wiadomości na portalach randkowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Strony Poprzednia 1 63 64 65

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4,161 do 4,192 z 4,192 ]

4,161

Odp: wiadomości na portalach randkowych

A nie można  wziąć  lub wynająć  samochodu i przyjechać  do siebie? Lub nawet wyjechać  gdzieś na prywatną  kwaterę  jest dużo wyjątków od obostrzeń  poczytaj.
Poza tym myślę  że takiego zamknieciabz zakazem oficjalnym wyjazdów to jeszcze z miesiąc będzie tak myślę.

Zobacz podobne tematy :

4,162

nudny.trudny No, jakoś się zadomowiłem na forum smile Nie jest chyba najgorzej wink

Świetnie słyszeć, że się dobrze układa. Skoro, mimo przeciwności, czujecie się tak dobrze, to już świadczy, że dobrze trafiłeś wink

To chyba wszystko, czego każdy chciałby uniknąć:

nudny.trudny napisał/a:

(...)bez pretensji, roszczeń, presji na ślub, dzieci, zarabianie, bez ironii i sarkazmu(...)

smile

4,163 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-04-06 17:34:56)

Cześć nudny.trudny :-)
Dawno Cię tu nie było. Dobrze słyszeć, że u Ciebie sprawy mają się ok, a Twój związek daje Tobie satysfakcję, bo zmalazłeś w nim to, czego szukałeś :-)

Co do Twojego „problemu”

nudny.trudny napisał/a:

Nie chciałbym żeby taka fantastyczna dziewczyna stała się znerwicowana przez atmosferę w pracy:( wiem że moja obecność jej pomaga ale chciałbym was zapytać o porady, jak ulżyć dziewczynie która jest przeciążona obowiązkami i stresem w pracy, i z którą nie mogę się spotkać bo przez rządowe rozporządzenia nie mielibyśmy nawet możliwości pójść coś zjeść czy spędzić razem kilka dni. Może ktoś z was ma podobną sytuację i udało wam się z tym poradzić?:) byłoby bardzo pomocne gdybym mógł przeczytać:)

To w sumie mam kilka wątpliwości.
Bo czy nawał obowiązków Twojej dziewczyny w pracy przeszkadza Twojej dziewczynie, czy Tobie? Bo jeśli ona się w tym dobrze odnajduje (niektórzy wbrew pozorom lubią jak się sporo dzieje), to może Twoje obawy są na wyrost.
Po drugie, czy Twoja dziewczyna sama próbowała zrobić coś w temacie nadmiaru obowiązków, czy np. ogranicza się do narzekania, ale nie podejmuje żadnych konkretnych działań, żeby tę sytuację odmienić. Wtedy mógłbyś pomóc jej np. przygotować się do rozmowy z szefostwem, zebrać argumenty, wylistować obowiązki i czas, jaki zajmują, aby mieć podstawę do tego, żeby została zatrudniona dodatkowa osoba, która odciążyłaby ją w obowiązkach, itp.
A jeśli nie chcesz w żaden sposób ingerować w jej sprawy w pracy, a pytasz jak pomóc jej wyczilować się po pracy, to samo to, że ma Twoją uwagę i wsparcie już będzie pewnie pomocne. Możesz też podsunąć jej różne techniki relaksacyjne. Wiesz co ona lubi? Mnie np. resetuje intensywny wysiłek fizyczny, ale niektórzy wolą jogę. Ale też medytacja może wspaniale odprężać. Warto iść tropem tego co, kto lubi i preferuje.
Prawdę powiedziawszy nie rozumiem, dlaczego całkowicie zrezygnowaliście ze spotkań. Można to zawsze tak zorganizować, żeby mieć jak najmniejszy kontakt z innymi ludźmi. Choćby korzystając z propozycji Eli.
To tyle na razie :-)

4,164 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2021-04-13 15:07:11)

hej;) dzięki za odpowiedzi i miłe słowa wszystkim:)
Ela210 to ma sens, ja nie mam prawa jazdy ani samochodu, ale ona ma, zobaczymy:P

bagienni_k dokładnie tak;) smile

Magdalena hej i dzięki za długi pomocny post! Racja mnie dawno nie było;) ostatnio mniej czasu spędzam na forach internetowych:)

Powiedzmy że dla niej to jest w pewnym sensie sprzyjające, ona jak mi opowiadała o sobie i o przeszłości, to wiem że jak miała okresy bardziej zajęte to dobrze na nią wpływało. Tylko chodzi że obecne realia są inne, kadra zarządzająca w spółkach ma odpowiedzialność np. za BHP, ja sie do końca nie znam na tym ale jak część osób jest stale na zwolnieniach a np. piony HR są zostawione samym sobie to jest trudniej. Mniej jest okazji do takiego rozwoju zawodowego jak kiedyś, gdy były szkolenia, konferencje, spotkania biznesowe, plany na przyszłość. Jest znacznie więcej niepewności

Porozmawiamy o tym co piszesz powyżej:) i nie chcę ingerowac w tym sensie że nie chciałbym aby działo sie coś wbrew niej co tak naprawde pogarsza stan psychiczny. To super, też miałem wrażenie że to pomocne;) tylko że jak jest moją dziewczyną to jest jakby oczywiste że ma zawsze możliwość porozmawiania o wszystkim o czym chce i że zawsze znajdziemy/poszukamy takie rozwiązanie jakie będzie dobre, chodzi mi poza tym:) może pytanie do was, jak wspieracie waszą żone/dziewczyne w takiej sytuacji? albo użytkowniczki żeńskiej płci, przy jakim zachowaniu chłopaka w sytuacji stresów zawodowych, powrót do domu (jeśli mieszkacie razem) albo rozmowy czy spotkania pomagają wam utrzymać dobry humor?

