Umówiłam się na seks , a jestem dziewicą - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Umówiłam się na seks , a jestem dziewicą

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 267 z 267 ]

261

Odp: Umówiłam się na seks , a jestem dziewicą
Iceni napisał/a:

Okazywanie sobie troski, miłe gesty, typu dotyk, przytulenie, pogłaskanie, objęcie kogoś, potrzymanie za rękę... tego typu rzeczy.

Sama z siebie się nie pojawi nawet jesli jest milosc. Sadzisz, że matki, ktore nie okazują uczuć swoim dzieciom nie kochają ich?

Nie mam watpliwosci, że moja matka mnie kochała natomiast czułości, w formie przez ciebie opisanej, nie okazywala mi prawie nigdy.  Przestała mnie przytulać kiedy mialam jakies 3-4 lata, jedyny kontakt fizyczny jaki mialam z nia potem, to tylko w autobusie, kiedy musialam usiąść jej na kolanach gdy był tłok.

Ale po wielu latach uswiadomilam sobie, że ona nigdy nie zostala tego nauczona. Moja babcia, jej matka, byla taka sama. Rowniez moja siostra i ja nie umiemy okazywac sobie na wzajem takiej czulosci, ale o dziwo nie mamy zadnych problemow z okazywaniem jej swoim dzieciom.

Czułość, tkliwość, okazywanie miłości to jest coś czego sie uczymy od pierwszych chwil zycia.

To, o czym piszesz - glaskanie, przytulanie, bliskosc fizyczna jako taka, moze byc tez wyrazem zmysłowości a nie czułości, a tym bardziej miłości.  Ja na przyklad w stosunku do mezczyzn z ktorymi pozostaje w bliskich relacjach jestem wlasnie taka dość zmyslowa chyba tez najczesciej wybieram mężczyzn, ktorzy ro lubią. Ale tak samo zachowuję się w stosunku do kotów. Kontakt z kotem jest szalenie zmyslowy - glaskanie, przytulanie, jego mruczenie - to sa szalenie intensywne wrazenia zmyslowe. Ale nie potrzebuje by kot mnie kochal, aby to dzialalo big_smile

Fajny przykład z kotem - potwierdza moją teorię. Kocham koty i żadnemu nie przepuszczę - od razu głaszczę, ściskam, całuję big_smile jak tylko pozwolą, oczywiscie. To prawda, kontakt z kotem jest bardzo zmysłowy, niesamowicie przyjemny, wręcz nie można się oprzeć!

Zgadza się, że bliskość fizyczna może być wyrazem zmysłowości, a nie miłości. Może istnieć czułość, bliskość bez miłości, ale ciężko mi wyjaśnić miłość bez czułości, przytulenia. Matki, o których wspominasz może i kochają swoje dzieci, ale zastanawiam się, czy te dzieci czują się kochane? Bo jak inaczej okazać to uczucie dziecku? Dziecko nie doceni codziennego wysiłku matki, opieki, gotowania - tych wszystkich praktycznych rzeczy, dziecko lubi się spontanicznie przytulić. A tu matka sztywnieje, bądź wręcz odpycha dziecko... i jak ono się czuje?

Mnie takiej czułości, zmysłowości brakuje bardziej niż seksu.

Zobacz podobne tematy :

262

jeszcze do tego co napisała Iceni dorzuce dwa slowa odnośnie tego, jakimi jezykami okazywania milosci mowia rozni ludzie

podobno tych jezykow jest piec
a dotyk, przytulania itp jest jednym z nich
wiec dotyk niekoniecznie musi isc w parze z miloscia

263

Iceni napisał/a:

To, o czym piszesz - glaskanie, przytulanie, bliskosc fizyczna jako taka, moze byc tez wyrazem zmysłowości a nie czułości, a tym bardziej miłości.  Ja na przyklad w stosunku do mezczyzn z ktorymi pozostaje w bliskich relacjach jestem wlasnie taka dość zmyslowa chyba tez najczesciej wybieram mężczyzn, ktorzy ro lubią.

Super to opisałaś. Myślę identycznie. Nie głaskam kotów, ale kobiety owszem.

264 Ostatnio edytowany przez nimfa_błotna (2017-10-09 21:45:42)

niechce napisał/a:
Harvey napisał/a:
niechce napisał/a:

Szczerze mówiąc nie wiem co Ci napisać tongue Dla mnie to jest oczywiste, że satysfakcjonujący seks wynika tylko z miłości. Jak nie ma miłości to nie ma fajnego seksu. Także filarem jest miłość, bo to z niej płynie radość (np. satysfakcjonujący seks). Owszem można uprawiać seks bez miłości, ale żaden związek nie przetrwa długo bez miłości.

Co to... disney channel?

Stary, zadałem Ci konkretne pytania na poprzedniej stronie więc oczekuję konkretnej odpowiedzi.

Miłość powiadasz? A co to jest miłość wg Ciebie?

Szukasz czegoś konkretnego czy tak zwyczajnie pałętasz się po tej planecie? tongue

I się nie obrażaj... wino, duuużo wina... więc wiesz... Moderacjo, Twoje zdrowie! big_smile

Co to jest miłość? To chociażby nieporzucenie drugiej osoby tylko dlatego, że jest chora i nie może uprawiać seksu.
Przykład długoletniego związku, którego szczęście opiera się tylko na seksie jest bardzo abstrakcyjny jak dla mnie. Prędzej czy później (ale raczej prędzej) chyba i tak się coś posypie w tej sferze seksualnej i taki związek przestanie być szczęśliwy.

Harvey , nie ma sensu dyskutować z kolejnym klonem Revena big_smile big_smile

265

A gdzie autorka?

266 Ostatnio edytowany przez Averyl (2017-10-10 22:43:04)

nimfa_błotna napisał/a:

nie ma sensu dyskutować z kolejnym klonem Revena big_smile big_smile

... tak podejrzałam... rozmnażanie bezpłciowe!
Mam nadzieję, że nie jest to zaraźliwe i nie pojawi się więcej klonów big_smile

Anet19 napisał/a:

A gdzie autorka?

nie miałam odwagi się zapytać, ale też jestem ciekawa jak potoczyła się ta historia

267 Ostatnio edytowany przez nimfa_błotna (2017-10-10 23:45:56)

Averyl napisał/a:
nimfa_błotna napisał/a:

nie ma sensu dyskutować z kolejnym klonem Revena big_smile big_smile

... tak podejrzałam... rozmnażanie bezpłciowe!
Mam nadzieję, że nie jest to zaraźliwe i nie pojawi się więcej klonów big_smile

Klony mają niestety to do siebie, że potrafią bardzo szybko się rozmnażać wink

Averyl napisał/a:
Anet19 napisał/a:

A gdzie autorka?

nie miałam odwagi się zapytać, ale też jestem ciekawa jak potoczyła się ta historia

A to nie był troll?

Posty [ 261 do 267 z 267 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Umówiłam się na seks , a jestem dziewicą

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024