Tyle, że w książkach najważniejsza jest treść, opowiedziana historia. To ona porywa i przykuwa nas do fotela. Środek jakim jest przekazana jest mało istotny, a dziś jest kwestią wygody.
1,041 2020-10-04 20:49:54
1,042 2020-10-04 20:58:21
Hm, nie wiem, jak i dlaczego, ale śmiem twierdzić, zę w moim przypadku właśnie środek przekazu współtworzy tą całą otoczkę i klimat, który właśnie porywa czytelnika. Nawet niektóre książki wolę czytać w starych wydaniach, choć to już może czysty sentymentalizm.
Dlatego prędko się na inne wersje nie przerzucę, ale rozumiem tych, którzy się przestawili, skoro jest wygodniej
1,043 2020-10-04 21:20:59
Uwielbiam stare książki.
Ich zapach, kolor, czasami styl okładek, bądź szkicy.
Oj M4jkelu - zawartość nie pochłonie klienta, bez zewnętrznej otoczki.
1,044 2020-10-04 21:24:01
Umajona - Dlaczego strach się bac?
Bo już Cię trochę "znam" ;p
Więc co takiego to jest?
1,045 2020-10-04 21:45:27
Lucyfer666 napisał/a:Umajona - Dlaczego strach się bac?
Bo już Cię trochę "znam" ;p
Więc co takiego to jest?
1,046 2020-10-04 21:48:12
No rzeczywiście strach się bać , szczególnie jak widzę ten gest..
1,047 2020-10-04 21:50:57 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2020-10-04 22:06:04)
Bagiennik, przyroda mnie ciekawi leży w obszarze moich zainteresowań, ale książek o tej tematyce nie posiadam zbyt wiele. Przypominam sobie jeszcze "Zwierzęta, zwierzęta" Andrzeja Trepki oraz "Poradnik młodego przyrodnika", który zaczytałam na śmierć,a którego autora już nie pamiętam. Wypożyczałam też książki przyrodnicze z biblioteki - Sokołowskiego bodajże o ptakach, Jana Żabińskiego, a całkiem niedawno fascynujące gawędy simony Kossak.
Simona i małżeństwo Żabińskich to bardzo ciekawe postacie. ale może już nie będę tego tematu rozwijać bo zagadam was na śmierć.
Książki to dla mnie pasja - bez dwóch zdań!
Przyrodnicze ciągoty zawdzięczam rodzicom, zwłaszcza Tacie oraz temu, że dane mi było dorastać w bliskości natury.
Atlas roślin Europy dostałam kiedyś od cioci.
Nie jestem materialistką, ale lubię gdy moje rzeczy mają swoją historię i emocjonalny ładunek.
Mam jeszcze wśród książek i pamiątek gimnazjalny podręcznik do języka francuskiego z początków XX wieku wyszperany u dziadka na strychu.
Wybaczcie błędy, bo piszę na telefonie.
1,048 2020-10-04 21:51:22
Autor jest dużo bardziej istotny
A gest. Ja bym powiedział, że na dwa gesty to jeden bardzo wyróżnia się
1,049 2020-10-04 21:56:21
Uwielbiam stare książki.
Ich zapach, kolor, czasami styl okładek, bądź szkicy.
Oj M4jkelu - zawartość nie pochłonie klienta, bez zewnętrznej otoczki.
Pochłonie, pochłonie, na Kindlu lykam wszystko lepiej niż na zwykłej książce. Czytam na obu, wygodniej na Kindlu, klimatycznej na książce. Wiadomo.
1,050 2020-10-04 22:05:08 Ostatnio edytowany przez Winter.Kween (2020-10-04 22:09:26)
Ja tam czytam na laptopie Moj maz ma ponad tysiac ksiazek z kolei, takich prawdziwych. Jedna bardzo lubie, ktora mi podarowal.
Jest pieknie wydana, piekne obrazy w srodku
Sama mam tylko trzy ksiazki tutaj, poza ta od meza.
Ulubiona ksiazka mojego meza to 'Golem' Gustava Meyrinka i 'Lilith' George MacDonalda. Zreszta to z tej drugiej jest moja sygnaturka.
1,051 2020-10-04 22:09:26 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2020-10-04 22:35:07)
Kiedyś podziwiałam piękne duże biblioteki domowe, ale do czasu gdy nie przyszło mi prowadzić życia nomady i przeprowadzać się co rok lub 2 lata z całym tym kramem.
