Portale randkowe - rady od Pań dla Panów :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Portale randkowe - rady od Pań dla Panów :)

Strony Poprzednia 1 5 6 7

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 391 do 434 z 434 ]

391

Odp: Portale randkowe - rady od Pań dla Panów :)

Mam wrażenie, że te portale nakręcają jakąś spirale frustracji.

Tam wyżej jeden gościu pisał, że do dziewczyn zagaduje pełnymi zdaniami z dobrą składnią i bez ortóf i ... zero skuteczności.
Tu cataga wylewa pomyje na gości, którzy pewnie też pisali pełnymi zdaniami i bez ortów ale ... kilka lat wcześniej tongue

A teraz mamy sytuację: temu gościowi już wisi czy jej powiewa bo i tak prościej jest zrobić z siebie palanta lub pipkę bo... monitor nie odda wink

I tak to się w kółko kręci.

Dlatego pisałem o urlopie od portali koleżanko catago wink Nabierz dystansu i im więcej Ci kalafiorem wisi ten portal tym "sitko" do przecedzania będzie szczelniejsze wink

Zobacz podobne tematy :

392

Ja założyłem konta na mnie popularnych serwisach , głównie dla katolików.
Oczywiście jest tam mniej ludzi ale jednak większy procent to ci konkretniejsi .
Jak do kogoś coś napisze to w miarę te kobiety odpisują.

Z jedna która sama wykazała zainteresowanie nawiązałem bardzo dobry kontakt , piszemy codziennie , mamy podobne podejście do spraw.
Oczywiście problem tu jest odległość ale to tylko odległość wink

Do portali po prostu trzeba się uzbroić w cierpliwość.
Oczywiście męczące jest pisanie podobnych rzeczy w kółko, ale ja już mogę powiedzieć ze nabyłem małe doświadczenie, i wiem jak w kilku wiadomościach odczytać czy dana osoba jest zainteresowana pisaniem ze mną.

Niestety ale wciąż odczuwam, że większość kobiet jest również znudzona odpisywaniem tego samego.
Dalego już po pierwszych kilku zdaniach przechodzę do konkretów tzn czego oczekuje od związku , jakie ma plany na przyszłość itp
Bo pytanie każdej nowej osoby jakie są jego zainteresowania , co lubi itp to jest mega męczące tongue

Po prostu z mojego punktu widzenia lepiej jest postawić kawę na ławę czego się chce i czego oczekuje smile

Szkalownik napisał/a:

Niestety ale wciąż odczuwam, że większość kobiet jest również znudzona odpisywaniem tego samego.
Dalego już po pierwszych kilku zdaniach przechodzę do konkretów tzn czego oczekuje od związku , jakie ma plany na przyszłość itp
Bo pytanie każdej nowej osoby jakie są jego zainteresowania , co lubi itp to jest mega męczące tongue

Po prostu z mojego punktu widzenia lepiej jest postawić kawę na ławę czego się chce i czego oczekuje smile

Takie podejście (które sam stosowałem) odstrasza kobiety. Nowy, obcy gość i gada od razu o planach na związek. Słyszałem to od kobiet później. One potrzebują czasu na takie rozmowy. Wiem, że jest to męczące i nikt nie proponuje od razu ślubu, ale takie spotykanie się bez zobowiązań np 2 miesiące i brak perspektyw też zniechęcają.

394

Ja mam taką sytuację na portalach randkowych, że można znaleźć miłe i chętne do rozmowy kobiety, ale zawsze jest między nami odległość min. 300 km, a te z okolic wykazują zerową aktywność.

395

zatroskany internauta napisał/a:
Szkalownik napisał/a:

Takie podejście (które sam stosowałem) odstrasza kobiety. Nowy, obcy gość i gada od razu o planach na związek. Słyszałem to od kobiet później. One potrzebują czasu na takie rozmowy. Wiem, że jest to męczące i nikt nie proponuje od razu ślubu, ale takie spotykanie się bez zobowiązań np 2 miesiące i brak perspektyw też zniechęcają.

