Moja dziewczyna ciągle czepia się o moją byłą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Moja dziewczyna ciągle czepia się o moją byłą

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 260 z 301 ]

196

Odp: Moja dziewczyna ciągle czepia się o moją byłą
MysteryP napisał/a:
santapietruszka napisał/a:

Nie da się "wychodzić" sobie miłości, powtórzę. Nie zostaniesz nagle kimś wyjątkowym dla kogoś, za kim łaziłeś przez x lat i ten ktoś miał Cię w nosie, choćbyś mu - też powtórzę - spalił cały dom z wszystkim pamiątkami i pół miasta z miejscami, do których ta osoba chodziła z eks.

Nic nie mówiłem o wychodzeniu, przestań sobie dopowiadać. Zdarza się, że ludzie którzy do siebie pasują nie mogą być razem z różnych powodów, ale mimo wszystko zostają parą. I co wtedy z pamiątkami ?

Nie, normalni ludzie bez kompleksów nie mają problemu z pamiątkami, bo - jak już tu niejedna osoba zauważyła - nikt normalny nie stawia w domu ołtarzyka i nie świeci codziennie świeczek przed portretem swojego eks. Pamiątki gdzieś tam się poniewierają albo i nie, nikt na co dzień o nich nie pamięta, a jak już je wyciąga, to nie po to, żeby wzdychać do eks, tylko np. po to, żeby obejrzeć zdjęcia z wycieczki. Problem z pamiątkami po byłych mają ludzie zakompleksieni, którzy nie potrafią przyjąć do wiadomości, że są dla kogoś wyjątkowi nawet, jak gdzieś na strychu leży stary album z fotami... lub nie potrafią przyjąć do wiadomości, że nie są wyjątkowi i nie będą, nawet jak ten album rozkażą wyrzucić, o eks może przypominać nawet płot sąsiada czy jakiś ulubiony stolik w knajpie i nic z tym nie zrobisz, jeśli będziesz dla kogoś po prostu drugim wyborem (to ta druga sytuacja, o której mówiłeś). A jeśli będziesz pierwszym, to choćby pomnik eksa stał przed domem - to będziesz wyjątkowy.
Jeśli ludzie, którzy do siebie pasują, nie mogą być razem z powodu tego, że jedno z nich jest w związku z kimś innym, to sorry, ale jednak do siebie nie pasują big_smile

Zobacz podobne tematy :

197

MysteryP napisał/a:

Ten nieśmiały nie jest dla niej kimś wyjątkowym. Gdyby był, to ona by do niego zagadała, a nie wchodziła w związek z kimś innym.

No to ciekawe, chcesz powiedzieć, że facet nie musi nic robić bo kobieta sama go upoluje wink ?

Raczej da się jemu upolować. tongue

198

Jeszcze raz, do oporu, za Pietruszką: jak Cię ktoś tak naprawdę nie chce, to nie chce. I wtedy wcale nie dziwię się ryczenia nad zdjęciami byłego, bo sam dla niej jesteś tylko pocieszycielem, a nie prawdziwą miłością. I możesz te pamiątki spalić, a nic się wcale nie zmieni.

Co innego u dojrzałych ludzi, którzy skończyli związek i poznali kogos nowego, w pełni przygotowani by rozwinąć uczucia. Tam se może leżeć i cały strych albumów i dupereli, a nie ma to wpływu na ich obecny związek.

199

Nie, normalni ludzie bez kompleksów nie mają problemu z pamiątkami, bo - jak już tu niejedna osoba zauważyła - nikt normalny nie stawia w domu ołtarzyka i nie świeci codziennie świeczek przed portretem swojego eks. Pamiątki gdzieś tam się poniewierają albo i nie, nikt na co dzień o nich nie pamięta, a jak już je wyciąga, to nie po to, żeby wzdychać do eks, tylko np. po to, żeby obejrzeć zdjęcia z wycieczki.

No to wracamy do przykładu ze zdradą smile

Tu akurat powiem, że jakby ewentualnie mąż mnie zdradzał i nie wyrzucił fot kochanki czy nie zerwał z nią kontaktu, to nie byłoby mowy o naprawianiu małżeństwa (mówię czysto teoretycznie, bo raczej i tak bym chyba nie wybaczyła, nawet jakby samą kochankę spalił) - bo to nie chodzi o przeszłość, ale o oszustwo.

200 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-23 22:32:48)

MysteryP napisał/a:

Nie, normalni ludzie bez kompleksów nie mają problemu z pamiątkami, bo - jak już tu niejedna osoba zauważyła - nikt normalny nie stawia w domu ołtarzyka i nie świeci codziennie świeczek przed portretem swojego eks. Pamiątki gdzieś tam się poniewierają albo i nie, nikt na co dzień o nich nie pamięta, a jak już je wyciąga, to nie po to, żeby wzdychać do eks, tylko np. po to, żeby obejrzeć zdjęcia z wycieczki.

