Załamana - mąż alkoholik, rozstanie, małe dziecko... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Załamana - mąż alkoholik, rozstanie, małe dziecko...

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 149 z 149 ]

131

Odp: Załamana - mąż alkoholik, rozstanie, małe dziecko...

tak

Zobacz podobne tematy :

132

Wczoraj bylismy w banku, zeby przeniesc kredyt mieszkaniowy na meza. Dzis ma komisje w krpa, juz mi sie odgrazal, ze mnie zalatwi i jak moglam zrobic mu takie chamstwo gdzies go gloszac. Odparlam, ze jesli nadal bedzie pic majac dziecko pod opieka, to bede go glosic wszedzie. Strasznie sie boje, bo nie wiem jakich bzdur naopowiada, zrobi ze mnie wsriatke. A co jesli mu uwierza i zabiora mi dziecko? Wiem, ze to niedorzeczne, ale skutecznie mnie zastraszyl.

133

nie poddawaj sie  ,zawsze jest jakies wyjscie .nieprzejmuj sie co ludzie powiedza ,,mowili i mowic beda,,wariatka nie jestes,a osoba ktora chce a niemoze ..nicol alko oszukuje dusze czlowieka i uczucia ,,to zabija ,,ale ,,twoj maz jest..niestety  ,niewidomy na problem,,nie zamartwiaj sie proboj  i ciesz sie z malych rzeczy..pozdr

134

Nicole123 napisał/a:

Strasznie sie boje, bo nie wiem jakich bzdur naopowiada, zrobi ze mnie wsriatke. A co jesli mu uwierza i zabiora mi dziecko? Wiem, ze to niedorzeczne, ale skutecznie mnie zastraszyl.

to że się obawiasz to normalne jest,
zdrowym natomiast NIE JEST w związku wykorzystywanie tego, do wpływania na drugą osobę

spokojnie, to nie TY używasz alkohol, szkoda się w te zagrywki wdawać, zabiera to energię do "pracy nad sobą"

koncentracja na tym co jest realne na chwilę obecną, nie na wyobrażeniach tego co może być, to niczego dobrego nie przynosi

a często nawet nie dochodzi do zmaterializowania

135

Własnie sie dowiedziałam od męża, że kredyt mieszkaniowy został przepisany na niego. Sprawdzę to jeszcze w banku. Także zaczynam od zera...

136

Nicole123 napisał/a:

Własnie sie dowiedziałam od męża, że kredyt mieszkaniowy został przepisany na niego. Sprawdzę to jeszcze w banku. Także zaczynam od zera...

Nicole moze i zaczynasz od zera ale bedziesz miala spokoj a to jest bezcenne.  Sciskam mocno

137

Witajcie. Wczoraj mąż był na komisji w krpa, w nocy miałam smsy z pogróżkami, że poda mnie na policję, jak mogłam go gdzies zgłaszać. Nie muszę dodawać, że noc nieprzespana. Dziś stwierdził, ze jednak na razie nigdzie mnie nie zgłosi. Czy moge takie smsy pokazać dzielnicowemu?

138

Wiem, ze trudno to zrobic ale sprobuj przestawic sie na tryb Misia Koali.
On - zglosze Cie na policje
Ty - ok
On- nie , jednak nie chce sprawiac Ci klopotow
Ty - ok
Niestety wciaz jeszcze mieszkam z alko i na poczatku ciezko bylo ale z czasem jego chwiejnosc nastrojow zaczela mnie smieszyc.
Tak naprawde nie mam wesolo ale mam tyle zajec wlacznie z tymi przyjemnymi ze na jego humory poprostu nie mam czasu. Wiem, ze taka sytuacja nie moze trwac w nieskonczonosc ale robie wszystko we wlasnym tempie.
Rozumiem, ze wciaz emocjonalnie do jego slow podchodzisz ale z czasem Tobie tez włączy sie "tumiwisizm"

139

brenne, a czy Twój alkoholik podjął jakieś leczenie? Czy zamierzam odejść. Najgorsze jest to, ze ja nie chcę życ na huśtawce emocjonalnej, ale na rozwód nie jestem jeszcze gotowa, choć sprawy formalne typu: alimenty, rozdzielność, kredyt mam juz załatwione. Jednak wiem, ze jak zdecyduję się na rozwód, to będzie ostateczna decyzja i nie wchodze 2 razy do tej samej rzeki. Jednak uczucia do niego nadal są mimo tylu krzywd i cierpień.

