Kobieta z przeciętną urodą? z ponadprzeciętną? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Kobieta z przeciętną urodą? z ponadprzeciętną?

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 325 z 340 ]

261

Odp: Kobieta z przeciętną urodą? z ponadprzeciętną?

Eee  w sumie co mnie jakie Panie mi się podobają a jakie nie i co w nich,  a co nie,  najważniejsze  że sobą  się zachwycam i wszyscy skupmy  się na sobie co mamy  fajnego big_smile ja dla przykładu,  mam świetny  uroczy  nosek (śmieszne ale słyszę na ten temat ciągle komplementy) i ponoć zabójcze  spojrzenie i uśmiechniętą twarzyczke,  aczkolwiek maja mnie z wyglądu za wredna  s..  i wiedźme big_smile i trudno że biust mam B i krzywego zęba i to mnie nie powstrzymuje by wszystkim z kim mam jakąkolwiek  interakcje posylac  serdeczny  uśmiech smile 

A Wy? Co macie fajnego? tongue

Zobacz podobne tematy :

262

Ana de armas - cud kobieta smile

Istotka Jeśli to spojrzenie jest choć w połowie takie, jak na avartarze, to już Cię lubię smile

263

Istotka6 napisał/a:

Eee  w sumie co mnie jakie Panie mi się podobają a jakie nie i co w nich,  a co nie,  najważniejsze  że sobą  się zachwycam i wszyscy skupmy  się na sobie co mamy  fajnego big_smile ja dla przykładu,  mam świetny  uroczy  nosek (śmieszne ale słyszę na ten temat ciągle komplementy) i ponoć zabójcze  spojrzenie i uśmiechniętą twarzyczke,  aczkolwiek maja mnie z wyglądu za wredna  s..  i wiedźme big_smile i trudno że biust mam B i krzywego zęba i to mnie nie powstrzymuje by wszystkim z kim mam jakąkolwiek  interakcje posylac  serdeczny  uśmiech smile 

Pokaż się smile

264

mnie mają z wyglądu za mało sympatyczną bo wbrew awatarowi, nie szczerze tak zebow, mam raczej poważną mine, chłodne spojrzenie i sprawiam wrazenie, jakbym wszystkich miała w nosie, nie była nikim zainteresowana, jak mi ktoś kiedyś powiedział, kiedy jeszcze mnie nie znał a chciał podejść, ale nie miał śmiałości.  Coś w tym jest. Generalnie jestem życzliwa dla ludzi, ale  nie przepadam za nimi, męczą mnie na dłuższą metę.
Co ja mam fajnego? ... Fajnego mam męża big_smile

265

adiafora napisał/a:

mnie mają z wyglądu za mało sympatyczną bo wbrew awatarowi, nie szczerze tak zebow, mam raczej poważną mine, chłodne spojrzenie i sprawiam wrazenie, jakbym wszystkich miała w nosie, nie była nikim zainteresowana, jak mi ktoś kiedyś powiedział, kiedy jeszcze mnie nie znał a chciał podejść, ale nie miał śmiałości.  Coś w tym jest. Generalnie jestem życzliwa dla ludzi, ale  nie przepadam za nimi, męczą mnie na dłuższą metę.

No to doświadczenie z awatarem pokazuje, że możesz śmiało szczerzyć zęby big_smile bo to Ci dodaje uroku. Ja też się nie szczerzę tak jak na awatarze. Parę razy spotkałem się z określeniem, że w pierwszym wrażeniu robię za mruka. Pamiętam jak koleżanka z pracy jak ją posadzili ze mną, to na początku chciała się przenieść gdzie indziej, a po latach to była nieszczęśliwa, że nas rozdzielają. Z następną było podobnie big_smile Nie jestem mistrzem pierwszego wrażenie, chociaż z drugiej strony żona twierdziła, że ją ująłem poczuciem humoru. Staram się być ogólnie miły dla ludzi. Chyba, że ktoś nie jest miły dla mnie.

266

Misinx napisał/a:
adiafora napisał/a:

No to doświadczenie z awatarem pokazuje, że możesz śmiało szczerzyć zęby big_smile bo to Ci dodaje uroku. Ja też się nie szczerzę tak jak na awatarze. Parę razy spotkałem się z określeniem, że w pierwszym wrażeniu robię za mruka. Pamiętam jak koleżanka z pracy jak ją posadzili ze mną, to na początku chciała się przenieść gdzie indziej, a po latach to była nieszczęśliwa, że nas rozdzielają. Z następną było podobnie big_smile Nie jestem mistrzem pierwszego wrażenie, chociaż z drugiej strony żona twierdziła, że ją ująłem poczuciem humoru. Staram się być ogólnie miły dla ludzi. Chyba, że ktoś nie jest miły dla mnie.

no to mamy trochę podobnie. Zyskujemy przy bliższym poznaniu wink
Nie lubię szczerzyc zębów. Zdjęcie dalam chyba na zasadzie kontrastu do mojego codziennego wizerunku  ;-)

267

adiafora napisał/a:
Misinx napisał/a:
adiafora napisał/a:

no to mamy trochę podobnie. Zyskujemy przy bliższym poznaniu wink
Nie lubię szczerzyc zębów. Zdjęcie dalam chyba na zasadzie kontrastu do mojego codziennego wizerunku  ;-)

Ja próbuję sobie poprawić public relation big_smile

268 Ostatnio edytowany przez adiafora (2020-10-07 12:59:18)

big_smile

I znowu się szczerze. Szczerzuja jestem. Przez rz.

