Dziewczyna mnie zdradziła. Co zrobić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Dziewczyna mnie zdradziła. Co zrobić?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 68 z 68 ]

66

Odp: Dziewczyna mnie zdradziła. Co zrobić?
edziu2309 napisał/a:

Co Ty wniosłeś do dyskusji oprócz sarkastycznych przytyków?
Nie potrafisz czy nie chcesz pomóc - nie odzywaj się wcale.
Proste.

Otwieram Ci drogi histeryku oczy na to jak sam siebie oszukujesz, jak wybielasz pannę, która nie dość, że się puściła, to jeszcze w stylu najgłupszej rozwielitki. Nie potrafisz zmierzyć się z faktami, wolisz budować iluzję.

I nie ty decydujesz kto może się wypowiadać.

Zobacz podobne tematy :

67

Przeczytałem jeszcze raz Twojego 1 posta i zadałeś tam 2 pytania
-I teraz nie wiem co dalej
-co poradzicie
Ludzie którzy tu piszą odnoszą się do Twoich pytań lub do opisanej historii. Nie dziw się że czasem niektórzy piszą tutaj raczej ostro - ilu ludzi tyle charakterów. Nikt nie da Tobie gotowej recepty na związek sam musisz podejmować decyzje i następnie z nimi żyć, jak każdy z nas.
Ty od samego początku nie chciałeś zerwać tego związku i praktycznie od początku, może nieświadomie, broniłeś swojej dziewczyny- a to niska samoocena, a to koleżanka, a to alkohol, a to Twoja przeszłość. Może i masz rację my jej nie znamy Ty tak, ale coś za łatwo przyszła jej ta zdrada.
Może wam się uda zbudować wspólną przyszłość - to będzie inny związek niż ten pierwszy- ale(zawsze jest jakieś ale) jeśli ona nie zmieni swojego podejścia do życia to będzie Tobie cholernie ciężko w tym wytrwać -życzę siły.

68 Ostatnio edytowany przez DoswiadczonyDaro (2018-04-25 11:38:47)

Wydaje mi się, że tu "pierwsze skrzypce" gra brak zasad, które należało by odbudować, oprzeć się na jakimś systemie wartości. To po pierwsze. Po drugie jest kilka takich spraw, które trzeba poruszyć, które są przedstawione w nieprawidłowy wg. mnie sposób.

Otóż, kwestia winy. Winę za zdradę ponosi tylko zdradzający. Nie można tu przenieść winę za zdradę na przyjaciółkę dziewczyny bo to przekłamanie. Ta "przyjaciółka" ma swoją winę, która nazywa się kłamstwo i manipulacja, ale nie ponosi winy za zdradę.

Po drugie, kwestia alkoholu jako okoliczność łagodząca. W prawie, przy różnych zdarzeniach, jest to oczywista okoliczność obciążająca. Przedstawianie tego w inny sposób jest zwykłą manipulacją i fałszowaniem obrazu sytuacji.

Kolejna kwestia dziecka. Stwierdzona ciąża, to najczęściej już małe ale rozwinięte dziecko, z układem nerwowym, sercem, mózgiem i to o czym piszesz autorze to zabójstwo, nawet jeśli pozostanie bezkarne, ukryte, będzie to zabójstwo, które przy Twojej wiedzy, będzie was oboje obciążać. Stawianie tego (w domyśle) jako warunku trwania waszego związku (który jest w opłakanym stanie) jest formą szantażu. Dodatkowo osoba, która ma problemy behawioralne, prawie na pewno po takim czynie będzie się przez wiele lat borykała z dodatkową traumą a problemy psychiczne będą się nawarstwiać a nie maleć. Jeśli w tym czasie również współżyłeś z dziewczyną, nie można wykluczyć tego, że dziecko może być Twoje. Mówienie, że to nie Twój problem jest zarówno uciekaniem od odpowiedzialności, jak i dowodem na to, że ten związek w praktyce nie istnieje.

Swoją drogą najlepszym wyjściem byłoby wsparcie dziewczyny ale nie pozostawanie z nią w związku. Ty robisz dokładnie na odwrót. Nie wspierasz (w tym co ważne) a chcesz pozostać w związku. To jest pomieszanie z poplątaniem.

Posty [ 66 do 68 z 68 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Dziewczyna mnie zdradziła. Co zrobić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024