ulubione kosmetyki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » ulubione kosmetyki

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 208 ]

66

Odp: ulubione kosmetyki

Jeśli regularnie = ulubiony to teraz mam kilka:
- solny peeling z be Eco
- płyn miceralny z biodermy
- krem na dzień z ziajamed (bo jest lekki)
Niestety jeśli chodzi o żel czy mydło tu sprawa jest skomplikowana, te najczęściej się zmieniają i chyba jeszcze nie trafiłam na to swoje ulubione.

Zobacz podobne tematy :

67

Na wstępie - bardzo mi się podoba to forum - zwłaszcza dział o kosmetykach - mój żywioł - widzę, że mam jeszcze wiele rzeczy do sprawdzenia smile

Co do moich odkryć:
Od lat, a w zasadzie od okresu dojrzewania po 2011 rok borykałam się z problemami natury "trądzikowej" hmm
Parę miesięcy temu w akcie desperacji - w aptece wyszukałam serię "NovaClear" i do dziś już nic innego nie muszę szukać ani sprawdzać smile
Kupiłam najpierw preparat punktowy, ponieważ może nie mam dużo syfków, ale za to parę widocznych - ku mojemu zaskoczeniu poznikały w ciągu tygodnia. Dokupiłam do tego płyn do mycia twarzy i póki co naprawdę mam "święty spokój" hehe smile
Oczywiście przez te wszystkie miesiące zdarzyło się, że wyskoczyła 2 razy w miesiącu jakaś pojedyncza niespodzianka, ale szybko teraz daję radę to świństwo zwalczyć i zapobiec rozprzestrzenianiu się.
Więc jeśli któraś z Was ma podobne problemy, naprawdę polecam spróbować, jeśli nie ktoś nie chce ryzykować to widziałam na fb, że założyli swój "funpage" i można dostać próbkę za darmo, także w zasadzie nic nie ryzykując (ew. uczulenie raczej odpada, bo sama mam alergiczną skórę od urodzenia i od razu "czuję" co mogę a co nie:) )

68

Moje ulubione kosmetyki to:nawilżający żel i mgiełka aloesowa, które świetnie nawilżają przesuszoną skórę, ponadto żel przyśpiesza regenerację i odbudowę skóry oraz bardzo dobrze koi różnorodnego rodzaju podrażnienia.

69

jak już pisałam kiedyś we własnym wątku, który jednak nikogo nie zainteresował wink baza pod cienie z artdeco to dla mnie coś niesamowitego. nie myslałam, że może dawać widoczną różnicę, ale efekt mnie oczarował i została milośc na lata.

widzialam tez kiedyś przegenialny błyszczyk z guerlain, kolezanka go miała, kolor zielony, nie pamiętam nazwy i poluje na niego od jakiegoś czasu. był magiczny smile))

70

A ja ostatnio odkryłam, że kosmetyki firmy Ziaja są odpowiedzią na wszystkie moje potrzeby. Krem naprawdę nawilżają, ładnie pachną, są wydajne, a w dodatku są niedrogie i są wyprodukowane w Polsce!

71

Wpadam w popłoch, gdy w kosmetyczce/na półce w łazience zabraknie:

- wody termalnej (Iwostin)
- wazeliny waniliowej (Flos-lek)
- oliwki wielowitaminowej Ziaja (uwielbiam!)
- pomadki ochronnej Winter Care (Flos-lek)
- maski do włosów Intensywne wygładzanie (Ziaja)

Jestem też strasznie przywiązana do balsamu do ciała z uwzględnieniem potrzeb skóry naczynkowej (również Flos-lek).
Ceny moich ulubionych kosmetyków są niskie, a jakość zadowala mnie bardzo.
W kwestii pielęgnacji stawiam wyłącznie na polskie produkty. smile

72

Witam,
Ja jestem uzależniona od antyperspirantu Vichy 48h (z zieloną nakrętką) oraz od samoopalaczy firmy Fake Bake bez , których teraz nie wyobrażam sobie życia! Ponieważ wakacji nie miałaa dość długo to moja skóra jest biała;-( nic bardziej nieatrakcyjnego. Na salorium nie lubię chodzic bo pozniej skóra śmierdzi no i szkoda  mi skóry bo za parę lat czasu juz nie cofnę...a samoopalacze Fake Bake dają skórze naturalny kolor opalenizny, sąmega łatwe w użyciu (są brązowe wiec odrazu widacz gdzie już się posmarowałyśmy ;-) , nie brudzi ubrań i schodzi bardzo równomiernie.
Byłam kiedyś w Londynie i tam prawie każdy salon świadczy ttaką usługe.