Z perspektywy kobiety to wygląda tak: n-ty chłopak ma plus minus to samo w profilu, niewiele konkretów, nie wiadomo, z kim ma się do czynienia i od każdego plus minus te same pytania : "cześć, co słychać?", "czym się interesujesz?", "gdzie pracujesz?", niby luźna niezobowiązująca rozmowa, ale bleeee.
Ja tam odpisywałam każdemu, kto jakoś sklecił zdanie (błędy ortograficzne dopuszczalne, pot warónkiem, rze nie w karzdym słowje) i spotykałam się bardzo szybko. Poznałam fajne osoby, bo nie każdy musi być mistrzem PR na portalu randkowym. Jak ktoś miał superpiękne profesjonalne fotki, to albo odpisałam, ale raczej z nastawieniem na nie, albo nie odpisałam wcale. Ktoś, kto tak bardzo stawia na wizerunek na portalu, to moim zdaniem, będzie prawdopodobnie nastawiony na zaliczanie, albo nadmiernie przywiązany do urody, albo narcyz. Albo normalny fajny człowiek, co do którego pomyliłam się i nie odpisałam, cóż, moja strata :-). Najlepsze wrażenie na mnie robiły fotki z hobby delikwenta, z rowerem, wędką, czy kto co tam lubi; najgorsze - z imprezy, z plaży, z piwem na grillu, z jakimiś ludźmi.
Najchętniej pisałam z tymi, którzy się jakoś wyróżnili. Co w sumie nie było trudne - większość nie czytała, co mam w profilu i potem wypisywali smęty o pięknych oczach i pogodzie. Ale ci, którzy przeczytali, co napisałam o swoich zainteresowaniach, to mieli punkt zaczepienia. Wystarczyło się jakoś odnieść inteligentnie do tego i gotowe :-)
PS. Inteligentnie to nie znaczy "czytasz tego pisarza? a czemu tego?", tylko "czytałem to a to tego pisarza. fajnie rozwinął wątek o czymśtam."

Zgadzam się, że pisanie o związkach na początku wymiany wiadomości może być niezręczne. Wygląda to trochę na desperację, a na portalach dużo ludzi stwarza pozory, że są tam tylko przypadkiem :-D Nie warto ich skreślać tylko dlatego, że sami przed sobą się troszkę wstydzą, że tam się zarejestrowali.

Jako osoba, która zawsze czyta opis profilu (pomijając niezwykle obszerne w stylu " smile" jestem zaskoczony, że jest aż tak tragicznie. Z mojej perspektywy problem jest taki, że dostajesz od kogoś zaczepkę/oczko i taka osoba później już nie odpowiada w ogóle albo polubi profil i na tym się kończy.

397

Zatroskany, bo może ta osoba w ogóle nie szuka nikogo, tylko tak sobie jest tam i sieje zamęt. Nie masz na to wpływu. Niepotrzebnie tracić nerwy na to, że ludzie zachowują się inaczej niżby nam to pasowało albo że maja niezrozumiałe dla nas motywacje.

398

zatroskany, jestes jednym z nielicznych, który czyta opisy   
czemu mam odpowiadać na zaczepki w stylu " hej"  i nic więcej...  skoro pan ma bardzo niewyrazne zdjęcie i zainteresowania typu bar, puby i sport( kompletnie inne od moich ) ?
Makigigi, tak dokładnie to wygląda z perspektywy kobiety.
czemu mam ''sie produkowac" komus, kto pisze po jednym slowie, ma pusty profil , ale napisał do mnie " jesteś pienknom kobietom, chcem cie poznać'' ?

Makigigi napisał/a:

Zatroskany, bo może ta osoba w ogóle nie szuka nikogo, tylko tak sobie jest tam i sieje zamęt. Nie masz na to wpływu. Niepotrzebnie tracić nerwy na to, że ludzie zachowują się inaczej niżby nam to pasowało albo że maja niezrozumiałe dla nas motywacje.

