Jaką mam cerę? Jakich kosmetyków powinnam używać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Jaką mam cerę? Jakich kosmetyków powinnam używać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1 Ostatnio edytowany przez mamba (2010-04-30 21:15:29)

Temat: Jaką mam cerę? Jakich kosmetyków powinnam używać?

Cześć dziewczyny.
Mam problem ze swoją cerą. Trądziku prawie nie ma, raz na jakiś czas robi mi się taka bulwa, która wychodzi ale to naprawdę rzadko. A tak to pojawiają się takie jakby puste krosteczki, które podczas nocy schodzą. Cera świeci się na czole, policzkach i nosie, jednak kosmetyki do cery tłustej działają na mnie źle - twarz staje się wręcz przesuszona.
Jakich kosmetyków powinnam używać? Do cery normalnej i mieszanej? Czy może do cery suchej i wrażliwej? A może dalej zostać przy kosmetykach do cery tłustej...? Zależy mi na tym żeby nadal utrzymać twarz w dobrym stanie bez wyprysków.
Byłabym wdzięczna za odpowiedź smile.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jaką mam cerę? Jakich kosmetyków powinnam używać?

Z tego co piszesz, masz cerę mieszaną. Charakteryzuje się ona tym, że "świeci" się w tzw. strefie T (czoło, nos, broda). Używaj kosmetyków do cery mieszanej i suchej (potrzebuje ona odpowiedniego nawilżenia). Stosuj toniki bezalkoholowe, do zmywania makijażu używaj mleczka albo żelu i unikaj "twardej" wody.

Umieć żyć to najrzadziej spotykana umiejętność na świecie.

Oscar Wilde

3

Dzięki za odpowiedź smile.
A z tą wodą to fakt, muszę używać wody termalnej w sprayu, bo jak myję buzię taką wodą z kranu to zaraz mam podrażnienia.

4

Tylko uwaga na niektóre wody - ja po wodzie termalnej avene miałam twarz niemalże spaloną. Miałam takie czerwone plamy, jakbym przypaliła się żelazkiem i w następne dni zeszła mi skóra z tych miejsc. Ale co zdarzyło się mojej wrażliwej skórze, nie musi stać się tobie smile Zrób sobie najpierw jakiś test w mniejszym miejscu.

5

Mi pomógł żel nivea regularnie stosowany 2x dziennie.

"...w grzywie wiatr, a w kopytach magia..."
Zdolniacha
Napaleniec
Spryciarz smile

6

kircke napisał/a:

Tylko uwaga na niektóre wody - ja po wodzie termalnej avene miałam twarz niemalże spaloną. Miałam takie czerwone plamy, jakbym przypaliła się żelazkiem i w następne dni zeszła mi skóra z tych miejsc. Ale co zdarzyło się mojej wrażliwej skórze, nie musi stać się tobie smile Zrób sobie najpierw jakiś test w mniejszym miejscu.

yikes To masakra.
Ja używałam tylko jednej, z Ivostinu. I powiem szczerze, że jest naprawdę fajna.

7 Ostatnio edytowany przez koska (2010-06-25 16:26:41)

ja mam podobny problem, tylko mam trochę więcej krostek i wągrów i tak samo "świece" sie. nie wiem jak mam sie tego pozbyć. trwa to już dość długo, chyba od końca podstawówki. stosowałam już dużo rożnych środków i kosmetyków i leków i nic. Nie stać mnie na zabiegi kosmetyczne i na drogie kosmetyki, możecie polecić mi jakieś tańsze i skuteczne. słyszałam że dobry jest fluid mineralny matujący, ale nie stosowałam.

a jeszcze jedno czy może mi sie skóra świecić od tego że mam włosy przetłuszczone??
bo mi sie strasznie szybko przetłuszczają na drugi dzień już są troche przetłuszczone. w dzień umycia skóre mam nawet mało świecącą.