140

Jena z dziewczyn z forum zwykle mówiła:"daj czasowi czas"....wszystko w swoim tempie.
Kiedy przyszlam na forum net kobiet bylam cala rozstrzęsiona i szukalam sposobu na dogadanie sie. Ciagle myslalam, ze cos robię źle, że za mało, że nie tak. Poszłam na terapię dla osób współuzależnionych, dużo czytałam i puzzle zaczęły się układać w całość.
Jeszcze długa droga przede mną ale napewno przejawiam zdrowsze odruchy niż do tej pory.
Mój jeszcze partner wciaż próbuje mną manipulować, jego humory są skrajne od biednego skrzywdzonego Misia po agresję słowną. Myślę, że to takie ostatnie podrygi niedowierzania.  Ostatnio przyszli znajomi w odwiedziny.  Wypilam kilka słabych drinków.  Zarzucił mi że to ja mam problem alkoholowy i że to ja jestem agresywna.  Przez chwilę mu uwierzyłam ale zaraz wrócilo wszystko na miejsce.  Powiedziałam, ze porozmawiamy rano.
Wypicie kilku drinkow raz na jakis czas w towarzystwie i w sytuacji, kiedy  raz na kilka miesiecy wpadnie ktos na drinka to nie jest alkoholizm. Moja agresja polegala na tym, ze kiedy chcial o nas rozmawiac ucinalam krotko slowami- " nie kocham cie, powinnimy od siebie odpoczac , zamieszkac osobno"
Czy byl na terapii? Jak slusznie zauwazyl Amethis kilka miesiecy temu - był dla samego bycia, dlatego że postawilam ultimatum.
Czy cos z tego wyniósł? raczej nie. Przez weekend zwykle wypija okolo 1litra wódki lub whiskey.  To duzo zwlaszcza dla osoby na silnych srodkach przeciwbólowych .

141

Od babki z komisji dowiedzialam sie tylko tyle ze maz nie podejmie die terapii i problemu nie widzi. Takze teraz musze tylko dojrzec do decyzji o rozwodzie.

142 Ostatnio edytowany przez Amethis (2017-10-19 14:31:36)

Nicole123 napisał/a:

Od babki z komisji dowiedzialam sie tylko tyle ze maz nie podejmie die terapii i problemu nie widzi. Takze teraz musze tylko dojrzec do decyzji o rozwodzie.

wybór zawsze (decyzja/działanie tudzież brak działania wink ) należą do Ciebie

pamiętaj nic nie musisz!!!

czasem przymus pcha też do pochopnych działań, nie próbuje Ci mówić co lepsze

weź jedynie pod uwagę, aby nie uzależniać swoich działań od braku lub odmiennych działań, w tym przypadku męża
a to jest dalej "wojna", wet za wet, oko za oko, itd itp

jestem osobą uzależnioną big_smile stąd też często piszę w tego typu wątkach, starając się trzymać środka

wiem, potrafię sobie szybko przywołać,  co się z Tobą i mężem dzieje

daj mu przetrawić to z czym przyszło mu się zmierzyć, jakby tego nie zrobił umiejętnie, było to jego
zrobił to najprawdopodobniej najlepiej jak potrafił, w tym momencie