269

W końcu pierwotnym znaczeniem szczerzenia zębów, było okazywanie agresji..

270

adiafora napisał/a:

big_smile

I znowu się szczerze. Szczerzuja jestem. Przez rz.

Wchodzi Ci w krew big_smile

271

Misinx napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

Pokaż się smile

Kiedys  big_smile
To wątek nie o mnie,  tylko o Nas wszystkich tongue tak trochę dolujaco się jednak zrobiło gdy się patrzy na te wszystkie piękne  Panie,  uważam że jednak lepiej się skupić na tym co kto ma fajnego niż na kolejnej aktorce wink

adiafora,  uśmiech faktycznie masz piękny smile  no i bardzo ważne jest to,  że męża  masz fajnego  więc co tu chcieć więcej a nie każdy może się tym pochwalić  smile 

PS,  też słyszałam opinie,  że strach mnie na mieście zagadać  bo słyszałam że wyglądam jak wredna wiedzma zadzierajaca  nosa,  no bo tak też wyglądam a nie będę się uśmiechac do wszystkich bo by za chorą  wzięli  jeszcze a z natury jestem sympatyczna smile więc ten wygląd jest mylący,  aczkolwiek  wiadomo,  tym co zasłużyli  potrafię być zła do szpiku kości big_smile

272

U mnie odwrotnie, obcy ludzie mnie często zagaduja, to chyba dobrze mi z oczu patrzy big_smile ale zgadzam się z Toba Istotko6, czasami pierwsze wrażenie jest mylne, bo ktos ma np groźny wyraz twarzy, a może być bardzo sympatyczna osobą...no fakt, te wszystkie piękne aktorki, piosenkarki tutaj pokazane, ale prawda jest taka ze nad każdym takim zdjęciem często pracują ludzie, makijaż, fryzura, odpowiednie oświetlenie, poza itd, nawet te wstawione przez Winter, to nie jest fotka zrobiona od tak, od niechcenia, tylko dopracowana, robi się po 100 zdjęć i wybiera kilka najlepszych i jeszcze obrabia wink jakby nas tak zrobić, nas w sensie panie z forum, to kazda wyglądałaby nie gorzej, a niektóre może i lepiej big_smile

Prawda, adiafora ma śliczny uśmiech smile ja u siebie lubię swoja figurę, uważam że jestem zgrabna, najbardziej podoba mi się moje duże wcięcie w talii i zgrabne nogi, to zdecydowanie moje atuty wink słyszałam też komplementy na temat mojego głosu, ze seksowny, uspokajający, wiec może coś w tym jest big_smile

273

Oo o głosie też słyszałam,  że mam seksowny  melodyjny.  To też mój atut smile

Dokładnie,  nad zdjęciami Pan tu wstawionych pracowało wielu profesjonalistow,  stąd też taki efekt smile

274 Ostatnio edytowany przez Beyondblackie (2020-10-07 21:03:22)

Nie jestem jakąś pięknością i daleko mi do pań z fotek, ale uczciwie mogę powiedzieć, że mam ładne, duże oczy i fajny uśmiech. Czasami też dostaję komplementy na temat swojego nosa, że taki rzymski i klasyczny. No i mam dobrze wypracowaną, wysportowaną figurę z naturalnym biustem rozmiar D big_smile
https://scontent-lhr8-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/71473984_10157571426349254_2855878614451224576_o.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=zLp3GxMJEUEAX_3RCBH&_nc_ht=scontent-lhr8-1.xx&oh=b1b91e2b3f98840606d9cce43c89acb5&oe=5FA42FC1

275

Ponoc srednie czyli przecietne twarze sa najatrakcyjniejsze. Figury zreszta tez.

276 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-10-07 21:01:36)

E tam! Mnie wcale nie doluje ogladanie jakis aktorek i innych ladnych kobiet big_smile Nie jestem biseksualna, ale cieszy mnie jak ktos ladnie wyglada.
Szczegolnie mnie cieszy jak ma cos czego ja nie mam, lubie roznorodnosc.

Z mojego wygladu to inni chwala moja twarz, ze jest jak u krolewny (z tym, ze milej krolewny bo ja prawie zawsze jestem usmiechnieta)
To, ze jestem filigranowa. Nogi i tylek moj to cos nad czym zawsze sie faceci zachwycaja. Moj kolega mowil, ze zazdrosci mi nosa (chociaz jego nos jest wiecej niz dobry). Skore moja chwala zawsze starsze panie big_smile Ze taka blada i idealna.
Jednak to wszystko co tam inni mysla nie ma wiekszego znaczenia. Mi sie podoba w sobie wszystko, szczegolnie moja twarz i oczy. Mam taka twarz, ze moze ona bardzo zmieniac wyglad bardzo szybko.

Wyglad to jest dla mnie przyjemnosc. Lubie siebie ogladac w lustrze, lubie sie malowac i dbac o siebie. Jednak nie jest dla mnie tak wazny, zebym miala kompleksy na jego punkcie.

277

Jest kilka kobiet, według MNIE, z ponadprzeciętna urodą. Są to:Natalia Oreiro, Angelina Jolie, a z polskich Izabela Scorupco, Marcelina Zawadzka. Ponadprzeciętną urodą wyróżnia się też Marina Luczenko i Zlata Ognevich, ale tak, jak pisałam-to tylko moja opinia.

