Wolni szukający partnera, partnerki-specjalne miejsce-2-Na wyłączność! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Wolni szukający partnera, partnerki-specjalne miejsce-2-Na wyłączność!

Strony Poprzednia 1 28 29 30 31 32 205 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,886 do 1,950 z 13,291 ]

1,886

Odp: Wolni szukający partnera, partnerki-specjalne miejsce-2-Na wyłączność!
lody miętowe napisał/a:

Może jestem naiwna, ale wierzę że nikt nie wymienia się fotkami, które od  kogoś dostał, tylko jest uczciwy i trzyma dla siebie wink u mnie jak w szwajcarskim banku big_smile
Teraz zauważyłam że bagiennik usunął to i owo ze swojego profilu big_smile

Lepiej późno niż wcale smile Chociaż i tak okienko na świat zrobiło swoje..:D

Zobacz podobne tematy :

1,887

Nieładnie ignorować pytanie Adelki smile

1,888

Cenię sobie uczciwość, jeśli coś jest dla mnie, to pozostaje tylko dla mnie.

Boimy się często otwierania i odkrywania przed innymi. To jest pewnie główny powód, dla którego tu jesteśmy.

1,889

A ten strach zawsze prowadzi do samotności

1,890 Ostatnio edytowany przez Syl (2022-02-08 17:27:08)

Galerida cristata napisał/a:

A ten strach zawsze prowadzi do samotności

Dokładnie tak. Nie można mieć potem pretensji do losu, że żyje się w pojedynkę. smile Strach, brak zaufania, dystans, brak otwartości to moim zdaniem główne przyczyny.

Bagiennik się nie przyzna. smile

1,891 Ostatnio edytowany przez Galerida cristata (2022-02-08 17:36:01)

On się nie musi przyznawać, bo u Niego to bardzo wyraźnie widać. Nie trzeba tu być psychologiem. Ani naprawdę, ani na niby smile

Czytając Jego posty, aż mi się serce ściska. Dlaczego człowiek sam sobie to robi?

Bo tak bardzo boi się odrzucenia

1,892

Ja jestem tu dlatego (mam na myśli forum), że szukałam wsparcia, zrozumienia- i z tego właśnie powodu mocno się otworzyłam. I nie zawiodłam się.
Naturalnie, wobec bliskich mi ludzi te działania były pierwsze. Jednak osoby dotknięte zdradą, z doświadczeniem mają tu swoje " skupisko".
I dlatego, wierzcie mi, że sama byłam zdziwiona że umiem tak się otworzyć przed nieznajomymi.

1,893 Ostatnio edytowany przez Syl (2022-02-08 17:37:58)

Galerida cristata napisał/a:

On się nie musi przyznawać, bo u Niego to bardzo wyraźnie widać. Nie trzeba tu być psychologiem. Ani naprawdę, ani na niby smile

Czytając Jego posty, aż mi się serce ściska. Dlaczego człowiek sam sobie to robi?

Niemal to samo chciałam napisać. Widać to w jego postach, chciałby, ale obawy nie pozwalają. A przecież te potrzeby są zupełnie naturalne.

Bagienniku, daj samemu sobie szansę.

Właśnie, Galerido, odrzucenia. Częściowo może również rozczarowania, zdrady, braku uczciwości.

1,894 Ostatnio edytowany przez Syl (2022-02-08 17:40:27)

adela 07 napisał/a:

Ja jestem tu dlatego (mam na myśli forum), że szukałam wsparcia, zrozumienia- i z tego właśnie powodu mocno się otworzyłam. I nie zawiodłam się.
Naturalnie, wobec bliskich mi ludzi te działania były pierwsze. Jednak osoby dotknięte zdradą, z doświadczeniem mają tu swoje " skupisko".
I dlatego, wierzcie mi, że sama byłam zdziwiona że umiem tak się otworzyć przed nieznajomymi.

Adelo, niektórzy mają to w sobie, że potrafią się otworzyć, nie boją się tego, nie myślą o tym, że ktoś może wyrządzić im krzywdę, gdy tylko opowiedzą o swoich uczuciach. Ja to rozumiem, bo mam tak samo, ja się tego nie boję, ale ludzie są różnie skonstruowani.

