż takiego znaczenia. Spasiona i pomarszczona babka będzie miała takie samo wzięcie niezależnie od tego czy będzie prowadzić kancelarię, czy będzie stać za kasą żabce. Przy czym zwróć uwagę do czego się odnoszę - do bycia atrakcyjną w rozumieniu pociągu seksualnego. A nie w kontekście materiału do budowania związku małżeńskiego. U faceta gruby portfel działa jak magiczne zaklęcie, po którym kobiece nogi same się rozchylają. Więc spasiony i zapuszczony bogacz może mieć nawet w swojej posiadłości istne lachonarium, a spasiona i zapuszczona babka to może się najwyżej poślinić do TV. I co istotne - to lachonarium tego rzeczonego spaślucha to będą same 20stki, które jednocześnie chętnie nauczą sie połykania miecza za choćby chwilową możliwość zaznania bogactwa. Więc nie pisz mi proszę o godności w tym wypadku, bo to jest śmieszne.

Jest to potwierdzone badaniami i psychologowie są zgodni, co do tego, że mężczyźni bardzo źle znoszą kryzys wieku średniego i statystycznie im wtedy - mówiąc kolokwialnie - "odbija", pragną zatrzymać upływający czas w postacie młodej, atrakcyjnej kobiety, bo w swoich rówieśniczkach widzą swoje odbicie.

https://www.medonet.pl/zdrowie,kryzys-w … 29794.html

661

A ty czytasz, to co linkujesz?

Kryzys wieku średniego nie ma płci, może dotknąć zarówno kobiet, jak i mężczyzn, zwykle w wieku 35–45 lat, jednak statystycznie częściej w jaskrawej formie występuje u mężczyzn i dotyka łącznie około 10 proc. populacji.

Czyli nie dość, że to tylko 10% społeczeństwa, to jeszcze obejmuj obie płcie.

Lecimy dalej:

Niektóre symptomy kryzysu wieku średniego mogą pozytywnie wpływać na poczucie satysfakcji z życia, samopoczucie psychiczne i fizyczne. Poprawa formy i stanu zdrowia, zmiana pracy na bardziej satysfakcjonującą, zerwanie toksycznych relacji, zadbanie o wygląd, znalezienie nowego hobby i realizacja marzeń i planów – takie działania mogą mieć jak najbardziej pozytywne skutki.

Więc nie dość, że kryzys wieku średniego dotyka małą grupę społeczeństwa i nie dość, że też kobiety, to jeszcze nie wszystkie jego stkutki są negatywne. A tu piszesz, jakby normalnie co najmniej 90% facetów go przeżywała wraz z załamaniem nerwowym i kompulsywną masturbacją za każdą nastolatką.

Miej ty litość....

662 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-07-28 15:27:25)

Jack Sparrow napisał/a:

A ty czytasz, to co linkujesz?

Kryzys wieku średniego nie ma płci, może dotknąć zarówno kobiet, jak i mężczyzn, zwykle w wieku 35–45 lat, jednak statystycznie częściej w jaskrawej formie występuje u mężczyzn i dotyka łącznie około 10 proc. populacji.

Czyli nie dość, że to tylko 10% społeczeństwa, to jeszcze obejmuj obie płcie.

Lecimy dalej:

Niektóre symptomy kryzysu wieku średniego mogą pozytywnie wpływać na poczucie satysfakcji z życia, samopoczucie psychiczne i fizyczne. Poprawa formy i stanu zdrowia, zmiana pracy na bardziej satysfakcjonującą, zerwanie toksycznych relacji, zadbanie o wygląd, znalezienie nowego hobby i realizacja marzeń i planów – takie działania mogą mieć jak najbardziej pozytywne skutki.

Więc nie dość, że kryzys wieku średniego dotyka małą grupę społeczeństwa i nie dość, że też kobiety, to jeszcze nie wszystkie jego stkutki są negatywne. A tu piszesz, jakby normalnie co najmniej 90% facetów go przeżywała wraz z załamaniem nerwowym i kompulsywną masturbacją za każdą nastolatką.

Miej ty litość....

Czytam. Kryzys wieku średniego nie ma płci. A Ty twierdzisz że ma. To płeć żeńska. Potem twierdzisz, że wpływa na tę płeć tylko negatywnie. Np. nietrzymanie moczu. Po czym okazuje się jednak, że można czuć w tym wieku satysfakcję z życia, czemu Ty konsekwentnie zaprzeczasz, bo jakże by to tak stara kobieta była z życia zadowolona... Poza tym, Ty twierdzisz, że to nieszczęście bycia po 40-stce dotyka wszystkie kobiety jak leci, kiedy okazuje się że tylko niewielka ich część big_smile.

Zrobiłeś doskonałe cytaty big_smile.

663

Jack Sparrow napisał/a:

Pisałem wyraźnie, że mężczyźni też się starzeją. Nigdy tego nie negowałem. Tylko ma to mniejszy wpływ na naszą atrakcyjność ze względu na to, że mężczyźni w mniejszym stopniu są zależni od wyglądu. W naszym wypadku dochodzi jeszcze status majątkowy...

Przed chwilą było biadolenie, że kobiety oceniają status majątkowy...

664

Charlesss napisał/a:

No bo wiaadomo, że seksualna wartość kobiety w peaku, to lata dwudzieste. I takie mają ogolnie największe powodzenie wszędzie (internet, ulica).

Gdybym miał wybór iść na randkę z 20-stką lub 30-stką to bym bez wahania wybrał 30-stkę smile

Ciekawa sprawa, że obydwoje jesteśmy inżynierami, jesteśmy w zbliżonym wieku, obydwoje mamy dobrą sytuację życiową i powodzenie - a tak skrajnie różne podejście do kobiet - prawdopodobnie kwestia wrażliwości (jestem wysoce wrażliwy). Ja podążam za jakością - i tej jakości wypatruję głównie u kobiet starszych od siebie, które są opanowane, otwarte, ciekawe świata oraz posiadają bogate słownictwo (są oczytane) - oczywiście piszę tutaj o kobietach, które ciężko pracowały nad sobą, uczyły się i ogarniają swoje życie samodzielnie. Przebywanie w towarzystwie takiej kobiety to maksymalna radość i przyjemność na wielu płaszczyznach.

Widzisz, Ty jesteś na etapie takim, że zaspokaja Cię ładna i młoda dziewczyna, z którą w miarę się klei rozmowa.  Mnie to nigdy tak na prawdę nie satysfakcjonowało, więc dość szybko zrozumiałem, że moje rówieśniczki nie są dla mnie wystarczająco atrakcyjne. Dzięki pracy poznałem wiele kobiet, które najczęściej były ode mnie starsze o to kilka lat. Jako osoba stroniąca od ludzi to naturalnie z początku byłem mocno onieśmielony - ich wysoką inteligencją, urodą, pewnością siebie. Niewiele czasu minęło, a zacząłem z nimi swobodnie rozmawiać. Często dochodziło do spotkań i przejść na luźniejszą formę znajomości niż służbowa.

