Niski facet - szczera opinia. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Niski facet - szczera opinia.

Strony Poprzednia 1 13 14 15 16 17 27 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 911 do 975 z 1,705 ]

911

Odp: Niski facet - szczera opinia.
jjbp napisał/a:

Prawda jest taka że każdy coś musi nadrabiać. Jeden poczucie humoru, inny wzrost, jeszcze inny trądzik na całej twarzy, a jeszcze inny słabe zarobki, w zależności co dla kobiety z która się spotykają będzie priorytetowe. Kobiety też będą u mężczyzn jednym punktować a innym nie. Natomiast niektórzy zachowują się jakby ten wzrost starczał do wszystkiego, masz wzrost to już cała reszta jest super. A to jest ułuda, to tak jak te żarciki że facetowi starczy że laska będzie miała ładne cycki i już będzie zadowolony. Może starczy na one night stand ale raczej nie do życia z nią.

I ja wiem że zaraz będzie że "nieprawda bo dla każdej wysoki wzrost to must-have" a guzik, po własnym życiu widzę że to się jak każda cecha liczy dla jednych mniej dla innych bardziej

Ok, dla jednego faceta piersi będą najważniejsze, dla drugiego tyłek. I powiedzmy, że kobiety też mają różne priorytety. Jednak facet nawet nawjwiększy miłośnik dużych piersi nie odrzuci kobiety tylko dlatego, że jej biust nie jest duży.

U kobiet inaczej. Nie masz 180 lub masz poniżej 170 to wypad i tak jest u 90% kobiet.

Widzisz różnicę? Dla 1 faceta będzie ważny biust, dla 2 pośladki, dla 3 stopy, dla 4 sylwetka, dla 5 długie nogi - jest rożnorodność

a dla 90%kobiet wzrost jest ważny

Poza tym faceci częściej przymykają oko na niedoskonalości urody niż kobiety, a na pewno więcej kobiet odrzuci niskiego z powodu wzrostu niż facet kobietę gdy ta nie ma sporych piersi, a on jest ich miłośnikiem

Poza tym przeciętni faceci raczej nie wybrzydzają, a przeciętne kobiety już tak. Być może wysocy przystojni odrzucą kobietę z płaskimi pośladkami, ale przeciętny już nie. Jednak przeciętna może odrzucić z powodu wzrostu

Zobacz podobne tematy :

912

jjbp napisał/a:

I ja wiem że zaraz będzie że "nieprawda bo dla każdej wysoki wzrost to must-have" a guzik, po własnym życiu widzę że to się jak każda cecha liczy dla jednych mniej dla innych bardziej

No jasne, że nie. Bo inna kwestią jest super wygląd, a zupełnie inną jest codziennie życie z taką osobą. Dlatego ja pisałem o atrakcyjności.
Ale nie zmienia to faktu, że ludzie wysocy wyglądają lepiej. Kobieta poniżej 150 cm, nie nadaje się na modelkę, bo sukienki, czy spodnie wyglądają na niej słabo. Kiedyś chcieli zrobić rozgrywki siatkówki dla niższych i co? Okazało się, że nikt tego nie chciał reklamować, bo zainteresowanie słabe.

913

NTN napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Wzorce atrakcyjności sa rózne, w zależności choćby od miejsca zamieszkania. Nie ma jednego obiektywnego światowego wzorca.
I wyobraź sobie Prego, że nie wszystkie kobiety polecą rozkładać.nogi jak tylko zobaczą faceta przystojniejszego niż ich partner.

Ogólnie nie oganiam i Niski i NTN, jaki tupet trzeba mieć albo jak bardzo trzeba być zamotanym we własnym mózgu, żeby przychodzić na kobiece forum i dyskutować z kobietami przekręcając to, co mówią i wmawiając im, że Wy wiecie lepiej co kobiety myślą i robią.

Ogólnie postulowałabym o zamknięcie tematu, bo to co się tu dzieje, to aż się niesmaczne robi, żeby nie powiedzieć, ze nieprzyjemne, obrażające kobiety i niestosowne.

Typowa logika kobiet, jeśli coś jest nie na rękę, a wychodzi w temacie wysokei wymagania do wyglądu faceta, gdzie przyjęły się mity, że wygla nei jest ważny, albo że faceci są płcią która zwraca na to większą uwagę, to od razu chcecie zamykać. Pewnie usuńcie od razu.

Z wami taka dyskusja. Wytknąłem Wam brak logiki - piszecie że teorie blackpill, że wygląd decyduje czy facet się podoba i to na nim wszystko polega, są błędne, a potem informujecie że jednak bez odpowiedneigo wyglądu facet może zostać kolegą

Radzicie rozwijać się, a potem sugerujecie że i tak to nic nie da bo bez wyglądu to na nic

A najabawniejsze gdy piszecie, że można nadrobić wygląd charakterem. Taaaaaaak, a wcześniej co pisałyście, że kiedy wygląd nie ten, to można zostać kolegą

krolowachlodu87 napisał/a:

NTN, zastanów się czego ty chcesz od życia. Ja nigdzie nie napisałam, że jesteś skazany na samotność. Napisałam że nie wpasowujesz się w gusta większości więc zostaje ci mniejszość. Nigdzie nie napisałam że ta mniejszość co pozostaje to gorszy sort. Na prawdę ludzie są różni i jeśli nie wpasowują sie wiodący trend to nie znaczy że zginą marnie w samotności. To znaczy że będzie trudniej znaleźć partnera. Trudniej - nie że to niemożliwe.
Ale z twoim podejściem pt nienawidzę kobiet co gustują w wysokich mężczyznach a kobiety co zostają uznaje za gorszy sort bo na pewno nikt inny (w domyśle wysoki) ich nie chciał no to trochę sobie jeszcze tą drogę do szczęśliwego związku utrudniasz.

I przeceniasz rolę seksu big_smile

Skoro przeceniam rolę zrezygnuj z neigo przez 1,5 roku smile

Twierdzisz, że nie wpisuję się w gusta większości, ok ... a co z nadrobieniem charakterem jak radzi lady loka, czy kiedy nie wpiszę się w gust mogę nadrobić? big_smile\
Bo same sobie przeczycie, Ty twierdzisz, że bez wyglądu można być kolegą, nawet jeśli ma się wspaniały charakter, a Lady uważa inaczej

No i wcześniej pisałaś że u kobiet po 30 maleją wymagania, skoro tak dlaczego nie wierzysz w nadrabianei charakterem? Przecież taka 30 ma już mniejsze wymagania? smile

To sę te braki w logice o których pisałem wcześniej. Same sobie nie tylko wzajemnie przeczycie, ale same sobie w swoich postach

Ale po chusteczke chcesz nadrabiać jak w inny gust sie możesz po prostu wpisać?:D Po co się pchasz na siłe tam gdzie cie nie chcą?:D Lady Loka ma widocznie takie a nie inne oczekiwania, ja mam takie że albo mi ktoś pasuje wyglądem i charakterem albo umieram jako stara panna i w ogóle mi to nie przeszkadza.

Tak, kobiety po 30 zmniejszają wymagania bo im się książe nie trafił i widzą że życie to nie bajka więc czas urealnić oczekiwania, zmienić priorytety itp. Jak będziesz miał więcej lat to też może uznasz że są w życiu ważniejsze rzeczy niż piękne dziewczęta które wolą twoich wysokich kolegów big_smile

pffff 1,5 roku... 5 lat lekko i ani nie miałam siły ani czasu pomyśleć o tym między wyjazdami big_smile I tak, życie na walizkach jest lepsze niż seks wink

914

Ok przyznałaś że dla Ciebie wzrost nie jest istotny. Dobrze, ale jesteś jedną z niewielu. Niski kolega Królowejlodu w grupie uczelnianej nie spotkał dziewczyny o podejściu zbliżonym do Twojego. Świadczy to więc o Twojej wyjątkowości. A, że takich dziewczyn nie ma zbyt wielu, to przypomina to hasła zachęcające do udziału w loterii - zagraj bo ktoś gdzieś wygrał, więc ty też możesz. A jednak większość niskich ma kosmiczne problemy w relacjach z kobietami.

Chcesz powiedzieć, że wszyscy z nich mają koszmarny charakter? Nie, bo większość kobiet ma płytkie podejście. Sądzą że to faceci są wzrokowcami i mniej wybaczają w wyglądzie, ale tak na prawdę prawie wszystkie kobiety mają płytkie podejście co do wzrostu faceta.

915

NTN napisał/a:

Ok przyznałaś że dla Ciebie wzrost nie jest istotny. Dobrze, ale jesteś jedną z niewielu. Niski kolega Królowejlodu w grupie uczelnianej nie spotkał dziewczyny o podejściu zbliżonym do Twojego. Świadczy to więc o Twojej wyjątkowości. A, że takich dziewczyn nie ma zbyt wielu, to przypomina to hasła zachęcające do udziału w loterii - zagraj bo ktoś gdzieś wygrał, więc ty też możesz. A jednak większość niskich ma kosmiczne problemy w relacjach z kobietami.

Chcesz powiedzieć, że wszyscy z nich mają koszmarny charakter? Nie, bo większość kobiet ma płytkie podejście. Sądzą że to faceci są wzrokowcami i mniej wybaczają w wyglądzie, ale tak na prawdę prawie wszystkie kobiety mają płytkie podejście co do wzrostu faceta.

