Wybory prezydenckie 10 maja 2020 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Wybory prezydenckie 10 maja 2020

Strony Poprzednia 1 11 12 13 14 15 42 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 781 do 845 z 2,703 ]

781

Odp: Wybory prezydenckie 10 maja 2020
Snake napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

PS. Ale przynajmniej wyjaśniły się powody nagłej nagonki tutaj na Sikorskiego.

Ha, ha i nie bez powodu. Radosław Sikorski, to jest akurat człowiek z PO na którego mógłbym zagłosować. Bo jest jakiś. Bo widzę go jako zwierzchnika sił zbrojnych. Miał jaja żeby pojechać na wojnę kiedy nie wsiadało się ot tak do samolotu i jechało na wojnę. Miał jaja żeby toczyć boje z Macierewiczem, przegrał ale miał jaja żeby odejść z tego towarzystwa skoro woli dziwne ruchy pana Antoniego. Nie stulił po sobie uszu. Nie czuję prywatnie do niego sympatii, wkurza mnie jego małżonka ale nie czuję dysonansu w sformułowaniu prezydent Radosław Sikorski. Miałbym co prawda zgryz, bo musiałbym się zacząć znów zastanawiać nad wyborem.
No ale kto w PO/KO ma teraz jaja żeby wystawić Sikorskiego?

Część środowiska PO po prostu wciąż traktuje Sikorskiego jako "ciało obce", bo był kiedyś w PiS. Zresztą Sikorski ma bucowaty charakter i pewnie nie zjednuje sobie tym ludzi. Tak samo nie zjednałby sobie wielu wyborców, ale skoro był chętny do kandydowania to wystawiłbym jego, a nie wyciągał na siłę Trzaskowskiego. Bo tak to niestety wygląda. Zresztą gdyby w KO mieli naprawdę jaja, to odpuściliby sobie to wystawianie kandydata za Kidawę i dogadali się z Kosiniakiem. Ale pokutuje jakieś durne mniemanie, że skoro największa partia opozycyjna nie wystawi kandydata na prezydenta to będzie wielka porażka. Wielką porażkę to sobie właśnie fundują wystawiając kandydata "z dupy". Trzaskowski nie odrobi całkiem strat Kidawy. Za mało czasu. Na dodatek ograniczone możliwości. Dziwię się samemu Trzaskowskiemu, że dał się wpuścić na tą minę.

Zobacz podobne tematy :

782

Snake napisał/a:

Nie ma żadnych niewykorzystanych kart wyborczych. Są jakieś bliżej nieokreślone druki z nazwiskami, które ktoś wydrukował ale nie do końca wiadomo kto. Nie wiadomo kto zlecił druk, bo nikt się nie chce przyznać. Znaczy temat dla prokuratury ale tu akurat wiadomo co i jak, a Ziemkiewicz, cóż...

W sumie ciekawe, że wszyscy mamy świadomość, że to temat dla prokuratury, ale ci, którzy powinni, w tym sama prokuratura, udają, że go nie ma. Zresztą nawet jeśli ktoś złoży zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, to mogę się już dziś założyć, że i tak zostanie ono szybko umorzone. Może nawet pójdą w rekord, czyli zmieszczą się w czasie krótszym niż niedawne kilka godzin, kiedy to mieli zbadać "sprowadzenie niebezpieczeństwa dla życia i zdrowia wielu osób" w związku z organizacją najbliższych wyborów.
Hmmm... No chyba, że coś się pozmienia i Kaczyński będzie szukał haka na Morawieckiego lub Sasina, wtedy wszystko zdarzyć się może.

Zaledwie od kilku godzin Rafał Trzaskowski jest oficjalnym kandydatem na prezydenta, a w TVP już widać, że dostali 'ważną' misję do spełnienia. Podobnie jak po sieci zaczęły rozłazić się PiS-owskie trolle i szczuć. Pełno tego robactwa, a przy tym takie toto charakterystyczne, że nierozpoznawalne jak nasi spamerzy big_smile
Nie wiem czy widzieliście najnowszy film Jana Komasy "Sala samobójców. Hejter" - tam doskonale pokazano w jaki sposób odbywa się taka akcja. Pojawia się 'wróg', jest zlecenie, potem następuje skomasowany atak, w którym w środkach oczywiście się nie przebiera. Swoją drogą nawet zastanawiałam się czy PiS, a raczej ich zleceniobiorcy, nie byli przypadkiem pierwowzorem głównego bohatera.

Na marginesie dodam, że w sondażu przygotowanym przez Kantar obecny prezydent Warszawy już dziś, notabene zaledwie po czterech godzinach od ogłoszenia jego kandydatury, ma silne 11% poparcia.

783

Olinka napisał/a:
Snake napisał/a:

Nie ma żadnych niewykorzystanych kart wyborczych. Są jakieś bliżej nieokreślone druki z nazwiskami, które ktoś wydrukował ale nie do końca wiadomo kto. Nie wiadomo kto zlecił druk, bo nikt się nie chce przyznać. Znaczy temat dla prokuratury ale tu akurat wiadomo co i jak, a Ziemkiewicz, cóż...

W sumie ciekawe, że wszyscy mamy świadomość, że to temat dla prokuratury, ale ci, którzy powinni, w tym sama prokuratura, udają, że go nie ma. Zresztą nawet jeśli ktoś złoży zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa, to mogę się już dziś założyć, że i tak zostanie ono szybko umorzone. Może nawet pójdą w rekord, czyli zmieszczą się w czasie krótszym niż niedawne kilka godzin, kiedy to mieli zbadać "sprowadzenie niebezpieczeństwa dla życia i zdrowia wielu osób" w związku z organizacją najbliższych wyborów.
Hmmm... No chyba, że coś się pozmienia i Kaczyński będzie szukał haka na Morawieckiego lub Sasina, wtedy wszystko zdarzyć się może.

Zaledwie od kilku godzin Rafał Trzaskowski jest oficjalnym kandydatem na prezydenta, a w TVP już widać, że dostali 'ważną' misję do spełnienia. Podobnie jak po sieci zaczęły rozłazić się PiS-owskie trolle i szczuć. Pełno tego robactwa, a przy tym takie toto charakterystyczne, że nierozpoznawalne jak nasi spamerzy big_smile
Nie wiem czy widzieliście najnowszy film Jana Komasy "Sala samobójców. Hejter" - tam doskonale pokazano w jaki sposób odbywa się taka akcja. Pojawia się 'wróg', jest zlecenie, potem następuje skomasowany atak, w którym w środkach oczywiście się nie przebiera. Swoją drogą nawet zastanawiałam się czy PiS, a raczej ich zleceniobiorcy, nie byli przypadkiem pierwowzorem głównego bohatera.

Na marginesie dodam, że w sondażu przygotowanym przez Kantar obecny prezydent Warszawy już dziś, notabene zaledwie po czterech godzinach od ogłoszenia jego kandydatury, ma silne 11% poparcia.

Jeśli uważasz, że do hejtu jest konieczne jakieś zlecenie, to jesteś w błędzie. Wystarczy żeby zwolennicy jednej czy drugiej strony coś naskrobali i gotowe... Caałe morze hejtu.
A sam Trzaskowski chyba jest kolejnym nieporozumieniem jako kandydat.

784

assassin napisał/a:

Jeśli uważasz, że do hejtu jest konieczne jakieś zlecenie, to jesteś w błędzie. Wystarczy żeby zwolennicy jednej czy drugiej strony coś naskrobali i gotowe... Caałe morze hejtu.

Czyżbyś nie zauważył szczujni osadzonej w TVP i to robiącej swoją robotę za grubą kasę z naszych podatków?
Jeszcze przed wskazaniem Trzaskowskiego na kandydata, w TVP widziałem ogromny czerwony pasek z napisem:
Prezydent awaria, za prawdziwą prezydent.

785

Olinko. Jeżeli polska internetowa scena polityczna miałaby robić za pierwowzór to znaczy, że dopiero byłby szok, gdyby pokazali jazdy /b/.

786

balin napisał/a:
assassin napisał/a:

Czyżbyś nie zauważył szczujni osadzonej w TVP i to robiącej swoją robotę za grubą kasę z naszych podatków?
Jeszcze przed wskazaniem Trzaskowskiego na kandydata, w TVP widziałem ogromny czerwony pasek z napisem:
Prezydent awaria, za prawdziwą prezydent.

Za to, jak można dowiedzieć się z tokfm, Kazik Staszewski z piosenką "Twój ból jest lepszy niż mój" krytykującą prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego wygrał piątkową Listę przebojów radiowej Trójki, ale informacja o tym zniknęła ze strony internetowej radia.

Ech....cenzura na całego.

787

Spokojnie. Nie wiem czy wiecie, ale dziś niezawodna sk… telewizja, na którą każdy z nas się łoży ogłosiła, że... zmiana kandydata opozycji spowoduje wyrzucenie kart, które "kosztowały miliony, a to kwota, która mogła być przeznaczona na szpitale".
Ten sequel misia jest skopcony. Co gorsza nikt nam nie płaci za występowanie w tym szambie.

788

To chyba sam prezes Kurski twierdził, że ciemny lud wszystko kupi.

789 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2020-05-16 18:51:16)

MagdaLena1111 napisał/a:

To chyba sam prezes Kurski twierdził, że ciemny lud wszystko kupi.

Patrząc na taktykę to obydwaj bracia Kurscy są siebie warci lol

EDIT: Swoją jak ktoś wierzy w mit Sanacji Piłsudskiego po 1926 (wczoraj była rocznica zakończenia przewrotu), to właśnie ma namiastkę tego smaku.
A to, że Jarosław Kaczyński inspiruje się Piłsudskim i Sanacją nie jest żadną tajemnicą.

790 Ostatnio edytowany przez Kaśka950 (2020-05-16 21:48:27)

Olinka napisał/a:

Pani Redaktor, w tym momencie czuję się mocno zniesmaczona Pani postem.  Od dłuższego czasu
obserwuję to forum i decydując się na napisanie tutaj, spodziewałam się właściwe wszystkiego tego co zostało odpisane, czy też do mnie, czy koło mnie. Rozumiem użytkowników, którzy są tutaj na takich samych zasadach jak ja, często nie przebieramy w słowach. Ale z całym szacunkiem od Redaktor Naczelnej Forum powinno się wymagać o wiele więcej niż od przeciętnego użytkownika. Pani tworzy to miejsce, od lat poucza innych o kulturze wypowiedzi, nawołuje do merytorycznej rozmowy z poszanowaniem dla Wszystkich użytkowników i ich poglądów, na regulamin forum  się powołując, sama pisze ,,brzydkie rzeczy’’.
Pani mnie obraziła pisząc pod moim adresem: PiS-owski troll, robactwo, toto charakterystyczne. I to w taki elegancki nierozpoznawalny sposób – wprost bym się nie domyśliła, że to o mnie. Pani jest najbardziej stronniczym moderatorem na tym forum. Pani już nawet nie umie zachować pozorów neutralności. Nie dziwię się, po tylu latach pracy w jednym miejscu można popaść w rutynę. Pamięta Pani jak osoby entuzjastycznie głosiły tu swoje wsparcie dla urzędującego prezydenta i rządu i ponoć pamięta Pani które to były nicki? I dlaczego się teraz nie odzywają?! A czy zbanowani tez mają głos? - tak tylko pytam. Bo ja się domyślam, że tu dla mnie też się szykuje BAN, w najlepszym wypadku  upomnienie – takie to merytoryczne bezstronne, dyskusje są. Ale ok, ja rozumiem, tak jest wszędzie w internecie.

