Jak znaleźć wartościową partnerkę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Jak znaleźć wartościową partnerkę?

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 205 z 205 ]

196

Odp: Jak znaleźć wartościową partnerkę?
MagdaLena1111 napisał/a:

To też nie był wniosek, tylko komentarz. Bo mnie z lekka zszokowało to, co napisałeś o manipulacji.

I owszem, mogę się zgodzić z tym, że wszyscy manipulujemy, mniej lub bardziej świadomie, ale ważne też są intencje i jak często oraz jak daleko ktoś posuwa się w manipulacjach itd.
Wiesz, jak ktoś chce budować z drugim człowiekiem bliską, intymną relację, mieć w tej drugiej osobie partnera, kochanka i przyjaciela, to po co traktować tę osobę jak zwierzątko, na którym sprawdza się wyuczone techniki?
Jak kolega powyżej napisał, mnie też się kojarzy to z PUA, czyli beznadziejną grą na wyrywanie zakompleksionych panien do płytkich i powierzchownych relacji, a ponoć szukasz kogoś „wartościowego”, więc po co Tobie te manipulacje? Każda w miarę ogarnięta kobieta, gdy tylko zorientuje się (a wierz mi, że to szybko idzie wyczuć), że sobie z nią pogrywasz, to w najlepszym wypadku po prostu Ciebie skreśli.

Co Cię zszokowało?

Mam dobre intencje. Chciałbym stworzyć prawdziwy związek, wspierać się wzajemnie i w 100% sobie ufać.
Odpadam jednak na samym początku, gdyż nie potrafię poznać osoby, z którą dałoby się taki związek budować.

Zobacz podobne tematy :

197

jannowak3 napisał/a:

Są takie grupy, nie związane z uzależnieniami/przemocą?
Można się zapisać od tak, z ulicy? Jakie są koszty?

Anonimowi Emocjonaliści na przykład tylko że to jest samopomocowa grupa wsparcia,właściwie darmowa, utrzymująca się z dobrowolnych datków, pomoc i wsparcie  oparte są  na programie rozwoju duchowego 12 kroków, podobnie  jak w AA ,ale nie jest to psychoterapia.
Są też inne grupy oparte na własnych programach ,ale ja akurat nie znam konkretów .
Trza poszukać i znaleźć samemu.

198

Ja chodzę za darmo. Znalazłem grupę na lokalnej grupie facebookowej. Oczywiście tak jak napisał paslawek są datki.
Na początku chodziłem aby się uleczyć, teraz bardziej chodzę po to aby słuchać historii ludzi które na prawdę czasem są mega ciekawe i bardzo pouczające.

199 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-07-28 10:03:15)

jannowak3 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

To też nie był wniosek, tylko komentarz. Bo mnie z lekka zszokowało to, co napisałeś o manipulacji.

I owszem, mogę się zgodzić z tym, że wszyscy manipulujemy, mniej lub bardziej świadomie, ale ważne też są intencje i jak często oraz jak daleko ktoś posuwa się w manipulacjach itd.
Wiesz, jak ktoś chce budować z drugim człowiekiem bliską, intymną relację, mieć w tej drugiej osobie partnera, kochanka i przyjaciela, to po co traktować tę osobę jak zwierzątko, na którym sprawdza się wyuczone techniki?
Jak kolega powyżej napisał, mnie też się kojarzy to z PUA, czyli beznadziejną grą na wyrywanie zakompleksionych panien do płytkich i powierzchownych relacji, a ponoć szukasz kogoś „wartościowego”, więc po co Tobie te manipulacje? Każda w miarę ogarnięta kobieta, gdy tylko zorientuje się (a wierz mi, że to szybko idzie wyczuć), że sobie z nią pogrywasz, to w najlepszym wypadku po prostu Ciebie skreśli.

Co Cię zszokowało?

Mam dobre intencje. Chciałbym stworzyć prawdziwy związek, wspierać się wzajemnie i w 100% sobie ufać.
Odpadam jednak na samym początku, gdyż nie potrafię poznać osoby, z którą dałoby się taki związek budować.

Żarty sobie robisz, czy jesteś/byłeś półprzytomny?
Przecież napisałam, co mnie zszokowało i rozwinęłam wypowiedź w kolejnym paragrafie. Przeczytałeś?

Jak masz dobre intencje, to po co manipulować i udawać?
To jest chyba powód, dla którego nie nadawałabym się na portale randkowe, bo to takie targowisko, gdzie się trzeba sprzedać. Nie dla mnie. Jak ktoś wyżej napisał już wcześniej, lepiej jest poznawać po postu ludzi sytuacyjnie i wtedy w miarę poznawania kogoś, zaczyna Ci się ta osoba bardziej podobać, chcesz być z nią bliżej, poznawać jeszcze bardziej, być jeszcze bliżej. A na portalach randkowych masz tylko wizus, oraz opis, który może być prawdziwy lub nie i człowieka, który albo manipuluje, żeby się przypodobać, albo staje się „przeźroczysty’ - tak przynajmniej wydaje się z tego, co piszesz.

PS. Stąd była różnica między ciekawością ludzi a traktowaniem ich użytkowo. Bo albo jesteś kogoś ciekawym, poznajesz i decydujesz, czy chcesz być z tym kimś bliżej czy nie, albo „sprzedajesz się”, manipulujesz, żeby tylko zostać zaakceptowanym. Wtedy tak naprawdę nie Ty wybierasz, ale ta osoba.

