Olinka napisał/a:Prawdę mówiąc czytając Twoje kolejne wpisy odnoszę wrażenie, że ze swoją powierzchownością masz spory problem i bardzo skupiasz się na wyglądzie oraz urodzie jako takiej. Pewnie też stąd kolejne pytania, które wychodzą spod Twoich palców
Sądzę ze taki wątek o wyglądzie jest potrzebny, np taka Samotna Kati z wątku wcześniejszego, i nie tylko ona zobaczy, jak różnie ludzie ludzi podtrzegają, różne gusta mają, chociażby z wpisów różnych ludzi,
ze ona np może się podobać, mimo ze odstaje od kanonów urody, nie jest absolutnie idealna,
to może być fascynacją, podobać się.
Żeby kobiety słabe psychicznie nie myślały że to ze odstają od promowanego ideału piękna, nie są absolutnie idealne,
nie myślały ze są gorsze od promowanych ideałów urody, i tez mogą się podobać,
i to że ktoś im powie
że jest ona brzydka-nieatrakcyjna
wcale nie oznacza to prawdy.
Ja absolutnie nie jestem powierzchowna osoba, nie oceniam ludzi po wyglądzie, ale czasami coś mnie fascynuje w wyglądzie człowieka, i niekoniecznie chodzi mi o ludzi prawie idealnych z wyglądu-ludzi z obecnych kanonów urody.
Tak po prostu.
adiafora napisał/a: To dziwne i zarazem fascynujące, jak roznie ludzie postrzegają innych. Dla kogos ktoś jest śliczny, dla kogoś przeciwnie