1,052 2020-10-04 22:10:00
Bagiennik, przyroda mnie ciekawi leży w obszarze moich zainteresowań, ale książek o tej tematyce nie posiadam zbyt wiele. Przypominam sobie jeszcze "Zwierzęta, zwierzęta" Andrzeja Trepki oraz "Poradnik młodego przyrodnika", który zaczytałam na śmierć,a którego autora już nie pamiętam. Wypożyczyłam też książki przyrodnicze z biblioteki - Sokołowskiego bodajże o ptakach, Jana Żabińskiego, a całkiem niedawno fascynujące gawędy simony Kossak.
Simona i małżeństwo Żabińskich to bardzo ciekawe postacie. ale może już nie będę tego tematu rozwijać bo zagadam was na śmierć.
Książki to dla mnie pasja - bez dwóch zdań!Przyrodnicze ciągoty zawdzięcza mojemu najcudowniejszemu pod słońcem Tacie.
No widzisz, to wielu autorów mamy wspólnych Żabińskiego i Trepkę czytałem po kilkadziesiąt razy
a miałem przyjemność rozmawiać z ludźmi, którzy znali Simonę osobiście, pracując w miejscu jej zamieszkania
Polecam "Azyl" o historii małżeństwa Żabińskich czy "Ludzie i zwierzęta" Antoniny. Porywające! Takich ludzi jak Żabińscy teraz brakuje, Jan miał taki życiorys, że można nim było obłożyć kilka osób.
1,053 2020-10-04 22:10:29
Kiedyś podziwiam piękne duże biblioteki domowe, ale do czasu gdy nie przyszło mi prowadzić życia nomady i przeprowadzać się co rok lub 2 lata z całym tym kramem.
O tak! Dokladnie mam to samo. Przez to w dodatku stracilam doslownie wszystko, kazda rzecz jaka kiedykolwiek lubilam. Stracilam cala garderobe, wszystkie ksiazki, wszystkie pamiatki rodzinne. Zostala mi tylko jedna bluzeczka i tyle.
1,054 2020-10-04 22:10:57 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2020-10-04 22:21:01)
post pod postem
1,055 2020-10-04 22:19:17 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2020-10-04 22:27:35)
czytałam Azyl i oglądałam film w kinie. Przeczytałam też wspomnienia Antoniny Żabińskiej, ale nie pamiętam ich tytułu. z tej książki utkwiła mi w pamięci fascynujące wypowiedź Jana Żabińskiego na temat wyczuwanie przez zwierzęta cudzych emocji. Ufna, pokojowa postawa Antoniny wytrąciła Niemcom broń z ręki (nie dosłownie rzecz jasna), pozbawiła ich zwykłej agresji. Żabiński dał cały wykład na ten temat i porównał do świata zwierząt.
A Simona Kossak pisała niesamowite rzeczy o kawkach, społeczności tych ptaków podobnie jak ludzie mają swoje odmienne "dialekty" w których się porozumiewają.
No, kurde, jak tu książek nie kochać!
P.S. O, właśnie! to "Ludzie i zwierzęta" były!
1,056 2020-10-04 22:35:37
Ale właśnie zostałem nagrodzony przez łobuza
Godzina tulenia, bo tak się stęsknił.
1,057 2020-10-04 22:48:06 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-10-04 22:54:36)
Zanim przeczytałem Azyl, byłem już po lekturze kilkunastu książek Żabisńskiego, ale tych bardziej popularno-naukowych, pisanych już po wojnie. Już wtedy ujął mnie swoim stylem pisania, gdzie czuć było ten poziom, zaangażowanie i wiedzę a jednocześnie umiejętność dotarcia do widza, często jeszcze dość młodego. Swoją drogą to ciekaw jestem czy w archiwum Polskiego Radia są jakieś nagrania z jego audycji, które wygłaszał swego czasu( przed- i po wojnie).
1,058 2020-10-04 22:52:53
Lucyfer, masz pieska?
1,059 2020-10-04 22:55:27
Jak godzinkę trzeba zwierzaka głaskać, żeby sie odwdzięczył, to musi być wybredny
1,060 2020-10-04 22:57:07
Lucyfer, masz pieska?
To u mnie taki królewcz towarzyszy. Niestety w styczniu musieliśmy pochować jego braciszka
1,061 2020-10-04 23:00:26
Ale słodziaczek Ty go na spacery wyprowadzaj, dobry wabik na podryw, ja bym się na pewno obejrzała
za pieskiem oczywiście
1,062 2020-10-04 23:03:13
A to jejku W lecie to on godzinny spacer ma codziennie
Ale to też już starszy papuś
Niemniej dalej ma sporo energii i radości.