życie pokazuje, że czasem w rozpędzie podejmujemy decyzje, których konsekwencje potem nami powodują
wielki ciężar stoi potem na drodze, do cofnięcia

społeczne przyzwolenie, pojechać po np osobach uzależnionych, jestem zdania że każdy może popełniać błędy, może również je naprawiać

alkoholizm to też jeden wielki wór, do którego można wrzucić wszystkie dziadostwa środowiska, a tłum bez większej refleksji z automatu przyklaśnie

chyba najgorzej gdy jeden człowiek traktuje drugiego jak gorszego, na tym polega paradoks dobra i zła

masz co robić, masz terapie, masz swój cel, dojrzewaj, robisz to dla siebie, oczywiście ustawianie kierunków też czemuś służy
masz już na tyle przestrzeni, aby zająć się sobą, jak kolwiek to rozumiesz big_smile szkoda jednak zarzucać klapki na oczy i jechać w ciemno od A do Z

wiele doświadczeń jeszcze przed Tobą, niech to owocne będzie w samo dobro dla Ciebie

najrozsądniej jest z perspektywy coś oceniać,
kwestia zabawy z odległością czasową i częstością tej oceny jak i wyciągniętych z, wniosków

mówiąc wprost, daj sobie czas na nowe doświadczenia, bo ocena opiera się tylko na starych a nie wszystkie są obiektywne
przecież zaczynasz od nowa wink

143 Ostatnio edytowany przez Nicole123 (2019-05-01 09:14:29)

Witajcie. Dawno mnie tu nie było i bardzo dużo się zmieniło. Od 3 tygodni jestem rozwiedziona, złożyłam pozew bez orzekania o winie, by szybko zakończyć ten etap życia. Mój ex mąż alko nadal pije, mimo, że w żywe oczy kłamie, że tak nie jest. Na światło dzienne zaczęły wychodzić jego zdrady i flirty z kobietami, dzięki tym informacjom w końcu zmotywowalam się, by iść do sądu. Zrzekłam się mieszkania, on przejął wspólny kredyt. Nadal mieszkam z córką u rodziców,ale za ok 2 lata planuje wziąć kredyt i kupić własne M. Na razie odkładam pieniądze. Mąż w sądzie stwierdził tylko, że nigdy by nie pomyślał, że spotkamy się w takim miejscu. Z tego co wiem ma już "kolejną przyjaciółkę".Chodzę nadal na grupę dla wspóluznaleznionych, staram się jakoś żyć, choć jest trudno. Wiem, że podjęłam dobrą decyzję, mimo, że bałam się podjęcia kroku ostatecznego, przezylam, oddycham i mam upragniony spokój. Wiem jedno mój mąż nadal wypiera swój alkoholizm, mnie co raz mniej obchodzą jego wyczyny,obwinia mnie za wszystko co złe. Wiem, że to nie przeze mnie pije i dla mnie nie przestanie. Nie chcę już żyć w tej iluzji. Dziękuję wszystkim, którzy udzielali się w moim wątku. Życzę pogody ducha.

144 Ostatnio edytowany przez paslawek (2019-05-01 11:53:28)

Nicole123 podjęłaś najlepszą decyzje i jesteś odważną kobietą po prostu .
Pozdrowienia i również życzę pogody ducha nie przestawaj pracy nad Sobą zobaczysz co będzie z Tobą się dalej działo nawet się nie spodziewasz jaki spokój można osiągnąć nie przejmuj się tym ile to zdrowienie  potrwa ,ja wiem o czym piszę jestem 28 lat w AA mam sporo znajomych w AlAnon również.
Trzymaj się

145

Paslawek dzięki za dobre słowa. Wszyscy mówią, że jestem odważna, jednak lękam się co przyniesie przyszłość. Choć podobno tylko głupcy niczego się nie boją. Bardzo chciałabym wyjść z współuzależnienia. Nie mogę definitywnie odciąć się od ex męża, bo mamy córkę, ale staram się ograniczać z nim kontakt do minimum. Widzę, że kontakt z nim mi szkodzi. Mam nadzieję, że kiedyś będzie mi obojętny i będę jeszcze szczęśliwa. Gdyby nie Ale Anon i grupa wsparcia to nie byłabym w tym miejscu, gdzie teraz.

