Brak przygotowań do randki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak przygotowań do randki

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 98 z 98 ]

66

Odp: Brak przygotowań do randki
Beyondblackie napisał/a:

Takie pierwsze spotkanie to nie jest zbyt zobowiazujące, szczególnie jak odbywa sie w parku. Może umalować to bym sie umalowała, ale nie robiłabym wielkiej rewii mody. Ubrałabym sie w dżinsy, jakąś bluzke i baletki. No, ale ja to ja. Sa takie kobiety, które by przyszly prosto z siłowni, bez tapety i też nie widze w tym nic dziwnego.

Ale właśnie o to chodzi, że większość dziewczyn by się tak ubrało. Podobno padało więc bluza jak najbardziej ok. A czy była bez make up'u? Może miała delikatny?
Co do siłowni, to wiele kobiet tam przychodzi w pełnym, bardzo widocznym. Tego już kompletnie nie rozumiem.

Zobacz podobne tematy :

67

No właśnie pytanie co to jest ta wersja na co dzień, raczej wolałbym żeby dziewczyna przyszła tak jak np ubiera się do pracy a nie w dresach do biegania, myślę że to jednak jakiś element kultury osobistej

68

xerxes napisał/a:

No właśnie pytanie co to jest ta wersja na co dzień, raczej wolałbym żeby dziewczyna przyszła tak jak np ubiera się do pracy a nie w dresach do biegania, myślę że to jednak jakiś element kultury osobistej

Ale ona nie przyszła w dresach tyko dżinsach i bluzie! Nie wiem czy podany był wiek obojga (jeśli tak to sorry nie doczytałam) ale raczej są bardzo młodzi. Może kobieta nie pracuje jeszcze i tak właśnie ubiera na co dzień. Albo pracuje gdzieś, gdzie taki strój jest ok.

69

xerxes napisał/a:

Moja młodsza córka jeszcze niedawno ubierała się jak lump. Z rok temu coś się jej odmieniło i teraz ma same mini szorty i sukienki, w bardzo kobiecej wersji (kwiatki, koronki, szyfony itp.). Obserwuję jednak, że bardzo wiele młodych kobiet nosi bardzo luźne, "lumpiarskie" stylówki. To jest taki  styl, a nie brak dbałości o siebie. Nie dodaje im to uroku w moim odczuciu, ale to przecież nie mnie mają się podobać tylko same ze sobą świetnie czuć smile  Może to jakiś bunt, może kolejna moda, trzeba i tak każdą osobę poznać, nie oceniać po okładce.

70

Dres nie jest zbyt poważanym strojem, niezależnie od okoliczności. Ale co by było, jakby się umówili np na wspólne bieganie w parku? Strój sportowy miałby oznaczać brak kultury czy wyczucia? Myślę, że Autor ma bardzo wyidealizowany obraz, jak powinno wyglądać spotkanie towarzyskie dwójki ludzi przeciwnej płci.

Jeszcze co do tych perfum, to rzeczywiście: jeśli się z kimś rozmawia i siedzi blisko to powinno się dopiero wyczuwać ten delikatny zapach. Natomiast zastanawiam się, jak bardzo ktoś to czuje, jeśli owa osoba wypryskała się tak, że ciągnie sie za nią smuga.. smile

71

bagienni_k napisał/a:

Dres nie jest zbyt poważanym strojem, niezależnie od okoliczności. Ale co by było, jakby się umówili np na wspólne bieganie w parku? Strój sportowy miałby oznaczać brak kultury czy wyczucia? Myślę, że Autor ma bardzo wyidealizowany obraz, jak powinno wyglądać spotkanie towarzyskie dwójki ludzi przeciwnej płci.

Jeszcze co do tych perfum, to rzeczywiście: jeśli się z kimś rozmawia i siedzi blisko to powinno się dopiero wyczuwać ten delikatny zapach. Natomiast zastanawiam się, jak bardzo ktoś to czuje, jeśli owa osoba wypryskała się tak, że ciągnie sie za nią smuga.. smile

Są perfumy z tzw ogonem i nawet 2 psiknięcia sprawiają, że zapach jest długo i się ciągnie.
I są takie, że można pół butelki wypsikać na siebie naraz i za parę minut nic nie czuć.