Pełno tego robactwa, a przy tym takie toto charakterystyczne, że nierozpoznawalne – Pani Redaktor, to jest poziom Sokuzburaka, i fb pseudo grup poparcia. W każdym razie sądziłam, że Pani Redaktor i to Forum trzymacie wyższy poziom. Pozdrawiam.

Dzieląc się swoją opinią pamiętaj, że po drugiej stronie siedzi drugi człowiek. Hejt może ranić! - Skoro to jest Pani forumowe motto, to albo się stosować, albo wykreślić, bo inaczej to czysta hipokryzja

791 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2020-05-16 23:47:57)

Kaśka950 napisał/a:

Pani Redaktor, w tym momencie czuję się mocno zniesmaczona Pani postem.

Też czułem się zniesmaczony i obrażony przez Ciebie:

Kaśka950 napisał/a:

Co do prezydenta, mam dla niego dużą sympatię i duży szacunek i nie zmienią tego na pewno zwykli hejterzy, nieudacznicy, sfrustrowani własnym życiem, co im nic nie wyszło poza tym wiecznym krytykowaniem, zrzędzeniem, ujadaniem. Znam takich gagatków co na sam widok kamery bledną, a jak już mają do niej dwa słowa powiedzieć to czerwone buraki, trzęsące się ręce, strach w oczach. A jak tylko

792

Nie chcę nic mówić Olinko, ale #Duda2020 często naprawdę nie odbiegają poziomem od #SilniRazem.
To przykre, że obozy, które stworzyły duopol doprowadziły do takiego upadku debaty publicznej.

793

Kaśka950 napisał/a:

Pani mnie obraziła pisząc pod moim adresem: PiS-owski troll, robactwo, toto charakterystyczne. I to w taki elegancki nierozpoznawalny sposób – wprost bym się nie domyśliła, że to o mnie.

Uderz w stół, a nożyce się odezwą wink Taka jest prawda. Jestem na forum 7 lat i tak to mniej więcej wygląda, że przed wyborami różnemi zazwyczaj następuje wysyp wszelakich nawiedzonych. Po wyborach znikają, nie mają już nic ciekawego do napisania, zadanie skończone?

Kaśka950 napisał/a:

Pani jest najbardziej stronniczym moderatorem na tym forum. Pani już nawet nie umie zachować pozorów neutralności. Nie dziwię się, po tylu latach pracy w jednym miejscu można popaść w rutynę. Pamięta Pani jak osoby entuzjastycznie głosiły tu swoje wsparcie dla urzędującego prezydenta i rządu i ponoć pamięta Pani które to były nicki? I dlaczego się teraz nie odzywają?! A czy zbanowani tez mają głos? - tak tylko pytam. Bo ja się domyślam, że tu dla mnie też się szykuje BAN, w najlepszym wypadku  upomnienie – takie to merytoryczne bezstronne, dyskusje są. Ale ok, ja rozumiem, tak jest wszędzie w internecie.

Po pierwsze moderator na tym forum jest również normalnym użytkownikiem i jeśli jeszcze się w tym nie połapałaś, to jeśli nie pisze na niebiesko albo w tematach regulaminowych, to znaczy, że wypowiada się jako użytkownik, a nie moderator.
Po drugie, przez 7 lat nie zauważyłem żeby ktoś był sekowany na forum za poglądy polityczne. Mogę ci to napisać jako użytkownik określany na tym forum jako: seksista, mizogin, katol, faszysta, nazista, antysemita, pisior, itd. ale już mi umknęło z pamięci. Wielokrotnie prezentowałem opinie całkowicie sprzeczne z poglądami zapewne większości pań na forum, często panów i pewnie często moderacji. Na przykład w tematach dotyczących aborcji, przemocy w rodzinie (a przypomniałem sobie, że jeszcze przemocowcem jestem) ale również politycznych, tzw. równouprawnienia, tolerancji itp. Przez 7 lat otrzymałem jedno ostrzeżenie i jeden ban. Choćbym się bardzo starał nie mogę tego przypisać złej woli moderacji w tępieniu moich poglądów. Upomnienia i kary otrzymałem za złamanie regulaminu tj. nieregulaminowe formy konwersacji w odniesieniu do konkretnych użytkowników. Gdyby moderacja miała złą wolę, to wylatywałbym z forum co miesiąc (gdyby była taka regulaminowa możliwość).
Po trzecie, akurat zarzucanie Olince złej woli i stronniczości jest... nie wiem, komiczne?

794 Ostatnio edytowany przez żyworódka (2020-05-16 23:29:37)

Kaśka950 napisał/a:
Olinka napisał/a:

Pani Redaktor, w tym momencie czuję się mocno zniesmaczona Pani postem. Od dłuższego czasu
obserwuję to forum i decydując się na napisanie tutaj, spodziewałam się właściwe wszystkiego tego co zostało odpisane, czy też do mnie, czy koło mnie. Rozumiem użytkowników, którzy są tutaj na takich samych zasadach jak ja, często nie przebieramy w słowach. Ale z całym szacunkiem od Redaktor Naczelnej Forum powinno się wymagać o wiele więcej niż od przeciętnego użytkownika. Pani tworzy to miejsce, od lat poucza innych o kulturze wypowiedzi, nawołuje do merytorycznej rozmowy z poszanowaniem dla Wszystkich użytkowników i ich poglądów, na regulamin forum  się powołując, sama pisze ,,brzydkie rzeczy’’.
Pani mnie obraziła pisząc pod moim adresem: PiS-owski troll, robactwo, toto charakterystyczne. I to w taki elegancki nierozpoznawalny sposób – wprost bym się nie domyśliła, że to o mnie. Pani jest najbardziej stronniczym moderatorem na tym forum. Pani już nawet nie umie zachować pozorów neutralności.
Nie dziwię się, po tylu latach pracy w jednym miejscu można popaść w rutynę. Pamięta Pani jak osoby entuzjastycznie głosiły tu swoje wsparcie dla urzędującego prezydenta i rządu i ponoć pamięta Pani które to były nicki? I dlaczego się teraz nie odzywają?! A czy zbanowani tez mają głos? - tak tylko pytam. Bo ja się domyślam, że tu dla mnie też się szykuje BAN, w najlepszym wypadku  upomnienie – takie to merytoryczne bezstronne, dyskusje są. Ale ok, ja rozumiem, tak jest wszędzie w internecie.

Pełno tego robactwa, a przy tym takie toto charakterystyczne, że nierozpoznawalne – Pani Redaktor, to jest poziom Sokuzburaka, i fb pseudo grup poparcia. W każdym razie sądziłam, że Pani Redaktor i to Forum trzymacie wyższy poziom. Pozdrawiam.

Dzieląc się swoją opinią pamiętaj, że po drugiej stronie siedzi drugi człowiek. Hejt może ranić! - Skoro to jest Pani forumowe motto, to albo się stosować, albo wykreślić, bo inaczej to czysta hipokryzja

Cały powyżej napisany przez Kaśkę wywód oddaje rzeczywisty obraz tego, co dzieje się w tym wątku za twoim Olinko przyzwoleniem.
Ba, jesteś wręcz inspiratorką, zachęcającą do antypisowskich nagonek. W obecnej chwili już nawet nie masz żadnych hamulców, ziejesz jadem do ludzi o innych poglądach niż twoje.
Obrażasz mnie, POLKĘ, które kocha swój kraj i żywi szacunek dla ludzi, którzy strzegą jego granic i prawa do życia w pokoju.

Co do twojego motta, to też jestem zdania, że powinnaś dokonać wyboru, albo stosować się do niego, albo wykreślić. Bo swoimi wypowiedziami zadajesz jego kłam.

795 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2020-05-16 23:14:33)

Snake napisał/a:

Mogę ci to napisać jako użytkownik określany na tym forum jako: seksista, mizogin, katol, faszysta, nazista, antysemita, pisior....akurat zarzucanie Olince złej woli i stronniczości jest... nie wiem, komiczne?

Popierałeś też cyklistów smile Poza tym z resztą treści się zgadzam, nie ma na forum łagodniejszej i bezstronniejszej kobiety niż @Olinka.

796

Janix2 napisał/a:
Snake napisał/a:

Mogę ci to napisać jako użytkownik określany na tym forum jako: seksista, mizogin, katol, faszysta, nazista, antysemita, pisior....akurat zarzucanie Olince złej woli i stronniczości jest... nie wiem, komiczne?

Popierałeś też cyklistów smile Poza tym z resztą treści się zgadzam, nie ma na forum łagodniejszej i bezstronniejszej kobiety niż @Olinka.

Snake, już kiedyś o tobie pisałam, że w wypowiedziach jesteś często "za ,a nawet przeciw" niczym Wałęsa, czasami jest to nawet....nie wiem, komiczne? Już była na ciebie "nagonka", więc starasz się teraz zbierać plusy.
Janix, zgadzam się,  że Olinka jest obiektywna w swojej ocenie ...
ale we wszystkich wątkach/tematach poza tymi dotyczącymi polityki w kraju.
Tutaj, gdy czytam jej wypowiedzi, to jawi mi się jako dyktatorka. Obraża forumowiczów (mnie) o innych poglądach, bo jej są mojsze.

797

Kaśka910, byłam niemal pewna, że zareagujesz wink. Ciekawe dlaczego? <pytanie retoryczne>

Nie lubię nadinterpretacji, zwłaszcza jeśli ktoś równocześnie manipuluje tekstem, ale skoro już zostałam wywołana, to wyjaśnię, choćby po to, żeby uprzedzić dalsze dywagacje na temat "co autor wypowiedzi miał na myśli".

Być może dla Ciebie nie, ale dla mnie ktoś, kto działa na czyjekolwiek zlecenie po to tylko, by zarobić kilka groszy, albo i nie, ale na pewno, aby zdyskredytować lub zniszczyć drugiego człowieka, a przy tym obce mu są takie pojęcia jak etyka czy uniwersalne wartości, w myśl zasady "cel uświęca środki" nie przebiera w metodach, nie zawaha się przed najgorszą podłością, bez mrugnięcia okiem rozniesie i powieli każde kłamstwo czy posunie się do taniej prowokacji, a tak właśnie działają wspomniane trolle, nazwane przeze mnie robactwem - nie zasługuje na mój szacunek. Przykro mi, ale takie mam zasady i nie będę za nie przepraszać. Mogę jednak przeprosić, jeśli ktoś poczuł się urażony, choć nie przypuszczałam, że ktoś z Was może usiłować bronić takich nieetycznych działań. No cóż, wyraźnie się pomyliłam.
Notabene, określenie 'robactwo' służyło wzmocnieniu, dokładnie w taki sam sposób jak czasem używa się wulgaryzmów, przy czym na te drugie sobie nie pozwalam, przynajmniej publicznie. W moim odczuciu w tym przypadku to nie jest hejt, a nazywanie rzeczy po imieniu.

Chyba jesteś jednak słabą obserwatorką, jeśli nie zauważasz tego, co się dzieje, a co w odniesieniu do prezydenta Rafała Trzaskowskiego właśnie się zaczęło, a przed nim dotknęło wielu innych osób, łącznie z zabitym prezydentem Gdańska Pawłem Adamowiczem. Mnie to po ludzku przeraża, oburza, zniesmacza i bulwersuje.

