Moja dziewczyna ciągle czepia się o moją byłą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Moja dziewczyna ciągle czepia się o moją byłą

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 301 ]

66

Odp: Moja dziewczyna ciągle czepia się o moją byłą
santapietruszka napisał/a:
MysteryP napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

MysteryP, a od rodziny swojej partnerki też byś oczekiwał całkowitego odcięcia się od ex, z którą znali się np. te 2 lata?

To nie jest wina partnerki, ale gdyby tak było to ja bym w takim domu się nie pokazywał.

Czyli nie byłaby ta Twoja partnerka aż taka wyjątkowa dla Ciebie, skoro nie akceptowałbyś jej rodziny...

Dokładnie o to mi chodziło.
Plus to zakrawa juz na coś, co powinno się przeleczyć na terapii u psychologa.
Rodzina partnerki to Twoja potencjalna rodzina. A Ty nie będziesz się tam pokazywał, bo mają kontakt z ex?
Ty akceptujesz to, że jak znajdziesz sobie partnerkę, to ona będzie miała jakiegoś ex? Pewnie więcej niż jednego. Czy raczej wypierasz to ze świadomości bo tak naprawdę nie akceptujesz żadnej przeszłości?

Ja pamiątki po ex wyrzucam. Bo nie chcę, żeby po domu walało mi się coś, co mi o nim przypomina.
Ale kiedyś u chłopaka znalazłam strasznie fajne kubki na kawę. I okazało się, że są od jego ex. I co miałam zrobić? Wywalić?
Ładne były, to zrobiłam w nich kawę.

Zobacz podobne tematy :

67

MysteryP napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

MysteryP, a od rodziny swojej partnerki też byś oczekiwał całkowitego odcięcia się od ex, z którą znali się np. te 2 lata?

To nie jest wina partnerki, ale gdyby tak było to ja bym w takim domu się nie pokazywał.

Czyli nie byłaby ta Twoja partnerka aż taka wyjątkowa dla Ciebie, skoro nie akceptowałbyś jej rodziny...

Pomyliłaś akceptacje z poczuciem komfortu.

68

MysteryP napisał/a:
MysteryP napisał/a:

No, raczej nie. Jak miałabym się czuć kimś wyjątkowym dla kogoś, kto nie chce ze mną odwiedzić mojej rodziny?

69 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-13 17:22:59)

MysteryP napisał/a:

No, raczej nie. Jak miałabym się czuć kimś wyjątkowym dla kogoś, kto nie chce ze mną odwiedzić mojej rodziny?

Chodzi o komfort w domu rodziców, gdyby sytuacja była odwrotna to powiedziałbym swojej rodzinie aby nie zapraszali i nie wspominali o ex bo moja nowa dziewczyna może się z tym źle czuć. Mam na nich wpływ i jeśli mi nie pomogą w stworzeniu dobrych warunków to o to, że nie przyjeżdżamy mogą mieć pretensje tylko do siebie.

Lady Loka napisał/a:

Plus to zakrawa juz na coś, co powinno się przeleczyć na terapii u psychologa.

Wszystko jest zależne od grupy ludzi z którymi utrzymujemy kontakt, ja akurat w rodzinie mam dużo osób tworzących długie związki i nikt nigdy nie słyszał ani nie widział ich eks, a część zachowań propagowanych na tym forum (zwłaszcza w sferze seksualności) też by odesłali na terapie do psychologa.

70

Mystery P, ja też nie chciałabym, żeby moja rodzina miała kontakt z ex, ale jeżeli np. zaprzyjaźniłby się on z moim bratem to uważam, że nie mam żadnego prawa do narzucania im natychmiastowego rozluźnienia kontaktów.
Tak samo nie uważam, że jeżeli mój domniemany brat w swoim mieszkaniu miałby zdjęcie z jakiegoś męskiego wypadu, na który pojechałby z moim ex, nie byłby to powód, dla którego mój obecny facet miałby się obrażać i nakazywać mojemu bratu, aby zdjęcia się pozbył.

Ja jetem autonomiczną jednostką, członkowie mojej rodziny też.
O ile nie chciałabym ex na spotkaniach rodzinnych i nie chciałabym o nim też mówić, to nie mogę nakazać rodzeństwu z kim mogą a z kim nie mogą się widywać.

71 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-13 18:12:51)

Lady Loka napisał/a:

Mystery P, ja też nie chciałabym, żeby moja rodzina miała kontakt z ex, ale jeżeli np. zaprzyjaźniłby się on z moim bratem to uważam, że nie mam żadnego prawa do narzucania im natychmiastowego rozluźnienia kontaktów.
Tak samo nie uważam, że jeżeli mój domniemany brat w swoim mieszkaniu miałby zdjęcie z jakiegoś męskiego wypadu, na który pojechałby z moim ex, nie byłby to powód, dla którego mój obecny facet miałby się obrażać i nakazywać mojemu bratu, aby zdjęcia się pozbył.

Ale po co bratu coś narzucać, jeśli przyjaźni się z jej byłym to nie musi mieć kontaktu z jej nowym partnerem, poza tym i tak taka relacja mogła by być fałszywa, ponieważ brat mógłby przekazywać informacje rodzinne byłemu.

72

MysteryP napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ale po co bratu coś narzucać, jeśli przyjaźni się z jej byłym to nie musi mieć kontaktu z jej nowym partnerem, poza tym i tak taka relacja mogła by być fałszywa, ponieważ brat mógłby przekazywać informacje rodzinne byłemu.

Wyobrażasz sobie mieć dziewczynę i nie mieć żadnego kontaktu z jej rodzeństwem? Taki kontakt się tworzy w trakcie relacji czy się tego chce czy się nie chce.
I uwierz mi, byłemu partnerowi najczęściej naprawdę zwisają takie informacje.
Ewentualnie można zapytać "co u..." ale to żadne przekazywanie informacji.

MysteryP, umówmy się, że jak już przejdziesz ze 3 związki to wrócisz tutaj, bo rozmawianie z ideami nie ma sensu.

73

Lady Loka napisał/a:

Wyobrażasz sobie mieć dziewczynę i nie mieć żadnego kontaktu z jej rodzeństwem? Taki kontakt się tworzy w trakcie relacji czy się tego chce czy się nie chce.