1,895

A ja tu jestem bo mogę być sobą na 100% i nikt nie może mi tu nic zrobić big_smile No teraz trochę Syl „trzyma mnie za jaja” i muszę być grzeczny smile.

1,896 Ostatnio edytowany przez Syl (2022-02-08 17:46:05)

Psycholog Na Niby napisał/a:

A ja tu jestem bo mogę być sobą na 100% i nikt nie może mi tu nic zrobić big_smile No teraz trochę Syl „trzyma mnie za jaja” i muszę być grzeczny smile.

Nie planuję Ci nic złego zrobić, chociaż bardzo mnie o to podejrzewasz. Twoje pierwsze zdanie nie przeczy poprzednim postom, nawet je potwierdza. smile

1,897

Syl napisał/a:

Nie planuję Ci nic złego zrobić, chociaż bardzo mnie o to podejrzewasz. Twoje pierwsze zdanie nie przeczy poprzednim postom, nawet je potwierdza. smile

To był żart tongue. Po prostu anonimowość zapewnia brak konsekwencji a w prawdziwym życiu tak się nie da smile.

1,898

Uśmiałem się do rozpuku.. smile

Naprawdę, będę tu chyba zaglądać regularnie, chcąc sobie humor poprawić zamiast np. oglądając jakiś serial komediowy..
Nic mnie tak nie bawi( i nie bawiło) jak niby ta zdolność prześwietlania człowieka na podstawie jego aktywności w sieci, kiedy nawet się go nie zna i nie widziało na żywo ani razu..

Po prostu mistrzostwo świata..Człowiek się dowiaduje o sobie czegoś, co w rzeczuywistości go nie dotyczy, ale i tak będzie mu się coś wmawiać, że nie daj Boże sam w to uwierzy..
No cóż, można po raz n-ty pisać to samo, ale po co, jak i tak forumowy rentgen działa i wie lepiej smile

Tak się zastanawiam czy inne kwestie lub wartośći, "niby" uniwersalne czy powszechne, których np bym unikał też doczekałyby się aż tak srogiej obrony...

Ach już wiem: skoro nie lubię się przytulać i miziać czy np zwierzać się każdemu ze wszystkiego, to zawsze udaję, bo to przecież niemożliwe, że ktoś tego nie lubi...
To takie naturalne, powszechne i miłę zarazem...

1,899

Syl napisał/a:

To był żart tongue. Po prostu anonimowość zapewnia brak konsekwencji a w prawdziwym życiu tak się nie da smile.

Wymiana zdjęć to też nie jest jeszcze prawdziwe życie, respira smile

A w prawdziwym życiu dużo zależy od tego, co planujemy zrobić i jakich konsekwencji się spodziewamy lub boimy. wink Ja w takim razie jestem albo odważna, albo szalona (tu przychodzi mi na myśl inne słowo).

1,900

bagienni_k napisał/a:

Uśmiałem się do rozpuku.. smile

Naprawdę, będę tu chyba zaglądać regularnie, chcąc sobie humor poprawić zamiast np. oglądając jakiś serial komediowy..
Nic mnie tak nie bawi( i nie bawiło) jak niby ta zdolność prześwietlania człowieka na podstawie jego aktywności w sieci, kiedy nawet się go nie zna i nie widziało na żywo ani razu..

Po prostu mistrzostwo świata..Człowiek się dowiaduje o sobie czegoś, co w rzeczuywistości go nie dotyczy, ale i tak będzie mu się coś wmawiać, że nie daj Boże sam w to uwierzy..
No cóż, można po raz n-ty pisać to samo, ale po co, jak i tak forumowy rentgen działa i wie lepiej smile

Tak się zastanawiam czy inne kwestie lub wartośći, "niby" uniwersalne czy powszechne, których np bym unikał też doczekałyby się aż tak srogiej obrony...

Ach już wiem: skoro nie lubię się przytulać i miziać czy np zwierzać się każdemu ze wszystkiego, to zawsze udaję, bo to przecież niemożliwe, że ktoś tego nie lubi...
To takie naturalne, powszechne i miłę zarazem...

