Wolni szukający partnera, partnerki-specjalne miejsce-2-Na wyłączność! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Wolni szukający partnera, partnerki-specjalne miejsce-2-Na wyłączność!

Strony Poprzednia 1 40 41 42 43 44 205 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2,666 do 2,730 z 13,291 ]

2,666

Odp: Wolni szukający partnera, partnerki-specjalne miejsce-2-Na wyłączność!
DeepAndBlue napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Tygrys nie zeżre konia? Nie wierzysz w swoje możliwości? smile

Kunia nie zeżre ale nie wiadomo czyś kuń czy nie tongue

Toć to prawie jak jednorożec a jednorożce przynoszą szczęście. Nie żre się takiego ale siada na grzbiet i pogania, wiśta wio na tęczę szukać złota! Jiiihaaa!!! smile Ty wiesz ile kosztuje kuń? No…

Ja nie kuń, jam jest stara kobyła big_smile

Jednorożec powiadasz? Oby nie różowy...Nikogo raczej do tej pory nie poganiałem, bo nie pracowałem na kierowniczym stanowisku..Musiałbym na jkieś korki z poganiania zacząć chodzić..

Dawniej to za dobrego konia można było i kilka wsi kupić...Nie wiem, jak teraz, może warto zapytać tych z Janowa Paodlaskiego?

Ela, fakt, sytuacja się trochę poprawiła, ale jakoś tak autmatycznie odniosłem się do tej, sprzed kilku lat, jak w pewnych miejscach ciężko było oddychać..

Zobacz podobne tematy :
Ela210 napisał/a:

Może się zaktualizujcie.
Już od 2 lat w Krakowie jest zakaz palenia węglem i tylko czasami z podkrakowskich gmin przychodzi zatrute powietrze, jak nie ma wiatru.
Więcej smrodu w małych niby czystych miejscowościach gdzie palą węglem aż miło, i to tym tańszym.
U nas nawet w kominkach nie pali sie już.

Przykładowo w mojej miejscowości uzdrowiskowej.

2,668 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2022-02-16 18:05:10)

No właśnie z powodu takiego apogeum parę lat temu przebrała się miarka.i nastąpiło 0 tolerancji dla kopcenia.Na okoliczne gminy  wpływu nie mamy, tam rządzi rząd. A ten nie widzi problemu za bardzo.

2,669

bagienni_k napisał/a:

Ja nie kuń, jam jest stara kobyła big_smile

Kobyła? Meh… Chyba ogier… c’nie? Dziki mustang wink

Tygrysa byś pogonił? Ale tygrysek się nie da, zapoma tongue

Tylko symbioza, m’kay? big_smile

To kiedy idziemy na podlaskie bagna podziwiać rozgwieżdżone niebo, mruczeć i rżeć do księżyca? Trzeba jeszcze Paslawka do chatki odprowadzić. Nie ma czasu. Pakuj plecak! tongue

Kraków ominiemy szerokim łukiem. Może i się polepszyło (kto wie) ale ja tam tym Cyganom już nie ufam tongue

2,670

Panno: "Nie z mojej ligi", "To brzmi jak miłość", "Przez moje okno", "Nie zadzieraj z gwiazdami". smile

Słuchacie czasem dźwięków relaksacyjnych? Jest to ostatnio moje odkrycie roku.

2,671

Syl, to same romanse jakieś... sprawdziłam po tytułach.
Ja wczoraj też w sumie to romans obejrzałam . "Draculę" Forda Coppoli, bo dziecka jeszcze tej wersji nie widziało.
A poza tym skończyłam " Rojsta". Mogę polecić. Aktorsko super, no i klimatycznie.

2,672

Z ogierem to nie chciałem zapeszać, ja to raczej skromny człowiek jestem..

No z tygrysami lepiej nie zadzierać, tym bardziej z tygrysami w wersji żeńskiej tongue

Symbioza na wieki wieków!

Mruczeń i rżeć, ale do kogo? Oto jest pytanie! Chociaż na bagnach robić można wszystko, nawet siedzieć i medytować, razem z łosiami smile

Pasławek da sobie radę, twardy z niego chłop, tfu warszawiak big_smile

2,673

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273724994_1679236285750481_7486993474319318080_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=KONvaApB4LcAX9QVCax&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=00_AT8rkqprpH9Nu1j_qLftA5ZwwPsgoMtpjQVDpHSfTlxV6A&oe=621310B5

2,674

Pasławek vel Bul bul Tonę smile

2,675 Ostatnio edytowany przez LenaLu (2022-02-16 21:48:40)

Syl napisał/a:

Panno: "Nie z mojej ligi", "To brzmi jak miłość", "Przez moje okno", "Nie zadzieraj z gwiazdami". smile

W ogóle muzyka relaksacyjna to moje odkrycie roku, często pomaga mi zasnąć przy atakach nerwicowych, w sumie to moje jedyne lekarstwo na ten moment smile a naprawde myslałam, że to bzdury dopóki na mnie nie trafiło. W ogóle musze trochę poczytac o odpowiednich częstotliwościach bo to tez podobno jest ważne.