200

MagdaLena1111 napisał/a:

Kiedyś w kontekście szukania "odpowiedniej osoby" czy wymagań co do niej, usłyszałam stwierdzenie, które zawsze będę powtarzać: "chcesz mieć księcia? Bądź księżniczką". Tyle, że nie o typowe księżniczkowanie chodzi ale o to co mamy do zaoferowania w kontekście tego czego oczekujemy.
Jeśli facet szuka "normalnej" czy "wartościowej" kobiety, to raczej nie powinien mieć z tym problemu, jeśli sam te cechy posiada. No chyba, że szuka czegoś na wyrost albo sam musi manipulować czy udawać by kogokolwiek zainteresować swoją osobą.  Potem jednak i tak pojawią schody bo net to jedno a real drugie.

201

Roxann napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Kiedyś w kontekście szukania "odpowiedniej osoby" czy wymagań co do niej, usłyszałam stwierdzenie, które zawsze będę powtarzać: "chcesz mieć księcia? Bądź księżniczką". Tyle, że nie o typowe księżniczkowanie chodzi ale o to co mamy do zaoferowania w kontekście tego czego oczekujemy.
Jeśli facet szuka "normalnej" czy "wartościowej" kobiety, to raczej nie powinien mieć z tym problemu, jeśli sam te cechy posiada. No chyba, że szuka czegoś na wyrost albo sam musi manipulować czy udawać by kogokolwiek zainteresować swoją osobą.  Potem jednak i tak pojawią schody bo net to jedno a real drugie.

Widzę, że w kółko to samo. W necie tak to nie działa.
Tutaj facet nie ma szans na układ 1:1.
Albo akceptuje dużo gorszą ofertę, albo nie ma nic.

202

MagdaLena1111 napisał/a:

Żarty sobie robisz, czy jesteś/byłeś półprzytomny?
Przecież napisałam, co mnie zszokowało i rozwinęłam wypowiedź w kolejnym paragrafie. Przeczytałeś?

To jest chyba powód, dla którego nie nadawałabym się na portale randkowe, bo to takie targowisko, gdzie się trzeba sprzedać. Nie dla mnie. Jak ktoś wyżej napisał już wcześniej, lepiej jest poznawać po postu ludzi sytuacyjnie i wtedy w miarę poznawania kogoś, zaczyna Ci się ta osoba bardziej podobać, chcesz być z nią bliżej, poznawać jeszcze bardziej, być jeszcze bliżej. A na portalach randkowych masz tylko wizus, oraz opis, który może być prawdziwy lub nie i człowieka, który albo manipuluje, żeby się przypodobać, albo staje się „przeźroczysty’ - tak przynajmniej wydaje się z tego, co piszesz.

PS. Stąd była różnica między ciekawością ludzi a traktowaniem ich użytkowo. Bo albo jesteś kogoś ciekawym, poznajesz i decydujesz, czy chcesz być z tym kimś bliżej czy nie, albo „sprzedajesz się”, manipulujesz, żeby tylko zostać zaakceptowanym. Wtedy tak naprawdę nie Ty wybierasz, ale ta osoba.

Tak, przeczytałem. Dalej nie rozumiem, co Cię zszokowało.
Ciekawość nie wystarczy, jeśli nie dostaniesz szansy by kogoś poznać.
Zazwyczaj kontaktu nie nawiązuje się wcale, lub urywa się tak szybko, że ktoś nawet nie mógł mieć świadomości naszych wad.

203

jannowak3 napisał/a:

Ciekawość nie wystarczy, jeśli nie dostaniesz szansy by kogoś poznać.
Zazwyczaj kontaktu nie nawiązuje się wcale, lub urywa się tak szybko, że ktoś nawet nie mógł mieć świadomości naszych wad.

Już wiele razy toczyła się o tym dyskusja na forum.
Prawdę mówiąc, to trudno mi zrozumieć taki stan rzeczy, jeśli ktoś nie mieszka na zadupiu i nie izoluje się od innych ludzi, nawet jeśli pracuje bez kontaktu z innymi ludźmi. W przeciwnym wypadku nie ma szans na uniknięcie poznawania innych ludzi, a jak jest ciekawość innych, to rozwój znajomości idzie sam.

204

Odpowiem autorze bez złośliwości.
Zostań poławiaczem pereł i szambonurkiem wink

Tak najlepiej można podsumować aktualny rynek matrymonialny i co za nim idzie.
Pod tym względem perspektywa kobiet jest dużo korzystniejsza, ponieważ to one są obecnie na tym rynku faworyzowane, a aktualne trendy wykluczają szersze grono mężczyzn.
Daj sobie spokój z szukaniem takowej, bo szkoda przeznaczać czas i energię na to.
Jak się spotka, to się spotka. Rozwijaj siebie, inwestuj w siebie. To się przynajmniej zwraca.

205

Podchodzić mniej emocjonalnie. Ile razy na portalach kobiety mnie wywalały z pary mimo, że gadało się dobrze to nie zliczę.
Ja sam też wiele razy kończyłem "relację", ale pisemnie, a nie od razu kasowaniem pary.
Taki jest rynek i tyle.

Posty [ 196 do 205 z 205 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Jak znaleźć wartościową partnerkę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024