A co do ubrania to ludzie zakochują się nawet w osobach niedbale ubranych czy w stroje robocze, spoconych.
Np. w takim drwalu czy hydrauliku.

72

Ona ma 30 lat, a umówiliśmy się w niedzielę po południu więc na pewno nie była zabiegana.  Na zdjęciach na portalu miała na sobie kobiece, dopasowane ubrania, dlatego się zdziwiłem. Może po prostu nie traktowała tego jako randki.

73

mallwusia napisał/a:

Obserwuję jednak, że bardzo wiele młodych kobiet nosi bardzo luźne, "lumpiarskie" stylówki. To jest taki  styl, a nie brak dbałości o siebie. Nie dodaje im to uroku w moim odczuciu, ale to przecież nie mnie mają się podobać tylko same ze sobą świetnie czuć smile  Może to jakiś bunt, może kolejna moda, trzeba i tak każdą osobę poznać, nie oceniać po okładce.

Mnie się podoba ta zmiana, sama polubiłam ten luz a młoda nie jestem (przynajmniej jeśli chodzi o metrykę). Dla odmiany po latach noszenia raczej dopasowanych lub opiętych rzeczy :-)

74

marolek12 napisał/a:

Ona ma 30 lat, a umówiliśmy się w niedzielę po południu więc na pewno nie była zabiegana.  Na zdjęciach na portalu miała na sobie kobiece, dopasowane ubrania, dlatego się zdziwiłem. Może po prostu nie traktowała tego jako randki.

A może jest bardzo atrakcyjna, ma duże powodzenie i bardzo często umawia się na spotkania zapoznawcze, które traktuje NA LUZIE  i nie stroi się za każdym razem jak na wieczór w filharmonii czy też na randkę z prawdziwego zdarzenia (kiedy się kogoś już pozna, pierwsze koty za płoty były i wybieracie się np. do modnej knajpki). Mogła też mieć "te" dni i czuła się na tyle kiepsko, że było jej wszystko jedno.

75 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-07-08 11:40:47)

marolek12 napisał/a:

Pisałeś w pierwszym poście, że zaprosiłeś ją NA RANDKĘ, a czy ona o tym wiedziała?
Bo napisałeś też, że poznałeś ją w necie, ale już np. nie na portalu randkowym, gdzie cel poznawania się i dalszego spotykania jest jasny.
Może się zdziwiłeś, bo Ty nastawiłeś się na randkę, a dla niej to było luźne spotkanie ze znajomym poznanym w necie.

76

a mi to przypomina narzekanie mezczyzn, ze kobiety leca na kase. natomiast ten post pokazuje, ze natomiast panowie leca na ladna buzke. zrobila se fotki, bo byla "zrobiona". dlatego sie z nia umowil. na randke przyszla tak, jak chodzi na codzien i juz po wielkim zainteresowaniu autora. a normalnie wszyscy sami o sobie twierza, ze liczy sie dla nic cos wiecej, wnetrze, i takie tam xD

77 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-07-08 11:59:52)

Magdalena zadała dobre pytanie, gdzie w tym necie oni się poznali i na jakiej zasadzie? Jak ja wspominam swoje czasy z aplikacji randkowych to spotykałam się dość często i brałam spora poprawkę właśnie na to że internet to internet, po 3 zdjęciach i kilku wiadomościach nie wiem czy chłopak mi się nawet na serio podoba więc szłam bardzo na luzie, nie widziałam w każdym spotkaniu wielkiej randki na która czeka się z motylami w brzuchu. Zdziwienie wzbudzało raczej jak ktoś właśnie każda randkę z Tindera traktował jakby szedł na wielkie randez vous

78

marolek12 napisał/a:

Faceci też często mieli w internetach zdjęcia np. z jakichś uroczystości, wesel itd., a jakoś żaden w garniaku na randkę ze mną nie przyszedł.

Jak ktoś ma za sobą już wiele takich internetowych spotkań, to podchodzi do tego z większym luzem i wie, że nie warto na pierwsze spotkanie szykować się godzinami, lepiej postawić na naturalność. Ja początkowo na takich randkach starałam się być najlepszą wersją wyglądową samej siebie, ale szybko mi to przeszło i już potem chodzenie na randki w dżinsach stało się dla mnie standardem.
Natomiast po jednym spotkaniu na pewno nie da się stwierdzić czy dziewczyna miała taki styl, czy po prostu nie miała wtedy czasu bardziej o siebie zadbać.

