Zastanawia mnie pewna rzecz zwiazana z homoseksualizmem i odczuciami - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Zastanawia mnie pewna rzecz zwiazana z homoseksualizmem i odczuciami

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 103 z 103 ]

66

Odp: Zastanawia mnie pewna rzecz zwiazana z homoseksualizmem i odczuciami
balin napisał/a:
zwyczajny gość napisał/a:

W dzisiejszym świecie (kulturze zachodu) to raczej wstyd się przyznać, że się jest hetero.....a już, że katolikiem .......to średniowiecze i ciemnogród. smile

No tak para całujących się półnagich facetów, to pożądany widok (taka oznaka tolerancji). Ale już człowiek z różańcem w ręku, budzi obrzydzenie i lepiej, żeby nie pokazywał się na ulicy. smile

Moze byc to pozadany widok dla heteroseksualnych kobiet na przyklad. Tak jak sam napisales ze kobieta jest obiektem pozadania. Bo jest dla FACETOW.
Dla jednej plci obiektem pozadania sa kobiety a dla drugiej mezczyzni.
Po co wiec chowac na filmach, teledyskach i ogolnie w mediach i kulturze masowej meskie cialo i jednoczesnie do przesytu i obrzydzenia wywalac na wierzch biusty i tylki w stringach.
Tak bylo jeszcze 10-15 lat temu a teraz sie to zmienia i meskie cialo jest pokazywane rownie czesto jak kobiece co mnie cieszy.

Zobacz podobne tematy :
Lady Loka napisał/a:

To zależy od tego, w jaki sposób się używa danych określeń.
Jeżeli ktoś patrzy na drugą osobę i stwierdza, że ma gejowskie ubranie, to jest to ograniczenie.
Jeżeli jest grupa ludzi jasno mówiących o sobie jako o homoseksualistach i tworzą sztukę, którą sami określają mianem gejowskiej, to why not?
Chodzi o to, żeby nie dyskryminować. Ja mam kolegę, który nosi kolorowe skarpetki zawsze. Wg Autorki zostałby określony mianem kogoś w gejowskim ubraniu, jak nie wręcz geja.
A facet ani gejem ani kryptogejem nie jest, a rok temu się ożenił.

Polityczna poprawność gorsza od faszyzmu smile
Bo powoli dochodzimy do absurdu ......to w końcu określenie gejowski jest pozytywne czy pejoratywne??

Dziś w TV słyszałem jak jednego redaktora nazwano wstrętnym antysemitą bo chciał wybierać "Żyda roku"
Choć tytuł "Polaka roku" to każdy chciałby mieć....i ustawia się kolejka chętnych smile

68

Cyngli napisał/a:
SecretLady napisał/a:

A ludzie otyli sa mowiac szczerze - brzydcy. Po co ich promowac i pokazywac w serialach. Jesli beda widziec szczuplych to moze i sami wezma sie za siebie, a gdy beda widziec takich jak oni to machna reka. To co pokazywane jest w mediach to wplyw ma na ludzi smile

Sama mam nadwagę i nie zamierzam z tego powodu chować się po kątach.

Szanuje osoby z nadwaga. Chodzi jedynie o to ze po co to promowac. Jesli bedzie to promowane w mediach to ludzie stwierdza ze to normalne i dobre i po co cos robic aby to zmienic. Wieksza nadwaga i otylosc nie tylko nie estetycznie wyglada ale jest powodem wielu problemow ze zdrowiem i utrudnia komfort zycia. Nie lepiej promowac zdrowy tryb zycia i odzywiania?

69

zdefiniuj promowanie

70

Lady Loka napisał/a:

Jeżeli ktoś patrzy na drugą osobę i stwierdza, że ma gejowskie ubranie, to jest to ograniczenie.
Jeżeli jest grupa ludzi jasno mówiących o sobie jako o homoseksualistach i tworzą sztukę, którą sami określają mianem gejowskiej, to why not?
Chodzi o to, żeby nie dyskryminować. Ja mam kolegę, który nosi kolorowe skarpetki zawsze. Wg Autorki zostałby określony mianem kogoś w gejowskim ubraniu, jak nie wręcz geja.