278

Dla mnie najważniejsze jest, ze podobam sie sama sobie.

Mam 43 lata i mam zmarszczki, ale potrafię się ubrać, umiem komponować shoty do fotografi, mam fajna figurę i mój Misio uwaza mnie za piękną. To mi absolutnie wystarcza.

279

Beyondblackie napisał/a:

Dla mnie najważniejsze jest, ze podobam sie sama sobie.

Mam 43 lata i mam zmarszczki, ale potrafię się ubrać, umiem komponować shoty do fotografi, mam fajna figurę i mój Misio uwaza mnie za piękną. To mi absolutnie wystarcza.

No, bo na bank jestes piekna. To nie dziwne, ze sie tez sobie podobasz big_smile Przy duzych ladnych oczach to juz zmarszczki sa bez roznicy.

280

Winter.Kween napisał/a:

No, bo na bank jestes piekna. To nie dziwne, ze sie tez sobie podobasz big_smile Przy duzych ladnych oczach to juz zmarszczki sa bez roznicy.

Dzięki smile

281

Beyondblackie to Ty w tym czerwonym kostiumie? Inaczej sobie Ciebie wyobrażałam, nie wiem czemu zawsze myślałam ze masz ciemne włosy, a tu zonk big_smile
Ja tam widzę zgrabne nogi wink

282 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2020-10-07 22:25:25)

Sorry, ale jak czytam o tych wszystkich biustach, tyłkach, rzęsach, to nachodzi mnie myśl, że niektóre kobiety same siebie traktują przedmiotowo.

283

Piegowata'76 napisał/a:

Sorry, ale jak czytam o tych wszystkich biustach, tyłkach, rzęsach, to nachodzi mnie myśl, że niektóre kobiety same siebie traktują przedmiotowo.

No temat jest o wygladzie, a np sztuczne rzesy czy biust to czesci ciala, a nie osoby big_smile

284

lody miętowe napisał/a:

Beyondblackie to Ty w tym czerwonym kostiumie? Inaczej sobie Ciebie wyobrażałam, nie wiem czemu zawsze myślałam ze masz ciemne włosy, a tu zonk big_smile

Ja też big_smile.
W sumie nie wiem dlaczego, ale tak podpowiadała mi wyobraźnia. Może to z uwagi na charakter, bo Beyondblackie wydaje się być dosyć zadziorną, charakterną osóbką, co z kolei jakby z automatu kojarzy mi się raczej z brunetkami. A tu zonk - objawił się blond anioł big_smile.

285 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-10-07 23:46:30)

Czyli wciąż schemat pt: diabełek musi być czarny a aniołek jasny? tongue

286 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-10-07 23:59:26)

bagienni_k napisał/a:

To juz sie chyba gleboko utarlo big_smile
Zaraz sobie Balladyne wyobrazam.

Poza tym czy to taki aniol, widac po czerwonym stroju i butach (ktorych typ uwielbiam), ze charakter jest tam ostry tez!

287

bagienni_k napisał/a:

A jak! big_smile
Mój mąż twierdzi, a muszę dodać, że wizerunkowo do blond anioła mi daleko (prawie czarne włosy, czarna oprawa oczu, jasna cera), że ze mną i przy mnie nudzić się nie sposób. Niemniej oboje mamy dosyć silne charaktery, a to znaczy, że czasem wióry muszą polecieć big_smile.

Winter.Kween napisał/a:

Poza tym czy to taki aniol, widac po czerwonym stroju i butach (ktorych typ uwielbiam), ze charakter jest tam ostry tez!

Moje ulubione kolory to czarny, czarny i... czarny, przełamany czerwienią, bielą lub ecru i/lub srebrem biżuterii. I to by było na tyle barw w mojej szafie wink. Owszem, jakieś pojedyncze sztuki w innym kolorze (np. morska zieleń czy pomarańcz) też się znajdą, ale w gruncie rzeczy niespecjalnie się w nich lubię.
Reasumując, obok anioła to ja nawet nie stałam big_smile.

288

Jeszcze nie przecietna kobieta to Rooney Mara

https://media1.popsugar-assets.com/files/thumbor/GzkCqqSctwoP-LYw5MOb8eSPq54/fit-in/1024x1024/filters:format_auto-!!-:strip_icc-!!-/2020/02/02/913/n/29590734/f8c9a286150a6b9b_rooney-mara-baftas-2020/i/Rooney-Mara-Gift-Wrapped-Chignon-at-2020-BAFTAs.jpg

289

Winter.Kween napisał/a:

Jeszcze nie przecietna kobieta to Rooney Mara

Świetna była jako Lisbeth Salander. Szkoda, że skończyło się tylko na jednym filmie smile

290 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-10-08 16:21:01)

Kolejna kobieta o wręcz podręcznikowej urodzie smile Usta jak dla mnie idealne, bo właśnie nie trawię ust pełnych takich idących w strone karpia-glonojada. Strasznie to ujmuje całości.

Z charakterkiem to niestety tak bywa, żę jak się spotkają dwie osoby i żadna z nich nie chce ustąpić. W moim przypadku wszystko rozbijałoby się o powód ewentualnej kłótni. Ciężko mi znieść sytuację,
kiedy musże ustąpić komuś, kogo motywacje są powodowane stricte emocjami lub tzw "widzimisię:, coś w stylu "tak ma być i koniec" albo "mam taki kaprys", "nie wiem dlaczego, ale to czuję",
"tak będzie lepiej, po prostu".Staram się zawsze postępować pragmatycznie.
Również lubię ciemne kolory, większość ubrań mam w takowych (prawie czarnych) kolorach.

