Jakie pieluszki dla dziecka?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Jakie pieluszki dla dziecka??

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 170 z 170 ]

131

Odp: Jakie pieluszki dla dziecka??
Zagatka napisał/a:

Ja od razu zakupiłam sobie razem z paką pampersów chusteczki Hygienic Baby aloesowe i jestem bardzo zadowolona bo są bardzo szerokie i delikatne smile

a nie wysychają? czy ten klej na paczce się nie rozchodzi. też zainteresowałam się produktami tej firmy.

Zobacz podobne tematy :

132

w lidlu nie wiem czy jeszcze jest promocja,pampersy oryginalne 33 zł
od 23 maja chyba będą dada w biedronce za 49,90 2 paczki

133

LauraPalmer napisał/a:
Zagatka napisał/a:

Ja od razu zakupiłam sobie razem z paką pampersów chusteczki Hygienic Baby aloesowe i jestem bardzo zadowolona bo są bardzo szerokie i delikatne smile

a nie wysychają? czy ten klej na paczce się nie rozchodzi. też zainteresowałam się produktami tej firmy.

powielam pytanie. pieluszki już znam i nam służą ale nie wiem jak z chusteczkami, nie lubię bardzo wysuszonych.

134

Jak dla mnie są idealnie wilgotne. Trafiłam raz na takie , z których po ściśnieciu kapał jakiś płyn- nie nadawały się do użytku. Bardzo suche też miałam okazję wypróbować ,ale jak trafiłam na te z hygieniki to już przy nich zostałam. Możecie śmiało spróbować.

135

Potwierdzam. Nawet ostatnio są w promocji. Zamawiałam razem z pieluchami. Bierz śmiało sylfka, bo nie ustępują jakością pieluszkom.

136

w promocji na stronie?

137

Ja widziałam w promocji w tesco akurat robiłam zakupy, ale fajnie by mieć jakieś źródło informacji czy w danej chwili jest promocja czy też nie.

138

ja dostałam info z ich strony, że będą mieli e-sklep z pieluchami. na pewno warto sprawdzać tam.

139

Widziałam tę stronę. rozdają bony podarunkowe i zniżkę na wszystkie pieluszki.

140

i dorzucają chusteczki. fajnie się rozwijają.

141

dajcie namiar na tą stronę uwielbiam ich chusteczki nie wiem co one mają w sobie ale żadne inne mi się tak nie podobają tongue a nie mam sklepu koło siebie i zamawianie przez neta by mi ułatwiło życie tongue

142

I zakupy od 150 zyla z przesyłką gratis. Fajnie big_smile

143

Uważam, że dziecko zasługuje na wszystko co najlepsze, pampersy nie są najgorsze,tylko należy oczywiście pamiętać o rozmiarach. Chusteczki nawilżające - najlepsze z kolei rumiankowe ,bądź z Nivea,są miękkie, dobrze nawilżone i nawet nie takie cieńkie.Kiedyś matki cieszyły się ,że mogły kupić tetrę, czy flanelkę na pieluszki, dzisiaj na szczęście problemu z tym nie ma.

144

No i zamówiłam wzięłam zamówienie jeszcze z dwoma koleżankami i dobiłyśmy do 150zł więc nie płacę za przesyłkę big_smile taka jestem cwana smile w ogóle fajny pomysł z tymi bonami podarunkowymi teraz znajomej ma się córa rodzić niedługo to stwierdziłyśmy że się zrzucimy na taki bon zamiast same coś kupować mi by takie coś bardzo odpowiadało smile

145

Opcja zakupów z koleżanką jest bardzo sprytna!!!

146

ja na poczatku uzywalam tylko i wylacznie pampersow, ale potem wlasnie na forach wyczytwalam ze pieluszki dada takze sa jakosciowo zblizone a tansze, i rzeczywiscie sa dobre.

147

Jak dla chłopca wybrałam Close, Pop in AIO Boy Blue. Można je kupić spam

148

siostra kupuje w biedronce pieluszki dada i jest bardzo zadowolona

149

Synek ma 1.5 roku. Używamy pieluszek Pampers od urodzenia. Raz miał kupione Dada ale nie sprawdziły się.
Pampersy w promocji można kupic naprawde tanio..

Chusteczki nawilżone również używamy z Pampers.
Także są często w promocji.

150

ja też testowałam wszystko i stanęło ostatecznie na pampersach bo wszystko inne albo przeciekało albo się rozklejało...