No to wracamy do przykładu ze zdradą smile

Tu akurat powiem, że jakby ewentualnie mąż mnie zdradzał i nie wyrzucił fot kochanki czy nie zerwał z nią kontaktu, to nie byłoby mowy o naprawianiu małżeństwa (mówię czysto teoretycznie, bo raczej i tak bym chyba nie wybaczyła, nawet jakby samą kochankę spalił) - bo to nie chodzi o przeszłość, ale o oszustwo.

Zdrada to nie jest to samo, co przeszłość, która była sobie kiedyś tam, ZANIM partner poznał mnie smile Serio nie czaisz różnicy czy tylko sobie tak trollujesz dla podtrzymania tematu? smile

201

Zdrada to nie jest to samo, co przeszłość, która była sobie kiedyś tam, ZANIM partner poznał mnie smile Serio nie czaisz różnicy czy tylko sobie tak trollujesz dla podtrzymania tematu? smile

Ale to są tylko nieszkodliwe pamiątki, dlaczego kobieta musi mnie zdradzić z byłym, żeby się tego z domu pozbyć ?

202 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-23 22:43:15)

MysteryP napisał/a:

Ale to są tylko nieszkodliwe pamiątki, dlaczego kobieta musi mnie zdradzić z byłym, żeby się tego z domu pozbyć ?

O, widzisz, wylazły kompleksy. Jak była z tym byłym, zanim Cię poznała, to w jaki niby magiczny sposób mogła Cię zdradzić? A jak była z tym byłym, a Ty do niej wzdychałeś w ukryciu, a potem związała się z Tobą, bo wzdychałeś pod ręką, to i bez pamiątek rzuci Cię dla kogoś lepszego od Ciebie, tak samo, jak to zrobiła dla tego byłego i wcale nie jest to jakaś wielka romantyczna wyjątkowa miłość big_smile No i w tym przypadku też Cię przecież nie zdradzała, bo z Tobą nie była...

Pamiątki jeden ma, jeden nie ma. Szukaj takiej dziewczyny, która sobie pamiątki po byłych wyrzuca, ale nie masz prawa wymagać tego od kogoś, jak ktoś tego zrobić nie chce, bo mają dla niego jakąś tam wartość, choćby historyczną. Proste, nie? Jak dziewczyna nie chce wyrzucać pamiątek, to do Ciebie nie pasuje tak, jak Ty sobie to wyobraziłeś... Ona ma prawo ich nie wyrzucać, to są jej pamiątki.

203

Ale to NIE JEST zdrada.

Znała go kiedyś, przed Toba, ich uczucia się skończyły- uczucia, ale nie kształt przeszłości. Ma prawo do wspominania lat przed Tobą. BYŁY PRZED TOBĄ. Takie to proste.

204 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-23 22:43:00)

O, widzisz, wylazły kompleksy. Jak była z tym byłym, zanim Cię poznała, to w jaki niby magiczny sposób mogła Cię zdradzić? A jak była z tym byłym, a Ty do niej wzdychałeś w ukryciu, a potem związała się z Tobą, bo wzdychałeś pod ręką, to i bez pamiątek rzuci Cię dla kogoś lepszego od Ciebie, tak samo, jak to zrobiła dla tego byłego i wcale nie jest to jakaś wielka romantyczna wyjątkowa miłość big_smile No i w tym przypadku też Cię przecież nie zdradzała, bo z Tobą nie była...

Nie zrozumiałaś. Dziewczyna jest z chłopakiem i ma pamiątki po byłym, które go denerwują (obecnego chłopaka).
Według Ciebie nie można ich wyrzucić bo ma się wtedy kompleksy, ale gdyby dziewczyna zdradziła obecnego chłopaka z tym byłym to wtedy trzeba wyrzucić bo to boli i nie ma się kompleksów big_smile big_smile big_smile

205

Chryste, pamiątki to nie zdrada.

Trzeba być niezłym neurotykiem by wyobrażać sobie, że jak dziewczyna ma zdjęcia z byłym na wycieczce, to sie z nim rucha.

Kompleksy.

206

Z innej beczki. Jak jakieś artysta, dajmy na to piosenkarz, napisze piosenkę dla ukochanej dziewczyny. I ta staje się hitem. A po jakims czasie się rozstają. Co ma zrobić wg Ciebie ten piosenkarz? Zakazać rozpowszechniania piosenki, bo jego nowej dziewczynie nie podoba się to, że ja w radiu grają?