Odkąd nie ma braciszka to bardziej się do nas przywiązał i naprawdę dla niego obecnie wyjście do pracy to coś sporego.
1,063 2020-10-04 23:06:58 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2020-10-04 23:09:26)
Wygląda na zadowolonego i na żywiołowego pieska, a jak się wabi?
Edit: a ta książka, która czytasz jakim językiem jest pisana? W sensie czy ciezka w odbiorze i wymagająca skupienia i zaangażowania? Widzę, ze na okładce znane zdjęcie, mocne w odbiorze
1,064 2020-10-04 23:07:39
Atuś
1,065 2020-10-04 23:13:09
Fajna psina, niech się wybiega jak najwięcej, dobrze mu zrobi
1,066 2020-10-04 23:15:44
Atuś
Słodziak pasuje do niego Atuś.
1,067 2020-10-04 23:17:23 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-10-04 23:20:12)
Fajna psina, niech się wybiega jak najwięcej, dobrze mu zrobi
Korzysta z pogody i ogródka
Do tego spokojna okolica i sporo pól do wybiegania i przepędzenia wszelkich kotów
Wygląda na zadowolonego i na żywiołowego pieska, a jak się wabi?
Edit: a ta książka, która czytasz jakim językiem jest pisana? W sensie czy ciezka w odbiorze i wymagająca skupienia i zaangażowania? Widzę, ze na okładce znane zdjęcie, mocne w odbiorze
Mises napisał ją w ramach analizy nad powstaniem tworu politycznego zwanego III Rzeszy, czyli państwa totalitarnego (Hitlerowi to zajęło ok 10 miesięcy) w narodzie o wysokim poziomie kultury.
Wyjaśnia on procesy, które zachodziły historycznie w społeczeństwie niemieckim, jak i tendencjom, jakim masy się poddawały. Znaczenie militaryzmu, socjalizmu, interwencjonizmu, a przez to ostatecznie etatyzmu.
Dlatego napisałem, że książka aktualna, bo obecne tendencje popierania partii etatystycznych, zachodzących o socjalistyczne jest bardzo popularny.
Lucyfer666 napisał/a:Atuś
Słodziak pasuje do niego Atuś.
I takie tulenie było
1,068 2020-10-05 07:41:38
Ale słodziaczek
Ty go na spacery wyprowadzaj, dobry wabik na podryw, ja bym się na pewno obejrzała
za pieskiem oczywiście
Lody czy na awatarze to Ty ?
1,069 2020-10-05 09:07:12 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-10-05 09:07:35)
Coraz więcej użytkowników zaczyna powoli odsłaniać swoje oblicze
1,070 2020-10-05 09:13:28
Coraz więcej użytkowników zaczyna powoli odsłaniać swoje oblicze
No i fajnie Strach przed tym jest trochę irracjonalny.
Nie planuję kandydować na prezydenta, ani zostać gwiazdą filmową. Grono znajomych mam wąskie, a zresztą im mówię, albo mogę powiedzieć to co tutaj piszę. Poza tym kto mnie tu może namierzyć ? Ktoś z pracy ? Proszę bardzo. Mam to gdzieś
1,071 2020-10-05 09:39:37
Pewnie, nie ma się co przejmować Sam też mam wywalone, czy ktoś mnei ze znajomych tutaj znajdzie czy nie, chociaż jakoś specjalnie nie lubię eksponować facjaty publicznie. To takie typowe "antyparcie" na szkło.
Teraz, jak sobie pomyślę, to chyba naprawdę nie mógłbym być żadnym influencerem czy w ogóle prowadzić żadnego bloga ani kanału, gdzie trzeba gadać do karmerki czy pokazywać swoje oblicze, wrzucając dziesiątki lub setki fotek, gdzie każda różni się jakimś drobnym szczegółem. To nie kwestia technologii, ale niechęć dorobienia przedstawienia ze swojego życia, ot wszystko
1,072 2020-10-05 09:45:27
Pewnie, nie ma się co przejmować
Sam też mam wywalone, czy ktoś mnei ze znajomych tutaj znajdzie czy nie, chociaż jakoś specjalnie nie lubię eksponować facjaty publicznie. To takie typowe "antyparcie" na szkło.
