Znajomosc z Arabem. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Znajomosc z Arabem.

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 85 z 85 ]

66 Ostatnio edytowany przez Burzowy (2019-02-28 22:18:24)

Odp: Znajomosc z Arabem.

Salomonka pewnie dlatego, że wg amerykańskich badań Polska jest najbezpieczniejszym krajem do życia dla kobiet w całej Europie (i ogólnie jednym z lepszych do życia, za to jednym z gorszych dla mężczyzn)? Pewnie dlatego, że rejony arabskie są jednymi z najgorszych pod tym względem? Tylko z jakiegoś powodu drobna niedogodność tutaj w kraju potrafi kobietę uwierać niebywale, by walka o życie u śniadych książąt wrażenia na niej nie robiła...

@niepodobna Jak w złych miejscach, wystarczy zobaczyć jak niewielu z nich próbuje jakkolwiek kontynuować swoją edukację po High School.

Zobacz podobne tematy :

67

Burzowy napisał/a:

Salomonka pewnie dlatego, że wg amerykańskich badań Polska jest najbezpieczniejszym krajem do życia dla kobiet w całej Europie (i ogólnie jednym z lepszych do życia, za to jednym z gorszych dla mężczyzn)? Pewnie dlatego, że rejony arabskie są jednymi z najgorszych pod tym względem? Tylko z jakiegoś powodu drobna niedogodność tutaj w kraju potrafi kobietę uwierać niebywale, by walka o życie u śniadych książąt wrażenia na niej nie robiła...

@niepodobna Jak w złych miejscach, wystarczy zobaczyć jak niewielu z nich próbuje jakkolwiek kontynuować swoją edukację po High School.

Nieżle mnie ubawiłeś Burzowy:) Akurat mam bardzo bliską rodzinę w USA, Kalifornia, dokładnie Los Angeles... i bywam tam często.
Dajcie juz spokoj! Jak ktos się urodzi chamem, to nim będzie nawet w Wersalu. A Arab n ie musi być prymitywem, bo znam ich chocby z wykonywanego teraz zawodu i bardzo ich szanuję.
Teraz jestem w związku z Niemcem, ale mamy jako para znajomych Arabów i jest całkmiem dobrze.

68

Salomonka napisał/a:

Dajcie juz spokoj! Jak ktos się urodzi chamem, to nim będzie nawet w Wersalu. A Arab n ie musi być prymitywem, bo znam ich chocby z wykonywanego teraz zawodu i bardzo ich szanuję.

Chodzi o prawdopodobieństwo. U nas naucza się, żeby kobiety szanować a mimo to trafi się cham. U arabów naucza się w koranie, że za brak seksu kobietę można pobić lub wychłostać. Prawdopodobieństwo znalezienia chama w Polsce, jest jak prawdopodobieństwo znalezienia araba, który nie będzie chamem.

69

Mystery_ napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Chodzi o prawdopodobieństwo. U nas naucza się, żeby kobiety szanować a mimo to trafi się cham. U arabów naucza się w koranie, że za brak seksu kobietę można pobić lub wychłostać. Prawdopodobieństwo znalezienia chama w Polsce, jest jak prawdopodobieństwo znalezienia araba, który nie będzie chamem.

Wystarczy fora poczytać:) Tylu tu szanujących kobiety, że ja wysiadam smile

70

Poczytaj tutaj: https://www.netkobiety.pl/t48259.html jak dwoje europejczyków pojechało do Arabii Saudyjskiej, ona nie mogła sama wyjśc, musiał tylko z kolegą chodzić.

71

Salomonka napisał/a:
Mystery_ napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Proponuje zacząć czytać, ze zrozumieniem.

72

Mystery_ napisał/a:
Salomonka napisał/a:
Mystery_ napisał/a:

Proponuje zacząć czytać, ze zrozumieniem.

