anderstud napisał/a:nie wiem w sumie co mogłoby pójść nie tak, ale... ale liczę się z tym, że coś takiego może się pojawić i ostatecznie wrócę tu do was z niczym.
Może tak być, nigdy nic nie wiadomo.
Chyba pora sprawdzać w kalendarzu czy w marcu będzie jakiś dzień wolny?;) napisz jak było:D
misiando napisał/a:Na wzrost pomocne są buty marki masaltos. Widziałem jedynie reklamę, nigdy na żywo, więc nie biorę odpowiedzialności 

AmiaAmia napisał/a:A ja w ogóle nie mam pojęcia o randkach. Jakoś tak mi się od razu trafiało. Jednak podejrzewam że jeżeli nie chcę być sama czeka mnie to w niedalekiej przyszłości. I tu pytanie to randkowiczów. Jeżeli już dojdzie do spotkania np. na kawie to jak wygląda sprawa rachunków. Nie chciałabym na dzień dobry pozbawiać faceta jaj wyskakując z portfela a z drugiej strony nie chcę liczyć na ,,sponsoring". Jak to wygląda?
Witaj AmiaAmia, miło widzieć więcej użytkowników w temacie:) Myślę że to zależy od światopoglądu danej osoby i odpowiedź każdego użytkownika będzie inna:) jako organizator zakładam płacenie samodzielne, obojętnie czy chodzi o dziewczynę, rodziców, dziadków. Płacenie przez dziewczynę nie odebrałbym jako "pozbawianie jaj", czyli można powiedzieć, oba zachowania byłyby dobre. Mam na uwadze czy dziewczyna też ma swoją inicjatywę i czy jest zainteresowana, jeśli sama potrafi zorganizować inne wyjścia i mnie gdzieś zaprosić, wtedy cieszę się i w przyszłości mam następne własne pomysły. Przy bardzo zażyłej relacji zakładałbym brak podziałów finansowych
marta929292 napisał/a:Przeglądając fora internetowe (chociażby to tutaj) widzę wielu mężczyzn, którzy potrafię się wypowiedzieć, mają swoje zdanie, wydają się być interesujący. A na tych portalach pustki 
Witaj Marta, zauważyłem to samo. Moim zdaniem dużo zależy od tego, z kim masz kontakt. Myślę że każdy jest inny, i w różny sposób ocenia czy chce z daną osobą przebywać. Twoja wartość jest w Tobie, nie w tym czy ktoś to zauważy. Bądź sobą i żyj dla siebie przede wszystkim, takie moje zdanie.
marta929292 napisał/a:Jakoś inne kobiety nie mają problemów i potrafią mieć nawet po kilku KONKRETNYCH adoratorów, którzy by chcieli związku, a u mnie wiecznie ten sam schemat. Bardzo chciałabym wiedzieć co takiego one mają w sobie i co takiego robią, że nie raz po bardzo długim związku szybko potrafią sobie znaleźć innego fajnego faceta, który o nie zabiega i który chce budować z nimi coś na poważnie. A inne kobiety większość życia spędzają jako single i niby szukają, próbują, ale ciągle odbijają się od ściany...
Niekoniecznie musi być tak, że podobasz się tylko tym osobom, które wprost to okazują poprzez zabieganie czy adorowanie. Może pomoże Ci wiedza, jak ja oceniam (może wyjść dużo hipokryzji;) ) Nie piszę do danej osoby, jeśli widzę że czyiś światopogląd, wyobrażenie związku, znacząco odbiega od mojego, albo jeśli widzę że "nie moja liga" albo nie sprostam jakimś wymaganiom.
(++) (+) oznacza że podoba mi się
(?) mam wątpliwości
(--) (-) nie pasuje do mnie
spośród kryteriów możliwych do ustawiania w wyszukiwarkach, widocznych na zdjęciach:
(++) budowa puszysta/lekko puszysta gdy dziewczyna jest ubrana na czarno albo w kolorowej sukience
(++) budowa normalna/szczupła z kolorowymi ubraniami
(++) długie rozpuszczone włosy
(-) wiek 15-18
(?) wiek 18-27
(+) wiek 28-30
(++) wiek 30-38 (ale w każdej grupie wiekowej zdarzają się różne osoby, więc nie ustawiam ograniczeń)
(?) mała odległość (mógłbym mieć za mało czasu w porównaniu do wyobrażeń dziewczyny)
(+) odległość 200-300 km w dużym mieście
(?) odległość 400-600 km w małym mieście (skomplikowane podróże, ale przy wyjątkowej osobie to nie miałoby znaczenia)
(++) dziewczyna nie chcąca dzieci
(+) nie wiedząca czy chce mieć dzieci
(++) nie akceptująca palenia i picia
(+) obojętna wobec ww.