Gorąco polecam!

73

Lubię balsam nivea SOS, świetny jest. zapach, konsystencja, cena, rezultat + firma smile

74

Nie wyobrażam sobie dnia bez: podkład Lirene, płyn micelarny AA i krem do cery naczynkowej na noc SORAYA lub Lirene ;-)

75 Ostatnio edytowany przez Fumiko (2011-11-20 20:38:25)

u mnie dzień bez mojego ulubionego balsamu do rąk o zapachu wanilii to dzień stracony, jest po prostu niesamowity, kupuję sobie balsam marki jericho w sklepie spam który sprzedaje kosmetyki z minerałami z morza martwego i jak dla mnie rewelacja, fajne są też sole do kąpieli jako dodatek i niektóre peelingi!

76

Mam kilka ulubionych kosmetyków które uwielbiam . Szampon i odżywka z firmy Garnier, mydełka z dove także balsamy do ciała z tej wspaniałej firmy. Tuszy i cieni nie używam nie maluję się kocham też perfumy z Oriflame Giordani white gold.

77

lakiery - Diadem.
Cienie do powiek i maskary - Szafir
Kredka i podkłady Caroline's Rose.

Z tym że Caroline's Rose to dosć nowa firma i ciężko o produkty ale na stronce wszystko można obczaić: www.carolines-rose.com

78

a szampony i odżywki do włosów head and shoulders albo syoss.
Garnier z braku laku też może być;)

79

do pielegnacji twarzy- vichy
wlosy- kerastase
zele do mycia ciala oraz balsamy- YR cudownie pachana big_smile
podklad i puder- make up for ever
roz do policzkow i cienie do powiek- dior
tusz do rzes- lancome hypno drama
lakiery-opi

80

Ostatnio zakupiłam żel pod prysznic chyba nowej firmy Original Source - o zapachu czekoladowo miętowym. Bosko pachnie. smile A widziałam, że mają jeszcze dużo innych zapachów - powoli będę je próbowała, P.S. był jeszcze jedne czekoladowy z czymś. smile

81

niki_82 napisał/a:

Ostatnio zakupiłam żel pod prysznic chyba nowej firmy Original Source - o zapachu czekoladowo miętowym. Bosko pachnie. smile A widziałam, że mają jeszcze dużo innych zapachów - powoli będę je próbowała, P.S. był jeszcze jedne czekoladowy z czymś. smile

musze wyprobowac big_smile

82

sisley napisał/a:
niki_82 napisał/a:

musze wyprobowac big_smile

Jeśli lubisz tego rodzaju pachnące kosmetyki, to polecam. smile
Z tych pachnących polecam również Ziaję - też żele pod prysznic - szczególnie ten fioletowy, no ale kakaowy też jest spoko. smile

83

Zakochana jestem w olejku do włosów
Biotique Bhringraj,
krem do twarzy Bio Saffron Dew,
szampon do włosów Bio Henna Leaf
żel do kąpieli Apricot z olejkiem z pestek  moreli i kurkumy smile

84

Ja kiedyś używałam różnych firm, ale teraz istnieje dla mnie jedna- Oriflame i nie wstydzę się tego przyznać. Kosmetyki są super jakości no i nie są drogie. Mam mnóstwo kosmetyków z tej firmy;)

85

Ja akurat nie podzielam tej opinii,ponieważ odnośnie ich kosmetyków,to mam kilka zastrzeżeń. Co prawda nie są drogie i to w sumie jedyny plus,jeżeli chodzi o jakość to niestety pozostawiają wiele do życzenia.

86

Nivea do twarzy,
Garnier do ciała jako balsam!
Rexona jako antyperspirant

Uwielbiam, po eksperymentach stwierdzam, że to najlepsze rozwiązanie....

