30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » 30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka

Strony Poprzednia 1 122 123 124 125 126 196 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7,996 do 8,060 z 12,682 ]

7,996

Odp: 30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka
adela 07 napisał/a:

Na wyborach byłam. Co więcej mogę zrobić? Nie jestem działaczką społeczną, ale nie mogę bezczynnie patrzeć na takie coś. Tyle mogę zrobić, nawet jeśli wiem, że być może niewiele to zmieni. 
Córka pytałaby mnie, gdzie byłam w tym czasie?
A może fakt protestów w jakimś niewielkim chociaż stopniu rozjaśni komuś w głowie? Może jeden z drugim pomyśli " nie no, przeginają"? I nie mówię tu o wyborcach PiSu, że im się coś przestawi, ale na przykład o tych, którzy na wyborach nie byli?
A argument o rozsiewaniu zarazy jakoś nie podziałał, choć w październiku też był podnoszony.

Ja Cię całkowicie rozumiem i nie zniechęcam nikogo do protestowania. Te tłumy, ta młodzież wygląda pięknie i daje nadzieje na przyszłość. Ale jeśli o realne korzyści z tych protestów to nie ma co na nie liczyć. Musiałyby mieć naprawdę ogromną skalę i być długie, czyli po prostu bardzo dotkliwe dla władzy. A takie nie są i nie będą. Władza ma i tak teraz przesrane, bo nie daje sobie rady, więc tradycyjnie zrobiła wrzutkę z aborcją, żeby odwrócić uwagę od obecnych problemów. To już jest tak schematyczne w ich wydaniu, że aż nudne.
Ja naprawdę kibicuję protestującym kobietom.

Zobacz podobne tematy :

7,997

Mój post nie miał nic wspólnego z polityką czy feminizmem. Kolejne twory społeczne, worki, do których lubimy wszystko wrzucać. Nadinterpretacja smile Co ma natura i biologia do feminizmu...

7,998 Ostatnio edytowany przez adela 07 (2021-01-28 13:33:24)

Misinx napisał/a:
adela 07 napisał/a:

Na wyborach byłam. Co więcej mogę zrobić? Nie jestem działaczką społeczną, ale nie mogę bezczynnie patrzeć na takie coś. Tyle mogę zrobić, nawet jeśli wiem, że być może niewiele to zmieni. 
Córka pytałaby mnie, gdzie byłam w tym czasie?
A może fakt protestów w jakimś niewielkim chociaż stopniu rozjaśni komuś w głowie? Może jeden z drugim pomyśli " nie no, przeginają"? I nie mówię tu o wyborcach PiSu, że im się coś przestawi, ale na przykład o tych, którzy na wyborach nie byli?
A argument o rozsiewaniu zarazy jakoś nie podziałał, choć w październiku też był podnoszony.

Ja Cię całkowicie rozumiem i nie zniechęcam nikogo do protestowania. Te tłumy, ta młodzież wygląda pięknie i daje nadzieje na przyszłość. Ale jeśli o realne korzyści z tych protestów to nie ma co na nie liczyć. Musiałyby mieć naprawdę ogromną skalę i być długie, czyli po prostu bardzo dotkliwe dla władzy. A takie nie są i nie będą. Władza ma i tak teraz przesrane, bo nie daje sobie rady, więc tradycyjnie zrobiła wrzutkę z aborcją, żeby odwrócić uwagę od obecnych problemów. To już jest tak schematyczne w ich wydaniu, że aż nudne.
Ja naprawdę kibicuję protestującym kobietom.

Tak, te zagrania z robieniem ściemy są chamskie, i przewidywalne. To samo słyszę od kobietek w pracy.
Ale mam w większości takie "nie wychylające się" towarzystwo , że nawet hasło "o 12 po drinku/pączku/pizzy wywołuje konsternację, jakbym ogłaszała lot na Marsa.
Co do protestów : "ee tam, przecież ja nie mam dzieci, i rodzić nie będę" ,"eee i tak zrobią co będą chcieli", "jak mi zagwarantujesz, że to coś da to pójdę".
Same kobiety!
Normalnie w tym otoczeniu czuję się jak rewolucjonistka.
Już nie wspomnę, że mam opinię obrończyni gejów.

