niby dobre te happy ale strasznie wąskie ściągacze,jakaś ciasna ta pielucha ![]()
66 2013-01-13 16:30:14 Ostatnio edytowany przez lena812 (2013-01-13 16:30:25)
niby dobre te happy ale strasznie wąskie ściągacze,jakaś ciasna ta pielucha
Dlatego ja zawsze kupuję rozmiar większę od samych narodzin synka...(:
ja mam dwoje dzieci i jakbym chciała kupować oryginalne to bym splajtowała:/ niestety ta cena... chwile używalam dady ale trochę sztywne były i przetestowałam bambino. U nas się sprawdziły
No i przerzuciliśmy się na Bambino Baby Love:) Najpierw spróbowaliśmy Dady ale uczuliły mojego synka, zaś Bambino są idealne do jego wrażliwej pupci;) Nie powodują żadnych podrażnień, fajnie się dopasowują i można je wielokrotnie odpinac/zapinac co nam się przydaje bo oswajamy się z nocniczkiem:)
zdecydowanie DADA są najlepsze tylko przypadkiem nie zmieniajcie na inne bo może wam sie dziecko odparzyc i mogą być problemy ja tak zmieniłam to miala pupe odparzon a
Pampersy są bardzo dobre ale również pampersy dada są dobre kupisz je w biedronce cena ok 30 zł
Ja używałam długo Pampersów i uważam, że są bardzo dobre ale niestety i drogie. Mój syn niestety ma uczulenie na pieluszki Dada ![]()
Kupiłam teraz paczkę Bambino "Baby love" i zobaczę jak sobie dadzą radę - dam znać
Podoba mi się pomysł z kupowaniem pieluch o rozmiar większych ![]()
ostatnio kupuję pampersy za 35-39 zł,wolę te 9 zł dołożyć i wiem że pampek nie przecieknie,niz kupić dadę i po godzinie ją ściągać bo przecieka
bo jeśli licząc miesięcznie taniej wychodzą jak dla mnie pampersy oryginalne niz dada,ale juz pisałam chyba o tym
oczywiście ogólnie do dada nic nie mam,gdyby mi nie przeciekały i starczały na dłużej to na pewno bym ich uzywała
No niestety u mnie nie tylko chodzi o przeciekanie ale i o uczulenie
Powiedz ile pieluch używasz dziennie bo mi niestety Pampers strasznie drogo wychodził?
Zagatka a ile ma dziecko?
ja kupuję na miesiąc 2 paczki pampersów 4+ po 56 sztuk,to jest koszt co najwyżej 80 zł,a Dadę niestety musiała bym kupic co najmniej 3 paczki wiec mi się nie opłaca
chociaż powiem Ci że pierwszą paczkę pieluch dla dziecka jaką kupiłam to były właśnie Dada
ile zuzywam? no różnie to jest ale przeważnie 5-6,czasami mniej bo mój jest w wieku kiedy to juz na nocnik się nadaje ![]()
ale strasznie duzo sika,no i nawet 3 razy w ciągu dnia potrafi narobic w pieluchę ![]()
Podoba mi się pomysł z kupowaniem pieluch o rozmiar większych
Mniemam że właśnie wtedy predyspozycje do przeciekania mogą być jeszcze większe ![]()
Moja siostra chciałaby zmienić pieluchy na noc dla malucha i moje pytanie o owe Bambino Maxi, czy któraś praktykowała ? Czy jest szansa że pielucha starczy na noc ?
Ma już prawie 6 miesięcy i pieluszki są zużywane w tempie ekstremalnym ![]()
Jeszcze kończę swoje zapasy bo rodzina zamiast kupowania większych zabawek jak do tej pory przynosiła w prezencie pieluchy. Czy któraś z Mamusiek wie czym różnią się od poprzednich nowe Bambino?
