30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » 30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka

Strony Poprzednia 1 171 172 173 174 175 196 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11,181 do 11,245 z 12,682 ]

11,181

Odp: 30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka

Lucek ma rację smile

Czego oczy nie widzą, tego nie żal smile

Zobacz podobne tematy :

11,182

bagienni_k napisał/a:

Lucek ma rację smile

Czego oczy nie widzą, tego nie żal smile

I ten na starość będzie skur... tongue

11,183

Hahaha  mam się bać czy co? No to już nie pytam

11,184

lody miętowe napisał/a:

Hahaha  mam się bać czy co? No to już nie pytam

Nie no, ale Frank Castle fajne sobie znalazł zajęcie z wiekiem. Takie niegrzeczne big_smile

11,185

Zapomniałam, że kobiety lecą na niegrzecznych panów:-D to ja wolę jak jest niegrzeczny, ale nie w taki sposób Lucek, bo miało być jednak przyjemnie:-P

11,186 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-04-12 23:36:50)

Każdy znajdzie coś dla siebie smile

całe szczęście jestem grzeczny..

11,187 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-04-12 23:40:28)

lody miętowe napisał/a:

Zapomniałam, że kobiety lecą na niegrzecznych panów:-D to ja wolę jak jest niegrzeczny, ale nie w taki sposób Lucek, bo miało być jednak przyjemnie:-P

Ech każdy inaczej przyjemność widzi wink

No dobra już nie rzucam aluzjami filmowo-komiksowymi big_smile

11,188

Możesz rzucać Lucek, tylko raczej ja nie załapie, bo komiksów nie czytam, no na wszystkim się nie znam :-)

A tak serio to zawsze ciągnęło mnie do grzecznych chłopców i to się nie zmieniło i nie zmieni. Grzeczny z mocnym charakterem i temperamentem :-D nie, to się naprawdę nie wyklucza :-D

Lucek, a gdzie ta polewa na lodach? Paslawek już zdążył pałac w tym czasie przenieść:-D

11,189 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-04-12 23:51:30)

Jutro/pojutrze będzie big_smile
Naprawdę to sporo czasu zajmuje, a w międzyczasie byłem dzisiaj na przyjemnej i miłej rzeczy, czyli treningu big_smile

Przedstawiona postać - Frank Castle aka Punisher prowadzi krucjatę przeciwko przestępcom Nowego Jorku wink
Dosyć brutalna postać, ale powiedzmy sobie wprost - kto by nie był, po utracie rodziny z rąk szumowin.

11,190 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-04-12 23:52:46)

Miętus, skoro W. taki grzeczny, to pewnie dobraliście się na zasadzie przeciwieństw? tongue smile

11,191

Jak naświetliles mi Lucek postać Franka to coz, zmienia to postać rzeczy.

Nie, bagienniczku, ja też jestem grzeczna, ale też charakterna i temperamentna, tak jak Wilk, także na zasadzie podobieństw jednak:-) no bardziej kontaktową do ludzi jestem, a Wilk niekoniecznie, nie przepada za ludźmi

11,192

Bo Wilk, jak to Wilk.
Doskonale wie do czego ludzie są zdolni.

11,193

Wiem Lucek, nieraz mi Wilk wypomina że za dobra, ufna i miła dla ludzi jestem, no ale co poradzę, no taka jestem, taki mam charakter.

11,194 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-04-13 00:57:28)

lody miętowe napisał/a:

Wiem Lucek, nieraz mi Wilk wypomina że za dobra, ufna i miła dla ludzi jestem, no ale co poradzę, no taka jestem, taki mam charakter.

Dobrze się uzupełniacie wink

Edycja : aż 6 stron nam ucięło sad

11,195 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-04-13 10:51:45)

To w sumie do pozazdroszczenia widzieć świat "dziecięcymi" oczami.
Ja niestety mam to rentgenowskie spostrzeganie ludzi i wcale nie żyje się z tym łatwo.
Prawdziwych szczerych wobec siebie i innych ludzi jest naprawdę mały procent.
Im więcej obserwacji tym gorsze mam zdanie na temat ludzkiej natury. Bardzo dużo ludzi skrywa się i maskuje za różnymi dobrymi maskami nawet nieświadomie.
Łatwiej się żyje jak tego nie widać.
Moja matka widzi ludzi jak Ty LM.
I tak jej pozostało. Ojciec krytycznie i rentgenowsko, po nim to mam..
Są udanym małżeństwem od ponad 50 lat. smile

11,196

Pysznej kawusi kochani i oby nie tak zimnego dnia smile

11,197

Dziękuję, Lucjanie, właśnie piję. Zimno mi i jakoś tak licho się czuję. W dodatku w radio śpiewała Kryśka o leku na całe zło i łezkę uroniłam.

