Jaki typ faceta was bardziej interesuje? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jaki typ faceta was bardziej interesuje?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 109 z 109 ]

66

Odp: Jaki typ faceta was bardziej interesuje?
Iceni napisał/a:

Chociaż jeszcze dodam na koniec: wartosci czlowieka nie mierzy się  ilością partnerow. Mozna miec jedną kobiete przez  pol zycia i byc sk**nem. Mozna ja bic, zdradzac i poniewierac.

Mozna  miec 30 kobiet i byc czulym, opiekunczym i w pamieci pozostawic wspomnienia 30 najlepszych w zyciu orgazmow, a potem zniknac z zycia, ale mimo to nie byc winnym ani jednej lzy kobiecej smile

Może nawet nie bić, a zachowywać się jak skończony d.... i też być winien kobiecych łez ... a co ... tongue

Zobacz podobne tematy :

67

summerka88 napisał/a:

Jeszcze inaczej na to patrzę: „JA będę wartościowa, jeśli będę wybrana do związku, w przeciwnym przypadku nie będę wartościowa. To już lepiej być samej”.

Nie tak.
Jestem tak samo wartościowa, ale jeśli ktoś chce mnie tylko na raz, to raczej wielkiej wartości dla niego nie stanowię.

68 Ostatnio edytowany przez Iceni (2018-05-12 18:53:20)

Nie atakuję Ciebie, jesli tak to odebralas, to przepraszam. Raczej chodzilo mi o to, ze pojawil się ten sam schemat.
Nieraz jest to "byle kto" "ktokolwiek" "pierwszy lepszy". Tym razem jest to posiadacz "haremu"  (dlatego się pytalam ILE to jest harem. 5 w ciagu zycia? 10? 15?) Co oznacza "skakanie z kwiatka na kwiatek"? Seks z nowa kobieta co pol roku? Raz na rok? (To i tak moze dac ponad 10 osobie, ktora przez 10 lat byla w zwiazku)?

Czy jezeli ktos, tak jak pisalam, mial "goracy okres" np na studiach i mial wtedy 30 kobiet, a potem zone przez 10 lat, to to byl harem?

Czy tylko TY sobie tak racjonalizujesz wlasne lęki w swojej glowie?

(Btw.. spokojnie,  nie musisz odpowiadac, spróbuję  się  powstrzymac od zagladania tutaj na jakis czas ;P wink )

69

Jeszcze może być tak, że ktoś był w "pięknym" długoletnim związku, a na boku miał 3 kochanki jednocześnie... cool

70

Piegowata'76 napisał/a:
Iceni napisał/a:

Chociaż jeszcze dodam na koniec: wartosci czlowieka nie mierzy się  ilością partnerow. Mozna miec jedną kobiete przez  pol zycia i byc sk**nem. Mozna ja bic, zdradzac i poniewierac.

Mozna  miec 30 kobiet i byc czulym, opiekunczym i w pamieci pozostawic wspomnienia 30 najlepszych w zyciu orgazmow, a potem zniknac z zycia, ale mimo to nie byc winnym ani jednej lzy kobiecej smile

Iceni, do fiksa, to jest rzecz gustu i potrzeb, a te każdy ma inne. Ja tam dziękuję za najlepszy orgazm, jeśli oprócz niego nie ma nic. Miłość, związek to nie tylko orgazmy, które nawiasem mówiąc i bez mężczyzny można sobie całkiem niezłe zapewnić.

To zamien "orgazmy" na "romantyczne kolacje","wycieczki w gory", "rozmowy do switu przy butelce wina"...  napisalam o orgazmach bo "harem" i "skakanie z kwiatka na kwiatek" nieodlacznie kojarzy sie z seksem, a mnie seks kojarzy sie z orgazmami i przyjemnoscia wiec napisalam jak napisalam...

71

Iceni, a co jest złego w tym, że bardziej mi się podobają spokojni i wierni faceci? Może mało znam życie, ale jeśli ktoś przez np. 4 lata studiów co impreza przesypiał się z inną, to ja nie widzę w tym panu materiału na partnera. A nie ukrywam, że średnio interesują mnie seksualne przygody bez szerszego kontekstu.
Może jestem fajtłapą, może tchórzem, ale nie mam obowiązku być równie wyzwoloną jak Ty. To nie jedyna słuszna opcja.