Ale to byla jedna grupa uczelniana. Raczej nie bylo tam 500 kobiet, zebys mogl mowic o tym, ze jestem w mniejszosci. Poza tym nie ma co na podstawie czegos takiego wyciagac ogolnych wnioskow, bo te wnioski po prostu sa nieprawdziwe.
Sa kobiety, ktore patrza na wzrost i sa kobiety, ktore nie patrza. To jest jedyny mozliwy do wyciagniecia wniosek.

Nigdzie tez nie napisalam, ze wszyscy niscy faceci maja koszmarne charktery. Ty masz i Niski tez ma. Teraz moglabym w sumie pojsc za Twoim przykladem i stwierdzic, ze tak, wniosek jest taki, ze na pewno wszyscy niscy faceci maja paskudne charaktery. Swojej corce kiedys powiem, zeby przypadkiem nie zwracala na takich uwagi, nie wazne czy facet by jej sie spodobal czy nie. Jak nie ma 190cm wzrostu, to nie nadaje sie do zwiazku, bo NA PEWNO ma paskudny charakter.
To jest wlasnie Twoja logika. (zeby nie bylo to sarkazm byl, zebys przypadkiem potem nie wyciagnal tego z kontekstu i nie przerabial na swoje)

916 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-19 14:16:36)

Wgl cała problematyka tego wątku opiera się na generalizacji. Mi np na poczekaniu przychodzi sporo przypadków do głowy gdzie wysoki chłopak nie miał za bardzo powodzenia przez resztę cech swojego wyglądu albo/i charakter. A część z nich to historię z czasów liceum gdzie już wgl się osiąga apogeum powierzchowności przy wyborze chłopaka/dziewczyny. Zresztą nawet tu na forum paru takich pisało

917 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2021-01-19 14:23:22)

Gary napisał/a:

... a wątek obok kobieta pisze, że ma problem, bo nie jest wysoka...

https://www.netkobiety.pl/t124920.html#p3705173

No i żaden z niskich panów z tego wątku się nie zainteresował :-) Najwyraźniej niskie kobiety ich nie interesują, szukanie rozwiązań ich nie interesuje. Interesuje ich użalanie się nad sobą i przekonywanie, że to oni mają najgorzej ;-) Szkoda czasu na dyskutowanie z tym. Macie rację, macie najgorzej!! Żadna was nie zechce, a jak już to z litości!! Przegraliście życie!! O to chodziło? Jesteście pizdusie czy mężczyźni?

Jak będziecie chcieli coś zmienić, to proponuję inne podejście i poszukanie "co mi daje to, że jestem niski"? Co może dać? Może na przykład zmotywować do większej pracy nad sobą, do tego by więcej osiągnąć, być lepszym.

918 Ostatnio edytowany przez NTN (2021-01-19 14:24:59)

aniuu1 odniosłem się do wspomnianego wątku. Tamta kobieta napisała, że jest aktywna seksualnie, co znaczy że ma powodzenie.
W przypadku tego tematu jest inaczej.

919

Dla mnie wgl mija się z celem takie myślenie "co mi daje to że jestem niski?". No jesteś bo jesteś, nie zmienisz tego to przestań o tym myśleć i skup się na innych cechach które albo już masz albo możesz wypracować. Ale nie na zasadzie "jak zrekompensować bycie niskim" a na zasadzie co w sobie lubisz co nie co możesz zmienić, dla siebie, swojego rozwoju, ewentualnie swoich bliskich. Nie widzę sensu orbitowania wokół problemu którego nie mam jak zmienić. Ale to moje subiektywne zdanie

920 Ostatnio edytowany przez NTN (2021-01-19 14:27:31)

Lady Loka szkoda, że te co lubią wysokich jest 99%, gdyby było po równo albo niewiele więcej lubiło wysokich, to nie byłoby takich tematów.

jjbp ale jak mam poznać dziewczynę skoro żadna, no dobra zdecydowana większość nie lubi niskich?

Kiedyś miałem sporo koleżanek, słyszałem od nich, że jestem spoko, fajny, normalny, mam poczucie humoru, można ze mną o wszystkim pogadać, mam ciekawe zainteresowania.

Ale co z tego jak żadna z nich gdy zaproponowałem jakieś wspólne wyjście nie chciała, a potem od znajomego dowiedziałem się, że śmiały się z mojego wzrostu.

Takie są dziewczyny,

921

NTN napisał/a:

Lady Loka szkoda, że te co lubią wysokich jest 99%, gdyby było po równo albo niewiele więcej lubiło wysokich, to nie byłoby takich tematów.

jjbp ale jak mam poznać dziewczynę skoro żadna, no dobra zdecydowana większość nie lubi niskich?

Kiedyś miałem sporo koleżanek, słyszałem od nich, że jestem spoko, fajny, normalny, mam poczucie humoru, można ze mną o wszystkim pogadać, mam ciekawe zainteresowania.

Ale co z tego jak żadna z nich gdy zaproponowałem jakieś wspólne wyjście nie chciała, a potem od znajomego dowiedziałem się, że śmiały się z mojego wzrostu.

Takie są dziewczyny,

rozumiem, ze poznales wszystkie wolne kobiety w Polsce, zapytales i przeliczyles na procenty, ze 99% lubi wysokich mezczyzn? Bo jak nie, to nie uzywaj danych, ktorych nie znasz.

922

NTN napisał/a:

No niscy faceci mają gorzej ale nadal powtarzam ci, nie masz wpływu na to jak się ludzie zachowują. Masz wpływ tylko na siebie, na to co cię dołuje a co ci sprawia radość i wierz mi szkoda życia na użalanie się nad sobą i wylewanie pretensji do świata że nie wygląda tak jak byś tego oczekiwał. Życie daje ci multum możliwości a ty się zaciąłeś na jednym temacie i nic cię nie będzie teraz cieszyć bo laski się na ciebie nie rzucają.

923 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-19 14:30:13)

Nie, to jest kilka twoich koleżanek. Jedyne co możesz zrobić to skupić się na sobie, nie orbitowac obsesyjnie wokół tematu i być otwartym na nowe znajomości. Samotność to plaga obecnych czasow i nie Ty jeden masz problem że znalezieniem sobie kogoś. To się musi zadziać samo jedyne co możesz aktywnie robić to rozwijac się sam dla siebie i mieć oczy szeroko otwarte na jakieś potencjalne znajomości. I nie łapać zwiechy na jeden temat, jak ktoś łapie zwieche to wiadomo że nic się nie zadzieje, tak to jakoś pokrętnie działa na tym świecie

924

Problemów tego wątku jest sporo. A są to głównie uprzedzenia, stereotypy i kompleksy. Wiele użytkowniczek nie wiedzieć czemu, na siłę broni stereotypu o szlachetności i dobroci kobiet. Jest wyczulona na każdą złą opinię, czy słówko o kobiecie. Zachowują się jak Ordon na Reducie. smile
"Niscy koledzy" zafiksowali się na punkcie wzrostu i uważają, że to on głównie definiuje wybory kobiet. W ten sposób uzasadniają swoje niepowodzenia i bezczynność w pracy nad sobą.
Każdy broni swojego. smile

925

Lady Loka, no zaraz mi wmówisz że wiekszość lubi niskich. Korzystałem z portali randkowych używając różnych fejk profili, próbowałem ponawać dziewczyny w realu i wiem jakie miałem wyniki.

Większosc nie lubi niskich

Niby mam nadrobić charakterem, ale z drugiej strony piszecie, że nie można charakterem przekonać do siebie dziewczyny gdy tej się nie podobamy, a o to w moim przypadku nie trudno z 163cm wzrostu ;P

926

NTN napisał/a:

Lady Loka, no zaraz mi wmówisz że wiekszość lubi niskich. Korzystałem z portali randkowych używając różnych fejk profili, próbowałem ponawać dziewczyny w realu i wiem jakie miałem wyniki.

Większosc nie lubi niskich

Niby mam nadrobić charakterem, ale z drugiej strony piszecie, że nie można charakterem przekonać do siebie dziewczyny gdy tej się nie podobamy, a o to w moim przypadku nie trudno z 163cm wzrostu ;P

Nic Ci nie wmawiam. Ale operujesz bardzo specyficznymi danymi zdobytymi w specyficznej grupie kobiet i one maja sie nijak do faktyczniej rzeczywistosci i do ogolu. Mozesz powiedziec, ze wiekszosc kobiet, z ktorymi miales do czynienia. Ale nie, ze wiekszosc wszystkich kobiet w Polsce.

Wiekszosc kobiet nie siedzi na portalach, wiec Twoja grupa badawcza ich zupelnie nie dotyczy.

927

jjbp napisał/a:

Nie, to jest kilka twoich koleżanek. Jedyne co możesz zrobić to skupić się na sobie, nie orbitowac obsesyjnie wokół tematu i być otwartym na nowe znajomości. Samotność to plaga obecnych czasow i nie Ty jeden masz problem że znalezieniem sobie kogoś. To się musi zadziać samo jedyne co możesz aktywnie robić to rozwijac się sam dla siebie i mieć oczy szeroko otwarte na jakieś potencjalne znajomości. I nie łapać zwiechy na jeden temat, jak ktoś łapie zwieche to wiadomo że nic się nie zadzieje, tak to jakoś pokrętnie działa na tym świecie

Skupić się na sobie, pracować, ale co to da skoro większość dziewczyn i tak odrzuci niskiego faceta. Co to da skoro charakterem nie idzie nadrobić
A gdy ja będę pracował nad sobą wysoki przystojny koleś będzie na tinderze kręcił z dziesiątkami kobiet mimo że nie wykonał żadnej pracy nad sobą.

jjbp napisał/a:

Co Ty wygadujesz? Każda dziewczyna jeśli nie jest ostatnią szkaradą może przebierać na protalach randkowych. Kolesie wyscocy przystojni też nie znają samotności.

krolowachlodu87 ale dla mnie jest ważne by podobam się kobietom, chodzić na randki, mieć stalą dziewczynę. Nic innego mnie nie cieszy. Nawet gdy grałem w piłkę nożną z koelgami, podczas gry łapał mnie smutek, że nie mam dziewczyny

928 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-19 14:39:38)

Jak będziesz się wiecznie oglądał na innych i myślał że po co robić cokolwiek skoro nikt Cię nie zechce to faktycznie daleko nie zajdziesz. Zawsze ktoś będzie miał większe szanse niż Ty albo ja, taki lajf. A myśleniem że na co Ci praca nad sobą to właśnie prezentujesz pokazowy model wspomnianej przeze mnie zwiechy. U Ciebie sie nic nie zmieni bo Ty nawet nie próbujesz wytrzeć poza swoje 4 ściany nieszczęścia i uprzedzeń. Obawiam się że nikt nie skusi się na związek z osobą tak gleboce zafiksowana na własnych wadach. Ja mimo wszystko Ci życzę żebyś kiedy popatrzył dalej.