87 Ostatnio edytowany przez pasikonik (2012-02-05 22:24:32)

Bardzo lubię lakiery z Inglota, balsamy do ciała z Tołpy i podwójny tusz do rzęs z Loreala

88

Kolorowe kosmetyki działają na mnie jak magnes smile Tusze, pomadki, podkłady, to mój świat smile Dobrą promocję wyhaczyłam w połowie kwietnia, gdzie można było dostać błyszczyk MF przy zakupie tuszu. Byleby więcej takich dni smile

89

Nie wiem czy znacie markę Nantes. Ja pokochałam te kosmetyki w sumie od pierwszego zastosowania. Mam emulsje nawilżajacą do twarzy, kremy do rąki i mleczka. Świetne kosmetyki, działające dokładnie tak jak trzeba. Bez obciązania i odpowiednio odżywiające skórę.

90

Mój ulubiony kosmetyk to kajal. Kajal to kredka do oczu, taka mega czarna jak smoła

91

Oj takie kosmetyki to możesz kupić w każdej drogerii.  A ja właśnie cenię sobie takie jak Nantes, które sa bardzo profesjonalne i odpowiadają każdym potrzebom skóry. A można je kupić tylko w gabineach kosmetycznych.

92

W zasadzie nie mam ulubionego kosmetyku- konretnej marki czy rodzaju. Lubie i tusz i kredkę do oczu, ale ostatnimi czasy moim ulubionym kosmetykiem stały się kremy BB- zaoszczedzaja mi czasu i ilości "tapety" na twarzy wink

93 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-10-01 21:22:19)

Rzadko się maluję, ale tak, jeżeli chodzi o kosmetyki o twarzy to raczej Nivea np żęl wash off, dobrze działa na moją cerę, odświeża, tonik z tej serii też, choć przyznam, przy długim stosowaniu trochę mi wysuszyło. Teraz mam Ziaję, ale jest gorzej, więc raczej wrócę do Nivei.
Tusze do rzęs- wiele nie wypróbowałam i używam bardzo rzadko, na większe wyjścia w sumie tylko, ale z tego co widzę, to cenię sobie Maybelline głównie.
Z lakierów to Rimmel, mam też Astor, ale ten Rimmel według mnie jest trwalszy. Nie mówię o konkretnych rodzajach, tylko konkretnie o marce.
Z żeli do ciała, to nie podam jednej marki, bo lubię bardzo różne i raz używam takiego, a raz innego, ostatnio np Dove, o zapachu miodowym bodajże, bardzo przyjemny, piękny zapach, Original Source ma tak piękne zapachy, że ja takich nigdy wcześniej nie wąchałam, ale za to wysusza mi skórę, lubię nawet Niveę.
Do włosów to też różnie, Garnier u mnie się raczej nie sprawdza, mam lecznicy szampon przeciwłupieżowy, ostatnio myję Niveą, nie jest źle, ale nie są długo po nim świeże niestety, niezła dla mnie była chyba Joanna.
Z Garniera nie lubię też antyperspirantu, czuję po nich zapach swojego potu i z tego co zaobserwowałam nie tylko ja, więc dla mnie odpada, wiele negatywnych opinii też czytałam, a poza tym używałam dużo innych i było ok smile Np Lady speed stick i chwaliłam go sobie.

Jako pomadki, to uwielbiam Niveę, niedrogie, a efekt, jak dla mnie świetny! Bebe pomadkę próbowałam, ale dla mnie jest za tłusta, nie lubię tego. Lubię też Neutrogenę, jest świetna na zimę, ale niestety droższa od innych pomadek, jednak naprawdę warto smile

94

Ja bardzo lubie kosmetyki Oriflame. W sumie tak sie przyzwyczaiłam ze kupuje tylko takie. Nie kupuje w tradycyjnych drogeriach, poniewaz mam wrazenie ze te wszystkie kremy sa dokładnie takie same.Tylko rózni je nazwa firmy.

95

moim hitem jest ostatnio eyeliner z Wibo, za ta cenę jest jak dla mnie świetny, bo trzyma się cały dzień, a miałam już i droższe kosmetyki tego typu i teraz uważam, że to stracone pieniądze. Dobry był tylko jeszcze z firmy bonquries (nie wiem jak to się pisze ;P) ale kosztował jakieś straszne pieniądze.