Mój noworodek;-) próbował Pampers newborn i Huggies newborn.Zdecydowanie 10 punktów dla Huggies.Były idealnie wyprofilowane dla takiej malutkiej pupci i miały wycięcie na pępuszek.Niestety większe rozmiary tych pieluch już nie były takie super.Teraz od pół roku zakładamy Pampers.I Baby Dry jest super i Active Fit też.Jeszcze nigdy pieluszka nie przeciekła.Kiedyś dostałam od znajomej próbkę pieluch Toujours z Lidla i to była masakra.Nie dość,że są grube i sztywne jak decha to po pierwszej pieluszce maluch miał poobcierane udka.Może innym dzieciom one służą,ale ja wiem,że już nigdy więcej ich nie użyję:-)
Moja córka już wyrosła z pieluszek, ale polecam jak moje poprzedniczki dady z biedronki, maluch nie przesika w nocy, mi córka też pampersy przesikiwała, spróbowałam dada z biedronki około 30zł za paczkę i były rewelacyjne, jedyny minus to słyszałam że odparzają ale moją córkę nie odparzały, i byłam z nich naprawdę zadowolona ![]()
nie kupujcie o romiar większych bo wtedy łatwiej maluszki przesikują- nie przylegają tak dobrze i mocz ucieka bokami.
80 2013-03-06 14:07:35 Ostatnio edytowany przez sylfka (2013-03-06 14:09:37)
Moje chłopaki dady też nie przesikują, ale nie przesikują również Bambino a te ostatnio kupuje taniej niż biedronkowe, więc się przerzuciłam ![]()
Moj synek ma ponad 2,5 roku. Do 2 roku zycia chodzil w pieluchach i byly to Pampersy. Huggies new bory byyly bardzo fajne,nastepne juz nie,sztywne jak nie wiem. Dada przemoczona byla bardzo szybko,takze w koncowym rozrachunku pewnie wychodzilaby drozej niz pampers, bo tych przynajmniej nie musialam tak czesto zmieniac. Pampers gora!:)
82 2013-03-11 04:33:59 Ostatnio edytowany przez Kyntia (2013-03-11 04:38:22)
Ze spokojem mogę powiedzieć że Dada była z nami przez cały okres niemowlęcia,po roczniaka i dwulatka.
Jakiekolwiek mąż nie kupił inne pieluchy,to albo odparzenia, i maly przez tydzien plakal na widok pampka,albo kupa mu bokiem wylazila,a to do nogawki,a tu pod pache... Albo pol nocki nie wytrzymywaly....
Tylko teraz mam jedno zastrzezenie: Dada nr5 sa za male na dziecko 12 kg...a pisze ze od 15-25kg... to te dziecko 25 kg musialoby miec dupke z lyzeczki wystrugana zeby to to zalozyc...
A no widzisz Aniu Pampersy na dzien dobry odparzaly pupę mlodego i to za kazdym razem i w kazdym wieku.
Huggies moglam o kant pupska rozbic.
Raz chyba jedyny kupilismy cos "happy" ale paczka mala,taki sam efekt jak duza i o wiele tansza paka dady.
A to ze pampers firmowe itp...reklama robi swoje.
A dziecko dzieckiem...nie wolno kierowac sie marka,tylko upodobaniami pupy dziecka.
bo to co sluzy dziecku kolezance,naszemu moze zaszkodzic ![]()
A ja poza oryginalnymi Pampersami polecam z rossmana. Są miłe w dotyku, chłonne i nie odparzają. Choć co do odparzeń to nie zawsze wina pieluszek, czasami chusteczki nie pasują albo kremik. Więc nie skaczmy z firmy na firmę... wypróbujmy przez 2-3 tyg. I wtedy oceniajmy.
Witam... Moj synek 14 marca skonczy 5 miesiecy, odkad sie urodzil caly czas uzywam pieluszek Dada z biedronki. Moim zdaniem sa najlepsze a przy tym nie sa drogie. Mialam tez raz Huggies ale strasznie Maly mial po nich odparzenia... Mi teraz paczka pieluszek wystarcza na 2 tygodnie.
Właśnie oglądam gazetki z tesco
świeże przyszły na czwartek oferta i zrobiłam fotkę ![]()

dada,babydream,pampers
My kupujemy pampersy cotton - na noc, na dłuższe spacery, a tak w dzień, kiedy nie ma problemów ze zmianą i dziecko nie śpi to jakiekolwiek tańsze.
Do kiedy jest ta promocja na Bambino?