2,676

Ale taka czysto relaksacyjna czy też taka folkowa, z instrumentami typu bębny, piszczałki itp? Idealne połączenie dla odprężenia się to delikatna kombinacja tych dwóch wink

2,677

Typowo relaksacyjna. Bębny i piszczałki, a do tego narastające tempo muzyki mogłoby u mnie wywołać odwrotny skutek:)

2,678 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-02-16 22:27:47)

Psycholog Na Niby napisał/a:
Panna Szlachetnego Rodu napisał/a:
DeepAndBlue napisał/a:

Dobra, dorzucimy okonia ze Śniardwy ale musisz sobie sama złowić tongue

Nie takie rybki wpadały w sieci big_smile tongue

Pewnie jakieś Leszcze big_smile.

Nie wiem, na Mazurach i Pomorzu jeszcze sieci nie zarzucałam tongue

Ty młody, uważaj tongue

DeepAndBlue napisał/a:

To kiedy idziemy na podlaskie bagna podziwiać rozgwieżdżone niebo, mruczeć i rżeć do księżyca? Trzeba jeszcze Paslawka do chatki odprowadzić. Nie ma czasu. Pakuj plecak! tongue

Kraków ominiemy szerokim łukiem. Może i się polepszyło (kto wie) ale ja tam tym Cyganom już nie ufam tongue

Jeśli wybieracie się na podlaskie przez Kraków, to ja nie jestem pewna dokąd wy dojdziecie big_smile tongue

Syl napisał/a:

Dziękuję, Syl smile Masz z natury taką romantyczną duszę, czy to jakaś potrzeba chwili teraz u Ciebie tematyka romantyczna?

Dźwięków relaksacyjnych nie słucham. Za spokojne dla mnie, ciut irytujące w swym spokoju. Lubię za to na rozluźnienie muzykę trans wink

2,681

LenaLu napisał/a:

Typowo relaksacyjna. Bębny i piszczałki, a do tego narastające tempo muzyki mogłoby u mnie wywołać odwrotny skutek:)

Czasami można w sieci trafić na fajne mixy, gdzie nie ma zbyt głośnej muzyki ani instrumentów, ale coś w tle rozbrzmiewa i idealnie komponuje się z jednolitym tłem smile

Panno No, ja np mogę w linii przerywanej dotrzeć na Podlasie przez Kraków big_smile Mam po drodze smile

bagienni_k napisał/a:

Panno No, ja np mogę w linii przerywanej dotrzeć na Podlasie przez Kraków big_smile Mam po drodze smile

To chyba jakimś zygzakiem zachód - wschód big_smile

2,683

Północ - do Krakowa a potem Wawy i następnie na NE smile

bagienni_k napisał/a:

Północ - do Krakowa a potem Wawy i następnie na NE smile

Północny - zachód do Krakowa tongue
A Rzeszów, Lublin i dalej w górę to nie ta sama droga?

2,685

Jam z Małopolski big_smile a jade tak, jak jeżdżą środki komunikacji publicznej smile Chociaż pewnie w przypadku posiadania auta jechałbym wschodnią ścianą smile

2,686 Ostatnio edytowany przez Syl (2022-02-17 00:11:06)

Mnie niestety typowa muzyka relaksacyjna nie relaksuje, lecz drażni...

Miałam na myśli dźwięki niezwiązane z muzyką. Mnie całkowicie wyciszają takie:
https://www.youtube.com/watch?v=cecgR8aDfuc

Mam przy nich miłe dreszcze, wchodzę niemal w stan nirwany. Co ciekawe, nie odbieram tego dźwięku jako przyjemnego, jeśli wydobywa się spod moich rąk. Dobrze, że ktoś wpadł na pomysł, żeby coś takiego nagrywać. Dodatkowo uwielbiam patrzeć na ręce osób, które się tym zajmują. Wczoraj się temu przyglądałam 20 minut, zupełnie straciłam poczucie czasu. smile A dziś już mam obsesję, bo włączam to non stop. Lubię też odgłosy ptaków. Za to kompletnie nie przemawia do moich uszu szum fal.

Adelo, wiem, co to za kategoria filmów, takie obiecałam Pannie.

