Co znaczy sen o zębach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co znaczy sen o zębach

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Temat: Co znaczy sen o zębach

sniło mi się ze mam zepsuty ząb, co to moze znaczyć ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co znaczy sen o zębach

Zęby zepsute lub kruszące oznaczają chorobę, powinnaś zatem uważać na zdrowie, wypadające to utrata siły, osłabienie fizyczne i psychiczne, niemożliwość obrony siebie, swoich spraw i bliskich osób, wypadające, wypluwanie zębów to z kolei ciężka choroba Twoja lub kogoś bliskiego.

3

Ojej strasznie złowieszczo- a mi się często śnią zęby ale zdrowe. Więc to chyba dobra wróżba !

"Małżeństwo jest jak grzyby, zbyt późno zwracamy uwagę, czy są dobre czy złe."

4

Zęby nie są dobrą wróżbą, nawet jak sa zdrowe. Widzieć swoje zęby we śnie to może być też ostrzeżenie przed wrogami, którzy czają się gdzieś w Twoim otoczeniu.

5

Muszę powiedzieć,że ostatnio mi się śniło,że zaczęły mi wypadać zęby!Okropne uczucie.Obudziłam się przerażona.Nie wiem jaki to ma związek,ale kilka dni wcześniej mój tato poszedł do szpitala,miał mieć operację i bardzo się tym martwiłam.Po tym śnie miałam najgorsze wizje,ale może to było rzeczywiśie związane z chorobą kogoś bliskiego. Nie przywiązywałam nigdy specjalnej wagi do snów,ale po ostatnich wydarzeniach widzę,że coś w tym naprawdę jest.

6

"Zęby zepsute -  to ostrzeżenie przed stratą czegoś ważnego"

Sztuka życia: móc zaspokoić głód zachowując apetyt.
Anita Daniel

7

Gdy śnią mi się zęby-zawsze ktoś mi bliski umiera:(

8

ja slyszalam ze gdy sie snia zeby oznacza to smierc kogos bliskiego , moja matka twierdzi ze przed smiercia mojego ojczyma kilka dni wczesniej snily jej sie zeby  mi natomiast snily sie nie raz a nikt na szczescie nie zmarl wiec ja w  takie przesady nie wierze

kiedy smieje sie dziecko smieje sie caly swiat smile

9

Dla Mnie sen o zębach zawsze oznaczał jedno - kłótnie w pracy!!
A że pracuję jako stomatolog, więc problemów z 'zębami' mam aż nadto. Oczywiście w sennikach można przeczytać inną definicje, ale nie wiem czemu, one Mnie nie dotyczą. Jednak nie martw się. Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że te kłótnie zawsze były okazjonalne i nigdy nie wywoływały jakichś głębszych konfliktów.

[tu był nieregulaminowy link]

10

mironka, nie dziwie się, że Tobie się zęby śnia big_smile często praca "chodzi" za naszą podświadomością wink

11 Ostatnio edytowany przez zuzurka (2016-10-16 12:15:25)

Witam serdecznie,

mi tez sie snil zab, czy jest ktos na Forum kto interpretuje sny?
Pozdrawiam

12

Ja miałem kiedyś takie sny. Teraz to sobie uświadomiłem. Straciłem żonę, która doprawiała mi rogi. sad

Każdy człowiek napotkany na drodze, będzie Twoim nauczycielem, nawet jeśli jest wrogiem.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co znaczy sen o zębach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021