Bo powoli dochodzimy do absurdu ......to w końcu określenie gejowski jest pozytywne czy pejoratywne??

Dziś w TV słyszałem jak jednego redaktora nazwano wstrętnym antysemitą bo chciał wybierać "Żyda roku"
Choć tytuł "Polaka roku" to każdy chciałby mieć....i ustawia się kolejka chętnych smile

Już doszliśmy miejscami do absurdów, ale to nie w tym temacie.

Ocenianie kogoś przez pryzmat rodzaju ubrania jest krzywdzące.

71

no i niech ktoś mi wytłumaczy jaki związek mają rurki z gejostwem?

72

Lady Loka napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Jesli widze faceta w dresie ortalionowym i lysego ktory charakterystycznie zgrywa maczo i kolysze sie na boki to nie zdziwie sie jak zaraz wyciagnie telefon jak ktos zadzwoni i bedzie co 2 slowo mowil ku.. smile
Jesli widze meska kobiete ktora nawet nigdy sie nie maluje to nie zdziwie sie jak sie okaze ze zyje w zwiazku z druga kobieta.
Jesli widze chlopaka w rurkach ktory glaszcze w czuly sposob drugiego po wlosach to nie trzeba sie domyslac ze jest gejem.
Wyglad jednak duzo mowi o czlowieku. Kazdy czlowiek w podswiadomosci chce jakby utozsamiac sie ze swoja grupa i wyraza to oprzez wyglad.

73

.
Jesli widze faceta w dresie ortalionowym i lysego ktory charakterystycznie zgrywa maczo i kolysze sie na boki to nie zdziwie sie jak zaraz wyciagnie telefon jak ktos zadzwoni i bedzie co 2 slowo mowil ku.. smile
Jesli widze meska kobiete ktora nawet nigdy sie nie maluje to nie zdziwie sie jak sie okaze ze zyje w zwiazku z druga kobieta.
Jesli widze chlopaka w rurkach ktory glaszcze w czuly sposob drugiego po wlosach to nie trzeba sie domyslac ze jest gejem.
Wyglad jednak duzo mowi o czlowieku. Kazdy czlowiek w podswiadomosci chce jakby utozsamiac sie ze swoja grupa i wyraza to oprzez wyglad.

74

_v_ napisał/a:

zdefiniuj promowanie

Pokazywanie w mediach spolecznosciowych, filmach, serialach ,teledyskach etc.

Lady Loka napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Ale nikt nikogo nie ocenia, nie krzywdzi ......tylko stwierdza, że ma "gejowskie spodnie". Jeśli twierdzimy, że istnieje gejowska kultura to.....
Czy stwierdzenie, że gość nosi kowbojski kapelusz jet bee???
No chyba, że bycie gejem chluby nie przynosi smile

P.S. Tu chłopski rozum nie wystarcza, potrzebny robotniczy....

76 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2018-03-03 12:43:13)

Łączysz wygląd z zachowaniem.
Po zachowaniu można wnioskować, po samym wyglądzie się nie powinno.
Kierujesz się w życiu stereotypami i szybko się na tym przejedziesz. Wtedy będziesz mogła wyciągać normalne wnioski.
Znam ludzi chodzących w dresach i łysych, z którymi świetnie się rozmawia, myślą niesamowicie logicznie i pomagają jak się ich o pomoc poprosi.
Znam kobiety, które całe życie chodzą w spodniach i tshirtach, bo kiecek nie lubią, malować się nie lubią, a mają facetów i są w szczęśliwych związkach.
Znam facetów, którzy chodzą w rurkach i nie są gejami.

Nie znasz - nie oceniaj.

Edit. Zwyczajny, ale kapelusz kowbojski to typ kapelusza.
A jakim typem ciucha jest gejowskie ubranie?