Wiedziałam, że to napiszesz. smile Przecież w tamtych postach nie było złych intencji, nikomu niczego nie próbuję wmówić. Samotne życie też rozumiem, nie trzeba mi tego wyjaśniać. Poza tym te posty nie zobowiązują do zmiany sposobu życia. smile Nie próbuję nigdy odgadnąć, co siedzi głęboko w człowieku, szybciej opanowałabym zaawansowaną fizykę.

1,901 Ostatnio edytowany przez Galerida cristata (2022-02-08 18:04:32)

Ale po co zaglądać tu regularnie, skoro masz takie szczęśliwe życie i jak to podkreślasz tyyyyle ciekawych rzeczy do robienia ??

BEKAśmiechu, gratuluję trafnych spostrzeżeń i sposobu ich przedstawienia smile

A na pytanie Adelki nie odpowiedziałeś, bo było dla Ciebie niewygodne.

Najłatwiej teoretyzować i wymądrzać się w tematach, o których nie ma się bladego pojęcia smile

1,902

No dobrze, spróbuję, Syl, mogę liczyć na Twoje zdjęcie na maila? Ciekawa jestem, tak po prostu smile

Sporo jest osób które nie lubią dotyku, miziania się, jak to bagiennik określił, kwestia kto dotyka i mizia, czasami potrafi się człowiekowi odmienić smile

1,903

My z Syl, nie o kwestii miziania big_smile

1,904

Syl napisał/a:
Syl napisał/a:

Wymiana zdjęć to też nie jest jeszcze prawdziwe życie, respira smile

A w prawdziwym życiu dużo zależy od tego, co planujemy zrobić i jakich konsekwencji się spodziewamy lub boimy. wink Ja w takim razie jestem albo odważna, albo szalona (tu przychodzi mi na myśl inne słowo).

Ja po prostu trochę się zmęczyłem prawdziwym życiem big_smile czy to jakaś zbrodnia?

1,905

Czy to oznacza ,że nie możesz być sobą w prawdziwym życiu?
A co za tym idzie być prawdziwym tylko jeśli pozostajesz anonimowy?

1,906 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2022-02-08 18:15:27)

Po co zaglądać? Żeby się pośmiać z niektórych absurdalnych wniosków czy założeń. smile
Choć te drugie bardziej pasują, bo jakoś nic mi nie przychodzi na myśl innego, kiedy widzę, że ktoś mnie nie zna a wygaduje zwyczajne głupoty...

Zaglądać można, jeśli np. się coś robi na kompturze przez cały dzień i dla odskocnzi, czy choćby właśnie pośmiania się, wchodzi się tu i ówdzie..Natomiast zawsze podziwiać będę przekonanie niektórych, o tym, że nawet w neutralnych dla siebie tematach nie można się wypowiadać...

A jeśli już jesteśmy przy tym pytaniu to mogę Adelo odpowiedzieć jedynie w ten sposób(choć oczywiście nikt mi nie uwaierzy): czysta ludzka ciekawość.

Tak proste a tak trudne do zrozumienia dla niektórych smile

1,907 Ostatnio edytowany przez adela 07 (2022-02-08 18:26:59)

Bagienniku, trochę przekorne było to moje pytanie, bo wiem że raczej nie szukasz. A prZynajmniej nie w taki sposób. Ciekawość jak najbardziej, ale przydałoby się nieco luzu, bo ptaszyny na pewno koło Ciebie latają.

"Luzu" w sensie spontanicznego próbowania bez uprzedzeń.

1,908

adela 07 napisał/a:

Czy to oznacza ,że nie możesz być sobą w prawdziwym życiu?
A co za tym idzie być prawdziwym tylko jeśli pozostajesz anonimowy?