929

jjbp napisał/a:

Jak będziesz się wiecznie oglądał na innych i myślał że po co robić cokolwiek skoro nikt Cię nie zechce to faktycznie daleko nie zajdziesz. Zawsze ktoś będzie miał większe szanse niż Ty albo ja, taki lajf. A myśleniem że na co Ci praca nad sobą to właśnie prezentujesz pokazowy model wspomnianej przeze mnie zwiechy. U Ciebie sie nic nie zmieni bo Ty nawet nie próbujesz wytrzeć poza swoje 4 ściany nieszczęścia i uprzedzeń. Obawiam się że nikt nie skusi się na związek z osobą tak gleboce zafiksowana na własnych wadach. Ja mimo wszystko Ci życzę żebyś kiedy popatrzył dalej.

Ale jak dokładnie ma wyglądać praca nad sobą? Co przez to rozumiesz? I dlaczego to jest takie ważne skoro wysocy przystojni kolesie bywają puści, próżni, butni, a i tak mają kółeczko zainteresowanych dziewczyn. Ta sytuacja pokazuje że kobiety wcale nie ustępują mężczyznom w leceniu na wygląd, a wręcz często ich przebijają

930

prego napisał/a:

Problemów tego wątku jest sporo. A są to głównie uprzedzenia, stereotypy i kompleksy. Wiele użytkowniczek nie wiedzieć czemu, na siłę broni stereotypu o szlachetności i dobroci kobiet. Jest wyczulona na każdą złą opinię, czy słówko o kobiecie. Zachowują się jak Ordon na Reducie. smile
"Niscy koledzy" zafiksowali się na punkcie wzrostu i uważają, że to on głównie definiuje wybory kobiet. W ten sposób uzasadniają swoje niepowodzenia i bezczynność w pracy nad sobą.
Każdy broni swojego. smile

I to jest idealne podsumowanie tego wątku, jak zresztą wielu podobnych smile Każdy ciągnie ze swojej strony..

931

Prawdę mówiąc ja się z tym zupełnie nie zgadzam, choćby dlatego, że mam w swoim otoczeniu, i nie tylko, wystarczająco dużo przykładów obalających teorię, że niscy mężczyźni są przez kobiety odrzucani, a już na pewno nie są odrzucani nawet przez większość kobiet i nie z samego faktu braku tych kilku, kilkunastu dodatkowych centymetrów, niemniej załóżmy, że tak jest. Tu pojawia się moje pytanie.
NTN, bardzo dużo, ogromnie wręcz, swojej uwagi i energii poświęcasz na udowadnianie całemu światu, że jesteś przez niego skrzywdzony, bo kobiety są wymagające, śmią mieć własne oczekiwania, szukać partnera spełniającego ich preferencje – po co to robisz i co Ci to daje? Co chcesz w ten sposób osiągnąć? Przecież od tego Twoje życie się NIE zmieni, nie zaczniesz być postrzegany jako bardziej wartościowy, atrakcyjny i bardziej pożądany. Mało tego, będąc na tym punkcie zafiksowanym, tracisz z oczu coś bardzo ważnego, a stajesz się coraz bardziej sfrustrowany i zgorzkniały.

NTN napisał/a:

Ale jak dokładnie ma wyglądać praca nad sobą? Co przez to rozumiesz? I dlaczego to jest takie ważne skoro wysocy przystojni kolesie bywają puści, próżni, butni, a i tak mają kółeczko zainteresowanych dziewczyn. Ta sytuacja pokazuje że kobiety wcale nie ustępują mężczyznom w leceniu na wygląd, a wręcz często ich przebijają.

I jesteś pewien, że są to wartościowe kobiety, takie, z którymi chce się iść przez życie? A może nieważna jest jakość, a liczy się ilość? Może tu jest pies pogrzebany, że chciałbyś tak samo, by łechtać własną próżność, a teraz nie jest Ci to dane? Stąd ta zazdrość?

932

prego napisał/a:

"Niscy koledzy" zafiksowali się na punkcie wzrostu i uważają, że to on głównie definiuje wybory kobiet.

Raczej jest to cecha dyskryminująca kandydata.

Lady Loka napisał/a:

Wiekszosc kobiet nie siedzi na portalach, wiec Twoja grupa badawcza ich zupelnie nie dotyczy.

Z zakresu 15-30?

Demografia użytkowników Facebooka w Polsce. Według raportu „NapoleonCat” z sierpnia 2019 roku, z Facebooka korzysta 42,3% Polaków, łącznie 16 070 000 użytkowników. Większość z nich to kobiety – 53,5%. Największą grupę użytkowników stanowiły osoby w wieku od 25 do 34 lat (4 600 000)

Fejsbuk, IG, typowe portale randkowe tam się głównie poznają ludzie.

Jak jeszcze dołożymy 2020-2022 covidlock... to już w ogóle. Imprezy? Nie ma. Puby? Zamknięte. Wyjazdy? Nielegalne. 

26 proc. ludzi żyjących w Polsce to single i prognozowany jest przyrost tej grupy.

Więc chyba trzeba się pogodzić ze światowym trendem. W takiej Szwecji single (bez dzieci) to 50% społeczeństwa, i machnąć na to ręką. Jak jesteś przystojny to ONS, jak nie to zostaną jakieś rozwiązania alternatywne.

933

Znerx napisał/a:
prego napisał/a:

"Niscy koledzy" zafiksowali się na punkcie wzrostu i uważają, że to on głównie definiuje wybory kobiet.

Raczej jest to cecha dyskryminująca kandydata.

Lady Loka napisał/a:

Z zakresu 15-30?

Demografia użytkowników Facebooka w Polsce. Według raportu „NapoleonCat” z sierpnia 2019 roku, z Facebooka korzysta 42,3% Polaków, łącznie 16 070 000 użytkowników. Większość z nich to kobiety – 53,5%. Największą grupę użytkowników stanowiły osoby w wieku od 25 do 34 lat (4 600 000)

Fejsbuk, IG, typowe portale randkowe tam się głównie poznają ludzie.

Jak jeszcze dołożymy 2020-2022 covidlock... to już w ogóle. Imprezy? Nie ma. Puby? Zamknięte. Wyjazdy? Nielegalne. 

26 proc. ludzi żyjących w Polsce to single i prognozowany jest przyrost tej grupy.

Więc chyba trzeba się pogodzić ze światowym trendem. W takiej Szwecji single (bez dzieci) to 50% społeczeństwa, i machnąć na to ręką. Jak jesteś przystojny to ONS, jak nie to zostaną jakieś rozwiązania alternatywne.

Ogol wolnych kobiet smile facebooka bym nie uznawala jako portal randkowy, instagrama tez.
Dalej wydaje mi sie, ze jednak ciagle wiekszosc ludzi poznaje sie na zywo, ale moge sie mylic, bo sie nie wglebialam.

Ogolnie w covidzie nawet jest troche trudniej, bo popisac sobie na portalu mozna, ale z umowieniem sie juz jest problem, bo gdzie tu isc?

934

Olinka napisał/a:

Prawdę mówiąc ja się z tym zupełnie nie zgadzam, choćby dlatego, że mam w swoim otoczeniu, i nie tylko, wystarczająco dużo przykładów obalających teorię, że niscy mężczyźni są przez kobiety odrzucani, a już na pewno nie są odrzucani nawet przez większość kobiet i nie z samego faktu braku tych kilku, kilkunastu dodatkowych centymetrów, niemniej załóżmy, że tak jest. Tu pojawia się moje pytanie.
NTN, bardzo dużo, ogromnie wręcz, swojej uwagi i energii poświęcasz na udowadnianie całemu światu, że jesteś przez niego skrzywdzony, bo kobiety są wymagające, śmią mieć własne oczekiwania, szukać partnera spełniającego ich preferencje – po co to robisz i co Ci to daje? Co chcesz w ten sposób osiągnąć? Przecież od tego Twoje życie się NIE zmieni, nie zaczniesz być postrzegany jako bardziej wartościowy, atrakcyjny i bardziej pożądany. Mało tego, będąc na tym punkcie zafiksowanym, tracisz z oczu coś bardzo ważnego, a stajesz się coraz bardziej sfrustrowany i zgorzkniały.

Bo mam 29lat i nigdy nie miałem dziewczyny. Zawsze chciałem stałej relacji z laską z którą dzieliłbym czas, ktora byłaby przyjaciółką, kochanką w jednym.
Ale jednak ciągle dostawałem spława z powodu WZROSTU, WZROSTU,WZROSTU.