Techniki relaksacyjne nie znam sie na tym:) ale to jest dobry temat do poszukania w internecie, zobaczę! i podam dziewczynie pomysły:P w każdym razie, dzięki za inspiracje!

Rezygnacja ze spotkań bo cały czas czekaliśmy aż będzie lepiej i łatwiej pod względem podróży, cały czas wydawało się że za pare tygodni będzie normalnie, no ale z pisowskimi rozporządzeniami nigdy nie wiadomo co i kiedy wymyślą:P

Wiem co ona lubi, właściwie z tego będzie kilkanaście pomysłów:) dzięki!

A co na forum?;) rumunski_zolnierz byl ostatnio??:) aha i dawno nie widziałem super trójki pod przywództwem Burzowego, jego posty fajnie się czytało! miał niezłe teorie, jedna z najlepszych jakie pamiętam to że jak dziewczyna pisze że jest sapioseksualna to od razu uciekać bo większej bzdury nie wymyślono:D i był jeszcze bodajże Mystery i ktoś jeszcze na M coś od morowego, chyba Morimer, dawno ich nie widziałem:P

4,165 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-04-13 15:51:03)

nudny.trudny napisał/a:

może pytanie do was, jak wspieracie waszą żone/dziewczyne w takiej sytuacji? albo użytkowniczki żeńskiej płci, przy jakim zachowaniu chłopaka w sytuacji stresów zawodowych, powrót do domu (jeśli mieszkacie razem) albo rozmowy czy spotkania pomagają wam utrzymać dobry humor?

Szczerze? To postanowiliśmy z moim facetem, że przynosimy jak najmniej rzeczy z pracy do naszego związku/życia/domu. Praca to jedno, a życie po pracy to zupełnie inna przestrzeń, więc po co to mieszać? Trzeba się nauczyć oddzielać jedno od drugiego, ale wiadomo, że zmęczenie wynikające z nadmiaru obowiązków lub problemy w pracy nie znikają magicznie po wyjściu z biura lub też zamknięciu laptopa w erze home office. Ale jednak nie warto narzucać się z próbami poprawy humoru partnera, jeśli nie prosi o pomoc. Czasami widząc jego niewyraźną minę zapytam, czy wszystko w porządku i albo chce o tym pogadać, albo nie chce, czasami pytam, czy mogę mu jakoś pomóc i wiesz co? On często wie, jak mogę mu pomóc i co działa na niego rozluźniająco ;-) :-D

PS. Instytut Gallupa w jednym z szeroko zakrojonych badań sprawdzał, co pozwala czerpać najwięcej satysfakcji z pracy, radzić sobie z problemami w niej i odnosić sukcesy. Wyszło, że na wysokiej pozycji jest >posiadanie w pracy przyjaciela< czyli relacja z kimś, kto zna środowisko w pracy, orientuje się w atmosferze, z kim można pogadać o tym, co się w firmie dzieje. Ma Twoja partnerka kogoś takiego? Bo ja się zaprzyjaźniłam z jedną dziewczyną z pracy i jesteśmy dla siebie takim wentylem, który pomaga spuścić powietrze. To rzeczywiście działa.

4,166

Ależ się dyskusja rozwinęła, no no...

4,167 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2021-04-18 15:14:15)

Dziękuję Magdalena. Zrobiliśmy tak jak radziliście wyżej, zapytałem czy wolałaby czekać aż może obecne czasy skończą się i pojedziemy na normalne wakacje, czy próbujemy coś teraz, doszliśmy że chciałaby być chociaż na chwile razem i może pojedzie do mnie i ja czułem tak samo ale było mi głupio bo rodzina w mieszkaniu ale już się znamy więc ok zgodziłem sie, i to był super czas, zrobiliśmy pizze, ciasto, oglądaliśmy filmy, dziewczyna zachowuje się bardzo z klasą i kulturą w stosunku do mojej rodziny (zawsze robiła tym na mnie świetne wrażenie), prawie cały czas przytulona do mnie, chciałbym żeby te pisowskie rozporządzenia już sie skończyły i żeby można normalnie jak kiedyś... mam jeszcze bardziej dość rządu niż kiedyś po/psl. pociąg do innego miasta i cały dzień chodzenie byle gdzie, tak jak robiliśmy na pierwszych spotkaniach:) potrafiliśmy siedzieć pare godzin na kamieniach i cieszyć się naszą obecnością

Tak, ona ma dobre kontakty w firmie z równorzędnymi pracownikami, ma przyjaciółki/koleżanki. Interesujący cytat:) takie socjologiczne badania potrafią być ciekawe

Takie ustalenie o nieprzenoszeniu z pracy do domu też może się sprawdzać:) jedno co zauważyłem ma fajny efekt - ograniczać rozmowy o czymś na co nie mamy wpływu i co nie stanowi naszego zainteresowania, coś o czym dyskusja nie poprawia humoru i samopoczucia tylko denerwuje, np. okoliczności których nie można zmienić, a zamiast tego skierować uwagę tam gdzie jest realna możliwość poprawy. Co do poprawy humoru, też racja. Z dziewczyną wiemy że mamy bardzo dobry wpływ na siebie, np. jak zaczynam opowiadać o czymkolwiek co mi przyjdzie na myśl z jakiejś dziedziny popularno naukowej. Natomiast ja np. nie lubiłem nigdy wielu pytań ze strony np. rodziny o to jak mi coś idzie albo czy dalej się czymś martwie, wolę zapomnieć i myśleć o czymś innym.