Jezeli chodzi o sprawy zawodowe to oczywiście ze nie, na chleb bym nie zarobił big_smile. Pracuje z ludźmi i muszę mieć dobra reputacje, nie to co tutaj tongue. Przecież zawsze jest tak ze inaczej rozmowia się na przykład z teściami, inaczej z kolega a inaczej z klientem. Głupio to zabrzmi ale potrzebuje czasem trochę samotności i obcych ludzi. W Realu muszę udawać silnego, można na mnie liczyć, nigdy nie płaczę, nigdy nie proszę o pomoc, nie narzekam, nie szukam wymówek, a ja tak naprawdę mam czasami chwile słabości ale nikt nie może się o tym dowiedzieć smile. Jeszcze raz podkreślę ze zmęczyłem się trochę byciem „tym silnym”. Nawet nie do końca wiem jak ubrać to w słowa smile. Czuje zmęczenie prawdziwym życiem a paradoksem jest to ze w prawdziwym życiu nigdy bym się do tego nie przyznał wink. Jakbym się miał samodiagnozoawać to stwierdziłbym ze całe życie byłem zdany tylko na siebie i troszkę wyczerpały mi się zasoby tongue.

1,909 Ostatnio edytowany przez Galerida cristata (2022-02-08 18:30:07)

Twoje wnioski i założenia wynikają jedynie z zaciekłego teoretyzowania, więc większego powodu do śmiechu nie można już wywołać smile

Adelko, najgorsze to właśnie uprzedzenia

A luz albo się ma, albo go nie ma smile

1,910 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-02-08 18:58:30)

bagienni_k napisał/a:

czysta ludzka ciekawość.

Tak proste a tak trudne do zrozumienia dla niektórych smile

To zrozumiałe dla mnie ,jednakże Twoje autentyczne  obrzydzenie,wstręt,pogarda dla zdrady jest czymś wyjątkowo wyróżniającym się.
Odrzucenie, zranienie - z jednej strony dziwisz się jak można tak się czuć,
bo co to za problem ,a z drugiej strony ,sprawiasz wrażenie kogoś kto bardzo nie chce tego doświadczyć ,
mieć oczekiwań a potem rozczarowań ,sprawiasz również wrażenie stale zabezpieczająca się osoba i tworzysz całe pietra ideologi antyzwiązkowej dla siebie
chłonąc bardziej to co negatywne
,jednocześnie nie da się pominąć Twojej życzliwości dla ludzi którzy układają sobie życie w związku ,kibicujesz bardzo zranionym porzuconym i takim którzy podnoszą się co jest szczere u Cibie ewidentnie.
to takie sprzeczności które widzę .
Dajesz się jednak po prostu lubić ,jesteś łagodny,nie jesteś odludkiem ,ale tak do końca co naturalne jeszcze nie wiesz czy chcesz być w związku czy nie
dla mnie to zrozumiałe ,Twój pobyt na forum to analiza i plebiscyt ,w stronę ,jednak bardziej nie bycia w związku.

Co może świadczyć o tym że byłeś kiedyś zdradzony to mniej ,albo masz szczególny lęk przed tym
Czasem miałem wrażenie że Twoje wypowiedzi, opinie, komentarze i ta ciekawość, pobyt na forum kobiecym
jest po to żeby za wszelką cenię ,na wszelkie sposoby utwierdzić się że absolutnie związek z kobietą, dziewczyną nie dla Ciebie,masz jednak naturalne potrzeby w jakimś stopniu ,których intelektualizowaniem nie da się za chiny ich stłumić .
Myślę jednak że w realnym życiu całkiem fajnie się z Tobą gada i ludzie pewnego rodzaju lgną do Ciebie po uczciwy łagodny i spokojny
chłopak jesteś przez większość czasu .

1,911 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2022-02-08 18:42:15)

Też to paslawku tak widzę, dobrze powiedziane:)

Psychologu, ale musisz czy chcesz? Nie dziwię Ci się, że się zmęczyłeś życiem, po tym co napisałeś. Chłopaki płaczą wink

Jezeli chodzi o sprawy zawodowe to oczywiście ze nie, na chleb bym nie zarobił big_smile. Pracuje z ludźmi i muszę mieć dobra reputacje, nie to co tutaj tongue. Przecież zawsze jest tak ze inaczej rozmowia się na przykład z teściami, inaczej z kolega a inaczej z klientem. Głupio to zabrzmi ale potrzebuje czasem trochę samotności i obcych ludzi. W Realu muszę udawać silnego, można na mnie liczyć, nigdy nie płaczę, nigdy nie proszę o pomoc, nie narzekam, nie szukam wymówek, a ja tak naprawdę mam czasami chwile słabości ale nikt nie może się o tym dowiedzieć smile. Jeszcze raz podkreślę ze zmęczyłem się trochę byciem „tym silnym”. Nawet nie do końca wiem jak ubrać to w słowa smile. Czuje zmęczenie prawdziwym życiem a paradoksem jest to ze w prawdziwym życiu nigdy bym się do tego nie przyznał wink. Jakbym się miał samodiagnozoawać to stwierdziłbym ze całe życie byłem zdany tylko na siebie i troszkę wyczerpały mi się zasoby tongue.