Wystarczą spotkania rodzinne, więcej kontaktu nie potrzebujemy (w opisanej sytuacji bo normalnie to bym rozwijał kontakty).

Lady Loka napisał/a:

MysteryP, umówmy się, że jak już przejdziesz ze 3 związki to wrócisz tutaj, bo rozmawianie z ideami nie ma sensu.

Swoje doświadczenia już przeszedłem, ale jeszcze mam szanse na spełnianie idei więc ją wykorzystam, a jak się nie uda to wtedy będe żył tak jak proponujecie czyli jako tako.

74 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-13 19:24:55)

MysteryP napisał/a:

Masakra... Ale w sumie wiadomo, skąd to się wzięło. Z hipokryzji.

MysteryP napisał/a:

Miałem sytuacje raz z mężatką, a raz z zajętą która mogła przerodzić się w zdradę i dlatego wiem, że nie należy nikogo idealizować bo jesteśmy tylko ludźmi, a partnerzy tych kobiet do tej pory nic nie wiedzą (głupio mi było gdy mi rękę podawał, myślał że jestem dla niej tylko kolegą).

75 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2018-07-13 19:44:51)

Nie ma co przekonywac Mystery do zmiany zdania. To jeszcze dziecko w ciele niby doroslego faceta. Zycie mu zweryfikuje te jego idee,  najszybciej wtedy kiedy sam trafi na dziewczyne, na ktorej mu bedzie cholernie zalezalo a ktora potraktuje jego jak niemalze smiecia za to ze mial jakakolwiek przeszlosc i bedzie lekcewazyc jego rodzine bo maja czelnosc szanowac i miec poprawne relacje z jego ex. Wtedy mu sie w glowie rozjasni ktora wersja zycia jest wersją jaki tako zeby nie rzec syfem. No chyba ze w ramach "romantyzmu" oleje matke i ojca by udowadniac toksycznej lubej ze tylko ona, ta wyjatkowa liczy sie w jego zyciu. Naprawde wspolczuje skrzywionego spojrzenia ale w sumie nie moj problem.

76 Ostatnio edytowany przez UżytkownikForum (2018-07-13 20:15:26)

feniks35 napisał/a:

Nie ma co przekonywac Mystery do zmiany zdania. To jeszcze dziecko w ciele niby doroslego faceta. Zycie mu zweryfikuje te jego idee,  najszybciej wtedy kiedy sam trafi na dziewczyne, na ktorej mu bedzie cholernie zalezalo a ktora potraktuje jego jak niemalze smiecia za to ze mial jakakolwiek przeszlosc i bedzie lekcewazyc jego rodzine bo maja czelnosc szanowac i miec poprawne relacje z jego ex. Wtedy mu sie w glowie rozjasni ktora wersja zycia jest wersją jaki tako zeby nie rzec syfem. No chyba ze w ramach "romantyzmu" oleje matke i ojca by udowadniac toksycznej lubej ze tylko ona, ta wyjatkowa liczy sie w jego zyciu. Naprawde wspolczuje skrzywionego spojrzenia ale w sumie nie moj problem.

Ja nikogo nie traktuje jak śmiecia, tylko szukam miejsca dla siebie odpowiedniego i nie mam zamiaru nikomu ograniczać relacji rodzinnych. Nie wiem jak chcesz tworzyć szczęśliwy związek skoro w tobie tyle zawiści.

77

nestor napisał/a:

Jestem w związku z aktualną dziewczyną od ponad  roku. Mieszkamy razem i dobrze się nam układa. Kiedy zostaliśmy parą to moja aktualna kobieta przypadkiem zauważyła, że pisałem ze swoją byłą. Aczkolwiek to pisanie z byłą było w czasie kiedy nie byłem z aktualną dziewczyną jeszcze w związku, tylko się spotykaliśmy. Pisanie to nie miało żadnego podtekstu, że chcemy utrzymywać kontakt, tylko mieliśmy swoje nierozwiązane sprawy biznesowe i faktycznie musieliśmy obgadać i zakończyć pewne kwestie. Od czasu kiedy jestem ze swoją w związku  nie mam totalnie ŻADNEGO kontaktu z ex. Jest ona całkowicie wymazana mojego życia. Ale mojej dziewczynie to nie wystarcza. Cały czas wypomina mi wszystko co jest związane z ex. Podam przykłady, żeby było łatwiej:
- jak moja siostra pokazywała mojej dziewczynie jakiś album z wycieczki i na jakimś przypadkowym zdjęciu pojawiła się ex to potem miałem gadane, że rzeczy związane z moją ex powinny być dawno wyrzucone przez kogokolwiek z rodziny. I ogólnie była afera.
- Kiedy na facebooku moja ex pisała pod komentarzem mojej kuzynki coś, żeby kiedys się spotkać (a były to bardzo dobre koleżanki) to moja dziewczyna była oburzona, że ktoś z rodziny może mieć jakiś kontakt z ex.
Jak wspomne o jakiejs egzotycznej wycieczce, ze to miejsce bylo naprawde fajnie, a moja dziewczyna jakos datami skojarzy, ze pewnie bylem tam z ex to jest mega fochnieta i nie chce sluchac niczego o tym miejscu.
- Gdybym miał jakieś zdjęcia z ex(nawet gdzieś głęboko schowane) i moja by to zobaczyła to powiedziałaby że by ze mną zerwała
- Uważa, że wszysko co związane z ex powinno się wyrzucić i nie może być miejsca nawet na jakieś przypadkowe przedmioty związane z ex.
- Nie chciała jechać do mieszkania, jak jakoś dowiedziała się że w tym miejscu mieszkała moja ex, a aktualnie mieszka tam mój dobry kolega, do ktorego chcialem isc z dziewczyna na piwo.
- Znalazła film z wesela, na którym byłem z ex. Sprzątaliśmy i moja dziewczyna dzień po zapytała mnie czemu nie wyrzuciłem płyty z wesela. Że przecież nie ogladam wesel i po co mi taka ,,pamiątka". A nie wyrzuciłem płyty zupełnie z przypadku, bo tego wesela nigdy nie oglądałem i nie chce mi się nawet oglądać. Moja dziewczyna napisała, że mam to wyrzucić i ona nie zamierza patrzec na takie rzeczy. Ja napisalem, ze czemu mi grzebie w szafie i nie zamierzam nic wyrzucac. I że mam dosc jej gadania o ex, no bo ile można. Nie wiem czy dobrze zrobilem tak odpisując czy nie, bo juz mam łeb wyprany w temacie ex
Mógłbym napsiac duzo wiecej przykladow, ale mysle ze to wystarczy. Co robić ..

