Jego dziwny pomysł - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Jego dziwny pomysł

Hej dziewczyny. Proszę poradźcie mi, bo nie wiem co o tym myśleć. Długo się zbierałam na napisanie tutaj.

Jestem z chłopakiem od 6 miesięcy. On jest moim pierwszym, ja jego pierwszą. Mieszkamy razem, mamy po 23 lata. Postanowiliśmy wynająć mieszkanie, bo studiujemy na tym samym kierunku. Na początku było super. Motylki w brzuchu, myślałam, że jestem tą najszczęśliwszą na świecie. Bardzo o mnie dbał, dawał kwiaty, zabierał w przeróżne miejsca. No czułam się jak księżniczka. Był(w sumie nadal jest) tylko jeden problem. Seks. Jestem jego pierwszą dziewczyną, on się tym seksem strasznie stresuje, przez to ma problemy z erekcją. Starałam się mu pomóc, mówiłam, żeby się zrelaksował.
Ja z natury jestem ciemna w tych sprawach. Do tego introwertyczka(nie mówię za dużo), więc wiem, że zawaliłam po całej linii ze wsparciem. Nie dawałam mu tego wystarczająco, bo sama nie wiem, co mam mu powiedzieć. Poradziłam więc, by przeszedł się do doktora i zapytał o co chodzi. Ten się tylko zbulwersował.
Wiem, że pociągam go seksualnie, bo zawsze przed wejściem we mnie ma erekcję, natomiast, kiedy ma wejść to już jest brak tejże erekcji. Nie rozumiem tego.
Czasem jednak udaje się dojść do penetracji, ale nie trwa to długo.

Pomimo tych problemów, wciąż próbował walczyć i nie dawał za wygraną. Mówił, że to siedzi w jego głowie. Więc wspierałam go jak mogłam, wiem, że za mało ;/ teraz to widzę. Mówił mi, że potrzebuje porozmawiać, solidnie i gruntownie. No więc on mówił(parę razy), a ja słuchałam. I słuchałam i słuchałam, ale jedynie co to zadałam kilka pytań jak np. kiedy się czuje zrelaksowany, kiedy czuje, że ma ochotę na seks. Nie potrafiłam siąść i powiedzieć coś sensownego, mądrego - on chyba tego oczekiwał. Jedynie co to potakiwałam, czasem powiedziałam parę słów. Czułam się z tym naprawdę źle. Jestem chyba głupia jak but. Kiedy zobaczył, że się wygadał ponownie a ja wydukałam ledwo co, to tylko prychnął i spojrzał na mnie innym niż wcześniej wzrokiem. Takim z pogardą... i wtedy powiedział mi, że najlepiej będzie jak znajdę sobie innego faceta, który będzie uprawiał ze mną seks. Że nie będzie miał nic przeciwko temu, że nie będzie zły. Kocha mnie, ale nie może znieść, że ja cierpię przez brak seksu. Twierdzi, że ja potrzebuje normalnego, zdrowego mężczyznę, który mnie zaspokoi. Pozwoli mi również iść do innego, jeśli będę miała ochotę na seks.
Mówił to bardzo stanowczo, tak jakby to już przemyślał.

Dobiły mnie te słowa. No jak facet może pozwolić swojej dziewczynie iść do innego? Nie wiem co mam o nim myśleć. Wiem, że zawaliłam na całej linii. Nie byłam wystarczająco dobra, nie wspierałam wystarczająco, ale żeby takie sugestie?
Od tej pory nie rozmawiamy, jedynie mijamy się na uczelni, a jak już idziemy spać to się nawet nie odzywamy. Czuję się zdruzgotana. Próbowałam rozmawiać, ale on nie chce, jedynie odpycha mnie.

Proszę pomóżcie mi, bo nie wiem co mam zrobić, co powiedzieć.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jego dziwny pomysł

Moim zdaniem chłopak się zachowuje niedojrzale. Zamiast myśleć o konstruktywnym rozwiązaniu problemu (co Ty mu słusznie doradziłaś - porada u specjalisty), to uniósł się urażoną ambicją, jak mały chłopczyk. A czy to jakiś wstyd iść do lekarza? Czy jak np. jego nerka, albo wątroba będzie funkcjonować nie do końca jak powinna, to też nie pójdzie do lekarza? A penis, to taka sama część ciała, jak inne... Choć jeśli mówi, ze to siedzi w jego głowie, to bardziej psycholog, lub seksuolog by może pomógł. No ale nie, po co, lepiej strzelić focha, bo dziewczyna nie ma wiedzy specjalistycznej o działaniu męskich narządów płciowych i mu nie umiała nic doradzić. Na prawde dla mnie niepoważne zachowanie.