I wzajemnie:)

73

To nie chodzi o to że on jest oszustem . Oni mają inną mentalność inną kulturę . Nigdy nie możesz zgodzić się na wyjazd do jego kraju bo tam całą rodziną i otoczenie zmusi to do tego by traktował Cię tak jak ich kobiety . Problem polega na tym że my jesteśmy inaczej wychowywane oczekujemy równouprawnienia "szacunku " tego mu tam robić po prostu nie wolno ich kobiety są od dziecka uczone uległości mają wpisane że to mężczyzna podejmuje wszelkie decyzje . My nie odnajdziemy się w ich kulturze dlatego kobieta która chce związać się z Arabem nigdy nie może jechać do jego kraju muszą żyć tu

74

Joanna 16.07 napisał/a:

To nie chodzi o to że on jest oszustem . Oni mają inną mentalność inną kulturę . Nigdy nie możesz zgodzić się na wyjazd do jego kraju bo tam całą rodziną i otoczenie zmusi to do tego by traktował Cię tak jak ich kobiety . Problem polega na tym że my jesteśmy inaczej wychowywane oczekujemy równouprawnienia "szacunku " tego mu tam robić po prostu nie wolno ich kobiety są od dziecka uczone uległości mają wpisane że to mężczyzna podejmuje wszelkie decyzje . My nie odnajdziemy się w ich kulturze dlatego kobieta która chce związać się z Arabem nigdy nie może jechać do jego kraju muszą żyć tu

Litości.. Mói przyjaciele jeżdżą cały czas; Niemcy -  Palestyna.. Mój przyjaciel Shaban i przyjaciólka Marion wciąż są raz w Niemczech, raz w Palestynie. Shaban często się śmieje, że gdzieś zabiera swój "babiniec". W tym związku to na pewno Marion gra pierwsze skrzypce i rządzi, bo znam ich.

75

Salomonka Ty nie do końca ogarniasz co się do Ciebie pisze, bo ktoś o jednym, Ty o drugim... już pominę to co było wyżej, ale nikt nie napisał, że nie ma w miarę normalnych arabskich rodzin. Są ludzie z różnych rejonów świata o różnych poglądach, sam takich znam. Chociaż gwarantuje Ci, że i u arabskich zeuropeizowanych mężczyzn kobieta nie ma aż takiej wolności jak Ci się wydaje, bo to jest na zasadzie "jak jest dobrze, to jest dobrze". Ci ludzie nie mają nic wspólnego z tymi, którzy przyjeżdżają na łowy do nas po paszport albo po "łatwe kobiety" (to cytat z jednego). Twoje wypieranie rzeczywistości byle pojechać po Polakach i pokazać jacy są beznadziejny, bo wybrałaś sobie akurat jakiegoś patusa jest wręcz absurdalne.

76

Burzowy napisał/a:

Salomonka Ty nie do końca ogarniasz co się do Ciebie pisze, bo ktoś o jednym, Ty o drugim... już pominę to co było wyżej, ale nikt nie napisał, że nie ma w miarę normalnych arabskich rodzin. Są ludzie z różnych rejonów świata o różnych poglądach, sam takich znam. Chociaż gwarantuje Ci, że i u arabskich zeuropeizowanych mężczyzn kobieta nie ma aż takiej wolności jak Ci się wydaje, bo to jest na zasadzie "jak jest dobrze, to jest dobrze". Ci ludzie nie mają nic wspólnego z tymi, którzy przyjeżdżają na łowy do nas po paszport albo po "łatwe kobiety" (to cytat z jednego). Twoje wypieranie rzeczywistości byle pojechać po Polakach i pokazać jacy są beznadziejny, bo wybrałaś sobie akurat jakiegoś patusa jest wręcz absurdalne.

Wypieram rzeczywistość? Aleś mnie ubawil!!
Może przeżyj to co ja, a potrem pogadamy o rzeczywistości.

Cyt:
"Chociaż gwarantuje Ci, że i u arabskich zeuropeizowanych mężczyzn kobieta nie ma aż takiej wolności jak Ci się wydaje, bo to jest na zasadzie "jak jest dobrze, to jest dobrze".

A znasz inne takie rodziny? Bo ja nie znam.