A tak z innej beczki:
Bagienniku, wycieczka po górach wiosną, oczywiście.

7,999

adela 07 napisał/a:

Tak, te zagrania z robieniem ściemy są chamskie, i przewidywalne. To samo słyszę od kobietek w pracy.
Ale mam w większości takie "nie wychylające się" towarzystwo , że nawet hasło "o 12 po drinku/pączku/pizzy wywołuje konsternację, jakbym ogłaszała lot na Marsa.
Co do protestów : "ee tam, przecież ja nie mam dzieci, i rodzić nie będę" ,"eee i tak zrobią co będą chcieli", "jak mi zagwarantujesz, że to coś da to pójdę".
Same kobiety!
Normalnie w tym otoczeniu czuję się jak rewolucjonistka.
Już nie wspomnę, że mam opinię obrończyni gejów.

No cóż. Argumentacja tego towarzystwa niestety mówi o tym towarzystwie. No tacy ludzie też są.

8,000 Ostatnio edytowany przez adela 07 (2021-01-28 13:50:14)

Syl napisał/a:

Mój post nie miał nic wspólnego z polityką czy feminizmem. Kolejne twory społeczne, worki, do których lubimy wszystko wrzucać. Nadinterpretacja smile Co ma natura i biologia do feminizmu...

No bo jak za bardzo się wychylasz ze swoją kobiecością, tą pochodzącą z natury i biologii na przykład to zostajesz nazwana feministką.

Piegusie-
Ja widzę, że Ty zamiast odpoczywać to od razu do roboty byłaś zagoniona.
Wiem, co to palenie w piecu i jak nie znosiłam, gdy chałupa mi się wyziębiła. Nienawidzę tego do dziś. Dla mnie utrzymanie stałej temperatury w pomieszczeniu to priorytet. Tym bardziej, że jestem zmarzluchem.
Wysłałam ci maila.

8,001

Takie na szybko zrobiłem
https://pbs.twimg.com/media/Es0QIjbXYAIcyUa?format=jpg&name=large

8,002

Lucyfer666 napisał/a:

Takie na szybko zrobiłem
https://pbs.twimg.com/media/Es0QIjbXYAIcyUa?format=jpg&name=large

Fajne. Coś mu się śni?

8,003 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-01-28 14:38:15)

Wieczność...
Zmarł dzisiaj hmm

8,004

Lucyfer666 napisał/a:

Wieczność...
Zmarł dzisiaj hmm

Jeszcze  nie przeglądałam wiadomości

8,005

adela 07 napisał/a:
Syl napisał/a:

No bo jak za bardzo się wychylasz ze swoją kobiecością, tą pochodzącą z natury i biologii na przykład to zostajesz nazwana feministką.

Powiedziałabym, że jest odwrotnie.

8,006 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-01-28 15:12:03)

"Paździoch" odszedł - pokój Jego duszy.. sad

Lucek, jak ktoś chce fotek, to niech sobie obejrzy fb, dostęp jest smile, zresztą chyba już nawet gdzies tutaj wrzucałem wcześniej.. smile

Z tą wycieczką, to warto wziąć poprawkę na to, że jeśli na nizinach jest wiosna, to w górach może być jeszcze zima smile Przynajmniej tak bywało do niedawna smile

Przy centralnym ogrzewaniu, jake mam u siebie, to optimum termiczne zawiera się gdzieś między 20 a 22 stopniami.

8,007

Syl napisał/a:
adela 07 napisał/a:
Syl napisał/a:

Powiedziałabym, że jest odwrotnie.

W kontekście protestu - jak najbardziej. Decydowanie o sobie, swoim ciele, swoich decyzjach, dostępu do służby zdrowia, zostaje skwitowane epitetami "je...e feministki".
Tymczasem nie są to jakieś wygórowane czy niedorzeczne żądania, tylko podstawowe prawa każdej zwyczajnej kobiety.