96

Moje ulubione kosmetyki to te naturalne smile czyli  mineralne, albo te na bazie składników naturalnych.

97 Ostatnio edytowany przez Agatka (2012-10-22 12:52:11)

Moje ulubione kosmetyki, to te naturalne. A ulubione perfumy to te z spam Mają fajną cenę, są na prawdę intensywne i długo się utrzymują.

98

Moimi ulubionymi kosmetykami są te firmy Melaleuca na bazie olejku herbacianego, które można zakupić w ich sklepie online,
ja używam serii trądzikowej i widzę zdecydowaną poprawę stanu skóry tak więc ktoś ma podobne dolegliwości to polecam ;-)

99 Ostatnio edytowany przez yessa (2012-10-22 18:55:02)

Moje ulubione kosmetyki to:
- fluid Revlon Color Stay,
- puder w kamieniu Vipera,
- krem wyszczuplający Eveline Slim Extreme 3D,
- żel do mycia twarzy Ivostin Purritin,
...i to by było chyba na tyle z tych ulubionych, których używam właściwie przez cały czas smile

100

Jeśli miałabym wybrać jeden to byłaby to maść z witaminą C, którą stosuje do wszystkiego smile

101

ja mam swoj typ, jak juz kiedys wspominalam w innym temacie, lubie kosmetyki z oriflame, bo chyba tylko od nich nie mam uczulenia (a niestety mam sklonnosci alergiczne).  Jeszcze nie mialam z tej firmy perfum, ale moze kiedys sie skusze.

102

A ja jednak własnie jestem bardziej za tymi ekskluzywnymi bo one maja i lepsze działanie i naprawde są bardzo skuteczne. Oczywiście cena może troszkę przerażać, ale płacimy na pewno za jakośc.

103 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-01-21 10:15:03)

A ja chciałabym podzielić sie z Wami moją opinią na temat kosmetyków naturalnych i ekologicznych. Używam ich juz od jakiegoś czasu i jestem mega zadowolona. Kiedyś nie wierzyłam w ich skuteczność a okazuję sie, ze działają bez zarzuty. Naprawdę skutecznie oddziaływują na naszą cerę. Mam swoją ulubioną markę, która posiada rzetelne ekologiczne certyfikaty, a jej sklad oparty jest na rokitniku. Naprawdę rewalacja. Firma nazywa się Bio2You. Oczywiście staram sie probować różnych, ale na razie te najbardziej przypadły mi do gustu. Następne które wypróbuję to kosmetyki firmy Lavera. Czy ktoś z was je używał? Zazwyczaj robię zakupy w fajnym sklepiku internetowym spam, mają dość atrakyjne ceny i naprawdę duży wybór, a dbają o to, aby wszystkie ich produkty mialy certyfikaty. Podoba mi się równiez to, że do paczki dokładają mi roznego rodzaju próbki kosmetyków i nie musze potem kupować w ciemno.
Okazuje sie zresztą,ze te kosmetyki konwencjonalne, które używamy na codzień mają w sobie tyle szkodliwych składników, że naprawdę warto spróbować czegos co nie wpływa negatywnie na nasz organizm, a działa skutecznie. Co ważne, te kosmetyki są bardziej wydajne, starczają mi na dłużej niż te które kiedyś kupowałam. Początkowo trochę odstraszały mnie ceny, ale i tak nie wydaję więcej, bo te moge używać o wiele dłużej.
Co sądzicie o takich kosmetykach?

104

Jestem kosmetyczką smile. Do demakijażu polecam Wam dziewczyny kosmetyki z serii Ziaja. Można je kupić w każdej aptece oraz w prawie każdym markecie. Są bardzo tanie i delikatne.
Płyn micelarny-około 6zł ;
Tonik BIO- około 5zł ;
Mleczko do demakijażu- około 7zł.
Polecam także kremy z tej firmy (np masło kakaowe lub krem z oliwek) - duży 200ml około 13zł; mały 50ml około 4zł.
Szampon który używam to Dave repair therapy 2in1 jasno niebieski, za duży 350ml można spodziewać się ceny około 13,5zł.
Świetny brązer którego używam od lat: Pervecta-do cery śniadej około 12,5zł.
Jedwab do włosów- NATURA Silk- 10zł.
Żel pod prysznic Adidas fruity rhythhm (różowy)- około 10zł.
Antyperspirant w kulce, sprey i sztywcie- po 11zł za sztukę.
Krem BB z garniera jako bazę pod podkład lub podkład (zależy czy idę do klubu, czy na zakupy)- około 16zł.
Kremy na noc to Temple Active NOC-Loreal oraz Regenerujący krem na NOC-Nivea (używam ich na zmianę, nivea tylko po ciężkim dniu). cena około 16zł za sztukę.
Krem na dzień to Temple Active DZIEŃ-Loreal cena około 16zł,

