30 latek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 4 5 6

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 326 do 338 z 338 ]

326

Odp: 30 latek

Trafiałam na to forum całkowicie przypadkowo i postanowiłam się wypowiedzieć w tym temacie ale z zupełnie innej strony..  Mam prawie 30 lat i ...wciąż jestem dziewicą. smile Z tym że u mnie kluczową kwestią tego stanu rzeczy jest po prostu głęboka wiara. Wiem że to świeckie forum ale temat dotyczy mężczyzn który również w późnym wieku nie współżyli.

Jestem w stanie zrozumieć że bogata przeszłość seksualna partnerki może stanowić problem dla tej drugiej strony ale tylko w przypadku mężczyzny który sam wysoko postawił sobie poprzeczkę i też nie ma takiego bagażu za Sobą . W innym przypadku te założenia nie mają zupełnie sensu. Przeciętny mężczyzna w swoim życiu ma kilkanaście kobiet z którymi tworzy jakieś dłuższe związki bądź też niezobowiązujące znajomość,więc oczekiwanie od kobiety jakiś określonych ram ile może mieć ona związków /relacji z mężczyznami za sobą jest niepoważne.Te relacje szybko się rozpadają potem tworzą się następne też samo pojęcie instytucji małżeństwa nie jest odbierane aż tak poważnie jak w przypadku ludzi którzy jakoś tym Kościołem żyją.

Ja osobiście chciałabym prawiczka bez bagażu takiej przeszłość..Dla mnie problemem byłoby nawet fakt że mój potencjalny mąż /partner życiowy miał dwie kobiety .

Zobacz podobne tematy :

327

umajona napisał/a:
Roxann napisał/a:

Raczej to drugie więc jest jak jest.

Nie wiem, skąd taki wniosek...

No chyba wiesz jaki stosunek do kobiet i związków ma.. także  nie powinnaś dziwić.

328 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-09-09 23:17:48)

paslawek napisał/a:

Umajona wcale nie jest tak błędna .
U Lucka widać czasem niezdecydowanie co do charakteru relacji.
Desperacje w jakimś tam stopniu opanował jednak szczerą ( nawet bardziej niż szczerą) chęć może być widać w sygnałach niewerbalnych.
Natomiast zawirowanie może występować w stosunku do samego siebie.
Lucek ma swoje zasady i to wyraźne deklarowane, jest przyzwoitym chłopakiem natomiast wchodząc w świat jednorazowych przygód , ff, fwb i tym podobnych relacji (do których akurat ja nie mam a raczej nie miałem w swoim czasie stętów jeżeli jest tam zdecydowanie, pełna zgoda i równowaga z wzajemnością) wydajesz się pogubiony i masz do siebie skrytą moim zdaniem pretensję że jesteś przyzwoity i że musisz rezygnować a wcale nie musisz to co robisz jest jakąś drogą może być tymczasowe i na twoich zasadach potrzeba trochę ćwiczeń w rozpoznawaniu i wysyłaniu jeszcze bardziej wyraźnych komunikatów o oczekiwaniach.

Edit Umajona jak poczułaś się niezręcznie to masz moją pełną zgodę na spacyfikowanie mnie z czystym sumieniem.

Życie samo rozlicza, że przyzwoitość to głupota. Albo dyscyplina i własne zasady, ale podróż życiowa odbyta samemu, niczym pielgrzymka pokutnicza, albo poniesienie się bezwolnie rzece.
Akurat co cenię w swoim życiu to bezlitosna realizacja swoich ambicji, ale od jakiegoś czasu zastanawiam się czy było to wszystko warte i czy ostatecznie tylko się tym nie zniszczyłem.