Mam duszę romantyczki, ale myślę, że niepozbawioną rozsądku. smile Komedie włoskie i francuskie uwielbiam, ponieważ mimo swej prostoty są śmieszne, ciekawe i w większości na dość dobrym poziomie. No i uwielbiam te języki i miejsca, a i faceci są fajni. wink Zupełnie nie przepadam za romansidłami amerykańskimi, niejeden wyłączyłam po kilku minutach.

2,687 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-02-17 00:46:57)

Akurat na odgłosy ptaków jestem trochę skazana z uwagi na miejsce zamieszkania, latem potrafią być bardzo intensywne, szczególnie o poranku, i niczego relaksującego wtedy w nich nie ma (takie niezamawiane budzenie mocno za wcześnie big_smile ).  Za to szum fal przemawia do mnie całkowicie. Może po prostu masz go codziennie, więc nie robi na Tobie żadnego wrażenia, podobnie jak na mnie te ptaszki wink Co do zaprezentowanych przez Ciebie dźwięków relaksacyjnych, pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Ciekawa koncepcja, jednakże osobiście wszelakiego rodzaju szeleszczenie nie działa na mnie kojąco.

2,688 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-02-17 11:33:45)

Generalnie stwierdziłem już jakiś czas temu, że słuchanie jakiejkolwiek muzyki, gdzie nie brzmią żadne słowa, jest już uspokajające smile Ewentualnie jeśli są to słowa wypowiadane w językach dośc egozytycznych, nie za głośno czy intenstywnie smile Wszelkie instrumenty ludowe, melodie i rytmy również spełniają tą rolę.

Sama relaksacyjna muzyka pomaga w sumie przy nauce, skupieniu się i ewentualnej medytacji lub ćwiczeniach smile

A ptaki? Cóż, już tak mają, że śpiewają głównie z rana..Chociaż zdarza się, że i w nocy albo cały dzień.. smile Najprawdopodobniej idą za tym lepsze warunki na rozchodzenie się dźwięków, wykorzystanie czasu przed żerowaniem czy lepsze postrzeganie śpiewającego Pana przez Panią, jeśli Pan śpiewa wcześniej, w chłodnym powietrzu, co może oznaczać, że jest twardym zawodnikiem smile i nadaje się na ojca.

2,689 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-02-17 11:57:32)

Nie wiem czy idą za tym lepsze warunki na rozchodzenie się dźwięków, stwierdzam jednak, że muszą to być twardzi zawodnicy. Wydaje mi się też , że jest wśród nich kos. Ten to potrafi. Budzik big_smile

2,690

Zdecydowanie zaskoczyłaś mnie, Syl tymi dźwiękami. Ja lubię wsłuchiwać się w misy tybetańskie, ale najlepiej bez podkładu muzycznego. Twój film muszę wypróbować, bo nie sádziłam że przy czymś takim można odpłynąć.

2,691

adela 07 napisał/a:

Zdecydowanie zaskoczyłaś mnie, Syl tymi dźwiękami. Ja lubię wsłuchiwać się w misy tybetańskie, ale najlepiej bez podkładu muzycznego. Twój film muszę wypróbować, bo nie sádziłam że przy czymś takim można odpłynąć.

Taka muzyka też działać może relaksacyjnie

Jak dla mnie muzyka musi mieć w sobie trochę dynamiki, mieć wyraźny rytm.

2,693 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-02-17 13:50:54)

Ooo, właśnie taka muzyka ostatnio mi chodzi po głowie smile Dokladnie tego typu rytmy: afrykańskie, indyjskie, arabskie, wszelkie folkowe nutki, w miarę delikatne, bez gwałtownych wstawek..

Panno, bardzo możliwe, że to był kos smile Zresztą jest sporo innych takich, które nadają i rano, i wieczór, i w nocy smile

Jak chcesz, to sobie posłuchaj na stronce "Posłuchaj głosu ptaka".

2,694

Ale tu stypę robicie big_smile. Panno, rozruszaj towarzystwo.

2,695

Czasami przydaje się taki błogi nastrój smile

bagienni_k napisał/a:

Panno, bardzo możliwe, że to był kos smile Zresztą jest sporo innych takich, które nadają i rano, i wieczór, i w nocy smile

Próbowałam kiedyś zidentyfikować te ptaszyny po głosach, ale nie jest to takie łatwe. Istotnie jest też taki jeden, który nadaje czasami nawet o północy. Ale on to już solo.

A Ty młody, od czego tu jesteś? tongue

2,698

A Ty młody, od czego tu jesteś? tongue

A czym może zajmować się psycholog?

A czym może zajmować się psycholog?

Jesteś pierwszym psychologiem w moim życiu, więc nie wiem. Ty mi powiedz.

2,700 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-02-17 18:20:09)

bagienni_k napisał/a:

Próbowałam kiedyś zidentyfikować te ptaszyny po głosach, ale nie jest to takie łatwe. Istotnie jest też taki jeden, który nadaje czasami nawet o północy. Ale on to już solo.

