Ktore MIESO najzdrowsze: Kurczak, indyk, krowka, swinka? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MEDYCYNA NATURALNA - ZIOŁA, ZDROWE ODŻYWIANIE, DIETY » Ktore MIESO najzdrowsze: Kurczak, indyk, krowka, swinka?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Ktore MIESO najzdrowsze: Kurczak, indyk, krowka, swinka?

Tak sie zastanawiam ktore miesa jezeli juz spozywany, ktore jest najzdrowsze
-drob, indyk, wolowina, a moze wieprzowina?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ktore MIESO najzdrowsze: Kurczak, indyk, krowka, swinka?

Wydaje mi się, że wołowina, choć w dzisiejszych czasach wszystko jest nafaszerowane syfem i hormonami...

Chyba, że ktoś ma własną hodowlę.

3

Podobno drób jest najgorszy. Ale to też zależy od tego, gdzie się kupuje. Nie ma co porównywać wołowiny z Biedronki z czymś kupionym od dobrego sprzedawcy. Ta samo z drobiem.

4 Ostatnio edytowany przez marioosh666 (2018-02-12 19:52:56)

Zdecydowanie indyk będzie lepszy od kurczaka, bo to delikatnie zwierze i nie przyjmuje tyle syfu co kurczak. Wołowina jest zdrowsza od wieprzowiny, ale to czerwone mięso, więc dobrze ograniczać. Z tego zestawu najlepszy indyk chociaż osobiście nie jem drobiu.

Lady Loka napisał/a:

Podobno drób jest najgorszy. Ale to też zależy od tego, gdzie się kupuje. Nie ma co porównywać wołowiny z Biedronki z czymś kupionym od dobrego sprzedawcy. Ta samo z drobiem.

OK, tylko pytanie jak porównasz jakość bez stosownego sprzętu? Swego czasu Biedronka miała najlepsze mięso ze wszystkich marketów. Teraz nie śledzę, a co do małych dostawców to można znaleźć wyższej jakości produkt, ale wtedy cena odczuwanie wyższa.

5

A czy ja napisałam, że chcę cokolwiek porównywać? Unikam marketów, kupuję od małych dostawców.

6 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2018-02-12 23:14:35)

Zofijaa napisał/a:

Tak sie zastanawiam ktore miesa jezeli juz spozywany, ktore jest najzdrowsze
-drob, indyk, wolowina, a moze wieprzowina?

Nie ma najlepszego, bo każde ma kilka walorów, które niekoniecznie ma drugie. Jeśli już, lepiej skupiać się na odpowiednich częściach mięsa np. polędwica, filet z piersi itd. Należy też zwrócić uwagę na sposób obróbki, a jeśli jest możliwość to również hodowli.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MEDYCYNA NATURALNA - ZIOŁA, ZDROWE ODŻYWIANIE, DIETY » Ktore MIESO najzdrowsze: Kurczak, indyk, krowka, swinka?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024