11,198

Ela210 napisał/a:

To w sumie do pozazdroszczenia widzieć świat "dziecięcymi" oczami.
Ja niestety mam to rentgenowskie spostrzeganie ludzi i wcale nie żyje się z tym łatwo.
Prawdziwych szczerych wobec siebie i innych ludzi jest naprawdę mały procent.
Im więcej obserwacji tym gorsze mam zdanie na temat ludzkiej natury. Bardzo dużo ludzi skrywa się i maskuje za różnymi dobrymi maskami nawet nieświadomie.
Łatwiej się żyje jak tego nie widać.
Moja matka widzi ludzi jak Ty LM.
I tak jej pozostało. Ojciec krytycznie i rentgenowsko, po nim to mam..
Są udanym małżeństwem od ponad 50 lat. smile

Ja nie cierpię ludzi.
Naprawdę. Patrząc logicznie to nie da się tego gatunku lubić.
Sztuczna inteligencja nas zje albo wpakuje do klatek, jak zacznie nas analizować i typowo przyjmie sprawę bezpieczeństwa na chłodno.

11,199

Nie wiem gdzie wkleić, więc zapytam tu tylko szczerze powiedzcie.
Chodzi o problemy osobiste a bycie w związku. Jak wiadomo, nie należy wisieć na partnerze, obarczać go swoimi problemami i oczekiwać, że on je rozwiąże.

Byłam wieki temu w związku. Nigdy nie mówiłam partnerowi o moich problemach czy obawach, jeśli się coś stało, to rozwiązywałam je sama. Partner nawet o tym nie wiedział, ze mam tu i tu jakiś problem, wtedy uwazalam, że nikt ich za mnie nie rozwiąże i nie mogę tym obarczać drugiej osoby. Chyba,że były to problemy prozaiczne typu: trzeba zawiesić szafkę w domu, albo wymienić żarówkę w aucie  . Wtedy go prosiłam.
Czy moje postępowanie było właściwe? Jak to z boku wygląda?

11,200 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-04-13 10:59:49)

Moim zdaniem było właściwe. Sam również nie lubię dzielić się ze światem problemami, które są w stanie aktywnym.
Co innego, jak są w stanie przeszłym, gdzie mogę o ich wspomnieć jako anegdotce.
Dla mnie fakt dzielenia się problemem z innym to ostateczna konieczność.

11,201

Uuu..Adela smile też tej piosenki Kryśki nie lubię:)
Bo niby jakim prawem jakieś zołzy mają receptę na lek na całe zło a dobre kobiety nie? tongue
Kawa mi się skończyła  a dzisiaj praca zdalna smile

11,202

Lucyfer666 napisał/a:

Moim zdaniem było właściwe. Sam również nie lubię dzielić się ze światem problemami, które są w stanie aktywnym.
Co innego, jak są w stanie przeszłym, gdzie mogę o ich wspomnieć jako anegdotce.
Dla mnie fakt dzielenia się problemem z innym to ostateczna konieczność.

Czyli dobrze robiłam. Nie dzielić się problemami z partnerem, ale można o nich wspomnieć jak się już z nimi uporam.

11,203

Moim zdaniem tak.

Niemniej to zagadnienie czysto subiektywne, więc co osoba, tak inna odpowiedź zapewne padnie.

11,204

Lucyfer666 napisał/a:

Ja nie cierpię ludzi.
Naprawdę. Patrząc logicznie to nie da się tego gatunku lubić.
Sztuczna inteligencja nas zje albo wpakuje do klatek, jak zacznie nas analizować i typowo przyjmie sprawę bezpieczeństwa na chłodno.

Ludzie to najgorszy gatunek na tej planecie. Ale wymyśla sobie religie, ideologie w których się określa jako najlepszy big_smile I tak to się kręci od wieków.

11,205

Ja rozwiazywalam wiele swoich problemów sama: ale tylko dlatego że EX nad nawet małymi problemami wpadał w panikę.
Ale to nie jest dobre bo się nie zblizasz do kogoś  naprawdę.

11,206

Lucyfer666 napisał/a:

Moim zdaniem tak.

Niemniej to zagadnienie czysto subiektywne, więc co osoba, tak inna odpowiedź zapewne padnie.

