Moja dziewczyna ciągle czepia się o moją byłą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Moja dziewczyna ciągle czepia się o moją byłą

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 301 z 301 ]

261

Odp: Moja dziewczyna ciągle czepia się o moją byłą

Czy ze znajomymi, którzy znają eks, też powinno się zerwać kontakty?

Zobacz podobne tematy :

262

MysteryP napisał/a:
puchaty34 napisał/a:
MysteryP napisał/a:

Takie są jej wymagania i wizja związku.

Zdajesz sobie sprawę, że jest to podejście bardzo niedojrzałe? Świadczy o tym, że ona go nie kocha?

Dla Ciebie to jest niedojrzałe, dla mnie i kilku innych osób nie. Swoją drogą to jeśli ktoś woli rozstać się z drugą osobą bo nie chce wyrzucać pamiątek świadczy o braku miłości, tak jakby jakieś zdjęcia były ważniejsze od nowego partnera/partnerki.

Nie zrozumiałeś autora postu. On nie wiedział, śmiać się, czy płakać. Tak powiedział, bo miał gdzieś pamiątki. Był zaskoczony, że ona robi siarę o taką sprawę, ergo nie ufa mu, nie kocha go.

263

MysteryP napisał/a:
puchaty34 napisał/a:
MysteryP napisał/a:

Takie są jej wymagania i wizja związku.

Zdajesz sobie sprawę, że jest to podejście bardzo niedojrzałe? Świadczy o tym, że ona go nie kocha?

Dla Ciebie to jest niedojrzałe, dla mnie i kilku innych osób nie. Swoją drogą to jeśli ktoś woli rozstać się z drugą osobą bo nie chce wyrzucać pamiątek świadczy o braku miłości, tak jakby jakieś zdjęcia były ważniejsze od nowego partnera/partnerki.

Dokładnie, to co piszesz. Jakieś zdjęcia, pamiątki były dla niej ważniejsze od miłości.

264

puchaty34 napisał/a:

Nie zrozumiałeś autora postu. On nie wiedział, śmiać się, czy płakać. Tak powiedział, bo miał gdzieś pamiątki. Był zaskoczony, że ona robi siarę o taką sprawę, ergo nie ufa mu, nie kocha go.

Jak można śmiać się gdy druga osoba mówi wprost, że sprawia jej to przykrość, to jest brak empatii.

265 Ostatnio edytowany przez puchaty34 (2018-07-24 13:51:33)

MysteryP napisał/a:
puchaty34 napisał/a:

Jak można śmiać się gdy druga osoba mówi wprost, że sprawia jej to przykrość, to jest brak empatii.

Śmiać się przez łzy, mówi Ci coś taka figura retoryczna? Nie powiedział, że śmiał się jej w twarz. Odnoszę wrażenie, że dalsza dyskusja z tobą na argumenty, traci sens. Wiec jej zaprzestanie.

266 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-24 13:51:24)

MysteryP napisał/a:
puchaty34 napisał/a:

Tyle że dziewczynie Autora nie było przykro. Ona po prostu życzyła sobie, żeby Autor (i jego rodzina, już nawet pominę) zastosował się do jej wizji życia - a to nie to samo. I nawet koło miłości nie leżało.

267 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-24 13:56:48)

puchaty34 napisał/a:

Dokładnie, to co piszesz. Jakieś zdjęcia, pamiątki były dla niej ważniejsze od miłości.

Te pamiątki ją raniły i ciężko jest być z kimś kto zadaje nam ból mimo tego, że się tą osobę kocha.

santapietruszka napisał/a:

Tyle że dziewczynie Autora nie było przykro. Ona po prostu życzyła sobie, żeby Autor (i jego rodzina, już nawet pominę) zastosował się do jej wizji życia - a to nie to samo. I nawet koło miłości nie leżało.

Najpierw widziała jak rozmawia z byłą, potem filmy jak bawi się z byłą, potem u siostry pełno byłej, przecież to zwariować można, ona nie ma ochoty na oglądanie byłej bo ją to rani. Ty wyrzucasz albumy ze zdjęciami kiedy sama chcesz i nie interesuje Cię co czuje partner, to świadczy o braku empatii.

268 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-24 13:59:37)

MysteryP napisał/a:

Ty wyrzucasz albumy ze zdjęciami kiedy sama chcesz i nie interesuje Cię co czuje partner, to świadczy o braku empatii.

A jak partnerowi jest przykro wyrzucać pamiątki, bo ktoś tak chce i ma w nosie to, że jest mu przykro, to o czym to świadczy?