72

Iceni napisał/a:

To zamien "orgazmy" na "romantyczne kolacje","wycieczki w gory", "rozmowy do switu przy butelce wina"...  napisalam o orgazmach bo "harem" i "skakanie z kwiatka na kwiatek" nieodlacznie kojarzy sie z seksem, a mnie seks kojarzy sie z orgazmami i przyjemnoscia wiec napisalam jak napisalam...

Akurat w rozmowach po świt i wycieczkach w góry cudza przeszłość seksualna nie ma znaczenia.

73

Piegowata'76 napisał/a:
summerka88 napisał/a:

Jeszcze inaczej na to patrzę: „JA będę wartościowa, jeśli będę wybrana do związku, w przeciwnym przypadku nie będę wartościowa. To już lepiej być samej”.

Nie tak.
Jestem tak samo wartościowa, ale jeśli ktoś chce mnie tylko na raz, to raczej wielkiej wartości dla niego nie stanowię.

Nie wiesz, ile znaczysz czy będziesz znaczyć dla kogoś, kto dotychczas miał jednego, kilku, czy kilkudziesięciu partnerów, tak samo, jak nie wiesz, czy po pierwszym razie pójdziesz w odstawkę, czy po kilku albo kilkunastu latach.

74 Ostatnio edytowany przez Iceni (2018-05-12 19:11:49)

Piegowata'76 napisał/a:

Iceni, a co jest złego w tym, że bardziej mi się podobają spokojni i wierni faceci? Może mało znam życie, ale jeśli ktoś przez np. 4 lata studiów co impreza przesypiał się z inną, to ja nie widzę w tym panu materiału na partnera. A nie ukrywam, że średnio interesują mnie seksualne przygody bez szerszego kontekstu.
Może jestem fajtłapą, może tchórzem, ale nie mam obowiązku być równie wyzwoloną jak Ty. To nie jedyna słuszna opcja.

Piegusko, Ty naprawdę nie dostrzegasz o co mi chodzi smile))

Ja to w pelni rozumiem, ze wolisz tych z niewielka iloscia kobiet na koncie.

Ja tylko nie (do konca)  rozumiem dlaczego drugą opcję  zawsze (i to pisze z całą  swiadomoscia : ZAWSZE ) traktujesz tak skrajnie i pejoratywnie.  "Ktokolwiek" "pierwszy lepszy",  posiadacz "haremu", "skoczek z kwiatka na kwiatek' itd...

(Przy okazji ktos, kto na studiach zaliczal panienki po 20 lata h moze byc zupelnie innym czlowiekiem smile )

Mam wrazenie (moze bledne, dlatego tego nie rozumiem) ze w twojej glowie sa tylko dwa pudelka. Jedno z napisem "faceci z małą iloscia partnerek" duzo, duzo nic.... i drugie pudelko "wszyscy pozostali".

Problem w tym, że nie odpowiedzialas mi jeszcze ani razu ile to jest duzo i malo. Czy w ogole Ty sama wiesz ile, oprocz JEDEN, to jest malo, a ile to juz za duzo? 

Dlaczego o tych mezczyznach ktorzy nie mieli "malo" kobiet wyrazasz sie tak pejoratywnie?

Ro zupelnie nie chodzi o to co Ci "wolno" a czego nie, rylko DLACZEGO  Ty patrzysz tak skrajnie?

75

Summerka, do końca wszystkiego nie przewidzę, ale znowu prawdopodobieństwo się kłania. Jeśli ktoś potrzebował kobiet wyłacznie do jednego, to dlaczego przy mnie raptem miałoby się to zmienić? Dziękuję, postoję.

Fał, mój były mąż nie miał wielu kobiet, aczkolwiek ewidencji nie prowadziłam. Ale znałam go i znam. Czego o nim nie powiedzieć, nie był poszukiwaczem przygód i to doceniam.

76 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2018-05-12 19:18:14)

Iceni napisał/a:

Piegusko, Ty naprawdę nie dostrzegasz o co mi chodzi smile))

Ja to w pelni rozumiem, ze wolisz tych z niewielka iloscia kobiet na koncie.

