Przede wszystkim zdobądź fajną pracę. Jeżeli pracujesz jako jakiś magazynier, kasjer, kelner itp to przyszłej dziewczynie tym nie zaimponujesz. Zdobądź chociaż jakiś staż, praktyki, rozwijaj się w danym kierunku, tak aby pokazać, że masz ambicje i plan na godne zarobki w przyszłości. Tak jak inne dziewczyny powiedziały - gołodupca żadna nie chce, więc musisz się postarać i zarabiać, jak już będziesz miał w okolicach średniej krajowej to jest bardzo OK.
Kolejna kwestia - dbanie o siebie. Nie wiem czy wiesz, ale oprócz anty-perpirantu i pianki do golenia istnieje masa innych kosmetyków dla facetów. Wybieraj się do lepszych fryzjerów i zainwestuj w ciekawą fryzurę. Dobieraj do siebie ciuchy w odpowiedni sposób, unikaj bazarkowych i podróbek, stawiaj na sprawdzone marki, w umie w każdej galerii jest masa fajny sklepów, na pewno znajdziesz coś fajnego. Unikaj sklepów Cropp i H&M.
Buty najlepiej klasyczne, może jakaś marynarka. W lecie koszulki polo i koszule z długim rękawem, unikaj raczej bluz z kapturem i koszul z krótkim rekawem. Najważniejsze, aby ciuchy nie były ani za małe, ani za duże. 90% facetów w Polsce nosi ciuchy rozmiar za małe lub za duże. Zbyt luźne, lub zbyt obcisłe. Znaleźć porządnie ubranego faceta na ulicy to cud.
Kolejna kwestia - zdrowie. Postaraj się mieć chociaż minimalnie umięśnioną sylwetkę. Suchoklatesi i panowie z piwnym brzuchem są strasznie odpychający. Jeżeli masz jakiś trądzik koniecznie się go pozbądź. Ja zwracam dużą uwagę na zęby u facetów - wszystkie muszą być całe oprócz 8 wiadomo, powinny być białe oraz proste. Facet z próchnicą, żółtymi lub krzywymi zębami budzi u mnie odruch wymiotny. Nie oszczędzaj na zębach tak abyś mógł się sporo uśmiechać.
No i to by bylo najważniejsze. Z charakteru ważne abyś był po prostu pewny siebie, wygadany, towarzyski - tak abyś potrafił na luzie rozmawiać z innymi ludźmi i nie wstyd było wyjść gdzieś na imprezę. Nieśmiali są często nudni i nie chcą wychodzić, więc jeśli taki jesteś to dla wielu dziewczyn może to być problem. Dziewczyny jednak wolą faceta towarzysko-imprezowego. Umiejętność tańca dla wielu dziewczyn to jest mega +, przez taniec możesz szybko oczarować kobietę sobą, pod warunkiem, że umiesz naprawdę dobrze tańczyć.