935 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-01-19 14:53:07)

Próba pokazania wszystkm, że ktoś jest wymagający, posiada oczekiwania i preferencje, służy najwidoczniej jednej rzeczy. Ma uświadomić, że owe oczekiwania są nieracjonalne czy nawet zwyczajnie niesprawiedliwe i powierzchowne..No cóż, można to inaczej oceniać..Ma się wrażenie, że taka osoba próbuje wzniecić wątpliwosći w oczach kobiet( w tym wypadku), chociaż samemu w to nie wierzy, że się mu uda..

936

NTN, chcesz znaleźć dziewczynę czy chcesz przebierać w dziewczynach jak twoi wysocy i przystojni koledzy? Bo jeżeli pierwsza opcja to cały czas ci wszyscy tłumaczą że to nie jest tak że wszystkie kobiety wybierają wysokich mężczyzn, po prostu musisz się więcej naszukać. Jeżeli 2 to nie zawracaj gitary bo tak jak mówiłam, reguł rządzących światem nie zmienisz:D

937

NTN napisał/a:
Olinka napisał/a:

Bo mam 29lat i nigdy nie miałem dziewczyny. Zawsze chciałem stałej relacji z laską z którą dzieliłbym czas, ktora byłaby przyjaciółką, kochanką w jednym.

Generalnie w takim momencie, obojetnie czy ktos zostawal odrzucony z powodu wzrostu, wagi, krzywego nosa czy zlego gustu, zapytalabym w pierwszej kolejnosci czy jest absolutnie pewny, ze przypadkiem nie uderza ciagle w ten sam typ dziewczyn i moze sprobowalby poszukac innego typu. Nawet nie tyle ze innego typu wygladu co innego typu mentalnosci i charakteru. Czesto sami sobie bojkotujemy zwiazki, utwierdzajac sie w przekonaniu, ze cos jest nie tak i z nami i z plcia przeciwna, a tak naprawde wybieramy typ partnera/partnerki, ktory jest zupelnie niekompatybilny z tym, czego potrzebujemy.

938

No pewnie bo wysocy przystojniacy zawsze umiejętnie wybierają partnerki, które idealnie do nich pasują.

Dajcie spokój, ja startowałem do różnych dziewczyn, a niezależnie jakiego typu była, czy intelektualistką z biologii, czy umysłem ścisłym, czy pasjonatką motorów.
Jeśli jest się niski to dla 99% kobiet jest się nieatrakcyjny i dyskwalifikacja bez możliwości nadrobienia.

939

Lady Loka napisał/a:

Dalej wydaje mi sie, ze jednak ciagle wiekszosc ludzi poznaje sie na zywo, ale moge sie mylic, bo sie nie wglebialam.

Gdzieś na poprzedniej/ich stronie/ach wklejałem badanie z USA, gdzie 40% ludzi przyznawało się do poznania partnera/ki online. 
Więc to jest kierunek. Ile dokładnie u nas jest?

Z raportu „Jak kochają Polacy” zleconego przez serwis Sympatia.pl wynika, że:
50 procent osób samotnych, które są otwarte na nowy związek poszukuje swej drugiej połówki w internecie.(...)
Z drugiej części badania wynika, że Polacy najczęściej poznają się u znajomych lub rodziny (25 proc.).
Na drugim miejscu tego zestawienia jest internet (18 proc.).
Poznajemy też swoich ukochanych w pracy (14 proc.),
w szkole (10 proc.),
na imprezach (niespełna 3 procent!).

To sympatii, więc pewnie jest tendencyjne.
Ciekawe. big_smile
50% ankietowanych szuka w internecie, a poznało tylko 18%.

Ogolnie w covidzie nawet jest troche trudniej, bo popisac sobie na portalu mozna, ale z umowieniem sie juz jest problem, bo gdzie tu isc?

Na spacer?

940 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2021-01-19 15:10:17)

Robie codziennie po 6k krokow i szczerze, spacery w maseczce, gdzie para wodna osadza sie na rzesach, brwiach i grzywce to nie jest dobry sposob na pierwsze spotkanie big_smile
osobiscie gdybym miala teraz szukac, to czekalabym na otwarcie kawiarni.

Tak, NTN, na pewno sprawdziles kobiete z kazdej mozliwej grupy big_smile

Ja ogolnie nie uwazam, zeby internet byl dobrym miejscem do poznawania sie dla ludzi, ktorzy maja jakis problem. Czy tym problemem jest wzrost, waga czy brak jednej nogi.
Internetowe portale to supermarket. Tutaj kladziemy sie na polce i ludzie oceniaja sie po zdjeciu i opisie. I to dziala w obie strony, bo sama przez to przechodzilam na portalach.
Uwazam, ze zdecydowanie lepsza opcja dla kogos z jakas problematyczna cecha to poznawanie ludzi na ludzie przy okazji roznych wydarzen. Wystawa, wyklad, koncert, kurs jezykowy itd, itp. Co kto lubi, moze byc nawet kurs szydelkowania. Wtedy spedza sie z dana grupa duzo czasu i jest okazja na poznanie charakteru danej osoby w pierwszej kolejnosci zamiast popatrzec na samo zdjecie i przeklikac dalej.

941

Odnośnie paskudnego charakteru to @britian podsunął mi wczoraj świetny pomysł, żeby również zalozyc tindera, oczywiście ze zdjęciem przystojnego gościa, wzrost w opisie.

Zacząłem pisać do dziewczyn normalnie, żeby pokazać swój paskudny charakter. Zacząłem się zalic na różne tematy życiowe jak typowy niski facet, któremu powiedziałabyście "o co za oferma, przestań się użalać, pracuje nad swoim paskudnym charakterem". Liczyłem na takie odpowiedzi od kobiet, a o to jaką odpowiedź dostałem:

"Wow, muszę przyznać, że jesteś nie tylko przystojny, ale też inteligentny i odważny. Rzadko kiedy trafia się taka kombinacja. Generalnie praktycznie każdy facet tutaj próbuje mi udowodnić, że jest najprzystojniejszy, bogaty, idealny, jego życie jest super, zero problemów. A ty jako jedyny nie bałeś się powiedzieć o swoich słabościach,  odsłonić prawdziwego siebie przed obcą dziewczyną. Naprawdę mi tym zaimponowałeś. Autentyczność to towar deficytowy w tych czasach, gdzie każdy gra idealnego. Pokazujesz się też z ludzkiej strony, gdzie każdy ma problemy, a nie idealne i szczęśliwe życie - nie każdy ma na tyle odwagi. Nie mogę uwierzyć, że taki facet jak Ty ma jakiekolwiek problemy miłosne i może borykać się z samotnością. Chyba mnie w tej kwestii okłamałeś co?"

To tyle odnośnie charakteru - niski mówi o swoich problemach - "o Boże, ale słaby facet, beznadziejny charakter, takiego to tylko na Facebook zablokować". Przystojny facet mowi o swoich słabościach: "ale jesteś słodki i odważny, nie udajesz kogoś kim nie jesteś, doceniam twoja szczerość. Jak mogę ci pomóc?"

Zaraz ktoś zarzuci mi, że to przecież jedna kobieta, a nie każda. Ale zaraz zaraz, przecież jak wam podałem link do badań gdzie udowodniono, że tysiące niskich facetow ma problem to mnie wyśmiano. Ze zasłaniam się głupim badaniem, a wy znacie jedną niską osobe, która ma tak super charakter że bzyka modelki.

Czyli ok - jeżeli jest jakaś teza przeciwko mojemu zdaniu to wystarczy podać przykład jedej osoby. Jak ja podam przykład 1 - wielu osób to sie nie liczy i nie mam racji.

Od dawna mówiłem, że ta dyskusja nie ma sensu. Tutaj za prawdę uznaje się to, co większość chce uznać za prawdę. Nie rozumiem tylko dlaczego ludzie boją się popatrzeć na rzeczywistość i ocenić przez pryzmat prawdy, a nie tego co chcielibyśmy uznać za prawdę.

Kontynuuje moja przygodę z fakowym kontem przystojniaka na tinderze i liczę na to, że chociaż jedną dziewczyna tam napisze mi, że mam paskudny charakter. Póki co jest naprawdę ciężko a wierzcie mi, że staram się jak mogę. Jak chociaż jedna kobieta tam powie mi, że jestem paskudny to obiecuje wam że biorę się do pracy nad sobą, chociaż nie wiem co mogę jeszcze że sobą zrobić. Co kryje się pod pojęciem pracy nad sobą.

Mam bardzo dobre zarobki (top 10% kraju), stać mnie na mieszkanie, samochód, sporo podróżowałem, mam swoje zainteresowania, znajomych. Może na jakiś kurs gotowania, tańca pójdę,nauczę się kolejnego języka obcego na B2, pójdę albo zaczną morsować. Może jakiś blog niskiego faceta podróżującego po świecie? Co myślicie.

942

niski_facet napisał/a:

wzrost w opisie.

Jaki podałeś?

943

Tak jest, że kiedy wysoki i przystojny pisze o słabościach dziewczyny postrzegają go inaczej niż niskiego. Zauważ kobiety twierdzą że charakter najważniejszy, a jednak wiążą się z wysokimi i potem płaczą że mają paskudny charakter, niskich odrzucają nie dając nawet szans.

Jak dla mnie moim celem życiowym będzie zamiana chęci miłości w nienawiść, bo to może pomóc mi w życiu. Przestanę być sympatycznym, uprzejmym facetem, stanę się agresywnym chamidłem, który nie będzie miał szacunku do kobiet.