Dlatego takie osoby pomijam - szkoda czasu smile

cataga napisał/a:

zatroskany, jestes jednym z nielicznych, który czyta opisy   
czemu mam odpowiadać na zaczepki w stylu " hej"  i nic więcej...  skoro pan ma bardzo niewyrazne zdjęcie i zainteresowania typu bar, puby i sport( kompletnie inne od moich ) ?
Makigigi, tak dokładnie to wygląda z perspektywy kobiety.
czemu mam ''sie produkowac" komus, kto pisze po jednym slowie, ma pusty profil , ale napisał do mnie " jesteś pienknom kobietom, chcem cie poznać'' ?

Z reguły staram się nawiązać do opisu (o ile jest tam cokolwiek). Ale nawet jeśli to może 1/7-8 kobiet odpisze. Im dłużej mam konto na takich portalach, tym częściej odnoszę wrażenie, że część osób ma tam konta tylko tak dla picu i faktycznie nikogo nie szuka (takie osoby powinny mieć nalepkę profilową - konto dla picu) tongue

400 Ostatnio edytowany przez Przegraniec (2017-11-26 23:25:57)

Zatroskany Internauto, a te 1/8 kobiet, która odpisuje to jak określiłbyś ich atrakcyjność? Pytam, bo mi czasami też kobiety odpisywały, ale te najmniej atrakcyjne z tych, do których wysyłałem wiadomości. Te najładniejsze często nawet nie czytały ni też nie wchodziły na profil.

Przegraniec napisał/a:

Zatroskany Internauto, a te 1/8 kobiet, która odpisuje to jak określiłbyś ich atrakcyjność? Pytam, bo mi czasami też kobiety odpisywały, ale te najmniej atrakcyjne z tych, do których wysyłałem wiadomości. Te najładniejsze często nawet nie czytały ni też nie wchodziły na profil.

Szczerze to różnie. Były atrakcyjne i nieatrakcyjne. Ja piszę do różnych kobiet. Często te mniej atrakcyjne mają nieprzeciętny charakter i inteligencję. Za to lale z dużym dekoltem skreślam od razu bo dla mnie nie mają nic więcej do zaoferowania i próbują zabłysnąć ciałem.

402 Ostatnio edytowany przez Leśny_owoc (2017-11-27 00:08:32)

Przegraniec napisał/a:

Szczerze to różnie. Były atrakcyjne i nieatrakcyjne. Ja piszę do różnych kobiet. Często te mniej atrakcyjne mają nieprzeciętny charakter i inteligencję. Za to lale z dużym dekoltem skreślam od razu bo dla mnie nie mają nic więcej do zaoferowania i próbują zabłysnąć ciałem.

Dla mężczyzn co szukają wybranki głównie pod kątem wyglądu to portale randkowe są jak znalazł. Tylko żeby atrakcyjne odpisywały tongue, a mając powodzenie nie odpisują przeciętnym. Uważam zatroskany internauto, że spokojnie powinieneś przejść z internetu do normalnego randkowania smile. Bo na portalach randkowych niestety masz niszę.
Do tego nie zapominajmy istnieją ludzie fotograficzni i nie. Np. moja kuzynka naprawdę dość średnio wychodzi na zdjęciach, a w tzw. "realu" jest naprawdę atrakcyjną kobietą - nigdy nie miała problemu z płcią przeciwną. Jak Makigigi dobrze opisała - programy do obróbki zdjęć potrafią zdziałać cuda smile.

403 Ostatnio edytowany przez zatroskany internauta (2017-11-27 07:38:36)

Leśny_owoc napisał/a:

Dla mężczyzn co szukają wybranki głównie pod kątem wyglądu to portale randkowe są jak znalazł. Tylko żeby atrakcyjne odpisywały tongue, a mając powodzenie nie odpisują przeciętnym. Uważam zatroskany internauto, że spokojnie powinieneś przejść z internetu do normalnego randkowania smile. Bo na portalach randkowych niestety masz niszę.
Do tego nie zapominajmy istnieją ludzie fotograficzni i nie. Np. moja kuzynka naprawdę dość średnio wychodzi na zdjęciach, a w tzw. "realu" jest naprawdę atrakcyjną kobietą - nigdy nie miała problemu z płcią przeciwną. Jak Makigigi dobrze opisała - programy do obróbki zdjęć potrafią zdziałać cuda smile.