329

Ja niedługo kończe 30 lat i nawet się nie całowałem. Miałem wcześniej problemy z fobiami, nerwicami itp Ale nie uwazam że przez to nie mam mieć prawa do szczęścia wynikającego ze związku. Owszem wolałbym poznać dziewice niż doświadczoną kobiete z wielu względów ale takich jest odsetek nie licząc osób upośledzonych. Dlatego uważam że jednak nie powinno się mówić o swoim braku doświadczenia przynajmniej do pierwszego zbliżenia. Wyjdzie na jaw to wyjdzie ale przynajmniej mamy szanse jakąś a nie odrazu strzelamy w kolano. Też należy poruszyć kwestie taką że panie w wieku 30 lat już mają na koncie 10 czy 20 partnerów licząc ons, fwb itp. Wiadomo że taka kobieta co według mnie jest już jakimś zaburzeniem, ma nadmierne potrzeby seksualne i chce 10 orgazmów pod rząd. Ktoś tu pisał o intuicji, ja też musze się pochwalić że mam i wyczuwam kim kobieta jest, dużo można z twarzy wyczytać.

330

Kaze napisał/a:

Ja niedługo kończe 30 lat i nawet się nie całowałem. Miałem wcześniej problemy z fobiami, nerwicami itp Ale nie uwazam że przez to nie mam mieć prawa do szczęścia wynikającego ze związku. Owszem wolałbym poznać dziewice niż doświadczoną kobiete z wielu względów ale takich jest odsetek nie licząc osób upośledzonych. Dlatego uważam że jednak nie powinno się mówić o swoim braku doświadczenia przynajmniej do pierwszego zbliżenia. Wyjdzie na jaw to wyjdzie ale przynajmniej mamy szanse jakąś a nie odrazu strzelamy w kolano. Też należy poruszyć kwestie taką że panie w wieku 30 lat już mają na koncie 10 czy 20 partnerów licząc ons, fwb itp. Wiadomo że taka kobieta co według mnie jest już jakimś zaburzeniem, ma nadmierne potrzeby seksualne i chce 10 orgazmów pod rząd. Ktoś tu pisał o intuicji, ja też musze się pochwalić że mam i wyczuwam kim kobieta jest, dużo można z twarzy wyczytać.

Kolejny forumowy 30 letni prawiczek smile ileż tego tutaj jest!!!!!!! nigdy się nie całował a zna się na kobietach? to ciekawe!
Widać że mechanizmy biologiczne są ponad rozum, i tym wszystkim sterują, bo w normalnej sytuacji to ktoś by ocenił że jest już starym prawiczkiem, i bez względu na wszystko musi coś z tym zrobić, a tutaj widać że ten mechanizm nie działa.

331 Ostatnio edytowany przez Kaze (2020-09-25 14:53:02)

Nie trzeba uprawiać seksu żeby znać się na kobietach. Co według ciebie taka osoba powinna zrobić? Skorzystać z usług prostytutki i się upodlić? Tylko pisze że w nie warto się do takich rzeczy przyznawać i tyle. Jeżeli chodzi o średnią to badania z 2019 roku pokazują że średnia dla mężczyzny to 29 partnerek a dla kobiet 19 partnerów.

"Ileż tutaj tego jest" a kim my jesteśmy że tak piszesz? Śmiećmi? Może nie jesteś wcale lepszy od nas a może i gorszy skoro korzystasz z usług prostytutek.

332

Kaze napisał/a:

Nie trzeba uprawiać seksu żeby znać się na kobietach.

Mówiłem tutaj o całowaniu, a to chyba jednak jest coś innego niż seks.

Kaze napisał/a:

Co według ciebie taka osoba powinna zrobić?

To co jest konieczne.

Kaze napisał/a:

Tylko pisze że w nie warto się do takich rzeczy przyznawać i tyle.

Obyczaje zabraniają o takich rzeczach rozmawiać.

Kaze napisał/a:

Jeżeli chodzi o średnią to badania z 2019 roku pokazują że średnia dla mężczyzny to 29 partnerek a dla kobiet 19 partnerów.

Partnerów, znaczy liczba ludzi z jakimi uprawiało się seks? nie liczyłem ale raczej mi do tej średniej jeszcze trochę brakuję.

Kaze napisał/a:

"Ileż tutaj tego jest" a kim my jesteśmy że tak piszesz?

Jesteście kimś kogo ukarała natura.
Nie możesz z własnej siły przestać oddychać, nawet jak wstrzymasz oddech, to i tak to wszystko samo ruszy, nie da się oddychania w ten sposób na stałe zatrzymać, tak samo jeśli chodzi o kwestie seksu, natura mówi wam żeby szukać stałej partnerki, oraz posiadać potomstwo, i tutaj nawet jak ktoś 50 lat szukał nic nie znalazł, to i tak nie może dać sobie spokój z szukaniem, i skoncentrować się jedynie na seksie, bo natura cały czas mówi to samo i nakazuje szukać partnerki która urodzi dzieci.