Czyli dobrze. Prezenty też kupowałam. Spotykaliśmy się co 3 dni bo tak mu pasowało. Nie dzwoniłam, bo nie lubił rozmów telefonicznych. Po seksie wychodził do domu, nie chciał zostawać na noc. Kiedy chciał wychodził z kolegami. Nie męczyłam go swoimi problemami, nie wymagałam, nie prosiłam, dawałam przestrzeń a mimo tego mnie zostawił.
Co zrobiłam źle. Jeszcze za mało się staralam? Znajomi mowua,  że nic nie zrobiłam źle, że on był dziwny.
Ale ja tego tak nie czuhe. Czuję, że byłam niewystarczająco dobra i nie zasługiwałam.

11,207

Elu, takie krytyczne i rentgenowskie spojrzenie może bywa źle odbierane, ale dzięki niemu tacy ludzie świetnie dają sobie radę w kontaktach z innymi smile

Nie da się, moim zdaniem, spowiadać się ludziom dookoła ze wszystkiego. To jest dla mnie takie nienaturalne..Tu nie chodzi o oszukiwanie kogoś, ale hmm, taki komfort, że pewne sprawy zostają tylko i wyłącznie dla nas.

11,208

Ale dzielenie się problemami nie łączy się z brakiem wymagań.

Właśnie moim zdaniem w partnerstwie warto wymagać - nie może być za łatwo dla drugiej strony, że raz złapany króliczek zostanie w klatce smile
A może był dziwny - my go nie znamy.

"Niewystarczająco dobra i nie zasługiwałam" - cóż - a kiedy byś była dobra i zasługiwała?

11,209

Lucyfer666 napisał/a:

Ale dzielenie się problemami nie łączy się z brakiem wymagań.

Właśnie moim zdaniem w partnerstwie warto wymagać - nie może być za łatwo dla drugiej strony, że raz złapany króliczek zostanie w klatce smile
A może był dziwny - my go nie znamy.

"Niewystarczająco dobra i nie zasługiwałam" - cóż - a kiedy byś była dobra i zasługiwała?

Nie.

11,210

Ale do czego się to odnosi Rossanko? yikes

11,211

Lucyfer666 napisał/a:

Ale do czego się to odnosi Rossanko? yikes

Że nie zasługiwałam.:(

11,212

A kiedy byś była dobra i zasługiwała?

11,213

Lucyfer666 napisał/a:

Właśnie wychodzi na to, że nigdy. Nie wiem jak to jest zasługiwać.
Poruszałam , przerabiałam to na terapii, ale dało to tyle, ze znam mechanizmy i źródło. ALe tego nie czuje.

11,214

Mówienie  komuś o problemach nie oznacza chęci żeby rozwiązywali je za nas.
Rossanko wiec nie tyle byłaś w związku co miałaś romans po prostu..
Z kimś kto miał problem z okazywaniem bliskości.
Niewazne na co wg kogoś zaslugujemy ważne są nasze decyzję na ile komuś pozwalamy i na co. Pasowało Ci to że nie zostawał na noc?

11,215

rossanka napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Poruszałam , przerabiałam to na terapii, ale dało to tyle, ze znam mechanizmy i źródło. ALe tego nie czuje.

No to Rossanko mamy podobny problem, bo również nie potrafię tych gier "partnerskich" rozgryźć.
Może dlatego, że swoją wartość widziałem tylko w ramach swojej egoistycznej bańki i nie jestem w stanie jej rozwinąć w kierunku, czym mógłbym na zewnątrz tutaj grać i uchwycić.
Nawet nie chcę tego poznać, bo uważam, że mój okres na poznawanie tego przeminął i tyle.

11,216

Ela210 napisał/a:

Rossanko wiec nie tyle byłaś w związku co miałaś romans po prostu..
Z kimś kto miał problem z okazywaniem bliskości.
Niewazne na co wg kogoś zaslugujemy ważne są nasze decyzję na ile komuś pozwalamy i na co. Pasowało Ci to że nie zostawał na noc?

Nie nie,to nie romans.
Oprócz łóżka, że się taqk wyraże, chodziliśmy razem na zakupy, bywali u siebie w domach, poznali swoje rodziny, jezdzili na wycieczki, chodzili do kina, na wystawy, na spacery. I oboje byliśmy wolni, bez mężów , żon , dzieci, partnerów.

11,217

Lucyfer666 napisał/a:
rossanka napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

No to Rossanko mamy podobny problem, bo również nie potrafię tych gier "partnerskich" rozgryźć.
Może dlatego, że swoją wartość widziałem tylko w ramach swojej egoistycznej bańki i nie jestem w stanie jej rozwinąć w kierunku, czym mógłbym na zewnątrz tutaj grać i uchwycić.
Nawet nie chcę tego poznać, bo uważam, że mój okres na poznawanie tego przeminął i tyle.