Ja Ci napiszę jaki wykonuję zawód, a Ty mi napiszesz jaki wykonujesz zawód? big_smile Deal?

1,913

adela 07 napisał/a:

Bagienniku, trochę przekorne było to moje pytanie, bo wiem że raczej nie szukasz. A prZynajmniej nie w taki sposób. Ciekawość jak najbardziej, ale przydałoby się nieco luzu, bo ptaszyny na pewno koło Ciebie latają.

"Luzu" w sensie spontanicznego próbowania bez uprzedzeń.

Adelo Luzu przestaje mi brakować, jak ktoś( na szczęście niewiele osób) wyciąga wnioski od czapy a przede wszystkim sugeruje, że wypowiadanie się w pewnych tematach jest wręcz nietaktowne - oczywiście mow atu nie o Tobie smile
Czy się kręcą? Niespecjalnie zwracam na to uwagę a jeśli się coś pojawi, to gaszę to zanim sie rozpali smile

pasławku
Kibicuje każdemu, komu się dobrze układa, niezależnie czego to dotyczy. Jeśli ludzie sa tylko szczęśliwi, to dlaczego im nie kibicować? Brzydzę się zdrada czy oszustwem, jak również krzywdzeniem drugiego człowieka, tylko przecież nie można tego ograniczać do związków - to tak ogólnie smile
Jakby to inaczej powiedzieć - sprzyjam temu, co dobre. Po prostu smile

1,914 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-02-08 19:00:41)

Panna Szlachetnego Rodu napisał/a:

wykonuję zawód,

Część Mróweczka tongue tyle czasu pracować ? - podejrzane i niezdrowe tongue
Pod Twoją nieobecność Hyde Park się zrobił i Bagiennika ganiają .

Ja obstawiam u Ciebie jakiś "dziennikarsko podobny" zawód z "przesłuchiwaniem" ludzi
"psychologizujący"
z ludźmi dużo rozmów ,a teraz więcej siedzisz w domu i Cię trochę "nosi"
bo lubisz ludzi i lubisz porządzić ,ale to taka bardzo luźna obserwacja .

1,915

Rozumiem, Psychologu że życie zmusza Cię do odgrywania takich ról.
A to że nie możesz pokazać, że jesteś w słabszej formie.. nie mnie oceniać sytuację z Twojego życia, ale dla mnie to takie...trochę nieludzkie. Albo inaczej- brak Ci takiej przestrzeni w życiu, gdzie możesz to właśnie to pokazać.
Chodzi zazwyczaj o najbliższą, ukochaną osobę, partnerkę i o miejsce na bycie sobą, na odpuszczenie i czerpanie siły, wsparcia.

1,916

Gasisz, Bagienniku?
No jak chcesz... ale chyba szkoda.

1,917 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-02-08 18:59:46)

paslawek napisał/a:

Ja obstawiam u ciebie jakiś "dziennikarsko podobny" zawód

Hehe big_smile A nie mówiłam wink  I teraz będzie zagadka jakiż to zawód wykonuje Psycholog tongue

PS. Psycholog, ja się z  Ciebie absolutnie nie nabijam. Uwierz mi ja tu Też w 100% mogę być sobą jaką nie mogę być w realu wink

1,918 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2022-02-08 19:01:26)

Paslawku, teraz Ty nie odrobiłeś lekcji, inaczej bys wiedział czym się Panna zajmuje tongue ja tam wiem wink
Przecież Psycholog pisal czym się zajmuje.

