Rozpoczynanie relacji seksem? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rozpoczynanie relacji seksem?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 72 z 72 ]

66 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-03-02 13:33:43)

Odp: Rozpoczynanie relacji seksem?
Mariusz 1984 napisał/a:
Kasssja napisał/a:
Mariusz 1984 napisał/a:

Alpha Widow smile jest Was wiecej niz mozna sie spodziewać.

Nie postrzegałam go jako alphę, bo ani nie wyglądał jak alpha, ani nie zachowywał się jak alpha po rozstaniu (ze dwa lata pisał prośby o wybaczenie i drugą szansę). Dla mnie to było po prostu niezwykle dobre dopasowanie naszych chemii i ciał, rzadkie i dlatego cenne. Może spotkać to każdego, a nie tylko kogoś, kto jest lub trafi na egzemplarz alpha faceta lub kobiety.

Ale dał Ci cudowny seks, i mega emocje ( chemię ) Zapamietałas go, i automatycznie kazdy kolejny seks bedziesz porownywac.
Nie zawsze alfa ma 2 metry i kwadratowa szczekę.

On to samo mówił o mnie, że to ja dałam mu genialny seks, zapamiętał mnie na całe życie i porównuje z innymi, w tym z żoną (:/). Czy to czyni ze mnie alphę? No zlituj się, żadna ze mnie alpha, a z takim jednym exem to byłam nawet kłodą, bo on miał bardzo kiepskie gabaryty + źle się do mnie zabierał, więc traktowałam te kilka stosunków z nim jak karę za grzechy. Wszystko jest kwestią dopasowania, alpha z jednym będzie beta inną/innym, niezależnie od płci. Kwestia chemii.

Zobacz podobne tematy :

67

Kasssja napisał/a:
Karmaniewraca napisał/a:

To jest bilogia. Nikt nie napisał, włącznie ze mną że to karta przetargowa. U kobiet wytwarza się po seksie oksytocyna. I nie chodzi o jakieś zawiłe teorie które wymieniłaś. Mogę nie generalizować i gdyby to ode mnie zależało to zupełnie inaczej skonstruowałabym system hormonalny u kobiet, kobiety i mężczyzn - W ogóle. W moim świecie faceci by rodzili do spółki z kobietami i wiele innych.

Dojrzałość jest fajna i super bo zmienia podejście do wielu spraw, ale wciąż tego nie zmieni co jest uwarunkowane i sama to odczuwam i nie tylko ja. Nie dlatego, że skoro przespałam się z facetem to mi się on należy, po prostu zaczynam go bardziej lubić.

Nie tylko oksytocyna, bo tez dopamina, a u mężczyzn wazopresyna, która (teoretycznie) odpowiada za przywiązanie, nazywana jest zresztą hormonem monogamii. I co z tego wynika? No raczej nie to, że mężczyzna po seksie natychmiast się zakochuje. Więc kobiety też nie, bo do uczucia potrzeba czegoś więcej niż orgazm i wyrzut hormonów. Jeśli kobieta, mężczyzna, przywiązują się po pierwszym seksie tak, jak opisujesz, to ja bym tego tylko na hormony nie zrzucała, ale poszukała przyczyn w deficytach emocjonalnych. Inaczej np. przywiąże się po zbliżeniu cielesnym ktoś marzący o związku, a inaczej ktoś żonaty/zamężny z kochankiem/ką, kto swoją potrzebę więzi ma już zaspokojoną. A ty nas wszystkich do jednego gara wrzucasz, "bo hormony".

W takim razie nie wiem czy takie emocje się pojawiają przy seksie gdzie ludzie znają się tydzień. Możliwe, że nie i możesz mieć masz rację. Mówię tylko o sobie, że kiedyś spotykałam się z kimś dłuższy czas, po kilku m-cach doszło do seksu a wcześniej byłam zauroczona ale nie nazwałabym tego miłością, to po seksie mi się w głowie zmieniało i byłam zakochana. Tyle i nie trzeba się unosić, że wrzucam wszystkich do jednego gara, a nawet jeśli to tylko mój gar a Ty masz swój i każdy ma swoje racje mniejsze lub większe.

Legat, z Wami w ogóle jest trudno wytrzymać a co dopiero facet w ciąży tongue a tak serio, to uważam, że solidarnie powinniście rodzic, karmić i mieć okres.

68

Moim zdaniem to nie jest żaden wyznacznik czy będzie to udany związek czy nie. Wiele zależy od osób które się spotykaja, od charakteru i od nastawienia na drugą osobę. Seks to dziś element standardowy na wielu pierwszych randkach i nikogo to już nie dziwi.

69

TrochęZagubiona napisał/a:

Hej,
Zastanawia mnie wasze zdanie na temat rozpoczynania relacji. Osobiście nigdy nie byłam zwolenniczką rozpoczynania relacji seksem.

Pewnie ilu ludzi, tyle opinii, ja podzielam Twoją. By seks byl satysfakcjonujący, trzeba sie lepiej poznać.

70

Jak jest chemia i zauroczenie to nie ma co tracić czasu tylko działać smile Oczywiście nie na 1. spotkaniu, ale 3-4 to czemu nie smile

71 Ostatnio edytowany przez zwyczajny gość (2023-03-03 11:27:23)

Karmaniewraca napisał/a:

Legat, z Wami w ogóle jest trudno wytrzymać a co dopiero facet w ciąży tongue a tak serio, to uważam, że solidarnie powinniście rodzic, karmić i mieć okres.

O to to....i wspólnie pracować w kopalniach, hutach, budowach, na traktorach czy TIRach.
I w wojsku na poligonie z giwerą biegać smile

A ile okazji do randek ....i okazji - seks na budowie smile

72 Ostatnio edytowany przez Legat (2023-03-03 11:38:33)

zwyczajny gość napisał/a:
Karmaniewraca napisał/a:

O to to....i wspólnie pracować w kopalniach, hutach, budowach, na traktorach czy TIRach.
I w wojsku na poligonie z giwerą biegać smile

A ile okazji do randek ....i okazji - seks na budowie smile

I to hasło, no bądź w końcu prawdziwą kobietą i załatw to za mnie. Jako kobieta, nie można na ciebie liczyć. smile

Posty [ 66 do 72 z 72 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rozpoczynanie relacji seksem?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024