Teraz, jak sobie pomyślę, to chyba naprawdę nie mógłbym być żadnym influencerem czy w ogóle prowadzić żadnego bloga ani kanału, gdzie trzeba gadać do karmerki czy pokazywać swoje oblicze, wrzucając dziesiątki lub setki fotek, gdzie każda różni się jakimś drobnym szczegółem. To nie kwestia technologii, ale niechęć dorobienia przedstawienia ze swojego życia, ot wszystko
Influencerem też nie mógłbym być. Bloga próbowałem kiedyś prowadzić, ale skończyło się na dwóch smętnych wpisach Jakieś 15 kg temu to nie mogłem w ogóle patrzeć na swoje zdjęcia, na siebie w lustrze. Teraz jest dużo lepiej i nie mam tego odruchu odrazy.
1,073 2020-10-05 10:45:21 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2020-10-05 10:58:35)
Blog zaczęłam prowadzić 15 lat temu i pisałam długie lata, dopóki mój były nie zaczął wypisywać złośliwych komentarzy i wyśmiewać moje zapiski przed synem. Publicznie podawał moje dane, pokazywał blog znajomym. Przerwałam wtedy pisanie na dłuższy czas. Wróciłam po kilku latach, coś tam mam w internecie, ale wena już nie ta, pasja już nie ta. Nieczęsto dodaję nowe posty, wydają mi się takie nieistotne, błahe.
Piszę jednak coś stale, choć często wyłącznie "do szuflady", bo ja muszę, muszę, muszę wyrzucać gdzieś to wszystko, co się we mnie gromadzi Mam wiele zeszytów odręcznie zapisanych pamiętnikami. Dziś też na papierze notuję wiele swoich przemyśleń.
Nie zawsze te moje wypowiedzi są ułożone, nie zawsze nawet dobrze przemyślane, bo bywam narwana i impulsywna, toteż wolę zachować przynajmniej częściową anonimowość, publikując coś w internecie. Często pisanie jest dla mnie dopiero częścią procesu porządkowania myśli, układania ich w głowie, dochodzenia do własnego zdania. Zdarzało mi się też pisać o sprawach bardzo osobistych, które niekoniecznie chcę udostępniać realnym znajomym. Przyznam uczciwie, że za niektóre wypowiedzi jest mi dzisiaj wstyd. Czasami zwiedziona anonimowością zbytnio folgowałam swoim emocjom. Z czasem nauczyłam się trochę temperować, ale i tak natura daje o sobie znać
_________
Poszłam dzisiaj do d...y, a nie do szpitala. Zadzwonili, że wstrzymano przyjęcia do odwołania z powodu - a jakże! - koronawirusa na którymś oddziale.
1,074 2020-10-05 13:54:18 Ostatnio edytowany przez Ajko (2020-10-05 14:04:00)
Witam was serdecznie. Już dawno do was pisałam, ale nie zapisałam komentarza i mnie wylogowało i się wpieniłam
Umajona Z tych moich propozycji sukienek to te 2 ostatnie są w moim guście. W tej kiecce na zdjęciu bardzo ładnie wygladasz. Zazdroszczę kręconych włosów. Moja mama ma kręcone, ale ścina je na krótko .
Winter zrobiłam test kolorów, ale wychodzą takie co moim zdaniem mi nie pasują. Wiadomo zdjęcie nie oddaje dobrze moich kolorów, więc stąd pewnie takie propozycje.
Lucyfer to zdjęcie z długimi włosami jest rewelacyjne. Wyglądasz tam interesująco .
Lody miętowe ja tez mam brązowe oczy . Moje oko jest na moim awatarze, trochę ciemniejsze niż w rzeczywistości.
Bagienniku trochę pooglądałam twojego facebooka i wydaje się, że ty masz ciekawe życie bardzo.
Piegusko własnie miałam się spytac jak tam relaks w szpitalu, ale już widzę, że nic z tego przez koronę.
Ja lubię książki psychologiczne. Zazwyczaj zaczynam i nie kończę . lubię książki z historiami ludzi z czasów wojny. Uwielbiam kanałay youtube z relacjami świadków z czasów wojny. Filmów wojennych nie lubię oglądać.
Czy zechciałabyś podać namiar na swój blog?
m4jkel trochę się pośmialimy z moim chłopiną z tego barbera, bo wyobraziliśmy sobie, że on każdemu klientowi gada to co chce usłyszeć. Profesjonalista
Misinx ja też ebooki preferuję, i audiobooki
Paslawek też lubię wkrętarki, uwielbiam łazić po sklepach budowlanych. Jak marzę, co bym sobie sprawiła po wygranej w totolotka to oczami wyobraźni widzę doskonale wyposażony warszat w moim pięknym domu. Eeech. Wszystko bym przerobiła po swojemu.