207 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-23 22:48:25)

MysteryP napisał/a:

Nie zrozumiałaś. Dziewczyna jest z chłopakiem i ma pamiątki po byłym, które go denerwują (obecnego chłopaka).
Według Ciebie nie można ich wyrzucić bo ma się wtedy kompleksy, ale gdyby dziewczyna zdradziła obecnego chłopaka z tym byłym to wtedy trzeba wyrzucić bo to boli i nie ma się kompleksów big_smile big_smile big_smile

Ty nie zrozumiałeś. Dziewczyna nawet, jak zdradzi, to nie musi nic wyrzucać, jak nie chce, to jej decyzja. A wyrzucić też można zawsze, ale to też jej decyzja, bo to jej pamiątki. Ale jak zdradzi i błaga, żeby związek naprawiać, to owszem, powinna wyrzucić, bo to jest właściwie pierwszym warunkiem naprawiania związku po zdradzie - zerwanie wszelkich kontaktów i inne takie. Wtedy boli zdrada, nie same pamiątki.
Natomiast pamiątki po byłych dawno temu mogą boleć jedynie kogoś z kompleksami, któremu ten legendarny były śni się po nocach, jak wpada na białym koniu i porywa mu tą jego wymarzoną księżniczkę.

208 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-23 23:00:17)

Dziewczyna nawet, jak zdradzi, to nie musi nic wyrzucać, jak nie chce, to jej decyzja.

Na tej samej zasadzie, dziewczyna nie musi nic wyrzucać, ale jak chce tworzyć ze mną związek to już jej decyzja.

puchaty34 napisał/a:

Z innej beczki. Jak jakieś artysta, dajmy na to piosenkarz, napisze piosenkę dla ukochanej dziewczyny. I ta staje się hitem. A po jakims czasie się rozstają. Co ma zrobić wg Ciebie ten piosenkarz? Zakazać rozpowszechniania piosenki, bo jego nowej dziewczynie nie podoba się to, że ja w radiu grają?

Niech zmienia to co się da, nie wymagam nie możliwego.
Do programu druga twarz, przyszła kobieta, aby przerobić sobie tatuaż na plecach, który oznaczał imię jej byłego po japońsku, dla Ciebie to pewnie przesada ?

209 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-23 23:00:19)

MysteryP napisał/a:

Dziewczyna nawet, jak zdradzi, to nie musi nic wyrzucać, jak nie chce, to jej decyzja.

Na tej samej zasadzie, dziewczyna nie musi nic wyrzucać, ale jak chce być ze mną to już jej decyzja.

Czyli to jest szantaż tongue Który to swoją drogą sugerowałeś Puchatemu wcześniej big_smile

Nie masz prawa wymagać, jak dziewczyna wyrzucać nie chce, to rozstajecie się i kropka, bo do siebie nie pasujecie, a Ty szukasz albo takiej, która pamiątki wyrzuca sama z siebie, albo takiej, której nie będzie przeszkadzać, że tego od niej oczekujesz. Cały czas o tym piszemy tu.

210 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2018-07-23 23:08:19)

Ludziska serio odpuscie sobie dyskusje z Mystery. Jak to ktos juz wczesniej napisal to w jego wydaniu akademickie dywagacje. On jak sam twierdzi nie byl jeszcze w zadnym satysfakcjonujacym go zwiazku czytaj nie byl w zadnym wogole (bo przeciez on ma zasady i wymogi z ktorych nie zrezygnuje gdyz stac go na nie jeszcze w tym wieku). Swoja pseudowiedze i doswiadczenia czerpie z historii innych ludzi, ktorym sie pewnie w zwiazku nie udalo a poniewaz mieli w szafie albumy ze zdjeciami z ex i kubek po nim to sobie wykoncypowal ze to przez to.
Niech sobie zyje w swoim matrixie przekonan i zakompleksionym swiatku. Albo kiedys zejdzie na ziemie gdy kolejna dziewczyna popuka sie w czolo slyszac jego warunki albo bedzie zakompleksionym facecikiem i samotnym dziwakiem do konca swych dni. Jak ktos chce spitolic sobie zycie przez zabobony i  niskie poczucie wartosci to faktycznie jego sprawa.

211 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-23 23:36:39)

feniks35 napisał/a:

Ludziska serio odpuscie sobie dyskusje z Mystery. Jak to ktos juz wczesniej napisal to w jego wydaniu akademickie dywagacje. On jak sam twierdzi nie byl jeszcze w zadnym satysfakcjonujacym go zwiazku czytaj nie byl w zadnym wogole (bo przeciez on ma zasady i wymogi z ktorych nie zrezygnuje gdyz stac go na nie jeszcze w tym wieku). Swoja pseudowiedze i doswiadczenia czerpie z historii innych ludzi, ktorym sie pewnie w zwiazku nie udalo a poniewaz mieli w szafie albumy ze zdjeciami z ex i kubek po nim to sobie wykoncypowal ze to przez to.
Niech sobie zyje w swoim matrixie przekonan i zakompleksionym swiatku. Albo kiedys zejdzie na ziemie gdy kolejna dziewczyna popuka sie w czolo slyszac jego warunki albo bedzie zakompleksionym facecikiem i samotnym dziwakiem do konca swych dni. Jak ktos chce spitolic sobie zycie przez zabobony i  niskie poczucie wartosci to faktycznie jego sprawa.