Czasami mam ochotę (niestety ostatnimi czasy coraz rzadziej się udaje) na wypad do teatru, opery, czy też wystawę sztuki. Przebywanie wówczas w towarzystwie, przykładowo 35-letniej kobiety, jest dużo przyjemniejsze niż oglądanie ziewającej 25-latki, której nic nie interesuje i tylko wyczekuje końca. Dojrzała kobieta odnajdzie się w każdej sytuacji, a jej ciekawość świata nie pozwoli jej się nigdy nudzić. Nie wspominając o tym przyjemnym napięciu rosnącym w miarę rozwoju wieczoru smile Takie wrażenia jest w stanie zapewnić tylko dojrzała, obyta kobieta o wysokiej inteligencji emocjonalnej - wrażenia, które zaspokoją wszystkie potrzeby, a nie tylko te podstawowe smile

Zaimponować młodej dziewczynie jest dużo łatwiej niż dojrzałej kobiecie, która wie czego chce i do tego dąży.

Wybór starszej partnerki byłby u mnie podyktowany większym prawdopodobieństwem trafienia na kobietę, o jakiej wyżej pisałem. Nie mam też zamiaru tworzyć stereotypu, że 30-stki są super, a 20-stki nudne i puste. Jest to zwyczajnie moja własna preferencja.

665

A Ty twierdzisz że ma.

Nawet słowem się nie zająknąłem o kryzysie wieku średniego. To przecież ty z nim wyskoczyłaś.

Potem twierdzisz, że wpływa na tę płeć tylko negatywnie.

Napisałem, że jest sporo problemów zdrowotnych skorelowanych z wiekiem, gdzie po prostu ich częstotliwość znacznie rośnie, aż w pewnym momencie staje się przeważająca. I obiektywnie, procesy starzenia szybciej są widoczne u kobiet, dlatego nie bez przyczyny wszystkie miss to 20stolatki. I podobnie jest z innymi konkursami, rankingami itp. Atrakcyjność facetów jest natomiast bardziej złożona i wielu brzydali może nadrobić grubością portfela, aby fajną, młodą i zgrabną dziewuszkę poderwać. W drugą stronę to natomiast jest rzadkość.

To nie jest nic odkrywczego. Ameryki tu nie odkryłem. Kłócić się z tym nie ma sensu, bo utrzymanek wszelkiej maści i innych trophy wife czy gold diggerek nie brakuje.

. Poza tym, Ty twierdzisz, że to nieszczęście bycia po 40-stce dotyka wszystkie kobiety jak leci, kiedy okazuje się że tylko niewielka ich część

Przecież już od dłuższego czasu dyskutujesz sama ze sobą. Nic nie pisałem o byciu nieszczęśliwa 40stką. Wręcz przeciwnie - podkreślałem, że najważniejsze jest poszukiwanie subiektywnego szczęścia bez oglądania się na nic innego. Napisałem jedynie, że przeciętna 20stka ma większe szanse na podryw niż przeciętna 40stka. BO JEST MŁODSZA. I skomentowałem dlaczego 40-50letni panowie (wraz z wiekiem) co raz częściej wolą meczyk i piwko niż seks ze swoimi rówieśniczkami. Bo w obwisłych cycach, zmarszczkach i innych takich nie ma nic ekscytującego. To nie jest tak, że hurr durr nikt kijem 40stki nie tknie i tylko 20 moga uprawiać seks. To jest błędna ekstrapolacja. To jest po prostu jedna z wielu składowych. Bo wskazane przeze mnie problemy zdrowotne występują, są powszechne w społeczeństwie i pomimo, ze prawie nikt o tym nie mówi, to ma to ogromny wpływ na praktycznie każdy aspekt życia.

To, że będą osoby, które mają doświadczenie zgoła odmienne od statystyk, to ani mnie nie boli, ani nie obala tezy, bo badania kliniczne są tutaj jednoznaczne. To jedynie pokazuje, że tematyka interakcji międzyludzkich jest bardzo złożona. Wszyscy się różnimy i definicja atrakcyjności będzie się zmieniać w zależności od tego kogo spytamy i w jakim ta osoba będzie wieku. Atrakcyjność rozumiana jako potencjał nawiązania długoterminowej relacji to skomplikowana sprawa. Ale nawet pomimo wyraźnych tendencji społecznych, to i tak uważam, że prawdziwe jest powiedzenie, że każda potwora znajdzie swojego amatora. Wystarczy aktywnie wykorzystywać szanse, jakie dostajemy od życia.

666

M!ri napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Pisałem wyraźnie, że mężczyźni też się starzeją. Nigdy tego nie negowałem. Tylko ma to mniejszy wpływ na naszą atrakcyjność ze względu na to, że mężczyźni w mniejszym stopniu są zależni od wyglądu. W naszym wypadku dochodzi jeszcze status majątkowy...

A jeszcze wcześniej było biadolenie pań, jak to że, mężczyźni maja w dupie czym sie kobieta zajmuje, czy jakie to studia nie pokończyła.

Nie ma co sie obrażać na rzeczywistości.
Dla przeciętnej kobiety bardziej atrakcyjny będzie brzydki jak noc/paskudny/ z poparzoną chłopską mordą i wypadającymi włosami, kulawy z włosami w dupie 35 latek, ale z własnym domem, dobrym samochodem i prosperującą firma.
Niz super przystojny 35 latek, mieszkający u mamusi, który grosza przy duszy nie ma, a wszystko sponsoruje mu owa rodzicielka.

Dla przeciętnego faceta bardziej atrakcyjna będzie cicha i uczynna dziewczyna, umiejąca gotować i zabarwic męża mająca nieukończoną jakaś tam zawodówkę i pracującą na produkcji.
Niz kobieta po 10 kierunkach z dr. przed nazwiskiem, zarabiająca 10 średnich krajowych miesięcznie, która nigdy nie ma czasu dla męża, bo praca/szkolenia, która nawet rosołu mu nie ugotuje, gdy wróci w niedziele nad ranem z popijawy z kolegami.

667

M!ri napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

No i ?

Moim zdaniem nie powinno tak być, ale tak jest. Więc też trzeba to brać pod uwagę.

668 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-07-28 16:44:00)

Jack Sparrow napisał/a:

A Ty twierdzisz że ma.

Nawet słowem się nie zająknąłem o kryzysie wieku średniego. To przecież ty z nim wyskoczyłaś.