Ela ta kiecka z zasłon przypomina mój pierwszy kostium kąpielowy, który mama mi uszyła z zasłon, nie polecam .
Jak kogoś pominełam to przepraszam.
1,075 2020-10-05 14:03:40 Ostatnio edytowany przez Misinx (2020-10-05 14:04:05)
Witam was serdecznie. Już dawno do was pisałam, ale nie zapisałam komentarza i mnie wylogowało i się wpieniłam
Umajona Z tych moich propozycji sukienek to te 2 ostatnie są w moim guście. W tej kiecce na zdjęciu bardzo ładnie wygladasz. Zazdroszczę kręconych włosów. Moja mama ma kręcone, ale ścina je na krótko
.
Winter zrobiłam test kolorów, ale wychodzą takie co moim zdaniem mi nie pasują. Wiadomo zdjęcie nie oddaje dobrze moich kolorów, więc stąd pewnie takie propozycje.
Lucyfer to zdjęcie z długimi włosami jest rewelacyjne. Wyglądasz tam interesująco
.
Lody miętowe ja tez mam brązowe oczy
. Moje oko jest na moim awatarze, trochę ciemniejsze niż w rzeczywistości.
Bagienniku trochę pooglądałam twojego facebooka i wydaje się, że ty masz ciekawe życie bardzo.
Piegusko własnie miałam się spytac jak tam relaks w szpitalu, ale już widzę, że nic z tego przez koronę.
Ja lubię książki psychologiczne. Zazwyczaj zaczynam i nie kończę. lubię książki z historiami ludzi z czasów wojny. Uwielbiam kanałay youtube z relacjami świadków z czasów wojny. Filmów wojennych nie lubię oglądać.
Czy zechciałabyś podać namiar na swój blog?m4jkel trochę się pośmialimy z moim chłopiną z tego barbera, bo wyobraziliśmy sobie, że on każdemu klientowi gada to co chce usłyszeć. Profesjonalista
![]()
Paslawek też lubię wkrętarki, uwielbiam łazić po sklepach budowlanych. Jak marzę, co bym sobie sprawiła po wygranej w totolotka to oczami wyobraźni widzę doskonale wyposażony warszat w moim pięknym domu. Eeech. Wszystko bym przerobiła po swojemu.Jak kogoś pominełam to przepraszam.
No ja to jestem wstrząśnięty, że przypadło mi najkrótsze zdanie
1,076 2020-10-05 14:15:17
Ajko napisał/a:Witam was serdecznie. Już dawno do was pisałam, ale nie zapisałam komentarza i mnie wylogowało i się wpieniłam
Umajona Z tych moich propozycji sukienek to te 2 ostatnie są w moim guście. W tej kiecce na zdjęciu bardzo ładnie wygladasz. Zazdroszczę kręconych włosów. Moja mama ma kręcone, ale ścina je na krótko
.
Lucyfer to zdjęcie z długimi włosami jest rewelacyjne. Wyglądasz tam interesująco
.
Lody miętowe ja tez mam brązowe oczy
. Moje oko jest na moim awatarze, trochę ciemniejsze niż w rzeczywistości.
Ja lubię książki psychologiczne. Zazwyczaj zaczynam i nie kończę. lubię książki z historiami ludzi z czasów wojny. Uwielbiam kanałay youtube z relacjami świadków z czasów wojny. Filmów wojennych nie lubię oglądać.
Czy zechciałabyś podać namiar na swój blog?m4jkel trochę się pośmialimy z moim chłopiną z tego barbera, bo wyobraziliśmy sobie, że on każdemu klientowi gada to co chce usłyszeć. Profesjonalista
![]()
Paslawek też lubię wkrętarki, uwielbiam łazić po sklepach budowlanych. Jak marzę, co bym sobie sprawiła po wygranej w totolotka to oczami wyobraźni widzę doskonale wyposażony warszat w moim pięknym domu. Eeech. Wszystko bym przerobiła po swojemu.Jak kogoś pominełam to przepraszam.