3

dudek_karina napisał/a:

No więc on mówił(parę razy), a ja słuchałam. I słuchałam i słuchałam, ale jedynie co to zadałam kilka pytań jak np. kiedy się czuje zrelaksowany, kiedy czuje, że ma ochotę na seks. Nie potrafiłam siąść i powiedzieć coś sensownego, mądrego - on chyba tego oczekiwał. Jedynie co to potakiwałam, czasem powiedziałam parę słów. Czułam się z tym naprawdę źle. Jestem chyba głupia jak but. Kiedy zobaczył, że się wygadał ponownie a ja wydukałam ledwo co, to tylko prychnął i spojrzał na mnie innym niż wcześniej wzrokiem.

Zupełnie niepotrzebnie obarczasz się winą. Nie jestes glupia jak but, ze swojej strony zrobiłaś duzo,  to raczej on zachował i zachowuje sie głupio.
Nie jesteś przecież seksuologiem, nie możesz mu pomóc. Czego on właściwie od Ciebie oczekiwał?  Mogłaś spytać.

4

Wprawdzie nigdy nie mialem podobnych problemow, ale troche faceta rozumiem. Nie pomoze mu psycholog, seksuolog, ani zaden specjalista. Dla kazdego faceta jego penis to taki jednoznaczny sprawdzian jego meskosci. Jak, powiedzmy, raz na piec prob zawiedzie, to przykre ale mozna to przezyc. Jak to sie zdarza za czesto, to zaczynaja sie schizy pt teraz napewno tez sie nie uda, nie jestem prawdziwym facetem itd, a to nie pomaga poradzic sobie z problemem.
Jesli, nie daj Bog, wyczul z twojej strony jakiekolwiek parcie na to zeby sie udalo, to jest ugotowany.
Daj mu troche czasu. Zaproponuj wspolny prysznic. Poszukaj olejku rozgrzewajacego i zrob mu masaz karku, plecow, potem penisa. Popros go o podobny masaz twojego ciala. Bez penetracji, za to poznaj jego cialo, niech on pozna twoje. Powiedz mu kiedy ci jest milo, pytaj go co jemu sprawia przyjemnosc. Niech poczuje sie swobodnie, a jego maly przyjaciel stanie na wysokosci zadania. Malo tego, po takim wstepie bedzie znacznie lepszym kochankiem niz gdyby kochal sie z toba wedlug meskich standardow, czyli wzwod, trzy minuty penetracji i wytrysk.

5

Lekarz jak najbardziej pomoże w tej sytuacji i dobrze mu poradziłaś. Hydraulika działa, tylko psychika siadła, więc od lekarza dostałby leki na potencję i instrukcję do stosowania przez kilka razy, a potem odstawienia, bo już nie będą potrzebne. Psychiczna blokada zostałaby otwarta tym wytrychem.
Tymczasem on uniósł się, następnie prawił Ci jakieś kazania o czym sam jak widać ma niewielkie pojęcie, zafundował Ci poczucie winy z powodu jego problemów z którymi on nie potrafi w konstruktywny sposób sobie poradzić, a na koniec tak naprawdę sprowadził Cię do poziomu bezmyślnej, którą rządza instynkty i seksualność, a on jest taki ponad to... Maluczki chłopczyk, którego problem z jego maluczkim łatwo rozwiązać, ale niestety nikt za niego nie dorośnie i nie dorobi się szarych komórek... Materiał na seks jest o ile pójdzie do tego lekarza, ale materiału na mężczyznę do związku tu nie ma.

Facet jest tylko facetem. Jego emocje są nie stabilne. A zastanowiłas się ze może myśli ze zrobi coś nie tak. Albo nie będzie dla ciebie wystarczający. On wyczuwa tez Twój strach pamiętaj o tym

7 Ostatnio edytowany przez Leśny_owoc (2017-05-10 17:33:36)

Moim zdaniem problem z seksem to swoją drogą (przecież każdy kiedyś zaczynał), ale on zachowuje się jak małe dziecko. Nie dojrzał do stosunku i tym samym nie podźwignął presji (z własnej strony). Na dodatek poszedł na żywioł i nie za dobrze przygotował się mentalnie do pierwszego razu. Szczerze niezbyt rozumiem jego pomysł. Lepiej zrobiłby gdyby wziął się za siebie i zrobił porządek! Jeśli już szuka ci innego chłopaka to lepiej dajcie sobie spokój. On gdy coś mu się nie udaje zachowuje się jak ofiara i chce wzbudzić współczucie, zamiast zacząć działać. Sama już widzisz, że on chce abyś dźwigała z nim problem, który tylko on może rozwiązać.

Opiszesz jego charakter? Ma słomiany zapał? Jest przewrażliwiony na swoim punkcie? Wymaga określonych zachowań od innych, a gdy oni nie reagują jak on chce obraża się?

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024