Ja tylko nie (do konca)  rozumiem dlaczego drugą opcję  zawsze (i to pisze z całą  swiadomoscia : ZAWSZE ) traktujesz tak skrajnie i pejoratywnie.  "Ktokolwiek" "pierwszy lepszy",  posiadacz "haremu", "skoczek z kwiatka na kwiatek' itd...

(Przy okazji ktos, kto na studiach zaliczal panienki po 20 lata h moze byc zupelnie innym czlowiekiem smile )

Mam wrazenie (moze bledne, dlatego tego nie rozumiem) ze w twojej glowie sa tylko dwa pudelka. Jedno z napisem "faceci z małą iloscia partnerek" duzo, duzo nic.... i drugie pudelko "wszyscy pozostali".

Problem w tym, że nie odpowiedzialas mi jeszcze ani razu ile to jest duzo i malo. Czy w ogole Ty sama wiesz ile, oprocz JEDEN, to jest malo, a ile to juz za duzo? 

Dlaczego o tych mezczyznach ktorzy nie mieli "malo" kobiet wyrazasz sie tak pejoratywnie?

Ro zupelnie nie chodzi o to co Ci "wolno" a czego nie, rylko DLACZEGO  Ty patrzysz tak skrajnie?

Iceni, przecież głupia nie jesteś i wiesz, że nie w danych liczbowych i ustalaniu sztucznych granic rzecz. Ogólnie można powiedzieć, że ktoś miał dużo kobiet, a ktoś niewiele.
Znowu powtórzę, że każda historia jest inna, ale z grubsza, skoro opowiadamy się po jednej stronie, to ja wybieram tę mniej "wyeksploatowaną". Co nie znaczy, że całe życie zamierzam spędzić według sztywnych, z góry ustalonych wytycznych. Z grubsza jednak wiem, co mi bardziej odpowiada.

77

Piegowata'76 napisał/a:

Summerka, do końca wszystkiego nie przewidzę, ale znowu prawdopodobieństwo się kłania. Jeśli ktoś potrzebował kobiet wyłacznie do jednego, to dlaczego przy mnie raptem miałoby się to zmienić? Dziękuję, postoję.

Fał, mój były mąż nie miał wielu kobiet, aczkolwiek ewidencji nie prowadziłam. Ale znałam go i znam. Czego o nim nie powiedzieć, nie był poszukiwaczem przygód i to doceniam.

z tego co o nim pisalas wcześniej to jest jego jedyna zaleta
wiec w którym miejscu byl wartościowym człowiekiem?

78 Ostatnio edytowany przez summerka88 (2018-05-12 20:44:20)

Piegowata'76 napisał/a:

Tylko ty piszesz o mężczyznach, którzy mieli więcej niż jeden związek jako o tych, którzy potrzebują kobiety do jednego. Nikt inny też nie twierdzi, że człowiek staje mniej ważny, mniej wyjątkowy, czy mniej wartościowy tylko przez to, że miał kilka związków. Zauważyłaś?

Inaczej niż ty postrzegam „wartość” związkową partnera i ona nie przejawia się w ilości związków/partnerów, ale w zupełnie innych cechach i wartościach. Nie dogadamy się. Dlatego odpuszczam smile

79

_v_ napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:

z tego co o nim pisalas wcześniej to jest jego jedyna zaleta
wiec w którym miejscu byl wartościowym człowiekiem?

Miał jeszcze parę innych, które zresztą okazały się zaletami i wadami jednocześnie. Na przykład upór i konsekwencja. Był też praktycznym człowiekiem, nie bał się domowych obowiązków, nie martwiłam się o jakieś skoki w bok czy inne kobiety w jego życiu, bo dla nas obojga było jasne, że tego się nie robi. W ogóle wydawał mi się bardzo porządnym człowiekiem, ale trochę się jednak pomyliłam.
Niestety, miał też nieprzepracowane problemy ze sobą. I ja też - co tu dużo mówić, a to zaowocowało toksyczną relacją.