No właśnie , do kiedy ta promocja??? Zawsze parę złotych więcej w kieszeni zostanie.
skusiąłm się i kupiłam te pieluszki Bambino,przyznam szczerze że szkoda pieniędzy,rozmiar 5 to 38 szt pieluch za prawie 30 zł,a jakoś mnie najskromniej mówiąc nie zachwyciła,to juz wolę dołożyć do oryginalnych pampków 10 zł i mieć 4+ 56 szt,
pomaranczowych pampersów piątek nie opłaca się kupowac 30zl:(40sztuk
oczywiście że tak Nokiaaa
czasami te pomarańczowe kupie ale jak sa w netto w promocji za 24 zł,niestety też są nie ciekawe bo dziecko 2 razy się posika i worek wisi między nogami
93 2013-03-17 20:29:00 Ostatnio edytowany przez nokiaaa (2013-03-17 20:29:39)
a dady?
ja lubie babydream tez.
dada i babydream sa dużo lepsze od bambino
wlasnie jest promocja w rossmanie 19,9 za 40sztuk 4. z karta rosne to chyba z 18zl.
96 2013-03-19 14:40:20 Ostatnio edytowany przez sylfka (2013-03-19 14:41:21)
Ja z bambino używam rozmiaru 4. ich jest trochę więcej.
rossmanowskich nie znam jeszcze.
a promocja chyba trwa przez tydzień. choć jak byłam w tesco to już ich nie było.
skusiąłm się i kupiłam te pieluszki Bambino,przyznam szczerze że szkoda pieniędzy,rozmiar 5 to 38 szt pieluch za prawie 30 zł,a jakoś mnie najskromniej mówiąc nie zachwyciła,to juz wolę dołożyć do oryginalnych pampków 10 zł i mieć 4+ 56 szt,
W końcu je kupiłam i dla mojego małego są bardzo dobre
Lena812 co było nie tak?
Zagatka - kupiłam rozmiar 5,ale są małe sciągacz z tyłu jest jakiś taki krótki,te falbanki miedzy nogami ani wygodne nie są ,ani nie wyglądają ładnie
no i paczka starczy na nie cały tydzień więc dla mnie to żadna oszczędność,gdzie pampki oryginalne wystarczają mi na półtora tygodnia albo dłużej
Czasami robią takie mniejsze opakowania na próbę, czy jest coś takiego jeśli chodzi o Bambino ?
100 2013-03-25 19:05:06 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-03-25 19:31:49)
Chochlik tak jest 2pack w żabce. Koszt to 1,99 zł. Najlepiej od niego zacząć.
Dziewczyny promocja nadal trwa, poszukałam na facebooku i znalazłam
link
Jednak pampersy to sprawa indywidualna, ja jestem bardzo z Bambino zadowolona
Nawet nie patrzyłam na mniejsze paczki na próbę ale to jest rewelacyjny pomysł.
no tak tyle że pampersy te co kupuję to kosztują 39,90 56 szt,a bambino 30 zł i tylko 38 szt więc wole dołozyc te parę groszy
od jutra dady 2 paczki za 50zl. gazetka biedronki na internecie:>
Jednak pampersy to sprawa indywidualna, ja jestem bardzo z Bambino zadowolona
Nawet nie patrzyłam na mniejsze paczki na próbę ale to jest rewelacyjny pomysł.
Fajny, szczególnie jak się zapomni zabrać ze sobą najważniejszego ekwipunku przy dziecku. Tak jak ja ostatnio zrobiłam jadąc do znajomych. Potem latałam i szukałam żabki aby móc kupić ten dwupak
haha
O widzisz! Nie pomyślałam o takich małych paczkach na krótkie wyjazdy
Kupiłam teraz internetowo pieluchy Bambino i muszę Wam powiedzieć, że to bardzo wygodne jak Ci zakupy przywożą do domu ![]()
Internetowo? A gdzie zamawiałaś? Może bym siostrze pomysł podsunęła, bo mieszka na wiosce i nie zawsze ma możliwość jechać do większego sklepu..
107 2013-04-15 16:33:16 Ostatnio edytowany przez dala (2013-04-15 16:33:49)
Bluepearl wcześniej jak szukałam informacji na temat pieluszek to trafiłam na ich stonę "Hygienika" i tam też jest sklep online. Tam na pewno siostra mogłaby zrobić zakupy.