291

bagienni_k napisał/a:

Z charakterkiem to niestety tak bywa, żę jak się spotkają dwie osoby i żadna z nich nie chce ustąpić. W moim przypadku wszystko rozbijałoby się o powód ewentualnej kłótni. Ciężko mi znieść sytuację,
kiedy musże ustąpić komuś, kogo motywacje są powodowane stricte emocjami lub tzw "widzimisię:, coś w stylu "tak ma być i koniec" albo "mam taki kaprys", "nie wiem dlaczego, ale to czuję",
"tak będzie lepiej, po prostu".Staram się zawsze postępować pragmatycznie.

Brak w związku jakichkolwiek konfliktów też powinien budzić podejrzenia, że któraś ze stron dla świętego spokoju ustępuje albo w ogóle głośno nie wyraża swojego zdania. Nigdy bowiem nie jest tak, że w każdym temacie i każdej sytuacji obydwie osoby mają takie samo zdanie. Ważne, aby ostatecznie konflikty przynosiły konstruktywne rozwiązania.

Rooney Mara tutaj wygląda wyjątkowo pięknie, bo nie na wszystkich zdjęciach wychodzi tak korzystnie. Tym niemniej na powyższym bardzo wpasowuje się w mój urodowy kobiecy typ. Nie jest może klasyczną pięknością, ale ma w sobie coś przyciągającego spojrzenie.

292 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-10-08 16:35:51)

Jasne, że konflikty to rzecz normalna( zresztą wszędzie, nie tylko w żwiązkach). Zastanawiam się tylko z boku, jak to bywa ,że w jednym przypadku człowiek chętniej ustępuje a w innym już nie bardzo. W moim przypadku właśnie ciężko byłoby przyznać rację, jeśli wyjscie zaproponowane przez drugą stronę jest impulsywne i podyktowane w znacznym stopniu emocjami, tudzież chwilowymi tzw. kaprysem. Ciężko teoretyzować, bo to pewnie zależy od sytuacji. Ciekawą teorię słyszałem gdzieś w jakimś wywiadzie z jakimś coachem czy psychologiem smile Otóż podobno w konflikcie czy nawet zwykłęj sprzeczce kobieta różni się od faceta tym, że ważniejsza jest dla niej DROGA a nie cel, do którego się dąży. Ianczej mówiąc: ważniejsze są same negocjacje niż szybkie rozwiązanie problemu, jakby właśnie te negocjacje sprawiały największą przyjemność. Kobieta została porównana do arabskjiego sprzedawcy, u którego nie mozna od razu kupić żadnego towaru. Zaznaczam, że to nie moja teoria smile Ciekawe co Panie na to? smile

Sorki za offtop, może gdzieś w lepszym miejscu jest wątek o zbliżonej tematyce..:) 

Wśród tzw kanonów urody mnie wyjatkowo podobają się kobiety o tzw dziewczęcej urodzie, delikatne rysy twarzy, wąskie usta a wszystko bez śladu żadnych poprawek smile

293 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-10-08 17:43:17)

Olinka napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

A jak! big_smile
Mój mąż twierdzi, a muszę dodać, że wizerunkowo do blond anioła mi daleko (prawie czarne włosy, czarna oprawa oczu, jasna cera), że ze mną i przy mnie nudzić się nie sposób. Niemniej oboje mamy dosyć silne charaktery, a to znaczy, że czasem wióry muszą polecieć big_smile.

Winter.Kween napisał/a:

Moje ulubione kolory to czarny, czarny i... czarny, przełamany czerwienią, bielą lub ecru i/lub srebrem biżuterii. I to by było na tyle barw w mojej szafie wink. Owszem, jakieś pojedyncze sztuki w innym kolorze (np. morska zieleń czy pomarańcz) też się znajdą, ale w gruncie rzeczy niespecjalnie się w nich lubię.

To jest chyba proste ponieważ Beyond jest Blackie dla "zmyłki" smile Mnie też zwiodło właśnie to,też myślałem że ma ciemne włosy.
A to że jest istotą z energią i "nerwem" to widać od razu, na fotografii też się wierci smile

294

paslawek napisał/a:
Olinka napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

A jak! big_smile

Winter.Kween napisał/a:

To jest chyba proste ponieważ Beyond jest Blackie dla "zmyłki" smile Mnie też zwiodło właśnie to,też myślałem że ma ciemne włosy.
A to że jest istotą z energią i "nerwem" to widać od razu, na fotografii też się wierci smile

Tak! Widac, ze charakterna. Mi sie podoba i chcialabym taka kolezanke, moze by mi wtedy powiedziala gdzie te buty kupila big_smile

295

Winter.Kween napisał/a:

E tam! Mnie wcale nie doluje ogladanie jakis aktorek i innych ladnych kobiet big_smile Nie jestem biseksualna, ale cieszy mnie jak ktos ladnie wyglada.
Szczegolnie mnie cieszy jak ma cos czego ja nie mam, lubie roznorodnosc.