Oczywiście, że wyrzucam albumy wtedy, kiedy sama chcę. Bo to są moje albumy i nic nikomu do tego smile A tym bardziej jakiejś obcej babie, którą przedstawił mi brat i w ogóle nie wiadomo, na jak długo się w mojej rodzinie zatrzyma...

269

Z całym szacunkiem do wszystkich zgromadzonych, ale jeżeli kogoś rani zdjęcie byłej faceta, to znaczy, że jest tutaj ogromny problem z poczuciem własnej wartości.

Bo zdrowy człowiek by po prostu sprawę zlał, ewentualnie nie patrzył w szafy czy tam albumy.

270

W ogóle to mi się przypomniało, że moja bratowa sama ma pełno fot z eks mojego brata big_smile Bo razem z nią studiowała big_smile

271

MysteryP napisał/a:
puchaty34 napisał/a:

Te pamiątki ją raniły i ciężko jest być z kimś kto zadaje nam ból mimo tego, że się tą osobę kocha.

Najpierw widziała jak rozmawia z byłą, potem filmy jak bawi się z byłą, potem u siostry pełno byłej, przecież to zwariować można, ona nie ma ochoty na oglądanie byłej bo ją to rani. Ty wyrzucasz albumy ze zdjęciami kiedy sama chcesz i nie interesuje Cię co czuje partner, to świadczy o braku empatii.

Sama się raniła, bo ma zaniżone poczucie własnej wartości. Powinna skupić się, na sobie. Taka odpowiedź otrzymałaby od forumowiczów, gdyby opisała tu na forum historie z własnej perspektywy.

272

puchaty34 napisał/a:

Sama się raniła, bo ma zaniżone poczucie własnej wartości. Powinna skupić się, na sobie. Taka odpowiedź otrzymałaby od forumowiczów, gdyby opisała tu na forum historie z własnej perspektywy.

Nie od wszystkich.

Lady Loka napisał/a:

Z całym szacunkiem do wszystkich zgromadzonych, ale jeżeli kogoś rani zdjęcie byłej faceta, to znaczy, że jest tutaj ogromny problem z poczuciem własnej wartości.

To Ty tak uważasz, nie musi mieć problemów z poczuciem własnej wartości wystarczy że jest romantykiem.

A jak partnerowi jest przykro wyrzucać pamiątki, bo ktoś tak chce i ma w nosie to, że jest mu przykro, to o czym to świadczy?

To wtedy jest niedopasowanie i się ludzie grzecznie rozchodzą, albo się jedna strona poświęca i cierpia (ta która kocha bardziej jak np. dziewczyna puchatego).

273 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-24 14:24:19)

MysteryP napisał/a:

albo się jedna strona poświęca i cierpia (ta która kocha bardziej jak np. dziewczyna puchatego).

Czyli ma zaniżone poczucie własnej wartości, skoro tak strasznie musi się poświęcać, zamiast patrzeć na swoje potrzeby tongue

Skąd wniosek, że dziewczyna puchatego się poświęca?

274 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-24 14:26:42)

Bo jak on chce rozmawiać z byłą, to jest koniec tematu i jego dziewczyna nie ma prawa się w to wtrącać.

Czyli ma zaniżone poczucie własnej wartości, skoro tak strasznie musi się poświęcać, zamiast patrzeć na swoje potrzeby tongue

Cierpi bo jej potrzeby są olewane.

275

MysteryP napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

To Ty tak uważasz, nie musi mieć problemów z poczuciem własnej wartości wystarczy że jest romantykiem.

Najlepiej wszystko usprawiedliwiać.
Prawda jest taka, że jak rani nas patrzenie na przedmiot, pamiątkę, to to z nami coś jest nie halo, a nie z pamiątką.
Mogła sobie dziewczyna Autora znaleźć romantyka, który wszystko by wywalił, a znalazła pragmatyka, który ma na pamiątki wyrąbane.

Mój facet ma podejście: dostałem od ex. Ale da się używać. To używam. Co będę kubki wywalać.
Zdjęcia wywalil, bo sam ich nie chciał mieć, ale ja mówiłam, żeby ramki zostawił to się przydadzą.
O nie! Będę w tych samych ramkach wisieć co jego ex, umrę.

Do wszystkiego warto podchodzić w sposób zdrowy.

276 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-24 14:30:13)

Lady Loka napisał/a:

Prawda jest taka, że jak rani nas patrzenie na przedmiot, pamiątkę, to to z nami coś jest nie halo, a nie z pamiątką.
Mogła sobie dziewczyna Autora znaleźć romantyka, który wszystko by wywalił, a znalazła pragmatyka, który ma na pamiątki wyrąbane.