No ja to jestem wstrząśnięty, że przypadło mi najkrótsze zdanie
Wstrząśnięty, ale nie zmieszany
1,077 2020-10-05 14:16:28
Wstrząśnięty, ale nie zmieszany
Nie zmieszany, ale głęboko wstrząśnięty
1,078 2020-10-05 14:16:52
Misinix domagasz się to masz. Taki temat babski . Zgadzam się z tobą w sprawie brwi rysowanych. Tez jestem mocno zdziwiona dlaczego babki to sobie robią. Mam na myśli takie wykraczające poza obręb własnych brwi. Albo usta przesadnie obrysowane poza obręb czerwieni. Oczywiście jak ktoś ma wyczucie to wyjdzie ekstra. Ale często jako ekspertki pokazują się babeczki, które wyglądają jak umalowane na bal klaunów. I te komentarze pod spodem "ślicznie wyglądasz". A ja myślę o co chodzi, czy ja widzę świat inaczej niż ci ludzie?
Nie umiem się malować i ostatnio szukałam jakiś poradników bo potrzebuję coś naskrobać na twarzy, ale ręce i oczy mi opadły. To jest takie skomplikowane.
1,079 2020-10-05 14:21:56 Ostatnio edytowany przez Misinx (2020-10-05 14:22:18)
Misinix domagasz się to masz. Taki temat babski
. Zgadzam się z tobą w sprawie brwi rysowanych. Tez jestem mocno zdziwiona dlaczego babki to sobie robią. Mam na myśli takie wykraczające poza obręb własnych brwi. Albo usta przesadnie obrysowane poza obręb czerwieni. Oczywiście jak ktoś ma wyczucie to wyjdzie ekstra. Ale często jako ekspertki pokazują się babeczki, które wyglądają jak umalowane na bal klaunów. I te komentarze pod spodem "ślicznie wyglądasz". A ja myślę o co chodzi, czy ja widzę świat inaczej niż ci ludzie?
Nie umiem się malować i ostatnio szukałam jakiś poradników bo potrzebuję coś naskrobać na twarzy, ale ręce i oczy mi opadły. To jest takie skomplikowane.
No nie wiem... To takie trochę wymuszone... Leżę i kwiczę. Nie wiem czy się podźwignę.
Jakby to takie obrysowanie się trochę bardziej faktycznie pomagało, to bym się w sumie faktycznie mógł obrysować grubszą kreską Domalowałbym sobie taką fryzurę jak Rutkowski, ale jeszcze wyższą
1,080 2020-10-05 14:37:42 Ostatnio edytowany przez Ajko (2020-10-05 15:59:06)
Jeśli sie zastanawiałeś czy ci ta fikuśna fryzurka Rutkowskiego pasuje to mozesz się teraz przekonać
Dam tak bardziej tajemniczo
1,081 2020-10-05 14:41:35
Ajko śledziłaś mnie pięknie
1,082 2020-10-05 14:44:56
Jeśli sie zastanawiałeś czy ci ta fikuśna fryzurka Rutkowskiego pasuje to mozesz się teraz przekonać
Jestem pod wrażeniem. Że Ci się chciało...
1,083 2020-10-05 14:53:15 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-10-05 15:08:59)
Ciekawe życie? No w każdym razie nie najnudniejsze Staram się, jak mogę
W każdym razie są takie grupy, gdzie wiek, zawód czy pogląda przestają mieć znaczenie a ludzi łączy cpoś, co jest tak silne, żę naprawdę ciężko to skruszyć
Fryzura a' la Rutkowski: nie za bardzo, jak dla mnie ale może Misinx by się czuł dobrze
edit: u mnie długie włosy zaczynają się od 5 cm w górę po tym już ciężko wytrzymać..
1,084 2020-10-05 15:04:56
Hahaha, Ajka, super ci Misinx wyszedł, fajna monobrew ma podobno kobiety które maja takie gęste, zrośnięte brwi są bardzo temperamentne
Zastanawiam sie gdzie to była fotka Lucyfera z długimi włosami i to chodzi o tego behemota z makijażem kissa?:D kurcze, ja myślałam, ze to przypadkowa fotka z neta kiedyś bardzo podobały mi sie długie włosy u mężczyzny
teraz nie zwracam za bardzo na to uwagi...
Tak, w awatarze to ja
1,085 2020-10-05 15:10:28
Hahaha, Ajka, super ci Misinx wyszedł, fajna monobrew ma
podobno kobiety które maja takie gęste, zrośnięte brwi są bardzo temperamentne
![]()
Zastanawiam sie gdzie to była fotka Lucyfera z długimi włosami i to chodzi o tego behemota z makijażem kissa?:D kurcze, ja myślałam, ze to przypadkowa fotka z neta
kiedyś bardzo podobały mi sie długie włosy u mężczyzny
teraz nie zwracam za bardzo na to uwagi...