W ogóle ze śmiechu się duszę i nie moge teraz pisać:) smile smile
Co to znaczy "patusa?" To znowu jakas polska nazwa kogoś gorszego? Jestem z Niemcem i nie rozumiem slowa "patus"

77

Ajajaj. Legendy, legendy. Każdy kraj ma ludzi za których może się wstydzić. Polska słynie z fałszerstwa. Polscy Panowie nie cieszą się braniem, gdyż stereotyp jest taki, że pije i bije (służby socjalne dobrze wiedzą o co chodzi). Rozmawiałam z angielskim pracownikiem socjalnym, który powiedział „wiem, że w Polsce jest kultura bicia kobiet przez mężczyzn ale tutaj jest to surowo zabronione”. I jak sobie o tym pomyślałam... hej, faktycznie.
Druga sprawa, Angielki są cenione za urodę w krajach nie tylko azjatyckich ale i europejskich. Grube, brzydkie i bezzębne też są. Wiadomo. Ale jest mnóstwo pięknych kobiet w UK.
Trzecia sprawa. Rodziny muzułmańskie, zwykłe rodziny żyjące jeszcze starą tradycją. Nie dotyczy to już tak mocno młodszych pokoleń, gdzie kobiety, chociaż zakrywają włosy (w wiele już nawet tego nie robi, choćby pokolenie milenium odchodzi od tego w dużym stopniu) to jednak studiują a choćby i medycynę a o swoich mężach mówią z maślanymi oczami. Znam takich sporo. Zwykli mężczyźni (nie mówimy o szejkach) stawiają sobie za honor tzw „provide to family”, w skrócie zarabiać na rodzinę i często nie chcą by kobieta pracowała. Ale kobiety i tak pracują. Wystarczy się rozejrzeć. Te kobiety pracują w różnych miejscach, są zadbane i wyedukowane.
Czwarta... mam Koran w swojej biblioteczce, wraz z Biblią i innymi księgarni religijnymi innych wyznań. Możemy podyskutować co tam jest napisane wink
Jeśli chodzi o wielość żon, to były czasy, gdy mężczyźni ginęli na wojnie masowo i wdowy po takich mężczyznach mogły być przygarnięte (za zgodą pierwszej żony), o ile mężczyznę takiego było na to stać. Wracając do Bibli, tam córki spały z ojcem aby począć potomstwo. No i ja bym tu mogła długo dyskutować, która księga ma bardziej gorszące treści. W Koranie występuje również Jezus jako jeden z najznakomitszych mesjaszy Boga (Allah oznacza Bóg, również dla chrześcijan arabskich). A o biciu żony niedobrej Biblia nie pisze? Łahahaha.... łahaha.... łaaa... eeee... Legendy, legendy. Koran pisze o kobietach przepiękne rzeczy. Czemu o tym nikt nie wspomina? Bez sensu.

78 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-03-01 14:22:13)

Koran można czytać, jak komu wygodnie. Pełen jest niejasności, przenośni, niedomówień, choćby tych wynikających z samej specyfiki języka. Dlatego tez czytanie koranu w przekładzie mija się z celem. Obrońcy islamu twierdza, że jest religią pokoju (np. nieregulaminowy link. org). Inni interpretują go jak im wygodnie, tj. by uzasadnić przemoc, kłamstwo, zacofanie i ciemnotę intelektualną oraz obyczajową. Arabowie dali nam matematykę, medycynę, astrologię. To byli światli, uczeni i mądrzy ludzie. Do VI-VII w. Wtedy też pojawił się Mahomet. Najpierw zaciągnął ręczny, a potem wrzucił wsteczny. I tak już to trwa, od setek lat.

Ale nie o tym mowa. Mowa o kolejnym habibi, który sobie upatrzył gąskę z Polski i udaje obyczajowego rewolucjonistę.

79

W Egipcie habibi, a w Polsce na takich to się chyba koguciki mówi? XD Ah, uroki resortów turystycznych.

80

Może przybliże Ci dwie historie z mojego otoczenia.Moja kuzynka też miała Araba.Na początku wszystko w porządku,przyszło dziecko i zaczęło się.Był zawiedziony,że to córka.Potem religia,która wybrać dziecku.Potem kolejne problemy z kasą i itd.A na dobre się rozkręcił jak przyjechała jego rodzina.Zaczęły się wyzwiska,rekoczyny.Koszmar trwał kilka lat,aż uciekła
Druga historia to sąsiadka.Ta miała zdecydowanie gorzej.Było jak u Ciebie.Bajka.Starszy,imponujący zmienił się dla niej.I co?Kiedy przyszło dziecko-syn.Był dumny i czuły.Aż do momentu kiedy chciała inaczej wychować syna.Nie dał jej.Były bicia,zastraszanie,zamykanie w domu.Kiedy uciekła z Anglii do Polski była wrakiem człowieka.Zrobiła zakaz zbliżania,odebrałau prawa .Ale na każdym kroku się boi.Że wróci.
Więcej wybierz sama świadomie.
I jeszcze jedno.Na początku znajomości były obie zakochane.Noszone na rękach.A rzeczywistość okazała się inna.Musisz wiedzieć,że dla niego będzie zawsze najważniejsza rodzina.Jego.Nie ta która stworzy z Tobą.