To nie mój matriks, ponieważ już kilka osób w tym wątku podzielało te same poglądy, ale ty jak zwykle musisz ziać jadem.
Żyj w swoim ograniczonym świecie i daj żyć innym.
"Przyjdą takie czasy, że ludzie będą szaleni i gdy zobaczą kogoś przy zdrowych zmysłach, powstaną przeciw niemu mówiąc: 'Jesteś szalony, bo nie jesteś do nas podobny'." - Święty Antoni pustelnik.

212

Feniks 35 musiałaś naprawde sporo niszczących doświadczeń mieć, ale pociesze Cię, że nigdy nie jest za późno by nad sobą pracować. To co napisałaś nie ma skladu i ładu, ciężko dobrnąć do końca. Mystery nie czytałam wszystkiego dokładnie, ale zgodzę się z tym, że każdy ma prawo mieć własne wymagania co do zwiazku i swojej wybranki. Ja wchodzę jedynie w relacje, gdzie wszystko mnie satysfakcjonuje i jestem spełniona na każdej płaszczyźnie, inne mnie nie interesują. Uważam, że lepiej jest być samemu, niż trwać w jakimś związku zalatującym stęchlizną.

213

chuda99 napisał/a:

Feniks 35 musiałaś naprawde sporo niszczących doświadczeń mieć, ale pociesze Cię, że nigdy nie jest za późno by nad sobą pracować. To co napisałaś nie ma skladu i ładu, ciężko dobrnąć do końca. Mystery nie czytałam wszystkiego dokładnie, ale zgodzę się z tym, że każdy ma prawo mieć własne wymagania co do zwiazku i swojej wybranki. Ja wchodzę jedynie w relacje, gdzie wszystko mnie satysfakcjonuje i jestem spełniona na każdej płaszczyźnie, inne mnie nie interesują. Uważam, że lepiej jest być samemu, niż trwać w jakimś związku zalatującym stęchlizną.

Co Ty za bzdury wypisujesz?

Tak z ciekawości, ile masz długoletnich, poważnych związków za sobą?

214

Bzdury ? Nie ma to jak ktoś inny wymusza nam scieżkę życiową, a zwłaszcza jeśli jest to 40 letnia rozwódka bez dzieci, może trochę skromności tongue

215

MysteryP napisał/a:
feniks35 napisał/a:

To nie mój matriks, ponieważ już kilka osób w tym wątku podzielało te same poglądy, ale ty jak zwykle musisz ziać jadem.
Żyj w swoim ograniczonym świecie i daj żyć innym.
"Przyjdą takie czasy, że ludzie będą szaleni i gdy zobaczą kogoś przy zdrowych zmysłach, powstaną przeciw niemu mówiąc: 'Jesteś szalony, bo nie jesteś do nas podobny'." - Święty Antoni pustelnik.

Nie wiele osób, tylko jedna. Dodatkowo jest to osoba, która potrafi wysnuć tezę, a następnie zanegować w tej samej wypowiedzi.

216 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-24 00:38:54)

puchaty34 napisał/a:

Nie wiele osób, tylko jedna. Dodatkowo jest to osoba, która potrafi wysnuć tezę, a następnie zanegować w tej samej wypowiedzi.

No to szukałeś nie dokładnie. Zwróć też uwagę na zdanie partnerów osób, które się tu wypowiadały.

217

MysteryP napisał/a:

Bzdury ? Nie ma to jak ktoś inny wymusza nam scieżkę życiową, a zwłaszcza jeśli jest to 40 letnia rozwódka bez dzieci, może trochę skromności tongue

Przeginasz palę typie. Idź już spać.

218 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-24 00:40:06)

puchaty34 napisał/a:
MysteryP napisał/a:

Przeginasz palę typie. Idź już spać.

Przeginaniem pały to jest nazywanie posiadania wymagań bzdurami.

219 Ostatnio edytowany przez jjbp (2018-07-24 00:42:39)

Te cytaty świętego Antoniego to już dramatyzm lvl hard.
Bez przesady Mystery, szczerze to miej sobie zdanie na temat związków jakie chcesz ja życzę Ci powodzenia ale nie zachowuj się proszę jakbyś tu jedyny jakąś prawdę objawiona głosił....

220 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-24 00:48:40)

jjbp napisał/a:

Bez przesady Mystery, szczerze to miej sobie zdanie na temat związków jakie chcesz ja życzę Ci powodzenia ale nie zachowuj się proszę jakbyś tu jedyny jakąś prawdę objawiona głosił....