8,008

bagienni_k napisał/a:

"Paździoch" odszedł - pokój Jego duszy.. sad

Lucek, jak ktoś chce fotek, to niech sobie obejrzy fb, dostęp jest smile, zresztą chyba już nawet gdzies tutaj wrzucałem wcześniej.. smile

Z tą wycieczką, to warto wziąć poprawkę na to, że jeśli na nizinach jest wiosna, to w górach może być jeszcze zima smile Przynajmniej tak bywało do niedawna smile

Przy centralnym ogrzewaniu, jake mam u siebie, to optimum termiczne zawiera się gdzieś między 20 a 22 stopniami.

To przyjmijmy tę późniejszą wersję wiosny smile

8,009

Szkoda Pażdziocha tak jak i Boczka niedawno zmarłego

8,010

Późniejsza wersja? - Hmm, to najwcześniej połowa kwietnia..Chyba, że w marcu upały przyjdą big_smile

8,011

Zobaczymy, jak pogoda nas w tym roku zaskoczy. Musimy być elastyczni wink

8,012

bagienni_k napisał/a:

Późniejsza wersja? - Hmm, to najwcześniej połowa kwietnia..Chyba, że w marcu upały przyjdą big_smile

Poza tym są tacy którzy mają za daleko na jednodniowy wypad i muszą mieć gdzie nocować, a teraz nie ma gdzie.

8,013

Misinx napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Poza tym są tacy którzy mają za daleko na jednodniowy wypad i muszą mieć gdzie nocować, a teraz nie ma gdzie.

Na przykład ja.

8,014

adela 07 napisał/a:
Misinx napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Na przykład ja.

Ciebie miałem na myśli smile

8,015

Misinx napisał/a:
adela 07 napisał/a:
Misinx napisał/a:

Na przykład ja.

Przyszło mi do głowy, że po wyprawie moglibyśmy na przykład zameldować się w jakimś schronisku i ponarzekać na zdradzaczy/ byłe żony/ okropne kobiety/facetów przy napojach wyskokowych.
A Miętuska skąd jest?

8,016

adela 07 napisał/a:
Misinx napisał/a:
adela 07 napisał/a:

Na przykład ja.

Przyszło mi do głowy, że po wyprawie moglibyśmy na przykład zameldować się w jakimś schronisku i ponarzekać na zdradzaczy/ byłe żony/ okropne kobiety/facetów przy napojach wyskokowych.
A Miętuska skąd jest?

A nie wiem, ale chyba centrum, albo północ smile

8,017 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-01-28 19:35:22)

Poza dojazdem samym w sobie, to jeszcze warto zawsze uwzględniać trasę skąd doką się idzie, bo jeśli się przyjeżdża autem to jakoś tam trzeba wrócić smile Sam nie mam tego problemu, bo polegam na komunikacji publicznej i mogę sobie wyjść po drugiej stronie pasma..
Ale jest to do zrobienia smile

Oo nie, w górach obowiązuje zakaz rozmowy o związkach i polityce tongue
Żart smile Jednak znajdą sięz zdecydowanie przyjemniejsze tematy smile Szczególnie przy ognisku i gitarze smile

8,018

A kto gra na gitarze?

8,019

Ktoś pewnie gra smile Nie wiem, czy Lucek coś nie wspominał o rozwijaniu talentów smile

8,020

adela 07 napisał/a:

A kto gra na gitarze?

Teraz się puszcza mp3 wink

8,021

Grom

8,022

Cześć, czołem, kluski z rosołem wink
Ależ był dziś u mnie cudny, wyżowy i śnieżny dzień!
Tak, Adelo, miałam wczoraj trochę "sportu" w domu. Dzisiaj również. Powinnam jeszcze wyskoczyć do Biedronki, ale chyba mi się piekielnie już nie chce. Juuuutro!
Pozdrawiam ferajnę!