Witaj . Po pierwsze Twoja obecna nie powinna grzebać w Twoich rzeczach,to raz, a dwa dlaczego niby miałbyś wyrzucać cokolwiek co jest zwiazane z Twoją byłą dziewczyną ? na tym weselu było wiele osób i może kiedyś w przyszłości chciałbyś sobie to obejrzeć? A druga sprawa - to jak się zachowuje Twoja obecna dziewczyna jest niedopuszczalne,ta jej zazdrość jest chora,tak się nie powinna zachowywać, lekka zazdrość owszem jest nawet wskazana, ale aż tak chorobliwa - szok.Taka zazdrość nie wróży żadnemu związkowi niczego dobrego. Nie wiem czy Ty będziesz z nią szczęśliwy.Ona już chyba taka będzie i ciężkie będziesz miał z nią życie.

78

MysteryP napisał/a:
feniks35 napisał/a:

Ja nikogo nie traktuje jak śmiecia, tylko szukam miejsca dla siebie odpowiedniego i nie mam zamiaru nikomu ograniczać relacji rodzinnych. Nie wiem jak chcesz tworzyć szczęśliwy związek skoro w tobie tyle zawiści.

Po pierwsze o moj zwiazek sie nie martw bo on sie zaczal gdy byles gdzies w 4 klasie podstawowki.
Po drugie to nie we mnie tylko w tobie jest zawisc bo nie znajac czlowieka zamierzasz go traktowac  juz z automatu jak wroga i rywala tylko dlatego ze bedzie exem twojej dziewczyny.

79

feniks35 napisał/a:
MysteryP napisał/a:
feniks35 napisał/a:

Po pierwsze o moj zwiazek sie nie martw bo on sie zaczal gdy byles gdzies w 4 klasie podstawowki.
Po drugie to nie we mnie tylko w tobie jest zawisc bo nie znajac czlowieka zamierzasz go traktowac  juz z automatu jak wroga i rywala tylko dlatego ze bedzie exem twojej dziewczyny.

No to twój związek zaczął się w latach 90tych. Co do zawiści to ja nikomu nie życzę źle nawet facetowi kobiety w której jestem kilka lat zakochany, za to ty życzyłaś mi żebym był traktowany jak śmieć. Nie wiem czy 35 to twój wiek, ale robisz fochy jak u 5 letniego dziecka, bo ośmieliłem się mieć inne poglądy.

80

MysteryP napisał/a:
feniks35 napisał/a:
MysteryP napisał/a:

No to twój związek zaczął się w latach 90tych. Co do zawiści to ja nikomu nie życzę źle nawet facetowi kobiety w której jestem kilka lat zakochany, za to ty życzyłaś mi żebym był traktowany jak śmieć. Nie wiem czy 35 to twój wiek, ale robisz fochy jak u 5 letniego dziecka, bo ośmieliłem się mieć inne poglądy.

Nie rzucaj sie bo sie spocisz. Nie zyczylam Ci zebys byl potraktowany jak smiec tylko stwierdzilam ze zycie Cie jeszcze nauczy realizmu i ze najlepiej to ogarniesz gdy bedziesz w podobnej sytuacji. Serio czytanie ze zrozumieniem to trudna sztuka?

81

feniks35 napisał/a:

Nie rzucaj sie bo sie spocisz. Nie zyczylam Ci zebys byl potraktowany jak smiec tylko stwierdzilam ze zycie Cie jeszcze nauczy realizmu i ze najlepiej to ogarniesz gdy bedziesz w podobnej sytuacji. Serio czytanie ze zrozumieniem to trudna sztuka?

A może życie już mnie nauczyło realizmu i stawiania wymagań wobec innych. Pomyślałaś o tym ?

82 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2018-07-14 11:58:00)

MysteryP napisał/a:
feniks35 napisał/a:

A może życie już mnie nauczyło realizmu i stawiania wymagań wobec innych. Pomyślałaś o tym ?

Jesli nawet to slaby z Ciebie zatem uczen. Nie wiem co i z kims przezyles ale jesli nauczka po tym byl wniosek ze dziewczyna musi powyrzucac pamiatki bo to gwarantuje ze nie pomysli nigdy o bylym to sorry ale odrealniony jestes nadal. Czasem wlasnie tak bardzo na kims nam zalezy ze czujemy potrzebe wyrzucic wszystko co sie nam z ta osoba kojarzy by nie jatrzyc jeszcze bardziej rany po rozstaniu a czasem mamy juz tak obojetny stosunek do exa ze nie przeszkadza nam kubek po nim bo to...tylko kubek i nie wyrzucamy go bo co nam wadzi?  Poza tym lubimy z niego pic bo ma np. wygodne ucho.
Jeszcze dluga droga przed Toba jesli chodzi o pojmowanie prostych prawd. Obys szybciej je ogarnal niz musial sie przekonac ze wyczyszczone z braku pamiatek po ex mieszkanie wcale nie musi oznaczac ze jestes tym najlepszym i najbardziej wyjatkowym wyborem na zycie a nie marna podroba czy wrecz plastrem po poprzedniku.

83

feniks35 napisał/a:

Obys szybciej je ogarnal niz musial sie przekonac ze wyczyszczone z braku pamiatek po ex mieszkanie wcale nie musi oznaczac ze jestes tym najlepszym i najbardziej wyjatkowym wyborem na zycie a nie marna podroba czy wrecz plastrem po poprzedniku.

Wiem, że nie musi oznaczać, ale mnie po prostu takie rzeczy drażnią do tego stopnia, że nie zamierzam popuszczać w tej kwestii.

84 Ostatnio edytowany przez shqiptare (2018-07-18 15:40:14)

Ja w sumie zgadzam się z @MysteryP, chodzi o niektóre posty.