151 Ostatnio edytowany przez Ola_la (2014-09-21 17:05:02)

dada uzywalam u obu córek, sa tanie i bardzo dobre
miałam dla porównania i pampers i huggies sa swietne, ale nie rewelacja żeby przeplacac, a huggies to zdarzylo się ze przeciekał

152 Ostatnio edytowany przez MarlenkaL33 (2014-11-28 11:11:06)

Bladi napisał/a:

Przykro mi ale na naszym rynku przetestowałam chyba wszystkie pieluszki i tylko pampersy są ok

Zgadzam się, ja też tylko używam pampersów, ale ostatnio znalazłam mall.pl i kupuje tam bo się bardziej opłaca smile. Używałam kiedyś innych ale jednak nic nie sprawdza się tak jak oryginalny pampers.

dada uzywalam u obu córek, sa tanie i bardzo dobre

Dokładnie. Nie spisywałbym Dady na starty z racji tego, że są z Biedronki i są tanie. Moim zdaniem to całkiem dobre pieluchy. Szczerze to często wybieraliśmy je zamiast Pampersów ze względów wyłącznie ekonomicznych ale doskonale się sprawdziły więc po co płacić więcej jak można mieć dobrą jakoś za mniejszą kasę?
Z drugiej strony jak komuś zależy na Pampersach to znajdzie w promocji w dobrych cenach. W hipermarketach nie brakuje dobrych ofert

154

Sprawdzalam juz wiele roznych pieluszek, na poczatku dla nowo narodzonego dziecka uzywalam Pampers, pozniej kolezanka polecila mi DADA, bo tansze i niby lepsze, ale dziecku strasznie przeciekaly te pieluchy i szukalam czegos innego. Huggies nie byly zle, ale odparzaly mojemu dziecku skore, wiec nie moglam ich uzywac. Od 2 miesiecy uzywam pieluszek BabyStill i jest rewelacja. Nic nie przecieka, nic nie odparzaja, a w dodatku sa tanie. 30zl placilam za rozmiar 3, w ktorym jest 68 sztuk.
Polecam bardzo sprobowac kazdej matce ktora ma problemy ze znalezieniem odpowiednich pieluszek.
Mi pomogly, kolezanka z dady tez juz sie przerzucila na te pieluszki i jest zadowolona.
Sa tez na allegro, bo kuzynka moja kupila.

155

Pampersy u mojego synka się nie sprawdziły, bo o dziwo żebym nie wiem jak dokładnie je zakladała przeciekały wink Tych o których piszecie nie znam w ogóle. Kupowaliśmy z mężem Happy i one były dla nas najlepsze. Raz jeden dostaliśmy paczkę Bambino biedronkowych i oddaliśmy, bo nie było opcji nawet do używania. Niesamowicie odparzały.

156

Moja przyjaciółka używała pieluszek wielorazowych z Simedu i bardzo sobie chwaliła. Niektórzy uważają, że to ciągłe pranie wkładów bywa uciazliwe, ale podobno wcale nie jest to tak problematyczne. smile

157

My testowaliśmy Pampersy białe i zielone, Dady i Huggies. Żadne nie odparzały, ale Pampersy i Huggisy przeciekały bardzo. Przy Dada natomiast bardzo czuć mocz. Mimo to wolę to niż budzenie dziecka w nocy i przebieranie w suche ubranko.

158 Ostatnio edytowany przez Anka892 (2017-09-25 15:09:07)

Ja postawiłam na bio-pieluchy - to pewien kompromis między zaśmiecaniem środowiska a problematycznym praniem wielorazówek.
Kupuje dla mojej małej Beaming Baby - jako że są biodegradowalne to szybko się rozkładają. Poza tym, zawierają bardzo niewiele chemii w porównaniu do innych pieluch, co czyni je hipoalergicznymi smile.
hipoalergiczny24.pl/pl/p/Beaming-Baby-pieluszki-Midi-5-8-kg-40-szt/515

159 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-11-22 10:57:17)

Anka892 napisał/a:

Ja postawiłam na bio-pieluchy - to pewien kompromis między zaśmiecaniem środowiska a problematycznym praniem wielorazówek.
Kupuje dla mojej małej Beaming Baby - jako że są biodegradowalne to szybko się rozkładają. Poza tym, zawierają bardzo niewiele chemii w porównaniu do innych pieluch, co czyni je hipoalergicznymi smile.
hipoalergiczny24.pl/pl/p/Beaming-Baby-pieluszki-Midi-5-8-kg-40-szt/515

Bio pieluchy bez tej calej chemii jaka jest w zwyklych jednorazowkach (obojetnie jakiej firmy) sa najlepsze tylko kogo stać na nie? Za sztukę wychodzi ponad zlotowke do dwoch. Dziecko mojej znajomej ciagle mialo podrazniony tylek i krosty po pampersach, dadach i całej reszcie. Producenci pieluch nie maja obowiązku pisać na opakowaniu składu pieluchy i ochoczo z tego korzystają bo nie ma się czym chwalić... Zwłaszcza te naperfumowane (ze az smierdza) pampersy to jakiś szit.
Jak ktoś ma namiary na tanie dobre pieluchy, niewybielane chlorem i niepodrazniajace  skory to niech pisze, plis..

160

Ja polecam pieluchy z Lidla Toujours. Nie są perfumowane. Dla mnie osobiście  pieluchy Pampersa to porażka.