Z mojego wygladu to inni chwala moja twarz, ze jest jak u krolewny (z tym, ze milej krolewny bo ja prawie zawsze jestem usmiechnieta)
To, ze jestem filigranowa. Nogi i tylek moj to cos nad czym zawsze sie faceci zachwycaja. Moj kolega mowil, ze zazdrosci mi nosa (chociaz jego nos jest wiecej niz dobry). Skore moja chwala zawsze starsze panie big_smile Ze taka blada i idealna.
Jednak to wszystko co tam inni mysla nie ma wiekszego znaczenia. Mi sie podoba w sobie wszystko, szczegolnie moja twarz i oczy. Mam taka twarz, ze moze ona bardzo zmieniac wyglad bardzo szybko.

Wyglad to jest dla mnie przyjemnosc. Lubie siebie ogladac w lustrze, lubie sie malowac i dbac o siebie. Jednak nie jest dla mnie tak wazny, zebym miala kompleksy na jego punkcie.

Winter Twoja uroda nasuwa mi takie skojarzanie z latami 20-tymi, 30-tymi. Moim zdaniem idealnie byś pasowała do takiego filmu z epoki smile Pola Negri i coś w tym stylu big_smile

296

paslawek napisał/a:

Włosy naturalnie mam ciemno blond, czyli mysie, więc od lat farbuję na bardziej akceptowalny kolor big_smile Co do reszty, energia wynika z centralnego dla mnie sportu, siłowni i duzego nacisku na kardio. Ja ćwiczę sześć razy w tygodniu, a nawet w dzień wolny się wierce, bo mi mało.

Nogi mam jakie mam, bo mi natura dała- to akurat nie jest wynik moich sportowych zainteresowań. Ubrania kupuję takie by podkreślały mój biust czy nogi, ale odwracały uwagę od nieistniejącej talii i wąskich bioder. Nie wywalam kasy na tandetę, więc ubrania same za siebie przemawiają- dobra jakość i krój. Nie musze byc piekną kobieta, wystarczy, że ktokolwiek mnie spotka, raczej o mnie nie zapomni. Co i tak jest bardziej powiazane z charakterem niz wyglądem.

297 Ostatnio edytowany przez adiafora (2020-10-09 09:45:31)

ja wiedziałam, jakie włosy ma Beyond, bo kiedyś wkleila fote na święta, w jakiejś kafejce chyba smile Ale zanim zobaczyłam, to w wyobraźni była właśnie blondynką.

Bo ja zawsze sobie w wyobraznii tworzę jakiś obraz ludzi, z którymi pisze czy czytam ich... To jest odruchowe.
Misinxa sobie trochę inaczej wyobrażałam smile

298

Misinx napisał/a:
paslawek napisał/a:

Zaraz zniknie ponieważ znana artystka ludowa Ajko grasuje na forum smile

Dzięki Misnix
niech żyją łysi.!

Zaraz Cię Olinka opieprzy za off top, bo tu miało być o kobietach big_smile

Słuszna uwaga. Zapraszam do przeniesienia się do kafejki, do bardziej właściwego tematu lub do kontaktu poza forum, bo tu powstał off top, czego - jak widzę - jesteście w pełni świadomi, a mimo to regulamin po raz kolejny został złamany. Uprzedzam, że ostatnie posty zostaną usunięte.
Z pozdrowieniami, Olinka

299

adiafora napisał/a:

ja wiedziałam, jakie włosy ma Beyond, bo kiedyś wkleila fote na święta, w jakiejś kafejce chyba smile Ale zanim zobaczyłam, to w wyobraźni była właśnie blondynką.

Bo ja zawsze sobie w wyobraznii tworzę jakiś obraz ludzi, z którymi pisze czy czytam ich... To jest odruchowe.
Misinxa sobie trochę inaczej wyobrażałam smile

A ja sobie ludzi wogóle nie wyobrażam. Czytam opinie na forum jak książkę czy referat. Kompletnie dla mnie jest nieistotne jak ktos moze wyglądać.

300 Ostatnio edytowany przez nika05 (2020-10-10 12:49:52)

Adela Noriega ma ładne włosy i ładny uśmiech. Susana Gonzales ma ładne włosy i ładny uśmiech. Gabriela Spanic była kiedyś bardzo ładna, potem przesadziła z operacjami plastycznymi co widać po niej, to są aktorki z ponadprzeciętną urodą.

301 Ostatnio edytowany przez Panna z Kapeluszem (2020-10-12 00:46:25)

Istotka6 napisał/a:

Eee  w sumie co mnie jakie Panie mi się podobają a jakie nie i co w nich,  a co nie,  najważniejsze  że sobą  się zachwycam i wszyscy skupmy  się na sobie co mamy  fajnego  tongue

Ludzie ogólnie powinni bardziej zauważać
co fajne w drugim człowieku,
niestety większość prawie  zawsze zaczyna zauważać od razu niedoskonalosci,
wytyka innym
ze ktoś coś ma nie fajnego,
zamiast fajnego.
Ja zawsze najpierw staram się w człowieku zauważać co fajnego ma, ale może ja dziwna jestem?
ogólnie nigdy nie byłam nauczona złośliwości, uszczypliwości,
w stosunku do drugiego człowieka.