79

marolek12 napisał/a:

Na chłopski rozum. Do parku nie zakalda się dopasowanych kobiecych strojów wink Do parku na spacer ubiera się w stylu sportowym . Mogłeś zaprosić dziewczyne do kina, do restauracji to moze miałbys okazję zobaczyć ja w innej stylizacji.

80

Niedzielne popołudnie i zaniedbana - jak już pisałem wcześniej - czerwona kartka.

81

A co ma do tego niedzielne popołudnie? Sobotnie albo wtorkowe lepsze? big_smile

82

A jakie to są kobiece ubrania? Dopasowane ciuchy przecież są niezależne od płci. Moze przestańmy genderyzować ubrania, bo ubrania płci nie mają.

83

No i też pytanie, jak ubrał się Autor, czy sam założył na to spotkanie w parku eleganckie spodnie z kantem i wyprasowaną koszulę.

84

blueangel napisał/a:

a mi to przypomina narzekanie mezczyzn, ze kobiety leca na kase. natomiast ten post pokazuje, ze natomiast panowie leca na ladna buzke. zrobila se fotki, bo byla "zrobiona". dlatego sie z nia umowil. na randke przyszla tak, jak chodzi na codzien i juz po wielkim zainteresowaniu autora. a normalnie wszyscy sami o sobie twierza, ze liczy sie dla nic cos wiecej, wnetrze, i takie tam xD

Nie chodzi o jej prawdziwy wyglad tylko o brak przygotowania, co swiadczy o tej osobie. Ja jak ide do sklepu po zakupy to tez staram sie wygladac estetycznie, a to jest pierwsze spotkanie z kims na kim powinno sie chciec zrobic dobre wrazenie

Lendy123 napisał/a:

No i też pytanie, jak ubrał się Autor, czy sam założył na to spotkanie w parku eleganckie spodnie z kantem i wyprasowaną koszulę.

Co z tego ze park, nie mozna tam ladnie wygladac? Park to nie boisko

85

Bo w niedzielę po południu to się chodzi w ubraniu jak do kościoła.

86

jjbp napisał/a:

A co ma do tego niedzielne popołudnie? Sobotnie albo wtorkowe lepsze? big_smile

No tak, bo w inny dzień można być zaniedbanym big_smile

87 Ostatnio edytowany przez Lendy123 (2021-07-08 14:51:23)

xerxes napisał/a:
blueangel napisał/a:

Nie chodzi o jej prawdziwy wyglad tylko o brak przygotowania, co swiadczy o tej osobie. Ja jak ide do sklepu po zakupy to tez staram sie wygladac estetycznie, a to jest pierwsze spotkanie z kims na kim powinno sie chciec zrobic dobre wrazenie

Lendy123 napisał/a:

Co z tego ze park, nie mozna tam ladnie wygladac? Park to nie boisko

Park to nie boisko, ale też nie kawiarnia albo kino. Nie wszystkie parki wyglądają jak z obrazka, często spotyka się nierowne chodniki, wysokie trawy, krzywe ławki mokre od deszczu albo brudne (np. ptasimi odchodami). No to bez przesady, żeby wkładać szpilki i sukienkę (jak się w dzinsach siądzie na brudnej ławce to chociaż tak tego nie widać)

A z tym wrażeniem, no to ona wcale nie wiedziała, czy będzie chciała je robić. Spotkania z internetu to jest niewiadoma, nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie i często dochodzi do rozczarowań. Pierwsze spotkanie często służy do tego, żeby zobaczyć z kim ma się do czynienia.

Doczytałam też, że dziewczyna miała włosy lekko zmoczone przez deszcz. No to tym bardziej odpowiedni strój do parku, skoro była deszczowa pogoda.

88

Ta, z jednej strony panowie krzyczący, że kobiety oszukują makijażem, że randka tylko na basenie, że cisną się w tych obcisłych sukienkach i wysokich obcasach, a z drugiej dziewczyna przyszła naturalnie, bez mejkapu i też problem. Może ma taki styl. Też kwestia, gdzie była randka? Raczej nie w filharmonii ani ekskluzywnej restauracji.