Potem twierdzisz, że wpływa na tę płeć tylko negatywnie.

Napisałem, że jest sporo problemów zdrowotnych skorelowanych z wiekiem, gdzie po prostu ich częstotliwość znacznie rośnie, aż w pewnym momencie staje się przeważająca. I obiektywnie, procesy starzenia szybciej są widoczne u kobiet, dlatego nie bez przyczyny wszystkie miss to 20stolatki. I podobnie jest z innymi konkursami, rankingami itp. Atrakcyjność facetów jest natomiast bardziej złożona i wielu brzydali może nadrobić grubością portfela, aby fajną, młodą i zgrabną dziewuszkę poderwać. W drugą stronę to natomiast jest rzadkość.

To nie jest nic odkrywczego. Ameryki tu nie odkryłem. Kłócić się z tym nie ma sensu, bo utrzymanek wszelkiej maści i innych trophy wife czy gold diggerek nie brakuje.

. Poza tym, Ty twierdzisz, że to nieszczęście bycia po 40-stce dotyka wszystkie kobiety jak leci, kiedy okazuje się że tylko niewielka ich część

Przecież już od dłuższego czasu dyskutujesz sama ze sobą. Nic nie pisałem o byciu nieszczęśliwa 40stką. Wręcz przeciwnie - podkreślałem, że najważniejsze jest poszukiwanie subiektywnego szczęścia bez oglądania się na nic innego. Napisałem jedynie, że przeciętna 20stka ma większe szanse na podryw niż przeciętna 40stka. BO JEST MŁODSZA. I skomentowałem dlaczego 40-50letni panowie (wraz z wiekiem) co raz częściej wolą meczyk i piwko niż seks ze swoimi rówieśniczkami. Bo w obwisłych cycach, zmarszczkach i innych takich nie ma nic ekscytującego. To nie jest tak, że hurr durr nikt kijem 40stki nie tknie i tylko 20 moga uprawiać seks. To jest błędna ekstrapolacja. To jest po prostu jedna z wielu składowych. Bo wskazane przeze mnie problemy zdrowotne występują, są powszechne w społeczeństwie i pomimo, ze prawie nikt o tym nie mówi, to ma to ogromny wpływ na praktycznie każdy aspekt życia.

To, że będą osoby, które mają doświadczenie zgoła odmienne od statystyk, to ani mnie nie boli, ani nie obala tezy, bo badania kliniczne są tutaj jednoznaczne. To jedynie pokazuje, że tematyka interakcji międzyludzkich jest bardzo złożona. Wszyscy się różnimy i definicja atrakcyjności będzie się zmieniać w zależności od tego kogo spytamy i w jakim ta osoba będzie wieku. Atrakcyjność rozumiana jako potencjał nawiązania długoterminowej relacji to skomplikowana sprawa. Ale nawet pomimo wyraźnych tendencji społecznych, to i tak uważam, że prawdziwe jest powiedzenie, że każda potwora znajdzie swojego amatora. Wystarczy aktywnie wykorzystywać szanse, jakie dostajemy od życia.

Mnie się już niedobrze robi jak czytam na każdym kroku o tych badaniach klinicznych wykazujących fakt starzenia się, przy czym starzenia się wyłącznie kobiet a nie mężczyzn. O tych badaniach klinicznych które mają potwierdzić, że to wyłącznie kobieta zderza się ze ścianą po 40-stce a mężczyzna młodnieje, pięknieje w oczach, z każdym rokiem przybliżającym go do nieuchronnej starości odwrotnie proporcjonalnej do młodości wzbiera na atrakcyjności wobec coraz to młodszych i pięknych kobiet big_smile. A wszystko to jeszcze przypieczętowane statystyką, że każda 40-lakta ma problem nietrzymania moczu, który wprost potwierdza atrakcyjność jej rówieśników big_smile.

669

Co ty za farmazony pleciesz? Temat jest o kobietach obniżających standardy. Po kiego wacława wrzucać tu starzenie się mężczyzn? Przecież to kompletnie nie ma związku. JAk chcesz, to załóż sobie inny temat, pod tytułem starzenie się mężczyzn, kryzys wieku średniego czy cokolwiek i tam możemy sobie pogadać o problemach z potencją czy spadającym testosteronie. Tutaj to nie ma żadnego, najmniejszego nawet sensu.

A temat np nietrzymania moczu dotyczył obojga płci. Tylko, że w większości dotyka ten problem kobiet właśnie.

Z hemoroidami podobnie.

Jak pogadamy o chorobach serca, to tutaj już będzie odwrotnie. Ale nadciśnienie czy cokolwiek w ten deseń nijak nie przekłada się na poczucie własnej wartości i atrakcyjności, choć niektóre leki mogą obniżać libido.

670 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-07-28 16:49:27)

Jack Sparrow napisał/a:

Co ty za farmazony pleciesz? Temat jest o kobietach obniżających standardy. Po kiego wacława wrzucać tu starzenie się mężczyzn? Przecież to kompletnie nie ma związku. JAk chcesz, to załóż sobie inny temat, pod tytułem starzenie się mężczyzn, kryzys wieku średniego czy cokolwiek i tam możemy sobie pogadać o problemach z potencją czy spadającym testosteronie. Tutaj to nie ma żadnego, najmniejszego nawet sensu.

A temat np nietrzymania moczu dotyczył obojga płci. Tylko, że w większości dotyka ten problem kobiet właśnie.

Z hemoroidami podobnie.

Jak pogadamy o chorobach serca, to tutaj już będzie odwrotnie. Ale nadciśnienie czy cokolwiek w ten deseń nijak nie przekłada się na poczucie własnej wartości i atrakcyjności, choć niektóre leki mogą obniżać libido.

A jakie to są te standardy i kto je ustanowił? Mówimy o standardach młodości czy standardach dojrzałości? Potrafisz sie określić po jednej ze stron czy jeszcze bujasz się w rozkroku pomiędzy utratą pierwszego a przerażeniem przed wkroczeniem w drugi standard.

671

KoralinaJones napisał/a:
Robsonpl napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Ale wiesz, ze się teraz kłócisz z badaniami klinicznymi, a nie z moją opinią?

Wiesz jak jest Jack. Jak fakty nie pasują do tezy to tym gorzej dla faktów;)

Co do faktów. Z iloma 40-latkami miałeś do czynienia? Czy jedynie czytujesz sobie o nich w badaniach? A tak w ogóle, to dlaczego tak bardzo koncentrujesz się na tych 40-latkach, które absolutnie nie są Twoim targetem? Właściwie po co wykazujesz nieprzydatność związkową 40-letnich kobiet skoro i tak ich nieprzydatność Ciebie nie dotyczy?

