Tak sie zastanawiam ktore miesa jezeli juz spozywany, ktore jest najzdrowsze
-drob, indyk, wolowina, a moze wieprzowina?
Wydaje mi się, że wołowina, choć w dzisiejszych czasach wszystko jest nafaszerowane syfem i hormonami...
Chyba, że ktoś ma własną hodowlę.
Podobno drób jest najgorszy. Ale to też zależy od tego, gdzie się kupuje. Nie ma co porównywać wołowiny z Biedronki z czymś kupionym od dobrego sprzedawcy. Ta samo z drobiem.
4 2018-02-12 19:49:36 Ostatnio edytowany przez marioosh666 (2018-02-12 19:52:56)
Zdecydowanie indyk będzie lepszy od kurczaka, bo to delikatnie zwierze i nie przyjmuje tyle syfu co kurczak. Wołowina jest zdrowsza od wieprzowiny, ale to czerwone mięso, więc dobrze ograniczać. Z tego zestawu najlepszy indyk chociaż osobiście nie jem drobiu.
Podobno drób jest najgorszy. Ale to też zależy od tego, gdzie się kupuje. Nie ma co porównywać wołowiny z Biedronki z czymś kupionym od dobrego sprzedawcy. Ta samo z drobiem.
OK, tylko pytanie jak porównasz jakość bez stosownego sprzętu? Swego czasu Biedronka miała najlepsze mięso ze wszystkich marketów. Teraz nie śledzę, a co do małych dostawców to można znaleźć wyższej jakości produkt, ale wtedy cena odczuwanie wyższa.
A czy ja napisałam, że chcę cokolwiek porównywać? Unikam marketów, kupuję od małych dostawców.
6 2018-02-12 23:13:02 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2018-02-12 23:14:35)
Tak sie zastanawiam ktore miesa jezeli juz spozywany, ktore jest najzdrowsze
-drob, indyk, wolowina, a moze wieprzowina?
Nie ma najlepszego, bo każde ma kilka walorów, które niekoniecznie ma drugie. Jeśli już, lepiej skupiać się na odpowiednich częściach mięsa np. polędwica, filet z piersi itd. Należy też zwrócić uwagę na sposób obróbki, a jeśli jest możliwość to również hodowli.