Czy ktoś ma doświadczenia z portali w ostatnim czasie, gdy poznawanie się na żywo jest mocno ograniczone? jest wam łatwiej, niż mi było gdy miałem konto?:) w teorii aktywność tam powinna być teraz większa przez to że studia, prace itd. dla wielu ludzi są zdalne, ale nie wiem jak w praktyce. Dużo czasu minęło odkąd tam byłem i ciekawi mnie czy coś zmieniło się na lepsze, a może na gorsze.

4,168

nudny.trudny napisał/a:

Dziękuję Magdalena. Zrobiliśmy tak jak radziliście wyżej, zapytałem czy wolałaby czekać aż może obecne czasy skończą się i pojedziemy na normalne wakacje, czy próbujemy coś teraz, doszliśmy że chciałaby być chociaż na chwile razem i może pojedzie do mnie i ja czułem tak samo ale było mi głupio bo rodzina w mieszkaniu ale już się znamy więc ok zgodziłem sie, i to był super czas, zrobiliśmy pizze, ciasto, oglądaliśmy filmy, dziewczyna zachowuje się bardzo z klasą i kulturą w stosunku do mojej rodziny (zawsze robiła tym na mnie świetne wrażenie), prawie cały czas przytulona do mnie, chciałbym żeby te pisowskie rozporządzenia już sie skończyły i żeby można normalnie jak kiedyś... mam jeszcze bardziej dość rządu niż kiedyś po/psl. pociąg do innego miasta i cały dzień chodzenie byle gdzie, tak jak robiliśmy na pierwszych spotkaniach:) potrafiliśmy siedzieć pare godzin na kamieniach i cieszyć się naszą obecnością

Tak, ona ma dobre kontakty w firmie z równorzędnymi pracownikami, ma przyjaciółki/koleżanki. Interesujący cytat:) takie socjologiczne badania potrafią być ciekawe

Takie ustalenie o nieprzenoszeniu z pracy do domu też może się sprawdzać:) jedno co zauważyłem ma fajny efekt - ograniczać rozmowy o czymś na co nie mamy wpływu i co nie stanowi naszego zainteresowania, coś o czym dyskusja nie poprawia humoru i samopoczucia tylko denerwuje, np. okoliczności których nie można zmienić, a zamiast tego skierować uwagę tam gdzie jest realna możliwość poprawy. Co do poprawy humoru, też racja. Z dziewczyną wiemy że mamy bardzo dobry wpływ na siebie, np. jak zaczynam opowiadać o czymkolwiek co mi przyjdzie na myśl z jakiejś dziedziny popularno naukowej. Natomiast ja np. nie lubiłem nigdy wielu pytań ze strony np. rodziny o to jak mi coś idzie albo czy dalej się czymś martwie, wolę zapomnieć i myśleć o czymś innym.

Czy ktoś ma doświadczenia z portali w ostatnim czasie, gdy poznawanie się na żywo jest mocno ograniczone? jest wam łatwiej, niż mi było gdy miałem konto?:) w teorii aktywność tam powinna być teraz większa przez to że studia, prace itd. dla wielu ludzi są zdalne, ale nie wiem jak w praktyce. Dużo czasu minęło odkąd tam byłem i ciekawi mnie czy coś zmieniło się na lepsze, a może na gorsze.

czy ta dziewczyna też podziela twoje poglądy polityczne? smile

4,169 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2021-04-18 16:17:08)

Cześć smile co do polityki, dawniej było to dla mnie bardzo ciekawe, ale aktualnie rzadko czytam gazety czy odwiedzam portale informacyjne, więc moja wiedza nie jest teraz na wysokim poziomie, nie należy to też do głównych zainteresowań dziewczyny, raczej stanowi to niewielką część rozmów. Czasem ja coś opowiadam/komentuję a ona słucha, czasem np. ona znajduje jakąś informację o której ja nie miałem pojęcia i wtedy ja słucham, zdarza się wspólnie nie zgadzać z niektórymi działaniami samorządów czy rządu, ale pewnie są też kwestie gdzie mielibyśmy odmienne zdanie.

4,170

takaja87 napisał/a:
bagienni_k napisał/a:

Pomylić się możemy zawsze i wszędzie co do każdego człowieka. Z portalami jest niestety ten problem, że sekcjonujemy ludzi praktycznie tylko na podstawie wyglądu. Nie dajemy sobie szansy na to, żeby chociaż przeczytać co jest zawarte w profilu, bo patrzymy tylko przez pryzmat fotek. Pomijam niemoralne propozycje, bo takie opcje najlepiej spławiać od razu albo w ogóle nie reagować. Sam kontakt i rozmowa poprzez portale często nie pokazuje naszej prawdziwej natury i ciężko mi uwierzyć, że nie da się nikogo ciekawego znaleźć przeglądając dziesiątki czy setki profili. Albo inaczej: zakładamy, po tym krótkim kontakcie czy rozmowie już wiemy, że to nie to, a przecież nie musi tak być..

masz racje na pewno selekcjonuje mężczyzn na podstawie wyglądu, ale nawet jeśli ktoś jest średnio w moim typie to jestem w stanie pogadać. Prawda jest tez taka że ja nie mam do tego po prostu cierpliwości i chyba szybko się zniechęcam i nudzi mnie to przeglądanie profili. Poznać kogoś na żywo jest jednak zupełnie inaczej, od razu widać ruchy ciała, czuć zapach tego człowieka, czy słychać barwę głosu, a to wszystko ma przecież znaczenia smile

Strasznie według mnie patrzysz na wygląd itp a nie liczy się dla ciebie wnętrze. Wiadomo ze na żywo jest inaczej lepiej ale jakie maja znaczenie ruchy ciała to jak ktoś trochę nie tak się będzie ruszał to idzie w odstawkę mimo ze może byście się super dogadywali i mieli wspólne poglądy czy zainteresowania. Tak samo z powodu głosu chciałabyś kogoś przekreślić zapach człowieka normalnie nie czuć chyba ze dezodorant ale to tez rzecz gustu ;D. Jak dla mnie to nic nie ma znaczenia liczy się osoba i czy nadajemy na tych samych falach i coś nas łączy. Jeżeli wygląd nie odstraszył to reszta  ie ma znaczenia czy ma niższy czy wyższy ton głosu czy się tak czy inaczej porusza każdy człowiek jest inny.