Ja szukam w internecie sklepów z aktualną promocją na pampersy, chusteczki i zamawiam ![]()
w kauflandzie pampersy mają byc chyba po 35,99 złą paczkę
Jakiej marki pieluszek używacie? ja do 6 miesiąca uzywałam Pampersów potem zmieniłam na huggies no bo były tańsze i wszystko by było ok bo nie miała zadnych odparzen tylko ze huggies przy wiekszej ilosci moczu poprosu przesiakały takze mała bydziła sie rano z mokrapieluszka no i pomowie zmieniłam na pampers tylko ze sleep and play no tez z powodu ceny myslałam ze skoro pampers to beda dobre...ale od pewnego czasu moja córeczka dostała odparzeń i nie wiem czy to od tych pieluszek czy poprostu z innych powodów zawsze starałam sie dbac o jej pupcie i nigdy tak nie miała i teraz to juz nie wiem!moze te pampersy maja cos co uczula!?
Witam, ja po przygodach z odparzeniami postawiłam nie na renomę, a na jakość. Pampersy słyną z odparzania pupci i nam to niestety dało się we znaki
Jako,że ta sama firma produkuje prawie wszystkie dostępne na rynku pieluszki , a reszta nie ma zbyt dobrych opinii szukałam czegoś niezależnego. Na warsztatach dla mam znalazłam stoisko z pieluszkami Greenty, rozdawali próbeczki no i oczywiście się skusiłam. I przyznam szczerze, mimo sceptycyzmu sprawdziły się i sprawdzają nadal, nie mamy czerwonej pupy, ja nie zbieram od doktorki na kontroli, bo się zdarzało i nie cuchnie mi w mieszkaniu bo fajnie chłoną zapach. Polecam jeśli szukacie swojego ideału , spróbować można. Ja się mile zaskoczyłam ![]()
kasia31a1 napisał/a:Jakiej marki pieluszek używacie? ja do 6 miesiąca uzywałam Pampersów potem zmieniłam na huggies no bo były tańsze i wszystko by było ok bo nie miała zadnych odparzen tylko ze huggies przy wiekszej ilosci moczu poprosu przesiakały takze mała bydziła sie rano z mokrapieluszka no i pomowie zmieniłam na pampers tylko ze sleep and play no tez z powodu ceny myslałam ze skoro pampers to beda dobre...ale od pewnego czasu moja córeczka dostała odparzeń i nie wiem czy to od tych pieluszek czy poprostu z innych powodów zawsze starałam sie dbac o jej pupcie i nigdy tak nie miała i teraz to juz nie wiem!moze te pampersy maja cos co uczula!?
Witam, ja po przygodach z odparzeniami postawiłam nie na renomę, a na jakość. Pampersy słyną z odparzania pupci i nam to niestety dało się we znaki
Jako,że ta sama firma produkuje prawie wszystkie dostępne na rynku pieluszki , a reszta nie ma zbyt dobrych opinii szukałam czegoś niezależnego. Na warsztatach dla mam znalazłam stoisko z pieluszkami Greenty, rozdawali próbeczki no i oczywiście się skusiłam. I przyznam szczerze, mimo sceptycyzmu sprawdziły się i sprawdzają nadal, nie mamy czerwonej pupy, ja nie zbieram od doktorki na kontroli, bo się zdarzało i nie cuchnie mi w mieszkaniu bo fajnie chłoną zapach. Polecam jeśli szukacie swojego ideału , spróbować można. Ja się mile zaskoczyłam
moze i dobre ale jeśli mam zapłacić prawie 70 zł za paczkę u mnie to 48 sztuk (wliczony koszt wysyłki) to wcale mi sie to nie opłaca
huggies, dady, pampers
Bluepearl wcześniej jak szukałam informacji na temat pieluszek to trafiłam na ich stonę "Hygienika" i tam też jest sklep online. Tam na pewno siostra mogłaby zrobić zakupy.
Dzięki za cynk, poszukam na pewno! A powiedz mi... wysokie koszty wysyłki? W jakim czasie realizują? Zamawiałaś coś jeszcze czy tylko te pieluszki?
a próbował ktoś nowych pieluch z lidla tych Toujors? jakieś niby super cienkie,mała paczka kosztuje cos koło 22 zł,jest tam ok 30 pieluch w zalezności od rozmiaru
Ja używam BABYDREAM z Rossmana.
a próbował ktoś nowych pieluch z lidla tych Toujors? jakieś niby super cienkie,mała paczka kosztuje cos koło 22 zł,jest tam ok 30 pieluch w zalezności od rozmiaru
Ja nie próbowałam ich ale moja "podwórkowa" koleżanka nie ma najlepszego o nich zdania.