Próbuj Panno, możę odkryjesz w sobie duszę ornitologa smile Polecam dla odprężenia i relaksu! big_smile Choć dla mnie to trochę spowszedniało..

bagienni_k napisał/a:

Próbuj Panno, możę odkryjesz w sobie duszę ornitologa smile Polecam dla odprężenia i relaksu! big_smile Choć dla mnie to trochę spowszedniało..

Póki co okazuje się, że chyba nie mam tak dobrego słuchu jak sądziłam wink Miałam nagrania na telefonie,ale wykasowałam. Ale to nie jest dla ucha laika wyłowić poszczególne ptasie dźwięki z tego chóru. Ptaki ćwierkają, ot co big_smile

2,702

To tak, jak ze wszystkim - idzie isę nauczyć big_smile wiem to po sobie: na początku była to czarna magia, teraz idzie dużo łatwiej, w końcu zarabiało się tak na życie, więc trzeba było się postarać smile

bagienni_k napisał/a:

To tak, jak ze wszystkim - idzie isę nauczyć big_smile wiem to po sobie: na początku była to czarna magia, teraz idzie dużo łatwiej, w końcu zarabiało się tak na życie, więc trzeba było się postarać smile

Świetnie. Wrzucę latem nagranie!

2,704

W dźwiękach lubię minimalizm. Mam nadwrażliwość słuchową, rzadko słucham muzyki, a jeśli już, to zwykle po cichu, filmy włączam tak, że ledwie cokolwiek słyszę. Za to w pracy mam hałas nieporównywalny chyba do hałasu w jakiejkolwiek innej pracy. Do tego stopnia, że jakiś czas temu całkowicie straciłam słuch, na szczęście na krótko.

Dźwięki ćwierkających ptaków uwielbiam, bo kojarzą mi się z wiosną i latem, naturą, spacerami z psem, czasem wolnym. Odgłos przewracanych, segregowanych kartek nie ma u mnie sobie równych. To ma niemal hipnotyczne działanie, odczuwam wtedy nie tylko przyjemność duchową, ale też cielesną. Na każdego działa jednak co innego. smile

Jak duży posag musi mieć obecnie kobieta, żeby ktoś się zainteresował? Mówi się o tym, że to kobiety mają duże wymagania, ale biorąc dawne i współczesne wymagania facetów, to jest to chyba jednak niebo a ziemia.

2,705

Panno, jakbyś nagrała jakiś dźwięk, to na FB(jeśli sama masz konto) jest taka grupa "Identyfikacja ptaków" i tam możesz umieścić nagranie do rozpoznania smile Tak samo, jak fotkę lub film.
Czasami się tam udzielam smile

Ale powiem szczerze, jestem pod wrażeniem Syl, że dżwięk przsewracanej kartki może kogoś uspokajać wink

LenaLu napisał/a:

Polecam przepiękne melodie włoskiego kompozytora Giovanniego Marradiego. Trochę inna bajka muzyczna to mistrzostwo Stjepana Hausera.

2,707

Ja nie jestem fanką takiej spokojnej muzyki, ale paradoksalnie tylko taka jest w stanie uspokoić narastający lęk i niepokój:)

Dźwięki natury i zwierząt również mnie uspokajają, ale kiedys miałąm papużki faliste w domu i po jakimś czasie ich poranne krzyki wcale nie koiły mojej duszy heh

LenaLu napisał/a:

Ja nie jestem fanką takiej spokojnej muzyki, ale paradoksalnie tylko taka jest w stanie uspokoić narastający lęk i niepokój:)

Dźwięki natury i zwierząt również mnie uspokajają, ale kiedys miałąm papużki faliste w domu i po jakimś czasie ich poranne krzyki wcale nie koiły mojej duszy heh

Mnie natomiast pozytywnie nastrajają kosie trele i głośne śpiewy cykad. Jako ciekawostkę podam fakt, że pewna kobieta pomyliła odgłosy wydawane przez te szarańczaki ze skrzeczeniem sroki.
Napisałem do Ciebie e-maila, mam nadzieję, że się nie obrazisz/pogniewasz smile

2,709

Nie obrażę, ani nie pogniewam smile

Jak duży posag musi mieć obecnie kobieta, żeby ktoś się zainteresował? Mówi się o tym, że to kobiety mają duże wymagania, ale biorąc dawne i współczesne wymagania facetów, to jest to chyba jednak niebo a ziemia.
Też mi się wydaje, ze wobec kobiet wymagania rosną z każdym dniem i fakt kobiety stają się coraz bardziej "uniwersalne", co tez się panom nie podoba, bo wtedy odbierana jest im ich męskość. Szczerze to ja się przyznaję, że mi trudno zrozumieć dzisiejszych mężczyzn, wydaje mi się, że są oni bardziej kaprysni i niezdecydowani od pań.