4,171

Skrzetuski napisał/a:

A ja mam inne pytanie, nie chce zakładać nowego wątku, jaki może być powód, że na portalu randkowym, piszemy konstruktywną wiadomość do kogoś a ta osoba nie dość że nie odpisuje to jeszcze nas blokuje w sensie dodaje do czarnej listy?
Napisałem do dziewczyny w tle aura świąteczna - choinka itd i nawiązałem do zdjęcia do świąt a ona nic zero odpowiedzi i dodała mnie do czarnej listy neutral wiem że to tylko portal randkowy jakich wiele ale co kieruje taką osobą? Ani ją nie "molestowałem" setkami wiadomości, ani nie pisałem jakiś wulgarnych tekstów, o co chodzi? nie wiadomo...

Nie martw sie tez to zauwazylem dziwne to napisze nawet glupie czesc i od razu zwieszony jestem , nie wiem po co niektorzy zakladaja konta jak nie chca pisac i sie poznac wink

4,172 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2021-04-21 08:44:51)

mar3 napisał/a:
Skrzetuski napisał/a:

A ja mam inne pytanie, nie chce zakładać nowego wątku, jaki może być powód, że na portalu randkowym, piszemy konstruktywną wiadomość do kogoś a ta osoba nie dość że nie odpisuje to jeszcze nas blokuje w sensie dodaje do czarnej listy?
Napisałem do dziewczyny w tle aura świąteczna - choinka itd i nawiązałem do zdjęcia do świąt a ona nic zero odpowiedzi i dodała mnie do czarnej listy neutral wiem że to tylko portal randkowy jakich wiele ale co kieruje taką osobą? Ani ją nie "molestowałem" setkami wiadomości, ani nie pisałem jakiś wulgarnych tekstów, o co chodzi? nie wiadomo...

Nie martw sie tez to zauwazylem dziwne to napisze nawet glupie czesc i od razu zwieszony jestem , nie wiem po co niektorzy zakladaja konta jak nie chca pisac i sie poznac wink

Nie bierzcie tego do siebie. Zapewne efekt doświadczeń. Jest mnóstwo sfrustrowanych facetów, którzy pierwszą wiadomość napiszą miłą ale nie tolerują odpowiedzi, która jest nie po ich myśli lub braku odpowiedzi i zaczynają się bardzo nieprzyjemne wiadomości. Widziałam to wiele razy. Pierwsza wiadomość słodka a jak nie chcesz mu dać szansy to już "ty głupia dupo". Zablokowała na wszelki wypadek a oznacza tyle, że nie jest zainteresowana.

Kobiety też mają prawo zdecydować komu poświęcają czas i uwagę. Nie wiecie kogo/ czego dana osoba tak na prawdę szuka.

mar3 napisał/a:

Strasznie według mnie patrzysz na wygląd itp a nie liczy się dla ciebie wnętrze. Wiadomo ze na żywo jest inaczej lepiej ale jakie maja znaczenie ruchy ciała to jak ktoś trochę nie tak się będzie ruszał to idzie w odstawkę mimo ze może byście się super dogadywali i mieli wspólne poglądy czy zainteresowania. Tak samo z powodu głosu chciałabyś kogoś przekreślić zapach człowieka normalnie nie czuć chyba ze dezodorant ale to tez rzecz gustu ;D. Jak dla mnie to nic nie ma znaczenia liczy się osoba i czy nadajemy na tych samych falach i coś nas łączy. Jeżeli wygląd nie odstraszył to reszta  ie ma znaczenia czy ma niższy czy wyższy ton głosu czy się tak czy inaczej porusza każdy człowiek jest inny.

Dla mnie też to ma znaczenie. To jak ktoś się porusza, jaką ma postawę, jak mówi, jaki ma zapach też sporo potrafi powiedzieć o człowieku. Np jakie ma poczucie wartości, jakie skrywa emocje, czy dba o siebie.
Tak człowiek ma swój własny zapach.

4,173 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-04-21 10:01:49)

Dobre...Zwracanie uwagi na sposób poruszania się, ton głosu czy zapach...Strach się bać co jeszcze mozę mieć znaczenie...No nie uśmiałęm się po prostu...

Chociaż bardziej chyba nie z faktu, że sie na to zwraca uwagę, ale z tego, że od razu projektuje się na tej podstawie czyjąś atrakcyjność i charakter, nie zamienijać z kimś ani słowa, nie mówiąc o bliższym poznaniu. No i oczywiście niedopuszczenie do siebie myśli, że można się w swojej "cudownej" ocenie, opartej na "bezbłędnej" intuicji pomylić..