Kaze napisał/a:

Może nie jesteś wcale lepszy od nas a może i gorszy skoro korzystasz z usług prostytutek.

Tu nie ma lepszych i gorszych, wy próbujecie(bezskutecznie od wielu lat)upolować coś do jedzenia, a ja idę do sklepu i kupuję gotowe, co prawda w sklepie mięso nie pierwszej świeżości, no ale jest.

333

Lucyfer666 napisał/a:

Ja wiem M4jkelu.
.. Po prostu od dłuższego czasu skupiam się na działaniu anty, zamiast pro sobie. Czy z tego wyjdę? Nie wiem.

To jest ważna obserwacja. Czasem sami podkładamy sobie nogi. Niby czegoś chcemy, a bojkotujemy swoje działania.

A co do 30 letnich prawiczków - żyjemy w takim państwie w jakim żyjemy, dorastamy w różnych rodzinach, gdzie często nie ma bliskości a seks jest kompletnym tabu.. Jak dla mnie ważniejszy jest człowiek, co reprezentuje, jak się zachowuje, co jest w danym momencie między mną a tą osobą. Jak się podoba to czemu nie spróbować. Ale wolałabym, żeby taka osoba nie robiła z tego zbyt dużego halo.

Sama bardzo późno miałam pierwszy seks, w wieku 30 lat. Jakoś tak się złożyło. Dla mnie się liczyło, że była to osoba którą znałam i lubiłam i było między nami pożądanie, zainteresowanie i życzliwość. Nie byliśmy stricte w związku ale dobrze to wspominam.
Nie uważam, że dobrze jest tak późno zaczynać współżycie, ale najważniejsze by nie robić niczego wbrew sobie, tylko wtedy, kiedy się to czuje i chce. I by nigdy nie odbierać sobie samemu szansy, życie jest jedno..

umajona napisał/a:

A co mają powiedzieć kobiety, które logują się w z założenia normalnych portalach? Też mogą powiedzieć, że gdyby chciały tylko niezobowiązującej zabawy, to by się zalogowały gdzie indziej. A jednak podobno jest tam cały wysyp mężczyzn chcących tylko jednego.

O to to.. Mam wrażenie, że mało który facet szuka tam uczuć czy związków.. Faceci masowo chyba uwierzyli, że te apki to darmowe seks pogotowie. W tym kontekście to nie dziwią mnie tam laski szukające sponsoringu. Faceci traktują przedmiotowo, chcą, aby tak ich traktować, no to proszę :-P Budżet się podreperuje i samopoczucie się poprawi :-P (ja bym się nie zdecydowała, ale poniekąd niestety rozumiem)

umajona napisał/a:

Tylko że w realu też można spotkać te same osoby, co w necie.

W teorii..  Każdy głupek może sobie założyć profil, wyprodukować dowolny opis. Hamulce w sieci puszczają.. W realu tak bardzo ludzie się nie mieszają jak w necie

334

Nie ma nic zlego w 30-letnim prawiczku/dziewicy. Powody moga byc rozne.
Sama posiadam cos w rodzaju fetyszu prawiczkowego.

335

Królica napisał/a:

A co ty byś chciała robić z takimi 30 letnimi prawiczkami?

336

No to ciekawe

337

monia35 napisał/a:

Hej.Co myślicie o facecie,który w wieku 30 lat nie uprawiał jeszcze seksu z kobietą?Czy z takim facetem może być coś nie tak? Jakie macie zdanie na ten temat?

Pytanie czy tylko z kobietą czy w ogóle.

338

Brzydasek napisał/a:
Królica napisał/a:

A co ty byś chciała robić z takimi 30 letnimi prawiczkami?

'Kontaktowac sie' fizycznie czyli jakies okoloseksualne badz seksualne rzeczy.

Posty [ 326 do 338 z 338 ]

Strony Poprzednia 1 4 5 6

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024