Cytaty z profili (nieznacznie zmieniłem niektóre zdania w celu zanonimizowania, znaczenie bez zmian)
o mnie
Jak trzeba o sobie cos napisac to sie robi problem
(+ poczucie humoru)
Na pewno nie szukam tutaj przygód (? nie wiem, co dana osoba ma na myśli, pisząc przygoda)
napisanie czegoś o sobie nie przychodzi mi łatwo. (+ szczerość)
Uwielbiam wycieczki po górach czy ogólnie wypady w plener, jednak brakuje mi towarzystwa. (? znam podobne opisy, wyglądają ciekawie, ale z moich obserwacji wynika że odnoszenie się do nich bardzo rzadko wiąże się z odpowiedzią)
Od niedawna zaczął też interesować mnie survival, więc chętnie wybrałabym się z kims w teren. (- ciekawe zainteresowanie, ale kompletnie nie pasuje do mnie, wolę dobre hotele w dużym mieście niż urlop pod namiotem)
Silna kobieta, radzi sobie w życiu nie narzeka na swój los (++)
Podróże to moja pasja [...] góry i morze. (+)
Fascynuje mnie piękno przyrody, architektura i historia (++ kiedyś interesowałem się historią, lubię dyskutować o budynkach mimo że nie znam się na tym)
ludzie i ich codzienne życie. (++ w połączeniu z historią itp. może być ciekawy temat)
Lubię tańczyć, słuchać muzyki, chodzić po górach, siedzieć na plaży i obserwować morze. (+ lubię morze)
wymarzony partner
Dojrzały, szczery, dobry człowiek (? dojrzałość to bardzo ogólne pojęcie, raczej nie spełniam, wycofuję się)
inteligentny (? czasem podawałem wartość IQ)
Chciałabym poznać fajnego, miłego i odpowiedzialnego chłopaka (? ogólniki których nie spełniam)
poważnie myślącego o życiu (? poważnie myślący o życiu, też ogólnik, przypuszczam że chodzi o standardowe życie rodzinne)
Uwielbiam stanowczość (- stanowczość jest dobra w miejscach pracy, nie w związku, przynajmniej dla mnie:) wycofuję się życząc jednak powodzenia)
silny charakter (? nie spełniam, wycofuję się)
i dobry humor.... (? moje poczucie humoru, jeśli istnieje, jest mało udane)
Jaki powinieneś być? To tylko nasze wyobrażenia, rzeczywistość często bywa inna. (+ zgadzam się)
Miło by było jakbyś był konkretnym, pewnym siebie facetem. (-- ogólniki których nie spełniam, nie podołałbym)
Trochę takie przeciwieństwo mnie. (? przy połączeniu takich przeciwieństw mogłyby wynikać różne nieporozumienia, ale może jestem w błędzie)
Dobrze, gdy twardo stąpasz po ziemi (? nie mam pojęcia co to znaczy, często pojawiająca się fraza, ale raczej nie spełniam)
ale zarazem jesteś spontaniczny. (+ lubię spontaniczność)
I chciałbyś założyć rodzinę. (-- pochwalam oczekiwania wyrażone wprost:) jednak kompletnie nie pasuje do mnie, więc wycofuję się ale życzyłbym powodzenia w szukaniu odpowiedniej osoby)
Jeśli w moich nawiasach widzicie mój błąd logiczny albo jakiś niesprawiedliwy komentarz, chętnie przeczytam wasze opinie. Ogólny wniosek dla Marty: nie martwić się opiniami jakichś chłopaków z internetu, bo wartość jest w was, a nie w tym co ktoś o was pomyśli i czy chce umówić się z wami:) na pewno masz rodzinę, przyjaciół itp. i tak naprawdę nie jesteś samotna? Nie ma konieczności że każdy musi być z kimś w związku:) a jeśli chcesz, na pewno znajdziesz:)