Mógł sobie autor znaleźć dziewczynę, która lubi wszystko kolekcjonować, porozkładali by sobie pamiątki na półkach w kolejności alfabetycznej, ale on sobie znalazł taką która nie lubi. Zapamiętaj sobie, że jeśli ktoś czegoś nie lubi to siłą na nim tego nie wymusisz.

277

MysteryP napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Mógł sobie autor znaleźć dziewczynę, która lubi wszystko kolekcjonować, porozkładali by sobie pamiątki na półkach w kolejności alfabetycznej, ale on sobie znalazł taką która nie lubi. Zapamiętaj sobie, że jeśli ktoś czegoś nie lubi to siłą na nim tego nie wymusisz.

Przesadzasz i to grubo.
W tym momencie to dziewczyna Autora na nim coś wymusza.
Tutaj już nie widzisz poparcia dla ostatniego zdania Twojej wypowiedzi?

Przypomnę Ci, że Autor prawdopodobnie nic na wierzchu nie ma, a dziewczyna ma problemy sama ze sobą, skoro przegrzebując mu rzeczy dotarła do jakiejś starej płyty z wesela.

278 Ostatnio edytowany przez puchaty34 (2018-07-24 14:43:01)

MysteryP napisał/a:

Bo jak on chce rozmawiać z byłą, to jest koniec tematu i jego dziewczyna nie ma prawa się w to wtrącać.

Cierpi bo jej potrzeby są olewane.

Hola Hola, nikt tu nie cierpi, nie ma też mowy o poświęcaniu się. Co powiesz na taką sytuację. Na naszej którejś z pierwszych randek, dołączył do nas jej najlepszy przyjaciel. Resztę wieczoru spędziliśmy razem. Typ nie przypadł mi do gustu, ale to już temat na inna historię. Jak ty byś odczytał taką sytuację? Dodam, że ma całą masę męskich przyjaciół. Utrzymuje kontakty, z facetem z którym przytrafił się jej przygodny szał uniesień. Byłem świadkiem ich rozmowy !!! Patrząc z twojego punktu widzenia, dawno powinniśmy się rozstać.

279

MysteryP napisał/a:

Rozumiem, że znasz się z dziewczyną puchatego i skarżyła Ci się na to? big_smile

Tobie serio nie przychodzi do głowy, że innym to po prostu może nie przeszkadzać, a Twoja wizja szczęśliwego związku nie jest jedyną możliwą? big_smile

280

Koniec temat, nie dlatego, że nie ma nic dogania. Tylko dlatego, że na tym zakończyła się rozmową dwójki dorosłych ludzi, którzy sobie ufają.

281 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-24 14:57:04)

puchaty34 napisał/a:

Hola Hola, nikt tu nie cierpi, nie ma też mowy o poświęcaniu się.

No to powiedz jej z uśmiechem na twarzy, że możesz bez problemu uciąć całkowicie kontakty z ex i spytaj ją czy się zgadza, jeśli zabroni to faktycznie będzie oznaczało, że jej to nie przeszkadza.

puchaty34 napisał/a:

Co powiesz na taką sytuację. Na naszej którejś z pierwszych randek, dołączył do nas jej najlepszy przyjaciel. Resztę wieczoru spędziliśmy razem. Typ nie przypadł mi do gustu, ale to już temat na inna historię. Jak ty byś odczytał taką sytuację?

To inna sprawa, mi przeszkadzają byli partnerzy, nie wiem jakbym się zachował w tej sytuacji, może by mnie to nie ruszyło.

Tobie serio nie przychodzi do głowy, że innym to po prostu może nie przeszkadzać, a Twoja wizja szczęśliwego związku nie jest jedyną możliwą? big_smile

To nie jest jedyna wizja szczęśliwego związku, pisałem że jak ktoś lubi to niech magazynuje przedmioty, tylko niech znajdzie osobę o takim samym podejściu do sprawy, bez wymuszania.

282 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-24 15:24:48)

MysteryP napisał/a:

To nie jest jedyna wizja szczęśliwego związku, pisałem że jak ktoś lubi to niech magazynuje przedmioty, tylko niech znajdzie osobę o takim samym podejściu do sprawy, bez wymuszania.

I wzajemnie... cały czas Ci to piszemy, a Ty w kółko swoje...

MysteryP napisał/a:
puchaty34 napisał/a:

No to powiedz jej z uśmiechem na twarzy, że możesz bez problemu uciąć całkowicie kontakty z ex i spytaj ją czy się zgadza, jeśli zabroni to faktycznie będzie oznaczało, że jej to nie przeszkadza.