80

PabloDiablo007 napisał/a:

Jaki typ mężczyzny was interesuje tzn.
a-taki który miał wiele kobiet miał doświadczenie z wieloma różnymi „typami kobiet.
b-taki który wiele lat żył w jednym związku i ma jakieś sensowne  doświadczenie z tylko z np. jedną kobietą?

Zależy,  jakie mieliby inne cechy, jaki charakter, podejście do życia itd.
Nie patrzę,  czy ktoś miał 1 partnerkę czy 10.
Jedynie co by mi mogło przeszkadzać,  to to, jakbym się dowiedziała,  że chodził , chodzi nadal do agencji towarzyskich.
Albo jak miał przygody na jedną noc np w dyskotece - jakoś mnie to zniechęca.  Ale jakby to było wieki temu, za tzw młodu,  to już by nie miało znaczenia.
Poza tym jakby miał te przykładowe 10 ale to by była przeszłość,  to co mnie to obchodzi.  Liczy się to, co teraz.
Jeden miał jedna przez całe życie a inny 10 i też jest dobrze.
Ogólnie za dużo rodbierania tematu na czynniki pierwsze Autorze.
Jedynie co mi przychodzi do głowy,  to jeżeli ktos jest bardzo religijny, to może szukać partnera bez doświadczeń seksualnych.

81

summerka88 napisał/a:

Tylko ty piszesz o mężczyznach, którzy mieli więcej niż jeden związek jako o tych, którzy potrzebują kobiety do jednego.Nikt inny nie twierdzi, że człowiek staje mniej ważny, mniej wyjątkowy, czy mniej wartościowy tylko przez to, że miał kilka związków. Zauważyłaś?

Inaczej niż ty postrzegam „wartość” związkową partnera i ona nie przejawia się w ilości związków/partnerów, ale w zupełnie innych cechach i wartościach. Nie dogadamy się. Dlatego odpuszczam smile

Nie piszę o kilku. Znam takiego faceta, który kobiet przeleciał dziesiątki i taki typ właśnie miałam na myśli. To całkiem fajny człowiek, ale wiem, że niestały, zmienny i przy nim nie widziałabym przyszłości.

82

Piegowata'76 napisał/a:

Miał jeszcze parę innych, które zresztą okazały się zaletami i wadami jednocześnie. Na przykład upór i konsekwencja. Był też praktycznym człowiekiem, nie bał się domowych obowiązków, nie martwiłam się o jakieś skoki w bok czy inne kobiety w jego życiu, bo dla nas obojga było jasne, że tego się nie robi. W ogóle wydawał mi się bardzo porządnym człowiekiem, ale trochę się jednak pomyliłam.
Niestety, miał też nieprzepracowane problemy ze sobą. I ja też - co tu dużo mówić, a to zaowocowało toksyczną relacją.

Piegowata, wiesz, co mnie uderzyło w Twojej wypowiedzi? Ty się tak strasznie zawsze starasz dostrzec dobre strony we wszystkim, że nawet jeśli Twój mąż był ewidentnym toksykiem - a był, wszyscy się tu chyba ze mną zgodzą, że to nie Wasz związek sam w sobie był toksyczny, bo i po rozwodzie Twój mąż pokazywał, co potrafi, sama o tym dobrze wiesz, ale - nie wiem? - wypierasz to chyba jakoś? - no więc, tak strasznie się starasz, że obwiniasz teraz siebie za coś, na co nie miałaś wpływu tak naprawdę. Twierdzisz, że TY miałaś problemy, TY się pomyliłaś itd. - no, ok, ale każdy ma prawo się pomylić, niczyja wina to nie jest, a moim skromnym zdaniem Twój były miał znacznie większy wkład w niepowodzenie Waszego małżeństwa, tak sądzę po opisie tego, co wydarzało się potem.
Co ma do tego ilość jego kobiet? Nic, null, zero. Mój były mąż był prawiczkiem, jak go poznałam (co nie jest jakieś bardzo dziwne, bo mieliśmy 18 lat wtedy, żeby nie było), potem miał 1 "piękny, długoletni" związek ze mną (w papierkach wygląda bardzo ładnie, o ile ktoś nie dotrze do rozwodowych...), czyli według Ciebie świetny kandydat do związku? No to Ci przedstawię dalszy ciąg - po mnie była druga żona, której się oświadczył po pół roku znajomości, po roku wzięli ślub, a po następnym się z nią rozwiódł, a potem z 50 różnych babek z portali randkowych, robiliśmy z sąsiadami zakłady, jakim autem następna w następny weekend przyjedzie... a potem w końcu trafił na taką, którą "udupił" (mam nadzieję, że to nie jakiś straszny wulgaryzm), szczegółów opowiadać nie będę, ale nawet sama ja z początku myślałam, że po prostu dorósł i dej-mu-pon-bócek-zdrowie, ale jednak nie. Nie zmieniło się nic. Ale przecież każdej następnej może powiedzieć, że miał tylko dwa nieudane poważne związki, i po prostu źle trafił... no i tak w sumie mówił tym paniom pomiędzy, bo pech chciał, że trafił na znajomą kuzynki, stąd wiem big_smile