To się postaraj, bo skończysz tak jak ja. Niech to będzie inspiracja. Jesteś młodym 29letnim człowiekiem, z zyciem przed sobą, a nie starą 44 letnią babą sad

11,218

rossanka napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
rossanka napisał/a:

To się postaraj, bo skończysz tak jak ja. Niech to będzie inspiracja. Jesteś młodym 29letnim człowiekiem, z zyciem przed sobą, a nie starą 44 letnią babą sad

O Rossanko, ale ja się specjalnie nie przejmuję, jak tak skończę wink
Paslawek z LM będą mieli sporo czasu na snucie intryg, żeby to miłe i przyjemne spotykało, a Lucek mówi NIE - DO ZŁEGO MNIE NIE NAMÓWICIE

11,219

Lucyfer666 napisał/a:
rossanka napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Paslawek z LM będą mieli sporo czasu na snucie intryg, żeby to miłe i przyjemne spotykało, a Lucek mówi NIE - DO ZŁEGO MNIE NIE NAMÓWICIE

No to szkoda.
Nie spie..rz sobie życia tak jak ja sad
(sorry za przekleństwo).

11,220

Rossanko, a to nie jest tak po prostu, ze Ty kolo niego tak skakalas? Przeciez to nie byla milosc. On po prostu mial kolo siebie babke, ktora szla z nim do lozka jak chcial i w sumie nie czepiala sie o nic i jeszcze sama sobie radzila ze swoimi problemami.
No nie wiem, moze ja jestem dziwna, ale dla mnie to nawet kolo zwiazku nie stalo. Dziwisz sie, ze on odszedl, jak juz pokazalas, ze masz wymagania, skoro wczesniej robilas dokladnie to, czego on chcial? Ja sie ani troche nie dziwie.

Zwiazek to jest wtedy, kiedy pod uwage zawsze bierze sie opinie dwoch stron, kiedy mozna cos przedyskutowac i osiagnac razem jakies wnioski. A nie wtedy, jak jedna osoba robi cos wbrew sobie i nawet o tym nie powie.

Co do problemow, to naturalne jest to, ze z problemem radzi sobie osoba, ktora ma problem, bo to ona musi cos w sobie przepracowac. Ale to nie oznacza, ze nie mozna tego problemu przegadac z partnerem, przeciez takie problemy mocno rzutuja na zwiazek. Ja juz gdzies na forum kiedys pisalam, ale po roku wspolnego mieszkania mialam nawrot nerwicy. Paskudny, naprawde. Bardzo wplywajacy na moje zycie codzienne, wiec i tez na mojego partnera. A on nie uciekl. Ja sie wtedy balam zostawac sama w mieszkaniu, to mnie po prostu samej nie zostawial. Ale to ja musialam sobie poradzic z tym, zeby byc w stanie dalej normalnie zyc. Problem byl moj, on nawet nie mial za bardzo jak mi pomoc w jego rozwiazaniu, ale byl obok i wiedzialam, ze nie zwieje i sie nie przestraszy nawet, jezeli bedzie ciezko.
To jest dla mnie definicja dobrego partnerstwa w zwiazku.

Lucus, mozesz rozwinac pojecie "gier partnerskich"? big_smile bo nie wiem o co Ci chodzi.

11,221

Ela210 napisał/a:

Ja rozwiazywalam wiele swoich problemów sama: ale tylko dlatego że EX nad nawet małymi problemami wpadał w panikę.

Ela210 napisał/a:

Mnie zdecydowanie bliżej do zdania Eli.
Nie wyobrażam sobie niedzielenia się problemami z partnerem. I nie chodzi o rozwiązanie problemu przez niego. To przecież wspólne życie. Moje problemy mają też wpływ na niego i odwrotnie. Zresztą czasem spojrzenie na problem z boku się przydaje.
Unikając tego, tak jak napisała Ela - nie zbliżamy się do siebie, a poza tym w gruncie rzeczy prowadzimy niejako dwa życia. To wspólne "bezproblemowe" i to osobne.
Przy czym nie chodzi o dzielenie się dosłownie każdym "problemem", każdą błahostką.

11,222

Lucyfer666 napisał/a:
rossanka napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

"W rzeczy samej, nic nie jest złem ani dobrem samo przez się, tylko umysł czyni to i owo takim."
William Shakespeare, Hamlet

11,223

luc napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Ela210 napisał/a:

Mnie zdecydowanie bliżej do zdania Eli.
Nie wyobrażam sobie niedzielenia się problemami z partnerem. I nie chodzi o rozwiązanie problemu przez niego. To przecież wspólne życie. Moje problemy mają też wpływ na niego i odwrotnie. Zresztą czasem spojrzenie na problem z boku się przydaje.
Unikając tego, tak jak napisała Ela - nie zbliżamy się do siebie, a poza tym w gruncie rzeczy prowadzimy niejako dwa życia. To wspólne "bezproblemowe" i to osobne.
Przy czym nie chodzi o dzielenie się dosłownie każdym "problemem", każdą błahostką.