302 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2020-10-12 14:09:14)

Szczerze mówiąc, mnie te wszystkie znane piękności wydają się podobne do siebie. Ich uroda jest sprawą oczywistą, większość jest ponadprzeciętna w sensie, że takich kobiet nie spotyka się na pęczki na ulicy. Jednak w tlumie gwiazd wszystkie lśnią jednakowo.
Ostatnio zwróciłam uwagę na Agnieszkę Perepeczko, bo czytałam książkę jej autorstwa, zachwyca mnie też Anna German i wiele innych. Wymieniać mi trudno, bo niespecjalnie interesuję się celebrytami. Znacznie jednak większe wrażenie robią na mnie piękne kobiety spotykane w życiu codziennym. Przepiękna na zdjęciu z młodości była matka emerytowanej już księgowej z mojej pracy - normalnie jak... gwiazda filmowa smile

303

Tak mi się przypomniało, że z polskich aktorek to zawsze mi się podobały Emilia Komarnicka i Marieta Żukowska, a one obie mają taką "nieoczywistą" urodę. Nie każdemu się podobają. Tak przynajmniej wnoszę po różnych komentarzach w necie.

https://www.gala.pl/media/cache/default_view/uploads/media/default/0004/55/kim-jest-emilia-komarnicka-klynstra_6.jpeg

https://begio.pl/wp-content/uploads/2019/10/Marieta-%C5%BBukowska-z-hejtowana-za-promowanie-naturalno%C5%9Bci.jpg

304

Misinx napisał/a:

Tak mi się przypomniało, że z polskich aktorek to zawsze mi się podobały Emilia Komarnicka i Marieta Żukowska, a one obie mają taką "nieoczywistą" urodę. Nie każdemu się podobają. Tak przynajmniej wnoszę po różnych komentarzach w necie.

https://www.gala.pl/media/cache/default_view/uploads/media/default/0004/55/kim-jest-emilia-komarnicka-klynstra_6.jpeg

https://begio.pl/wp-content/uploads/2019/10/Marieta-%C5%BBukowska-z-hejtowana-za-promowanie-naturalno%C5%9Bci.jpg

Lubię nieoczywistości.
Te panie, a mam wrażenie, że to jedna, są wyraziste.

305

Co do atrakcyjności pań, celebrytek, to chciałabym wyglądać jak Jeniffer Lopez (duży biust, pupa i ogólnie bardzo kobiece kształty). A, że los bywa przewrotny to oczywiście wyglądam zupełnie inaczej tongue

306 Ostatnio edytowany przez Panna z Kapeluszem (2020-10-17 15:19:50)

rossanka napisał/a:

Co do atrakcyjności pań, celebrytek, to chciałabym wyglądać jak Jeniffer Lopez (duży biust, pupa i ogólnie bardzo kobiece kształty). A, że los bywa przewrotny to oczywiście wyglądam zupełnie inaczej tongue

Rossanko powiem Ci że są tez kobiety z ponętną fajną pupą, atrakcyjne,
z fajną kobiecą figurą/nie otyłe, nie chude.
I pomimo tego
nie przyciągają właściwych-odpowiednich  mężczyzn, takich których by chciały.
A są kobiety „zwykle”bez ponętnej pupy które znalazły wartościowego człowieka-przyciągnęły kogoś fajnego.

307 Ostatnio edytowany przez adiafora (2020-10-17 17:20:07)

Panna z Kapeluszem napisał/a:

I pomimo tego
A są kobiety „zwykle”bez ponętnej pupy które znalazły wartościowego człowieka-przyciągnęły kogoś fajnego.

to chyba oczywiste, że ponętna pupa nie wystarczy, jesli nie ma nic więcej. Kobieta musi wzbudzać jakieś emocje u mężczyzny. A pupa emocji nie generuje a jeśli to na krotką metę smile Kwestia wzajemnego przyciągania to nie tylko wygląd, ale osobowość. Oczywiście cudownie, gdy ma się i jedno i drugie pierwsza klasa, ale życie to niejebajka. Grunt, to samoakceptacja bo kobieta która dobrze czuje się w swojej skórze, niezależnie, jaka by ona nie była, jest atrakcyjna i taką energią emanuje. To, jak postrzegamy siebie rzutuje na to, jak widzą nas inni.

308

rossanka napisał/a:

I pomimo tego

Pisałam jaka sylwetka mi się podoba, a nie czy przyciągnąć nią mężczyznę wink To nie ma kompletnie nic do rzeczy.
ps. Możesz być brzydka jak Gargamel, wredna ja Baba Jaga albo głupiutka jak tak zwana Barbie i  możesz być jednocześnie w udanym dla siebie związku wink

309 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2020-10-17 21:39:45)

Przyjemnie jest się podobać, oczywiście, ale chciałabym mieć świadomość, że podobam się jako całość, a nie jak, przeproszeniem, tusza po rozbiorze na mięsnym targu.
Może trochę to przerysowałam i zabrzmiało brutalnie, a nawet chamsko, ale takie mam skojarzenia, gdy czytam o piersiach, udach, pośladkach.
Rozumiem że komuś może się podobać (lub nie) mój tyłek, ale te wyliczanki to takie jakieś upokarzające.

310 Ostatnio edytowany przez adiafora (2020-10-17 21:10:57)

ale przecież tak to chyba działa? Że podobasz się komuś jako całość.
Może jak człowiek młody to przywiązuje większą wagę do kształtu tyłka. Z czasem nabiera się rozumu i priorytety się zmieniają. Pewnie każdy mógłby powiedzieć, że chciałby to mieć lepsze/inne czy tamto... Ale trzeba grać takimi kartami, jakie się dostało.

rossanka napisał/a:
rossanka napisał/a:

I pomimo tego

Pisałam jaka sylwetka mi się podoba, a nie czy przyciągnąć nią mężczyznę wink To nie ma kompletnie nic do rzeczy.
ps. Możesz być brzydka jak Gargamel, wredna ja Baba Jaga albo głupiutka jak tak zwana Barbie i  możesz być jednocześnie w udanym dla siebie związku wink

To prawda, ale czasami kobiety myślą ze są same, nie znajdują właściwego partnera,
bo nie maja niektórych „elementow”
bądź maja inne.