To może poczytaj sobie wątek od początku, kto tutaj głosi prawdę objawioną i chce prostować zwoje mózgowe innym. Ja cały czas tłumaczę że to są moje poglądy i mam do nich prawo, bez wymuszania.

221

jjbp napisał/a:

Serio. Też od odniosłem takie wrażenie, że on chce nas tu nawrócić. Święty Hiacenty, pogan na prawdę o prawdziwej miłości nawraca.

222

puchaty34 napisał/a:
jjbp napisał/a:

Serio. Też od odniosłem takie wrażenie, że on chce nas tu nawrócić. Święty Hiacenty, pogan na prawdę o prawdziwej miłości nawraca.

Cytat jest adekwatny do waszych przytyków o prostowaniu.

223 Ostatnio edytowany przez jjbp (2018-07-24 01:04:34)

Mystery tak się składa że śledzę wątek od początku.
Widzę różnice między dyskutowaniem o Twoich opiniach które tu glosisz (których masz prawo bronić jasne, nikt temu nie przeczy) a zachowywaniu się jakbyś był ostatnia ostoja normalności wśród heretyków.
Przykro mi ale takie wrażenie odniosłam, tak to trochę wygląda.
Jak już mówiłam życzę Ci powodzenia w znalezieniu partnerki która będzie podzielała Twoje poglądy.

224

MysteryP napisał/a:

Na nikim nie wymuszam. Nawet na narzeczonym posiadającym zdjęcia byłych kobiet na imprezach, urodzinach, weselach i wakacjach big_smile Jakże i ja posiadam, full wypas.

Ty sobie zrobisz jak chcesz, pod warunkiem, że weźmiesz dziewicę, lat 14 pod skrzydło.

225

Btw Mystery nie odniosłeś się do mojego argumentu dotyczącego utworów artystycznych, czyżby brak argumentów?

226 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-24 01:04:08)

puchaty34 napisał/a:

Btw Mystery nie odniosłeś się do mojego argumentu dotyczącego utworów artystycznych, czyżby brak argumentów?

Może idź już spać, bo ledwo widzisz.

BeyondBlackie napisał/a:

Ty sobie zrobisz jak chcesz, pod warunkiem, że weźmiesz dziewicę, lat 14 pod skrzydło.

No i kolejny przytyk bo jak by nie inaczej big_smile Btw znałem 20 letnią dziewicę i nawet mnie chciała, ale nie brałem bo w sumie mi na tym nie zależy.

227

Przeoczyłem, przepraszam. Powiem Ci tylko jeszcze jedno przed snem. Partykułę nie z przymiotnikami piszemy łącznie.

228

puchaty34 napisał/a:

Przeoczyłem, przepraszam. Powiem Ci tylko jeszcze jedno przed snem. Partykułę nie z przymiotnikami piszemy łącznie.

Dziękuje, w końcu nauczę się z tego wątku coś pożytecznego.

229 Ostatnio edytowany przez puchaty34 (2018-07-24 01:07:31)

MysteryP napisał/a:
puchaty34 napisał/a:

Może idź już spać, bo ledwo widzisz.

BeyondBlackie napisał/a:

No i kolejny przytyk bo jak by nie inaczej big_smile Btw znałem 20 letnią dziewicę i nawet mnie chciała, ale nie brałem bo w sumie mi na tym nie zależy.

Ja znam 26 latkę, która jest dziewicą. Ale to nie dla Ciebie partia, dziewczyna ma wibrator i może nie chcieć się z nim rozstać, bo ma z nim związane dobre wspomnienia.

230 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-24 01:23:04)

puchaty34 napisał/a:

Ja znam 26 latkę, która jest dziewicą. Ale to nie dla Ciebie partia, dziewczyna ma wibrator i może nie chcieć się z nim rozstać, bo ma z nim związane dobre wspomnienia.

Hehe, a to Ci się udało, całkiem śmieszne wink
Cenię sobie dobry humor, w odróżnieniu od wciskania na siłę rad.

231

Chuda, Mystery wyobrazcie sobie ze zadnych niszczacych przezyc nie doznalam. Co wiecej moj maz byl moim pierwszym powaznym chlopakiem. Mimo to nie zamierzam nawracac ludzi jak to robicie Wy a konkretnie Mystery. Serio niesmaczne to bylo chlopie bo traktujesz forumowiczow jak rozwiazlych heretykow. Na dodatek nie rozumiesz i nie czujesz roznicy miedzy tym co glosisz a szacunkiem, zwyklym szacunkiem do czyjejs przeszlosci. Traktujesz ja jako cos obrzydliwego czego nalezy sie wstydzic i wymazac za wszelka cene w imie zle pojetej milosci. Brak slow.