Gdyby ktoś jeszcze tego nie wiedział, to w tym miejscu oficjalnie oświadczam, że jako Olinka wypowiadam się również jako osoba prywatna, a przedstawiane przeze mnie poglądy są moimi prywatnymi poglądami i jakimś nieporozumieniem jest utożsamianie ich i przenoszenie na całe forum, tym bardziej, że ja nawet nie znam prywatnych poglądów innych moderatorek czy administracji, zaś regulamin jest jeden i dokładnie taki sam dla wszystkich. Kiedy występuję jako przedstawiciel Netkobiet, to raczej nikt nie ma wątpliwości. 

Bardzo dziękuję za wszystkie przychylne opinie, które padły pod moim adresem. Nie spodziewałam się.

Edit:
Żyworódko, widzę, że do cytatu Kaśki950 dopisałaś komentarz (przed chwilą jeszcze go tam nie było), stąd edycja. Przede wszystkim to nie jest temat o mnie i osobiste wycieczki wydają mi się tutaj mocno nie na miejscu (w razie potrzeby wiesz, gdzie mnie znaleźć), a dwa - powyżej pojawiło się wyjaśnienie, które w moim odczuciu jest wystarczające.
Bardzo chciałabym jednak, żebyś zacytowała post, w którym Cię obraziłam, bo odnoszę wrażenie, że właśnie moją odmienność poglądów niejako z automatu przekładasz na próbę obrażenia Cię. Jeśli jest to ten post, który jako jedyny ewentualnie przychodzi mi do głowy, to miałaś możliwość odniesienia się do niego i obrony własnego zdania, ale z niej nie skorzystałaś, wyraźnie czekając na moment taki, jak ten.
Notabene, wyobraź sobie, że ja też mam własne poglądy, a jednak coraz częściej czuję, że prawo do ich wyrażania jest mi odbierane ze względu na pełnioną funkcję. To tak nie może działać.

798

Wpis Olinki, mnie sprowokował do zmiany tematu, bo musialam zareagować, ale
ja tutaj dzisiaj przyszłam z zupełnie innym zamiarem. Chciałam się zapytać dlaczego Trzaskowski nie Sikorski, jak sądzicie. Wyrazić swój sprzeciw i ubolewanie nad tym jak sztab i czołowi politycy PO potraktowali Małgorzatę Kidawę Błońską. Przez lata rożnie postrzegałam MKB. Resztki sympatii straciłam dla niej dopiero po tym co odwalili w Płucku. Ale wczoraj to było mi jej bardzo szkoda, serio. Jak kobieta kobiety. Bardzo ją upokorzyli, naprawdę nie zasłużyła sobie na to. Tego nie robi się kobiecie. Patrząc obiektywnie, ona wobec partii zawsze była bardzo lojalna, od lat mocno zaangażowana w działania PO, w tą kampanię prezydencką włożyła całe serce, poświęciła się na maksa, wzięła na siebie wszystko, SAMA PRZECIW WSZYSTKIM – ten brak wsparcia ze strony partyjnych kolegów, był bardzo widoczny. I co na koniec za ciężką pracę i poświęcenie?! - Pięknie jej podziękowali, nie ma co.
Swoją drogą ja teraz średnio sobie wyobrażam, żeby ona dalej jak niby nigdy nic pracowała z takim samym poświęceniem i zaangażowaniem na rzecz PO i wmawiała wszystkim, że Rafał Trzaskowski to prezydent marzeń – czy nie za dużo się od niej oczekuje?!
Nie glosowałabym na MKB ale, tak po ludzku zwyczajnie mi jej szkoda, taki widok zasmuca, że kolejny raz kolejna kobieta została oszukana przez facetów. I ja się szczerzę dziwię, że jej najwięksi sympatycy, Ci którzy rzekomo chcą ratować kobiety, tak obojętnie zareagowali i tak gładko przeszli od Małgorzaty Kidawy Błońskiej do Rafała Trzaskowskiego, skupiając się już całkowicie na nim i jak biedny sobie poradzi z hejtem. Co tam, że wczoraj grono mężczyzn publicznie upokorzyło kobietę, dziś na tapecie jest...Kazik Staszewski. Wszystko inne to przeszłość.  I rozumiem Olinko, że Ciebie też to nie rusza, bo jednym komu można współczuć jest RT którego teraz należy wspierać.

Snake, Janix2 – znacie takie powiedzenie, że dwie osoby mogą patrzeć na ta samą rzecz, i postrzegać ją zupełnie inaczej?! Uważam, że Olince od dłuższego czasu się należało. Napisałam w swoim imieniu, że MNIE to obraża, nie WAS.  Macie prawo do swojego zdania, a ja mam prawo do swojej oceny sytuacji.

799

Olinko, wyzywanie ludzi o innych poglądach niż twoje od robactwa i przypisywanie im jeszcze innych paskudnych epitetów uważasz, że mieści się w ramach wzajemnego poszanowania i współżycia społecznego?
Co tu jest jeszcze do wyjaśniania?
Zawsze wyrażasz swoje poglądy, ale nigdy w żadnym wątku nie widziałam takiej agresji w twoich wypowiedziach. W tym wątku wiedziesz w tym prym.
To już nie jest dyskusja, tylko targowica, a
ja chcę się czuć tutaj na forum bezpiecznie.

800

żyworódka napisał/a:

Olinko, wyzywanie ludzi o innych poglądach niż twoje od robactwa i przypisywanie im jeszcze innych paskudnych epitetów uważasz, że mieści się w ramach wzajemnego poszanowania i współżycia społecznego?

Ale o czym Ty do mnie, Żyworódko, piszesz? Zupełnie nie zrozumiałaś mojego posta, do którego właśnie się odnosisz. Przecież w nim nie chodziło o osoby kierujące się sympatią do PiS-u i PiS popierające, ale o te na zlecenie szkalujące politycznych przeciwników partii rządzącej. To jest zasadnicza różnica. W swoim poprzednim poście już to wyjaśniłam i wydawało mi się wystarczające.
Przykro mi, że zostałam tak nisko oceniona, jednak nie mogę odpowiadać za nadinterpretacje wynikające z niezrozumienia tego, co napisałam. Mogę za to zapewnić, choć mnie to niemal szokuje, że wypowiedź została odebrana w sposób zupełnie sprzeczny z moim zamierzeniem. W przyszłości będę bardziej uważać.

Nie ulegajcie, proszę, uprzedzeniom, bo to że się ze sobą nie zgadzamy, wcale nie znaczy, że daję sobie prawo, a tym bardziej mam zamiar kogokolwiek obrażać.

801 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2020-05-17 00:59:42)

Kaśka950 napisał/a:

ja tutaj dzisiaj przyszłam z zupełnie innym zamiarem. Chciałam się zapytać dlaczego Trzaskowski nie Sikorski, jak sądzicie. Wyrazić swój sprzeciw i ubolewanie nad tym jak sztab i czołowi politycy PO potraktowali Małgorzatę Kidawę Błońską. Przez lata rożnie postrzegałam MKB. Resztki sympatii straciłam dla niej dopiero po tym co odwalili w Płucku. Ale wczoraj to było mi jej bardzo szkoda, serio. Jak kobieta kobiety. Bardzo ją upokorzyli, naprawdę nie zasłużyła sobie na to. Tego nie robi się kobiecie.

Baju baju jestem w raju. Ktoś tu z kogoś idiotę chce zrobić. Takie same wpisy widnieją jako przekaz dnia na forach typu Dorzeczy, wpolityce itp. Prawie identyczne. I nikt jej nie wyrzucił tylko sama zrezygnowała. Tak samo mógłbym pisać o Zaradkiewiczu, dlaczego pogonili go z p.o prezesa SN? Bardzo go upokorzyli, naprawdę nie zasłużył sobie na to. Tego nie robi się mężczyźnie. A dlaczego Trzaskowski to sądzę że to mocny kandydat i ma realne szanse na wygraną. Człowiek wykształcony. Jakiego rozjechał jak się patrzy w warszawskich wyborach. Skoro warszawiacy są z niego zadowoleni to może i Polacy będą.

żyworódka napisał/a:

A kto zaczął ten cyrk ja się pytam:

Kaśka950 napisał/a:

Co do prezydenta, mam dla niego dużą sympatię i duży szacunek i nie zmienią tego na pewno zwykli hejterzy, nieudacznicy, sfrustrowani własnym życiem, co im nic nie wyszło poza tym wiecznym krytykowaniem, zrzędzeniem, ujadaniem. Znam takich gagatków co na sam widok kamery bledną, a jak już mają do niej dwa słowa powiedzieć to czerwone buraki, trzęsące się ręce, strach w oczach.

802

żyworódka napisał/a:

Hmmm, no to ciekawie wink

803

Kaśka950 napisał/a:

Wpis Olinki, mnie sprowokował do zmiany tematu, bo musialam zareagować, ale
ja tutaj dzisiaj przyszłam z zupełnie innym zamiarem. Chciałam się zapytać dlaczego Trzaskowski nie Sikorski, jak sądzicie. Wyrazić swój sprzeciw i ubolewanie nad tym jak sztab i czołowi politycy PO potraktowali Małgorzatę Kidawę Błońską. Przez lata rożnie postrzegałam MKB. Resztki sympatii straciłam dla niej dopiero po tym co odwalili w Płucku. Ale wczoraj to było mi jej bardzo szkoda, serio. Jak kobieta kobiety. Bardzo ją upokorzyli, naprawdę nie zasłużyła sobie na to. Tego nie robi się kobiecie. Patrząc obiektywnie, ona wobec partii zawsze była bardzo lojalna, od lat mocno zaangażowana w działania PO, w tą kampanię prezydencką włożyła całe serce, poświęciła się na maksa, wzięła na siebie wszystko, SAMA PRZECIW WSZYSTKIM – ten brak wsparcia ze strony partyjnych kolegów, był bardzo widoczny. I co na koniec za ciężką pracę i poświęcenie?! - Pięknie jej podziękowali, nie ma co.
Swoją drogą ja teraz średnio sobie wyobrażam, żeby ona dalej jak niby nigdy nic pracowała z takim samym poświęceniem i zaangażowaniem na rzecz PO i wmawiała wszystkim, że Rafał Trzaskowski to prezydent marzeń – czy nie za dużo się od niej oczekuje?!
Nie glosowałabym na MKB ale, tak po ludzku zwyczajnie mi jej szkoda, taki widok zasmuca, że kolejny raz kolejna kobieta została oszukana przez facetów. I ja się szczerzę dziwię, że jej najwięksi sympatycy, Ci którzy rzekomo chcą ratować kobiety, tak obojętnie zareagowali i tak gładko przeszli od Małgorzaty Kidawy Błońskiej do Rafała Trzaskowskiego, skupiając się już całkowicie na nim i jak biedny sobie poradzi z hejtem. Co tam, że wczoraj grono mężczyzn publicznie upokorzyło kobietę, dziś na tapecie jest...Kazik Staszewski. Wszystko inne to przeszłość.  I rozumiem Olinko, że Ciebie też to nie rusza, bo jednym komu można współczuć jest RT którego teraz należy wspierać.

Snake, Janix2 – znacie takie powiedzenie, że dwie osoby mogą patrzeć na ta samą rzecz, i postrzegać ją zupełnie inaczej?! Uważam, że Olince od dłuższego czasu się należało. Napisałam w swoim imieniu, że MNIE to obraża, nie WAS.  Macie prawo do swojego zdania, a ja mam prawo do swojej oceny sytuacji.

Czy ubolewałaś nad tym jak wyrzucili Szydło z premierowania aby zastąpić ją Morawieckim?
Czy pamiętasz jej mowę gdy ją o tym poinformowano?
To było dopiero upokorzenie do kwadratu.