Gejowska sztuka jest neutralna jeżeli chodzi o ocenę.
A Autorka tutaj mówiąc o gejowskich ciuchach ocenia drugą osobę. Zresztą uprzedzenia z niej wyłażą z każdym postem.

77

SecretLady napisał/a:
_v_ napisał/a:

zdefiniuj promowanie

autorko,jesteś zwyklym trollem
ale akurat mam chwilę, więc odpisze

na tej samej zasadzie jest promowane wszystko inne, bo tez jest pokazywane

mnie osobiście draznie promowanie zwiazkow hetero i rodzenia dzieci smile

78

Lady Loka napisał/a:

Kierujesz się w życiu stereotypami i szybko się na tym przejedziesz. Wtedy będziesz mogła wyciągać normalne wnioski.
Znam ludzi chodzących w dresach i łysych, z którymi świetnie się rozmawia, myślą niesamowicie logicznie i pomagają jak się ich o pomoc poprosi.
Znam kobiety, które całe życie chodzą w spodniach i tshirtach, bo kiecek nie lubią, malować się nie lubią, a mają facetów i są w szczęśliwych związkach.

Nie znasz - nie oceniaj.

A Autorka tutaj mówiąc o gejowskich ciuchach ocenia drugą osobę. Zresztą uprzedzenia z niej wyłażą z każdym postem.

Kurcze ja mam rurki i w weekend chodzę ( na tygodniu tylko gajerek)
Musze zostac gejem?

79

1975bastian napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Nie znasz - nie oceniaj.

Kurcze ja mam rurki i w weekend chodzę ( na tygodniu tylko gajerek)
Musze zostac gejem?

Musisz zapytać autorki tongue

80 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2018-03-03 13:00:40)

SecretLady napisał/a:
Cyngli napisał/a:
SecretLady napisał/a:

A ludzie otyli sa mowiac szczerze - brzydcy. Po co ich promowac i pokazywac w serialach. Jesli beda widziec szczuplych to moze i sami wezma sie za siebie, a gdy beda widziec takich jak oni to machna reka. To co pokazywane jest w mediach to wplyw ma na ludzi smile

Szanuje osoby z nadwaga. Chodzi jedynie o to ze po co to promowac. Jesli bedzie to promowane w mediach to ludzie stwierdza ze to normalne i dobre i po co cos robic aby to zmienic. Wieksza nadwaga i otylosc nie tylko nie estetycznie wyglada ale jest powodem wielu problemow ze zdrowiem i utrudnia komfort zycia. Nie lepiej promowac zdrowy tryb zycia i odzywiania?

To, że jakaś aktorka/piosenkarka z nadwagą występuje w TV, to nie znaczy, że się promuje otyłość.

Jak ktoś jest gruby to według Ciebie nie ma prawa robić kariery? Wychodzić z domu?

Lady Loka napisał/a:

Nie znasz - nie oceniaj.

Nadinterpretujesz. Dlaczego tylko "gejowskie spodnie" mają się rzekomo łączyć z zachowaniem  a kowbojski kapelusz nie?? Nooo zaraz ktoś powie, że kowboj to prostak, poganiacz bydła.
Przewrażliwienie czy mediami wymuszona poprawność?

82

_v_ napisał/a:

zdefiniuj promowanie

Obrzydliwe!

Bohater młodości mojej i wielu innych ludzi z mojego pokolenia. Taki polski Clint Eastwood. Jak to zobaczyłem to byłem bliski zwymiotowania.

83

marioosh666 napisał/a:
_v_ napisał/a:

zdefiniuj promowanie

Obrzydliwe!

Bohater młodości mojej i wielu innych ludzi z mojego pokolenia. Taki polski Clint Eastwood. Jak to zobaczyłem to byłem bliski zwymiotowania.

A co to nie mozna byc sojusznikiem LGBT bo to obrzydliwe? Trzeba byc sojusznikiem pseudo patriotow i chodzic krzyczac 'zakaz pedalowania', to wtedy juz nie bedzie obrzydliwe smile

84

Cyngli napisał/a:
SecretLady napisał/a:
Cyngli napisał/a:

To, że jakaś aktorka/piosenkarka z nadwagą występuje w TV, to nie znaczy, że się promuje otyłość.