944

NTN napisał/a:

Rozumiem i tak po ludzku naprawdę jest mi przykro, że nie trafiłeś na ani jedną kobietę, która chciałaby stworzyć z Tobą związek, a i Ty nie miałbyś odczucia, że jesteś z nią, bo "nic lepszego już się nie trafi", ale tu wciąż nie ma odpowiedzi na moje pytanie co chcesz dzięki temu osiągnąć? Przecież nawet jeśli udowodnisz, że kobiety są takie czy siakie, to Twojego życia to w ŻADEN sposób nie zmieni. Dlatego raz jeszcze powtórzę: po co to robisz i co Ci to daje?

945 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-19 15:44:27)

NTN napisał/a:

Jak dla mnie moim celem życiowym będzie zamiana chęci miłości w nienawiść, bo to może pomóc mi w życiu. Przestanę być sympatycznym, uprzejmym facetem, stanę się agresywnym chamidłem, który nie będzie miał szacunku do kobiet.

Jeśli taka jest Twoja decyzja to droga wolna, masz takie prawo. Nie wiem tylko czy wiesz ze jedyną różnice (w moich oczach na minus) zrobisz tym sobie, nie jakimś obcym kobietom

946

Lady Loka napisał/a:

zeby internet byl dobrym miejscem do poznawania sie dla ludzi,

Chyba, że "przy okazji". Jak będzie prowadził jakąś działalność hobbystyczną, i ją sobie pakował dodatkowo na społecznościówki, to się zawsze ktoś zainteresuje. Mawet nie pod własną twarzą ale tylko nickiem.

947 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-01-19 16:01:42)

niski_facet napisał/a:

(...) Mam bardzo dobre zarobki (top 10% kraju), stać mnie na mieszkanie, samochód, sporo podróżowałem, mam swoje zainteresowania, znajomych. Może na jakiś kurs gotowania, tańca pójdę,nauczę się kolejnego języka obcego na B2, pójdę albo zaczną morsować. Może jakiś blog niskiego faceta podróżującego po świecie? Co myślicie.

Tak szczerze Cię zapytam, jako facet: czy te powyższe fakty JUŻ nie świadczą o tym, że jesteś spoko gościem, któremu się w życiu udało? Czyż nie to powinno być przede wszystkim powodem do satysfakcji, zamiast przejmowanie się tym, że żadna kobeta nie jest w stanie się z Tobą wiązać? Skoro żadna nie potrafi tego docenić czy dostrzec w Tobie wartość, to po co się zadręczać?
Czy powodzenie u płci przeciwnej ma być wyznacznikiem naszej wartości?

948

Znerx napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

zeby internet byl dobrym miejscem do poznawania sie dla ludzi,

Chyba, że "przy okazji". Jak będzie prowadził jakąś działalność hobbystyczną, i ją sobie pakował dodatkowo na społecznościówki, to się zawsze ktoś zainteresuje. Mawet nie pod własną twarzą ale tylko nickiem.

No tak tak. Rozwijac swoje hobby i jak najbardziej rozkrecac relacje z ludzmi, ktorych sie przy okazji poznaje. W ten sposob mozna sobie zrobic fajne grono znajomych wlasciwie zerowym kosztem.

949

Olinka napisał/a:

Rozumiem i tak po ludzku naprawdę jest mi przykro, że nie trafiłeś na ani jedną kobietę, która chciałaby stworzyć z Tobą związek, a i Ty nie miałbyś odczucia, że jesteś z nią, bo "nic lepszego już się nie trafi", ale tu wciąż nie ma odpowiedzi na moje pytanie co chcesz dzięki temu osiągnąć? Przecież nawet jeśli udowodnisz, że kobiety są takie czy siakie, to Twojego życia to w ŻADEN sposób nie zmieni. Dlatego raz jeszcze powtórzę: po co to robisz i co Ci to daje?

Piszę bo należy wytknąć kobietom, że nie są takie idealne na jakie się kreują. Warto obalić wreszcie mit o wspaniałości kobiet doceniających mężczyzn za to jacy są, a nie za o jak wyglądają.

Prawda jest taka, że bez dobrego wyglądu dziewczynę znaleźć jest trudno. Panie zadania w żaden sposób nie ułatwiają dając rady typu pracuj nad sobą, charakter ważniejszy. Atrakcyjni fizycznie mężczyźni bez większych zainteresowań (spacery i netflix to żadne pasje) mają wianuszek dziewczyn. To informuje, że rozwój i charakter jest mało istotny bo kluczowy jest wygląd.

Od dziecka wpajano mi że wygląd nie jest najważniejszy, że się nie liczy, że kobiety patrzą na serduszko. A prawda jaka jest wszyscy wiemy.

950

Jaki mit? Bo ja nie znam takiego mitu idealnych kobiet.

Ale znam mit o gryzacej pochwie, moze tym sie zainteresujesz?

951

NTN napisał/a:

Piszę bo należy wytknąć kobietom, że nie są takie idealne na jakie się kreują. Warto obalić wreszcie mit o wspaniałości kobiet doceniających mężczyzn za to jacy są, a nie za o jak wyglądają.

Prawda jest taka, że bez dobrego wyglądu dziewczynę znaleźć jest trudno. Panie zadania w żaden sposób nie ułatwiają dając rady typu pracuj nad sobą, charakter ważniejszy. Atrakcyjni fizycznie mężczyźni bez większych zainteresowań (spacery i netflix to żadne pasje) mają wianuszek dziewczyn. To informuje, że rozwój i charakter jest mało istotny bo kluczowy jest wygląd.

Od dziecka wpajano mi że wygląd nie jest najważniejszy, że się nie liczy, że kobiety patrzą na serduszko. A prawda jaka jest wszyscy wiemy.

No dobrze, to teraz załóżmy, że pokażesz i udowodnisz co tam sobie wydedukowałeś, ale czy od tego Twoje życie w jakikolwiek sposób się zmieni? Staniesz się bardziej atrakcyjny, znajdziesz partnerkę, miłość, będziesz miał seks? Wciąż pytam i wciąż nie otrzymuję odpowiedzi co Ci to daje?

952 Ostatnio edytowany przez Olinka (2021-01-19 23:48:14)

NTN, chcesz znaleźć dziewczynę czy chcesz przebierać w dziewczynach jak twoi wysocy i przystojni koledzy? Bo jeżeli pierwsza opcja to cały czas ci wszyscy tłumaczą że to nie jest tak że wszystkie kobiety wybierają wysokich mężczyzn, po prostu musisz się więcej naszukać. Jeżeli 2 to nie zawracaj gitary bo tak jak mówiłam, reguł rządzących światem nie zmienisz:D

Niski ma takie samo przebierać jak wysoki. Ja też chce przebierać i dawać kobietom kosza. Okropne nie? Niski powinien móc mieć do wyboru tylko 1 dziewczynę, ustawowo zakazać przebierania w kobietach dla kurdupli!!!

Tymczasem sprawdźmy co oznacza charakter dla kobiet:

[nieregulaminowy link]

Dwa lata temu w badaniu przeprowadzonym w Nowym Jorku 98% kobiet przyznało, że nie poszłoby na randkę z mężczyzną, który ma mniej niż 175 cm wzrostu.

Badacze z amerykańskiego Duke University zdecydowali się zadać kobietom pytanie o to, ile mężczyzna powinien zarabiać, aby były nim zainteresowane, zarazem pytając ich o wzrost potencjalnego partnera.
Czytaj też: O tej sprawie wszyscy milczą, a to jeden z wielkich męskich kompleksów. Zacznijmy o tym rozmawiać
Okazało się, że każdy cal (ok. 2,5 centymetra) mniej, wart jest dla nich od 15 do 40 tysięcy dolarów. Mężczyźni o wzroście poniżej 165 cm musieliby zarabiać ok. 240 tysięcy dolarów rocznie więcej od facetów mierzących 185 cm, by kobiety uznały ich za atrakcyjnych.

Czyli jest dla mnie nadzieja, muszę zacząć zarabiać milion PLN rocznie, żeby "zasłużyć" na miłość i naprawić swój charakter. Chyba o to chodziło netKobietkom z tą pracą nad sobą.

953 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2021-01-19 21:18:51)

Jeśli chodzi o dawanie kosza kobietom przez facetów( i nie chodzi o tzw przebieranie), to akurat jest ciekawa kwestia.. Widać, że w takich  wypadkach odrzucenie wydaje się dla kobiety mniej więcej tak samym upokorzeniem, jak pójście do niewoli japońskiego samuraja podczas ostatniej wojny światowej..

954 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-01-19 21:24:17)

Jak Ci zapłacą  za kazde marudne słowo po 1 zł to szybko milion zarobisz smile

955

niski_facet napisał/a:

Niski ma takie samo przebierać jak wysoki. Ja też chce przebierać i dawać kobietom kosza. Okropne nie? Niski powinien móc mieć do wyboru tylko 1 dziewczynę, ustawowo zakazać przebierania w kobietach dla kurdupli!!!

No to sobie przebieraj i dawaj im kosza, kto Ci broni? Przecież nikt Ci tego prawa nie odebrał. Aaaa... zapomniałam... jesteś zbyt niski.

Tak, to jest okropne, paskudne wręcz. Niemniej jestem przekonana, że Ty i tak tego nie zrozumiesz, bo masz swój jedyny słuszny punkt widzenia i za nic nie dopuścisz do swojej świadomości, że największy problem tkwi w Tobie i sam sobie jesteś największym wrogiem.
Notabene, z tej układanki jak nic wychodzi, że Tobie wcale nie zależy głównie na tym, by mieć partnerkę, Ty po prostu czujesz się gorszy od wysokich mężczyzn, stąd potrzeba, by być, co również oznacza móc, jak oni.