232

puchaty34 napisał/a:

Powinien napisać utwór, który mówi o bolesnym zerwaniu i rozstaniu i jaka ta kobieta jest okrutna i podła:D

Tak na poważnie to osoby, które mają problemy z zazdrością raczej nie stworzą związku z celebrytą, który ma fanki i koncerty. Mega naciągany przykład.

Ludzie dobierają się w związki pod różnymi względami, nie wszyscy do siebie pasują i potem się rozstają. Jeżeli dobiorą się dwie osoby, które uważają, że kontakt z ex nie jest dopuszczalny, a trzymanie po nich wspomnień jest złe, to niech sobie razem żyją i nie powinno Was to obchodzić, no chyba, że płyta z wesela spadnie Wam na głowę, jak będziecie przechodzić pod ich oknem big_smile Problem jest, gdy tylko jedna osoba w związku ma takie zdanie, tylko wówczas podejrzewam, że pojawią się i inne sceny zazdrości, o rozmowę z koleżanką z pracy, o wyjście z kolegami.

233

Popieram post powyżej.
Dopóki wszystkim pasuje taki układ to wszystko jest w porządku.

234

Tragedia u niektorych... Cytat bardzo fajny, podoba mi się wink;) Chłopaku masz misje nawracania? Bo tu głównie w tej roli można się sprawdzić ..

235

feniks35 napisał/a:

zadnych niszczacych przezyc nie doznalam moj maz byl moim pierwszym powaznym chlopakiem.

HMMMM...

big_smile
Nie to żeby to było jakieś niszczące przeżycie, ale jak można wyjść za pierwszego faceta z którym się chodzi, byliscie oświeceni ?

236

jjbp napisał/a:

Wydaje mi się, że forum ma inny cel niż nakłanianie do yyyyy UKŁADÓW(??) oraz trwaniu w nich.

237

chuda99 napisał/a:
jjbp napisał/a:

Wydaje mi się, że forum ma inny cel niż nakłanianie do yyyyy UKŁADÓW(??) oraz trwaniu w nich.

1. Jaki to ten cel?
2. kto nakłania do układów?

238 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-07-24 13:11:44)

chuda99 napisał/a:
jjbp napisał/a:

1. Jaki to ten cel?

Pietruszko odpuść, komunikacja z ta osoba jest bezzasadna. Jedyny jej cel, to się wulgaryzm.

239

puchaty34 napisał/a:
chuda99 napisał/a:

1. Jaki to ten cel?

Pietruszko odpuść, komunikacja z ta osoba jest bezzasadna. Jedyny jej cel, to się wulgaryzm.

Kawę piję wink zaciekawiło mnie, jak też to forum ma cel? Nakłaniać wszystkich do małżeństwa i wyrzucania pamiątek z przeszłości? I skąd osoby, które nie czytają postów, wyczaiły ten cel i wiedzą, że ktoś tu nakłania do czegoś niezgodnie z nim big_smile

240

chuda99 napisał/a:
feniks35 napisał/a:

zadnych niszczacych przezyc nie doznalam moj maz byl moim pierwszym powaznym chlopakiem.

HMMMM...

big_smile
Nie to żeby to było jakieś niszczące przeżycie, ale jak można wyjść za pierwszego faceta z którym się chodzi, byliscie oświeceni ?

Napisalam ze byl moim pierwszym powaznym chlopakiem a nie pierwszym zauroczeniem wogole w zyciu. Kumasz roznice? I nie widze w tym nic zlego ani smiesznego. Poznalismy sie majac ponad 20 lat i wystarczajaco dobrze by wiedziec ze pasujemy do siebie. Jeden spotka wlasciwa osobe za pierwszym razem a inny przejdzie przez 10 zwiazkow by i tak wybrac finalnie zle. A fakt ze jestesmy razem prawie 18 lat i przetrwalismy rozne zawirowania, poronienia i choroby najlepiej swiadczy ze to  byla madra decyzja. Ty jej nie musisz rozumiec, lata mi to  szczegolnie w odniesienu do tak glupiutkiej jeszcze osoby jak Ty.

241 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-24 12:24:36)

chuda99 napisał/a:

1. Jaki to ten cel?

Ten cel to swobodne dzielenie się opinią na różne tematy, jak choćby trzymania pamiątek, a pisanie o kompleksach/patologiach/terapiach/prostowaniu zwojów mózgowych świadczy o tym, że ktoś chce na siłę narzucić swój pogląd.

Przy okazji ponawiam pytanie:
Do programu druga twarz, przyszła kobieta, aby przerobić sobie tatuaż na plecach, który oznaczał imię jej byłego po japońsku, czy to jest dla was przesada ? Dodam, że tatuaż był ładny, ale ona ma teraz innego chłopaka.

242 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-24 12:29:38)

MysteryP napisał/a:

Przy okazji ponawiam pytanie:
Do programu druga twarz, przyszła kobieta, aby przerobić sobie tatuaż na plecach, który oznaczał imię jej byłego po japońsku, czy to jest dla was przesada ?