Tak, w awatarze to ja
Wyglądasz jakby znajomo No i ładnie.
1,086 2020-10-05 15:11:17
To przypadkowa fotka z netu. Za duże zakola mam na długie włosy, a wysoki testo nie ułatwia utrzymywanie takich.
1,087 2020-10-05 15:13:20 Ostatnio edytowany przez Ajko (2020-10-05 15:17:30)
Ajko śledziłaś mnie pięknie
To sprytne !!! Najsampierw wstawiasz swoje zdjęcie (naprawdę fajne ) a potem mówisz, ze cię śledzą. Cwaniaczek i bajerant
. Ale pieska masz słodziaka. Potwierdzam patent na słodkiego pieska sprawdzony, błyskawicznie szybko zawiera się znajomości.
Ja w robocie jak chciałam sie odstresować to też kolorowanki robiłam.
Misinix, krótka zabawa na paint
Bagienniku to jest właśnie piękne, ja to uwielbiam, uwielbiałam zawsze kiedy jak przyziemne sprawy znikają i okazuje się, że jesteśmy podobni i możemy wspólnie spędzić trochę czasu i czegoś się od siebie nawzajem dowiedzieć.
lody miętowe miło cię zobaczyć
Ps juz doczytałam, że łykam jak Pelikan (bez włochatych skojarzeń) Lucyfer oszuście, ale w sumie jestes usprawiedliwiony boś Lucyfer. Ehhh
1,088 2020-10-05 15:16:44
Ale powtarzam, to nie moje zdjęcie
Chciałem tylko zobrazować corpsepaint i nic więcej
1,089 2020-10-05 15:19:09 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-10-05 15:19:37)
Piesek fajny, ale nie ukrywam, żę na mnie zadziałaby bardziej taki owczarek niemiecki albo labrador/golden retriever jeśli mówimy o przyciąganiu za pomocą zwierzaka
1,090 2020-10-05 15:23:26
Z doskoku, ale muszę:
Autor jest dużo bardziej istotny
Nie wierzę - Ty naprawdę się przez to przedzierasz?
O rany... ja przez sekundę byłam bardzo dumna, że wygrzebałam z pamięci "von Hayek" i "szkoła austriacka" do kompletu.
Za mało tu emotek, ale no... kłaniam się nisko.
Ulubiona ksiazka mojego meza to 'Golem' Gustava Meyrinka
Naprawdę? Hmmm, no to pozdrowienia dla męża, bo niewielu ludzi tą książkę zna, a jak znają, to dreptali po bardzo specyficznych ścieżkach.
Zadziwiacie mnie ludzie - gdzie ja trafiłam?
I am perplexed.
1,091 2020-10-05 15:26:36 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-10-05 15:28:09)
Drogę do zniewolenia - to już dawno przeczytałem. Nawet w jednym wątku wydanie obrazkowe wkleiłem
A czy się przedzieram... Moim zdaniem ludzie za bardzo narzekają na polityków, a za mało próbują zrozumieć jaką rolę powinien pełnić RZĄD
1,092 2020-10-05 15:30:08 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-10-05 15:33:01)
Niestety tematy II wojny, okupacji i III Rzeszy są takimi, dzięki którym najłatwiej uwalniają się ze mnie emocje, wiadomo jakie..
Chociaż widzę, żę lektura tej książki mogłaby mnie nieco bardziej nakierować na właściwe tory. Jakoś niespecjalnie mnie zdziwił rozwój totalitaryzmu na wschodzie, natomiast na zachodzie( i to w takim wydaniu) - zdumiewa mnie do dziś.
edit: mam znajomego historyka, który twierdzi, że podstawym problemem dzisiejszych polityków jest to, że oni nie potrafią spełniać swojej roli. Ceni sobie bardzo niektórych mężów stanu z okresu początku XX wieku i często wspomina, zę chciałby, aby dzisiejsi politycy byli chociaż w połowie tacy, jak ich odpowiednicy z przeszłości.
1,093 2020-10-05 15:31:00
Zadziwiacie mnie ludzie - gdzie ja trafiłam?
I am perplexed.