Mówienie o problemach nie będzie więc uwieszaniem się na partnerze?

11,224

rossanka napisał/a:

Uwieszanie się na partnerze jest dość pojemnym pojęciem.
Tak jak pisałam, nie chodzi o każdy drobiazg. Nie chodzi też o przerzucanie problemu na partnera.
Poza tym zależy też od poziomu relacji. Jeśli jest to etap wspólnego życia, to widzę to tak jak napisałam wcześniej.
Jeśli początkowy etap, to już niekoniecznie.

11,225

no i znowu czegoś brakuje do zilustrowania

https://www.urbanity.pl/images/building/00/2/2_palac-kultury-i-nauki.jpg?v=1517953606
Co do dzielenia się problemami mam podobnie jak Luc i Ela
dzielenie się nie musi rodzić oczekiwania rozwiązywania kłopotów za mnie są jednak wspólne sprawy zobowiązania i tym podobne rzeczy,wspólna przestrzeń i przestrzenie każdego z nas osobna, te drugie też  są konieczne do bycia razem.
Z czasem wiele potrzeb oczekiwań się zmienia w związku o ile człowiek otworzy się na rozwój uwzględniając różne spojrzenia na siebie
a na końcu i tak decyduje sam .

11,226 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-04-13 12:22:26)

rossanka napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
rossanka napisał/a:

No to szkoda.
Nie spie..rz sobie życia tak jak ja sad
(sorry za przekleństwo).

O spokojnie - jakby tylko dało się spieprzyć życie na jednym polu wink
Jedno w tę, czy w tę wink

Lady Loka napisał/a:

Lucus, mozesz rozwinac pojecie "gier partnerskich"? big_smile bo nie wiem o co Ci chodzi.

No wiesz LL - Te całe flirty, uwodzenie itd. itd.
Jak ktoś tego nie ogarnia i czuję to fajnie.
Dla mnie to czarna magia i nigdy tego nie załapałem. Nie lubię "grać".

---

Paslawku dla Ciebie do szopowania

https://www.alternatehistory.com/forum/attachments/volkshalle_germania-jpg.530320/

11,227

luc napisał/a:
rossanka napisał/a:

Uwieszanie się na partnerze jest dość pojemnym pojęciem.
Tak jak pisałam, nie chodzi o każdy drobiazg. Nie chodzi też o przerzucanie problemu na partnera.
Poza tym zależy też od poziomu relacji. Jeśli jest to etap wspólnego życia, to widzę to tak jak napisałam wcześniej.
Jeśli początkowy etap, to już niekoniecznie.

Który to jest początkowy etap? Rozumiem, że nie wywnętrzam się facetowi po tygodniu czy miesiącu znajomości.
Ale po pół roku? I o jakie problemy chodzi? Co moge wtedy powiedzieć, o co zapytać? Problemy błahe typu nie wiem jaki wybrać kran do łazienki i potrzebuję pomocy - to rozumiem, ze można oznajmić już w pierwszych tygodniach znajomości. A inne problemy? Np chorobowe czy zdrowotne?
Np mam nerwice, nie bede czekała z tą rtewelacją pół roku, ale chyba trzebaby powiedzieć o tym od razu, aby potem nie było pretensji i aby facet mogł szybciej zrezygnować z relacji ze mną (to taki przykład).

11,228

Lucyfer666 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

nie musisz smile ja wlasciwie nie kojarze, zebysmy z M. mieli jakies flirty i uwodzenie. My sie po prostu poznawalismy, gadalismy o pierdolach i pewnego razu stwierdzilismy, ze moze to wrzucic na level wyzej.
Taka filozofia. Takie spotkania oparte na flirtach i uwodzeniu jakos nigdy mi nie lezaly, bo zwiazek to cos wiecej i co z tego, ze to wyjdzie, jak zycie nie wyjdzie.

11,229

Lady Loka napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

nie musisz smile ja wlasciwie nie kojarze, zebysmy z M. mieli jakies flirty i uwodzenie. My sie po prostu poznawalismy, gadalismy o pierdolach i pewnego razu stwierdzilismy, ze moze to wrzucic na level wyzej.

