Co zrobić ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co zrobić ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Co zrobić ?

Witam mam 21 lat  chodzi o moje dotychczasowe życie które jakością nie napawa...
od urodzenia odkąd pamiętam był alkohol awantury przemoc 
później doszły problemy w szkole sprawy sądowe(karne)
akty wandalizmy,hooliganstwo i masa tego typu rzeczy których w normalnym świecie być nie powinno

mam problemy z życiem towarzyskim (dziewczyny związki te sprawy)
Gdy byłem młodszy około 16-19 lat szło mi całkiem nieźle miałem dużo przygód sexu
jednak nie było żadnych oficjalnych związków teraz w moim życiu nastała stagnacja

Moi rodzice jak i ja nigdy nie byliśmy zaradni mój ojciec przez około 15 lat nigdzie nie pracował i pił piwo pod sklepem
Mama ma 2 lewe ręce nic nie umie robić nie zarabia dużo pieniędzy

ja również mam z tym problem słabe zdolności manualne czynią że nie mogę na dłużej nigdzie znaleźć pracy 5 pracodawców ( nigdzie się nie sprawdziłem)

Co ja mam zrobić aby wyprostować ten stan rzeczy ? 
Kobiety zwracają uwagę na takie rzeczy w życiu  Jak praca samochód dom

może jakaś pomoc specjalisty psychologa? Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez zuzaskuza (2017-10-21 23:18:33)

Odp: Co zrobić ?

Ciężki temat widzę, którego nikt nie podjął. Nawet nie wiem jak to jest i nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak może Ci być ciężko w życiu. Na pewno najważniejsze jest zbudowanie w sobie prawdziwego obrazu swojej osoby, czy nie oszukiwanie samego się. Oderwanie się o tych starych nawyków i zaczęcie od nowa. Trzeba odwrócić się od przeszłości i wziąć życie w swoje ręce. Czyli starać się nie usprawiedliwiać siebie i swoich zachowań przeszłością bo skoro wiemy jaka była i mamy zawsze możliwość wyboru to my odpowiadamy już za nasze wybory. Trzeba na pewno też nauczyć się szacunku do innych, nie oszukiwania samego siebie. Siła woli jest jak mięsień trzeba ją ćwiczyć. W skrócie najważniejsze jest uwierzyć w to, że można w życiu wiele osiągnąć pomimo czegoś. Zapragnąć czegoś i do tego dążyć. Zastanawiać się co wynika z czego, jakie moje zachowania i co mogę poprawić. Jak sprawić żeby inni mnie szanowali. Ćwiczyć w sobie pracowitość itp. Ale tego nie da się przekazać  jednym poście.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co zrobić ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024