1,919

adela 07 napisał/a:

Albo inaczej- brak Ci takiej przestrzeni w życiu, gdzie możesz to właśnie to pokazać.
Chodzi zazwyczaj o najbliższą, ukochaną osobę, partnerkę i o miejsce na bycie sobą, na odpuszczenie i czerpanie siły, wsparcia.

smile

lody miętowe napisał/a:

Paslawku, teraz Ty nie odrobiłeś lekcji, inaczej bys wiedział czym się Panna zajmuje tongue ja tam wiem wink

lody miętowe, proszę dyskrecję wink

Ja nie wiem czym się zajmuje Psycholog.

1,921 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-02-08 19:11:26)

lody miętowe napisał/a:

Dlatego to bardzo luźne co napisałem nie mam zamiaru przecież śledzić Panny,moja ciekawskość i wścibskość jest przereklamowana smile
moje "researche", wcale nie są takie głębokie i gruntowne
ile to by było trzeba mieć czasu na to big_smile i coś tam mogłem pominąć >
a na pewno nie takie kompulsywne jak wam się może wydaje smile
dłużej się znacie z Panną Miętusku
I tak jesteś chytrus big_smile

1,922

Panno, przecież jestem chytrus, paslawek tak powiedział, strzelil sobie tym w kolano i koniec, buzia na klodke tongue a na serio, nie ujawniam publicznie takich rzeczy, wiedzac że dana osoba sobie tego nie życzy.

1,923

Nie mówiłem czym tylko w jakiej branży smile.

1,924

No tak, o branże mi chodziło smile

Ja nie pamiętam sad

1,926 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2022-02-08 19:16:19)

Jak dla mnie to Psycholog jest PR albo coś koło tego wink
Panno branża gastro i odzieżową, pozwolę sobie napisać, bo Psycholog sam to ujawnial

1,927 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-02-08 19:23:58)

lody miętowe napisał/a:

Panno, przecież jestem chytrus, paslawek tak powiedział, strzelil sobie tym w kolano i koniec, buzia na klodke tongue a na serio, nie ujawniam publicznie takich rzeczy, wiedzac że dana osoba sobie tego nie życzy.

To zrozumiałe i się chwali Mietusie -
nabijam się odrobinę przecież smile

dzielnie wytrzymuje ze swoją  ciekawością wyżej nie podskoczę nie da rady smile
a co konkretnie robi Panna nie jest aż tak istotne
istotne dla mnie jest że mnie ciekawi jako osobowość,ciekawa babka z niej po prostu 
poznawaną przeze mnie z fragmentów i tego co sama chce żeby zostało poznane .
Tak naprawdę to ma prawo do anonimowości na swoich prawach i ujawnić co chce z dowolnych powodów.

lody miętowe napisał/a:

Panno branża gastro i odzieżową, pozwolę sobie napisać, bo Psycholog sam to ujawnial

Ja Psychologa, jak użytkownika tego forum, zawsze już będę kojarzyła jako tego od rolady śląskiej i tego nieszczęsnego niesmacznego tatara big_smile (niezależnie czy był ten tatar naprawdę czy na niby tongue ) a czemu właśnie tak -  nie pytajcie mnie bo nie wiem

1,929

Mogę być dla was kim tylko chcecie smile.

Mogę być dla was kim tylko chcecie smile.

No dla mnie jesteś facet od rolady. smile

1,931 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-02-08 19:31:35)

lody miętowe napisał/a:

Ja Psychologa, jak użytkownika tego forum, zawsze już będę kojarzyła jako tego od rolady śląskiej i tego nieszczęsnego niesmacznego tatara big_smile (niezależnie czy był ten tatar naprawdę czy na niby tongue )

Ostatnio ujawnił  że by golonki dobrej zjadł smile co może być inspiracją bo też dawno nie jadłem ,jadłem za to pyszne żeberka pieczone.

1,932

Ale kto się nie boi zranienia ?? Zwłaszcza po takim tarocie tongue

A ja dalej czekam na Tarot i nie wiem co robić tongue

1,934 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-02-08 19:44:05)

Moja słynna prababcia w sytuacji kiedy czekałem na Tarota ,miała jedną słuszną radę dla mnie smile
ale nie narzucam się z udzielaniem jej smile oczywiście .

paslawek napisał/a:

Moja słynna prababcia w sytuacji kiedy czekałem na Tarota ,miała jedną słuszną radę dla mnie smile

Po prostu czuję - nie wiedzieć czemu - że Kapitanna w końcu powinna spoważnieć hmm

