Wiesz Jack, każdy ma problemy i Ty też je masz.
Oczywiście, że tak. Przecież tego nie neguję. Nigdy tego nie robiłem. Pisałem o tym, że przez ciągłe przeprowadzki zawsze byłem tym nowym i przez to byłem gnojony, ale i też sam gnoiłem innych, pisałem o rozwalonym kręgosłupie, o życiu w niemal nieustającym bólu w związku tym, o przyczynach mojego pasywno-agresywnego stylu pisarskiego i wielu innych moich wadach. Mam je. Przecież nigdy się z tym nie kryłem. Ale tak samo jak moje porażki, tak i sukcesy mnie ukształtowały na równi z drogą jaką odbyłem pomiędzy nimi.
I dlatego piszę ze swojej perspektywy. To nie jest prawda objawiona. To nie jest kwestia racji. To jest kwestia OPINII. Każdy jakąś ma. Ta jedna, konkretna, którą przedstawiam - jest po prostu moja. Nie musi być prawdziwa. Nie musi być trafna. Jest po prostu moja. Każdy ma prawo się nie zgodzić. Każdy ma prawo wyciągnąć inne wnioski z podobnych doświadczeń. Bo każdy ma inną - swoją - perspektywę na te same zjawiska/zachowania.
Brak mi empatii?
No brak.
Brak mi samokrytyki?
No brak.
Jestem gadułą i zawsze muszę wrzucić swoje 3 grosze?
No jestem.
Tak samo jak jestem oportunistą, hedonistą i jeszcze kilka innych określeń się znajdzie.
Jestem jaki jestem. Nie mam z tym żadnego problemu.
Ale wiesz jaka jest różnica między nami? Że nikt przy byle okazji nie wypomina ci że jesteś zaburzony.
Kekłem. Przecież co i rusz robi się ze mnie mizogina, pedofila, a wyzwiska lecą aż miło. Większość niskich lotów, ale przy kilku się uśmiałem. Nawet ty, tu i teraz przekłamujesz opisywane przeze mnie moje doświadczenia, aby dostosować je do pasującego tobie obrazka.
Różnica między nami jest przede wszystkim taka, że ja nie neguję tego jaki jestem. Nie neguję tego dlaczego taki się stałem i jaki to ma wpływ na moje postrzeganie rzeczywistości czy przedstawianych tu historyjek, które - nie oszukujmy się - często są fejkowe. Różnica też jest taka, że tych wyzwisk, obelg, pomówień itp nie odbieram personalnie. Ot pierdolenie. Czasem ja pierdole, czasem pierdolą inni. Po to jest internet i internetowe fora/grupy/wstaw cokolwiek.