I pytanie od którego roku życia zaczyna się „kobieta stara”
starość?
Stary facet od jakiego wieku?
Wydaje mi się, że kobiety ,,szybciej" się starzeją a to dlatego, że przykładają znacznie większą wagę do swojego piękna, niż faceci.
Makijaże, farbowanie włosów, regulowanie rzęs, brwi, malowanie ust, podkłady, perfumy, sukienka i para butów osobno na każdą okazję itp.
Kobiety znacznie większą uwagę przykładają nie tylko do piękna osobistego ale też i do każdej innej rzeczy na tej świecie (piękny kwiatek w pokoju, piękne firanki, piękny piesek na rączkach, śliczny dywanik, piękne poszycie poduszeczek itp.)
U facetów jest to trochę inaczej, chłop rano wstanie, umyje mordę szarym mydłem, ogoli się na szybko, zakłada wysłużone jeansy/buty i leci do roboty. Od facetów nie oczekuje się by byli pięknisiami, więc też inaczej się starzeją.
Osobiście wydaje mi się, że 90% kobiet przekraczających 30stkę traci już tą młodzieńczą iskrę kobiecego piękna (ok. Są dziewczyny co w wieku 50 lat mają lepszą figurę niż 20, ale to są wyjątki).
Nie ważne jak kobieta będzie o siebie dbała to już w wieku 35 lat widać oznaki starzenia się, w wieku 40 to już nie ma co w ogóle mówić.
Facet jak będzie chociaż trochę dbał o siebie to spokojnie może być młody do 35. Jak naprawdę weźmie się za siebie (siłownia, dieta) itp to do 40stki może być jeszcze jako taki, ale po tym wieku to już natury się nie oszuka, facet po 40stce niestety zaczyna robić się już po prostu stary.
Tylko, że u facetów to działa trochę inaczej.
35 letnia kobieta z 20 letnim facetem (Związek) - żart, przeważnie tylko w filmach komediowych
35 letni facet z 20 letnią kobietą (związek) - rzecz występująca w środowisku x10 częściej niż powyższa sytuacja.