8,023

Jestem rozczarowana, juz mówiłam skąd jestem :-P centralna Polska :-)

8,024

No, to do Paslawka i Adeli masz blisko, Miętusie.

8,025

lody miętowe napisał/a:

Starsi ludzie mają problemy z pamięcią big_smile

8,026 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-01-28 21:10:03)

lody miętowe napisał/a:

Czyli gdzie? yikes

http://wielkarzeczpospolita.net/img/mapa_big.jpg

8,027

Centralna Polska długa i szeroka big_smile

8,028

A ja się pochwalę dwoma zdjęciami z wtorku

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/s2048x2048/142406533_714771812425186_1076622792350549405_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=2&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=sU7Z1Zo-t5UAX-ztAT0&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&tp=7&oh=a07a3475de05aac77c46e9d8572cd2fc&oe=60375C13

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/s2048x2048/142812884_742071066731238_3478513002816903740_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=2&_nc_sid=ae9488&_nc_ohc=BFB5L0_SDEIAX-KNu1B&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&tp=7&oh=9b3a38f6f78100541cc87392aecb8847&oe=603A94AD

8,029 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-01-28 23:13:01)

lody miętowe napisał/a:

Obstawiam Radomsko jak na pograniczu z woj. śląskim hmm ?.:)

Adela "namierzona" Misinx mnie wyprzedził big_smile szybki jest .

8,030

Wszyscy się zaczynają lokalizować nawzajem, za chwilę będziemy znać swoje adresy tongue

Lucek, to fotki z Krościenka?

8,031

Dobry wieczór.

Paslawku - trzymasz się?

Lucyfer super zdjęcia.

8,032 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-01-29 00:20:28)

Krościenko dokładnie;)
Z bratem trzeba było trochę śniegu posprzątać na swoim. Za to mimo roboty znalazł się czas na parę ładnych widoczków wink
Mi buty jutro przychodzą, tylko dopasować raki i w końcu pójdę na szlak zimowy znowu smile

8,033

Piekne zdjecia Lucyferku :-) moje rodzinne miasteczko jest niedaleko miasta świętej wieży :-D a to rodzinne miasto wilka :-)

8,034

luc napisał/a:

Dobry wieczór.

Paslawku - trzymasz się?

Lucyfer super zdjęcia.

Tak trzymam się ,napięcie ostatnich tygodni zeszło ,wraca mi humor a jednocześnie jest pogodny spokojny smutek jedno drugiemu nie przeszkadza,dopuszczam,godzę się na wszystkie uczucia które być może nadejdą i ich intensywność,bo uczucia będą się zmieniać .
Śpię normalnie ( czyli nie normalnie ) mama jeszcze mi się nie śniła ,ale pewnie przyśni za jakiś czas ,bo myślę o niej przecież ,ciepłe wspomnienia pojawiają się i znikają na przemian ,czuje jakiś kolejny przełom ale czego konkretnie ma dotyczyć nie wiem ,mam energię.

Piękna zdjęcia faktycznie Lucek .

8,035 Ostatnio edytowany przez luc (2021-01-29 00:48:45)

Paslawku - miałam coś napisać, ale okazało się zbyt trudne dla mnie, bo wróciły moje wspomnienia.
Więc tylko - życzę spokojnego czasu.

Lucyfer666 napisał/a:

i w końcu pójdę na szlak zimowy znowu smile

Ja już odpuściłam zimowe chodzenie po górach.
Za to wiosennie i jesiennie, to każdego roku. Oprócz ostatniego.

8,036

lody miętowe napisał/a:

Piekne zdjecia Lucyferku :-) moje rodzinne miasteczko jest niedaleko miasta świętej wieży :-D a to rodzinne miasto wilka :-)

To w tym kraju jest jakaś święta wieża ????

8,037

Misinx napisał/a:

(...) Mówiono o nim King
w mieście świętej wieży (...)
Częstochowa

8,038

Misinx napisał/a:
lody miętowe napisał/a:

"Mówiono o nim King,
W mieście świętej wieży
Pamiętam z podstawówki
Jak całował się z papieżem"...