312 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2020-10-17 21:36:28)

Adiaforo, tak samo uważam jak Ty.
Faceci to wzrokowcy podobno, ale przecież nie idioci.
Smutno obserwować, jak bardzo nisko i przedmiotowo cenią się niektóre kobiety.

313 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2020-10-17 21:46:31)

czasami kobiety myślą ze są same, nie znajdują właściwego partnera,
bądź maja inne.

I na takich powierzchownych facetach Ci zależy?

314 Ostatnio edytowany przez adiafora (2020-10-17 21:47:00)

Piegowata'76 napisał/a:

Adiaforo, tak samo uważam jak Ty.
Faceci to wzrokowcy podobno, ale przecież nie idioci.
Smutno obserwować, jak bardzo nisko i przedmiotowo cenią się niektóre kobiety.

mamy takie czasy, gdzie jest kult młodości i piękna. Tylko, że to piękno to jakby z jednego szablonu...

A w temacie pięknych kobiet przypomniał mi się cytat Prousta - piękne kobiety zostawmy mężczyznom bez wyobraźni ;-)

315

Znam tę sentencję smile

316

nie dziwi mnie to, jesteś mądra, oczytana babeczka smile

317 Ostatnio edytowany przez Panna z Kapeluszem (2020-10-17 22:13:19)

Piegowata'76 napisał/a:

czasami kobiety myślą ze są same, nie znajdują właściwego partnera,
bądź maja inne.

I na takich powierzchownych facetach Ci zależy?

Piegusiu, oczywiście ze nie,
taki facet jest mało wartościowy, ograniczony,
jak dla mnie, taki który „leci”przede wszystkim na wygląd,
na „ księżniczki z wyglądu”
Często traktuje kobiety jak rzeczy, zabawki, coś na pokaz.

Nawet jakbym była idealna z wyglądu,
nie chciałabym takiego powierzchownego faceta, który wybiera partnerkę przede wszystkim za wygląd.

318

Dla mnie najistotniejsze jest to, żę jestem SAM zadowolony ze swojego wyglądu. Pytanie jaki procent ludzi jest zadowolonych?

To, co ktoś myśli o mnie, czy wg niego jestem za niski, szczupły czy jakiś tam jeszcze to mam akurat bardzo głęboko..
Mogę być dla kogoś atrakcyjny lub nie- nieistone, póki nie znajdę z kimś porozumienia na głębszym poziomie. Poza tym, jeżeli ktoś będzie mnie odbierał przez kwestie wyglądu, to wiem,
żę nie zagości w gronie moich znajomych na długo. NIesteyt wśród obu płci trafiają się takie aparaty i lepiej się ich wystrzegać.

319

Wszystkim kobietom zastanawiającym się nad tym czego im brakuje w wyglądzie poleciłabym obejrzeć w TV taki program randkowy nie pamiętam tytułu ale coś w stylu "naga randka w ciemno". Program generalnie wzbudził jakieś tam kontrowersje  bo jak to tak można, jakieś porównania były do targów mięsnych. W programie generalnie chodzi o to, że facet/babka wybierają sobie partnera oglądając (od dołu) jego kolejne partie nago (w tym genitalia też). Po każdej partii eliminuje jedną/jednego uczestnika. Pod koniec jest twarz, a na końcu dopiero ta osoba coś mówi. Zaznaczam, ze w programie są normalnie wyglądający ludzie, bardzo różnej urody, figury, rasy itp. Nie jakieś od jednego szablonu wg kanonu filmów porno lub telenowel wenezuelskich.

Pomijając dyskusję nad samym programem i jego ideą to niesamowite jest w nim to, jak subiektywne jest pojęcie przeciętne/ponadprzeciętne oraz co się komu podoba. Czasem oglądam jak się zasiedzę na tak zwanym kanapowym przepstryku, bo to jakoś w nocy leci i nie mogę wyjść z podziwu na jak różne rzeczy ludzie patrzą oceniając tych kandydatów. To co np. mi się podoba jest przez uczestniczkę kategorycznie odrzucane lub np. uczestnik zachwyca się ponadprzeciętną urodą jakieś dziewczyny a moim zdaniem jest ona zupełnie przeciętna.... Co ciekawe. Potem para udaje się na randkę i w wielu przypadkach okazuje się to niewypałem jak zaczną ze sobą rozmawiać.

To prawda, ale czasami kobiety myślą ze są same, nie znajdują właściwego partnera,
bo nie maja niektórych „elementow” bądź maja inne.

Patrząc na ten program oraz na pary na ulicy - jak różnej urody ludzie łączą się w pary uważam, że prawie nigdy powodem braku partnera nie jest wygląd. Najczęściej jest to charakter, emanująca desperacja lub inne cechy nie mające nic wspólnego z wyglądem.