Ja to jak najbardziej rozumiem, że te pozytywne strony starasz się dostrzegać we wszystkich i wszędzie. Ale chyba zatraciłaś w tym równowagę, serio. Proszę Cię, przemyśl to, a na razie możesz się na mnie sfochać, moja Ty impulsywna osobo, książkę mam dla Ciebie big_smile

I sorki, droga Moderacjo, za offtop, ale w innym wątku musiałabym pisać wszystko od początku...

83

rossanka napisał/a:

Jedynie co mi przychodzi do głowy,  to jeżeli ktos jest bardzo religijny, to może szukać partnera bez doświadczeń seksualnych.

Nawet to jest niemożliwe w wieku 40 - 50 lat

84

Pietruszka,
Za szybko go usidliłaś, nie zdążył się wyszaleć tongue

85

Lou71.71 napisał/a:
rossanka napisał/a:

Nawet to jest niemożliwe w wieku 40 - 50 lat

Ogólnie pisalam, dla osób naprawdę religijnych te sprawy są istotne (tzn brak wcześniejszych doswiadczen).

86 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2018-05-12 19:59:04)

Pietruszka, książka z dedykacją ma być smile
Nie uważacie mnie chyba za taką durną, że jedynym kryterium wartości jest liczba byłych na koncie. Ale podejście do kobiet coś jednak o mężczyźnie mówi. I odwrotnie oczywiście.
Mojego byłego wcale nie wybielam, ale też nie chcę robić z siebie pokrzywdzonej świętej. Mogłam, kurde, być mądrzejsza i nie dawać się emocjonalnym szantażom. Mam nadzieję, że następnym razem trochę lepiej wybiorę, ale nie zaprzeczę, że podchodzę teraz do facetów jak pies do jeża, potrzeba mi czasu na zaufanie, a nie każdy to rozumie. Mam wrażenie, że mało kto.

87 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2018-05-12 19:59:01)

Lou71.71 napisał/a:

Pietruszka,
Za szybko go usidliłaś, nie zdążył się wyszaleć tongue

Szczerze? Sądząc po tym, co się działo później, to raczej ja się dałam usidlić smile No, ale żeby człek był taki mądry, jak miał te 20 lat... smile

Piegowata - ale właśnie o to mi chodzi. Sama piszesz - podejście do kobiet. Ale tu i teraz, a nie kiedyś tam...

88 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2018-05-12 20:02:24)

Cały czas myślałam, że chodzi o tu i teraz. Jeśli taki pan Telefoniczny, mój znajomy, co chwila mi melduje, jaką to kobietę poderwał, wiem, z którą się przespał, to choć w sumie jest całkiem fajny facet, mnie wystarczy z nim koleżeństwo. Jako mężczyzna i potencjalny partner mnie nie interesuje.

89

Piegowata'76 napisał/a:

Cały czas myślałam, że chodzi o tu i teraz. Jeśli taki pan Telefoniczny, mój znajomy, co chwila mi melduje, jaką to kobietę poderwał, wiem, z którą się przespał, to choć w sumie jest całkiem fajny facet, mnie wystarczy z nim koleżeństwo. Jako mężczyzna i potencjalny partner mnie nie interesuje.

Masz takiego znajomego?