Jak ktoś jest gruby to według Ciebie nie ma prawa robić kariery? Wychodzić z domu?

Czy ja cos takiego napisalam?

85 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2018-03-03 16:02:03)

SecretLady napisał/a:
Cyngli napisał/a:
SecretLady napisał/a:

No napisałaś wcześniej, że takie osoby nie powinny występować w TV, bo to promowanie otyłości. Nie wiesz już sama, co napisałaś?

Cytuję:

SecretLady napisał/a:

Najlepiej w ogóle wyeliminować otyłych ludzi, niby nic do nich nie masz i ich szanujesz (jasne...), ale nie chcesz ich oglądać. To pytam, co takie osoby mają zrobić. Wyparować? Czy obowiązkowo się odchudzać, bo wedlug Ciebie są obrzydliwi?

86 Ostatnio edytowany przez marioosh666 (2018-03-04 10:36:27)

Czasza niebios jasna i czysta,
Świerszcze grają w lnie i peluszce,
Rolnik-homoseksualista
Przysiadł sobie na chwilę przy dróżce.
To on pierwszy się zdecydował,
Przedtem tego nie było na wiosce...
Ech, dziedzina trudna i nowa,
Ech, niełatwo wprowadzać postęp...
Nie wydzierży, kto mdły i słaby,
Nie wprowadzi tutaj Europy,
Gdy w dodatku ciągnie go do baby,
A powinno go ciągnąć na chłopy!
Zniechęcony jest i rozbity -
Ot, jak wczoraj mrugnął na Michałka,
To Michałek, cholerny prymityw,
Mu odmrugnął i w krzyk: - Jest gorzałka?
Gdy zaś Wojtka pogładził w przelocie,
W oczy mu przy tym patrząc łagodnie,
Wojtek zaraz na niego: - Ty młocie,
Ręce sobie wycieraj w spodnie!
Z Jaśkiem także nie wyszła rozmowa -
Przez godzinę gadał do miernoty,
Że tendencja ogólnoświatowa,
A ten naraz: - Ty, pożycz sto złotych!
Henio, bydlę płochliwe i durne,
Usłyszawszy o tych nowych stylach
Jęknął: - Nigdy! Jaż od tego umrę!
I do lasu dał natychmiast dyla...
...wiejski dzionek zakwitał szeroko,
Rolnik w sobie żal i gorycz zdusił,
Splunął, mruknął: - Kit wam wszystkim w oko!
Po czym z ulgą pobiegł. Do Magdusi.

Andrzej Waligórski - Prekursor

87

Co do homoseksualizmu, to mnie ani ziębi, ani grzeje. Przecież wiadomo, że takie osoby są, w życiu może ze 2 razy widziałam męską parę trzymającą się za ręce, i może też z 2 razy całujące się lesbijki. Ale powiem tak, mnie okazywanie uczuć takie normalne, jakiś mały pocałunek, przytulenie, trzymacie się za ręce w miejscu publicznym nie razi. Natomiast jeżeli para robi sobie operację na otwartych migdałkach językiem to mnie to zniesmacza i wlaśnie razi, bez względu czy to lesbijki, geje, czy hetero.

88

marioosh666 napisał/a:
_v_ napisał/a:

zdefiniuj promowanie

Obrzydliwe!

Dla mnie z kolei obrzydliwe jest publiczne pisanie, że było się bliskim zwymiotowania...

89

SecretLady napisał/a:

Dlaczego mezczyzn hetero mocno zniesmacza widok okazujacych sobie uczucia gejow/przytulajacych sie, calujacych etc.

Strzelam:

- wzorce kulturowe są/był kreowane głównie przez mężczyzn
- większość mężczyzn jest hetero
- czyli lubią kobiety
- więc podobają im się lesbijki (więcej kobiet, w intymnej sytuacji, w jednym miejscu -> jakieś inne seksualne wyjaśnienie)

= lesbijki są bardziej akceptowane społecznie

Można by też wyjaśniać w drugą stronę. Znaczy, obawami co do roli kulturowej, własnej męskości czy czegoś tam.
Pewnie jest na ten temat z milion prac naukowych.

