Oddział porodowy dla dzieci, które umrą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Oddział porodowy dla dzieci, które umrą

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 71 z 71 ]

66

Odp: Oddział porodowy dla dzieci, które umrą
SonyXperia napisał/a:

Ciekawe skąd tyle przytyków ad personam. Chyba nie dlatego, że okazałam się być zwolennikiem aborcji?

Nie chodzi o to, czego jesteś zwolennikiem. chodzi o sposób w jaki wyrażasz swoje poglądy. Forsujesz jedynie swoje standardy myślenia i próbujesz wykpić każdego, kto im nie podlega.
Na poronienie można zareagować w dowolny sposób. Dla kobiety, która np bezskutecznie starała sie o dziecko od pięciu lat, utrata nawet wczesnej ciąży będzie niewyobrażalną traumą. Na szczęście to nie ty ustalasz granice zdrowia psychicznego i dlatego pytanie to jak najbardziej jest absurdalne.

Jestem też pewna, że nigdy nie przeżyłaś poronienia we wczesnym etapie

aha, jesteś pewna.
Czy może raczej zgadujesz na tych samych podstawach, dzięki ktorym uznałaś bbasie za psychologa?

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-11-14 19:07:56)

MamaMamusia napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Ciekawe skąd tyle przytyków ad personam. Chyba nie dlatego, że okazałam się być zwolennikiem aborcji?

Nie chodzi o to, czego jesteś zwolennikiem. chodzi o sposób w jaki wyrażasz swoje poglądy.  Forsujesz jedynie swoje standardy myślenia i próbujesz wykpić każdego, kto im nie podlega.

Wyrażam poglądy w sposób zdecydowany. Jeżeli Tobie przeszkadza to, w jaki sposób ktoś prowadzi dyskusje bądź sobie przez to lub z tym nie radzisz, nie podejmuj z nim dyskusji. Problemem chyba jest to, że wyrażam poglądy zdecydowanie odmienne od Twoich, co odbierane jest przez Ciebie nader osobiście, z wyraźnym przewrażliwieniem na swoim punkcie.
To, że ktoś ma poglądy diametralnie odmienne nie jest równoznaczne z forsowaniem jedynie swoich standardów myślenia. Błędnie odbierasz przedstawianie własnego punktu widzenia.

68

SonyXperia napisał/a:

Wyrażam poglądy w sposób zdecydowany. .

Zdecydowany??? No nie wiem...Biorąc pod uwagę, że właściwie dopiero w poście nr 65 wyraziłaś swoja opinię wprost, a wcześniej stosowałaś jedynie, jakże powszechną w manipulacji, technikę zbijania argumentów przeciwnika, to chyba jednak nie...
Żywcem wyjęte z najprostszych technik manipulacji, Triki językowe, które mają zbić adwersarza z tropu i spowodować jego zwątpieniem z równoczesnym uwierzeniem w autorytet przeciwnika, takie jak : "Pomyśl zanim napiszesz", "Naprawdę nie rozumiesz?" "I ty jesteś psychologiem?"itp, również nie świadczą o zdecydowaniu, tylko o... i tu już sobie odpowiedz sama, bo nie chcę popadać w żadne nadinterpretacje.
Ale dobra, dajmy spokój semantyce. Twoja interpretacja mojej osoby jest mi obojętna i należy do ciebie. Nie będę sie tłumaczyć. Możesz myśleć o mnie w dowolny sposób. Możesz nawet uznać, że pokonała mnie siła twojego intelektu, jeśli to poprawi ci nastrój

69

MamaMamusia napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Wyrażam poglądy w sposób zdecydowany. .

Twoja interpretacja mojej osoby jest mi obojętna i należy do ciebie. Nie będę sie tłumaczyć. Możesz myśleć o mnie w dowolny sposób. Możesz nawet uznać, że pokonała mnie siła twojego intelektu, jeśli to poprawi ci nastrój

Ego, że hohoho big_smile

70

Bardzo proszę o powstrzymanie się od wzajemnych uszczypliwości i ataków oraz powrót do głównego tematu wątku. Przypominam, że zgodnie z regulaminem wszelkie konflikty rozwiązujemy poza forum publicznym.
Z pozdrowieniami, Olinka

71 Ostatnio edytowany przez iryd (2017-11-15 15:13:23)

Sala porodowa
Przeczytałem całą dyskusję. Nie chcę wchodzić w polemikę z żadną z was i żadnym poglądem. Taka sala powinna powstać. Powinny korzystać z niej te pacjentki, które chcą. Wiele rzeczy powstaje nie dla wszystkich. Ktoś z czegoś korzysta, ktoś nie. Nawet samo leczenie jest prowadzone tylko za zgodą pacjenta.

Aborcja
Jestem demokratą. Demokracja to dla mnie:
Rządy większości – to oczywiste
Z poszanowaniem zdania mniejszości – często dodawane
Tylko w sprawach koniecznych do uregulowania – nie spotykam

Nie interesuje mnie od kiedy ktoś przyjmie, że to już jest dziecko.
Interesuje mnie od kiedy to dziecko/niedziecko jest zdolne do samodzielnego życia.
Jeśli nie jest, decyduje matka. Czy może wszystko? Tu nieeleganckie porównanie ale wyjaśnia moją myśl. Pies jest własnością właściciela, co nie oznacza, że może z nim zrobić wszystko.
Tak samo matka nie może zrobić wszystkiego co chce ale jej wola jest decydująca w pewnych ramach. Wiem, że określenie tych ram to powód do kłótni. Ale już nie o poglądy ale o zakres norm. I to z tych, które określiłem na początku są konieczne do wyznaczenia.
Jeśli ktoś uważa, że to nie zgodne z prawem boskim to pozostawia Bogu sposób, by wpłynął na matkę, by tego nie robiła. Inne tego typu warianty każdy może sobie dopowiedzieć.
Zwolennicy zakazu aborcji mogliby przeznaczyć środki dotychczas przeznaczone na propagowanie idei zakazu, na rozwój nauki umożliwiającej w jak najwcześniejszym etapie przenieś dziecko do inkubatora. Byłoby to z pożytkiem dla nich - mniej aborcji i pozostałych matek – rozwój medycyny w tym zakresie, i co oczywiste dla samych dzieci uratowanych na etapie w którym muszą dzisiaj umrzeć, bo inkubatory obecne nie wystarczają. Aborcja dziecka, które mogłoby już żyć poza ustrojem matki powinna być karana. Nie rozumie, dlaczego ludzie we wszystkim chcą regulować życie innym.
   Polemiki z mojej strony nie będzie, choć moje poglądy przedstawiłem tu skrótowo. Ale to przede wszystkim temat kobiet i to raczej młodych.

Posty [ 66 do 71 z 71 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Oddział porodowy dla dzieci, które umrą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024