Odczuwała taką potrzebę, to poszła. W czym problem? Swoją drogą, totalną głupotą jest tatuować sobie czyjeś imię, chyba że chodzi o dzieci czy rodziców, czyli coś, co się nigdy nie zmieni.

Wiesz, uświadomię Cię. Po złożeniu pozwu rozwodowego w sądzie pierwsze, co zrobiłam zaraz po powrocie do domu, to wywaliłam album ze zdjęciami ślubnymi na śmietnik. Ale gdybym tego nie zrobiła z jakiegoś powodu (nie wiem, może zdjęcia gości, cioć, które już nie żyły, może dlatego, że ogólnie zabawa była fajna itd.) i przyczepiłby się do nich mój następny facet, to niestety byśmy się rozstali.

243

Odczuwała taką potrzebę, to poszła. W czym problem?

Ona zrobiła to dla nowego chłopaka, nawet żartowali z niej, że może lepiej znaleźć partnera, który ma tak samo na imię.

244 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-24 12:31:11)

MysteryP napisał/a:

Odczuwała taką potrzebę, to poszła. W czym problem?

Ona zrobiła to dla nowego chłopaka, nawet żartowali z niej, że może lepiej znaleźć partnera, który ma tak samo na imię.

Ale nie rozumiesz, że zrobiła to, BO CHCIAŁA? Jakby nie chciała, to by nie poszła. Przecież chyba jej ten nowy chłopak tam w kajdankach nie przyprowadził?

245

A kto powiedział że zrobiła to dla niego? Było to wprost powiedziane?
Może sama odczuwała potrzebę żeby usunąć sobie widoczna pamiątkę?
Nawiasem widzę różnice między tatuazem który się ma na widoku I zawsze ze soba a zdjęciami na strychu tongue

246

jjbp napisał/a:

No wprost nie, ale tatuaż nosiła przez 5 lat po rozstaniu, wspominała, że bardzo się nie podoba obecnemu chłopakowi i zdecydowała się na przerobienie będąc w nowym związku.

247 Ostatnio edytowany przez puchaty34 (2018-07-24 12:59:03)

MysteryP napisał/a:
jjbp napisał/a:

No wprost nie, ale tatuaż nosiła przez 5 lat po rozstaniu, wspominała, że bardzo się nie podoba obecnemu chłopakowi i zdecydowała się na przerobienie będąc w nowym związku.

Jak długo była z nowym chłopakiem? Czy zaszantażował ją odejściem, jak dziewczyna autora postu? Nadarzyła się okazja to z niej skorzystała. Proste. Też by mi się nie podobało, ze moja kobieta nosi na sobie imię innego faceta, ale to nie znaczy, że stawiałbym sprawę na ostrzu noża. W ogóle ta sprawa, nie ma żadnego podjazdu do sytuacji gdzie druga osoba czepia się kaset z wesela, wspólnego zdjęcia w albumie siostry itp.

248

puchaty34 napisał/a:

Jak długo była z nowym chłopakiem? Czy zaszantażował ją odejściem, jak dziewczyna autora postu?

No tego nie wiadomo.

249 Ostatnio edytowany przez puchaty34 (2018-07-24 13:04:00)

MysteryP napisał/a:
puchaty34 napisał/a:

Jak długo była z nowym chłopakiem? Czy zaszantażował ją odejściem, jak dziewczyna autora postu?

No tego nie wiadomo.

Zakładam, że nie. Inaczej rozstałaby się z nim jako że wykazałby się niedojrzałością.

250 Ostatnio edytowany przez jjbp (2018-07-24 13:10:21)

Tego Puchaty nie wiemy więc nie ma co spekulować.
Myślę, że znajdą się i takie osoby które by się nie rozstały I spełniły żądanie partnera.

Nawiasem gdyby mój facet miał wytatuowane imie byłej to po pierwsze uznałabym że ma nierówno pod sufitem że tatuuje sobie coś takiego a po drugie nie prosiłabym go o usunięcie (zakładając że pomimo pkt 1 zwiazalabym się z nim big_smile).
Tatuaż to tylko tatuaż, jeśli czułabym i miała realne dowody w postaci czynów z jego strony pokazujących że to dla niego przeszłość a teraźniejszością i przyszłością jestem ja to miałabym wywalone na taki tatuaż.

Chociaż miłe (I sensowne - nie tyle dla mnie co dla niego samego) byłoby jakby to zakrył jakimś innym wzorem smile natomiast nie byłoby to koniecznością.