804

Ja chyba zacznę screeny z Twittera wrzucać, żeby co niektórzy zobaczyli skąd takie reakcje, a nie inne.
A naprawdę trzeba mieć już naprawdę spięte poślady, żeby potraktować Olinkę (jedną z osób, które tutaj naprawdę są bardzo tolerancyjne) w taki sposób.

PS. Kaśku - dlaczego w takim razie masz problem, jak ktoś wyraża SWOJE zdanie o Twoich postach? smile

805

Żyworódko

Czy naprawdę nie widzisz jak PiS niszczy Polskę, jak dzieli Polaków, jak arogancko i pogardliwie traktuje niektóre grupy społeczne, jak kupczy wypracowanymi przez obywateli pieniędzmi, jak trwoni te pieniądze wydarte obywatelom, jak zadłuża nasz kraj itd?
Jeszcze trochę i nie będzie Polski.

806

Kleoma napisał/a:

Żyworódko

Czy naprawdę nie widzisz jak PiS niszczy Polskę, jak dzieli Polaków, jak arogancko i pogardliwie traktuje niektóre grupy społeczne, jak kupczy wypracowanymi przez obywateli pieniędzmi, jak trwoni te pieniądze wydarte obywatelom, jak zadłuża nasz kraj itd?
Jeszcze trochę i nie będzie Polski.

Kleomo na tym polegają różnice światopoglądowe smile
To co dla jednych jest niszczeniem, dla innych jest budową. I tak to trwa.
Przecież ja tutaj też parę spinek z Żyworódką odfajkowałem, bo mam dużo ostrzejsze podejście do przeciwników politycznych.

807

żyworódka napisał/a:

Zawsze wyrażasz swoje poglądy, ale nigdy w żadnym wątku nie widziałam takiej agresji w twoich wypowiedziach. W tym wątku wiedziesz w tym prym.
ja chcę się czuć tutaj na forum bezpiecznie.

Wiem że ta intelektualną rewolta może niektórych przerastać, ale wpis Olinki wyraźnie mówi o najemnych propagandowych trolach. Skoro poczułaś się dotknięta, to nie pozostaje nic innego jak uznać, że uderz w stół a nożyce się odezwą.

808

żyworódka napisał/a:

Snake, już kiedyś o tobie pisałam, że w wypowiedziach jesteś często "za ,a nawet przeciw" niczym Wałęsa, czasami jest to nawet....nie wiem, komiczne?

Mam na to dość banalne wyjaśnienie. Staram się używać najcenniejszej rzeczy jaką posiadam tzn. mózgu. Ile mogę myślę samodzielnie lub przynajmniej staram się to robić. Wiem, że to trudne. Jakże łatwiej przyjąć jakąś prawdę z telewizji, internetu i się z nią identyfikować... Dlatego przykro mi, nie jestem wyznawcą. Ani jednej, ani drugiej, ani trzeciej łajno prawdy.

żyworódka napisał/a:

Już była na ciebie "nagonka", więc starasz się teraz zbierać plusy.

Przykro mi ale to są właśnie objawy zatrucia "wyznaniowością". Nie będę cię obrażać twierdzeniem, że oceniasz innych po sobie ale widać traktujesz takie postępowanie jako normę. Wiem, to tak działa w kręgach akolitów tej czy innej opcji. Robienie sobie plusów, zasług, a zaraz za tym szukanie haków... Zapamiętaj jednak pierwsze przykazanie akolity partyjnego - wróg śmiertelny, towarzysz partyjny tongue

żyworódka napisał/a:

Janix, zgadzam się,  że Olinka jest obiektywna w swojej ocenie ...
ale we wszystkich wątkach/tematach poza tymi dotyczącymi polityki w kraju.
Tutaj, gdy czytam jej wypowiedzi, to jawi mi się jako dyktatorka. Obraża forumowiczów (mnie) o innych poglądach, bo jej są mojsze.

Nie, mylisz gwiazdy z ich odbiciem w brudnej kałuży. Wypowiedziała się o ludziach, którzy na pstryknięcie palcem ruszają z hejtem na człowieka, który został wskazany jako cel nr 1. Ba! Ci ludzie nie potrzebują już nawet pstryknięcia! Są już tak wytresowani, że sami pojmują kiedy trzeba przystąpić do ataku.

Janix2 napisał/a:

Baju baju jestem w raju. Ktoś tu z kogoś idiotę chce zrobić. Takie same wpisy widnieją jako przekaz dnia na forach typu Dorzeczy, wpolityce itp. Prawie identyczne

Dokładnie tak. Przekaz dnia... Przeczytasz jedno i już wiesz co przeczytasz w drugim, na twitterze.
W czasach swojego imperium Turcy z pojmanych jeńców tworzyli oddziały janczarów. Tak ich indoktrynowali, że ci z oddaniem mordowali swoich dawnych ziomków. Teraz mamy wolontariuszy, janczarów partyjnych, których pełno wszędzie. I co jest najbardziej tragikomiczne, pisałem to ja, pisałem inni, że oni wszyscy są tacy sami. Muszą się znakować w internecie tymi bzdurnymi hasztagami żeby wiedzieć na kogo rzucać bluzgi, a kogo wychwalać. Bez tych hasztagów, symboliki byliby nie do odróżnienia. Wywalają ich za chamstwo, to tworzą nowe konta i zaraz "hej, pomóżcie mi odtworzyć konto". Zasięgi. Janczarzy.

809 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2020-05-17 02:00:54)

Snake napisał/a:

Dokładnie tak. Przekaz dnia... Przeczytasz jedno i już wiesz co przeczytasz w drugim, na twitterze.
W czasach swojego imperium Turcy z pojmanych jeńców tworzyli oddziały janczarów. Tak ich indoktrynowali, że ci z oddaniem mordowali swoich dawnych ziomków. Teraz mamy wolontariuszy, janczarów partyjnych, których pełno wszędzie. I co jest najbardziej tragikomiczne, pisałem to ja, pisałem inni, że oni wszyscy są tacy sami. Muszą się znakować w internecie tymi bzdurnymi hasztagami żeby wiedzieć na kogo rzucać bluzgi, a kogo wychwalać. Bez tych hasztagów, symboliki byliby nie do odróżnienia. Wywalają ich za chamstwo, to tworzą nowe konta i zaraz "hej, pomóżcie mi odtworzyć konto". Zasięgi. Janczarzy.

Dokładnie miałem to samo napisać ale już mi się nie chciało edytować. Czasami aż nie chce się czytać forów które kiedyś były fajne, teraz opanowane przez trolli-janczarów (np. słynne: przyszła dzisiaj do mnie zapłakana siostrzenica ze szkoły...). Wystarczy rano przeczytać wPolityce i już wiadomo co będzie na pozostałych i jaki przekaz dnia na dzisiaj. Tak samo jak celnie piszesz z tym znakowaniem. W profilowym awatarze jakaś flaga, jakiś orzeł i musi być biało-czerwono. W postach dużo emotikon flagi i wiadomo już kto pisze. I widzę podobne słownictwo tu zaczyna być używane: targowica. Brakuje jeszcze wpisów o ulicy i sponsorowaniu Netkobiet przez Sorosa. Co do ulicy: ulica przed domem prezesa: jedna kobieta i 9 policjantów.

810

Co do dymisji Kidawy, to jest ona ogólnie wytłumaczalna. Słabe wyniki w sondażach i wyrazista perspektywa zajęcia dalekiej pozycji, nawet poza podium w wyborach. Na to główna partia opozycyjna nie może sobie pozwolić.
Ale już dymisja premier Szydło, to było pełne upokorzenie. Nijak nie wyjaśnione.
Tylko, że w polityce nie może być sentymentów. Trzeba się liczyć z tym, że jest się na łasce nie tyle wyborców, co partyjnych szefów.
Co do protestów przedsiębiorców, to sytuacja wpisuje się w ogólna abstrakcję w jakiej się znaleźliśmy. Rządzący nie ogłosili sytuacji nadzwyczajnej, a w takiej sytuacji jesteśmy. Nie można w grupach wychodzić na ulicę, powinniśmy nosić maseczki i zachowywać szczególne środki ostrożności. Ale to już nie dotyczy rządzących, oni mogą sobie chodzić tu i tam w grupach, noszenie maseczek, też uznaniowo.

811 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-05-17 09:07:23)

Gdybyś  Kaśka weszła na temat z takim zamiarem jak piszesz, to byś się odniosła do moich postów  w którym dokładnie  o tym pisałam, a nie do Olinki, mnie też  zdziwiło,  że ktoś  chce bronić  płatnych trolli.!

Tak, Kidawa  byłaby najbardziej godna urzędu.
Gdyby decydowali ludzie interesujący się  polityką  i z szerokim spojrzeniem.
Ale wybiera większość,  której to nie interesuje:)
I wygrywa gładszy chlopiec przed fighterem, też o tym pisałam:)
Więc zgodnie z tym Rafał  Trzaskowski że swoimi pięknymi ciemnymi  oczami, prywatnie  miła osoba:) jest IDEALNY.
Nie zaatakują  to LGBT, bo ma rodzinę  z obrazka, a parking w Warszawie  mało kogo w Pl obchodzi. Tak samo jak pęknięty rura.:)
Taka jest polityka. Jednym słowem Duda dostal Kilera  smile
Wyniki Kidawy były słabe w aspekcie majowych wyborów. dlatego przekłamane
I jeszcze jedno Kosiniak wbrew temu co piszą mądre głowy, nie odciagnie  za wielu od Dudy, bo chodzi o masę  emocjonalną,  a nie analizującą. Można  go drugą  żoną skuteczniej zaatakować  niż kanalizacją  w Warszawie:)
Oto Polska, premier ma być mocny, więc Beata  mrówka przed wyborami kop w D.. A prezydent slodki..:)
Swoją  drogą  Morawiecki  mocny nie jest, ale to dopiero teraz widać.

EDIT: miałam rację,  już idą  dyskusję na publicznych forach o wyglądzie Trzaskowskiego, że Duda ładniejszy smile))

812 Ostatnio edytowany przez Snake (2020-05-17 09:36:39)

balin napisał/a:

Ale już dymisja premier Szydło, to było pełne upokorzenie. Nijak nie wyjaśnione.

Ej no weź! Becia chyba kwiatki dostała na osłodę tongue Najlepsza premier dziś, a jutro już nie. Pamięta ktoś w ogóle ministrem czego została w nagrodę za bycie najlepszym premierem?

balin napisał/a:

Co do protestów przedsiębiorców, to sytuacja wpisuje się w ogólna abstrakcję w jakiej się znaleźliśmy. Rządzący nie ogłosili sytuacji nadzwyczajnej, a w takiej sytuacji jesteśmy. Nie można w grupach wychodzić na ulicę, powinniśmy nosić maseczki i zachowywać szczególne środki ostrożności. Ale to już nie dotyczy rządzących, oni mogą sobie chodzić tu i tam w grupach, noszenie maseczek, też uznaniowo.