Wyciągasz błędne wnioski. Nigdzie nie pisałem, że występuje nieprzydatność związkowa a jedynie, że spada z wiekiem wartość kobiet na rynku matrymonialnym. Ma to bezpośrednie przełożenie na oczekiwania i możliwości względem płci przeciwnej. Jak pisał wcześniej Jack to kobiety bardziej chcą zachować młodość (przemysł kosmetyczny czy medycyna estetyczna), co specjalnie nie dziwi bo ma to bezpośrednie przełożenie na powodzenie. Temat jest o obniżaniu wymagań wraz z wiekiem kobiet. Więc się do tego odniosłem w poprzednich postach, również wspominając o badaniach nad SMV, co w kontekście obserwacji i życiowego doświadczenia (nie tylko mojego) daje pewien obraz.

672 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-07-28 16:53:32)

Robsonpl napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Robsonpl napisał/a:

Wiesz jak jest Jack. Jak fakty nie pasują do tezy to tym gorzej dla faktów;)

Co do faktów. Z iloma 40-latkami miałeś do czynienia? Czy jedynie czytujesz sobie o nich w badaniach? A tak w ogóle, to dlaczego tak bardzo koncentrujesz się na tych 40-latkach, które absolutnie nie są Twoim targetem? Właściwie po co wykazujesz nieprzydatność związkową 40-letnich kobiet skoro i tak ich nieprzydatność Ciebie nie dotyczy?

Wyciągasz błędne wnioski. Nigdzie nie pisałem, że występuje nieprzydatność związkowa a jedynie, że spada z wiekiem wartość kobiet na rynku matrymonialnym. Ma to bezpośrednie przełożenie na oczekiwania i możliwości względem płci przeciwnej. Jak pisał wcześniej Jack to kobiety bardziej chcą zachować młodość (przemysł kosmetyczny czy medycyna estetyczna), co specjalnie nie dziwi bo ma to bezpośrednie przełożenie na powodzenie. Temat jest o obniżaniu wymagań wraz z wiekiem kobiet. Więc się do tego odniosłem w poprzednich postach, również wspominając o badaniach nad SMV, co w kontekście obserwacji i życiowego doświadczenia (nie tylko mojego) daje pewien obraz.

Mężczyźni też chcą zachować młodość. Nie okłamuj się. Wartość matrymonialna mężczyzn też spada na rynku z wiekem. Naprawdę sądzisz że każda 20latka marzy o 40-latku?

673

A jakie to są te standardy i kto je ustanowił?

[facepalm]

Jak to jest, że większość kobiet obniża standardy z wiekiem (wygląd)

To są standardy własne kobiet, które z wraz z postępującym wiekiem są przez te kobiety obniżane. Czyt. 20stka chce Brada Pitta czy innego Clooney, a kończy jako 40stka z niedogolonym Mieciem z działu analiz, który ma widoczną nadwagę i wdowiego garba od ciągłego pykania w gierki na telefonie.

MOWA JEST O WYGLĄDZIE. O FIZYCZNOŚCI.

Nie o dojrzałości emocjonalnej.

674 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-07-28 16:56:21)

Jack Sparrow napisał/a:

A jakie to są te standardy i kto je ustanowił?

MOWA JEST O WYGLĄDZIE. O FIZYCZNOŚCI.

Nie o dojrzałości emocjonalnej.

Dlatego mowa  wyłącznie o wyglądzie big_smile. To jest typowy poziom 20latków. Z wiekiem poprzeczka ROŚNIE i do wyglądu należy dorzucić coś więcej. Ty mentalnie utknąłeś na poziomie 20latka big_smile.

675

KoralinaJones napisał/a:

[

Mężczyźni też chcą zachować młodość. Nie okłamuj się. Wartość matrymonialna mężczyzn też spada na rynku z wiekem. Naprawdę sądzisz że każda 20latka marzy o 40-latku?

Pomiędzy 20 a 35-45 wartość facetów rośnie. Dopiero potem spada.

676

Jack Sparrow napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

[

Pomiędzy 20 a 35-45 wartość facetów rośnie. Dopiero potem spada.

Nie łudź się, że przeciętny 45 latek jest co do zasady w orbicie zainteresowań 20 - latki. big_smile

677

KoralinaJones napisał/a:
Robsonpl napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Mężczyźni też chcą zachować młodość. Nie okłamuj się.

Pewnie, że tak ale inaczej rozkłada się w czasie atrakcyjność faceta i kobiety. Natomiast mam trochę wrażenie, że w dyskusji z Tobą (ale nie tylko bo.temat ten zdarzało mi się poruszać w innych okolicznościach) występuje syndrom wyparcia. Wiem, że z poziomu ego ciężko przyznać, że w pewnym momencie atrakcyjność leci w dół mocno. Jednak takie są realia. Tak samo jak w młodym wieku statystycznie mężczyzna ma mniejszą tak w starszym ma większą od kobiety w tym samym wieku. Potwierdzają to badania i doświadczenie życiowe.

678

KoralinaJones napisał/a:

Dlatego mowa  wyłącznie o wyglądzie big_smile. To jest typowy poziom 20latków. Z wiekiem poprzeczka ROŚNIE i do wyglądu należy dorzucić coś więcej. Ty mentalnie utknąłeś na poziomie 20latka big_smile.

A mozesz przestać dorabiać ideologię tam, gdzie jej nie ma?

Ileż to razy pisałem, że kwestia potencjału do budowania stabilnego związku to coś więcej niż wygląd?

Osobiście nie uważam, aby z wiekiem poprzeczka rosła. Uważam, że maleje i łatwiej jest poderwać 40stkę niż 20stkę. Przynajmniej w odniesieniu do samego podrywu i przelotnego romansu lub jednorazowej przygody. Jesli chodzi o budowanie stabilnego związku, to będzie już inaczej.

679 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-07-28 17:01:46)

Robsonpl napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Robsonpl napisał/a:

Mężczyźni też chcą zachować młodość. Nie okłamuj się.

Pewnie, że tak ale inaczej rozkłada się w czasie atrakcyjność faceta i kobiety. Natomiast mam trochę wrażenie, że w dyskusji z Tobą (ale nie tylko bo.temat ten zdarzało mi się poruszać w innych okolicznościach) występuje syndrom wyparcia. Wiem, że z poziomu ego ciężko przyznać, że w pewnym momencie atrakcyjność leci w dół mocno. Jednak takie są realia. Tak samo jak w młodym wieku statystycznie mężczyzna ma mniejszą tak w starszym ma większą od kobiety w tym samym wieku. Potwierdzają to badania i doświadczenie życiowe.