Miałam podobną sytuację, tylko mężczyzna stwierdził, ze związku póki co nie szuka.
A po 3miesiącach wszedł w związek z inną big_smile:D:D
I tyle było z gadania o pierdołach.
O pierdołach to ja gadam z żonatymi kolegami w pracy, do których nie czuję żadnych uczuć.

11,230

No, ale coś musiało zatrybić skoro poszło poziom wyżej, czyż nie? smile

Ta mityczna chemia itd.

11,231

rossanka napisał/a:

Który to jest początkowy etap? Rozumiem, że nie wywnętrzam się facetowi po tygodniu czy miesiącu znajomości.
Ale po pół roku? I o jakie problemy chodzi? Co moge wtedy powiedzieć, o co zapytać? Problemy błahe typu nie wiem jaki wybrać kran do łazienki i potrzebuję pomocy - to rozumiem, ze można oznajmić już w pierwszych tygodniach znajomości. A inne problemy? Np chorobowe czy zdrowotne?
Np mam nerwice, nie bede czekała z tą rtewelacją pół roku, ale chyba trzebaby powiedzieć o tym od razu, aby potem nie było pretensji i aby facet mogł szybciej zrezygnować z relacji ze mną (to taki przykład).

Nie ma jednej prawidłowej odpowiedzi. Dla jednych pół roku, to już zaawansowany związek, dla drugich dopiero etap poznawania się.
Osobiście jestem zwolenniczką stopniowego wchodzenia w związek i przechodzenia z etapu na etap.
Ale ja jestem starej daty wink

11,232

na razie skoczna piosenka do potupania z przesłaniem .

11,233 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2021-04-13 12:31:09)

Lucyfer666 napisał/a:

No, ale coś musiało zatrybić skoro poszło poziom wyżej, czyż nie? smile

Ta mityczna chemia itd.

W sumie tak, ale nawet nie wiem kiedy, wiec to nie jest kwestia jakichs gierek smile

Coz Rossanko, ja mam za to w domu faecta, z ktorym moge pogadac i o waznych rzeczach, o problemach i o pierdolach tongue i nie wymienilabym go na zadnego filrtujacego uwodziciela big_smile

11,234

luc napisał/a:
rossanka napisał/a:

Nie ma jednej prawidłowej odpowiedzi. Dla jednych pół roku, to już zaawansowany związek, dla drugich dopiero etap poznawania się.
Osobiście jestem zwolenniczką stopniowego wchodzenia w związek i przechodzenia z etapu na etap.

Ja też wolę powoli. Mnie nie przeszkadza pół roczne poznawanie się bez żadnych deklaracji. Ale już rozmawiałam z mamą i ona twierdzi, ze ona pół roku to by szało dostała i cierplowość. Dla niej max to parę tygodni i jak coś nie idzie, to następny. Ona jest starej daty a ja nowszej a takie inne poglądy.

11,235

rossanka napisał/a:
luc napisał/a:
rossanka napisał/a:

Ja też wolę powoli. Mnie nie przeszkadza pół roczne poznawanie się bez żadnych deklaracji. Ale już rozmawiałam z mamą i ona twierdzi, ze ona pół roku to by szało dostała i cierplowość. Dla niej max to parę tygodni i jak coś nie idzie, to następny. Ona jest starej daty a ja nowszej a takie inne poglądy.

Ja bym powiedziala, ze takie polroczne poznawanie sie bez deklaracji to jest wtedy, kiedy masz jakiegos kolege od dawna i zaczynacie sie spotykac. Albo idziesz level wyzej z kims, kogo juz znasz.
Bo jak poznajesz kogos np. na portalu, to nikt nie bedzie czekal pol roku na deklaracje. Deklarujesz wczesnie, ale za deklaracja nie musza od razu isc zadne wielkie kroki. Przeciez nie zamieszkacie ze soba od razu. Po prostu spotykacie sie dalej normalnie, ale majac swiadomosc, ze cos probujecie zbudowac. Wyjdzie? Spoko. Nie wyjdzie? Nie ma zalu, przeciez probowaliscie. I z czasem widzisz, czy to jest facet, z ktorym chocby chcesz zamieszkac, czy nie chcesz.

My sie dosyc dlugo poznawalismy tak wlasnie bez deklaracji, ale mam wrazenie, ze jestesmy w tej kwestii wyjatkiem.
On niespecjalnie kogos szukal, a ja bylam tak zmeczona portalami i zmeczona szukaniem, ze juz mi sie nie chcialo nawet o tym myslec, wiec nie szukalam nikogo innego. Ale gdybysmy obydwoje aktywnie szukali, to raczej ten czas dlugiego poznawania sie nie bylby taki dlugi. Dla mnie to smutne, bo mnie przeraza troche takie parcie na zwiazek, ktore np. tu widze na forum, ze jak ktos nie uprawia seksu po 2 tygodniach znajomosci to jest we friendzone itd. Ale chyba tak obecnie swiat wyglada.