A jakim typem ciucha jest gejowskie ubranie?.

PunBB bbcode test
wink

90

Nya napisał/a:
marioosh666 napisał/a:
_v_ napisał/a:

zdefiniuj promowanie

Obrzydliwe!

Dla mnie z kolei obrzydliwe jest publiczne pisanie, że było się bliskim zwymiotowania...

Nie przesadzaj. Ludzie miewają nudności i biegunki.

91

Znerx napisał/a:
SecretLady napisał/a:

Dlaczego mezczyzn hetero mocno zniesmacza widok okazujacych sobie uczucia gejow/przytulajacych sie, calujacych etc.

Strzelam:

- czyli lubią kobiety
- więc podobają im się lesbijki (więcej kobiet, w intymnej sytuacji, w jednym miejscu -> jakieś inne seksualne wyjaśnienie)

Można by też wyjaśniać w drugą stronę. Znaczy, obawami co do roli kulturowej, własnej męskości czy czegoś tam.

A jakim typem ciucha jest gejowskie ubranie?.

PunBB bbcode test
wink

No tak lesbijki sa bardziej akceptowane spolecznie bo panowie sie nimi jaraja. Szkoda tylko ze moga swoje uciechy ograniczyc jedynie do porno bo rzeczywistosc jest piorunujaco inna.

92

Cyngli napisał/a:
SecretLady napisał/a:
Cyngli napisał/a:

No napisałaś wcześniej, że takie osoby nie powinny występować w TV, bo to promowanie otyłości. Nie wiesz już sama, co napisałaś?

Cytuję:

SecretLady napisał/a:

Najlepiej w ogóle wyeliminować otyłych ludzi, niby nic do nich nie masz i ich szanujesz (jasne...), ale nie chcesz ich oglądać. To pytam, co takie osoby mają zrobić. Wyparować? Czy obowiązkowo się odchudzać, bo wedlug Ciebie są obrzydliwi?

Nie chodzi mi o to ze tacy ludzie brzydza bo to wierzcholek gory lodowej (i nikogo nie chcialam urazic) po prostu lepiej dla dobra ludzkosci a zwlaszcza Amerykanow promowac zdrowy tryb zycia a nie pokazywac reklamy z otylymi i usmiechnietymi dzieciakami w Mcd. Nikomu kariery robic nie zabraniam.

93

Cyngli, nie zrozumiałaś...

94

Nya napisał/a:

Cyngli, nie zrozumiałaś...

Zażartowałam sobie...

95 Ostatnio edytowany przez kacerz (2018-03-04 20:19:12)

Cyngli napisał/a:

Palcami też się można penetrować, kobiecie nie jest potrzebny członek, by mieć orgazm. Z facetami jest zgoła inaczej.

Całkowicie się zgadzam. Kobiecie nie jest potrzebny członek, żeby mieć orgazm. Mężczyznom potrzebny jest członek, żeby mieć orgazm.

Homoseksualne filmy pornograficzne podobają mi się, ale tylko wówczas, gdy aktorzy, którzy w nich występują zachowują się zmysłowo i delikatnie. Dzieję się tak wtedy, kiedy odznaczają się typowo kobiecą delikatnością i wrażliwością na bodźce. Krótko mówiąc, erotyzm jest dla mnie interesujący tylko wtedy, gdy w swojej istocie jest kobiecy lub eksponuje element kobiecy. Płeć aktorów nie ma znaczenia.