85 Ostatnio edytowany przez jjbp (2018-07-18 15:51:28)

Dobra odnośnie tych pamiątek to niech sobie każdy ma swoje zdanie ale z tymi podchodami z kim w rodzinie partnera nawiążę relację, a z kim nie o już trochę dziecinada big_smile

Rzecz jasna nie mówię o sytuacji, gdy ex jest stałym bywalcem w rodzinnym domu partnera bo to może być mocno niekomfortowe ale o sytuacji gdzie ktoś tam ma jakiś kontat jeszcze z tą osobą.

A jakby się zaprzyjaźnić z bratem/ siostrą partnera i dowiedzieć się dopiero później, że mieli czy tam mają jakiś kontakt z ex to co wtedy? Zrywamy kontakt? Nagle się przestajemy odzywać i odbierać telefon a na spotkaniach rodzinnych ograniczamy się do niemego skinienia głową? Najlepiej z fb jeszcze wywalić żeby większa drama była big_smile

86

Przyznam się bez bicia, że nie czytałam treści, ponieważ sam tytuł mówi wszystko. W związkach nie rozmawia się o byłych. Kropka

87 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-21 22:59:25)

chuda99 napisał/a:

Przyznam się bez bicia, że nie czytałam treści, ponieważ sam tytuł mówi wszystko. W związkach nie rozmawia się o byłych. Kropka

To może warto poczytać, zanim się wypowie, żeby nie wyjść na debila big_smile

88

tego postu nie trzeba nawet czytać, tam się przeplatają słowa ex i obecna dziewczyna w taki sposób, że autor sam chyba nie wie z kim jest w związku. Wcale się nie dziwię tej dziewczynie, że się ,,czepia o ex'' a raczej dziwie się, że z kimś takim jak autor weszła w 'relacje'... Jak można w ogóle odnieść się do swojej kobiety w taki sposób, że się ,,czepia'' o coś.

89

To jak nie trzeba czytać, to i wypowiadać się nie trzeba...

90

chuda99 napisał/a:

tego postu nie trzeba nawet czytać, tam się przeplatają słowa ex i obecna dziewczyna w taki sposób, że autor sam chyba nie wie z kim jest w związku. Wcale się nie dziwię tej dziewczynie, że się ,,czepia o ex'' a raczej dziwie się, że z kimś takim jak autor weszła w 'relacje'... Jak można w ogóle odnieść się do swojej kobiety w taki sposób, że się ,,czepia'' o coś.

Jednak powinnaś przeczytać, o co tak naprawdę czepia się dziewczyna Autora smile

91

Przeczytałam. Rzeczywiście, mój błąd, ta dziewczyna powinna zakończyć znajomość z autorem po tym jak zobaczyła, że piszę z inną..

92

Jestem zdania, że jak komuś zależy, to nie ryzykuje takimi dwuznacznymi zachowaniami jak pisanie z eks, zwłaszcza w ukryciu. Bo skoro obecna zobaczyła tą jego czynność ,,przypadkiem'' to chyba musiał się z tym ,,kryć'' nieprawdaż? I tu sie nasuwa pytanie, dlaczego się z tym krył? To ja zaniepokoiło, ale mimo wszystko weszła w związek nie słuchając intuicji.

93

Przeczytałaś coś poza pierwszym akapitem? big_smile

czekaj, wkleję CI smile

Od czasu kiedy jestem ze swoją w związku  nie mam totalnie ŻADNEGO kontaktu z ex. Jest ona całkowicie wymazana mojego życia. Ale mojej dziewczynie to nie wystarcza. Cały czas wypomina mi wszystko co jest związane z ex. Podam przykłady, żeby było łatwiej:
- jak moja siostra pokazywała mojej dziewczynie jakiś album z wycieczki i na jakimś przypadkowym zdjęciu pojawiła się ex to potem miałem gadane, że rzeczy związane z moją ex powinny być dawno wyrzucone przez kogokolwiek z rodziny. I ogólnie była afera.
- Kiedy na facebooku moja ex pisała pod komentarzem mojej kuzynki coś, żeby kiedys się spotkać (a były to bardzo dobre koleżanki) to moja dziewczyna była oburzona, że ktoś z rodziny może mieć jakiś kontakt z ex.
Jak wspomne o jakiejs egzotycznej wycieczce, ze to miejsce bylo naprawde fajnie, a moja dziewczyna jakos datami skojarzy, ze pewnie bylem tam z ex to jest mega fochnieta i nie chce sluchac niczego o tym miejscu.
- Gdybym miał jakieś zdjęcia z ex(nawet gdzieś głęboko schowane) i moja by to zobaczyła to powiedziałaby że by ze mną zerwała
- Uważa, że wszysko co związane z ex powinno się wyrzucić i nie może być miejsca nawet na jakieś przypadkowe przedmioty związane z ex.
- Nie chciała jechać do mieszkania, jak jakoś dowiedziała się że w tym miejscu mieszkała moja ex, a aktualnie mieszka tam mój dobry kolega, do ktorego chcialem isc z dziewczyna na piwo.
- Znalazła film z wesela, na którym byłem z ex. Sprzątaliśmy i moja dziewczyna dzień po zapytała mnie czemu nie wyrzuciłem płyty z wesela. Że przecież nie ogladam wesel i po co mi taka ,,pamiątka". A nie wyrzuciłem płyty zupełnie z przypadku, bo tego wesela nigdy nie oglądałem i nie chce mi się nawet oglądać. Moja dziewczyna napisała, że mam to wyrzucić i ona nie zamierza patrzec na takie rzeczy. Ja napisalem, ze czemu mi grzebie w szafie i nie zamierzam nic wyrzucac. I że mam dosc jej gadania o ex, no bo ile można. Nie wiem czy dobrze zrobilem tak odpisując czy nie, bo juz mam łeb wyprany w temacie ex

94

Sory, ale moje zdanie jest takie jak napisałam na początku. Mnogie przykłady nie mają znaczenia, bo od samego początku relacji przewijała się eks. Już na etapie spotykania się, on z eksią jeszcze kończył sprawy, więc niepokój dziewczyny aktualnej jest zrozumiały, chociaż ja jej się dziwię, że ona po prostu tego nie utnie i go nie zostawi, ale widocznie ma jakiś problem ze sobą. Przykład może trochę na wyrost, ale to tak jakby spotykać się z kimś kto jest w separacji, a jeszcze nie dostał rozwodu. A autor wątku chyba za dużo piwa pije, skoro że nie widzi swojego błędu. Widać, że ona jest zaangażowana emocjonalnie, a on nie bałdzo. Wyobraź sobie autorze, że spotykasz się z kimś kto ci się naprawdę całościowo podoba, i ukradkiem widzisz, że pisze ze swoim eks, nie mówi ci o tym, ale widzisz to z ukrycia. Rozumiem, że wziałbyś to na klatę i zacisnął zęby? i czekałbys grzecznie aż całkowicie zakończy znajomość?