LenaLu napisał/a:

Nie obrażę, ani nie pogniewam smile

Też mi się wydaje, ze wobec kobiet wymagania rosną z każdym dniem i fakt kobiety stają się coraz bardziej "uniwersalne", co tez się panom nie podoba, bo wtedy odbierana jest im ich męskość. Szczerze to ja się przyznaję, że mi trudno zrozumieć dzisiejszych mężczyzn, wydaje mi się, że są oni bardziej kaprysni i niezdecydowani od pań.

Dla mnie liczy się przede wszystkim dobre i wrażliwe serce kobiety. To najbardziej cenny posag. Rozumiem pod tym pojęciem empatię i altruizm.
Zaraz odpiszę na Twego e-maila smile

Syl napisał/a:

Co masz na myśli, Syl, pisząc posag? Współcześnie pewnie pojęcie to nie funkcjonuje w tym znaczeniu co dawniej.

2,712

Co do tych wymagań to można się zastanowić, czego dokładnie dotyczą? Moim zdaniem, to, że każdy jakieś ma, to nic złego. Problem w tym, że ludzie inaczej do tego podchodzą, jeśli patrzą pod kątem swoich wyborów a zupełnie inaczej, kiedy słyszą, że ktoś inny ma takowe wobec partnera. Zatem, jeśli kobiety mają tyle wymagań i oczekiwań, to dlaczego wymagani ze strony facetów wzbudzają takie emocje? smile

Zapewne w obie strony zdarzają się przegięcia, bo każda strona ma swoje przywary, które druga niezupełnie ogarnia.Kapryśność, niezdecydowanie czy wiele obecnie spotykanych wad ludzkich wynikają po prostu ze specyfiki czasów w których żyjemy.

2,713 Ostatnio edytowany przez Syl (2022-02-19 11:14:05)

Panno, miałam na myśli materialny posag, choć niekoniecznie od rodziców dziewczyny. Mam wrażenie, że obecnie kobieta bez dobrej pracy, własnego samochodu i mieszkania nie jest brana pod uwagę przez wielu facetów.

Bagienniku, ale od kobiet wymaga się teraz i kobiecości, i męskości. Już nie wystarczy, że kobieta jest czuła, ładna i potrafi gotować. Musi potrafić jeszcze ogarnąć usterki domowe, żeby czasem nie zawracać tym facetowi głowy, musi całkiem dobrze zarabiać, żeby przypadkiem facet nie musiał dokładać, musi mieć własne auto, żeby przypadkiem nie zabrać facetowi cennych 15 minut na podwiezienie dokądkolwiek, jeśli istniałaby taka potrzeba. Ja od mężczyzn kobiecych umiejętności nie wymagam, a mam wrażenie, że jeśli by się coś w domu zepsuło i nie wiedziałabym, jak to naprawić, to byłam potraktowana jako jakaś gorsza kategoria.

Same wymagania nie są złe, muszą się pojawić. Wymagam od faceta wierności, zarabiania na życie, życzliwości, braku nałogów. No i tego, żeby był fizycznie pociągający, ale to już nie zależy od konkretnych cech wyglądu. A spotykam się z takimi wymaganiami ze strony mężczyzn, że musiałabym być chyba i kobietą, i facetem jednocześnie, żeby je spełnić.

Oczywiście nie trzeba ich spełniać, całe szczęście. Takie mamy czasy, że jakiekolwiek słabości, niedociągnięcia stawiają nas na przegranej pozycji, jeśli chodzi o rynek matrymonialny.

2,714

Pytanie z innej beczki. Co sądzicie o motywach przyrody na ścianach? Zastanawiam się nad tapetą 3d na jednej z dużych ścian. Wybór jest duży, na zdjęciach wygląda to ładnie, choć dla niektórych pewnie tandetnie. Mnie się podoba, nie wiem tylko, jak wyglądałoby to w rzeczywistości.

