Ajko szaleje
Ale to dobrze, bo u mnie słabo widać avatary, a nasza miętowa pięknie wygląda
Ach, widzę, że zdjęcie zostało edytowane, ale zobaczyłam jeszcze przed edycją 
Piegowata, i co teraz? Masz przełożone badania na czas nieokreślony? Wzięłaś sobie wolne, czy chodzisz do pracy?
Winter.Kween napisał/a:Czy ktos tutaj ma falowane lub krecace sie wlosy i zna sie na wlosingu? Bo moje wlosy sa ok, ale one chca sie falowac/krecic i nie wiem co mam z nimi robic. Czesac czy nie czesac po myciu czy co.
Wczoraj robilam olejowanie dwu etapowe i ladne i mile sa w dotyku, ale sa zawsze wiecznie roztrzepane, a z przodu wokolo twarzy maja skrety.
Ja mam włosową mieszankę fal i rulonów 
Ale włosomaniaczką nie jestem ;p Za dużo tego wszystkiego jak dla mnie, choć lubię czasem pooglądać filmy na YT w tej tematyce. Szczególnie obdarzyłam sympatią Emilkę z Zakręcovni 
Ale jest wiele dziewczyn, które opowiadają na YT o pielęgnacji fal i loków (nie tylko polskojęzycznych), więc polecam, może znajdziesz taką, którą polubisz
Zresztą one nie tylko opowiadają, ale też pokazują w praktyce, co i jak. Nawet pod prysznic wchodzą ;p
Moja pielęgnacja jest okrojona, bo to całe czytanie składów kosmetyków, dobieranie ich do równowagi PEH (proteiny, emolienty, humektanty) itd. itp., jest nie na moje nerwy ;p Co do czesania, to czeszę tylko podczas mycia po nałożeniu odżywki, najczęściej tylko palcami. Po umyciu, jak są mokre, przeczesuję palcami i ugniatam, żeby ułatwić formowanie się sprężynek. I zazwyczaj nakładam żel, który mi te skręty utrwala
Podczas nakładania żelu również ugniatam włosy. Długo się przed tym żelem wzbraniałam, bo myślałam, że będę mieć sztywne strąki, ale okazuje się, że to nieprawda
Włosy są milusie i mięciusie
Po wyschnięciu (podsuszam trochę dyfuzorem i zostawiam same do wyschnięcia, jak mam czas) nakładam na dłonie odrobinkę olejku i te suche strąki rozgniatam. I koniec
Po wyschnięciu w ogóle się nie czeszę ;p
Metody i sposoby pielęgnacji są różne, dla każdego coś dobrego, ja akurat robię tak ;p Może brzmi to nieco skomplikowanie, ale dziewczyny na YT pokazują, jak się co robi.
Tobie jest ślicznie w prostych włosach, ale w sumie ciekawa jestem, jak wyglądałabyś w falach 
Jak Ci się uda pofalować, to może pokażesz?