251

I tak nie bardzo rozumiem, co wspólnego ma tatuaż ze starym albumem siostry... smile

252 Ostatnio edytowany przez jjbp (2018-07-24 13:12:22)

I tak nie bardzo rozumiem, co wspólnego ma tatuaż ze starym albumem siostry... smile

To jest wgl podstawą w tej dyskusji big_smile
Przykład przykładowi nierówny. Tatuaż a album ze zdjęciami u siostry to zupełnie inna skala.

253 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-24 13:17:50)

Jedno i drugie stanowi pamiątki, poza tym w tej dyskusji nie chodziło tylko o album u siostry. Niektórzy nie chcą oglądać ex w żadnej postaci.

254

MysteryP napisał/a:

Jedno i drugie stanowi pamiątki, poza tym w tej dyskusji nie chodziło tylko o album u siostry. Niektórzy nie chcą oglądać ex w żadnej postaci.

Dokładnie, tu nie chodzi o album, tatuaż, czy coś innego. Tyko o to, że dziewczyna robi o to siarę, warunkuje dalsze bycie razem od spełnienia jej żądania.

255 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-24 13:36:02)

puchaty34 napisał/a:

Dokładnie, tu nie chodzi o album, tatuaż, czy coś innego. Tyko o to, że dziewczyna robi o to siarę, warunkuje dalsze bycie razem od spełnienia jej żądania.

Takie są jej wymagania i wizja związku.

256 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-24 13:38:30)

MysteryP napisał/a:

Fajnie, tylko co siostrę interesuje, że dziewczyna chłopaka nie chce oglądać jego ex? Cała rodzina i wszyscy znajomi mają powyrzucać stare zdjęcia, bo przyszła jakaś dziewczyna i nie ma ochoty patrzeć na kogoś? Jakby mi bratowa powiedziała, że mam wyrzucić foty, na których jest mój brat ze swoją eks sprzed iluś tam lat, to bym ją wyśmiała, bo co ją obchodzi, co ja sobie trzymam w domu? big_smile

W ten sposób to wszyscy na całym świecie powinni właściwie powyrzucać wszystko, bo każdy gdzieś tam jest czyimś ex big_smile Mam np. co pół roku wyciągać stare zdjęcia i zastanawiać się, kto jest na nich kim i z kim kiedyś był, a z kim jest teraz, bo kolega wpada z nową dziewczyną na kawę? big_smile

257

MysteryP napisał/a:

Fajnie, tylko co siostrę interesuje, że dziewczyna chłopaka nie chce oglądać jego ex? Cała rodzina i wszyscy znajomi mają powyrzucać stare zdjęcia, bo przyszła jakaś dziewczyna i nie ma ochoty patrzeć na kogoś? Jakby mi bratowa powiedziała, że mam wyrzucić foty, na których jest mój brat ze swoją eks sprzed iluś tam lat, to bym ją wyśmiała, bo co ją obchodzi, co ja sobie trzymam w domu? big_smile

Zdaje mi się, że już na to pytanie odpowiadałem wink Ja w takiej sytuacji nie czułbym się komfortowo w domu siostry, w związku z czym nie chciał bym się tam pojawiać.

258 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-24 13:40:26)

MysteryP napisał/a:

Zdaje mi się, że już na to pytanie odpowiadałem wink Ja w takiej sytuacji nie czułbym się komfortowo w domu siostry, w związku z czym nie chciał bym się tam pojawiać.

No to Ty byś się nie czuł. Nie chcesz, nie pojawiaj się. Inni, jak chcą, to mogą - i tyle. Mogą również zaakceptować to, że Ty się tam nie chcesz pojawiać, albo nie. Ale nie masz prawa Ty robić komuś afery o to, że jego siostra ma w domu stare zdjęcia.

259 Ostatnio edytowany przez puchaty34 (2018-07-24 13:44:24)

MysteryP napisał/a:
puchaty34 napisał/a:

Zdajesz sobie sprawę, że jest to podejście bardzo niedojrzałe? Świadczy o tym, że ona go nie kocha?

Edit. Od razu opowiadam Ci dlaczego świadczy o tym, że ona go nie kocha. Podstawową wartością w miłości jest zaufanie. Ludzie po zdradzie nie odchodzą od siebie dlatego, że był seks, tylko dlatego, że zostali oszukani. Nie są w stanie ponownie zaufa drugiej polówce.

260

puchaty34 napisał/a:
MysteryP napisał/a:
puchaty34 napisał/a:

Zdajesz sobie sprawę, że jest to podejście bardzo niedojrzałe? Świadczy o tym, że ona go nie kocha?

Dla Ciebie to jest niedojrzałe, dla mnie i kilku innych osób nie. Swoją drogą to jeśli ktoś woli rozstać się z drugą osobą bo nie chce wyrzucać pamiątek świadczy o braku miłości, tak jakby jakieś zdjęcia były ważniejsze od nowego partnera/partnerki.

Posty [ 196 do 260 z 301 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Moja dziewczyna ciągle czepia się o moją byłą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024