Abstrakcja to dobre określenie. Ponoć gdzieś w Polsce wciąż jeżdżą policyjne radiowozy i nawołują przez szczekaczki do pozostania w domach. Wczoraj byłem w miejscu modnym wśród warszawiaków, zawsze sporo blach warszawskich i było nie inaczej. Jak pisałem gdzie indziej, połowa ludzi w ogóle bez żadnych maseczek, zbiorowiska ludzi w miejscach publicznych, wąskie gardła, gdzie ludzie się gromadzili. Pół dnia w okolicy i żadnego, choćby pieszego patrolu policji.
Na co dzień w mieście jest podobnie. Ludzie chodzą po ulicach, po sklepach jak dawniej. Nie ma żadnego dystansu społecznego. Maseczka najczęściej pod nosem, a na ulicy w pozycji podbródkowej. Nikt tego nie sprawdza, nikt nie zwraca uwagi. Przystanek komunikacji miejskiej. Idzie starszy pan z kategorii miejscowej żulerni ale maseczka full wypas na nosie. Obok na przystanku siedzą dwie młode dziewczyny bez żadnych maseczek. Centrum miasta. Nawet kierowcy autobusów komunikacji miejskiej już nie odwalają cyrków z odmawianiem kursu jeśli do pojazdu wsiądzie za dużo pasażerów. Ponoć premier był niedawno zbulwersowany, że policja państwowa nie egzekwuje wymogów maseczkowych i dystansu społecznego wink

Co do protestu przedsiębiorców. 5 lat PiS nie dawał się ubrać w pałowanie demonstracji. Komuś puszczają nerwy wink Góra kilkuset demonstrantów, w dodatku pilnie dających sobie wzajemnie wskazówki żeby mieć maseczki na twarzach itp. co by nie dawać pretekstu. A tu proszę, poszły do mediów śliczne obrazki zagazowanych ludzi, płaczących z bólu kobiet. Dobra robota!
Kolejna dobra robota, to ostateczne samo zaoranie Trujki. Pies z kulawą nogą by nie zauważył, że Kazik zajął pierwsze miejsce na Liście, bo kto jeszcze słucha Trujki? No ale dzięki jakiemuś dobremu funkcjonariuszowi partyjnemu teraz już cała Polska wie, że zajął. Minister, wydawałoby się, że rozsądny człowiek podejmuje się oceny piosenki jakiegoś grajka tongue
Jeszcze trzeba będzie dziękować tym funkcjonariuszom partyjnym wink

Ela210 napisał/a:

EDIT: miałam rację,  już idą  dyskusję na publicznych forach o wyglądzie Trzaskowskiego, że Duda ładniejszy smile))

Miejmy nadzieję, że się tak nie spasie na stołku wink

813 Ostatnio edytowany przez Znerx (2020-05-17 10:22:12)

Trzaskowskie nie idzie na żadne zwycięstwo. Nie zauważyliście jak HGW dostała szału, a komentatorzy politycznie liczą na tłuste afery z ratusza big_smile. Pewnie, w razie czego, pojawiłyby się jakieś porównywania z komisarzami ludowymi i "sądami kapturowymi" nad polską samorządnością. big_smile

On ma tylko ugrać więcej, od biednej, Kidawy - którą nieźle zrobili w wała, stała na tej konsekwencji i składała samokrytykę za wynik wink. Jakby to była jej wina, że ją wystawili (i wybrali) w prawyborach. Swoją drogą to mają niezłe "demokratyczne" standardy, odebrać nominację "bo się wynik nie podoba".

814

"Trzaskowskie" idą  na zwycięstwo.:)
Prezes musi chyba wystawić  jakiegoś  aktora z Korony Królów  by to przebić..:D

815

Szczerze to wielu odetchnęło z ulgą, ufff to Tylko Rafał Trzaskowski. Chociaż o żadnym odpuszczeniu sobie kampanii i poluzowaniu nie może być mowy, wszak prezydent jego sztab i wyborcy doskonale pamiętają 2015 i to słynne ,,głosuje na Komorowskiego, bo i tak wygra’’. Więc tu cała naprzód i ciężka praca do ostatniego dnia kampanii. I nie ma to tamto, żadne pół środki. Ale co do samego Rafała Trzaskowskiego, sytuacja w jakiej się znalazł jest nie do pozazdroszczenia. I moim zdaniem on nie jest zagrożeniem dla prezydenta, ale dla wszystkich pozostałych kandydatów już tak. Przecież elektorat Dudy nie przerzuci się na Trzaskowskiego za ładną i sympatyczną buzię. Robert Biedroń, Szymon Hołownia walczą o ten sam elektorat co Rafał Trzaskowski. Więc tu między nimi może rozegrać się największa rywalizacja wyborcza. Zapewne Robert Biedroń liczył na poparcie w środowisku LGBT, a tu nagle pojawia się RT, również żyjący w komitywie z tym środowiskiem i zapewne też będzie zabiegał o ich poparcie. Więc tu jest duży konflikt interesów. Zresztą na dzień dzisiejszy głównym zadaniem RT jest wygrać z Szymon Hołownią, miejsce w ewentualnie drugiej turze. A Hołownia już wygodnie się rozsiadł na drugiem miejscu na podium, on i jego otoczenie zainwestowali już sporo kasy, czasu i energii żeby teraz tak po prostu stracić to wszystko na rzecz Rafała Trzaskowskiego. Władkowi Kosiniakowi i Krzysztofowi Bosakowi też nie do końca pewnie odpowiada ten nowy rozkład sił w sondażach po wejściu do gry Rafała Trzaskowskiego. Bo jednak ten sondaż zachwiał słupkami poparcia praktycznie dla wszystkich z wyjątkiem prezydenta. Więc sądzicie, że Ci kandydaci którzy od prawie początku roku mocno się zaangażowali i harują w tej kampanii, żeby zdobyć jak najlepszy wynik, to Oni dziś dadzą fory prezydentowi Warszawy? Myślicie, że się nie wkurzają na niego, że przyjdzie taki, w ostatnim miesiącu kampanii, na ostatniej prostej i będzie zabierał poparcie na które oni pracowali długi czas. Poza tym, chyba Rafał narobił sobie tez wrogów we własnym środowisku,  w osobie Radosława Sikorskiego, który po raz kolejny został kandydatem na kandydata, a koniec końców wystawiony do wiatru. Przecież on od tygodnia grzał klawiaturę, dając do zrozumienia, że bardzo chce wziąć udział w wyborach, wchodząc do siedziby już ogłaszał, że kandyduje, z niezwykłą pewnością siebie. Myślicie, że on nie jest dziś wściekły na RT? Może i Małgorzata Kidawa Błońska sama zrezygnowała i to był przekalkulowana politycznie decyzja. Ale to wygląda tak jakby RT ją ,,wygryzł’’ z wyborów i stało się to w taki nieelegancki sposób, że nawet Pani Hanna Gromkiewicz Waltz nie przeszła wobec tego obojętnie w radiowym wywiadzie, a poseł Marcin Korytowski rzucił legitymacją partyjną. Więc pewnie mają ciekawie. No a co do samego RT jako prezydenta Warszawy – to, że nim jest w tych wyborach może mu nie pomóc. Bo gdy dwa lata temu ubiegał się o to stanowisko dawał nadzieje na jakieś nowe otwarcie w stolicy. Dziś część jego wyborców jest nim zwyczajnie rozczarowana, po serii wpadek i awarii w stolicy. Ale ok, lwia część warszawiaków nadal go popiera i bardzo dobrze im się w Warszawie żyje pod jego rządami, tak dobrze, że oni sobie nikogo innego nie wyobrażają na ten moment na tym stanowisku. I tu zaczyna się problem, głosować na RT i poświęcić Warszawę oddając ją komisarzowi PIS? - była Pani prezydent Warszawy, wszak mówi, że to BŁĄD i Warszawy nie można oddać! I jak tu zjeść ciastko i mieć ciastko? Swoją drogą ostatni wywiad z Panią Hanną Gromkiewicz Waltz to też jest hit! No tak więc, moim zdaniem jednym z mniejszych problemów Rafała Trzaskowskiego jest w tym momencie krytyka ze strony mediów, kiedy międzyczasie musi ugasić kilkanaście innych pożarów, we własnym środowisku. A czas ucieka nieubłaganie, a tu jeszcze te podpisy i gdzie tu co do czego.  Ja się naprawdę dziwię RT, że się zgodził na takie coś. Owszem jeszcze się wszystko może wydarzyć, i RT może odnieść sukces w tych wyborach. Ale co jeżeli nie? Jeżeli przegrają w pierwszej turze? I te wybory skończą się dla nich kompletną klapą? Przecież ktoś  zostanie twarzą tej porażki, tym kozłem ofiarnym. Sądzicie, że RT sam się zgłosił na ochotnika czy został wywołany do przysłowiowej tablicy?

816 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-05-17 10:57:54)

Też się nie dziwię, że wymienili Kidawę na Trzaskowskiego. Głównie chodzi o brak energii poprzedniej kandydatki, co samo w sobie było już zniechęcające do aktywnego udziału w wyborach, a jak zaczęła mówić o bojkocie, to się ludzie w to wpisali.
No i też wydaje mi się dużo większym świństwem to, co PIS zrobił Szydło. Pamiętacie tę jej porażkę 27:1, którą wzięła na siebie? A potem kopa w 4 litery jej zasadzili.
Trzaskowskiego słabo kojarzę, będzie musiał teraz jakoś zaistnieć szerzej w świadomości ze swoim programem, z tym, co ma do zaoferowania jako prezydent. Na pewno jest duuuuużo ładniejszy od Dudy. Ma też sporo więcej NATURALNEJ elegancji i klasy oraz luzu, wynikającego z pewności siebie, których Dudzie brakuje a jak próbuje to pozorować, to wychodzi z niego albo pokrzykujący buc, albo śmieszny pajac. Wizerunkowo na pewno Trzaskowski wygrywa z Dudą.

Chyba plusem Dla Trzaskowskiego jest to, że haki, które jego przeciwnicy mają na niego ograniczają się do tego, że jest on przeciwnikiem dyskryminacji oraz miała miejsce jakaś tam awaria w Wwie za jego rządów.

Snake napisał/a:

Kolejna dobra robota, to ostateczne samo zaoranie Trujki. Pies z kulawą nogą by nie zauważył, że Kazik zajął pierwsze miejsce na Liście, bo kto jeszcze słucha Trujki? No ale dzięki jakiemuś dobremu funkcjonariuszowi partyjnemu teraz już cała Polska wie, że zajął. Minister, wydawałoby się, że rozsądny człowiek podejmuje się oceny piosenki jakiegoś grajka tongue
Jeszcze trzeba będzie dziękować tym funkcjonariuszom partyjnym wink

Słyszałam, że prowadzący od wielu lat wspomnianą audycję, której notowania usunięto i właśnie trwa reasumpcja głosowania słuchaczy :-D, odszedł z pracy porażony ingerencją polityczną w przebieg głosowania.

W jakim państwie my żyjemy, skoro partyjni aparatczycy unieważniają głosowanie słuchaczy radia, bo wygrywa piosenka, która partii nie odpowiada.

817

Ela210 napisał/a:

Taka jest polityka. Jednym słowem Duda dostal Kilera  smile

Nie pisz tak smile bo go aresztują jak Jurka Kilera, używaj słowa fajter (fighter) smile

818

MagdaLena1111 napisał/a:

W jakim państwie my żyjemy, skoro partyjni aparatczycy unieważniają głosowanie słuchaczy radia, bo wygrywa piosenka, która partii nie odpowiada.

W Polsce. Tu od 1980 nic się nie zmieniło. Zmieniają się twarze, nie zmienia rządząca "rodzina". Trochę igrzysk dla hołoty, ale w istocie to ten sam znany wszystkim i dobry dla "wszystkich" komunizm. Cenzura, gnębienie prywaciarzy, partyjniacy rządzący wszystkim od ministerstwa, po kibel na dworcu i nieustajace igrzyska  dla ludu. A za jakiś czas znów strajki robotnicze, okrągły stół, i tańsza kiełbasa, tylko nie w Społem, a w Biedronce.