1,936 Ostatnio edytowany przez paslawek (2022-02-08 19:51:32)

paslawek napisał/a:

Po prostu czuję - nie wiedzieć czemu - że Kapitanna w końcu powinna spoważnieć hmm

Na ogół sugerowała mi żebym ,pogadał z nią ,poczytał coś
nigdy przenigdy nie powiedziała mi żebym pilnował ubrania czy coś w tan deseń tongue

paslawek napisał/a:

nigdy przenigdy nie powiedziała mi żebym pilnował ubrania czy coś w tan deseń tongue

Nie mów do Kapitanny zagadkami w jej 10-tej godzinie pracy bo nie rozumie tongue

1,938

paslawek napisał/a:

Nie mów do Kapitanny zagadkami w jej 10-tej godzinie pracy bo nie rozumie tongue

Się zrobi 
Zawołać Deep ? Szukam jej na Instagramie właśnie smile

paslawek napisał/a:

Zawołać Deep ? Szukam jej na Instagramie właśnie smile

Nie, nie, nie! Będzie chciała to sama przyjedzie wink

1,940 Ostatnio edytowany przez Syl (2022-02-08 20:57:24)

lody miętowe napisał/a:

Ooo nie, dlaczego sad zawsze mnie nie ma jak fotki swoje wstawiacie...szkoda ze nie było mi dane Syl zobaczyć, ale wychodzić, że moje wyobrażenie pokryłoby się z rzeczywistością, po tym co paslawek napisał

Zaraz wyłudza, ładnie i grzecznie proszę, zachęcam i tyle tongue

Wysłałam, daj znać, proszę, czy się wyświetliło. smile

Galerida świetnie to wszystko ujęła.

Gdybym miała wchodzić w relacje, nawet na forum, dla gry i zabawy, to szkoda by mi było na to czasu. Zawsze wolę, również w internecie, relacje szczere, prawdziwe, oparte na byciu sobą. Takie one są z mojej strony, a ludzie są różni, wiadomo.
To naturalne, że w realnym świecie wchodzimy w różne role. Ważne jest jednak, żeby mieć osoby, przed którymi nie trzeba być aktorem. Gdy udajemy przed innymi, nawet dla zabawy, to udajemy też przed sobą i pozbawiamy się szansy na fajną relację.
Niestety często mam wrażenie, że aby doświadczyć w jakiś sposób takiej relacji, to trzeba obejrzeć film lub przeczytać książkę. Albo mieć psa. wink

No i właśnie, nie o mizianie chodziło, Bagienniku, ciekawe, że właśnie o tym wspomniałeś.
Usłyszałam kiedyś, że w psychologii nie ma czegoś takiego, jak niechęć do stworzenia relacji, jest tylko lęk przed nią, a chęć jest wyparta na tyle, że już się jej nie czuje.

Niektórzy tak bardzo boją się tego, że ktoś naprawdę ich pozna i zbliży się do nich, że wolą zrezygnować z relacji.

1,941

Niestety nie wyświetliło się. Ciekawe to co napisałaś.

1,942

lody miętowe napisał/a:

Niestety nie wyświetliło się. Ciekawe to co napisałaś.

Prześlij mi swój email w wiadomości smile

1,943

Syl napisał/a:
lody miętowe napisał/a:

Ooo nie, dlaczego sad zawsze mnie nie ma jak fotki swoje wstawiacie...szkoda ze nie było mi dane Syl zobaczyć, ale wychodzić, że moje wyobrażenie pokryłoby się z rzeczywistością, po tym co paslawek napisał

Gdybym miała wchodzić w relacje, nawet na forum, dla gry i zabawy, to szkoda by mi było na to czasu. Zawsze wolę, również w internecie, relacje szczere, prawdziwe, oparte na byciu sobą. Takie one są z mojej strony, a ludzie są różni, wiadomo.
To naturalne, że w realnym świecie wchodzimy w różne role. Ważne jest jednak, żeby mieć osoby, przed którymi nie trzeba być aktorem. Gdy udajemy przed innymi, nawet dla zabawy, to udajemy też przed sobą i pozbawiamy się szansy na fajną relację.
Niestety często mam wrażenie, że aby doświadczyć w jakiś sposób takiej relacji, to trzeba obejrzeć film lub przeczytać książkę. Albo mieć psa. wink

No i właśnie, nie o mizianie chodziło, Bagienniku, ciekawe, że właśnie o tym wspomniałeś.
Usłyszałam kiedyś, że w psychologii nie ma czegoś takiego, jak niechęć do stworzenia relacji, jest tylko lęk przed nią, a chęć jest wyparta na tyle, że już się jej nie czuje.