8,039

Symbi napisał/a:
Misinx napisał/a:

(...) Mówiono o nim King
w mieście świętej wieży (...)
Częstochowa

No fakt. Nie skojarzyłem.

8,040

Też przyszła mi na myśl Częstochowa smile

Swoją drogą, to w Krk kiedyś usłyszałem fajne określenie na wieżę kościoła w Łagiewnikach: "oko Saurona" big_smile

8,041

bagienni_k napisał/a:

Swoją drogą, to w Krk kiedyś usłyszałem fajne określenie na wieżę kościoła w Łagiewnikach: "oko Saurona" big_smile

Hehehe no podobne big_smile

8,042

Misinx napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Hehehe no podobne big_smile

Wyguglałam sobie i ten kościół wygląda jak jakaś elektrownia, albo zakamuflowana filia Cernu.

8,043

Święta wieża - Jasna Góra, for sure. Muniek Staszczyk z T.Love pochodzi z robotniczej dzielnicy Raków w Częstochowie. IV LO z piosenki to istniejące do dziś prestiżowe liceum im. H. Sienkiewicza.

8,044

Misinx napisał/a:
lody miętowe napisał/a:

Starsi ludzie mają problemy z pamięcią big_smile

To prawda - ja mam z jej nadmiarem problem zbyt wiele pamiętam smile a wcale to mi nie jest aż tak potrzebne do życia.

8,045 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2021-01-29 12:03:09)

cześć wszystkim, no oczywiście dobrze zgadliście, trudne to nie było zresztą :-D
Symbi też jestes z albo okolic Częstochowy? czy po prostu lubisz twórczość T.Love?
Przyznawać sie, kto był na pielgrzymce? :-D ja nie byłam nigdy :-D ale na jasnej górze wiele razy, ale nie po to by się modlić, uważam, że jest to miejsce warte zobaczenia, choćby pod względem historycznym

8,046 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-01-29 12:09:57)

Na pielgrzymki nie chodziłem nigdy smile W samej Częstochowie za to, byłem raz, jakieś 18 lat temu smile Potem kilka razy razy przejeżdżałem. Teraz to chyba bardziej atrakcyjnym miejscem niz samo miasto, byłby dla mnie zbiornik Poraj smile

8,047 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-01-29 12:14:06)

lody miętowe napisał/a:

cześć wszystkim, no oczywiście dobrze zgadliście, trudne to nie było zresztą :-D
Symbi też jestes z albo okolic Częstochowy? czy po prostu lubisz twórczość T.Love?
Przyznawać sie, kto był na pielgrzymce? :-D ja nie byłam nigdy :-D ale na jasnej górze wiele razy, ale nie po to by się modlić, uważam, że jest to miejsce warte zobaczenia, choćby pod względem historycznym

Nie byłem nigdy na pielgrzymce ,ale  heretyk jestem smile ,istnieje też pewna możliwość że moi przodkowie oblegali klasztor w Częstochowie smile za potopu szwedzkiego.

8,048

lody miętowe napisał/a:

Nie byłem na pielgrzymce i nie widziałem Wieży smile Ale w Częstochowie byłem. Nawet jeździłem tam na randki z Sympatii big_smile Takie to były czasy.

8,049

paslawek napisał/a:
lody miętowe napisał/a:

Ja nie byłem na pielgrzymce ,ale ja heretyk jestem smile ,istnieje pewna możliwość że moi przodkowie oblegali Częstochowę smile

Mnie też tam nie było.
Ale mogę zajrzeć.
Przypomniało mi się, że maturzyści jeździli, żeby się pomodlić (wymodlić).
Ale córce nie proponuję, bo ona heretyczka. No chyba że zasugerowała bym że np 20 zdrowasiek i wierzę w Boga*5 gwarantuje zdanie choćby na miernych.
Ale ona nie zna modlitw, a książeczki nie ma. Przerąbane. smile

8,050

Misinx napisał/a:
lody miętowe napisał/a:

Nie byłem na pielgrzymce i nie widziałem Wieży smile Ale w Częstochowie byłem. Nawet jeździłem tam na randki z Sympatii big_smile Takie to były czasy.