Ja nie pretenduję do roli partnerki 20 - czy 30 latka, ponieważ dla mnie są to emocjonalnie niedojrzali partnerzy, dlatego nie mam potrzeby wypierania własnego wieku. Zdaję sobie jednak sprawę, (bo tego doświadczałam),  że w ten sposób to mężczyźni zatrzymują na siłę uciekającą młodość, dyskredytując rówieśniczki oraz aspirując do bycia atrakcyjnym względem pokoleniowo młodszych kobiet - co jest właśnie ewidentnym przykładem wyparcia wieku.

680

KoralinaJones napisał/a:

Nie łudź się, że przeciętny 45 latek jest co do zasady w orbicie zainteresowań 20 - latki. big_smile

Nie musi być. W odpowiednich okolicznościach i tak taka 20stka popuści pieroga. Jak wspomniałem - gold diggerek, utrzymanek i innych daddy issues jest na pęczki.

681

Jack Sparrow napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

A mozesz przestać dorabiać ideologię tam, gdzie jej nie ma?

Ileż to razy pisałem, że kwestia potencjału do budowania stabilnego związku to coś więcej niż wygląd?

Osobiście nie uważam, aby z wiekiem poprzeczka rosła. Uważam, że maleje i łatwiej jest poderwać 40stkę niż 20stkę. Przynajmniej w odniesieniu do samego podrywu i przelotnego romansu lub jednorazowej przygody. Jesli chodzi o budowanie stabilnego związku, to będzie już inaczej.

Teraz przeczysz sam sobie. Po co podrywać do romansu 40latkę z problemami cewki moczowej, zrostami, i tego typu sprawami, skoro można mieć młodszą, ładną fizycznie. Możesz wytłumaczyć tę naglą zmianę frontu.

682

Jack Sparrow napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Nie musi być. W odpowiednich okolicznościach i tak taka 20stka popuści pieroga. Jak wspomniałem - gold diggerek, utrzymanek i innych daddy issues jest na pęczki.

Czyli obniżanie standardów. Może być nawet tatuś big_smile.

683

Nigdzie sobie nie przeczę. Wręcz przeciwnie. Po prostu ta rzeczona 40stka ma niższe wymagania i dlatego jest łatwiej. Ale łatwiej nie oznacza z automatu, że jest to atrakcyjniejsze.

684

Jack Sparrow napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Czyli ważne aby zamoczyć i nic więcej.

Jeżeli u takich "mężczyzn" moje smv spada to ja się bardzo cieszę big_smile Zostanie mi oszczędzony kontakt z prymitywami smile

685

M!ri napisał/a:

Czyli ważne aby zamoczyć i nic więcej.

W tym ujęciu tematu? Tak.

A co - chcesz budować stabilny, dojrzały emocjonalnie związek w oparciu o wygląd (bo tego dotyczy temat) ?

686

KoralinaJones napisał/a:

Cuda czy kpina ze statystyk?

Statystyki znajdziesz różniste w jedne uwierzysz w inne nie.

687

Jack Sparrow napisał/a:

Nigdzie sobie nie przeczę. Wręcz przeciwnie. Po prostu ta rzeczona 40stka ma niższe wymagania i dlatego jest łatwiej. Ale łatwiej nie oznacza z automatu, że jest to atrakcyjniejsze.

Ale o jakich Ty wymaganiach mówisz? Do seksu? To przepraszam, ale wystarczy twarda pała... A taką może mieć każdy półgłówek. Także wymagania jednak jakieś są od kobiety lat 40.

688

maku2 napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Cuda czy kpina ze statystyk?

Statystyki znajdziesz różniste w jedne uwierzysz w inne nie.

Dla mnie statystyki to są warte tyle, co prognoza pogody. Może się sprawdzić lub nie.

689

Jack Sparrow napisał/a:

Faceci albo nie tracą wcale, albo minimalnie. W przeciwieństwie do kobiet, które tracą bardzo, ale to bardzo dużo. Czy ci się to podoba, czy nie. 20stka ma większe pole wyboru niż 40stka odnośnie tak przygód, jak i wyboru partnera życiowego.

Nawet jeśli tracą trochę mniej niż kobiety, to przede wszystkim wydaje im się, że stracili o wiele mniej niż w rzeczywistości.
Już kiedyś pisałam przy podobnej dyskusji, więc nie będę tego szczególnie rozwijać: panowie mają pod tym kątem o wiele mniej samokrytycyzmu. Miałam okazję widzieć dziesiątki (!) zramolałych panów podrywających zupełnie na poważnie (!) atrakcyjne babeczki młodsze od nich nawet o 30 - 40 lat. I sądząc po tym, jak wyraźnie widoczne było ich przekonanie, że powinni być dla tych kobiet spełnieniem marzeń, oni też musieli być przekonani, że mężczyźni jak wino i takie tam. wink Tak że z wiarą w to bym nie przesadzała; może warto byłoby choćby uczynić założenie, że kobiety jednak to winne starzenie oceniają inaczej.

690

KoralinaJones napisał/a:
Robsonpl napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Jakbyś czytała moje wcześniejsze posty to by nie było jałowych dyskusji. Mężczyzna ma swój szczyt później ale też  jego wartość SMV jest wyższa od SMV kobiety po 30 i spada wolniej. Może facetowi będzie trudniej być z 20 lat młodszą kobietą ale 8-10 lat jest już spokojniej w zasiegu faceta, który jest w miarę ogarnięty. W drugą stronę raczej ciężko. Taki Heffner żył z dużo młodszymi króliczkami Playboya przez spory czas. Znasz taki przypadek wśród kobiet, że obok niej są tabuny młodych mężczyzn, pomimo tak dużej różnicy wieku?

691 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-07-28 17:40:34)

Robsonpl napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Robsonpl napisał/a:

Jakbyś czytała moje wcześniejsze posty to by nie było jałowych dyskusji. Mężczyzna ma swój szczyt później ale też  jego wartość SMV jest wyższa od SMV kobiety po 30 i spada wolniej. Może facetowi będzie trudniej być z 20 lat młodszą kobietą ale 8-10 lat jest już spokojniej w zasiegu faceta, który jest w miarę ogarnięty. W drugą stronę raczej ciężko. Taki Heffner żył z dużo młodszymi króliczkami Playboya przez spory czas. Znasz taki przypadek wśród kobiet, że obok niej są tabuny młodych mężczyzn, pomimo tak dużej różnicy wieku?

Tak, króliczki Hefnera. To tak w ramach niejałowej dyskusji. I wszystko jasne. Czuję to pożądanie big_smile. Kobiety? Proszę bardzo. Młodego kochanka kupily sobie chyba Madonna, Tina Turner, bodajże Cher.

I wiesz co? Coś czuję, że dałbyś się tak sprzedać. Bo Heffner raczej z Ciebie żaden. Bardziej idol dla Ciebie.