Niektórzy tak bardzo boją się tego, że ktoś naprawdę ich pozna i zbliży się do nich, że wolą zrezygnować z relacji.

Ile u Ciebie kosztuje sesja terapeutyczna? big_smile

1,944 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-02-08 21:33:28)

Syl napisał/a:

Istnieje coś takiego jak niechęć do relacji. Nie ma żadnego związku z obawą że ktoś naprawdę pozna, lecz z obawą że ktoś ponownie ich zawiedzie i zrani.

Lęku mogą doświadczać osoby, które jeszcze nigdy nie były w relacji, nie otworzyły się nigdy tak naprawdę przed drugim człowiekiem.

1,945

Syl napisał/a:
lody miętowe napisał/a:

Ile u Ciebie kosztuje sesja terapeutyczna? big_smile

Opłata w postaci poświęconego czasu, szczerości, zaufania i gotowości do przełamania swoich lęków. smile

1,946

Syl napisał/a:

Opłata w postaci poświęconego czasu, szczerości, zaufania i gotowości do przełamania swoich lęków. smile

Chyba mnie nie stać tongue.

1,947

Syl napisał/a:

Istnieje coś takiego jak niechęć do relacji. Nie ma żadnego związku z obawą że ktoś naprawdę pozna, lecz z obawą że ktoś ponownie ich zawiedzie i zrani.

Lęku mogą doświadczać osoby, które jeszcze nigdy nie były w relacji, nie otworzyły się nigdy tak naprawdę przed drugim człowiekiem.

To prawda, odniosłam się tylko do pewnego wycinka relacji. Trudno jest pokonać lęk przed byciem zranionym i odrzuconym, potrzeba do tego odpowiedniego poczucia własnej wartości i zaakceptowania tego, że ktoś może kiedyś zranić i pozostanie cieszyć się pięknymi chwilami, które się razem spędziło. I naprawdę trzeba umieć cieszyć się życiem w pojedynkę, wtedy tak silnego lęku nie będzie. Niby tylko tyle... wink

1,948 Ostatnio edytowany przez Syl (2022-02-08 22:02:30)

Syl napisał/a:

Terapia nie jest obowiązkowa, nie każdy musi doświadczyć korzyści z niej płynących. smile

1,949 Ostatnio edytowany przez Panna Szlachetnego Rodu (2022-02-08 21:42:55)

Syl napisał/a:
Syl napisał/a:

To prawda, odniosłam się tylko do pewnego wycinka relacji. Trudno jest pokonać lęk przed byciem zranionym i odrzuconym, potrzeba do tego odpowiedniego poczucia własnej wartości i zaakceptowania tego, że ktoś może kiedyś zranić i pozostanie cieszyć się pięknymi chwilami, które się razem spędziło. I naprawdę trzeba umieć cieszyć się życiem w pojedynkę, wtedy tak silnego lęku nie będzie. Niby tylko tyle... wink

Syl, o lęku można mówić wtedy kiedy czegoś chcemy a jednocześnie obawiamy się tego. O niechęci mówimy wtedy kiedy czegoś nie chcemy. Można nie chcieć związku z innych przyczyn niż lęk przed zranieniem i odrzuceniem.

Ja rozróżniam obydwa odczucia.

1,950

Syl napisał/a:
Syl napisał/a:

Terapia nie jest obowiązkowa, nie każdy mysi doświadczyć korzyści z niej płynących. smile

Czy ze mną jest naprawdę źle? Chyba przesadzacie tongue.

Posty [ 1,886 do 1,950 z 13,291 ]

Strony Poprzednia 1 28 29 30 31 32 205 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Wolni szukający partnera, partnerki-specjalne miejsce-2-Na wyłączność!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024