Co do uwagi Kolegi Skrzetuskiego to się w pełni zgadzam, dlatego uważam portale za zwykłą stratę czasu..Do czego w takim razie należy się odnosić, jak nie do opisu, zdjęć
czy informacji zawartyhc w profilu?Czego Wy oczekujecie, naprawdę jakiegoś nieziemskiego polotu i fantazji, zaskakiwania i nie wiadomo czego? Ludzie piszą kulturalne i wyważone wiadomośći a dostają
figę z makiem albo jeszcze zostają zablokowani..
Przecież nie chodzi tu o żadne wyzwiska, tylko o zwykłą grzeczną odpowiedź. Niech się ta księżniczka wysili i chociaż napisze dyplomatycznie, że jej się nie spodobałem, bo coś tam
(tutaj można wstawić dowolny powód, chociażby nie taki szyk zdania czy zbytnia bezpośredniość). Skoro to sa portale, gdzie się wymieniamy wiadomościami, to chyba warto używać tej opcji tekstowej, zamiast stosowania ciszy czy takich reakcji. Skoro ktoś zakłada profil w takim miejscu, pisząc jasno i wyraźnie o co mu chodzi, po czym jego zachowanie wskazuje na coś zupełnie odwrotnego, to jaki inny wniosek się nasuwa? ANo taki, że ma tam miejsce nieustanna selekcja, odrzucanie tych 99,9 % kandydatów, szukająć tego boskiego ideału, który nawet żadnej rysy mieć nie może. Zresztą, jak nie ma, to zawsze można mu taką rysę sprawić.. Portale to królestwo ludzi, którzy chcą sie zwyczajnie zabawić i podbudować swoje ego.

Poza tym, czy każda rozmowa i zapozanie muszą prowadzić do związku? Chyba niektórzy mają to wkodowane podświadomie, że nie można zwyczajnie z człowiekiem pogadać, bo od razu gdzies z tyłu głowy pojawia się już filtr pod kątem kryteriów, jakie powinien posiadać partner...

4,174

bagienni_k napisał/a:

Dobre...Zwracanie uwagi na sposób poruszania się, ton głosu czy zapach...Strach się bać co jeszcze mozę mieć znaczenie...No nie uśmiałęm się po prostu...

Chociaż bardziej chyba nie z faktu, że sie na to zwraca uwagę, ale z tego, że od razu projektuje się na tej podstawie czyjąś atrakcyjność i charakter, nie zamienijać z kimś ani słowa, nie mówiąc o bliższym poznaniu. No i oczywiście niedopuszczenie do siebie myśli, że można się w swojej "cudownej" ocenie, opartej na "bezbłędnej" intuicji pomylić..

Co do uwagi Kolegi Skrzetuskiego to się w pełni zgadzam, dlatego uważam portale za zwykłą stratę czasu..Do czego w takim razie należy się odnosić, jak nie do opisu, zdjęć
czy informacji zawartyhc w profilu?Czego Wy oczekujecie, naprawdę jakiegoś nieziemskiego polotu i fantazji, zaskakiwania i nie wiadomo czego? Ludzie piszą kulturalne i wyważone wiadomośći a dostają
figę z makiem albo jeszcze zostają zablokowani..
Przecież nie chodzi tu o żadne wyzwiska, tylko o zwykłą grzeczną odpowiedź. Niech się ta księżniczka wysili i chociaż napisze dyplomatycznie, że jej się nie spodobałem, bo coś tam
(tutaj można wstawić dowolny powód, chociażby nie taki szyk zdania czy zbytnia bezpośredniość). Skoro to sa portale, gdzie się wymieniamy wiadomościami, to chyba warto używać tej opcji tekstowej, zamiast stosowania ciszy czy takich reakcji. Skoro ktoś zakłada profil w takim miejscu, pisząc jasno i wyraźnie o co mu chodzi, po czym jego zachowanie wskazuje na coś zupełnie odwrotnego, to jaki inny wniosek się nasuwa? ANo taki, że ma tam miejsce nieustanna selekcja, odrzucanie tych 99,9 % kandydatów, szukająć tego boskiego ideału, który nawet żadnej rysy mieć nie może. Zresztą, jak nie ma, to zawsze można mu taką rysę sprawić.. Portale to królestwo ludzi, którzy chcą sie zwyczajnie zabawić i podbudować swoje ego.

Poza tym, czy każda rozmowa i zapozanie muszą prowadzić do związku? Chyba niektórzy mają to wkodowane podświadomie, że nie można zwyczajnie z człowiekiem pogadać, bo od razu gdzies z tyłu głowy pojawia się już filtr pod kątem kryteriów, jakie powinien posiadać partner...

Nie przesadzajmy. Portale nie są stratą czasu. To taka sama okazja do poznania kogoś jak każda inna. A z wiekiem nabiera naprawdę znaczenia, bo i okazji do poznania kogoś jest coraz mniej. Moje oba związki są "portalowe". Znam i inne osoby, które na portalach poznały swoich mężów, żony itd.
Byłem ostatnio "banowany" parę razy na portalu. Podejrzewam, że głównym powodem był mój ówczesny status "w separacji", który wśród wielu kobiet włącza "lampkę alarmową" i podejrzenie, że facet po prostu lubi "skoki w bok". Być może też chodziło o coś innego. No trudno. Ja przeważnie jak mi ktoś z góry nie pasuje, to w odpowiedzi na "zaczepkę" wysyłam standardową odpowiedź, że szukam czegoś innego i życzę powodzenia. Miłe to może i też nie jest, ale chyba lepsze niż ban, czy całkowity brak odpowiedzi. Ja nie wątpię, że sytuacja kobiet na portalu jest inna niż facetów i nieraz spotykają się z męską agresją na odmowę spotkania, albo z durnymi i chamskimi tekstami. Facetom się takie sytuacje raczej nie zdarzają.