Wiesz nie jestem typem faceta, który lubi wiecznie pisać przez komunikator. Dlatego jeżeli widzę zainteresowanie drugiej strony, dobrze się pisze i są chęci na spotkanie to je umawiam (przynajmniej na żywo mogę zweryfikować wiele rzeczy). Niestety problem jest taki, że często trafiam na kobiety, które:

a) nie odpisują wcale
b) zaczepiają, polubią profil i nie odpisują
c) odpiszą kulturalnie, że nie są zainteresowane
d) są z bardzo daleka (a ja przerabiałem już związki na odległość i 2 raz tego błędu nie popełnię)
d) nawiążą rozmowę, ale z reguły trwa ona góra kilka dni

Myślę, że poznawanie przez internet ma tą przewagę, że widzę jak dana osoba się wypowiada, jak wygląda (chociaż w małym stopniu każdy na to zwraca uwagę nie oszukujmy się), jakie ma zainteresowania, czy jestem w stanie nawiązać normalną rozmowę. Poznając w realu tego nie ma. Fakt można mieć szczęście i trafić na kogoś interesującego, jak również mieć pecha i kompletnie się rozczarować (cóż takie uroki życia smile ).
Akurat ja mam taki problem, że nie jestem typem lubiącym tłum, hałas, imprezy, tak więc nie pojawiam się w takich miejscach, co znacznie zmniejsza szanse na poznanie kogoś ciekawego. Nie zaczepiam też kobiet na ulicy smile

404

d) są z bardzo daleka (a ja przerabiałem już związki na odległość i 2 raz tego błędu nie popełnię)

Możesz dla mnie to rozwinąć ? Bo mam obecnie podobną sytuację tzn poznałem kogoś ciekawego ale jest po drugiej stronie PL big_smile

Akurat ja mam taki problem, że nie jestem typem lubiącym tłum, hałas, imprezy, tak więc nie pojawiam się w takich miejscach, co znacznie zmniejsza szanse na poznanie kogoś ciekawego. Nie zaczepiam też kobiet na ulicy smile

Haha mam tak samo wink

405 Ostatnio edytowany przez Przegraniec (2017-11-27 13:59:10)

Czyli wynika z tego, że mężczyźni szukający na poważnie mają podobne problemy zarówno w życiu rzeczywistym jak i internetowym.

406 Ostatnio edytowany przez zatroskany internauta (2017-11-27 15:48:09)

Szkalownik napisał/a:

Możesz dla mnie to rozwinąć ? Bo mam obecnie podobną sytuację tzn poznałem kogoś ciekawego ale jest po drugiej stronie PL big_smile

Poznałem kiedyś jedną dziewczynę (w grze komputerowej). Mieszkała 300km ode mnie. Po około 3 miesiącach wielu godzin rozmów zaczęliśmy myśleć poważniej. W końcu do niej pojechałem. Poznałem jej rodzinę, wszystko było oficjalnie. Było nam razem bardzo dobrze, lecz niestety odległość robiła swoje. Po pół roku fascynacja zaczęła ustępować miejsca rutynie. Brakowało dotyku, przytulania (widzieliśmy się 2-3 dni na 3-4 tygodnie), rozmów na żywo. W końcu zaczęły się różne kłótnie. Prosiła bym jej nie zostawiał, zapewniała, że kocha (chociaż jak się później dowiedziałem jej matka ją namawiała, żeby poszukała sobie kogoś bliżej). Po każdym rozstaniu było coraz ciężej. Wreszcie po prawie roku w grudniu poznała kogoś innego i mnie zdradziła. W tydzień rozwaliła wszystko, co tak długo razem budowaliśmy. Dostałem wtedy "najpiękniejszy" prezent na święta w całym moim życiu. Kłamała, kręciła do samego końca. A ja byłem w trakcie poszukiwania pracy u niej na miejscu, żeby być blisko i wspierać (jej rodzice rozwiedli się krótko przed moim przyjazdem do niej).