90

Piegowata'76 napisał/a:

Cały czas myślałam, że chodzi o tu i teraz. Jeśli taki pan Telefoniczny, mój znajomy, co chwila mi melduje, jaką to kobietę poderwał, wiem, z którą się przespał, to choć w sumie jest całkiem fajny facet, mnie wystarczy z nim koleżeństwo. Jako facet mnie nie interesuje.

No, ale to chyba logiczne. I wcale nie dlatego, że ileś tam tych kobiet poderwał, tylko że Ci się tym chwali - a to jednak lekka różnica...

91 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2018-05-12 20:12:08)

rossanka napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:

Masz takiego znajomego?

Ano, mam. Zaczepił mnie dawno temu przez Badoo i tak sobie pisaliśmy, potem przeszliśmy na telefony. Sporo o sobie już wiemy, ponieważ jednak mieszkamy daleko od siebie, było jasne, że związku nie stworzymy. Ale że się dobrze rozmawiało, a oboje mieliśmy sporo czasu, to w pewnym sensie się zaprzyjaźniliśmy.

92

Piegowata'76 napisał/a:
rossanka napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:

Masz takiego znajomego?

Ano, mam. Zaczepił mnie dawno temu przez Badoo i tak sobie pisaliśmy, potem przeszliśmy na telefony. Sporo o sobie już wiemy, ponieważ jednak mieszkamy daleko od siebie, było jasne, że związku nie stworzymy. Ale że się dobrze rozmawiało, a oboje mieliśmy sporo czasu, to w pewnym sensie się zaprzyjaźniliśmy.

Miałam tam kiedys konto,  ale dawno temu, jak jeszcze szukałam kogoś przez internet. Ciężko było potem je usunąć,  ale doszłam do tego jak. Znajoma tam poznała faceta,  nawet myślałam,  że coś z tego będzie,  ale nie wyszło,  a najlepsze, że za niedługi czas poznała kogoś poza internetem, nawet się juz nie spodziewała. Już dawno razem mieszkają.

93

Ross, mam koleżankę, która już ponad pół roku jest w szczęśliwym związku z panem z Badoo. Poznałam go, bardzo fajny człowiek. A koleżanka wybredna była... smile

94

Piegowata'76 napisał/a:

Ross, mam koleżankę, która już ponad pół roku jest w szczęśliwym związku z panem z Badoo. Poznałam go, bardzo fajny człowiek. A koleżanka wybredna była... smile

smile
Wracając do tematu, żeby nie było,  że nie na temat piszemy, jak piszesz, że koleżanka była wybredna,  to czy patrzyła na to ile on miał wcześniej partnerek?

95

Ja mam 33 wiosny i żyję z partnerką już 11 lat , więc jestem raczej typem B,nigdy jej nie zdradziłem dla niektórych to jest nienormalne ale zdanie innych raczej mnie nie obchodzi.

96

Ja mam 33 wiosny i żyję z partnerką już 11 lat , więc jestem raczej typem B,nigdy jej nie zdradziłem dla niektórych to jest nienormalne ale zdanie innych raczej mnie nie obchodzi.

Dla mnie to akurat normalne. Tzn ze się nie zdradza.

97

rossanka napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:

smile
Wracając do tematu, żeby nie było,  że nie na temat piszemy, jak piszesz, że koleżanka była wybredna,  to czy patrzyła na to ile on miał wcześniej partnerek?

Ona na wszystko patrzy. Ja jestem mniej wymagająca smile

A jeśli chodzi o liczbę kobiet, to pamiętam, jak kiedyś powiedziała, że nie chce kogoś tam, bo chodził na dziwki (cytat dosłowny).

98

Jaki typ mężczyzny was interesuje tzn.
a-taki który miał wiele kobiet miał doświadczenie z wieloma różnymi „typami kobiet.
b-taki który wiele lat żył w jednym związku i ma jakieś sensowne  doświadczenie z tylko z np. jedną kobietą?

wszystko jedno, byle żeby był sensowny - wpasował się w mój świat i mój światopogląd. Czy nie miał nikogo, czy jedną, czy chodził do agencji, czy ma swoje upodobania seksualne itp. - nie ma znaczenia. Znaczenie ma jego temperament itd. Wolę ludzi spokojniejszych, mniej ryzykujących, bo sama taka jestem, co siłą rzeczy u wpływa prawdopodobnie na ilość partnerów. Co nie oznacza, że to ilość partnerek seksualnych będzie wyznacznikiem, czy z tym mężczyzną będę chciała dalej w coś iść czy nie. Sama informacja "miałem 25 partnerek" znaczy dla mnie mniej niż cechy charakteru, zachowanie czy poglądy.