89 Ostatnio edytowany przez Roxann (2021-07-08 18:33:53)

BEKAśmiechu napisał/a:

Niedzielne popołudnie i zaniedbana - jak już pisałem wcześniej - czerwona kartka.

Dlaczego uważasz, że zaniedbana? Jak dżinsy, bluza, związane włosy i brak makijażu (choć raczej make up no make up) w deszczową pogodę na spotkaniu w parku świadczą o zaniedbaniu, to - idąc tym tokiem myślenia - pewnie większość kobiet o siebie nie dba wink
Ja swego faceta poznałam będąc ubrana totalnie na sportowo i też ze związanymi włosami w "niedbały" koczek z lekkim makijażem. Jak doszło do kolejnego spotkania i rzeczywiście była to już umówiona randka w konkretnym miejscu (nie spacer w parku), założyłam sukienkę, szpiki, rozpuściłam włosy i zrobiłam mocniejszy makijaż. Wtedy wiedziałam po co to robię wink Nie wyobrażam sobie bym się tak "odstrzeliła" na spotkanie z facetem z "netu", z którym wymieniłam kilka wiadomości czy telefonów na jakby nie patrzeć zapoznawcze spotkanie, do tego w parku, w deszczową pogodę.

90

ale może super metoda na odsianie ludzi ltórzy nam nie pasują?
potem facet by strzelał focha że rano dziewczyna zrobiła kawę do łóżka w koszulce nocnej. są tacy.

91

XERXES Naprawdę, jak idziesz do sklepu osiedlowego czy warzywniaka, to się odstawiasz, jak szczur na otwarcie kanału? smile Przeciez nie każde spotkanie między facetem a kobietą musi się odbywać w eleganckiej knajpie a rozmówcy muszą być odstrzeleni, jak na wiedeński koncert nowoworoczny smile

92

Bgienni_ku, Xerxes użył określenia "estetycznie", a to jednak nie to samo, co sugerujesz. Ja wychodząc do rzeczonego warzywniaka czy nawet biegać albo uprawiać inną aktywność fizyczną, też staram się wyglądać estetycznie - dla własnego samopoczucia, co jeszcze nie znaczy, że jestem "odstrzelona". Zresztą czułabym się śmiesznie, o niewygodzie nie wspominając, gdybym na przykład miała targać torby wypełnione ziemniakami i jabłkami będąc na szpilkach, w pełnym makijażu i z włosami, które mówią "poświęciłam im więcej niż kwadrans". No chyba, że byłyby to zakupy zrobione przy okazji jakiegoś większego wyjścia, ale te zwykle kończą się na dwóch, trzech produktach.

Generalnie jednak uważam, że umiejętność dostosowania swojego wyglądu do okazji i okoliczności jest ważna i wiele o nas mówi, w tym może pokazać nobilitujący lub też lekceważący stosunek do danej osoby albo wydarzenia. Niemniej chyba każdy, kto ma w sobie choć minimum kultury i ogłady, uznaje to za oczywistą oczywistość.

93 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-07-09 09:16:57)

Hmm, ja to widzę w ten sposób: mam akurat do wspomnianego warzywniaka jakieś 150 m i jeśli mam wyjść tylko i wyłącznie, aby coś tam kupić, to mogę nawet sobie założyć stary, znoszony podkoszulek smile
Jadę na rower, kiedy właściwie nigdzie nie będę zaglądał, to nie muszę przecież zakładać aż tak bardzo estetycznej odzieży, tylko jak najbardziej WYGODNĄ do danej czynności smile

W kontekście wątku zupełnie nie rozumiem Autora, który jest rozczarowany już tym faktem, że dziewczyna nie przyszła wystrojona na PIERWSZE spotkanie. Z relacji wynika zaś, że przyszła schludnie i estetycznie ubrana.

94

Nota bene dziwi mnie najbardziej że na minus zadziałały lekko wilgotne włosy. W parku. Na deszczu.