Ide sobie zrobic kawe big_smile
czy Wy tez macie w pracy zawodowej takie zastoje, ze czasami Wam sie totalnie nie chce?
Ja pracuje z domu i sumie po porach mojego przebywania na forum widac, ze praca troche nie jest ostatnio produktywna big_smile

11,236

rossanka napisał/a:

No widzisz, są różne podejścia wink
Dodałabym jeszcze (przy pozostawieniu pierwotnego stwierdzenia, że ludzie różnie podchodzą), że to zależy od wieku ludzi. Takie wolne poznawanie się na pewno jest lepsze im ktoś jest młodszy. Rozumiem, że w nieco starszym wieku ludzie szybciej przechodzą przez te etapy.
Niemniej wydaje mi się, że te etapy powinny być. Mogą one trwać dłużej lub krócej, ale powinny być. Nie jestem zwolenniczką np. zamieszkania po 1 miesiącu znajomości.

11,237 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-04-13 12:47:03)

Widzę, że dzień bez zachwalania życia w związku dniem straconym tongue

No cóż, myślę, że podobnie jak Lucek, ma niesamowita awersję do tych wszystkich "gierek" między partnerami czy w ogóle, między ludźmi. Jak ktoś się mnie o coś pyta, to udzielam odpowiedzi od razu a nie naokoło, wtrącają jeszcz edo tego z 10 doatkowych zdań, okraszonych wesołymi docinkami czy podtekstami. Zwyczjanie mnie nie bawią takie rzeczy smile
Natomiast co do dzielenia sie problemami: myślę, że są pewne, drobniejsze psrawy, które możemy w życiu zachowań dla siebie. Nie muszę przecież zdawać relacji drugiemu człowiekowi z każdego drobiazgu, jaki mi się przydarzył danego dnia.

Jeśli chodzi o pracę zawodową, to do tej pory jakoś zastoju nie czułem, w żadnym aspekcie smile Plus był taki, że przynajmnije nic człowieka nie rozpraszało, bo jak się szło do pracy, zostawiało się cywilizację na te kilka(naście) godzin za sobą smile

11,238 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-04-13 12:48:49)

pzrecież ludzie nie są głupi i czują czy sie na nich z problemami uwieszasz   czy po prostu nimi dzielisz czy informujesz, czy prosisz o opinię.
O zaburzeniach nerwicowych powiedziałabym dość szybko, bo po co powiększać sobie stres bo gdzieś to w sobie nosisz?
Z tym że nie robiłabym z tego wykładu medycznego, tylko wspomniała np że w danych okolicznościach oddzywaja Ci się objawy somatyczne. I nie nastawiać się z góry że ktoś ucieknie.

i wypraszam sobie nazywanie kogoś starą babą z racji wieku smile
ja się tak nie czuję, a jestem starsza od Ciebie. I nigdy żaden mężczyzna nie dał mi odczuć że mnie tak spostrzega.  Więc naprawdę nie wiem po co sobie tak dowalasz, zamiast pielęgnować swoją konbiecość w szerokim tego słowa znaczeniu.

11,239

LL. Czasami to jest zdziwienie, że na pierwszym spotkaniu już nie idzie się gimnastykować...

11,240

luc napisał/a:
rossanka napisał/a:

No widzisz, są różne podejścia wink
Dodałabym jeszcze (przy pozostawieniu pierwotnego stwierdzenia, że ludzie różnie podchodzą), że to zależy od wieku ludzi. Takie wolne poznawanie się na pewno jest lepsze im ktoś jest młodszy. Rozumiem, że w nieco starszym wieku ludzie szybciej przechodzą przez te etapy.
Niemniej wydaje mi się, że te etapy powinny być. Mogą one trwać dłużej lub krócej, ale powinny być. Nie jestem zwolenniczką np. zamieszkania po 1 miesiącu znajomości.