819

Szczerze mnie się też to nie podobało, i była zawiedziona, że premier Szydło, zastąpił premier Morawiecki. Ale widzę diametralną różnicę, pomiędzy tymi dwoma sytuacjami. Porównajcie sobie ostatnie przemówienie premier Szydło przy sali wypełnionej po brzegi jej partyjnymi kolegami i koleżankami. Te owacje na stojąco, Beata, Beata, kwiaty, podziękowania. Owszem to sprawy całkiem nie załatwia, bo to jest przykro i ciężko w takich sytuacjach i jakaś zadra pozostaje. Z perspektywy czasu, to wtedy dali jej coś na przeczekanie, ale ostatecznie partia się zrehabilitowała. Ta 1 na liście do Europarlamentu i to, że zdobyła najsilniejszy mandat w kraju, w dużej części wynagradzają poniesione straty. Czasem tak jest, że potrzeba radykalnych środków żeby nabrać wiatru w żagle i co człowieka nie zabije to wzmocni. Krótko po tej dymisji, premier Szydło miała słabszy czas, bywa. Ale rok temu w tej kampanii do Europarlamentu, wróciła jeszcze silniejsza, z nową energią, z tym samym zapałem do działania, kobieta ma dar do wystąpień publicznych, umie poderwać tłumy, jej przemówienia są w większości mocne i cholernie dobre. Ja ją uwielbiam. No i to jak się ułożyła ta jej dalsza współpraca z PIS, dużo mówi o partii. Dziś premier Szydło mocno wspiera kampanię prezydencką, lojalna wobec partii, w której jest dla niej zawsze zasłużone miejsce. I to jest dla mnie dowód na to, że jakoś się tam dogadali, ostatecznie wszyscy wyszli z tej próby na plus, nawet na 5+. A jak oni tam to sobie personalnie pozałatwiali to ich sprawa, nie wnikam.
No a Małgorzata Kidawa Błońska ostatecznie wystąpiła sama, opuszczona przez wszystkich. Tu już nawet nikt nie zadbał o jakieś pozory, mieli na to kompletnie wylane. Biedna zostawiona sama sobie i jeszcze całą winę za całe zło tej kampanii wzięła na siebie. Ta pustka, ta wielka pusta sala sejmowa i na niej ona jedna. Jakbym była jej mężem, synem, przyjaciółką – serce by mi pękło, jakbym zobaczyła taki widok. Może się mylę, może to jest twarda zawodniczka i nie weźmie tego do siebie. I na dobre wyjdzie.
Ale z tym porwaniem Beaty i Małgorzaty trzeba jeszcze poczekać. Bo tu sprawa jest świeża i nie wiadomo jak emocje opadną jak to się wszystko ułoży, w jakim to pójdzie kierunku.

820

Lagrange napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

W Polsce. Tu od 1980 nic się nie zmieniło. Zmieniają się twarze, nie zmienia rządząca "rodzina". Trochę igrzysk dla hołoty, ale w istocie to ten sam znany wszystkim i dobry dla "wszystkich" komunizm. Cenzura, gnębienie prywaciarzy, partyjniacy rządzący wszystkim od ministerstwa, po kibel na dworcu i nieustajace igrzyska  dla ludu. A za jakiś czas znów strajki robotnicze, okrągły stół, i tańsza kiełbasa, tylko nie w Społem, a w Biedronce.

Gdyby był system plusów, to bym stworzył multikonto za ten komentarz.
Dokładnie. Nomenklatura dalej ma się dobrze. Może to kwestia końca pokolenia, żeby doszło do zmiany, ale obawiam się, że nowe pokolenie już jest gotowe na zajęcie odpowiednich stołków.
A dla ludu igrzyska. smile
Z resztą
„Drogi Władysławie Frasyniuku! Żeście komunistów pokonali? No nie. Wyście się z nami, k…wa, przy Okrągłym Stole i 4 czerwca 1989r. do-ga-da-li!” – napisał na Facebooku Czarzasty.

821

W sumie to w pierwszej turze chodzi o 2 rzeczy: maksymalną mobilizację nieruchawej masy wyborców, więc im więcej głosów zdobędą opozycyjni kandydaci tym lepiej.
A jak już będzie 2 tura to jednym łatwiej będzie z Dudą wygrać innym trudniej.
Ale obecby prezydent solidnie pracował na elektorat negatywny, wiec przegra.
No chyba ze sfalszują wybory, co przy urnach będzie trudniejsze niż korespondencyjnie

822

Kaśka950 napisał/a:

Szczerze to wielu odetchnęło z ulgą, ufff to Tylko Rafał Trzaskowski.

Ha, ha dlatego już od pierwszego dnia tej wiadomości reżimowa telewizja puszcza pasek "człowiek awaria"? No, no jako ojciec małoletnich chłopaków jestem obyty z produkcjami Marvela więc z wypiekami na twarzy czekam na pojedynek: człowiek-awaria vs człowiek-długopis..

Kaśka950 napisał/a:

Ale co do samego Rafała Trzaskowskiego, sytuacja w jakiej się znalazł jest nie do pozazdroszczenia

Oczywiście, że tak. On celował w rok 2025.

Kaśka950 napisał/a:

I moim zdaniem on nie jest zagrożeniem dla prezydenta, ale dla wszystkich pozostałych kandydatów już tak. Przecież elektorat Dudy nie przerzuci się na Trzaskowskiego za ładną i sympatyczną buzię. Robert Biedroń, Szymon Hołownia walczą o ten sam elektorat co Rafał Trzaskowski. Więc tu między nimi może rozegrać się największa rywalizacja wyborcza.

Skąd kuriozalny pomysł, że Trzaskowski ma odebrać elektorat Dudzie? Cel jest ten sam cały czas. Nie dopuścić żeby wybory rozstrzygnęły się w I turze, a w drugiej turze przeciwko Dudzie wystąpić ma kandydat będący do zaakceptowania dla wyborców Hołowni, Biedronia, Kosiniaka, Bosaka lub dowolna inna kombinacja.
I tu akurat PiS-owi robi się ciepło, bo Trzaskowski jest dość bliski pogodzenia oczekiwań elektoratów. Jest taki idealnie nijaki, a jeszcze najprzystojniejszy z całego peletonu wink Wykształcony, zna języki obce, wygadany, swobodny w obejściu.
Jeśli Duda nie wygra w I turze, to znaczy, że zbierze max 49 %. Jeśli Trzaskowski wejdzie do II tury, to będzie miał za zadanie zagospodarować te 51 %. Chcesz powiedzieć, że wyborca Hołowni, Biedronia przerzuci swój głos w II turze na Dudę? Wolne żarty. Wyborcy Kosiniaka? Z wycinanego w pień przez PiS PSL? Wyborcy Bosaka? Przecież frontowi janczarzy PiS od miesięcy nie robią nic innego jak wyzywają Bosaka i Konfederację od ruskich onuc. Jeden z takich naczelnych janczarów od wielu tygodni 95 % swojego czasu i postów poświęca atakom na Konfederację i Bosaka, a potem zapewne będzie pierwszy oczekiwał, że ich wyborcy w II turze oddadzą głos na Andrzeja Dudę. To jest tak pocieszne, że aż zastanawiające jak krętymi drogami błądzą myśli takich ponoć dorosłych ludzi.

Kaśka950 napisał/a:

Poza tym, chyba Rafał narobił sobie tez wrogów we własnym środowisku,  w osobie Radosława Sikorskiego, który po raz kolejny został kandydatem na kandydata, a koniec końców wystawiony do wiatru. Przecież on od tygodnia grzał klawiaturę, dając do zrozumienia, że bardzo chce wziąć udział w wyborach, wchodząc do siedziby już ogłaszał, że kandyduje, z niezwykłą pewnością siebie. Myślicie, że on nie jest dziś wściekły na RT?

Łaaał, zdziwienie, że w innych partiach są samodzielni działacze, którzy śmią stawać do rywalizacji?

Kaśka950 napisał/a:

Ja się naprawdę dziwię RT, że się zgodził na takie coś.

No tak, w końcu standardem powinno być dbanie o swoje własne cztery litery.

Kaśka950 napisał/a:

Owszem jeszcze się wszystko może wydarzyć, i RT może odnieść sukces w tych wyborach. Ale co jeżeli nie? Jeżeli przegrają w pierwszej turze? I te wybory skończą się dla nich kompletną klapą? Przecież ktoś  zostanie twarzą tej porażki, tym kozłem ofiarnym. Sądzicie, że RT sam się zgłosił na ochotnika czy został wywołany do przysłowiowej tablicy?

Jeśli wybory wygra Andrzej Duda, to nic mu się nie stanie. Ryzyko niewielkie, bo łatwo da się to uzasadnić awaryjnym startem w wyborach, pseudo kampanią co zresztą nie będzie dalekie od prawdy, bo trudno nazwać kampanią konkretnego kandydata parę tygodni w warunkach dalej obowiązującego zakazu zgromadzeń. Rafał Trzaskowski i PO będą mieli 3 lata do wyborów parlamentarnych i 5 do prezydenckich, a to mnóstwo czasu.
Jeśli Rafał Trzaskowski wygra z Andrzejem Dudą, to będzie bohaterem narodowym, a przynajmniej dla części narodu wink Jak powiedział Henryk Nawarczyk "Paryż wart jest mszy" kiedy musiał nawrócić się na katolicyzm żeby zostać królem Francji. Dziś można powiedzieć, że Warszawa jest warta porażki Andrzeja Dudy. Co zresztą jest i tak bujdą na resorach. Jeśli Rafał Trzaskowski zostanie prezydentem RP, to zaprawdę dla PiS kilka miesięcy komisarzowania w Warszawie wynagrodzi fakt rządzenia w realiach wrogiej sobie izbie wyższej parlamentu i wrogiego prezydenta. Ten pisowski komisarz w stolicy rośnie niemalże do rangi niemiecko-nazistowskich brygad chodzących i podpalających warszawskie kamienice w 1944 roku. Komisarz będzie bodajże 3 miesiące, a w tym czasie trzeba przeprowadzić nowe wybory na prezydenta Warszawy. Jeśli ktoś z PiS liczy, że je wygra, szczególnie po porażce w wyborach na prezydenta Polski, to żyje w jakiejś innej rzeczywistości.
Jeśli więc Rafał Trzaskowski wygra z Andrzejem Dudą, to PiS będzie w czarnej rzyci. Koniec nocnego podpisywania ustaw, ściągania prezydenta z urlopu tylko po to żeby podpisał nad ranem ustawę. Koniec uchwalania ustaw w żenującym trybie 24-godzinnym, bo żadna taka ustawa nie przejdzie potem przez duet senat - prezydent.

Kaśka950 napisał/a:

No a Małgorzata Kidawa Błońska ostatecznie wystąpiła sama, opuszczona przez wszystkich. Tu już nawet nikt nie zadbał o jakieś pozory, mieli na to kompletnie wylane. Biedna zostawiona sama sobie i jeszcze całą winę za całe zło tej kampanii wzięła na siebie. Ta pustka, ta wielka pusta sala sejmowa i na niej ona jedna. Jakbym była jej mężem, synem, przyjaciółką – serce by mi pękło, jakbym zobaczyła taki widok.

