Jack Sparrow napisał/a:Tak czytam ten wątek i mam takie wrażenie o autorce:
1) nijaka i miałka z powodu braku zainteresowań, pasji czy choćby jakiegokolwiek hobby
- o czym tu rozmawiać? Jak pogłębić znajomość, skoro nie ma punktów zaczepienia?
2) domatorka, która w zasadzie nigdzie nie bywa
- jak wyżej
3) jest bierna i oczekuje, że facet załatwi wszystko i wyjdzie z inicjatywą
- no halo - mamy XXI wiek - jak ci zależy, to sama coś zaproponuj
4) czuć desperację
- to się czuje w relacji, że nie czujesz pociągu (fizycznego/intelektualnego/emocjonalnego) do drugiej osoby, a zwyczajnie nie chcesz być sama i samotna
Droga autorko - masz 21 lat, a brzmisz jak babka pod 50tkę, której menopauza puka do drzwi. Nie uczestniczysz w życiu społeczno-kulturalnym swojego miejsca zamieszkania, to jak chcesz kogoś poznać? Gdzie? O czym chcesz porozmawiać?
Wiesz co nas pociąga? Entuzjazm, witalność (energia do życia) uśmiech, pasje świadczące o oddaniu. My - faceci - lubimy kiedy kobieta skupia na nas swoją uwagę. I że dostrzega nas. To kim jesteśmy i jakie wartości mamy. Jakie mamy zainteresowania, dzięki którym się rozwijamy. Nie chcemy być zapchajdziurą na chwilę, tylko nagrodą numer 1. Desperacja nas odpycha.
Ewentualnie szukamy szybkiego i łatwego seksu.
Bywamy też głodni.
Chcesz mojej porady? Wspominałaś o festiwalach piwa - najprostszy tekst na podryw:
"słuchaj, XYZ będzie festiwal piwa, a w sumie niewiele o nich wiem. Chcesz się wybrać w przyszłym tygodniu ze mną do pubu i podszkolić mnie trochę w tym zakresie? " Skoro jesteś ładna, to większość kolesi się zgodzi. I tu pozwalasz mu na inicjatywę i zachowanie jego 'męskości' jakimś tekstem, że nie bywasz często w pubach i żeby wybrał jakieś klimatyczne miejsce z kraftowymi trunkami.
No to nieźle mi pojechałeś czytając jedynie kilka moich odpowiedzi i wyciągleś naprawdę daleko idące wnioski. Niektóre nieco krzywdzące i wynikające z twoich nadinterpretacji.
1. No to większość społeczeństwa jest dla Ciebie nudna i nikła. Naprawdę tak dużo jest osób z pasjami typu gra na fortepianie, rysowanie itp? Bo dla mnie to jest właśnie hobby. Nie chodzenie po górach czy jazda na rowerze. To są bardziej jakieś zainteresowania. Pasji jeszcze nie odnalazłam i nie każdy musi odnajdywać. Nie każdy musi być dobry w jakieś dziedzinie i się poświęcać np grze na skrzypcach.
Poza tym nikt się mnie tu nie pytał chyba o zainteresowania. Aaa Oczywiście, że mam zainteresowania. Jak pisałam interesuje się psychologia i chce iść na takie studia. Lubię też chodzić po górach, podróżować. Jak byłam młodsza to dużo podróżowałam dzięki rodzicom i chce to kontynuować. Interesuje się pielegnacja i dbaniem o włosy. Ja rozumiem dla ciebie to NUDNE, ale nie będę się dopasowywać z zainteresowaniami pod facetów. Lubię o siebie dbać. Lubię dbać o skórę twarzy,włosy i taka po prostu jestem. Tylko ze ja nie dbam o twarz że tylko żelem umyje i krem ale ja się w to bardziej wgłębiam. Interesują mnie np różne składniki jak wpływają na twarz, kwasy, peelingi, maseczki i ich składy aby skóra była zdrowa.
Interesuje się też muzyka. Mam ulubionych wykonawców i chętnie bym pojechała na ich koncerty więc widzisz jednak czymś się tam Interesuje. Wystarczyło się zapytać a nie snuć domysły.
- No to już doszłam do wniosku z innymi użytkownikami, że muszę przebywać w środowisku gdzie mam z kimś wspolne tematy.
2) co jest złego w byciu domatorka? Nie każdy co chwilę gdzieś wychodzi. Niektórzy lubią siedzieć w domu wiec po co wymieniłeś to jako wadę. To tak jakby domatorzy sobie nikogo nie znajdowali.
3) No cóż to może racja że ciężko mi wyjść z inicjatywa. Staram się to zmienić, bo fakt mam z tym problem.
Wiesz narazie jestem na etapie pracy z podświadomością. Bo cały czas uważałam że na nikogo nie zasługuje i miałam bardzo dołujące myśli więc staram się najpierw to zmienić. W lipcu chce z koleżanką z pracy jechać na wycieczkę za granicę jednodniowa bo obie lubimy podróżować
i może tam będziemy mogły z kimś ciekawym porozmawiać bo to przez biuro podróży. Chce chodzić na siłownię i jeszcze może coś wymyślę. Jakbyś czytał to też chcę od października studiować. Może na studiach będą organizowane jakieś kółka, wyjazdy. Więc to nie jest tak że nie mam pomysłu na siebie ale przeczytałeś wszystko na moją niekorzyść xD.
Tak bo wszystkich facetów pociąga to samo. Niewiadomo jakie pasje, bycie energiczna. Wiesz ze niektórzy nie lubią takich ludzi? Co ciągle tylko gadają i tryskają energia bo ich takie coś denerwuje. Strasznie wrzucasz do jednego worka i zamiast zapytać to mnie oceniasz na wstępie i snujesz jakieś domysły.
Fakt jest taki że nie poznaje za dużo ludzi bo nie chodzę nigdzie I przyznałam zodiakowi rację.