692

Robsonpl napisał/a:

Może facetowi będzie trudniej być z 20 lat młodszą kobietą ale 8-10 lat jest już spokojniej w zasiegu faceta, który jest w miarę ogarnięty. W drugą stronę raczej ciężko.

Robsonpl napisał/a:

Znasz taki przypadek wśród kobiet, że obok niej są tabuny młodych mężczyzn, pomimo tak dużej różnicy wieku?

Ale kobiety wcale tego nie chcą. Nie chcą mieć w zasięgu 10 czy ileś lat młodszych facetów, bo to jest nieatrakcyjne dla większości kobiet.

693

Szeptuch napisał/a:
M!ri napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

A jeszcze wcześniej było biadolenie pań, jak to że, mężczyźni maja w dupie czym sie kobieta zajmuje, czy jakie to studia nie pokończyła.

Nie ma co sie obrażać na rzeczywistości.
Dla przeciętnej kobiety bardziej atrakcyjny będzie brzydki jak noc/paskudny/ z poparzoną chłopską mordą i wypadającymi włosami, kulawy z włosami w dupie 35 latek, ale z własnym domem, dobrym samochodem i prosperującą firma.
Niz super przystojny 35 latek, mieszkający u mamusi, który grosza przy duszy nie ma, a wszystko sponsoruje mu owa rodzicielka.

Dla przeciętnego faceta bardziej atrakcyjna będzie cicha i uczynna dziewczyna, umiejąca gotować i zabarwic męża mająca nieukończoną jakaś tam zawodówkę i pracującą na produkcji.
Niz kobieta po 10 kierunkach z dr. przed nazwiskiem, zarabiająca 10 średnich krajowych miesięcznie, która nigdy nie ma czasu dla męża, bo praca/szkolenia, która nawet rosołu mu nie ugotuje, gdy wróci w niedziele nad ranem z popijawy z kolegami.

To jest jakaś skrajność. Mało jest raczej 35 latków, którzy nie mają nic i mieszkają z rodzicami. Chociaż mamy takie czasy, że wszystko jest później, to jednak i tak po 30stce malo kto tak mieszka.

694

M!ri napisał/a:
Robsonpl napisał/a:

Może facetowi będzie trudniej być z 20 lat młodszą kobietą ale 8-10 lat jest już spokojniej w zasiegu faceta, który jest w miarę ogarnięty. W drugą stronę raczej ciężko.

Robsonpl napisał/a:

Znasz taki przypadek wśród kobiet, że obok niej są tabuny młodych mężczyzn, pomimo tak dużej różnicy wieku?

Ale kobiety wcale tego nie chcą. Nie chcą mieć w zasięgu 10 czy ileś lat młodszych facetów, bo to jest nieatrakcyjne dla większości kobiet.

To takie gadanie.
To byłby dla tych kobiet dyskomfort, jakby sie miały rozebrać przed takimi młodymi byczkami. Czułyby sie niewystarczająco ładne. Tak samo, jak gruba kobieta by się nie rozebrała przy jakimś modelu.
A różnica charakterów, to też inna sprawa.
A takiemu staremu facetowi, to i tak wszystko jedno i pewnie myśli, że boga za nogi złapał. Biorąc pod uwagę, jak kobiety sa wygodnickie i potrafia dla kasy zrezygnować z miłości, to takie zachowanie by mnie totalnie nie zdziwiło.

Zobacz sobie na taką nastoletnią i influencerkę (Vanessa Rojek chyba). Śliczna jest, może nie perfekcyjna ale dla mnie prawie ideał, totalnie mój typ urody. Co prawda najbardziej lubię blondynki, to on jest takim wyjątkiem.
To jest właśnie ten peak u kobiety, który jest wykorzystany odpowiednio. Być z taką dziewczyną, to byłby zaszczyt.

695 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-07-28 17:57:33)

Charlesss napisał/a:
M!ri napisał/a:
Robsonpl napisał/a:

Robsonpl napisał/a:

To takie gadanie.
To byłby dla tych kobiet dyskomfort, jakby sie miały rozebrać przed takimi młodymi byczkami. Czułyby sie niewystarczająco ładne. Tak samo, jak gruba kobieta by się nie rozebrała przy jakimś modelu.

No. A taki Heffner nie miał takich dylematów big_smile. Rozbierał się i kazał podziwiać swoje jędrne, umięśnione ciało big_smile.

696

Charlesss napisał/a:
M!ri napisał/a:
Robsonpl napisał/a:

Robsonpl napisał/a:

To takie gadanie.
A takiemu staremu facetowi, to i tak wszystko jedno i pewnie myśli, że boga za nogi złapał. Biorąc pod uwagę, jak kobiety sa wygodnickie i potrafia dla kasy zrezygnować z miłości, to takie zachowanie by mnie totalnie nie zdziwiło.

Ty tak poważnie? Naprawdę uważasz, że wiesz lepiej, co się podoba kobietom, a co nie? I to jeszcze w kontekście facetów młodszych od kobiet o 10 lat, kiedy sam masz 25? xD
Faceci mogą woleć młodsze, bo ta młodość (młodszość wink raczej) jest jakoś powiązana z cechami kojarzącymi się z kobiecością. I na tej samej zasadzie większość kobiet wybierze starszych od siebie, bo bycie młodszym =/= byciu męskim. Na takich się najczęściej patrzy jak na młodszego brata, dzieciaka, cokolwiek, a nie materiał do związku czy seksu.

697

KoralinaJones napisał/a:
Charlesss napisał/a:
M!ri napisał/a:

To takie gadanie.

No. A taki Heffner nie miał takich dylematów big_smile. Rozbierał się i kazał podziwiać swoje jędrne, umięśnione ciało big_smile.

No, jak płacił, to co mu tam. On jest szefem, bo on płaci. Tak samo pewnie z prostytutkami. Płacisz jej i ma się słuchać.

698

SaraS napisał/a:
Charlesss napisał/a:
M!ri napisał/a:

To takie gadanie.

Ty tak poważnie? Naprawdę uważasz, że wiesz lepiej, co się podoba kobietom, a co nie? I to jeszcze w kontekście facetów młodszych od kobiet o 10 lat, kiedy sam masz 25? xD
Faceci mogą woleć młodsze, bo ta młodość (młodszość wink raczej) jest jakoś powiązana z cechami kojarzącymi się z kobiecością. I na tej samej zasadzie większość kobiet wybierze starszych od siebie, bo bycie młodszym =/= byciu męskim. Na takich się najczęściej patrzy jak na młodszego brata, dzieciaka, cokolwiek, a nie materiał do związku czy seksu.

Ja wiem, że z reguły wolą starszych ale mlodsi sie czasami tez podobają ale przez to, że są młodsi, piękniejsi, to mogą wpędzać w kompleksy.