lena812 napisał/a:a próbował ktoś nowych pieluch z lidla tych Toujors? jakieś niby super cienkie,mała paczka kosztuje cos koło 22 zł,jest tam ok 30 pieluch w zalezności od rozmiaru
Ja nie próbowałam ich ale moja "podwórkowa" koleżanka nie ma najlepszego o nich zdania.
ale to jakas nowość dopiero sie pojawiły,to nie te w tych duzych paczkach
118 2013-04-22 16:55:25 Ostatnio edytowany przez dala (2013-04-22 16:56:59)
dala napisał/a:Bluepearl wcześniej jak szukałam informacji na temat pieluszek to trafiłam na ich stonę "Hygienika" i tam też jest sklep online. Tam na pewno siostra mogłaby zrobić zakupy.
Dzięki za cynk, poszukam na pewno! A powiedz mi... wysokie koszty wysyłki? W jakim czasie realizują? Zamawiałaś coś jeszcze czy tylko te pieluszki?
Źle mnie zrozumiałaś, jeszcze w taki sposób nie kupowałam, bo wcześniej zrobiłam zapas. Ale jak przeglądałam ich stronę to widziałam zakładkę "sklep online". Właśnie teraz zerknęłam i koszt wysyłki to 16 zł, a jak zrobisz zakupy za 150zł to wysyłka gratis.
Myślę , że lepiej zrobić duże zakupy, jakieś płyny, chusteczki itp i nie płacić za przesyłkę. Po co zbędnie koszta dokladać .
A zamawiała już zagatka, więc może ona ci powie jaki czas realizacji
Heh.. dzięki za doprecyzowanie! W sumie masz rację
Tak sobie zerknęłam teraz na tę stronę i widzę, że mają bardzo dużą obniżkę na chusteczki i promocję na rozmiar midi. Chyba namówię siostrę na większe zakupy ^^
Opłaca się kupić od razu więcej i mniej więcej czeka się na przesyłkę 3 dni ![]()
Chochlik tak jest 2pack w żabce. Koszt to 1,99 zł. Najlepiej od niego zacząć.
link
Z opoznieniem, ale dziekuje za info. Wypraktykowane zostaly, zakupiona juz wieksza paka i podejrzewam ze moze przydac sie informacja o przesylkach internetowych w najblizszym czasie, szkoda tracic sily i zdrowie na dzwiganie. Wtedy pokusze sie jeszcze o przejrzenie innych ich produktow. Ciekawa jestem czy macie jakies spostrzezenia co do chusteczek od nich, ale to musze znalezc odpowiedni temat zeby off-topic sie nie zrobil ![]()
W drogeriach Dayli jest promocja na te pieluchy, jakby któraś z Was chciała, do 5 mają są po 19,99 za paczkę, rozmiary 3,4 i 5
Ja od razu zakupiłam sobie razem z paką pampersów chusteczki Hygienic Baby aloesowe i jestem bardzo zadowolona bo są bardzo szerokie i delikatne ![]()
Ja od razu zakupiłam sobie razem z paką pampersów chusteczki Hygienic Baby aloesowe i jestem bardzo zadowolona bo są bardzo szerokie i delikatne
O !? Sa wieksze niz standardowo znane i mozliwe do kupienia w drogeriach chusteczki ?
Jeśli pampersy to tylko firmy pampers, używałam już różnych typu dada - nie są złe, ale nie zachwyciły mnie, firmy rossman 'babydream' - to już zupełna pomyłka moim zdaniem, synek ciągle był ulany, huggies też nie zdały testu, ciągle się przelewał. Najlepsze okazały się pampersy. A husteczki właśnie najbardziej odpowiadają mi huggies
z aloesem.
Najlepsze są z Pampersa wiadomo że są trochę droższę ale naprawdę polecam.
Moja córka ich używa i jestem z Nich zadowolona
Z tańszych to polecam DADY z biedronki.
No to chyba oczywiste, że pampers ?!
Mywonderland - nie jest takie oczywiste, bo są matki, których nie stać na pampersy i nawet nie miały szansy ich wypróbować.
A to ciekawe
pampersy w promocji mozna kupić juz za 35 zł za normalną paczkę,kalkulując to właśnie te oryginalne wychodzą taniej,bo tych tańszych wiadomo trzeba kupić więcej bo nie są tak wytrzymałe,ale to moja opina