81

Znerx napisał/a:

Rodowity arab z Arabii Saudyjskiej lol szuka panny w EU.
Czy przypadkiem tam to nie jest jak tak, że rodowici mieszkańcy mają nieźle, bo robią na nich importowani frajerzy (z innych krajów arabskich) za minima egzystencji i zachodni eksperci na grubych kontraktach. Wszystko jest finansowane przez państwo - z ropy. 
Czy kraj mi się pomylił?

Kraj Ci się pomylił wink Ty piszesz o Zjednoczonych Emiratach Arabskich, tam cywilizacja jednak już istnieje.

82

Capricornus napisał/a:

Kraj Ci się pomylił wink Ty piszesz o Zjednoczonych Emiratach Arabskich,

Tak mi się właśnie coś wydawało, że to będzie albo ZEA albo AS.

tam cywilizacja jednak już istnieje.

W kraju, w którym, można pójść do więzienia, nawet jako turysta, za uprawianie seksu bądź mieszkanie w jednym pokoju z mężczyzna/kobietą która nie jest mężem/żoną. wink Tego chyba nie odwołali? Allah by się pogniewał.

83

Znerx napisał/a:

W kraju, w którym, można pójść do więzienia, nawet jako turysta, za uprawianie seksu bądź mieszkanie w jednym pokoju z mężczyzna/kobietą która nie jest mężem/żoną. wink Tego chyba nie odwołali? Allah by się pogniewał.

Nie, nie odwołali wink

84 Ostatnio edytowany przez arian (2019-03-02 06:53:00)

Ależ sie temat rozwinął! Ciesze sie bardzo bo bez Was pewnie bylabym wciaz nieswiadoma ;
Jednak rozsadek wygral. Choc faktycznie zachwycalam sie nim to zrobilam kilka dni przerwy od kontaktu, przemyslalam na spokojnie , na biezaco czytalam temat choc nie wypowiadalam sie.. i doszlo do tego, ze moj przyjaciel wyznal mi milosc, tak czulam ze to nastapi po jego wczesniejszych aluzjach .
Odrzucilam go, nie odzywa sie, obrazil sie. Jest bardzo sympatyczny i cieply  i wyksztalcony wiec na pewno nie prymitywny.Kurcze, ciezko bylo, wczoraj cala noc nie spalam, dzis tez myslalam prawie caly czas... to 2 zarwana nocka... Poczulam sie jak ostatnia suka wink Musialam powiedziec mu wprost bo dopytywał co i jak, naciskał troche, wczesniejsze aluzje i teksty ze nikogo nie szukam nie działały a teraz czuje sie creepy.Powiedzialam,ze bariera kulturowa i spoleczna jest nie do przeskoczenia, ze boje sie ich religii,probowal mnie przekonywac i w koncu powiedzialam ze nie jest w moim typie i nie zycze sobie takiego pisania (slodkiego i czulego). Naprawde mam wyrzuty sumienia.Zacisnelam zeby i udaje ze jest ok,ale przezywam sad Bo nie zasluzyl na to. Az dziwne, ze pokierowalam sie rozsadkiem bo czasem jestem tak glupia, niepokorna i kieruje sie sercem, ze nie raz popelnilam gafy czy nawet zaszkodzilam sobie a potem odchorowywalam.Chyba instynkt przetrwania jest silniejszy.

W Islamie nie mam szans ze swoim  charakterem hmm

85

wydaje mi się to bardzo dziwne, czasami niektóre kobiety mówią, że nigdy nie chcę spotkać Arabów, ponieważ są bardzo źli i agresywni, albo my, Polacy, jesteśmy idealni, są jeszcze gorsi niż Arabowie.z własnego doświadczenia.
Patrycja siama

Posty [ 66 do 85 z 85 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Znajomosc z Arabem.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024