699 Ostatnio edytowany przez paslawek (2023-07-28 18:13:05)

Charlesss napisał/a:

Zobacz sobie na taką nastoletnią i influencerkę (Vanessa Rojek chyba). Śliczna jest, może nie perfekcyjna ale dla mnie prawie ideał, totalnie mój typ urody. Co prawda najbardziej lubię blondynki, to on jest takim wyjątkiem.
To jest właśnie ten peak u kobiety, który jest wykorzystany odpowiednio. Być z taką dziewczyną, to byłby zaszczyt.

To nie Ty miałeś ostatnio w pogardzie intagramy sramy i inne cuda wianki ?
Taa chłopaki oglądajta oglądajta te pierdoły i wierzta we wszystko co tam jest na zdjęciach i co wypisują radośnie, a potem beczcie że to straszny matrix,feminzm,wyzysk,komercyjny konsumpcjonizm pseudo romantyczne oszustwo i ktoś was wydymał bez mydła
a wy takie biedne ofiary losu .

700 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-07-28 18:13:55)

Charlesss napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Charlesss napisał/a:

To takie gadanie.

No, jak płacił, to co mu tam. On jest szefem, bo on płaci. Tak samo pewnie z prostytutkami. Płacisz jej i ma się słuchać.

Ale to nie były przecież prostytutki. To były jego króliczki wink. Na jego miejscu kazałabym im patrzeć sobie prosto w oczy. Przez cały czas w trackie. Taki shit test big_smile.

701

KoralinaJones napisał/a:
Robsonpl napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Tak, króliczki Hefnera. To tak w ramach niejałowej dyskusji. I wszystko jasne. Czuję to pożądanie big_smile. Kobiety? Proszę bardzo. Młodego kochanka kupily sobie chyba Madonna, Tina Turner, bodajże Cher.

I wiesz co? Coś czuję, że dałbyś się tak sprzedać. Bo Heffner raczej z Ciebie żaden. Bardziej idol dla Ciebie.

Wolę rozmawiać o faktach a nie o Twoich przypuszczeniach;) Poza tym, wolę bardziej ad meritum, niż ad personam. Faktem jest, że Hefner przez lata utrzymywał swój harem. I to nie była jedna kobieta. A Madonna? Ilu facetów ją rzucało. Pierwszy z brzegu przykład Andrew Darnell po 7 miesiącach rzucił ją dla innej kobiety. Drugi Tony Ward - powodem ich rozstania było to, że ożenił się międzyczasie z inną kobietą:):):) Potem jeszcze jednej z jej partnerów trafił do więzienia za morderstwo. Jednym słowem sama elita. A Madonna na pewno miała sławę i pieniądze. Mimo tego faceci ją zostawiali.

702

Robsonpl napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Robsonpl napisał/a:

Wolę rozmawiać o faktach a nie o Twoich przypuszczeniach;) Poza tym, wolę bardziej ad meritum, niż ad personam. Faktem jest, że Hefner przez lata utrzymywał swój harem. I to nie była jedna kobieta.

No. Niejedna musiała mieć mocny żołądek big_smile.

703

KoralinaJones napisał/a:
Robsonpl napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Wolę rozmawiać o faktach a nie o Twoich przypuszczeniach;) Poza tym, wolę bardziej ad meritum, niż ad personam. Faktem jest, że Hefner przez lata utrzymywał swój harem. I to nie była jedna kobieta.

Nie wiem jaki miały ale przez lata z nim żyły pomimo bardzo dużej różnicy wieku. Z drugiej strony masz kobietę, którą ma sławę, pieniądze a mimo to ją faceci rzucają jeden za drugim. Czy to nie dziwne?;)

704

Robsonpl napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
Robsonpl napisał/a:

Nie wiem jaki miały ale przez lata z nim żyły pomimo bardzo dużej różnicy wieku. Z drugiej strony masz kobietę, którą ma sławę, pieniądze a mimo to ją faceci rzucają jeden za drugim. Czy to nie dziwne?;)

W pracy były. Nie podniecaj się tak. Gdyby nie kasa   śliniłby się do takich jak Ty teraz do jego życia.

705

KoralinaJones napisał/a:
Robsonpl napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

W pracy były. Nie podniecaj się tak. Gdyby nie kasa   śliniłby się do takich jak Ty teraz do jego życia.

No i dotarliśmy do sedna;) Chociaż te osobiste wycieczki nie są potrzebne. Naprawdę;) W przypadku faceta kasa i pozycja społeczna mają znaczenie większy wpływ na to czy może mieć partnerkę i jaką. W przypadku kobiet, jak pokazał przykład Madonny nawet kasa i pozycja społeczna jej nie pomogły, bo dla faceta większe znaczenie ma atrakcyjność fizyczna, która spada u kobiet w pewnym wieku bardzo raptownie. Kolejnym przykładem jest Pique i Shakira. Sława, kasa o wiele wieksza od niego, choć jako piłkarz jednego z topowych klubów oczywiście biedy nie klepał. A jednak zamienił ją na 23 latkę bez kasy i sławy.

706

Charlesss napisał/a:
SaraS napisał/a:
Charlesss napisał/a:

To takie gadanie.

Ja wiem, że z reguły wolą starszych ale mlodsi sie czasami tez podobają ale przez to, że są młodsi, piękniejsi, to mogą wpędzać w kompleksy.

Zaciąłeś się, czy co? Zmień płytę. Kobiety w tym wieku patrzą już na zupełnie inne rzeczy, pisałem Ci o tym.

707

Robsonpl napisał/a:

W przypadku faceta kasa i pozycja społeczna mają znaczenie większy wpływ na to czy może mieć partnerkę i jaką.

To nie były żadne partnerki tylko lale do dmuchania. Żadnego partnerstwa nie było.

708

M!ri napisał/a:
Robsonpl napisał/a:

W przypadku faceta kasa i pozycja społeczna mają znaczenie większy wpływ na to czy może mieć partnerkę i jaką.

To nie były żadne partnerki tylko lale do dmuchania. Żadnego partnerstwa nie było.

Jak zwał tak zwał. To czysta semantyka. Istotą jest, że on dmuchał przez lata a w analogicznej sytuacji od Madonny kolesie uciekali pomimo jej sławy i kasy.

709

Robsonpl napisał/a:
M!ri napisał/a:
Robsonpl napisał/a:

Jak zwał tak zwał. To czysta semantyka. Istotą jest, że on dmuchał przez lata a w analogicznej sytuacji od Madonny kolesie uciekali pomimo jej sławy i kasy.

Nie jak zwał tylko jest różnica między związkiem a sexem. Nawet 50 latka jak wystawi odpowiednie ogłoszenie to będzie miała kolejkę chętnych.