Mnie się ogólnie bardzo podoba styl miejskiej dżungli. smile

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a111fbb93241.jpg

2,715 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-02-19 11:31:18)

Nie ma co zaprzeczać, że przykro się patrzy, jak ktoś siedzi na 4 literach i nie robi nic a wymaga od drugiej strony wszytkiego. Osobiście brzydzę się takimi przypadkami, u obu płci zresztą. Ma się wrażenie, że ludzie chcą być razem, niby w normalnym związku a traktują się nawzajem jakby jeden z nich był panem a drugi służącym. Nie pochwalam i nie pochwalałem nigdy roszczeniowego podejścia do życia. Jeśli sam nie spełniam pewnych podstawowych wymagań( cpo do ogólnego tzw. "ogaru") to po co mam komuś tym głowę zawracać? Dlatego w głowie mi się zwyczajnie nie mieści, że miałbym utrzymywać kogoś, wozić tą osobę gdzie tylko sobie życzy czy gotować jej i podstawiać pod nos lub być na każde jej skinienie. Jeśli zaś czegoś nie potrafię zrobić(w domu) to się wzywa fachowca smile

Wszystko to można realizować z umiarem, ale nie wolno pokazać po sobie, żę druga osoba jest dla nas wszystkim w tym znaczneiu, żę zapominamy o sobie samych.

edit: ściana rewelacyjna big_smile chociaż kolor podłogi i lampy zdecydowanie nie na mój gust, wolę ciemnejsze barwy smile Nigdy nie pomalowałbym swojego mieszkania na takie jasne kolory..brr

Ale motyw z lasem świetny! smile

2,716 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2022-02-19 12:28:57)

Najwazniejsze żeby Tobie Syl sie podobało smile akurat ta konkretna tapeta nie jest w moim guscie, ale również podobają mi się takie roślinne motywy na tapecie, jako taki dodatek na jedna ścianę. Nie wiem niestety jak na żywo to wyglada na ścianie, ale teraz tapety czy fototapety sa naprawdę fajne, ostatnio podziwialam w markecie budowlanym i się zachwycałam big_smile mnie się styl boho w aranżacji podoba, a dżungla w mieszkaniu u mnie mogłaby być doslowna big_smile uwielbiam kwiaty doniczkowe, dla mnie mieszkanie bez żywych kwiatów to nie mieszkanie tongue
Tandetnie? Wszystko kwestia gustu, tak jak i moda w aranżacjach, jakby się nią kierować to non stop trzeba by remonty robić, najważniejsze żebyśmy się dobrze czuli w swoim wnętrzu, tak uważam.
Styl miejskiej dżungli zdecydowanie jest w moim guście, ja bym się świetnie czuła w takim klimacie smile

2,717

Syl napisał/a:

Pytanie z innej beczki. Co sądzicie o motywach przyrody na ścianach? Zastanawiam się nad tapetą 3d na jednej z dużych ścian. Wybór jest duży, na zdjęciach wygląda to ładnie, choć dla niektórych pewnie tandetnie. Mnie się podoba, nie wiem tylko, jak wyglądałoby to w rzeczywistości.

Motyw świetny, przede wszystkim piękny i myślę że też relaksujący. Ale też pewnie efekt będzie zależało od natężenia światła słonecznego w pomieszczeniu.

Widzę, że moda na fototapety wraca, ja z sentymentem wracam do czasów dzieciństwa, gdzie w dwóch pokojach mieliśmy naklejone tapety z mapami średniowiecznego świata. Były piękne i wcale nie tandetne.

2,718 Ostatnio edytowany przez Psycholog Na Niby (2022-02-19 13:41:53)

Syl napisał/a:

Mi osobiści podobają się wnętrza, minimalistyczne, industrialne, rustykalne. Nie podobają mi się tapety ani mocne kolory. Biel, off white, beże, szarości z elementami drewna to jest to co preferuje, często czerń (na przykład granitowego blatu) dla kontrastu i „ożywienia”. Według mnie zielony kolor nie pasuje do różu jeżeli chodzi o Twoje zdjęcie.

2,719

Jak widzę jakieś wnętrze, urządzone w konkretnym stylu, zawsze się zachwycam.
Fototapeta musiałaby być bardziej neutralną, bo szybko zaczęłaby mnie drażnić.
Zresztą sam obrazek, choć miło się na niego patrzy- jest mocnym akcentem, i trzeba resztę stworzyć pod niego.
Nieraz taka ozdoba sama w sobie nie robi na mnie wrażenia, ale na etapie końcowym bywa "łał."
Mnie się podoba tak dużo rzeczy..to, o czym pisze Psycholog jak najbardziej, kwiaty też..sama mam białą rzeźbioną szafę, która pod ten industrial wcale nie podchodzi. Generalnie muszę się pilnować, bo mam pociąg do eklektyzmu:)

2,720

Syl napisał/a:

Panno, miałam na myśli materialny posag, choć niekoniecznie od rodziców dziewczyny. Mam wrażenie, że obecnie kobieta bez dobrej pracy, własnego samochodu i mieszkania nie jest brana pod uwagę przez wielu facetów.