Polecam również branie tabletek Bellisy oraz Vitapilu. Nadają włosom i paznokciom piękny zdrowy wygląd.
Warto smarować cienie pod oczami witaminą A w maści. W każdej aptece około 3zł. Redukuję natychmiast po zastosowaniu zmęczenie i worki pod oczami, dobrze działa również na zmarszczki po dłuższym stosowaniu (witami A to większość tajemnic i cichych sztuczek salonów kosmetycznych).

Kosmetyki kolorowe takie jak cienie- firma F&F oraz Golden Rose w cenie od 16zł do 29zł, ale są super wydajne!
Tusz do rzęs Maybeline, pogrubiający, jasno niebieskie opakowanie- 15zł.
Podkład Lirene-odcień Beżowy 25zł.
Lakiery do paznokci Golden Rose około 5zł.

Nie jestem w stanie określić wydajności ponieważ nie wszystkich kosmetyków używam na codzień.   

Mam nadzieję, że pomogłam. POZDRAWIAM!.

105

A czy często kupujecie kosmetyki w internecie ? Macie swój sprawdzony taki kosmetyczny sklep ?

106 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-08-05 16:55:02)

Mam swój ulubiony balsam- balsam z palmers. Nie używam innego. Zawsze kupuję ten w dobrej aptece i jeszcze nigdy się na nim nie zawiodłam.

107

a moim ulubionym "kosmetykiem" jest olejek do kąpieli Decubal zawiera rumianek, witaminę E ,olejek Jojoba skóra po kąpieli jest bardzo delikatna i nawilżona i oczywiście pachnąca.

108

Ostatnio moim ulubionym kosmetykiem jest serum do rzęs L'biotica bo dzięki niemu mam w końcu ładne rzęsy. Dotąd były przerzedzone i jasne na końcach. Teraz się przyciemniły i urosły.

109

Puder sypki Manhattan i tusz do rzęs z Bell:)

110

podkład revlon colour stay
krem do rąk z masłem shea The Secret Soap Store
tusz maybelline czerwony
szampon ellseve
szminka kobo
olejek arganowy

111

Moim ulubionym kosmetykiem jest chyba masło kakaowe z Ziaji. Stosuję go od lat, nie dostałam nigdy żadnego uczulenia, moja skóra jest idealnie nawilżona, pięknie pachnie i nadaje skórze fajny połysk. Dodatkową zaletą jest bardzo niska cena, dziewczyny polecam smile

112

Natalko chyba muszę sobie je kupić smile
Moim ulubionym kosmetykiem jest balsam do ciała . Nie ma to jak ładnie nawilżona i pachnąca skóra

113

Od niedawna krem phenome oil-control. Najpierw dostałam kilka próbek, testowałam, ale ten mi najbardziej przypadł do gustu. Ma ładny zapach i bardzo lekką konsystencję. Dobrze się rozprowadza i szybko wchłania. Jest idealny jako krem na dzień, pod makijaż i na noc. Fajnie nawilża, wygłasza i matuje cerę. Zawiera wody roślinne, olejki, ekstrakty, 99% naturalnych organicznych składników, a zero parabenów, sls i innej chemii.

114

jesli o mnie chodzi to podklad Revlon Colorstay, balsam do ciala Neutrogena, zel do mycia ciala Dove Creme Mousse, no i maseczka do twarzy Perfekta Koktajlowa Maseczka S.O.S. - to moje numery 1 smile

115

Osobiście stosuję kosmetyki marki Rituals. Kosmetyki organiczne , świetnie działają na skórę. Mogła bym polecić prawie wszystkie produkty ale jednym , który się wyróżnia najbardziej to body cream - Magic Touch- Cherry blossom & Rice milk. Bardzo dobrze nawilża skórę , fajna konstystencja i przed wszystkim przyjemny zapach pozostający długo na skórze:).