710

M!ri napisał/a:
Robsonpl napisał/a:
M!ri napisał/a:

Nie jak zwał tylko jest różnica między związkiem a sexem. Nawet 50 latka jak wystawi odpowiednie ogłoszenie to będzie miała kolejkę chętnych.

Na pewno;) Różnica jest taka, że on chodził do łóżka z topowymi laskami a ta 50 latka może znajdzie jakiś amatorów ale z topem to nic wspólnego nie będzie miało.

711 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-07-28 20:32:21)

Jack Sparrow napisał/a:

Ale wiesz, ze się teraz kłócisz z badaniami klinicznymi i ich wnioskami, a nie z moją opinią? Rzeczone podlinkowałem. Możesz sobie poczytać.

Badaniami klinicznymi czego? Wiesz co to są badania kliniczne sierotko marysiu? Chciałeś być mundy, chciałeś dodać naukowy przymiotnik do swoich "badań", żeby zabrzmiały profesjonalnie i ci wyszło testowanie nowych leków XD Gdzie testom klinicznym do statystyki, którą nam tu wciskasz?
Reszty jeszcze nie czytałam, zaraz nadrobię big_smile

edit: Dobra, przeleciałam tylko co dziesiąte zdanie, nie było warto. Ty jack cały czas nie pojmujesz jednej zasadniczej kwestii: mówisz, że 40-tka nie wygra z 20-tką. Ale w czym? Co to za zawody? Do kogo kolejka ta stoi? Nie wygra w zawodach o serce 20-latka czy 40-latka? Przecież 20-tka i 40-tka mają zupełnie inne potrzeby i szukają innych facetów. Te zbiory się nie pokrywają albo pokrywają na jakimś małym fragmencie.

Jak już musimy przykłądami - taki Keanu Reeves. Każdego 40-latka zjadłby na śniadanie, a i 20-latkom do niego daleko. Mógłby mieć absolutnie kazdą modelkę, również te piękne, ale i mądre, bo takie tez na pewno istnieją. I z kim żyje? Kogo sobie wybrał sporód absolutnie wszystkich kobiet świata? No właśnie. Cellulit, nietrzymanie moczu XD i kij wie co jeszcze, bo babeczka jest 50+. Jak to się ma do statystyk? A takich par są miliony, fajny dojrzały facet, fajna dojrzała babka. Albo mniej fajni. Miliony. W tym również ja i faceci, którzy chcą spotykać się ze mną, a nie z 20-tkami. Mnie takie "statystyki" i badania kliniczne XD wystarczą.

712

SaraS napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Faceci albo nie tracą wcale, albo minimalnie. W przeciwieństwie do kobiet, które tracą bardzo, ale to bardzo dużo. Czy ci się to podoba, czy nie. 20stka ma większe pole wyboru niż 40stka odnośnie tak przygód, jak i wyboru partnera życiowego.

Nawet jeśli tracą trochę mniej niż kobiety, to przede wszystkim wydaje im się, że stracili o wiele mniej niż w rzeczywistości.
Już kiedyś pisałam przy podobnej dyskusji, więc nie będę tego szczególnie rozwijać: panowie mają pod tym kątem o wiele mniej samokrytycyzmu. Miałam okazję widzieć dziesiątki (!) zramolałych panów podrywających zupełnie na poważnie (!) atrakcyjne babeczki młodsze od nich nawet o 30 - 40 lat. I sądząc po tym, jak wyraźnie widoczne było ich przekonanie, że powinni być dla tych kobiet spełnieniem marzeń, oni też musieli być przekonani, że mężczyźni jak wino i takie tam. wink Tak że z wiarą w to bym nie przesadzała; może warto byłoby choćby uczynić założenie, że kobiety jednak to winne starzenie oceniają inaczej.

Ta. Też takie akcje widziałem np na spływach kajakowych.

I te wszystkie babki niby takie na nie, a jak sobie pośpiewają z kolesiami przy ognisku, to lądują nierzadko potem z nimi w krzakach.

713

Kasssja napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Ale wiesz, ze się teraz kłócisz z badaniami klinicznymi i ich wnioskami, a nie z moją opinią? Rzeczone podlinkowałem. Możesz sobie poczytać.

Badaniami klinicznymi czego?.

Nietrzymania moczu. Się to inkontynencja nazywa i jest wiele jej odmian. A badań tego typu jest bez liku, ot choćby kolejny przykład badań:

https://ichgcp.net/pl/clinical-trials-r … CT01559389

Funkcje seksualne to kolejny obszar, w którym UUI może mieć negatywny wpływ. Badania dotyczące współżycia nietrzymania moczu wśród populacji klinik zajmujących się nietrzymaniem moczu wykazują częstość występowania w zakresie od 10% do 56%, przy medianie 22%. Częstość występowania nietrzymania moczu podczas stosunku płciowego może być związana z rodzajem nietrzymania moczu, jak również z nasileniem objawów. Wysiłkowe nietrzymanie moczu było związane z wyciekiem moczu podczas stosunku, podczas gdy niestabilność wypieracza i nietrzymanie moczu z parcia były skorelowane z wyciekiem podczas orgazmu. Przekrojowe badanie kobiet z UUI i nietrzymaniem moczu wykazało, że wśród kobiet zgłaszających niskie pożądanie seksualne często występowało wysiłkowe nietrzymanie moczu (47%), podczas gdy 46% kobiet zgłaszających zaburzenia fazy orgazmu zgłaszało objawy nietrzymania moczu z parcia. Dane jakościowe potwierdzają negatywny wpływ UUI na stosunki diadyczne i seksualne.

Ale pewnie....co ja tam wiem.....

714

M!ri napisał/a:
Robsonpl napisał/a:

Robsonpl napisał/a:

Nie no pewnie, a Magic Mike to się chyba trzech części doczekał, bo miał taką popularność u facetów. Podobnie jak 50 twarzy szarego i inne badziewia tego typu.

715

M!ri napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:

Bo oceniają. Problemem jest to, że mężczyznom od najmłodszych lat kładzie się do głowy bajki jak wyglądają relacje damsko-męskie a potem wielu facetów przeżywa dysonans poznawczy. Później taki facet się oburza ale jak wcześniej nasluchał się bajek albo naogladał amerykańskich filmów w których ładna laska wybiera największego niedojdę, rzucając przy tym kapitana drużyny foobolowej, który okazał się dla niej zły, to nie ma się co dziwić. Jak jakiś facet się ludzi, że kobieta nie ocenia statusu majatkowego albo potencjału faceta w tym zakresie to może słono się przeliczyć.

Posty [ 651 do 715 z 1,463 ]

Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak to jest, że większość kobiet obniża standardy z wiekiem (wygląd)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024