95

Od razu jak przeczytałam temat przypomniała mi się historia, kiedy raz, jedyny raz wybrałam się z moimi dwiema koleżankami na speed dating wink Jedna z nich przyszła w swoim codziennym bardzo luzackim stroju (bluza, adidasy, niedbały kucyk, brak makijażu). Kiedy zapytałyśmy, dlaczego się trochę nie ograrnęła, odpowiedziała "ale przecież ja taka jestem, ja tak chodzę na co dzień, po co mam kogoś oszukiwać, że jest inaczej?" Na tym spotkaniu poznała swojego narzeczonego, w sierpniu biorą ślub smile

To taka dobra analogia do sytuacji autora. Dziewczyna po prostu mu się nie spodobała w codziennym wydaniu, nic by z tego nie było wink

Ja, kilka lat temu, umawiałam się z pewnym chłopakiem na drugie spotkanie. Najpierw pisał do mnie pół niedzieli, spotkajmy się TERAZ, mimo, że chciałam się z nim spotkać odmówiłam informując, żeby się umówić z wyprzedzeniem, nie natychmiast. Po czym kolejny raz napisał w środę po południu, znów spotkajmy się TERAZ, trochę się zdenerwowałam na niego ale (ach, błędy młodości wink ) pomyślałam, że jak teraz odmówię, to już pewnie nigdy się nie spotkamy, więc poszłam (wiem wiem, teraz bym już tak nie zrobiła, tylko ponownie poprosiła o ustalenie terminu z wyprzedzeniem). Założyłam taką codzienną bluzkę, dżinsy, płaszcz (byłam przygotowana na spacer), makijaż jeszcze z rana ten do pracy, włosy przeczesałam po prostu. Gdy dotarłam na miejsce, mój kolega był prosto po pracy, w garniturze, pantoflach.... i jeszcze chciał, żebyśmy weszli do knajpy na Starym Mieście w Warszawie. Oczywiście ku jego zdziwieniu odmówiłam, ale z taką różnicą stroju, której się zupełnie nie spodziewałam i nie przewidziałam (nasze pierwsze spotkanie w stroju codziennym), czułabym się skrajnie niekomfortowo. Oczywiście biorąc pod uwagę ogół warunków było to niezbyt udane spotkanie i już nigdy się nie zobaczyliśmy. Może w innych okolicznościach i zbiegu zdarzeń byłoby inaczej?:)

A tu mniej podobna sytuacja do autora ale też pokazuje, jak ważne jest myślenie o drugiej stronie, dawanie czasu na przygotowania do spotkania i nie zaskakiwaniu lookiem w garniturze, kiedy druga osoba się tego nie spodziewa i nie przygotuje wink

96

bardzo dobry i sensowny artykuł, dowiedziałem się jeszcze kilku rzeczy, jeśli masz czas, zatrzymaj się przy aib, aby się zrelaksować

97 Ostatnio edytowany przez Stromedrogi (2023-01-10 12:44:42)

Przede wszystkim: wyjście do parku to nie jest randka, na którą można kogoś zaprosić i oczekiwać entuzjazmu i piętrowych przygotowam, bo w parku większość ludzi jest codziennie, choćby z psem. Chcesz, żeby dziewczyna postarała się outfitem, to ją weź do teatru, restauracji, a nawet kina czy kawiarni, gdzie (umownie) obowiązuje bardziej wyjściowy strój. A do parku każda normalna kobieta ubierze się tak, jak się chodzi na spacery, czyli luźno. No i zdradź nam to, o co wielu pyta: jak ty byłeś ubrany? Czy przypadkiem nie w jeansy i bluzę/kurtkę? Nie wierzę, żebyś wystroił się w garniak, a nawet marynarkę, na chodzenie po alejkach w deszczu. No i co zrobiłeś z włosami, żeby nie zmokły? Czapka (uuuu brak klasy, stylu i smaku na randce) czy parasol non stop?

ps. Kiedyś po internetach krążył screen wypowiedzi jakiegoś typa, który był przeokropnie rozczarowany i wzburzony, ze kobitka przyszła na pierwszą randkę w PUCHÓWCE. Zimą. Jak ona śmiała big_smile Może to rodzina naszego autora ;P

EJJJ KTOŚ ODKOPAŁ WĄTEK SPRZED LAT, JUŻ SIĘ NIGDY NIE DOWIEM, CO MIAŁ NA SOBIE AUTOR sad((

98

Dziękuję za napisanie tego artykułu. Wspaniale jest widzieć, jak ważne kwestie są omawiane w przemyślany i wciągający sposób.

Posty [ 66 do 98 z 98 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Brak przygotowań do randki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024