Ale po  miłość do Lichenia chyba Cię nie wygnało?

8,051

adela 07 napisał/a:
Misinx napisał/a:
lody miętowe napisał/a:

Ty się nie śmiej. Raz na randce w Łodzi też byłem big_smile Pamiętam spotkanie na Piotrkowskiej oczywiście.

8,052

Misinx napisał/a:
adela 07 napisał/a:
Misinx napisał/a:

Ty się nie śmiej. Raz na randce w Łodzi też byłem big_smile Pamiętam spotkanie na Piotrkowskiej oczywiście.

I to niby ma być jakieś ekstremum?

8,053

adela 07 napisał/a:
Misinx napisał/a:
adela 07 napisał/a:

Nie. Moje ekstremum to był wyjazd do Szczecina big_smile Never again.

8,054

Misinx napisał/a:
adela 07 napisał/a:
Misinx napisał/a:

Włóczęga północy, a Ty masz jeszcze dalej hardkor jechałem też parę razy odleżyn na tyłku można się nabawić a raczej odsiedzin smile

8,055

Misinx napisał/a:
adela 07 napisał/a:
Misinx napisał/a:

W sensie odległości, czy zbyt szczeciniastej kandydatki?

8,056

adela 07 napisał/a:
Misinx napisał/a:
adela 07 napisał/a:

Odległości. To były jeszcze czasy "przedautostradowe". Nawet dokładnie pamiętam, że to był ta "majówka" w którą wchodziliśmy do UE. Jechałem nocą i jak dojechałem do Szczecina to byłem półprzytomny big_smile A jeszcze kobieta sobie wymyśliła, że jedziemy do Pobierowa, bo miała tam u koleżanki załatwione lokum smile Było miło, ale to nie to.

8,057

Misinx napisał/a:
adela 07 napisał/a:
Misinx napisał/a:

Odległości. To były jeszcze czasy "przedautostradowe". Nawet dokładnie pamiętam, że to był ta "majówka" w którą wchodziliśmy do UE. Jechałem nocą i jak dojechałem do Szczecina to byłem półprzytomny big_smile A jeszcze kobieta sobie wymyśliła, że jedziemy do Pobierowa, bo miała tam u koleżanki załatwione lokum smile Było miło, ale to nie to.

Wygląda na to, że nawet nie odespałeś tongue

8,058

adela 07 napisał/a:
Misinx napisał/a:
adela 07 napisał/a:

Wygląda na to, że nawet nie odespałeś tongue

Hehehe odespałem big_smile Przeceniasz moje możliwości lol

8,059 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-01-29 12:49:02)

Kraków - Szczecin..

No to miałeś gest, nie ma co..Jeszcze lepiej, gdyby to była słynna strzała PKP relacji Przemyśl -Szczecin big_smile

Sam kiedyś też się poświęciłem(dawnew czasy), ale trochę w innym wymiarze..Oczywiście na darmo smile Choć z dzisiejszej perspektywy wygląda to idiotycznie..

8,060

bagienni_k napisał/a:

Kraków - Szczecin..

No to miałeś gest, nie ma co..Jeszcze lepiej, gdyby to była słynna strzała PKP relacji Przemyśl -Szczecin big_smile

Sam kiedyś też się poświęciłem(dawnew czasy), ale trochę w innym wymiarze..Oczywiście na darmo smile Choć z dzisiejszej perspektywy wygląda to idiotycznie..

No cóż. Młody byłem, zdesperowany... wink

Posty [ 7,996 do 8,060 z 12,682 ]

Strony Poprzednia 1 122 123 124 125 126 196 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » 30latek-, czyli gra małego palucha Paslawka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024