956

No i widzisz wychodzi szydło z worka. Ja uważam, że jako niski facet mogę robić co chce. Ty uważasz, że przebieranie jest zarezerwowane tylko dla wysokich i kobiet. Jeżeli teoretycznie nie chce partnerki tylko przebierać to co w tym złego? Bo dalej nie rozumiem dlaczego niby niski powinien tylko i wyłącznie szukać tej jednej jedynej, zamiast mieć wybór jak typowa kobieta ma 10 kandydatów i wybiera tak jak jej pasuje. Ja też sobie może chce wybrać, ale ty przypisujesz możliwość wyboru dla niskiego faceta jako coś złego. Tak że jak poznam jedną dziewczynę i mi się spodoba i ja jej to powinienem już ją na rękach nosić i nie mieć prawa do odrzucenia i znalezienia innej.

Ja chce mieć partnerkę w normalny sposób. Normalny sposób to jest wybór. Mam do wyboru 5 czy 10 kobiet i wybieram jedną. Każda kobieta nawet brzydka nigdy nie ma takiej sytuacji, ze ma do wyboru tylko jednego faceta. Zawsze ma conajmniej kilku, a taka ładna to potrafi randkować i z 10 naraz i kalkulować który lepszy. Ja nie uważam, że to coś złego, dlaczego ty tak uważasz? Jedna dostępna kobieta to nie wybór tylko mus. Nie ma w tym złego, żeby ktoś miał wybór i przebierał, dawał kosze, wybrzydzał itd, ale z jakiegoś powodu wam to przeszkadza.

Chodzi mi tylko o to, że w ogóle możliwość przebierania przez niskiego jest traktowana tutaj jako zło moralne. Czyli de facto sama przyznajesz, że ze względu na wzrost powinienem nie móc robić tego co wysocy robią. A jeżeli czysto teoretycznie chce mieć 10 lasek na jeden raz, zaliczyć, a potem zghostować. Przecież to też nie jest nic złego. Ludzie tak robią bo się na to UMAWIAJĄ. Uważasz też, że to też jest złe moralnie i niski nie powinien (tak jak wysoki) mieć chęci na jednorazowy seks?

957 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-20 00:59:49)

Wszystko fajnie tylko rozmija się to nieco z retoryka "niski skazany jest na samotność" którą jak odnoszę wrażenie się tu mocno stosuje. Bo jest różnica między 'nikt mnie nie chce' a 'nie mogę przebierać w dziesiątkach na raz'.

958

niski_facet napisał/a:

A jeżeli czysto teoretycznie chce mieć 10 lasek na jeden raz, zaliczyć, a potem zghostować. (...)?

A ja chcę... nie, wróć... żądam prawa do zostania miss polonia.

Tylko że świata nie obchodzi co ja chcę, co Ty chcesz. Albo się z tym pogodzisz albo będziesz taplał się dalej w swoim nieszczęściu i sabotował swoje życie.

Posłuchaj sobie na YT podcast psychologa "Jak zostać frustratem seksualnym" na kanale OcalSiebie.

959

jjbp napisał/a:

Wszystko fajnie tylko rozmija się to nieco z retoryka "niski skazany jest na samotność" którą jak odnoszę wrażenie się tu mocno stosuje. Bo jest różnica między 'nikt mnie nie chce' a 'nie mogę przebierać w dziesiątkach na raz'.

Czyli po prostu stosujesz dyskryminację, bo uważasz, że wysoki czy średniego wzrostu facet może przebierać, ale niski nie.

A ja chcę... nie, wróć... żądam prawa do zostania miss polonia.

Tylko że świata nie obchodzi co ja chcę, co Ty chcesz. Albo się z tym pogodzisz albo będziesz taplał się dalej w swoim nieszczęściu i sabotował swoje życie.

Posłuchaj sobie na YT podcast psychologa "Jak zostać frustratem seksualnym" na kanale OcalSiebie.

No i super. Ja ci nie powiem, że skoro jesteś [wstaw dowolną wadę] to nie powinnaś nawet myśleć o miss polonia. Śmiało, próbuj, kto cię ogranicza, kto Ci broni?
Tutaj panuje taka retoryka, że jako niski nawet nie masz prawa chcieć czegoś innego, niż związek. Bo skoro jesteś niski i sam to szukaj związku i pamiętaj - nie masz prawa wyboru, jak się trafi jedna to już koniec, dalej się nie rozglądaj, nie masz prawa wybrzydzasz, bo jesteś niski. Nawet nie porównuj się do tego co inni mogą. Ty nie możesz, inni mogą.

Bo wy po prostu nie rozumiecie o co tak naprawdę się rozchodzi. Przecież w całym tym temacie chodzi tylko i wyłącznie o równe traktowanie. A cała retoryka zawsze zmierza do jednego - jako niski jesteś gorszy i zadowalaj się gorszym. Przecież ja nawet nie mówię, że rozsądne jest szukanie lasek na jeden raz w mojej sytuacji. Tylko zwracam uwagę, że jak ktoś ma takie potrzeby to dlaczego niby nie powinien tego chcieć, skoro naturalnie ma taką potrzebę?
Nawet hipotetyczne przywołanie takiej potrzeby wywołuje sprzeciw - "Ale ty nie możesz tego pragnąć, to jest zarezerwowane dla wysokich. Bierz ochłapy niski i nie wybrzydzaj"

960

Ja bardzo chętnie tę retorykę, jaka tu rzekomo panuje, zobaczę.
Bo jak na razie, to dwie zgorzkniałe marudy przekonują kilkunastu innych rozmówców do tego, że z całą pewnością jako mężczyźni niskiego wzrostu, są osobami na marginesie życia.
A teraz na dodatek jeden z nich, zaczyna odwracać przysłowiowego kota ogonem, i upierać się przy tym, że to jednak cała grupa rozmówców podkreśla, że niscy są gorsi.
Nie chcąc robić niepolitycznego off topu, nie napiszę ze sztuką wymowy jakiej partii się to kojarzy.

961

W relacjach z kobietami większość mężczyzn kręci z paroma by zdecydować się na tę kobietę, która mu najbardziej odpowiada. Dziewczyny są jednak w lepszej sytuacji bo zarówno panie o średniej urodzie, jak i te ładne zawsze są otoczone zainteresowanymi chłopakami. Kobiety przebierają, wybierają i uważają to za coś normalnego. Atrakcyjni faceci robią podobnie, choć na mniejszą skalę.

I teraz uwaga, co z niskimi panami? Dziewczyny zapewniają, że największym problemem takich mężczyzn są negatywne przekonania na własny temat.
Twierdzą, że to nie we wzroście tkwi przyczyna nieudanego życia uczuciowego. Ale czy na pewno? Skoro dziewczyny nie odrzucają przez wzrost to dlaczego twierdzicie, że niski nie może przebierać? Dlaczego uważacie, że nie ma takiej możliwości? Bo wiecie, że wzrost ich ogranicza i że to przez brak cm nie znajdują zainteresowania ze strony kobiet.

Chociaż same raczej nie zdecydujecie się na związek z pierwszym lepszym, nie widzicie nic szkodliwego w takiej relacji w przypadku niskiego faceta.

Jasne, że niski facet nie potrzebuje multum kobiet. Wystarczy mu jedna. Tylko czy nie powinno być tak, że pozna kilka dziewczyn i z nich wybierze jedną, z którą najlepiej się czuje?

Same chodzicie na randki z wieloma facetami. Gdy któryś wam nie odpowiada, spotykacie się z kolejnym. A co ma zrobić niski facet gdy tylko jedna zdecyduje się z nim umówić? Ma się cieszyć, że mimo różnic któraś go chce? To nie jest zdrowa relacja.

Na sztucznym koncie pisałem wczoraj z dziewczynami. Koleś przystojny, wysoki, dziewczyny same go zaczepiały mimo że obiektywnie on był atrakcyjniejszy.
Padały komplementy, sugerowanie bycia razem, a ja w sumie nic takiego nie pisałem. Poruszyłem temat muzyki, kilka minut rozmów o pierdołach, jakiś przeżyciach, a potem wszedłem na tematy seksu i dziewczyny chętnie pisały.

Najlepsze gdy jednej odpisałem z opóźnieniem informując, że dostaję sporo wiadomości i trudno czasami nadążyć. Reakcja dziewczyny - nie dziwię się że masz powodzenie.

Nie znała faceta, nie wiedziała jaki jest, skąd więc u niej brak zdziwienia, że koleś jest rozchwytywany?

Był przystojny i to wystarczyło by być atrakcyjny.

Żadne charaktery, żadne zainteresowania, wystarczy wygląd.

Z dziewczynami wymieniłem kilka wiadomości, a już chciały się spotkać.

Czego to dowodzi? Że kobiety są łatwe jeśli jest się atrakcyjny

962

niski_facet napisał/a:

No i widzisz wychodzi szydło z worka. Ja uważam, że jako niski facet mogę robić co chce. Ty uważasz, że przebieranie jest zarezerwowane tylko dla wysokich i kobiet. Jeżeli teoretycznie nie chce partnerki tylko przebierać to co w tym złego? Bo dalej nie rozumiem dlaczego niby niski powinien tylko i wyłącznie szukać tej jednej jedynej, zamiast mieć wybór jak typowa kobieta ma 10 kandydatów i wybiera tak jak jej pasuje. Ja też sobie może chce wybrać, ale ty przypisujesz możliwość wyboru dla niskiego faceta jako coś złego. Tak że jak poznam jedną dziewczynę i mi się spodoba i ja jej to powinienem już ją na rękach nosić i nie mieć prawa do odrzucenia i znalezienia innej.