96

tajemnicza75 napisał/a:
_v_ napisał/a:

natura, mądralo, stworzyła też gejów, lesbijki i mnóstwo innych osób, nie mówiąc już o homoseksualnych i poliamorycznych zwierzętach smile

znawco natury Ty z koziej wolki  big_smile

To samo chciałam napisać. Pies sąsiadów był gejem wink

A po czym to poznałaś? Że wskakiwał na samce i symulował kopulację ? big_smile

97

Znerx napisał/a:
SecretLady napisał/a:

Strzelam:

- czyli lubią kobiety

Chyba lesbijki w filmach porno są akceptowalne.

Ludzie od zawsze dawali sobie prawo do oceny innych. Jednakże silne jednostki (nie prezentujące się tak na zewnątrz) raczej nie mają potrzeby skreślania innych "z reguły".

98

marioosh666 napisał/a:
_v_ napisał/a:

zdefiniuj promowanie

Obrzydliwe!

Najwyraźniej empatia nie uwłacza byciu prawdziwym facetem. Jakbyś wyszedł trochę dalej poza ciasne granice swojego pojmowania świata to może byś to zrozumiał. Wielki szacun dla Lindy.

99

Temat trollowy wybitnie.

100

Ciekawi mnie tez to skad sie wzielo u mezczyzn to przeswiadczenie ze prawdziwy mezczyzna, samiec alfa powinien wrecz gardzic gejami i powinien go mierzwic ich widok. Geje przyjmuja w lozku kobiece role co jest ciosem w meskosc. Czyzby wiec w podswiadomosci faceci uwazali sie za lepsza plec.
Swoja droga mezczyzna moze byc rozwiazly i nikt mu metki 'puszczalskiego' nie przypnie,a o kobietach tego typu mowi sie nie wybredne komentarze. Jakos tak sie przyjelo ze kobieta daje a mezczyzna bierze. Bo to on wchodzi w kobiete a nie na odwrot. I mezczyzni w swej psychice uwzaja sie za lepszych z tego powodu. Dlatego chyba tez nie szanuja homoseksualistow.
I od razu mowie ze nie mowie o wszystkich mezczyznach. Lecz analizujac psychike wielu z nich takie wnioski mozna wyciagnac.

101

Myślenie o kobiecych i męskich rolach w łóżku to naprawdę coś z czym powinno się walczyć.
Kobieta też może przelecieć faceta. Tak samo w związku gejów czy lesbijek są p prostu dwie równe osoby. Oni nie robią między sobą podziałów na "Ty jesteś w tym związku facetem, a ja kobietą".

102

wilczysko napisał/a:

Najwyraźniej empatia nie uwłacza byciu prawdziwym facetem. Jakbyś wyszedł trochę dalej poza ciasne granice swojego pojmowania świata to może byś to zrozumiał. Wielki szacun dla Lindy.

Raczej judaszowe srebrniki, a nie empatia sad

SecretLady napisał/a:

Jakos tak sie przyjelo ze kobieta daje a mezczyzna bierze. Bo to on wchodzi w kobiete a nie na odwrot.

Bóg albo Natura tak to ustawili i... to działa smile

SecretLady napisał/a:

I mezczyzni w swej psychice uwzaja sie za lepszych z tego powodu.

Jak się czujesz gorsza od mężczyzn z powodu braku penisa to zawsze można kupić dildo wink

103

SecretLady napisał/a:

Ciekawi mnie tez to skad sie wzielo u mezczyzn to przeswiadczenie ze prawdziwy mezczyzna, samiec alfa powinien wrecz gardzic gejami i powinien go mierzwic ich widok. Geje przyjmuja w lozku kobiece role co jest ciosem w meskosc. Czyzby wiec w podswiadomosci faceci uwazali sie za lepsza plec.

Myślę, że coś w tym jest. Gdzieś czytałam, że u niektórych, homofobia może mieć coś wspólnego z mizoginią. Na początku pomyślałam: bzdura, ale jakby tak się zastanowić, to już nie jestem taka przekonana.

W każdym razie, dzielenie się na lepszych i gorszych tylko z powodu tego, kto kogo kocha jest głupotą i niesprawiedliwością.

Posty [ 66 do 103 z 103 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Zastanawia mnie pewna rzecz zwiazana z homoseksualizmem i odczuciami

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024