Nie, mama mówiła o czasach swojej wczesnej młodości wink
Tam podobno po tygodniu był już projekt ślubu i proszę rodzice przeżyli razem ponad 30 lat.
U mnie tak jednak nie będzie, bo nie zasługuję na uczucie.
Zwykle mam propozycje jedynie aby być "materacem" - brzydko to brzmi.
Albo chodzą za mną totalne męczybuły i dziwacy (np ostatnio pan, w moim wieku, który grzebie u nas po śmietnikach i narzeka, ze nie może poznać kobiety. Przyczepił sie jak rzep). Kiedyś tez pisał do mnie żonaty, który miał w planie nowy związek, ale póki co to miał jeszcze żonę i zero sprawy rozwodowej.
Albo inny poznany w czasie wycieczki rowerowej - okazało się, że w domu czeka zona i małe dziecko. Inny z kolei chciał się spotykać, ale ciągle przekładał spotkanie - okazało się, ze jednocześnie pisał z 4 czy 5 kobietami, ale poimformował mnie, ze mam duze szanse, bo jestem u niego w czołówce.
Jeden natomiast na pierwszej i ostatniej randce(chyba o nim pisałam) robił aluzje, że on jest za dobrą partią dla mnie, bo rok młodszy, kawaler , bez zobowiązać, co ja sobie wyobrażam - powinnam szukać dużo starszych rozwodników z dziećmi - zastanawiałam się potem, dlaczego w ogóle przyszedł na to spotkanie, przecież podałam wiek w profilu.
W sumie multum dziwaków albo same seks propozycje, nawet bez śniadania sad

11,241 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-04-13 12:58:37)

Oj, rany, marudy.. jak Cię ktoś nie kręci, top z nim nie flirtujesz, proste. jak tak, to samo z siebie wychodzi , też proste.
Zagrać tego nie sposób.
nawet do filmów  dobiera się aktorów tak by jakaś chemia była bo inaczej wychodzi słabiutko,

no ale to jego powinnaś zapytać dlaczego przyszedł na spotkanie, a nie nas?
albo skomentować że to żadna róznica wieku dla Ciebie, no chyba że jest smile
mi osobiście 40 latkowie wcale nie wydaja się młodsi i z doświadczenia i z wyglądu. Młody to jest 30 latek max.
Ty byłaś na tej randce, trzeba było pytać o wszystko smile

11,242

Bagienniku, ja tam nie czuje jakbym jakos specjalnie zachwalala tongue po prostu odpowiadam Rossance big_smile
natomiast wydaje mi sie, ze obecnie doszlam do takiego etapu, ze i w zwiazku i bez zwiazku byloby mi dobrze. I w sumie to jest dla mnie najzdrowsza postawa do wchodzenia w relacje, bo eliminuje rekompensowanie sobie partnerem za jakies braki w innych aspektach zycia.

Ja moze nawet nie mam zastoju, ale sama widze, ze realnie pracy pracy to mam moze z 3h w ciagu dnia big_smile reszta to jakies inne aktywnosci, ale znowu, nie mam na tyle pracy, zeby mi ona zajela 8h, wiec moje wyrzuty sumienia szybko sie uciszaja.

Lucus, dlatego wlasnie w pewnym momencie mialam totalnie dosc bawienia sie w poznawanie nowych ludzi w perspektywie zwiazkowej. I w sumie teraz, gdybysmy sie rozstali, to bym nie szukala.

11,243 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-04-13 12:56:25)

Nie wiem, co wychodzi samo z siebie smile Ale pewne rzeczy trzeba czuć, trzeba czerpać z tego przyjemność, nie zaś mieć wrażenie, że człowiek znajduje się w jakimś teatrzyku, gdzie każdy ma rolę do odegrania. Przy czym, zamiast komunikowac wprost pewne sprawy, rzuca się aluzjami, podtekstami czy dwuznacznośćią.

edit: Widzisz Loka, gdyby 99 % ludzkiej populacji( nie tylko kobiet) myślało podobnie do Ciebie, to może bym się na ten związek zdecydował..Ale skoro większość zaczyna powoli traktować związki prawie jak Koleżanka CCCatch w sąsiednim wątku(z całym szacunkiem dla Niej), to ja podziękuję za takie "atrakcje". smile

11,244

Jak ktoś kręci to wiadomo.
A jak ktoś całkiem nie kręci, wręcz odpycha fizycznie (ale ma onne dobre cechy, chce z Wami być, jest miły, pracowity, grzeczny, nie pali nie pije, jest wolny) - jakie macie sposoby by się zmusić do kontaktów fizycznych? Tylko mi nie poszcie, że nie mieliście takich sytuacji, facet kulturalny, czysty, porządny  - niby nic mu nie brakowało, nawet oboje mieliście takie same poglądy czy zainteresowania - więc dobry kandydat na partnera) -ale fizycznie aż was skręcało na myśl o dotyku - próbowaliście się przełamać?

11,245

Dlatego nie szukam LL smile
Ludzie za bardzo to przekombinowali

Posty [ 11,181 do 11,245 z 12,682 ]

Strony Poprzednia 1 171 172 173 174 175 196 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » 30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024