95 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-22 10:50:58)

Gdzie Ty to czytasz, że on pisze ze swoją eks? big_smile

nestor napisał/a:

Od czasu kiedy jestem ze swoją w związku  nie mam totalnie ŻADNEGO kontaktu z ex. Jest ona całkowicie wymazana mojego życia.

Jak nie byli jeszcze we związku, to mógł sobie pisać i do świętego Mikołaja, nic dziewczynie do tego. Za chwilę dojdziesz do takiej paranoi, że nie powinien był pisać z eks, jak jeszcze z nią był...

96 Ostatnio edytowany przez puchaty34 (2018-07-22 13:55:05)

nestor napisał/a:

Od czasu kiedy jestem ze swoją w związku  nie mam totalnie ŻADNEGO kontaktu z ex. Jest ona całkowicie wymazana mojego życia.

Jak nie byli jeszcze we związku, to mógł sobie pisać i do świętego Mikołaja, nic dziewczynie do tego. Za chwilę dojdziesz do takiej paranoi, że nie powinien był pisać z eks, jak jeszcze z nią był...

A jak już z nią jest, to nie może pisać eks? Nie rozumie takiego myślenia. Jest z nią, a nie z eks, dla mnie taka sytuacja jest zerojedynkowa. Czasami eks, to nie tylko wspomnienia. Czy to się podoba, czy nie podoba.

97

puchaty34 napisał/a:

nestor napisał/a:

A jak już z nią jest, to nie może pisać eks? Nie rozumie takiego myślenia. Jest z nią, a nie z eks, dla mnie taka sytuacja jest zerojedynkowa. Czasami eks, to nie tylko wspomnienia.

Jak dla mnie to pisać sobie może. No, ale on i tak nie pisze, więc tym bardziej nie rozumiem pretensji... smile

98

puchaty34 napisał/a:

A jak już z nią jest, to nie może pisać eks? Nie rozumie takiego myślenia. Jest z nią, a nie z eks, dla mnie taka sytuacja jest zerojedynkowa. Czasami eks, to nie tylko wspomnienia.

Jak dla mnie to pisać sobie może. No, ale on i tak nie pisze, więc tym bardziej nie rozumiem pretensji... smile

Mówię obecnej, że piszę z eks. To jest koniec rozmowy. Chyba, że chciałaby ją poznać. Nawet lepiej, może się polubią.

99

puchaty34 napisał/a:

Mówię obecnej, że piszę z eks. To jest koniec rozmowy.

Aha czyli zgadza się na twój kontakt z eks bo nie ma wyjścia.

100 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-22 14:19:09)

MysteryP napisał/a:
puchaty34 napisał/a:

Ma wyjście. Zawsze może wyjść przez drzwi tongue Nie ma przymusu bycia z kimś, kto Ci nie pasuje...
W ogóle nie rozumiem, dlaczego ktoś miałby mieć prawo zgadzać się lub nie na to, z kim ja sobie piszę.

101

MysteryP napisał/a:
puchaty34 napisał/a:

Ma wyjście. Zawsze może wyjść przez drzwi tongue Nie ma przymusu bycia z kimś, kto Ci nie pasuje...
W ogóle nie rozumiem, dlaczego ktoś miałby mieć prawo zgadzać się lub nie na to, z kim ja sobie piszę.

Ale on wcześniej pisał, że jego dziewczyna nie ma z tym problemu, a teraz się okazuje że ma do wyboru tolerowanie albo odejście,
to trochę tak jakby powiedzieć, że kobieta nie ma problemu że ją partner bije.

puchaty34 napisał/a:

A co powiesz na taką relację, w której jestem obecnie. Mam kontakt z była, piszę z nią, a obecna dziewczyna nie ma z tym problemu.

102 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-22 14:41:39)

MysteryP napisał/a:
MysteryP napisał/a:

Ale on wcześniej pisał, że jego dziewczyna nie ma z tym problemu, a teraz się okazuje że ma do wyboru tolerowanie albo odejście,
to trochę tak jakby powiedzieć, że kobieta nie ma problemu że ją partner bije.

puchaty34 napisał/a:

A co powiesz na taką relację, w której jestem obecnie. Mam kontakt z była, piszę z nią, a obecna dziewczyna nie ma z tym problemu.

A co Cię tak dziwi, że komuś może nie przeszkadzać, że partner sobie pisze z eks? Wyobraź sobie po prostu, że istnieją tacy ludzie. To nie oznacza, że Puchaty nie dał wyboru swojej partnerce. To oznacza, że jej to po prostu nie przeszkadza. Gdyby jej przeszkadzało, to by tego nie tolerowała. Sądzę, że jest dorosła i wie, co robi. I dlatego, że jest dorosła, to wie, że nie ma prawa zabraniać drugiemu dorosłemu człowiekowi czegoś ot tak, według swojego widzimisię - albo to akceptuje, albo szuka kogoś innego, kto tego nie będzie robił. Proste jak drut...

Porównania do bicia to szczerze mówiąc, nie rozumiem, dla mnie nie ten kaliber sprawy... Pisanie sobie z kimkolwiek to chyba nie jest krzywda dla nikogo...

103

A co Cię tak dziwi, że komuś może nie przeszkadzać, że partner sobie pisze z eks? Wyobraź sobie po prostu, że istnieją tacy ludzie. To nie oznacza, że Puchaty nie dał wyboru swojej partnerce.