161

na temat ponoc tych dobrych pampersow znalazłam to:

"Pieluchy Pampers zawierają śladowe ilości toksycznych związków chemicznych powiązanych z rakiem. Tak stwierdzono w najnowszych badaniach ogłoszonych przez Stowarzyszenie Zdrowia ASEF we Francji.

Potencjalnie szkodliwe związki można znaleźć w chemicznej wazelinie, która jest stosowana w pieluszkach w celu ochrony i nawilżenia skóry dziecka i ma zapobiegać podrażnieniom pupy. Substancje określa się jako wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA).

W pieluchach zanotowano niski poziom związków (poniżej 0,2 mg/kg), który jest legalny w UE. Naukowcy ostrzegają, że to wciąż zbyt dużo.

Dyrektor ASEF Ludivine Ferrer powiedziała w gazecie Le Parisien: "Te związki rakowe znajdują się w pieluchach i są w kontakcie z najbardziej intymnymi częściami ciała naszych dzieci przez prawie 23 i pół godziny dziennie."

I dodaje "może to mieć długoterminowe skutki w przypadku dzieci, które noszą pieluchy. Gdyby efekty były natychmiastowe, producenci zmieniliby swoje metody produkcji dawno temu."

Procter and Gamble, właściciel marki Pampers zajmuje się sprawą.

162

adiaphora napisał/a:

na temat ponoc tych dobrych pampersow znalazłam to:

"Pieluchy Pampers zawierają śladowe ilości toksycznych związków chemicznych powiązanych z rakiem. Tak stwierdzono w najnowszych badaniach ogłoszonych przez Stowarzyszenie Zdrowia ASEF we Francji.

Potencjalnie szkodliwe związki można znaleźć w chemicznej wazelinie, która jest stosowana w pieluszkach w celu ochrony i nawilżenia skóry dziecka i ma zapobiegać podrażnieniom pupy. Substancje określa się jako wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA).

W pieluchach zanotowano niski poziom związków (poniżej 0,2 mg/kg), który jest legalny w UE. Naukowcy ostrzegają, że to wciąż zbyt dużo.

Dyrektor ASEF Ludivine Ferrer powiedziała w gazecie Le Parisien: "Te związki rakowe znajdują się w pieluchach i są w kontakcie z najbardziej intymnymi częściami ciała naszych dzieci przez prawie 23 i pół godziny dziennie."

I dodaje "może to mieć długoterminowe skutki w przypadku dzieci, które noszą pieluchy. Gdyby efekty były natychmiastowe, producenci zmieniliby swoje metody produkcji dawno temu."

Procter and Gamble, właściciel marki Pampers zajmuje się sprawą.

Też czytałam niektóre z tych informacji.. niestety wydaje się, że te renomowane znane marki są najlepsze, najbezpieczniejsze - niekoniecznie. Podobnie jest w przypadku kosmetyków niemowlęcych firmy Johnsons Baby, wiele matek skarży się na reakcje alergiczne po zastosowaniu ich u ich dzieci.. No ja jak kupiłam pieluchy Pampersa to się strasznie rozczarowałam, mały ich nie tolerował, dodatkowo tak  strasznie cuchnęły. Przerabiałam przeróżne, i pozostajemy przy Lidlowskich

163

nie wiem czy uzywala lidlowskich, podesle jej nazwe, dzieki Chomik.

164

Niech próbuje, koszt nie tak duży jak przy pampersach a może akurat podpasują. Pozdrawiam smile

165

u nas pampersy , dada niestety sie nie sprawdziły, mała miala odparzenia ale poradziliśmy sobie z nimi, Warto wyeliminować możliwe produkty uczulające tj. nawilżone chusteczki czy właśnie pampersy.

166

U nas się sprawdziły Dady, ale jak się uda z drugim to się zastanawiam nad wielorazowymi..
Ale to muszę na spokojnie poczytać co i jak...

167

Huggies całkiem nieźle wychodzą. Są chłonne i nie przeciekają. Młody nie ma po nich odparzeń i są niedrogie.

168

Ja używałam dla noworodka do miesiąca życia pampersy. A później zmieniłam na dada z biedronki. Są super. Nawet nie chodzi mi o cenę, ale moim zdaniem są o wiele lepsze niż pampersy. Moja siostra też miała trzech synów i używała dada z biedronki. Próbowałam też innych pieluszek np. Bella happy. Nie są najgorsze, ale najbardziej odpowiadały mi dada. Wiadomo każde dziecko ma inną skórę i każdemu odpowiada coś innego, ale polecam dada z biedronki. Są super chłonne, nie odparzają, mają wytrzymałe rzepy i do tego cena przystępna.

169

Ja raczej nie zakładam że będe używała wielorazowych. Nie miałabym do nich cierpliwości.

170

Ja również.

W zasadzie to dla mnie wszystkie są takie same oraz kupuję te najtańsze. Nie widzę różnicy w biedronkowych a drogich pampersach.

Posty [ 131 do 170 z 170 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Jakie pieluszki dla dziecka??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024