Bagienniku, ale od kobiet wymaga się teraz i kobiecości, i męskości. Już nie wystarczy, że kobieta jest czuła, ładna i potrafi gotować. Musi potrafić jeszcze ogarnąć usterki domowe, żeby czasem nie zawracać tym facetowi głowy, musi całkiem dobrze zarabiać, żeby przypadkiem facet nie musiał dokładać, musi mieć własne auto, żeby przypadkiem nie zabrać facetowi cennych 15 minut na podwiezienie dokądkolwiek, jeśli istniałaby taka potrzeba. Ja od mężczyzn kobiecych umiejętności nie wymagam, a mam wrażenie, że jeśli by się coś w domu zepsuło i nie wiedziałabym, jak to naprawić, to byłam potraktowana jako jakaś gorsza kategoria.

Same wymagania nie są złe, muszą się pojawić. Wymagam od faceta wierności, zarabiania na życie, życzliwości, braku nałogów. No i tego, żeby był fizycznie pociągający, ale to już nie zależy od konkretnych cech wyglądu. A spotykam się z takimi wymaganiami ze strony mężczyzn, że musiałabym być chyba i kobietą, i facetem jednocześnie, żeby je spełnić.

Oczywiście nie trzeba ich spełniać, całe szczęście. Takie mamy czasy, że jakiekolwiek słabości, niedociągnięcia stawiają nas na przegranej pozycji, jeśli chodzi o rynek matrymonialny.

Nie można wymagać od kogokolwiek czegoś, czego nie wymaga się od siebie. Na Tinderze (wiem ze kiepski przykład) często kobiety szukają księcia z bajki, wstawiają korzystne zdjęcia a w rzeczywistości mają 10 kg więcej. Nie uważam żebym miał jakieś kosmiczne wymagania jeżeli chodzi o kobiety, dużo ludzi z mojego otoczenia tak twierdzi, argumentując tym moje „singielstwo”. Wychodzę z założenia że potrafię dać dużo w realnym świecie a mam wrażenie ze kobiety poza atrakcyjnym wyglądem, myślą ze nic więcej nie trzeba robić/starać się. Pomijam fakt ze wabienie przysłowiowymi cyckami jest dosyć skuteczne dla większości mężczyzn. Jedyna rywalizacja kobiet, dotyczy wyglądu fizycznego, myśle ze to wina mężczyzn którzy maja niskie wymagania. W skrócie wymagania powinny być adekwatne do potencjalnego wkładu własnego. Nie rozumiem podejścia mężczyzny z nadwagą, bez ambicji, bez pasji który chciałbym piękna i inteligenta partnerkę. Tak świat przyrody tak nie działa, ludzie często dobierają się na podstawie podobieństw tj. wykształcenie, fizyczność, inteligencja, majętność. Temperament oraz typ osobowości mogą się różnic. Sa tez oczywiście wyjątki od reguły.

2,721

Syl pewnie dala tylko pogladowo zdjęcie, takie w necie znalazla, przypuszczam ze tylko o tapetę chodzi a nie reszte zaprezentowana wink ja się nie zgodzę, pudrowy roz pasuje do zieleni, tak na przełamanie.
Zauważyłam, ze wielu panów ma gust jak Psycholog tongue takie wnętrza może i eleganckie, ale dla mnie sa zimne.

2,722

lody miętowe napisał/a:

Psycholog tongue takie wnętrza może i eleganckie, ale dla mnie sa zimne.

Moze i zimne ale ja je ogrzewam swoim blaskiem i gorącem.

2,723 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-02-19 14:19:01)

Mogę się z Psychologiem zgodzić smile

Powinno to być w maire zbilansowane, dlatego śmieszą mnie właśnie kosmiczne wymagania jednej strony względem drugiej(niezależnie od płci), jeśli sama tego nie posiada. Z tego względu mierzi mnie np, jak w związku są duże różnice w zarobkach, takie np kilkukrotne albo nawet 10-krotne. Naprawdę ludzie się z tym dobrze czują?
Całkowicie zgadzam się z tym dobieraniem się wedle wyżej wspomnianych kryteriów - myślę, że to podstawa z uwagi na pewne płaszczyzny porozumienia między ludźmi. Naotmiast nie zgodzę się, że kobiety rywalizują ze sobą wyłacznie pod względem fizycznym.