Ja chce mieć partnerkę w normalny sposób. Normalny sposób to jest wybór. Mam do wyboru 5 czy 10 kobiet i wybieram jedną. Każda kobieta nawet brzydka nigdy nie ma takiej sytuacji, ze ma do wyboru tylko jednego faceta. Zawsze ma conajmniej kilku, a taka ładna to potrafi randkować i z 10 naraz i kalkulować który lepszy. Ja nie uważam, że to coś złego, dlaczego ty tak uważasz? Jedna dostępna kobieta to nie wybór tylko mus. Nie ma w tym złego, żeby ktoś miał wybór i przebierał, dawał kosze, wybrzydzał itd, ale z jakiegoś powodu wam to przeszkadza.

Chodzi mi tylko o to, że w ogóle możliwość przebierania przez niskiego jest traktowana tutaj jako zło moralne. Czyli de facto sama przyznajesz, że ze względu na wzrost powinienem nie móc robić tego co wysocy robią. A jeżeli czysto teoretycznie chce mieć 10 lasek na jeden raz, zaliczyć, a potem zghostować. Przecież to też nie jest nic złego. Ludzie tak robią bo się na to UMAWIAJĄ. Uważasz też, że to też jest złe moralnie i niski nie powinien (tak jak wysoki) mieć chęci na jednorazowy seks?

Zadziwia mnie Twoja logika. Serio. Zadziwia i coraz bardziej przerasta mnie jej zrozumienie.
Generalnie jednak zupełnie NIE załapałeś. Usiłowałam Ci naświetlić, że masz pełne prawo wybierać, przebierać, dokonywać selekcji, przecież NIKT Ci tego prawa NIE odebrał. Teraz dopowiem, że jeśli masz w sobie złość, że tego nie robisz, bo kobiety nie są Tobą wystarczająco zainteresowane, to znaczy, że traktujesz je istrumentalnie. Tak, traktujesz nas instrumentalnie, jak przedmioty, w których chcesz przebierać nie po to, by znaleźć dla siebie partnerkę, ale by sprawić sobie przyjemność samym faktem przebierania i dokonywania selekcji, a przede wszystkim, by właśnie w ten sposób podbić sobie swoje własne, a mocno zaniżone ego. Twój największy dramat polega na tym, że nie masz w kim przebierać, a jego istoty dopatrujesz się w fakcie bycia zbyt niskim.
Równocześnie masz pretensje do całego świata, że inni zachowują się dokładnie tak, jak Tobie się wymarzyło, ale że Ty nie masz takiej mocy sprawczej, jaką oni posiadają, to wywołuje to w Tobie skierowaną przeciwko innym niechęć i gniew. Moim zdaniem to jest już na tyle niepokojące, że zaczyna nosić znamiona obsesji. 

A może trzeba po prostu przyjąć, że nie wszyscy mogą to, co sobie wymarzyli? Tak jest ten świat skonstruowany, że KAŻDY z nas ma jakieś ograniczenia i tak jak Ty masz swoje, tak ja i każda z osób wypowiadających się w tym wątku, ma swoje. Jednak jedni przyjmują to do wiadomości i akceptują, a inni, jak Ty, robią z tego sens życia i sami siebie w ten sposób zatruwają.

963

Nie, to absolutnie nie dowodzi tego, że kobiety są łatwe, jeśli jest się atrakcyjnym, co za bzdura smile
To dowodzi tylko i wyłącznie tego, że kilka osób uznało Twój fałszywy profil za intersujący i oceniło Cię na jego podstawie jako atrakcyjnego, to wszystko.

964

niski_facet napisał/a:

Bo wy po prostu nie rozumiecie o co tak naprawdę się rozchodzi. Przecież w całym tym temacie chodzi tylko i wyłącznie o równe traktowanie. A cała retoryka zawsze zmierza do jednego - jako niski jesteś gorszy i zadowalaj się gorszym.

Tylko patrz. Nikt Cię tu nie nazywa gorszym, za to Ty owszem. Nazywasz ludzi ochłapami.

Nikt Ci nie zabrania mieć powodzenia jak Pierce Brosnan za młodu ale... to się po prostu nie wydarzy. Natury (swojego wzrostu) nie przeskoczysz. Tak jak i ja nie zostanę miss, bo po prostu nie jestem wystarczająco ładna.

Tak długo jak nie zaakceptujesz tego faktu, będziesz pogrążał się w frustracji i odbierał sobie możliwość odczuwania szczęścia w życiu.

965

M!ri napisał/a:
niski_facet napisał/a:

Bo wy po prostu nie rozumiecie o co tak naprawdę się rozchodzi. Przecież w całym tym temacie chodzi tylko i wyłącznie o równe traktowanie. A cała retoryka zawsze zmierza do jednego - jako niski jesteś gorszy i zadowalaj się gorszym.

Tylko patrz. Nikt Cię tu nie nazywa gorszym, za to Ty owszem. Nazywasz ludzi ochłapami.

Nikt Ci nie zabrania mieć powodzenia jak Pierce Brosnan za młodu ale... to się po prostu nie wydarzy. Natury (swojego wzrostu) nie przeskoczysz. Tak jak i ja nie zostanę miss, bo po prostu nie jestem wystarczająco ładna.

Tak długo jak nie zaakceptujesz tego faktu, będziesz pogrążał się w frustracji i odbierał sobie możliwość odczuwania szczęścia w życiu.

Ale właśnie o tym piszemy, raz twierdzicie wzrost bez znaczenia, a innym razem że jednak z powodu wzrostu powodzenia nie będziecie mieć sporego.

No i może nie zostaniesz miss, ale na pewno zainteresowanych masz więcej niż niski facet. Czy to tak trudno zrozumieć, że np ja wcale nie oczekuję zainteresowania ze stron pięknych kobiet. Ani nie chodzi by rozchwytywały mnie dziewczyny.

Ale czy serio aż tak wiele oczekuję? W miarę ładnej dziewczyny z grona kilku zainteresowanych?

Czy chęć podobania się dziewczynom by mieć chociaż kilka zainteresowanych i zawsze mieć możliwość z kimś randkowania, jest aż tak kosmiczna?

966

niski_facet napisał/a:

To ja Cię teraz bardzo proszę: znajdź i zacytuj choć jedną wypowiedź, w której padło takie zdanie. Przy czym mam tu na myśli wypowiedź, która przekazuje dokładnie taki sens, a nie która została w ten sposób odebrana przez zafiksowany na punkcie kompleksu niskiego wzrostu umysł.

Od samego początku pojawiło się za to mnóstwo postów, w których na pęczki jest myśli i przykładów wskazujących, że wzrost w żaden sposób nie determinuje ani konieczności rezygnacji z satysfakcjonującego związku, ani w ogóle niczego. O ile oczywiście ktoś sam sobie nie narzuci takich ograniczeń.

967

Olinka, teksty  że niski nie może przebierać, albo że musi nadrabiać, albo że nie będzie miał sporego powodzenia, czy też że musi brać 1 która się nawinie bo więcej nie potrzebuje sugerują że niski jest gorszy

968

NTN napisał/a:

Olinka, teksty  że niski nie może przebierać, albo że musi nadrabiać, albo że nie będzie miał sporego powodzenia, czy też że musi brać 1 która się nawinie bo więcej nie potrzebuje sugerują że niski jest gorszy

Ale dokładnie tak to zostało napisane? Bo prosiłam bez nadinterpretacji wink.

969 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-20 09:11:52)

niski_facet napisał/a:
jjbp napisał/a:

Czyli po prostu stosujesz dyskryminację, bo uważasz, że wysoki czy średniego wzrostu facet może przebierać, ale niski nie.

Nope, ja nigdy nie powiedziałam co niski ma prawo a co nie. Ja wskazuje na dwie retoryki na które sobie wygodnie przeskakujecie co rusz jest okazja myśląc że taka niespójna argumentacja cokolwiek udowadniacie. Zresztą zaraz to któryś zrobi jak zechce odpowiedzieć na moje poniższe pytanie, oto ono:

Bo wy po prostu nie rozumiecie o co tak naprawdę się rozchodzi. Przecież w całym tym temacie chodzi tylko i wyłącznie o równe traktowanie. A cała retoryka zawsze zmierza do jednego - jako niski jesteś gorszy i zadowalaj się gorszym. Przecież ja nawet nie mówię, że rozsądne jest szukanie lasek na jeden raz w mojej sytuacji. Tylko zwracam uwagę, że jak ktoś ma takie potrzeby to dlaczego niby nie powinien tego chcieć, skoro naturalnie ma taką potrzebę?
Nawet hipotetyczne przywołanie takiej potrzeby wywołuje sprzeciw - "Ale ty nie możesz tego pragnąć, to jest zarezerwowane dla wysokich. Bierz ochłapy niski i nie wybrzydzaj"

Z tym równym traktowaniem to ja od dziś domagam się żebym miała równe szanse co Salma Hayek za młodu. Wiem ze ona jest ładniejsza, bogatsza i sławna, ja zaś ile bym nie ćwiczyła i się nie malowała nie osiągnę jej ligi. I to jest nie fair że na mnie gwiazdor filmowy nie poleci ale na nią już tak. Ale ja się domagam mieć równe szanse u facetów co ona. W obecnym momencie w porównaniu z nią muszę zadowalać się niska liga. I mam takie prawo, mam prawo tego pragnąć. Czy mogę prosić niskiego albo NTN o fachowe ustosunkowanie się?