4,175

Misinx, ale czy faceci też się nie spotykają z agresją, obojętnością, zlewaniem i traktowaniem, jak czasoumilacze czy zabawiacze? Tak, jak piszesz, najlepiej wysłać krótką, zwięzła wiadomość o braku zainteresowania i tyle. Mądry zrozumie, głupi będzi edalej drążył..Najgorsze to są niedomówienia i reakcje niewspółmierne do czynu..
Nie pomyślałbym, że na komentarz odnośnie świątecznej atmosfery(choinka na zdjęciu w profilu) można dostać bana...Chyba, że druga strona oczekuje od razu wiadomości pełnych polotu, aluzji i słownych gierek...

4,176

bagienni_k napisał/a:

Misinx, ale czy faceci też się nie spotykają z agresją, obojętnością, zlewaniem i traktowaniem, jak czasoumilacze czy zabawiacze? Tak, jak piszesz, najlepiej wysłać krótką, zwięzła wiadomość o braku zainteresowania i tyle. Mądry zrozumie, głupi będzi edalej drążył..Najgorsze to są niedomówienia i reakcje niewspółmierne do czynu..
Nie pomyślałbym, że na komentarz odnośnie świątecznej atmosfery(choinka na zdjęciu w profilu) można dostać bana...Chyba, że druga strona oczekuje od razu wiadomości pełnych polotu, aluzji i słownych gierek...

Nigdy w całej mojej wieloletniej "karierze" portalowej nie spotkałem się z agresją ze strony kobiety. NIGDY. Obojętność i zlewanie to całkiem inny kaliber. Czasem za tym się kryje po prostu brak umiejętności odmawiania, a czasem jest tak, że kobieta woli ignorować, a nie odpowiadać, bo właśnie jak odpowiadała, to spotkała się z agresją po odmowie. Weź też pod uwagę to, że nie wszyscy mają wykupione pakiety na takich portalach, które pozwalają na odpisywanie na każdą otrzymaną wiadomość.
Nie ma co z góry od razu zakładać najgorsze.

4,177

Widzisz, jednak obojętność i zlewanie potrafią zdemotywować do dalszych działań..Dlatego nie jestem fanem tych portali, ale niech się ludzie bawią, jak chcą...

4,178

bagienni_k napisał/a:

Widzisz, jednak obojętność i zlewanie potrafią zdemotywować do dalszych działań..Dlatego nie jestem fanem tych portali, ale niech się ludzie bawią, jak chcą...

Obojętność i zlewanie spotkasz wszędzie. Nie tylko na portalach. Spróbuj poznawać kogoś na ulicy, w sklepie, w bibliotece, w klubie. Wszędzie się z tym zetkniesz.

4,179

Misinx napisał/a:

To taka sama okazja do poznania kogoś jak każda inna. A z wiekiem nabiera naprawdę znaczenia, bo i okazji do poznania kogoś jest coraz mniej. Moje oba związki są "portalowe". Znam i inne osoby, które na portalach poznały swoich mężów, żony itd.

Nie do końca taka sama. Jak masz tam branie to szybko nabawisz się syndromu "trafi się ktoś lepszy". wink

4,180

Znerx napisał/a:
Misinx napisał/a:

To taka sama okazja do poznania kogoś jak każda inna. A z wiekiem nabiera naprawdę znaczenia, bo i okazji do poznania kogoś jest coraz mniej. Moje oba związki są "portalowe". Znam i inne osoby, które na portalach poznały swoich mężów, żony itd.

Nie do końca taka sama. Jak masz tam branie to szybko nabawisz się syndromu "trafi się ktoś lepszy". wink

Nie mam brania smile

4,181

Misinx napisał/a:
Znerx napisał/a:
Misinx napisał/a:

Nie mam brania smile

Brak brania na portalach,
oba związki z portali,
jak rozumiem - oba nieudane,
czyli pewnie to Ty się im podobałeś,
i wchodziłeś w związek z taką jaka się trafiła,
smutna wizja portalowych miłość.
roll

4,182

Znerx napisał/a:
Misinx napisał/a:
Znerx napisał/a:

Nie mam brania smile

Brak brania na portalach,
oba związki z portali,
jak rozumiem - oba nieudane,
czyli pewnie to Ty się im podobałeś,
i wchodziłeś w związek z taką jaka się trafiła,
smutna wizja portalowych miłość.
roll

Jaki Ty jesteś bystry smile Ochh... Aachh... Po obiedzie skoczę do sklepu po żyletki.

4,183 Ostatnio edytowany przez Królica (2021-04-21 18:26:56)

Na portalach randkowych sytuacja przedstawia się tak że kobiety otrzymują tak dużą ilość wiadomości że nie są w stanie podumać nad żadną, a problemem mężczyzny który zazwyczaj śle mechanicznie mnóstwo wiadomości jest zdobycie choćby jednej kobiety do rozmowy.

Najkorzystniej jest jak człowiek dostaje kilkanaście, no tak do 20stu wiadomości na rok. Wtedy można rozważyć różne rzeczy, ale jak znaleźć taką sytuację? Chyba czasami jak pisze się na forach i nie pokazuje zdjęcia to dostaje się tak kilka wiadomości na rok, ale może być u kogoś tak że nie dostanie.

Na portalach randkowych mam wrażenie że kobiety odrzucają z powodu jakichś drobnostek jak np. literówki, czy spontaniczność, prostota  przejawiająca się otwartym prawieniem komplementów czy bezceremonialnymi zaproszeniami na kawę. Grzechem mężczyzn z kolei jest gwałtowność i chamstwo po odmowie np. po odmowie kobieta która wcześniej opisana była jako piękna staje się obrzydliwą maszkarą.

Wierzę też w to że to duże zainteresowanie kobietami to tak naprawdę zainteresowanie seksualne.