Jeśli jedynym wyborem jest odejście to super wybór tongue

104 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-22 14:45:10)

MysteryP napisał/a:

A co Cię tak dziwi, że komuś może nie przeszkadzać, że partner sobie pisze z eks? Wyobraź sobie po prostu, że istnieją tacy ludzie. To nie oznacza, że Puchaty nie dał wyboru swojej partnerce.

Jeśli jedynym wyborem jest odejście to super wybór tongue

Jeśli nie akceptuje się partnera, to najlepiej odejść i poszukać takiego, którego się będzie akceptowało - a nie próbować zmieniać na swoją modłę tego, którego się ma. Mnie akurat też by nie przeszkadzało, że mój partner pisze sobie z eks o pierdołach... Eks to eks, jak sam nazwa wskazuje, jakby to był ktoś dla niego ważniejszy ode mnie, to by nie był eks...

105

Mnie pisanie by przeszkadzało wink
chociaż nie byłoby to raczej czymś, co by mnie zmotywowało do rozstania się gdybym się o tym dowiedziała teraz, po roku związku.
Ostatnio przy porządkach i przeprowadzce nawet znaleźliśmy jakieś stare zdjęcia w szafie i w sumie co mi do tego, jakie on ma tam zdjęcia?

Dziewczyna Autora nie ma problemu z tym, że on pisze do ex, bo on do niej nie pisze tongue

106 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-22 14:56:22)

Lady Loka napisał/a:

Dziewczyna Autora nie ma problemu z tym, że on pisze do ex, bo on do niej nie pisze tongue

Cały czas to mówię big_smile

Ja mam koleżankę, która sobie bez przerwy pisze na FB z byłym mężem, z jego drugą byłą żoną, lajkują sobie zdjęcia i nawet jak im się uda spotkać, bo mieszkają w różnych miejscach, to chodzą sobie wszyscy razem na piwo + jej obecny partner... a czasem ten były mąż chodzi na piwo z facetem swojej drugiej byłej żony... no, ale to mówię o ludziach zdecydowanie starszych, więc pewnie zaraz MysteryP mi wytknie, że w tym wieku to już można big_smile Otóż nie, oni się rozwiedli w wieku 20 paru lat, bo już nie mogli ze sobą wytrzymać jako para... a jako kumple mają się nadal świetnie smile

107

Ale chodzi o to, że ten związek od początku nie miał szans, bo autor nie zamknął spraw z eks zanim wszedł w kolejną relację. Odnoszę wrażenie, że obecna dziewczyna tego kogoś jest zapchajdziurą po tamtej, co można wyczytać po tym, w jaki sposób ten ktoś się o niej wypowiada smile Jakby był w niej zakochany to by wurzucił wszystkie rzeczy z eks z domu i nie tylko. A chodzenie na piwo z obecną dziewczyną do domu gdzie tamta mieszkała, żenada totalna, brak taktu i wszystkiego. Gimbazą zawiało. Pozdro bez odbioru

108

chuda99 napisał/a:

Ale chodzi o to, że ten związek od początku nie miał szans, bo autor nie zamknął spraw z eks zanim wszedł w kolejną relację.

Łączyły ich sprawy biznesowe, też nie doczytałaś. Miał niby rzucić biznes i iść do pracy za najniższą krajową, bo zerwał z dziewczyną? Sorry, ale tak to w życiu nie działa.

A jakby tak nie chodzić do domu, w którym ktoś gdzieś kiedyś mieszkał, to wypadałoby w ogóle nigdzie nie chodzić... Gimbazą zawiało big_smile

109

Chuda, ale pamiętaj, że jak będziesz szła gdzieś ze swoim facetem to musisz dokładnie prześledzić, czy nie bylo tam kiedykolwiek jego ex. Jak była to chodzenie tam to żenada smile

110

Sprawy biznesowe z eks... hahah spadłam z szezlonga 8)

111

chuda99 napisał/a:

Sprawy biznesowe z eks... hahah spadłam z szezlonga 8)

Jak dorośniesz, to ogarniesz smile

nestor napisał/a:

Aczkolwiek to pisanie z byłą było w czasie kiedy nie byłem z aktualną dziewczyną jeszcze w związku, tylko się spotykaliśmy. Pisanie to nie miało żadnego podtekstu, że chcemy utrzymywać kontakt, tylko mieliśmy swoje nierozwiązane sprawy biznesowe i faktycznie musieliśmy obgadać i zakończyć pewne kwestie. Od czasu kiedy jestem ze swoją w związku  nie mam totalnie ŻADNEGO kontaktu z ex. Jest ona całkowicie wymazana mojego życia.

112

"Chciałaś być moja duszą i ciałem. Ciało starczyło. Duszy nie chciałem" - Jan Sztaudynger

113

Chuda99 naprawdę weź czytaj ze zrozumieniem. Wgl podejście z Twojego pierwszego posta 'nie czytałam ale sobie napisze bo przemknal mi tytuł wątku' to jakaś żenada big_smile

Poza tym co jest dziwnego w sprawach biznesowych z partnerem? Partnerzy nierzadko że sobą pracują ja nie wiem co tu jest takie skandaliczne.

114

jjbp napisał/a:

Poza tym co jest dziwnego w sprawach biznesowych z partnerem? Partnerzy nierzadko że sobą pracują ja nie wiem co tu jest takie skandaliczne.

Twój partner pracuje ze swoją byłą ?

115 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-07-22 18:43:35)

MysteryP napisał/a:
jjbp napisał/a:

Twój partner pracuje ze swoją byłą ?

Ja znam parę, która po rozstaniu nadal prowadzi razem firmę, którą wspólnie zakładali, w międzyczasie dziewczyna nawet za mąż wyszła i jej mąż również z nimi pracuje... serio, tak się naprawdę w życiu zdarza i da się... a co do Autora, to on właśnie pozamykał sprawy biznesowe z byłą, zanim wszedł w związek. Wystarczy czytać ze zrozumieniem.