99

Ha, przez jeden związek i jeden powiedzmy związek w dorosłym życiu przerobiłem oba typy.
A. Byłam kolejnym łóżkiem po drodze, po bardzo wielu przed i przed bardzo wieloma po. Zaletę miał taką że ortodoksyjnie używał prezerwatyw.
B. Gość po długim związku i paru krótszych znajomościach ale też nieprzygodnych. Bardzo szybko przeszedł że mną w tryb "stare dobre małżeństwo". I może jak się jest z kimś w bardzo długim związku to przyjęte jest nie mycie zębów rano i zostawianie brudnego kibla, ale nie, po prostu nie. To że była żona to tolerowała to nie znaczy że możesz sobie to pozwalać względem mnie.

Podsumowując... Żodyn.

A typ C? Miks jednego i drugiego? Po dwóch poważnych związkach i pierdyliardzie przygodnych znajomości bo tak biedny misio odchorowuje te złe kobiety. Jeszcze gorzej. Bo z jednej strony ma wymagania jak do żony a z drugiej strony nic od siebie nie daje i zawsze ma się wrażenie że jestem tym kolejnym łóżkiem w bardzo długim ciągu.

100 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2018-05-13 19:43:18)

Piegowata'76 napisał/a:

... Nie chciałabym być jedną z wielu niewiele znaczących kobiet...

Opierasz się na założeniach, z których wielu może być błędne. To powyższe jest jednym z nich.
Dla skaczących "z kwiatka na kwiatek" kobieciarzy (przynajmniej dla jakiejś ich części) jesteś jak najbardziej wyjątkowa i "wiele znacząca". Właśnie to, że dostrzegają unikalność, niepowtarzalność każdej (no, prawie każdej;) kobiety, paradoksalnie "zmusza" ich do skakania z kwiatka na kwiatek ;)
To w pewnym sensie ich sposób na życie, na spełnienie się.
To że nie da się raczej ich przy sobie zatrzymać (o ile sami nie powiedzą sobie- "Zobaczyłem i przeżyłem już Dość") to już inna sprawa...

101

Naprędce napisał/a:
Piegowata'76 napisał/a:

... Nie chciałabym być jedną z wielu niewiele znaczących kobiet...

Opierasz się na założeniach, z których wielu może być błędne. To powyższe jest jednym z nich.
Dla skaczących "z kwiatka na kwiatek" kobieciarzy (przynajmniej dla jakiejś ich części) jesteś jak najbardziej wyjątkowa i "wiele znacząca". Właśnie to, że dostrzegają unikalność, niepowtarzalność każdej (no, prawie każdej;) kobiety, paradoksalnie "zmusza" ich do skakania z kwiatka na kwiatek wink
To w pewnym sensie ich sposób na życie, na spełnienie się.
To że nie da się raczej ich przy sobie zatrzymać (o ile sami nie powiedzą sobie- "Zobaczyłem i przeżyłem już Dość") to już inna sprawa...

Myślę, że w pogoni za wrażeniami gubi się wyjątkowość i niepowtarzalność.
Mam tu na myśli nie osoby, którym po prostu coś więcej się przydarzyło, ale notorycznych poszukiwaczy nowych doznań.

102 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2018-05-13 22:36:33)

A w ogóle, to na szczęście oprócz A i B istnieje cały alfabet smile

103 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2018-05-14 19:06:07)

O, rozkręca się koleżanka big_smile Ostatnie zdanie zabrzmiało dwuznacznie.
Żartuję oczywiście.

Piegowata'76 napisał/a:

Myślę, że w pogoni za wrażeniami gubi się wyjątkowość i niepowtarzalność.
Mam tu na myśli nie osoby, którym po prostu coś więcej się przydarzyło, ale notorycznych poszukiwaczy nowych doznań.