Ja zamierzam założyć sobie konto za rok, trochę ponad. Powiedzcie czy to że nie szukam potencjalnego ojca moich dzieci, bo jestem antynatalistką, ani męża, nie przeszkadza mi brak wcześniejszych relacji z kobietą nawet w wieku czterdziestu lat, nie patrzę w ogóle na zarobki i bardzo chętnie przytulę się na pierwszym spotkaniu albo nawet podotykam mężczyznę, aha, i jestem konwencjonalnie ładna daje mi duże szanse na powodzenie?

4,184

hej wszystkim nowym użytkownikom:)

Królica napisał/a:

Grzechem mężczyzn z kolei jest gwałtowność i chamstwo po odmowie np. po odmowie kobieta która wcześniej opisana była jako piękna staje się obrzydliwą maszkarą.

haha spotykałem się z takimi sytuacjami. kompletne zaprzeczenie tego co dana osoba pisała wcześniej

Królica napisał/a:

Powiedzcie czy to że nie szukam potencjalnego ojca moich dzieci, bo jestem antynatalistką, ani męża

pewnie zależy dla kogo - dla mnie byłoby bardzo pozytywne, też nie chcę dzieci czy ślubu, ale bywają mężczyźni dla których to jest ważne. antynatalistka - wpisałem w wikipedii i z tego co widzę, to filozofia przypisująca negatywne znaczenie narodzinom? interesujący sposób myślenia, nie patrzyłem tak nigdy na to.

Królica napisał/a:

nie przeszkadza mi brak wcześniejszych relacji z kobietą nawet w wieku czterdziestu lat

bardzo dobrze, bo przyczyny takiej sytuacji moga być indywidualne u każdego

Królica napisał/a:

nie patrzę w ogóle na zarobki

jak wyżej, myślę że dla wielu byłaby to pozytywna cecha

Królica napisał/a:

bardzo chętnie przytulę się na pierwszym spotkaniu albo nawet podotykam mężczyznę

ja na 1 spotkaniu z moją dziewczyną byłem bardzo nieśmiały, ale znaliśmy się kilka miesięcy więc to było długo. ale ja mam zaburzenia interakcji społecznych więc u normalnych to może wyglądać inaczej. chciałem lubić się z dziewczyną, mieć dużo wspólnych tematów, czuć bliskość, zanim był kontakt fizyczny, jeśli tak to jest to miłe nawet gdy to dopiero 1 spotkanie.

Królica napisał/a:

aha, i jestem konwencjonalnie ładna daje mi duże szanse na powodzenie?

każdy ma inny gust ale mogą istnieć pewne wspólne cechy wyglądu lubiane przez dużą grupę, jeśli takie masz, oczywiście sądzę że będzie Ci łatwiej i dostaniesz więcej odpowiedzi. powodzenia

i mam pytanie do was:) jak motywujecie wasze dziewczyny, jak dodajecie im pewności siebie np. w sprawach zawodowych, samorozwoju, długoterminowych celach?

4,185

Nie musisz być nawet ładna ani młoda, żeby mieć dużo wiadomości, przynajmniej na początku, ale to nie oznacza dla mnie powodzenia jeśli trudno znaleźć człowieka, któremu chciałoby się odpisać  :-) Nie myśl, że każdy facet się tak pali, żeby mieć dzieci. Moim zdaniem to jest neutralne.
Uroda na pewno pomaga :-)

4,186

aniuu1 napisał/a:

Nie musisz być nawet ładna ani młoda, żeby mieć dużo wiadomości, przynajmniej na początku, ale to nie oznacza dla mnie powodzenia jeśli trudno znaleźć człowieka, któremu chciałoby się odpisać  :-) Nie myśl, że każdy facet się tak pali, żeby mieć dzieci. Moim zdaniem to jest neutralne.
Uroda na pewno pomaga :-)

I to jest ta niesprawiedliwość. Kobieta nie musi być atrakcyjna by mieć powodzenia. Za to przeciętny facet traktowany jest jak coś gorszego.

4,187 Ostatnio edytowany przez paslawek (2021-05-22 18:41:58)

podanie linku do tego tematu to był chyba mój błąd z dobrego ,naiwnego serca i wiary w ludzi smile

A Ty Viktorian to się doigrasz zdaję się z tym poczuciem misji .

4,188

paslawek napisał/a:

podanie linku do tego tematu to był chyba mój błąd z dobrego ,naiwnego serca i wiary w ludzi smile

A Ty Viktorian to się doigrasz zdaję się z tym poczuciem misji .

Przecież nic nie zrobiłem. Zacytowałem dziewczynę, która napisała, że na portalu randkowym nie liczy się w przypadku kobiety wiek ani wygląd bo i tak otrzyma mnóstwo wiadomości.
To jest to o czym pisałem, że dziewczyny mają ogromnie łatwo, nawet jeśli są mocno przeciętne, a faceci mają mocno pod górę. Nic złego nie piszę, tylko opisuję to jak jest.

4,189

Niech fani nie płaczą. Kolega wróci big_smile W kolejnym forumowym wcieleniu.

4,190 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2021-05-25 13:07:26)

aniuu1 napisał/a:
mar3 napisał/a:
Skrzetuski napisał/a:

Nie bierzcie tego do siebie. Zapewne efekt doświadczeń. Jest mnóstwo sfrustrowanych facetów, którzy pierwszą wiadomość napiszą miłą ale nie tolerują odpowiedzi, która jest nie po ich myśli lub braku odpowiedzi i zaczynają się bardzo nieprzyjemne wiadomości. Widziałam to wiele razy. Pierwsza wiadomość słodka a jak nie chcesz mu dać szansy to już "ty głupia dupo". Zablokowała na wszelki wypadek a oznacza tyle, że nie jest zainteresowana.