Myślę, że Puchaty nie potrzebuje sprawdzać w żaden sposób swojej dziewczyny, bo sobie ufają. Czemu niby miałoby to służyć? A jak nie zabroni, tylko powie: a co mnie to obchodzi? - to będzie znaczyło, że nie kocha? big_smile

283

MysteryP napisał/a:

Odwracasz kota ogonem, w moim pierwszym poście w tym temacie napisałem:

MysteryP napisał/a:

Ja choć jestem facetem mam dokładnie tak samo. To nie są nieuzasadnione ataki zazdrości tylko po prostu inne podejście do związków i miłości.

MysteryP napisał/a:

Jeśli tobie to nie odpowiada, to znaczy że nie pasujecie do siebie i powinniście się rozstać.

284 Ostatnio edytowany przez puchaty34 (2018-07-24 15:37:11)

MysteryP napisał/a:

MysteryP napisał/a:
puchaty34 napisał/a:

Myślę, że Puchaty nie potrzebuje sprawdzać w żaden sposób swojej dziewczyny, bo sobie ufają. Czemu niby miałoby to służyć? A jak nie zabroni, tylko powie: a co mnie to obchodzi? - to będzie znaczyło, że nie kocha? big_smile

Obawiam się, że właśnie taką odpowiedź bym usłyszał big_smile

Edit. W sumie to bardziej: Dlaczego mnie o to pytasz, czy coś się stało?

285

puchaty34 napisał/a:

Ale nie spróbujesz bo się boisz big_smile

286 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-24 15:38:28)

MysteryP napisał/a:
MysteryP napisał/a:

Odwracasz kota ogonem, w moim pierwszym poście w tym temacie napisałem:

MysteryP napisał/a:

Ja choć jestem facetem mam dokładnie tak samo. To nie są nieuzasadnione ataki zazdrości tylko po prostu inne podejście do związków i miłości.

MysteryP napisał/a:

Jeśli tobie to nie odpowiada, to znaczy że nie pasujecie do siebie i powinniście się rozstać.

Ale Puchatemu usiłujesz wmówić, że jego kobieta się dla niego poświęca big_smile A oni po prostu do siebie pasują big_smile

Puchaty - wcale się nie dziwię. Ja to bym dodatkowo jeszcze pewnie popukała się w czoło i zmierzyła Ci gorączkę big_smile

287

MysteryP napisał/a:
puchaty34 napisał/a:

Ale nie spróbujesz bo się boisz big_smile

Ty, ja bym ją nawet spytał. Tylko jak mam te pytanie zadać, bez kontekstu? Spyta mnie po co ja jej to mowie, to wiem na pewno. Ale zrobię eksperyment, po prostu przeczytam jej wątek, zobaczymy co odpowie. Z tym, że od razu mówię, ze na wyniki trzeba będzie poczekać do przyszłego tygodnia, bo teraz jest na wakacjach...sama big_smile

288

Ale Puchatemu usiłujesz wmówić, że jego kobieta się dla niego poświęca big_smile A oni po prostu do siebie pasują big_smile

A jak rozumiesz gdy podczas rozmowy ktoś Ci mówi "koniec dyskusji" ? Z tego jak puchaty34 przedstawił swoją historię wynikało, że dziewczyna nie ma nic do gadania, jeśli jest inaczej to trzeba się wyrażać jaśniej.

289

MysteryP napisał/a:

A jak rozumiesz gdy podczas rozmowy ktoś Ci mówi "koniec dyskusji" ? Z tego jak puchaty34 przedstawił swoją historię wynikało, że dziewczyna nie ma nic do gadania, jeśli jest inaczej to trzeba się wyrażać jaśniej.

Przecież Ci już dawno Puchaty wytłumaczył, że nie zrozumiałeś... ręce opadają.

Ale dajecie czadu big_smile
Autora dawno nie ma, a Wy dyskutujecie i popadacie w skrajności.
Każdy jest inny, każdy związek jest inny i nie ma o czym gadać.

Dam jednak niektórym pożywkę wink W moim rodzinnym domu, moi Rodzicie mają półeczki, na których trzymają fotografie. Zdjęcia jak byłam dzieckiem, fotki wnuków, zdjęcia moich Dziadków i moje zdjęcia ślubne smile Jestem kilka lat po rozwodzie, do Rodziców przyjeżdżam z Partnerem i mimo, że widzi te zdjęcia, nie ma z nimi problemu. Nie krytykuje, nie obraża, ma bardzo dobry kontakt z moimi Rodzicami. Zapewne, niektórzy z Was, nie wyobrażają sobie takiej sytuacji wink

291 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-24 16:36:18)

MysteryP napisał/a:

Przecież Ci już dawno Puchaty wytłumaczył, że nie zrozumiałeś... ręce opadają.