146

Możecie doradzić mi co ja mam zrobić? Jestem w związku z alkoholikiem 10 lat. Z tego związku mamy 2 dzieci (8 i 4 lata). Nasz związek to porażka. On codziennie pije, ja wiem ze muszę odejść ale niewiem jak mam to zrobić :-( Odchodzilam już z 1000 razy i ciągle wracam. Wystarczy ze przyjdzie parę razy trzeźwy albo obieca że przestanie pić i ja już robię sobie nadzieję i wracam. Pisze tu bo pierwszy raz słyszę o czymś takim jak współuzależnienie. I że są terapie. A może i ja powinnam na taką pójść?  Ja chce od niego odejść tylko niewiem jak. Boje się że nie poradzę sobie, że nie znajdę pracy (obecnie nie pracuje, dorabiam 350zł na sprzątaniu) ciężko mi znaleźć pracę ponieważ choruje na epilepsje i nikt nie chce zatrudniać z tą chorobą bo lekarz medycyny pracy się nie zgadza. Dlatego też nie mogę iść na prawo jazdy. Jest jeszcze taka sytuacja ze muszę wynająć mieszkanie bo nie mam nikogo u kogo mogłabym sie zatrzymać. Jedyny plus to to ze mam już zasadzone alimenty w wysokości 700zł. Razem mam 2200zł. Najtańsze mieszkanie znalazłam za 1200zł. Jeśli opłace mieszkanie i przedszkole zostaje 700zł. Nie poradzę sobie :-( :-( Córkę trzeba obkupic do szkoły i wgl. Jestem załamana...

147

Złożyłam nawet prośbę do Urzędu Miasta o mieszkanie i dostałam propozycje mieszkania tyle że w bardzo kiepskim miejscu tzn. sama patologia, syf i wgl. Tam mieszkają sami alkoholicy, łobuzy. Nie chcę aby moje dzieci mieszkały w takim miejscu. Dlatego pewnie zrezygnuje ale z drugiej strony czynsz wynosi 220zł i stać by mnie wtedy było żeby nas utrzymać. Boje się tylko ze tam trafię jak z deszczu pod rynnę. A Wy co o tym myslicie? Poszlibyscie mieszkać tam z dziećmi czy jednak wynajeli te za 1200zł? A może macie jakiś inny pomysł? Nicole123 Dałaś mi nadzieję swoją historią ze można wyjść z tego. Też postaram się dla siebie i moich kochanych dzieci ❤

148 Ostatnio edytowany przez Nicole123 (2019-07-29 23:29:07)

Witaj. Też się bałam, że sobie nie poradzę, ale jak podejmiesz już decyzję, to wszystko się ułoży. Są instytucje, które mogą Ci pomóc jako samotnej matce. Najważniejsze to terapia dla osób wspoluzaleznionych. Ona pomoże Ci emocjonalnie stanąć na nogi. Ja chodzę już ponad 2 lata i jest coraz lepiej choć zdarzają się huśtawki emocjonalne, jednak tyle lat życia na rollercosterze nie łatwo zapomnieć ale wierzę, że będzie dobrze. Poszukaj grupy wsparcia lub Al A on tam podpowiedzą ci co możesz zrobić. Mój ex mąż do końca mną manipulowal bym wróciła, jednak jego zdrady i oszustwa utwierdzily mnie ze zrobiłam dobrze. Z córką ma co raz gorszy kontakt na własne życzenie. Żal mi jej ale nie mam wpływu na zachowanie osoby uzależnione ani każdej innej. Mamy wpływ tylko na siebie. Pomysl jakiego chcesz życia dla siebie i dzieci. Najtrudniejszy pierwszy krok a potem już będzie lepiej. Ściskam mocno i pozdrawiam.

149

Witajcie Ja jestem tu nowa tyle naczytalam się tego wszystkiego,u Mnie już dość kiepska sytuacja,Ja Jestem żona alko,jestem wspoluzalezniona mam 4 dzieci,z czego 2 mam z obecnym mężem. 6 lat już po Ślubie. Zaczęłam chodzić do psychologa,czy to wystarczy?

Posty [ 131 do 149 z 149 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Załamana - mąż alkoholik, rozstanie, małe dziecko...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024