Aż uroniłem łezkę ze wzruszenia. Drugą nad poziomem manipulacji, bo to, że MKB wystąpiła sama podczas ogłoszenia swojej decyzji było jej życzeniem. Zaraz potem zaprosiła resztę polityków PO/KO do siebie na tą wielką, pustą sejmową salę żeby kontynuować o dalszych planach wyborczych swojego ugrupowania.
Ze 2-3 tygodnie temu pisałem, że wkrótce MKB ogłosi zakończenie kandydowania ze względów zdrowotnych. Myliłem się. Okazało się, że MKB miała więcej klasy niż była szefowa sztabu Andrzeja Dudy, która gdy się zrobiło gorąca koło jej czterech liter nagle zachorzała lol

823

Słucham właśnie  przemówienia Trzaskowskiego smile wygląda  na to, że szczepionka na Dudę została wynaleziona big_smile

824 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2020-05-17 13:00:47)

Ela210 napisał/a:

Słucham właśnie  przemówienia Trzaskowskiego smile wygląda  na to, że szczepionka na Dudę została wynaleziona big_smile

Popieram. Pani Holecka i Pan Rachoń popuścili chyba, o Pereirze nie wspominając smile
Mogę się założyć że dzisiaj wieczorem a najpóźniej jutro odbędzie się pilna narada na Nowogrodzkiej w siedzibie PIS.

825

Janix2 napisał/a:

Popieram. Pani Holecka i Pan Rachoń popuścili chyba, o Pereirze nie wspominając smile
Mogę się założyć że dzisiaj wieczorem a najpóźniej jutro odbędzie się pilna narada na Nowogrodzkiej w siedzibie PIS.

Ha, ha właśnie też oglądam występ Trzaskowskiego i myślę, że dużo z wyżej wymienionych zaczyna popuszczać wink Obiektywnie rzecz biorąc świetna konferencja Trzaskowskiego.

826 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-05-17 13:15:22)

Jednocześnie  slodki i ostry jak sos barbecue smile
Sikorski byłby jak chilli:)

827

Snake napisał/a:

Skąd kuriozalny pomysł, że Trzaskowski ma odebrać elektorat Dudzie? :

To akurat nie mój pomysł, odniosłam się bardziej tutaj do postu Eli, którego nie zacytowałam

Ela210 napisał/a:

Rafał Trzaskowski  jest miły ale to wszystko.
Chociaż może  wyborcy PiS i na niego zagłosują  i na tym polega myk.

Ja ten post tak rozumiem, że niby myk ma polegać na tym, że wyborcy Dudy zagłosują na Trzaskowskiego, bo ten jest miły??!

Snake napisał/a:

Łaaał, zdziwienie, że w innych partiach są samodzielni działacze, którzy śmią stawać do rywalizacji?

Ale dlaczego tak późno? Ja podtrzymuje moje zdanie o RS. I może mimo jego wielu zalet, sukcesów, wykształcenia, silnej osobowości, ta jego pycha, arogancja, aż za duża pewność siebie, pretensjonalny styl bycia są nie do przełknięcia nawet dla szefostwa PO.   teraz już rozumiem dlaczego tak bardzo chciał zaistnieć chociażby na konferencji Krzysztofa Bosaka. Ale jednego nie rozumiem to on się wczoraj obudził? Jak tak bardzo chciał wziąć udział w wyborach to z rok temu powinien już zacząć działać, rozeznać się jaka sytuacja, zdobywać ciche poparcie wśród ludzi w PO, delikatnie dawać znać, że ewentualnie jest zainteresowany kandydowaniem. To dlaczego teraz na ostatnią chwilę?
i sądzę, że on by był bardziej gruboskórny i odporny na atak od Rafała Trzaskowskiego.

Snake napisał/a:

Ten pisowski komisarz w stolicy rośnie niemalże do rangi niemiecko-nazistowskich brygad chodzących i podpalających warszawskie kamienice w 1944 roku.

Ale ten popłoch wywoływany z wprowadzeniem komisarz PIS do Warszawy wywołała była Pani prezydent w stolicy. Chyba nikt bardziej od niej nie boi się dziś tego komisarza.

Elu, ale ty szybko zmieniasz zdanie i szybko popadasz w zachwyt, a jeszcze niedawno:

Ela210 napisał/a:

Na pewno koledzy z Platformy  w swoim męskim zaslepieniu uważają że są lepsi ale to klasyka w męskim wydaniu  na górze biznesowej czy politycznej. Jak nastąpi wymiana na Trzaskowskiego, nie zagłosuję  na niego. ew. na Sikorskiego

EEE nie ma co, z takim elektoratem to żaden kandydat nie może być pewien wyborów, ba nawet jutra. Dziś kocham Ryśka a jutro Krzyśka lol
Trzaskowski raptem pierwszy raz z pierwszym wystąpieniem się pokazał a już jest wymarzonym prezydentem. No nic pożyjemy zobaczymy wink

828 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2020-05-17 13:42:04)

Nadal uważam  że zrobili koleżance  świństwo.
Ale nie czas zalowac róż gdy płoną lasy.
Polacy  nie dorosli  do takiego prezydenta jak Kidawa.
Ale liczy się cel. Czyli odwrót  od tej Putinady.
Rosjanie nie mają wyjścia, nie rozwijam tematu, kto chce może  słuchać  rosyjskich różnych  mediów  i sam wyciągać  wnioski.
Ale my wyjście mamy.
Tak Kasiu, Duda jest tylko miły  nic więcej.
Nie zmieniam  zdania, wiem gdzie mam serce, a gdzie rozum. smile A teraz po kazaniu  Rafała Trzaskowskiego w mediach mam rozmazany makijaż wink

829

W Warszawie to i koń z szarfą "antypis" by wygrał wybory.

Co do podziału społeczeństwa, on będzie się coraz bardziej pogłębiał i dobrze, bardzo dobrze.

@Lucyfer niby do czego jest Ci potrzebna debata publiczna, tu nie ma o czym gadać i tyle.

830

Kaśka950 napisał/a:
Snake napisał/a:

Skąd kuriozalny pomysł, że Trzaskowski ma odebrać elektorat Dudzie? :

To akurat nie mój pomysł, odniosłam się bardziej tutaj do postu Eli, którego nie zacytowałam

Ela210 napisał/a:

Rafał Trzaskowski  jest miły ale to wszystko.
Chociaż może  wyborcy PiS i na niego zagłosują  i na tym polega myk.

Ja ten post tak rozumiem, że niby myk ma polegać na tym, że wyborcy Dudy zagłosują na Trzaskowskiego, bo ten jest miły??!

Aaa, w tej kategorii rywalizacji, to owszem jest jakaś część wyborców, która głosuje za taką ogólną fajnością. Pięć lat temu Duda też był fajniejszy niż stetryczały dziadek z wąsem Komorowski, a może był już bez wąsa? Duda też ma takich wyborców.

Kaśka950 napisał/a:
Snake napisał/a:

Ale dlaczego tak późno? Ja podtrzymuje moje zdanie o RS. I może mimo jego wielu zalet, sukcesów, wykształcenia, silnej osobowości, ta jego pycha, arogancja, aż za duża pewność siebie, pretensjonalny styl bycia są nie do przełknięcia nawet dla szefostwa PO.   teraz już rozumiem dlaczego tak bardzo chciał zaistnieć chociażby na konferencji Krzysztofa Bosaka. Ale jednego nie rozumiem to on się wczoraj obudził? Jak tak bardzo chciał wziąć udział w wyborach to z rok temu powinien już zacząć działać, rozeznać się jaka sytuacja, zdobywać ciche poparcie wśród ludzi w PO, delikatnie dawać znać, że ewentualnie jest zainteresowany kandydowaniem. To dlaczego teraz na ostatnią chwilę?
i sądzę, że on by był bardziej gruboskórny i odporny na atak od Rafała Trzaskowskiego.

Sikorski nie jest do końca swój. To problem wewnętrzny. Problemem zewnętrznym jest prosty fakt, że Sikorski ma większy elektorat negatywny niż Trzaskowski. Ja nie lubiąc Sikorskiego, a z grubsza olewając Trzaskowskiego wolałbym zagłosować na Sikorskiego ale takich jak ja nie ma dużo wink

Kaśka950 napisał/a:

Ale ten popłoch wywoływany z wprowadzeniem komisarz PIS do Warszawy wywołała była Pani prezydent w stolicy. Chyba nikt bardziej od niej nie boi się dziś tego komisarza.

Bo spec brygady z miotaczami płomieni będą 3 miesiące wybebeszać wszystkie archiwa urzędu. Pal licho, że sparaliżują na ten okres funkcjonowanie urzędu. Nie znajdą nic na Trzaskowskiego, bo ten za krótko rządzi ale na Hankę, to pewnie coś jest wink

Kaśka950 napisał/a:

Trzaskowski raptem pierwszy raz z pierwszym wystąpieniem się pokazał a już jest wymarzonym prezydentem. No nic pożyjemy zobaczymy wink

Bo miał dobre wejście.

Tak poza tym zdecydowanie najsłabszy weekend PiS-u od wielu miesięcy. Być może od 2015 roku. Pacyfikacja manifestacji, kłamstwa o podciętym senatorze, który sam się wepchnął do radiowozu. Cenzura w publicznym radiu, gdzie dwie kolejne legendy Trójki zrezygnowały z pracy i to nie koniec. Bojkot muzyków i już nawet wytwórni muzycznych. No i kandydatura Trzaskowskiego.
Do tego oczywiście kolejny przekaz dnia. Niedźwiecki agent SB, oni wszyscy agenci SB. Mann stary dziad. Matko, jak czytam kto to powtarza, to już tylko smutek pozostaje.

831

assassin napisał/a:

Co do podziału społeczeństwa, on będzie się coraz bardziej pogłębiał i dobrze, bardzo dobrze.

@Lucyfer niby do czego jest Ci potrzebna debata publiczna, tu nie ma o czym gadać i tyle.

I już wiesz dlaczego jestem antydemokratą wink

832 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2020-05-17 14:42:16)

assassin napisał/a:

Teraz wystarczy to samo przełożyć na całą Polskę?

Po wynikach ostatnich wyborów widać, że większość wyborców jest w antyPISie, więc potrzebna jest tylko mobilizacja

assassin napisał/a:

A co w tym dobrego(?), poza wyborami, bo wiadomo, że polaryzacja w wyborach sprzyja kandydatowi większości.

833

Postawa i język, którego Rafał Trzaskowski używa w politycznej debacie, dalekie są od tego, co pokazuje obecna władza. To aż bije po oczach. Kiedy coś mówi, to ja w to wierzę i czuję, że słowa są spójne z tym, co naprawdę myśli, dzięki czemu nie muszę brać na nie poprawki jak stąd do Berlina. Notabene, już kiedy został prezydentem Warszawy pogratulowałam jej mieszkańcom dobrego wyboru i tego, że mają szansę na lokalną normalność. PiS-owi solą w oku był co najmniej od chwili, kiedy 'przegrali' stolicę, więc teraz tym bardziej nie dziwi, że zaczynają się go poważnie obawiać w wyścigu po prezydenturę kraju, zwłaszcza, że wyniki w sondażach rosną, rosną, rosną...
Ten kandydat może nas jeszcze zadziwić, bo choć wielu wydaje się niepozorny, a może nawet nijaki, to w tym spokoju jest siła. 
Debata świetna i coraz bardziej zaczynam wierzyć, że jeszcze możemy mieć dobrego, a przede wszystkim prawego i z mocnym kręgosłupem moralnym prezydenta.