Kobiety też mają prawo zdecydować komu poświęcają czas i uwagę. Nie wiecie kogo/ czego dana osoba tak na prawdę szuka.

mar3 napisał/a:

Dla mnie też to ma znaczenie. To jak ktoś się porusza, jaką ma postawę, jak mówi, jaki ma zapach też sporo potrafi powiedzieć o człowieku. Np jakie ma poczucie wartości, jakie skrywa emocje, czy dba o siebie.
Tak człowiek ma swój własny zapach.

Nie wiem ile masz lat i jaka jestes ale mam wrazenie ze bardziej jednak patrzysz na wyglad niz na wnetrze i charakter. Jezeli mowimy o normalnych ludziach to nic sie nie dowiesz o czlowieku  jakie ma wartosci i emocje bez rozmowy tylko po samych ruchach czy glosie a tym bardziej po zapachu wink chyba tylko czy sie myje. Ale biorac pod uwage ze facet dba o siebie to jak sie porusza i jak mowi nic ci nie da i niewiele sie o nim dowiesz bez poznania go dokladniej poprzez kilkukrotne spotkania i rozmowy. Zreszta czy az takie ma znaczenie glos czy ma nizszy czy wyzszy ton np ?. Mam wrazenie ze kobiety bardziej wybrzydzaja czasami big_smile, sam nie przepadam za piskliwym glosikeim u kobiety czy tak samo moglbym powiedziec ze nie lubie blond wlosow ale bylem kiedys z kobieta co miala taki glos to kwestia przyzwyczajenia liczyly sie dla mnei jej cechy wewnetrzne jak i charakter czy wspolne wartosci a nie to jak sie porusza jaki ma glos czy inne. Ok ma swoj zapach kazdy czlowiek ale przy zwyklym spotkaniu dwoch obcych osob zachowujac odstep powiedzmy metra gdzie ludzie sa ubrani nie poczujesz jego zapachu ciala zakladajac ze dba o higiene co najwyzej zapach dezodorantu mozesz poczuc lub smrodek gdyby sie nie myl wink. No chyba ze masz calkiem co innego na mysli to trzeba by temat rozwinac wink

Co do portali uwazam ze tak samo mozna tam kogos poznac jak w zyciu , w realnym swiecie tez nei wiem z kim mamy do czyneinia. Wiele razy sie zdarza ze ktos dobrze udaje i klamie, wiele razy ludzie ktorzy poznali sie w realu zle na tym wyszli. Dzialaja wtedy inne reakcje bardziej wyglad i powiechwonosc, a na portalu mozna spokojnie kogos poznac jego wnetrze jeszcze przed spotkanaimi. Wiec nie nie jestem ani przeciw zupelnie za takim poznawaniem ani w stu porcentach za. Poniewaz to tylko ma pomoc zrobic wstep trche popisac pznac sie czy jest wspolny jezyk tematy zainteresowania jak rozmowa idzie to juz jest duzy plus a wtetdy trzeba to przeniesc na realne spotkania i tyle smile To ze sie mowi ze wielu facetow pisze glupoty czy szuka tylko seksu to inna sprawa ale jak sie chche kogos poznac na powaznie to trzeba troche spedzic tam czasu i probowac rozmawiac z tymi normalniejszymi. w realnym swiecie tez sa tacy co chca tylko sexu, tylko wtetdy zawracaja kobiecie glowe czas ona sie zakocha jescze a on sie okazuje chcial tylko sexu to przynajmniej tam sa szcerzy i bezposredni na portalu. Jest tez wiele kobiet ktore same nie wiedza co chca i po co czakladaja profile bo i takie rzeczy przerabialem. Same nie wiedza czego chca profile maja latami, kiedys po dluzszym zwiazku wrocilem na ten sam portal a tam te same twarze i nie to ze nie aktywne wrecz loguja sie. I co niby mam uwierzyc w zbieg okolicznosci ze tak jak ja w tym samym czasie wrocily wszystkie na ten sam portal big_smile.

4,191

Po czasie sam dałem się skusić. I to był błąd, te portale to chyba dla ludzi ślepych i głuchych. Można mieć bardzo wielkie chęci, ale jeżeli liczysz na to, że trafisz kogoś w swoim typie + (drugi wielki problem) kogoś z kim da się porozmawiać na różne tematy - to nie licz na to. Jeżeli komuś podoba się dosłownie każda kobieta jaka istnieje - to może tak. Natomiast od Pan można się nasłuchać jakie tam są super babki i poszkodowane, bo faceci tylko o seksie piszą. No, ale jednak nie. Mam wrażenie, że większość kobiet tam nie ma nawet matury. Odradzam wrażliwym, bo tylko podkopuje pewność siebie, że się tam jest.

4,192

Be. napisał/a:

Po czasie sam dałem się skusić. I to był błąd, te portale to chyba dla ludzi ślepych i głuchych. Można mieć bardzo wielkie chęci, ale jeżeli liczysz na to, że trafisz kogoś w swoim typie + (drugi wielki problem) kogoś z kim da się porozmawiać na różne tematy - to nie licz na to. Jeżeli komuś podoba się dosłownie każda kobieta jaka istnieje - to może tak. Natomiast od Pan można się nasłuchać jakie tam są super babki i poszkodowane, bo faceci tylko o seksie piszą. No, ale jednak nie. Mam wrażenie, że większość kobiet tam nie ma nawet matury. Odradzam wrażliwym, bo tylko podkopuje pewność siebie, że się tam jest.

Bez przesady. Potrzeba po prostu cierpliwości. Owszem, jest ciężko, ale to nie jest "misja niemożliwa".

Posty [ 4,161 do 4,192 z 4,192 ]

Strony Poprzednia 1 63 64 65

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » wiadomości na portalach randkowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024