970 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2021-01-20 09:11:46)

Olinka napisał/a:
NTN napisał/a:

Ale dokładnie tak to zostało napisane? Bo prosiłam bez nadinterpretacji wink.

ech. O tym nadrabianiu to ja pisalam i specjalnie dwa razy napisalam, ze nie chodzi mi o niskich facetow. Tak sie wlasnie rozmawia.

Edit. Jak juz tak mowimy o naszych wymaganiach to ja w tym momencie wymagam miliona na koncie. Bo ja chce sobie kupic mieszkanie, a jak nie mam miliona to pewnie bede musiala wziac to, ktore mi sie nawinie pierwsze w cenie, na ktora mnie stac. I dlaczego ja mam byc gorsza? Chce miec milion, zebym mogla przebierac w ofertach mieszkaniowych. Teraz, natychmiast. Niski, NTN, czekam na przelewy.

971

jjbp napisał/a:

Z tym równym traktowaniem to ja od dziś domagam się żebym miała równe szanse co Salma Hayek za młodu. Wiem ze ona jest ładniejsza, bogatsza i sławna, ja zaś ile bym nie ćwiczyła i się nie malowała nie osiągnę jej ligi. I to jest nie fair że na mnie gwiazdor filmowy nie poleci ale na nią już tak. Ale ja się domagam mieć równe szanse u facetów co ona. W obecnym momencie w porównaniu z nią muszę zadowalać się niska liga. I mam takie prawo, mam prawo tego pragnąć. Czy mogę prosić niskiego albo NTN o fachową ocenę czy to co mówię ma sens?

Salma może i mogła wyrywać facetów z okładek Calvina Kleina, ale Ty miałaś/masz powodzenie u kolesi w wieku 20-30 lat całkiem spore. Gdybyś założyła konto na portalu randkowym miałabyś z kim się umówić.

Niski facet nie marzy o powodzeniu na miarę Salmy, nie w głowie mu ekstra modelki, chce mieć możliwość randkowania z normalnymi dziewczynami. A one w przeważającej większości odrzucją z powodu wzrostu

Inaczej mówiąc to jakby ktoś chcial jedynie opanować materiał podstawowy - niski facet
a nie robić doktorat z fizyki - powodzenie jak u Salmy
Widzisz różnicę problemu?

972 Ostatnio edytowany przez jjbp (2021-01-20 09:19:47)

Nie rozumiem bo niski przecież sam mówi że uzasadnione jest pragnienie wyrywania modelek Kleina. Więc właśnie dlatego, nie nie rozumiem.

I to jest to skakanie między retoryka A i retoryka B. Niewysoki facet ma szansę na jak to ujales "materiał podstawowy", ma szansę na związek. Może się zdarzyć że nie ma szans przebierać jak koleś 10/10, zresztą to się może zdarzyć wielu jednostkom z powodu różnych cech. Ale nie można powiedzieć że z całą pewnością nigdy nikomu za żadne skarby faraona się nie spodoba i jak już to ma szansę na max jedna randkę w życiu. To jest wróżenie z fusów i gwiazd i przeczy wszelakiemu prawdopodobienstwu

973 Ostatnio edytowany przez NTN (2021-01-20 09:30:23)

Edit. Jak juz tak mowimy o naszych wymaganiach to ja w tym momencie wymagam miliona na koncie. Bo ja chce sobie kupic mieszkanie, a jak nie mam miliona to pewnie bede musiala wziac to, ktore mi sie nawinie pierwsze w cenie, na ktora mnie stac. I dlaczego ja mam byc gorsza? Chce miec milion, zebym mogla przebierac w ofertach mieszkaniowych. Teraz, natychmiast. Niski, NTN, czekam na przelewy.

Milion na koncie to dobro rzadkie i niewielu szczęśliwców ma tyle pieniędzy. W przypadku powodzenia mówimy o zupełnie innej sprawie. Skoro większość facetów ma z kim się umówić, to czemu niski znajduje się w takiej trudnej sytuacji i najczęściej nie może w ogóle z żadną pójść na randkę.
Zapewniacie, że niski facet nie jest gorszy i  skoro niby nie jest, to dlaczego innym przysługuje prawo wyboru - wysokim, a niskim nie?

Poza tym mówimy o randkowaniu sprawie tak normalnej, że porównywanie miliona na koncie do kwestii miłości, jest nie na miejscu

I to jest to skakanie między retoryka A i retoryka B. Niewysoki facet ma szansę na jak to ujales "materiał podstawowy", ma szansę na związek. Może się zdarzyć że nie ma szans przebierać jak koleś 10/10, zresztą to się może zdarzyć wielu jednostkom z powodu różnych cech. Ale nie można powiedzieć że z całą pewnością nigdy nikomu za żadne skarby faraona się nie spodoba i jak już to ma szansę na max jedna randkę w życiu. To jest wróżenie z fusów i gwiazd i przeczy wszelakiemu prawdopodobienstwu

No właśnie problem w tym, że niski facet ma problem by dostać szansę na podstawowy. Większość nawet przeciętnych lasek odrzuca na starcie niskich.
Opowiem Ci pewną sytuację. Kiedyś w komentarzach na fejsie na miejscowym spotted podroczyłem się z jedną dziewczyną. Napisała na priv gadaliśmy i postanowiliśm ysię spotkać. Na samym sptkaniu gdy tylko mnie zobaczyla zmierzyła mnie z góry do dołu wzrokiem i przybrała zamkniętą mowę ciała.
Po prostu zniechęciła się chociaż była ode mnie kilka cm niższa.

Potem widziałem ją na portalu randkowym. Założyłem kilka kont i wszedłem na jej profil. Jako że wszystkie moje konta miały zdjęcia przystojnego kolesia i w opisie podany wzrost ponad 180, zawsze pisała do kolesi pierwsza. Gdy wszedłem na jej profil z konta przystojnego ale niskiego, już nie napisała.

I tak jest ze wszystkimi dziewczynami. Są mocno przeciętne, mają mankamenty typu grube uda, małe piersi, a i tak odrzucają z powodu wzrostu.

Kilka razy zdarzyło się mi zaczepić dziewczyny nieatrakcyjne - z twarzy takie, że kumple nazywali szpetnymi, do tego sylwetka pączek. Myślałem, że skoro nie mają powodzenia to zachowają się spoko. A one z grubej rury, co ty taki niski, ile ty masz wzrostu, a byly ode mnie niższe

Dlatego nie mówię o wyrywaniu modelek ck w hurtowej ilości, to mnie nie interesuje, chcę normalnych dziewczyn - typ laski z sąsiedztwa i żeby nie było na zasadzie 1 lepszej to abym miał wybór jakiś

Poza tym na koncie przystojnego ale niskiego kolesia, dziewczyn y1 się nie odzywaly tak jak w przypadku wysokich i przystojnych. Ciekawe że najczęsciej kolesia bardzo atrakcyjnego zaczepiają laski mocno średnie, albo niezbyt ładne. Uważają, że mają szanse smile A niskiego przystojnego olewają.
Tam oczywiście znajduje dopasowania, ale dlatego że nie czytają opisów. Kiedy wyślę do którejś co dała lajka wiadomość, dziewczyna odwiedza profil i wtedy najczęściej albo nie odpisuje lub na zasadzie "yhm", "spoko", 'no" gdzie ewidentnie nie jest zainteresowana.

Gdyby wrost nei stanowił problemu to pisałyby normalnie

974

Ale Ty gadasz bzdury.
Kobiety wcale nie mają tak łatwo na portalach jak uważasz, wcale faceci do nich nie biją drzwiami i oknami.
Oddziel tych, co sobie chcą pogadać od realnego spotkania. Nigdy nie dojdziesz do takiego etapu na fałszywym koncie, a to tutaj jest pies pogrzebany.
Rozmawiać można i z 50 osobami, a spotkasz się w porywach może z 2. Na portalach jest dużo ludzi, którzy sobie po prostu chcą pogadać i nic więcej ich nie interesuje. Pisałam już - to jest trudne miejsce na szukanie partnera/rki.

I sorry, ale ja nie mam w gronie znajomych ani facetów, którzy by randkowali z 10 jednocześnie i sprawdzali która lepsza, ani kobiet, które by przebierały w facetach jak w paczce chipsów.

I wiesz, co się robi jeżeli spotkasz się z jedną osobą z portalu i nie pykło? Szukasz następnej. To jest cała filozofia. Szukasz, aż znajdziesz, zamiast siedzieć na babskim forum i wmawiać kobietom, że wiesz lepiej od nich jakie są. Nie wiesz. Nigdy nie będziesz wiedział. To jest nie na miejscu.

Naprawdę dowartościowuje Cię to, że na tym forum sobie podyskutujesz? Idź na forum dla facetów i zobacz, jak tam zareagują na Twoje wynurzenia.

975

Bzdury to Ty wypisujesz. Teraz każda przeciętna laska ma na portalu ogromne powodzenie. A niski facet ma szukać kolejnej? Hahahaha By 1 się umówiła to już rzadko się zdarza, co dopiero kilka w krótkim czasie. Ty zdaje się mi w ogóle nie rozumiesz problemu. Załóż sobie konto niskiego faceta na sympatii, badoo, tinderze i zobacz jak trudno jest się z którąś umówić smile Dla porównania załóż konta kobiety o przeciętny wyglądzie i zobacz jak skrzynka się zapcha smile

Posty [ 911 do 975 z 1,705 ]

Strony Poprzednia 1 13 14 15 16 17 27 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Niski facet - szczera opinia.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024