Lucyferku nie było ostrzeżenia jak to się stało
Po jednej stronie bramy jest napisane :"Witamy Was " a po drugiej jak już się wejdzie napisane jest "Mamy Was "
1,094 2020-10-05 15:31:54
Drogę do zniewolenia - to już dawno przeczytałem. Nawet w jednym wątku wydanie obrazkowe wkleiłem
A czy się przedzieram... Moim zdaniem ludzie za bardzo narzekają na polityków, a za mało próbują zrozumieć jaką rolę powinien pełnić RZĄD
Pewnie nie uwierzysz, ale nie znam Twoich wątków. Wtarabaniłam się tu przez "przypadek", myślałam, że usiądę na ławeczce i pogadam, a nagle okazuje się, że jadę diabelskim młynem o.O
1,095 2020-10-05 15:34:00 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-10-05 15:35:38)
I to będzie najlepsza przejażdżka po tej stronie cyberprzestrzeni.
Moich wątków lepiej nie sprawdzaj, bo to dopiero będzie huk... Jak czołem o biurko uderzysz
1,096 2020-10-05 15:35:27
Czyli tylko tutaj mamy cię prawdziwego, ale niewyraźnego?
1,097 2020-10-05 15:37:11 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-10-05 15:38:44)
Prawdziwy, ale długich włosów nie na
Niestety tematy II wojny, okupacji i III Rzeszy są takimi, dzięki którym najłatwiej uwalniają się ze mnie emocje, wiadomo jakie..
Chociaż widzę, żę lektura tej książki mogłaby mnie nieco bardziej nakierować na właściwe tory. Jakoś niespecjalnie mnie zdziwił rozwój totalitaryzmu na wschodzie, natomiast na zachodzie( i to w takim wydaniu) - zdumiewa mnie do dziś.edit: mam znajomego historyka, który twierdzi, że podstawym problemem dzisiejszych polityków jest to, że oni nie potrafią spełniać swojej roli. Ceni sobie bardzo niektórych mężów stanu z okresu początku XX wieku i często wspomina, zę chciałby, aby dzisiejsi politycy byli chociaż w połowie tacy, jak ich odpowiednicy z przeszłości.
To bardzo dobry tok rozumowania. Polecam zobaczyć propagandę brytyjską poprzedzającą I Wojnę Światową.
1,098 2020-10-05 15:38:24
Pirackie oko Ci wyszło Lucek
1,099 2020-10-05 15:41:15
No i tutaj
zdjęcie z kocurem to nie jest przypadek dawno go nie było
1,100 2020-10-05 15:43:44
Lovelynn napisał/a:Zadziwiacie mnie ludzie - gdzie ja trafiłam?
I am perplexed.Lucyferku nie było ostrzeżenia jak to się stało
Po jednej stronie bramy jest napisane :"Witamy Was " a po drugiej jak już się wejdzie napisane jest "Mamy Was "
No wiesz, mnie by akurat najbardziej interesowało to "jak".
1,101 2020-10-05 15:45:19 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2020-10-05 15:48:18)
Chyba było tutaj jeszcze jedno zdjęcie Lucyfera albo mnie się juz we łbie całkiem miesza
No widzę ze też masz Misinx nowy awatar, z uśmiechem lepiej, zawsze lepiej
Edit: jednak nie pomieszało, kotek pomógł
1,102 2020-10-05 15:50:02
"Mamy Was" - coś, jak temat pułapka
Wszyscy zmieniają, to może i ja zmienię awatar Tylko muszę coś odpowiedniewgo dobrać..
1,103 2020-10-05 15:52:02 Ostatnio edytowany przez Ajko (2020-10-05 15:52:52)
No i tutaj
zdjęcie z kocurem to nie jest przypadek dawno go nie było
No właśnie, Lucyfer nam bedzie pokazywał kolekcje swoich czapek i szalików. Miałam ci napisać, że koteła dawno nie było
1,104 2020-10-05 15:55:47
"Mamy Was" - coś, jak temat pułapka
Wszyscy zmieniają, to może i ja zmienię awatar
Tylko muszę coś odpowiedniewgo dobrać..
To jest niezłe spotkałem kiedyś podobną w górach tylko miała bardziej pomarańczowe plamki.
1,105 2020-10-05 16:01:46
Chyba było tutaj jeszcze jedno zdjęcie Lucyfera
albo mnie się juz we łbie całkiem miesza
No widzę ze też masz Misinx nowy awatar, z uśmiechem lepiej, zawsze lepiej
A tak sobie eksperymentuję