2,724

Syl napisał/a:

Nie można wymagać od kogokolwiek czegoś, czego nie wymaga się od siebie. Na Tinderze (wiem ze kiepski przykład) często kobiety szukają księcia z bajki, wstawiają korzystne zdjęcia a w rzeczywistości mają 10 kg więcej. Nie uważam żebym miał jakieś kosmiczne wymagania jeżeli chodzi o kobiety, dużo ludzi z mojego otoczenia tak twierdzi, argumentując tym moje „singielstwo”. Wychodzę z założenia że potrafię dać dużo w realnym świecie a mam wrażenie ze kobiety poza atrakcyjnym wyglądem, myślą ze nic więcej nie trzeba robić/starać się. Pomijam fakt ze wabienie przysłowiowymi cyckami jest dosyć skuteczne dla większości mężczyzn. Jedyna rywalizacja kobiet, dotyczy wyglądu fizycznego, myśle ze to wina mężczyzn którzy maja niskie wymagania. W skrócie wymagania powinny być adekwatne do potencjalnego wkładu własnego. Nie rozumiem podejścia mężczyzny z nadwagą, bez ambicji, bez pasji który chciałbym piękna i inteligenta partnerkę. Tak świat przyrody tak nie działa, ludzie często dobierają się na podstawie podobieństw tj. wykształcenie, fizyczność, inteligencja, majętność. Temperament oraz typ osobowości mogą się różnic. Sa tez oczywiście wyjątki od reguły.

Tak może półżartem się odniosę do tych 10 kilogramów mniej. Owszem kobiety często w tej materii kłamią, ale panowie kłamią w kwestii centymetrów. Na przykładzie, ja mam 171 cm i jakoś większość panów których zobaczyłam na żywo, a  deklarujących wzrost 173(w ogóle nie wiem dlaczego często ta liczba się pojawia) była ode mnie niższa o 10 cm

2,725

Bo 173 cm to dobry wzrost big_smile Może nie za wysoki, ale taki w sam raz smile

2,726

A w kwestii posagu. To ja nie do końca mam takie doświadczenia. Owszem na początku niektórym panom podoba się niezależna i dobrze radząca sobie partnerka. Ale wcześniej czy później niektórym panom zaczyna ciążyć fakt, że może ta partnerka sobie radzi lepiej od nich i jest niezależna, co godzi w ich poczucie męskości. Przez krótki czas byłam w takiej relacji i wiem, że to wynika z niskiego poczucia własnej wartości i pretensji do wszystkich, tylko nie do siebie. Dlatego ja wychodzę z założenia, że mężczyzna powinien najpierw zadbać o siebie i swoje potrzeby bo wtedy będę pewna że umie zadbać o nasze wspólne dobro.

2,727

Może tak być, że z początku nie ma problemu. Tylko np. facet aż tak bardzo nie chce się ścigać o karierę czy rozwój, zostając na powiedzmy umiarkowanym poziomie. Aż tu nagle okazuje się, że samej kobiecie to zaczyna przeszkadzać, bo on aoczekuje, że on będzie się cały czas rozwijał zgodnie z jej wyobrażeniami. Zaczynają się rozmowy i problemy, że jedno ciągnie drugiego w dół itp..

Mi to absolutnie nie przeszkadza, bo nie mam w sobie jakiś dziwnych potrzeb udowadniania swojej męskości. Jeśli potrafie o siebie zadbać i się realizuję tak, jak tego chcę, to mogę tak żyć. Pytanie czy to kobiecie będzie odpowiadać..?

2,728

LenaLu napisał/a:

Tak może półżartem się odniosę do tych 10 kilogramów mniej. Owszem kobiety często w tej materii kłamią, ale panowie kłamią w kwestii centymetrów. Na przykładzie, ja mam 171 cm i jakoś większość panów których zobaczyłam na żywo, a  deklarujących wzrost 173(w ogóle nie wiem dlaczego często ta liczba się pojawia) była ode mnie niższa o 10 cm

Bo poniżej 170 to bariera psychologiczna nie do przejścia. Umówmy się, Kremik ma trochę racji. Ja kłamie w kwestii penisa, wszędzie pisze ze mam 16 cm, ale nikt nie wie ze chodzi o obwód.

2,729

LenaLu napisał/a:

A w kwestii posagu. To ja nie do końca mam takie doświadczenia. Owszem na początku niektórym panom podoba się niezależna i dobrze radząca sobie partnerka. Ale wcześniej czy później niektórym panom zaczyna ciążyć fakt, że może ta partnerka sobie radzi lepiej od nich i jest niezależna, co godzi w ich poczucie męskości. Przez krótki czas byłam w takiej relacji i wiem, że to wynika z niskiego poczucia własnej wartości i pretensji do wszystkich, tylko nie do siebie. Dlatego ja wychodzę z założenia, że mężczyzna powinien najpierw zadbać o siebie i swoje potrzeby bo wtedy będę pewna że umie zadbać o nasze wspólne dobro.

A ja wręcz przeciwnie byłbym zadowolony ze kobieta lepiej zarabia, ma lepsze auta ect. Tego trochę nie umiem zrozumieć.

2,730

Pytanie czy kobieta by tego chciała...? smile

Posty [ 2,666 do 2,730 z 13,291 ]

Strony Poprzednia 1 40 41 42 43 44 205 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Wolni szukający partnera, partnerki-specjalne miejsce-2-Na wyłączność!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024