On dodał odpowiedź gdy pisałem posta, nie zauważyłem jej. Swoją drogą jak Ty piszesz posty z prędkością światła i w grupie to logiczne, że coś mi umknie.

Pokręcona Owieczka napisał/a:

Jestem kilka lat po rozwodzie, do Rodziców przyjeżdżam z Partnerem i mimo, że widzi te zdjęcia, nie ma z nimi problemu. Nie krytykuje, nie obraża, ma bardzo dobry kontakt z moimi Rodzicami. Zapewne, niektórzy z Was, nie wyobrażają sobie takiej sytuacji wink

Wyobrażam sobie taką sytuacje, ale nie u siebie.

292

, każdy związek jest inny i nie ma o czym gadać.

Tak zgadza się. Większość związków to jakieś  patologie bądź uklady. Ale są też związki oparte na Miłości.

293

MysteryP napisał/a:

, porozkładali by sobie pamiątki na półkach w kolejności alfabetycznej,.

porozkładali by sobie pamiątki na półkach w kolejności alfabetycznej

Po co się rozdrabniac..najważniejsze gacie(używane!!!)  Oprócz tego, powinni zamieszkać w tym mieszkaniu gdzie jego eks mieszkała, a najlepiej stworzyć taki squat, w którym mieszkaliby wszyscy razem, gdzie oczywiście panowałaby zasady rodem z telenoweli brazylijskich. No i kopulacje yyyy oczywiście z eksami, ale ,,obecni" mogliby patrzeć ew. coś liznąć XD albo chociaż podpalic papieroska "po"

294

Chuda z tą większością to przesadzasz, weź to skasuj bo znowu będzie dym big_smile

295

Powiem Ci, że niestety z moich obserwacji tak wynika. Bo ludzie nie wchodzą w relacje z miłości, tylko: a) dla kobiet najbardziej liczy się status b) dla mężczyzn gud body end fejs for kopulejszyn.

296

Chuda, brzmisz jak rozczarowany, niewyżyty prawiczek rodzaju męskiego, siedzący w swoim pokoju przy tanim laptopie, w brudnych gaciach. Sensu tyle w Twoich wypowiedziach co w soku pomarańczowym pomarańczy.

297

heh można wiele o mnie powiedzieć, ale na pewno nie to, że jestem niewyżyta i mam taniego laptopa wink

298

Daj jej do świadomości ze twoja ex jest dla ciebie nikim i że nie masz juz ochoty dłużej wysluchiwać oskarżeń przeciwko tobie, Daj jej do zrozumienia, że jak nie przestanie robic swoich scen zazdrości to sie niestety pozegnacie.

299

Tysz mom dwie baby, a nawet trzy, jak renate dolicze hehehe

chuda99 napisał/a:

, każdy związek jest inny i nie ma o czym gadać.

Tak zgadza się. Większość związków to jakieś  patologie bądź uklady. Ale są też związki oparte na Miłości.

Chuda, widzę że lubisz prowokować.
Przykro mi, bo najwidoczniej sama tkwisz lub tkwiłaś w pseudo związku i teraz wszystko generalizujesz.
Układy są w relacjach, patologie są w toksycznych związkach. Natomiast każdy ma swoje granice i trzeba to szanować.
Jeśli ktoś chce w związku wyłączności, kolekcjonuje złote klatki, nie toleruje przeszłości partnera i uważa że jest to normalne, to powinien znaleźć sobie takiego Partnera, który ma takie same podejście. I chyba takie stwierdzenie już tu padło. Natomiast, jeśli ktoś wymusza na kimś pewne zachowania,  szantażuje, manipuluje, do tego wtrąca się do osób trzecich, które miały i możliwe że nadal mają dobry kontakt z naszymi ex, to coś tu nie gra. Dlaczego? bo ta druga strona tego nie akceptuje. Najlepszym rozwiązaniem jest zakończenie związku i tyle.

301

nestor, uciekaj gdzie pieprz rośnie, bo za jakiś czas będziesz miał awantury jak się do kasjerki w sklepie uśmiechniesz... Zazdrość sama w sobie jest ok, świadczy o zaangażowaniu i że komuś na nas zależy, ale wyrażana w taki sposób jak opisujesz, to jest to już raczej chorobliwa zazdrość, z naciskiem na CHOROBLIWA

Posty [ 261 do 301 z 301 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Moja dziewczyna ciągle czepia się o moją byłą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024