Znowu Twoje założenie (czy też projektowane z Twojego punktu widzenia przypuszczenie) w stosunku do ludzi, z którymi zapewne nie miałaś okazji szczerze porozmawiać(?)
Nic im się "nie gubi", w każdym razie nie to czego szukają (i co zazwyczaj otrzymują). Tracą coś innego- to, co opisują tu mężczyźni tacy jak Troll lub Snake będący w długoletnich (a raczej "długo-ciepłych")  i szczęśliwych związkach. Ale poszukiwanie kolejnych niepowtarzalnych "zestawów kobiecości" jest dla nich atrakcyjniejsze, a potencjalne zalety długich związków mniej ważne, lub nie są w stanie ich pojąć.

104

Wolę to, co wolę i wolno mi. Do założeń, choćby błędnych, też mam prawo.
Bliższą mi wartością jest "stałocieplność" niż poszukiwanie kolejnych "zestawów". Po prostu.

105 Ostatnio edytowany przez Naprędce (2018-05-14 22:32:34)

Wątek kobieciarza był jedynie przykładem. Nie założyłem, że może to być przez Ciebie odebrane jako "zachęta" do zmiany zdania na temat "kobieciarzy".
Jak widać ja również opieram się czasem na błędnych założeniach;) Pozostaje mi mieć nadzieję, że nie wpływa to w znaczący sposób na moje życie.

106

Spotykam się od czasu do czasu z środowiskiem męskim gdzie wyznacznikiem męskości jest ilość „zaliczonych” kobiet i muszę przyznać że tacy faceci tracą często zdrowy rozsądek , są podatni na wszelkie nowinki i mody w stosunkach damsko –męskich itp.
Nie mają dobrego zdania o kobietach , taktują je bardzo przedmiotowo i nawet wydaje mi się że zazdroszczą mi normalnego zdroworozsądkowego podejścia do życia bo tak poprostu łatwiej się żyje.

107 Ostatnio edytowany przez Summertime (2018-05-16 15:29:48)

PabloDiablo007

zdecydowanie wymieniony, drugi z malym doswiadczeniem z partnerkami, takich facetow szanuje i  przede wszystkim, najbardziej pociagajaca jest inteligencja, wysoki stopien kultury osobistej, oraz skromnosc i szacunek do swiata. to co piszesz jest tylko budowaniem swego ego w kregu meskim.Mezczyzni maja bledne pojecie o psychice kobiety i jej potrzebach i tym co jest istotne, dla wyboru partnera.Zreszta zgodze sie z Toba o przedmiotowosci traktowania.Wystarczy, ze spojrze, na forum a zazancze, ze nie szukam tu faceta i z zadnym nie umowie sie prywatnie i jestem tu, gdyz mam zainteresowania psychologiczne, oraz doswiadczenie i to powod dla ktorego uczestnicze .A wystarczy, ze z forum, facet nie otrzyma zainteresowania mojego i juz............ zaczyna pryskac jego elokwencja smile i wtedy poznaje kim jest wink

108

Naprędce napisał/a:

Znowu Twoje założenie (czy też projektowane z Twojego punktu widzenia przypuszczenie) w stosunku do ludzi, z którymi zapewne nie miałaś okazji szczerze porozmawiać(?)
Nic im się "nie gubi", w każdym razie nie to czego szukają (i co zazwyczaj otrzymują). Tracą coś innego- to, co opisują tu mężczyźni tacy jak Troll lub Snake będący w długoletnich (a raczej "długo-ciepłych")  i szczęśliwych związkach. Ale poszukiwanie kolejnych niepowtarzalnych "zestawów kobiecości" jest dla nich atrakcyjniejsze, a potencjalne zalety długich związków mniej ważne, lub nie są w stanie ich pojąć.

Dobrze, tobie się nie gubi i musisz szukać. Świetnie.Gratki.

109

Ja znalazłem. Generalnie nie do mnie te uwagi, więc gratulacji nie przyjmuje;)

Posty [ 66 do 109 z 109 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jaki typ faceta was bardziej interesuje?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024