jak się malować z taką cerą?? i jak o nią dbać

8

Ja niestety, a może stety mam mieszaną skórę i wiem jak to jest z tym świeceniem. Moja kosmetyczka poleciła mi stosowanie kremów z kwasem hialuronowym dla cery mieszanej, dodatkowo nawilżać organizm od wewnątrz. Kupiłam sobie rewelacyjne tabletki, niedrogie a bardzo skuteczne, relastan. Jak się maluję to po wchłonięciu kremu nakładam podkład, później matuję pudrem mineralnym i nakładam puder brązujący i naprawdę się długo nie świecę. W ciągu dnia stosuję chusteczki matujące inglot, które pięknie wchłania sebum. Skóra pod oczami jest sucha i szybko powstają zmarszczki. Relastan fajnie je wygładził :-)

9

hm... mam podobny problem wink ja z kolei używam kremu AA nawilżająco- normalizującego. jest w porządku, z pewnością lepszy niż do cery tłustej i wgl ale czy jest skuteczny na 100 proc?? nie powiedziałabym. ale każdy chyba indywidualnie sobie raczej dobiera wink

10 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-05-24 15:06:43)

znalazłam stronke a artykulem o typach skor, jak dalej nie wiesz, to sobie poczytaj może link usunięty  ja doskonale wiem, że  mam suchą i naczynkową, ale to wcale nie ułatwia życia hmm

Wstawianie linków do stron internetowych, adresów stron jest sprzeczne z regulaminem forum.

11

mamba napisał/a:

Cześć dziewczyny.
Mam problem ze swoją cerą. Trądziku prawie nie ma, raz na jakiś czas robi mi się taka bulwa, która wychodzi ale to naprawdę rzadko. A tak to pojawiają się takie jakby puste krosteczki, które podczas nocy schodzą. Cera świeci się na czole, policzkach i nosie, jednak kosmetyki do cery tłustej działają na mnie źle - twarz staje się wręcz przesuszona.
Jakich kosmetyków powinnam używać? Do cery normalnej i mieszanej? Czy może do cery suchej i wrażliwej? A może dalej zostać przy kosmetykach do cery tłustej...? Zależy mi na tym żeby nadal utrzymać twarz w dobrym stanie bez wyprysków.
Byłabym wdzięczna za odpowiedź smile.

mam ten sam problem co Ty i chyba wlasnie go rozwiazuje powoli wink to cera mieszana.. jestem wierna firmie Ziaja i nie żaluje. uzywam: mleczka ogórkowego do demakijażu (cera mieszana), potem przemywam twarz tonikiem rumiankowym (kazdy rodzaj cery) i mi bardzo odswieza to skórę, a na koniec nakladam lekki nawilżający krem ogórkowy (cera mieszana), ktory ani nie wysusza ani nie powoduje świecenia - jestem zadowolona smile a ceny sa śmieszne smile

12

Skoro forumowiczki stwierdziły, że masz cerę mieszaną, musisz używać kosmetyków dedykowanych właśnie dla takiej cery. Polecić Ci mogę krem balansujący. Przywraca równowagę skórze mieszanej.

13

u mnie cera jest strasznie przesuszona, muszę nawilązających kosmetyków uzywać, stosuje dermaveel i czasami w torebce mam jeszcze zwykły krem nivea ale to już na wszelki wypadek.
Kiedyś miałam mieszaną i wcześniej tłustą to mi nie raz makijaż potrafił się rozpłynąć.. nigdy nie dogodzi zawsze cos trzeba bedzie majstrowac przy skórze sad

14 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2015-09-25 12:05:49)

Ja aby nawilżyć moją skórę (też mam problem z przesuszoną) stosuję zazwyczaj ten kosmetyk - [tu był niedozwolony link] - podoba mi się, bo jest delikatny, tak fajnie delikatnie odświeżający.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Jaką mam cerę? Jakich kosmetyków powinnam używać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021