116 Ostatnio edytowany przez jjbp (2018-07-22 18:47:11)

Nie, akurat mój nie pracuje. Ale znam przypadki gdzie pary poznają się w pracy i w przypadku rozstania pracują dalej razem a przynajmniej (jak autor wątku) jeszcze przez jakiś czas zanim nie skończą zlecenia i nie zmienia pracy. Nie widzę w tym nic dziwnego.
Szczególnie że nie w każdych warunkach można sobie zmieniać pracę tak hop siup na życzenie nowej dziewczyny.

Poza tym jak Santa pietruszka zauważyła chłopak odkąd jest z nową dziewczyna najwyraźniej nie pracuje juz że starą.
Więc tym bardziej o co krzyk?

117

Spoko, tylko ci ludzie o ktrórych piszecie godzą się obydwoje na takie rozwiązanie, a tutaj aż bije po oczach, że jedna ze stron cierpi, a wy jeszcze dajecie autorowi przyzwolenie aby robił tej kobiecie na złość i grał na jej emocjach i olał jej prośby ,zamiast dać mu do zrozumienia że źle postępuje. Może autor łaskawie powie jakież to biznesy robił z panną ex wink

118

A jakie to ma znaczenie, jakie to były biznesy, skoro już ich dawno nie ma? Jakbyś doczytała, to byś wiedziała, że ten wątek w ogóle nie jest o pisaniu z byłą big_smile

119

chuda99 napisał/a:

Spoko, tylko ci ludzie o ktrórych piszecie godzą się obydwoje na takie rozwiązanie, a tutaj aż bije po oczach, że jedna ze stron cierpi, a wy jeszcze dajecie autorowi przyzwolenie aby robił tej kobiecie na złość i grał na jej emocjach i olał jej prośby ,zamiast dać mu do zrozumienia że źle postępuje. Może autor łaskawie powie jakież to biznesy robił z panną ex wink

Oj, ale dalej nie doczytałaś smile
partnerka Autora czepia się o zdjęcie ex w albumie u jego SIOSTRY.
To siostra też gra na emocjach?

120

Lady Loka napisał/a:
chuda99 napisał/a:

Oj, ale dalej nie doczytałaś smile
partnerka Autora czepia się o zdjęcie ex w albumie u jego SIOSTRY.
To siostra też gra na emocjach?

Tak to jest jak ktos nie przeczyta ale czuje parcie zeby cos "madrego" od siebie dorzucic. Chuda.. Na spokojnie Ci wyjasnie. Moze (wkoncu) zalapiesz. Autor mial biznes z ex przed zwiazkiem z obecna dziewczyna i sprawy dotyczace zamkniecia tego biznesu rozwiazal z ex rowniez PRZED wejsciem w zwiazek z nowa dziewczyna. Znal juz wtedy obecna dziewczyne ale nie byli jeszcze razem wiec mial prawo gadac z kim mu sie zamarzylo. Kumasz? A jaki to byl biznes i po co go razem prowadzili to wybacz ale ani to Twoja sprawa ani obecnej dziewczyny bo dotyczy czasow PRZED nia. Tak samo pisanie z ex dotyczy czasow PRZED. 
Co do zabrania dziewczyny do mieszkania w ktorym mieszkala kiedys jego ex to prosze Cie nie osmieszaj sie. Skoro tam teraz mieszka jego kumpel to mial juz nigdy do niego nie pojsc albo tylko sam? Jestem w dlugoletnim zwiazku ale gdyby sie okazalo ze nagle rozstaje sie z mezem i zaczynam nowy rozdzial zycia to wedle Twojej pseudologiki musialabym siedziec ciagle w domu bo nie ma galerii handlowej i kina w ktorym kiedys bym nie byla z mezem a to przeciez (zgodnie z tym co glosisz) wielki nietakt zabrac nowego partnera w takie miejsce gdzie przebywal ex. Widzisz absurdalnosc swej teorii?
Do reszty sie nie odniose bo tu rowniez nie doczytalas ze wiekszosc zarzutow dziewczyna kieruje tak naprawde nie do chlopaka tylko jego siostry (bo ma zdjecia z ex w albumie) kuzynki ktorej tamta cos polubila na profilu itp. Tzn w sumie to ona ma pretensje do chlopaka bo chyba uwaza ze powinien swoja rodzine ustawic w rzadku i zdyscyplinowac jak bande smarkaczy ze maja zakaz kontaktu z ex.
Rozjasnilo Ci sie nieco czy jeszcze cos wymaga rozrysowania?

121

He he tylko że "spotykanie sie" to jest zalążek związku i na tym inicjalnym etapie wszystko zaczyna się "tworzyć", Brzmicie tak, jakby na tym etapie można było wszystko, sypiać z innymi również, bo przecież nie weszliście jeszcze w związek. Dlatego uważam, że autor skopał sprawę, bo pisał wtedy z byłą, to znaczy nie zamknął jednego rozdziału a wlazł w drugi. Przecież obecna dziewczyna nawet nie musiała widzieć tych smsów, takie rzeczy się czuje. Wybacz osobo, ale zdania nie zmienię, a przykłady tego co działo się potem to już tylko konsekwencje ...

122 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2018-07-23 12:15:23)

chuda99 napisał/a:

He he tylko że "spotykanie sie" to jest zalążek związku i na tym inicjalnym etapie wszystko zaczyna się "tworzyć", Brzmicie tak, jakby na tym etapie można było wszystko, sypiać z innymi również, bo przecież nie weszliście jeszcze w związek. Dlatego uważam, że autor skopał sprawę, bo pisał wtedy z byłą, to znaczy nie zamknął jednego rozdziału a wlazł w drugi. Przecież obecna dziewczyna nawet nie musiała widzieć tych smsów, takie rzeczy się czuje. Wybacz osobo, ale zdania nie zmienię, a przykłady tego co działo się potem to już tylko konsekwencje ...