320

widziałam kilka razy ten program i przyznam, że odważni ci ludzie są.  Już pomijając formułę, że te randkowanie zaczyna się dosłownie od dupy strony, to potem obejrzeć to mogą wszyscy, łącznie z sąsiadami.
Albo program wstydliwe choroby. Omg. To już w ogóle hardkor, swoje hemoroidy pokazywać światu wink

321

Pikupik2019 napisał/a:

Patrząc na ten program oraz na pary na ulicy - jak różnej urody ludzie łączą się w pary uważam, że prawie nigdy powodem braku partnera nie jest wygląd. Najczęściej jest to charakter, emanująca desperacja lub inne cechy nie mające nic wspólnego z wyglądem.

Nic dodać, nic ująć. Tym bardziej nie wiem dlaczego niektóre osoby zamiast zadbać o interesującą osobowość skupiają się przede wszystkim na opakowaniu. To robi pierwsze wrażenie, ale związek zaczyna się dopiero później i na samym opakowaniu długo się nie objedzie. Nie wiem też jakie znaczenie dla związku miałby mieć o rozmiar większy biust czy 2 cm więcej w tyłku. Dla mnie atrakcyjność seksualna (napisałam seksualna, bo przecież fizyczność głównie z tym jest łączona) jest bardzo ważna, ale na nią wpływa to jak kobieta sama ze sobą się czuje, na ile jest otwarta na mężczyznę i czy również na innych poziomach między obojgiem jest chemia. Gdyby jej nie było, to w najlepszym wypadku można spotkać się na seks i spędzić ze sobą trochę czasu, ale do stworzenia związku trzeba jednak o wiele więcej. 

bo nie maja niektórych „elementow” bądź maja inne.

Jeśli zrzucają to na karb swoich wizualnych braków, to przypuszczalnie nie są świadome swoich charakterologiczno-osobowościowych mankamentów lub też łatwiej im dopuścić do siebie myśl, że to niedobra natura czegoś im poskąpiła niż że na poziomie mentalnym nie mają zbyt wiele do zaproponowania. To jest bardzo wygodna wymówka, która jednak sprowadza na manowce.

322

bagienni_k napisał/a:

Dla mnie najistotniejsze jest to, żę jestem SAM zadowolony ze swojego wyglądu. Pytanie jaki procent ludzi jest zadowolonych?

To, co ktoś myśli o mnie, czy wg niego jestem za niski, szczupły czy jakiś tam jeszcze to mam akurat bardzo głęboko..
Mogę być dla kogoś atrakcyjny lub nie- nieistone, póki nie znajdę z kimś porozumienia na głębszym poziomie. Poza tym, jeżeli ktoś będzie mnie odbierał przez kwestie wyglądu, to wiem,
żę nie zagości w gronie moich znajomych na długo. NIesteyt wśród obu płci trafiają się takie aparaty i lepiej się ich wystrzegać.

O to jest ciekawe!
Dlatego, ze ktos moze byc dla mnie za niski czy za nudny, zeby MI SIE PODOBAL. Zebym sie zachwycala.
Jednak tak poza tym to... Jedynie czlowiek moze byc chyba za chudy (zdrowie) lub za gruby (zdrowie) lub zbyt zoperowany (zdrowie psychiczne).
Jednak nie jest czlowiek za niski, za brzydki, z za duzym nosem. Zdrowy czlowiek jest taki jaki powien byc.
Jest dla mnie absurdem bym mowila o sobie 'mam za maly tylek' jak moge miec za maly? To jest moj tylek, jest idealny bo taki jest. Tak samo jak moj charakter jest moj, tak cialo to jest czesc calosci.
Dlatego nie mam kompleksow, bo jestem taka jaka mam byc.

323 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-10-18 10:19:49)

Z atrakcyjnością jest chyba tak, żę owa sentencja: "Przyciągnąć wyglądem i zatrzymać charakterem" najlepiej odzwierciedla sposób, w jaki ludzie się zapoznają. Inaczej mówiąc, jeżeli dla kogoś atrakcyjnność fizyczna decyduje przede wszytkim czy tylko o tym, czy dana osoba jest warta uwagi, to nie jest to związek, tylko jakiś tam prosty układ, gdzie każdy możę sobie w dowolnym momencie powiedzieć "stop". Poza tym, jeżeli osoba mająca kompleksy co do wyglądu, nie potrafi pojąć, że partner jest w stanie zaakceptować taką jaką jest, to i tak taka relacja nie będzie miała przyszłości.

324 Ostatnio edytowany przez assassin (2020-10-18 11:07:47)

Wszystko dobrze, ale bez przyciągnięcia zewnętrzem nie będzie kogo zatrzymać wnętrzem.

Pamiętacie może komedię "Płytki facet"?

325 Ostatnio edytowany przez adiafora (2020-10-18 11:26:41)

nie oglądałam. Ale przecież nikt tu nie pisze o tym, że trzeba się wiązać z kimś, kto nam się nie podoba. To byłby masochizm. Atrakcyjność fizyczna jest ważna. Tylko, że każdemu może podobać się co innego, więc tak naprawdę nie trzeba być pięknym, aby być w związku. Jeden lubi chude tyłki, inny grube, jeden małe cycki,  inny duże, wysokie, blondynki, brunetki, włosy krotkie, dlugie... itd. itp. Kobiety mają dużo kompleksów a tak naprawdę mężczyzni nie są tacy wybredni i podoba im się więcej kobiet, niż kobietom mężczyzn.

Posty [ 261 do 325 z 340 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Kobieta z przeciętną urodą? z ponadprzeciętną?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024