To co chcę teraz napisać, zasadniczo mogłabym sobie darować, ale właściwie nie widzę powodu. Otóż, gdyby zabawić się w wielką politykę i chcieć pokazać jakimi metodami gra PiS, a co ja z kolei usiłowałam naświetlić w kontekście osoby Rafała Trzaskowskiego, to wczorajszy nieprawdziwy, zmanipulowany 'przekaz dnia' w moim przypadku mógłby brzmieć: "Redaktor naczelna Netkobiet sympatyków PiS nazywa robactwem" i hasło na hejt gotowe. Nie ma prawdy, nie ma możliwości obrony, bo temat idzie w świat i żyje własnym życiem. Kto by tam sobie zadał trud, by zajrzeć do pierwotnej treści, a w końcu kłamstwo wielokrotnie powtórzone w pewnym momencie staje się prawdą.
Mieliśmy też doskonały przykład na to, jak szybko niektórzy ulegają takiej prostej manipulacji, bo zamiast sięgnąć do źródła, które tutaj akurat było dosłownie na wyciągnięcie ręki, bezkrytycznie przyjmują wszystko, co słyszą i czytają, a że mózg wyostrzony jest na przyjmowanie informacji, które z określonego powodu są dla nas wygodne, a przy tym nieważne czy w ogóle prawdziwe, to już tego przekazu nie poddaje się żadnej refleksji. Tak właśnie wpływa się na żelazny elektorat PiS.

834

Olinka napisał/a:

Postawa i język, którego Rafał Trzaskowski używa w politycznej debacie, dalekie są od tego, co pokazuje obecna władza.

Miałem trochę o nim napisać ale wystarczy że jest doktorem nauk humanistycznych, włada 5 językami. Najbardziej podoba mi się to że chce zająć się telewizją publiczną<sic>. Przypuszczam że teraz będzie musiał odpierać ataki większe gdy kandydował na prezydenta Warszawy tak że może się spodziewać ostrej jazdy. Co do żelaznego elektoratu to nawet nie chcę mi się pisać. Na razie czekam na oficjalne stanowisko PR Programu 3. Podobno całą winę mają zwalić na Niedźwiedzkiego że manipulował przy liście przebojów ( dlatego zrezygnował). To już któraś wersja oficjalna bo wcześniejsze były że: piosenki nie było jako kandydatki a po udowodnieniu że była że to koledzy Niedzwieckiego grzebali przy niej. Tak więc sztandar PR3 można wyprowadzić. Szkoda bo sam się na liście wychowałem i nie raz podśpiewywaliśmy zamiast "Chcemy być sobą" to "Chcemy bić ZOMO".

835 Ostatnio edytowany przez Snake (2020-05-17 18:58:35)

Janix2 napisał/a:

Miałem trochę o nim napisać ale wystarczy że jest doktorem nauk humanistycznych, włada 5 językami. Najbardziej podoba mi się to że chce zająć się telewizją publiczną<sic>

Ciekawe, w Loży Prasowej od razu naskoczyło na niego za to dwoje dziennikarzy, że jak tak można. Że może to i z mediów publicznych ale dziennikarze, że wolność mediów lol To się nazywa kastowy symetryzm wink
Dziennikarze, dobre sobie... A ten ruch Trzaskowskiego bardzo dobry. Zresztą powtórzył to co najmniej dwukrotnie, dowcipnie, a nawet szelmowsko. To jest ta swoboda w obyciu, o której pisałem. Ruch zaś bardzo dobry, bo on niczego dobrego nie może się po mediach reżimowych spodziewać. Nie musi się im podlizywać. Za to powiedział tym mediom wprost - idziemy po was, już niedługo, kilka tygodni... Człowiek z charakterem czymś takim się nie przejmie ale niejeden szczur zacznie się zastanawiać czy to aby nie pora już opuścić statek? Może lepiej się na razie nie wychylać? Może, może...

Janix2 napisał/a:

Na razie czekam na oficjalne stanowisko PR Programu 3. Podobno całą winę mają zwalić na Niedźwiedzkiego że manipulował przy liście przebojów ( dlatego zrezygnował). To już któraś wersja oficjalna bo wcześniejsze były że: piosenki nie było jako kandydatki a po udowodnieniu że była że to koledzy Niedzwieckiego grzebali przy niej. Tak więc sztandar PR3 można wyprowadzić. Szkoda bo sam się na liście wychowałem i nie raz podśpiewywaliśmy zamiast "Chcemy być sobą" to "Chcemy bić ZOMO".

A co oni mogą? Niedźwiecki ogłosił, że odchodzi właśnie dlatego, że jego oskarżono o manipulacje. Nikt ze współpracowników nie zechciał podpisać się pod wersją, że ktoś, coś manipulował. Do polityków PiS błyskawicznie dotarło jaką świnię podłożyła im durnowata, amatorska nadgorliwość idiotów na dyrektorskich stołkach, których sami tam posadzili. Jak jutro nie polecą dymisje większości zarządu Polskiego Radia i Programu 3, to uznam, że w PiS siedzą jednak głupki. Prezes przecież nie raz pokazywał, że wie kiedy sprawa jest nie do obrony i nie warto bronić matołów, a tej sprawy pijarowo nie są w stanie wygrać. Każdy dzień trwania tej sprawy będzie obciążał PiS i Dudę coraz bardziej. Jedyna nadzieja, że szybkie odcięcie się od matołów pozwoli im twierdzić, że nie ma w PiS zgody na takie praktyki i powtarzanie w każdym wywiadzie, że my proszę jak dbamy o wolność słowa.
Z drugiej strony jak wywalą tych matołów, to patrz wyżej o szczurach medialnych. Niejeden zacznie się zastanawiać podwójnie czy i on nie jest takim, którego można poświęcić zrzucając z wozu...
To się właśnie nazywa potykanie o własne nogi i tak to jest kiedy masz krótką ławkę "profesjonalistów" i obsadzasz co się tylko da idiotami.

836

@Snake, dobrze piszesz. Tylko że oni chyba nie rozumieją że to się jeszcze gorzej na nich odbije niż samowolne wtargnięcie senatora Burego do "suki". Brudziński nazwał Kazika na TT bucem czy jakoś tak podobnie, głos zabrała też Lichocka która zamiast cicho siedzieć obdarowywuje wszystkich pocałunkami śmierci. Trzaskowski ma dużą szansę bo do ludzi zaczyna docierać że dobra zmiana nie mówi prawdy. Za parę miesięcy sytuacja gospodarcza będzie jeszcze mniej ciekawa dlatego rząd tak pędzi aby wybory odbyły się jak najszybciej. Skończy się kasa dla TVP to i wyschnie źródełko przystawkom typu Dorzeczy, niezależna, Salony i inne Frondy.

837

Raczej nie czytam o polskiej polityce. Za słabe nerwy.
Dziś popełniłem błąd. Włączyłem jakąś stronę "informacyjną" i przeżyłem szok. Premier prawie czterdziestomilionowego kraju wydał oświadczenie w sprawie notowania listy przebojów w radio.
Nawet komuna miała więcej godności. Skoro instytucje państwa zajmują się takimi gó...mi to znaczy że państwo przestało istnieć.

838

Nie dziwi mnie  krytyka w loży prasowej, bo Oni są na etapie  na jakim wiele osób było kilkadziesiąt godzin temu: czyli cel nie uświęca środków..:) jednak life is brutal.
A cytując  klasyka: Wersalu już  w tych  wyborach nie będzie smile

839

Lagrange napisał/a:

Dziś popełniłem błąd. Włączyłem jakąś stronę "informacyjną" i przeżyłem szok. Premier prawie czterdziestomilionowego kraju wydał oświadczenie w sprawie notowania listy przebojów w radio.

Bo wygrać miał utwór "Ostry cień mgły" a wygrał Kazik smile

840

Janix2 napisał/a:
Lagrange napisał/a:

Bo wygrać miał utwór "Ostry cień mgły" a wygrał Kazik smile

Nie chodzi o to czy wygrał ten czy tamten. Nie chodzi czy lista była zdjęta, czy stało się z nią cokolwiek innego. Rzecz w tym że premier, jedna z najważniejszych osób w państwie, zajmuje oficjalne stanowisko w sprawie listy przebojów w radio. To może jeszcze kilka słów w sprawie tego czy dobrze sortuję śmieci?

841

Lagrange napisał/a:

Rzecz w tym że premier, jedna z najważniejszych osób w państwie, zajmuje oficjalne stanowisko w sprawie listy przebojów w radio.

Od 5 lat w Polsce, ludzie na takich stanowiskach jak: premier, ministrowie, prezesi i marszałkowie różnych państwowych instytucji - pełnią jedynie fasadową funkcje. Zatem raczej nie ma sensu nazywać ich ważnymi ludźmi w państwie.

842

balin napisał/a:

Od 5 lat w Polsce, ludzie na takich stanowiskach jak: premier, ministrowie, prezesi i marszałkowie różnych państwowych instytucji - pełnią jedynie fasadową funkcje. Zatem raczej nie ma sensu nazywać ich ważnymi ludźmi w państwie.

Na domiar złego wielu Polaków wciąż się oburza na stwierdzenie, że mamy rządy autorytarne. To jest w zasadzie ostatni moment, by to jeszcze bezkrwawo odwrócić.

843

Olinka napisał/a:
balin napisał/a:

Na domiar złego wielu Polaków wciąż się oburza na stwierdzenie, że mamy rządy autorytarne. To jest w zasadzie ostatni moment, by to jeszcze bezkrwawo odwrócić.

Odpowiem może brzydko, ale właśnie w historii Polski za dużo "bezkrwawych" rozwiązań było stosowanych przeciwko przedstawicieli władzy.
Niemniej prawo mamy, jakie mamy, a ono nie pozwala na faktycznie dane przykładu co niektórym.

844

W południe Rafał Trzaskowski przemawiał do nas na konferencji prasowej, a wieczorem miałam go u siebie na rynku, gdzie z kolei odbył się tzw. briefing prasowy. Niestety o tym nie wiedziałam, a spotkanie było otwarte, za to po nim padł komentarz, który pozwolę sobie zacytować: miło posłuchać polityka z wysoką kulturą, inteligentnego i nie wrzeszczącego ze wściekłym wyrazem twarzy. Nic dodać, nic ująć. Polityka nie musi być brudna i pomimo bycia politykiem można zachować klasę.

Trzy godziny wcześniej, ale jednego z drugim chyba nie należy łączyć, mieliśmy półgodzinną akcję publicznego odtwarzania wiadomego utworu Kazika. I jak tu nie kochać tego miasta! big_smile

845

W sumie to mnie trochę dziwi ten entuzjazm związany z kandydowaniem Trzaskowskiego. Ale niechaj wyjdzie, że ja się mylę. Moim zdaniem jednak Trzaskowskiemu będzie niesłychanie ciężko przekonać do siebie elektorat wiejski i z małych miast. I to może przesądzić o zwycięstwie Dudy. Oby tylko była II tura, bo myślę, że bardzo duże znaczenie będą miały bezpośrednie debaty obu kandydatów. Duda w takich sytuacjach nie będzie faworytem i mogą go zejść nerwy. Ale nie ucieknie przed taką konfrontacją.
Ja uważam, że zarówno Kosiniak jak i Hołownia w II turze będą mieli większe szanse przeciwko Dudzie, niż Trzaskowski.

Posty [ 781 do 845 z 2,703 ]

Strony Poprzednia 1 11 12 13 14 15 42 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Wybory prezydenckie 10 maja 2020

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024