116

yacha napisał/a:

Od niedawna krem phenome oil-control. Najpierw dostałam kilka próbek, testowałam, ale ten mi najbardziej przypadł do gustu. Ma ładny zapach i bardzo lekką konsystencję. Dobrze się rozprowadza i szybko wchłania. Jest idealny jako krem na dzień, pod makijaż i na noc. Fajnie nawilża, wygłasza i matuje cerę. Zawiera wody roślinne, olejki, ekstrakty, 99% naturalnych organicznych składników, a zero parabenów, sls i innej chemii.

Czytałam o tych kosmetykach w internecie i szczerze mówiąc chętnie bym spróbowała jak działają, bo mam ciągle problemy z cerą, a właścicielki mieszanej bardzo sobie chwalą. Gdzie można dostać takie próbki? Płaci się za nie coś?

117

Do zestawu moich ulubionych kosmetyków dołączył ostatnio krem nawilżający Chaber. Poleciła mi go koleżanka, więc kupiłam na spróbowanie bo był niedrogi. Okazał się strzałem w dziesiątkę big_smile . Nie uczulił mnie i bardzo dobrze nawilża skórę, Jestem z niego bardzo zadowolona smile

http://www.goldmax.pl/images/thumbnails/uroda_kp_chaber50.jpg.thumb_150x90.jpg

118

Trudno powiedzieć, że to mój lubiony kosmetyk, bo rozumiem, że ulubiony to taki z którym się nie rozstajemy i używamy go od dłuższego czasu. :)Ale mogę napisać o takim który uważam za  najbardziej skuteczny i taki, który bardzo pozytywnie mnie zaskoczył i zdecydowanie go polecam. To aktywna kuracja wyszczuplająco-antycellulitowa Dermiki z serii Passione Body. Żaden krem, balsam, ani serum, / bo stosowałam różne/, nie dorasta tej kuracji do pięt i nie może się z nią równać. Bardzo duża, mogę powiedzieć, że mega duża poprawa. Mój cellulit jest zdecydowanie mniejszy. Jestem super zadowolona. Więc w tym sensie to zdecydowanie mój ulubiony kosmetyk- pogromca pomarańczowej skórki smile

119

Jesli chodzi o kosmetyki to ja własnie mam swoje ulubione ale wybieram takie z kwasem hialuronowym. Po prostu mam fioła jesli chodzi o ten składnik smile

120

A ja w międzyczasie dowiedziałam się, jak to jest z tymi próbkami. Pomyślałam, że Wam napiszę, bo to przydatna informacja. Zatem - próbki można dostać bezpłatnie w salonie Phenome. Przy okazji porozmawiałam sobie z miłą Panią, która pomogła mi wybrać coś odpowiedniego dla mnie, nałożyła mi też na miejscu maseczkę smile Bo tam jest taki przyjemny kącik kosmetyczny, gdzie można sobie próbować różnych rzeczy. Tak więc wróciłam do domku z próbkami i muszę Wam powiedzieć, że są bardzo wydajne smile Tak wyglądają <fotka>

121 Ostatnio edytowany przez Olinka (2014-01-03 19:39:56)

moim od nie dawna ulubionym peelingiem do ciała jest cukrowy, odżywczy z spam o zapachu cynamonu. Jestem maniaczką;D

122

Perfumy "Daisy " Marc Jacobs - uwielbiam smile
i kremowe mydło pod prysznic z Zaji o zapachu pomarańczy - bardzo intensywny zapach smile
Podkład z Kobo , trwale matujacy smile