Po pierwsze spotykac nie oznacza byc ze soba. Jesli Cie dzisiaj kolega zaprosi do kina to nie, nie masz prawa oczekiwac wylacznosci kontaktu i jutro rownie dobrze moze zaprosic Krysie. Spotykac sie mozna kolezensko, po przyjacielsku. Dopoki nie padna deklarcje o byciu para kazdy ma prawo robic co i  z kim ma ochote. Serio tego nie wiesz?
Po drugie oni nie mieli kontaktu zeby sobie pogruchac jak dwa golabki tylko domykali sprawy biznesowe. Moze Ty poznajac kogos nowego rzucilabys wszystko w kat a firme (jeslibys takowa miala z ex) oddala mu ja za free w szale milosnego uniesienia ale inni troche trzezwiej i bardziej prsktycznie patrza na zycie.
Edit: dokladnie tak. Jak z kims sie luzno spotykasz bez okreslenia co to spotykanie oznacza i do czego ma docelowo prowadzic to mozesz robic wszystko i z kazdym. Mam wolna kolezanke ktora czasem idzie z wolnym kumplem na piwo. Nie nie jest z nim w zwiazku ani w jego zalazku nawet. Rownolegle szuka sobie faceta bo tamten to tylko kolega z ktorym fajnie isc czasem.na piwo. Strach zaproponowac nawet wyskoczenie na pizze takiej osobie jak Ty bo czlowiek idzie na pizze a wraca niemalze z obraczka..

123

MysteryP, tez uważam jak większość w temacie, że niesamowicie przesadzasz, chyba ze względu na wiek i przerażająco niskie poczucie wartości.

To normalne, że każdy ma przeszłość. Fakt, że były mąż jest już od lat były (albo inny facet z którym byłam w związku), nie znaczy, że nagle wyrzucę zdjęcia i filmy ze ślubu, biżuterię, albumy, dvd albo jakieś pierdoły, które przypominają mi o fajnych wakacjach. Musiałabym chyba pół swojej biblioteki spalić big_smile Leży to sobie spokojnie w schowku albo na półce i szczerze mówiąc rzadko do tego zaglądam. Utrzymuję też kontakt na fejsie z dwoma chłopakami ze studiów (spoko, to było 20 lat temu i obaj są żonaci i dzieciaci). Mój narzeczony w ogóle się tym nie interesuje, bo jest dojrzałym człowiekiem, a nie jakimś szczylem, który trzęsie portkami, że każdy inny facet jest dla niego zagrożeniem.

Nie chciałabym być z człowiekiem takim jak Ty- to katorga.

124 Ostatnio edytowany przez puchaty34 (2018-07-23 14:41:51)

Lady Loka napisał/a:

Mnie pisanie by przeszkadzało wink
chociaż nie byłoby to raczej czymś, co by mnie zmotywowało do rozstania się gdybym się o tym dowiedziała teraz, po roku związku.
Ostatnio przy porządkach i przeprowadzce nawet znaleźliśmy jakieś stare zdjęcia w szafie i w sumie co mi do tego, jakie on ma tam zdjęcia?

Powiedziałem wprost, że napisała do mnie była. Zaproponowała przyjaźń po czasie, popisaliśmy chwilę. Jakby mnie pytała kiedykolwiek jeszcze, czy z nią dalej pisze, to bym odpowiedział zgodnie z prawdą. Opowiedziałbym też o czym rozmawialiśmy. Osobiście źle bym się czuł, ukrywając ten fakt przed nią. Oczywiście nie dałbym jej do przeczytania tych wiadomości. Jeśliby chciała to zrobić, już by mi się czerwona lampka zaświeciła, ale wykluczam taką ewentualność. Dziewczyna ma silny charakter, bez kompleksów. Tobie Mystery P życzę byś od razu spotkał tę jedną jedyna, nie musiał mieć dylematów dotyczących byłych.

125

Beyondblackie napisał/a:

MysteryP, tez uważam jak większość w temacie, że niesamowicie przesadzasz, chyba ze względu na wiek i przerażająco niskie poczucie wartości.

To normalne, że każdy ma przeszłość. Fakt, że były mąż jest już od lat były (albo inny facet z którym byłam w związku), nie znaczy, że nagle wyrzucę zdjęcia i filmy ze ślubu, biżuterię, albumy, dvd albo jakieś pierdoły, które przypominają mi o fajnych wakacjach. Musiałabym chyba pół swojej biblioteki spalić big_smile Leży to sobie spokojnie w schowku albo na półce i szczerze mówiąc rzadko do tego zaglądam. Utrzymuję też kontakt na fejsie z dwoma chłopakami ze studiów (spoko, to było 20 lat temu i obaj są żonaci i dzieciaci). Mój narzeczony w ogóle się tym nie interesuje, bo jest dojrzałym człowiekiem, a nie jakimś szczylem, który trzęsie portkami, że każdy inny facet jest dla niego zagrożeniem.

Nie chciałabym być z człowiekiem takim jak Ty- to katorga.

Ale mnie nie interesują 40 letnie kobiety tylko takie 20 - 27 lat bezdzietne, w tym wieku można jeszcze wszystko zacząć od nowa.
Poza tym to nie chodzi o zagrożenie tongue

126

Widze, że populizm jest tutaj uprawiany pełną gębą;)  Ja raczej z tych co nie prą do obrączki. Żeby uniknąć linczu wycofuję się. Adios amigos!

127 Ostatnio edytowany przez jjbp (2018-07-23 13:31:40)

Mystery wypowiedź Blackie niekoniecznie tyczy się kobiet po 40 z byłym mężem na koncie.
Równie dobrze 25 latka może mieć za sobą długi związek, nie małżeństwo a związek z których będzie miała jakies pamiątki czy coś typu film z wakacji.
Wiec to co powiedziała Blackie nie tyczy się wyłącznie rozwódek po 30 czy tam 40 tak więc nie wiem co to ma do rzeczy że szukasz młodszej smile

128

MYSTERY nie wiem jak to się stało, że umknęły mi Twoje posty. Uff miło, że myślisz.

129 Ostatnio edytowany przez jjbp (2018-07-23 13:39:39)

chuda99 napisał/a:

MYSTERY nie wiem jak to się stało, że umknęły mi Twoje posty. Uff miło, że myślisz.

Ja chyba wiem jak Ci umknęły skoro sama otwarcie mówiłaś że nie czytałaś wątku zanim się wypowiedzialas wink

130

Hehe bo po co czytać, skoro odpowiedź jest w tytule. A autor założył wątek, bo liczył na to co dostał: poparcie od równie ''nietrzezwo" myślących osób.

Posty [ 66 do 130 z 301 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Moja dziewczyna ciągle czepia się o moją byłą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024