Facet 25-26 lat mieszkający w domu z rodzicami a szufladkowanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Facet 25-26 lat mieszkający w domu z rodzicami a szufladkowanie

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 74 z 74 ]

66

Odp: Facet 25-26 lat mieszkający w domu z rodzicami a szufladkowanie
Jaco93 napisał/a:

Nie chce żeby coś mnie ograniczało, zawsze znajdzie się jakaś fajna laska która by mnie po prostu zlała wiedząc, że mieszkam z rodzicami a tak już tą sprawe będę miał z głowy.

Fajna laska to jest taka, która nie zna czy nie dostrzega i nie rozumie wartości pieniądza? Kto co lubi...

Autorze, rób jak chcesz, na pewno lepiej jest brać kredyty niż wynajmować, ale już bez względu na to, co tam otoczenie sobie myśli i mówi, przemyśl sobie, czy nie bardziej tobie opłacałoby się jeszcze pomieszkać z rodzinką i zebrać nieco większą pulę, albo przynajmniej mieć dodatkowo na owo "poznawanie świata".

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez Jaco93 (2019-01-01 22:31:53)

Nie biorę kredytu smile pożyczam bez procentu co znacznie mi ułatwia sprawe, swojego mam też troche odłożone.

68

kflelqm napisał/a:

Prosta Piłka - każdy po liceum powinien dążyć do usamodzielnienia się ale już dla faceta to jest KONIECZNOŚĆ.
                    (...)Dla kobiety też to jest złe ale dla faceta w szczególności,  jest to bardzoooo niemęskie, jeśli facet z własnego wyboru wybiera wygodę zamiast poznawania świata i liczenia na siebie.

Seksistowskie podejście. że niby facet musi koniecznie. Facet z tego powodu że jest mężczyzną nic nie musi. Kobieta tak samo - tylko dlatego że jest kobietą nic nie musi.

69

Jaco

Gratuluję decyzji smile
Jak najbardziej ją popieram. Sama też zaczęłam od małego mieszkania, potem było łatwiej dozbierać do większego, a po 2 przeprowadzkach zdecydować się na budowę. Miałam już spore doświadczenie w urządzaniu i wykańczaniu, wiedziałam, co się sprawdza, a co nie.
Małe mieszkania sprzedają się wciąż jak ciepłe bułki.

70

kflelqm To samo bym napisala co kaomakao:))Musialabym cale swoje pieniadze wydac zeby spelnic program spoleczny samodzielnosci. 1100 wynajecie, 700 czynsz, elektrycznosc, jedzenie, autobusy. Bylam pracujaca studentka i wiem. I glupio zrobilam ze studia w innym miescie. Jakbym teraz gdzies sobie poszla,rodzice sami ze wszystkimi pracami,ja drugi dom na wlasnym utrzymaniu. Po co to, lepiej wspolpracowac.Komus sie nie podoba??To ma wlasne zycie gdzie robi jak lubi. Pewnie zalety tez sa, dla mnie nie,ja jako nastolatka sie nauczylam wspoldzialac w domu wiec nic mi po tym.Tylko autorze,'fajna laska' nie odrzuci za taka glupote bo bedzie znala podloze. (Patrz na posty Olinki tam masz rozsadek) Tylko za jakas powazna wade. Bardziej bym sie bala tego zawijania na chate.Ale to moje zdanie.

71

Rusałka, o jakim "podłożu" mówisz w tym przypadku?
Autor może mieć mieszkanie bez hipoteki, nie musi z powodów rodzinnych czy kiepskiej sytuacji finansowej mieszkać z rodzicami.
Uważam zresztą, że wysokie koszty samodzielnego mieszkania nie powinny być wymówka, a motywacją.

72

Jaco93 napisał/a:

Nie biorę kredytu smile pożyczam bez procentu co znacznie mi ułatwia sprawe, swojego mam też troche odłożone.

Jak to pożyczasz bez procentu? Gdzie znajdujesz takie źródło?

73

Rodzina smile

74

Jaco93 napisał/a:

Rodzina smile

Szczęściarz smile

Posty [ 66 do 74 z 74 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Facet 25-26 lat mieszkający w domu z rodzicami a szufladkowanie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024