123

mój ulubiony tusz używam od jakiś 12 lat.. w Rossmanie zawsze go znajdę, wiem, jaka tubka (taka króciutka), ale firmy za nic nie pamietam.. Mam z natury długie rzęsy, a on pięknie podkreśla i delikatnie wydłuża, raczej wysmuklając i uwydatniając rzęsy. Sam fakt, że od conajmniej 12 lat się trzyma, gdzie już tysiąc nowych technologii jest.. To taki na co dzień. Na wieczór uwielbiam Telescopic Loreala (koszt. ok. 60 zł), kiedyś kupiłam Heleny Rubinstain, i zapytałam koleżankę, czy widać, że mam na rzęsach jakieś 200 zł. Wyśmiała mnie;) I miała rację.. Tusz jest dla mnie ważny, bo większość wydłużających skleja rzęsy.. A ja mam już naturalnie długie i wywinięte, więc muszę uważać, żeby nie wyszedł ekfekt posklejanych, obklejonych rzę.. bardzo polubiłam BB Garniera, świetnie kryje, jest lekki, naturalny.. Ale od pewnego czasu oczy mi łzawią od tego kremu. I od tego momentu żadnego BB nie mogę dobrać.. Może coś polecicie? powiem tylko, że mam bardzo jasną cerę. Jak córka młynarza prawie;)smile

a poza tym mam niezłego fioła na punkcie balsamów.. jedyne, które mi nie podchodzą, to te z ziajii..

124

A, i zawsze podziwiałam gęste włosy jednej z osób w moim otoczeniu. Okazało się, że.. od lat używa tylko szamponu Biały jeleń. Kupiłam. Używam od kilku butelek, i z czystym sumieniem moe powiedzieć, że wszystkie pantimy, garniery i elsevy sie chowają!

125

może jestem tradycyjna, ale do ciała przepadam za kosmetykami z GARNIER, szczególnie seria czerwona do nawilżania. Dla mnie rewelacja smile Do twarzy firma AA, a do rąk kremy z firmy BYPHASSE z masłęm Shea&B5 , szczególnie, że na necie można je znaleźć w niezłych cenach big_smile

126

Werka93 napisał/a:

może jestem tradycyjna, ale do ciała przepadam za kosmetykami z GARNIER, szczególnie seria czerwona do nawilżania. Dla mnie rewelacja smile Do twarzy firma AA, a do rąk kremy z firmy BYPHASSE z masłęm Shea&B5 , szczególnie, że na necie można je znaleźć w niezłych cenach big_smile

Też lubię ten czerwony balsam Garniera do nawilżania smile Innych z serii nie używałam, ale podejrzewam, że też są dobre smile

127

truskaweczka19 napisał/a:
Werka93 napisał/a:

Też lubię ten czerwony balsam Garniera do nawilżania smile Innych z serii nie używałam, ale podejrzewam, że też są dobre smile

Tak, żółta (ujędrniająca) też jest w porządku, bo testowałam. Ale np. kosmetykom do twarzy z Garnier już bym nie zaufała.

128

Omg, kilka dni temu kupiłam na próbę olejek pod prysznic firmy Eucerin (w sumie pewnie nieistotne, czy to Eucerin, czy inna firma) i muszę przyznać, że jestem zachwycona! Skóra jest gładka i miękka jak u małego dziecka big_smile Chyba już nigdy więcej nie kupię żelu pod prysznic, od teraz tylko olejki big_smile

129

bluepearl, a jakie próbki dostałaś? coś już kupiłaś? Ja ostatnio zainwestowałam w ujędrniający olejek przeciw rozstępom, nie ukrywam, że wiążę z nim duże nadzieje wink Rozstępów wolałabym nie mieć, na rynku kosmetyków masa, a jakoś cieżko im zaufać wink Nie chcę też używać nie wiadomo czego, a tutaj jednak sama natura, więc i dziecku nie zaszkodzi wink

130

Próbki są darmowe, dostaniesz je w ich sklepach. Na pewno też na miejscu spokojnie możesz wypróbować część kosmetyków, bo mają świetnie zapotrzone testing-bary. Konsultantki doradzą Ci też w jakim kierunku iść, co dla Twojej cery będzie najlepsze, na jaką linię warto się zdecydować. A jeśli chodzi o próbki to tak wygląda cały zestaw, który dostałam:
https://lh5.googleusercontent.com/-5LSAWVJPqz8/Und8GPpRQ5I/AAAAAAAADts/Mr77Lry0yeM/s512/CAM00492.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-BPFYm2TQDUQ/Und8EQCo-II/AAAAAAAADtk/XYTJHBkLAHw/s640/CAM00491.jpg

Posty [ 66 do 130 z 208 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » ulubione kosmetyki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024