Tak więc nie polecam takich związków. Kiedyś wierzyłem, że może się udać. Teraz już nie tracę na to czasu. Dałem sobie limit km do 50 (tak do godziny jazdy ode mnie, by w razie czego przyjeżdżać do siebie nawet codziennie).

407

Ja bym nie pakowała się w związek na odległość. Widywanie się raz na kilka tygodni dla mnie nie miałoby sensu. Ważne jest żeby być przy sobie, wspólnie przeżywać radości i smutki. Ja tak max do 20 km szukałam tongue

408

Ja szukam max do 5 km wink No chyba, że kiedyś niewiasta zaproponuje spotkanie się w połowie drogi między nami- to jak najbardziej chętnie.

409 Ostatnio edytowany przez craghack (2017-11-30 15:42:03)

Moje dwa grosze dodam, ze slabo to wyglada z portalami randkowymi. Co prawda probowalem tylko tego na S..... kilka miesiecy temu zalozylem sobie tam konto, wrzucilem kilka (wydawac by sie moglo) fajnych i ciekawych zdjec z pleneru (podroze), wypelnilem dosc przyzwoicie opis itd... przez 5 miesiecy napisaly 2 dziewczyny ale nic z tego nie wyszlo. Ja piszac do kobiet, zawsze staralem sie zeby to byly 2 czy 3 zdania z jakims pytaniem czy uwage po przeczytaniu jej profilu, i co... 0 odpowiedzi. Z ciekawosci nawet nspisalem do kilku kobiet co nie mialy nic w opisie, nawet zdjecia i tez zero reakcji. Takze nie wiem... moze to kwestia tego ze mieszkam z mniejszej miejscowoci do 200 tys ludzi, bo widze na tym protalu ciagle te same kobiety, ktore mi nie odpisuja, choc wyglada jakby caly czas byly online. I to byly kobiety w przedziale 28-39 bo do takich pisalem. Ja narazie dalem sobie z tym spokoj. Nie wiem ale moze w wiekszych miastach to lepiej wyglada, gdzie jest ratio przewaga kobiet.

410

craghack napisał/a:

Moje dwa grosze dodam, ze slabo to wyglada z portalami randkowymi. Co prawda probowalem tylko tego na S..... kilka miesiecy temu zalozylem sobie tam konto, wrzucilem kilka (wydawac by sie moglo) fajnych i ciekawych zdjec z pleneru (podroze), wypelnilem dosc przyzwoicie opis itd... przez 5 miesiecy napisaly 2 dziewczyny ale nic z tego nie wyszlo. Ja piszac do kobiet, zawsze staralem sie zeby to byly 2 czy 3 zdania z jakims pytaniem czy uwage po przeczytaniu jej profilu, i co... 0 odpowiedzi. Z ciekawosci nawet nspisalem do kilku kobiet co nie mialy nic w opisie, nawet zdjecia i tez zero reakcji. Takze nie wiem... moze to kwestia tego ze mieszkam z mniejszej miejscowoci do 200 tys ludzi, bo widze na tym protalu ciagle te same kobiety, ktore mi nie odpisuja, choc wyglada jakby caly czas byly online. I to byly kobiety w przedziale 28-39 bo do takich pisalem. Ja narazie dalem sobie z tym spokoj. Nie wiem ale moze w wiekszych miastach to lepiej wyglada, gdzie jest ratio przewaga kobiet.

Mieszkam w mniejszej (na polskie warunki bym powiedziała, że ,,średniej") miejscowości do 200 tys. ludzi i odpisywałam każdemu miejscowemu, który potrafił się odnieść do opisu z profilu, chyba, że ktoś jakoś szczególnie odstraszał (np. zdjęciem z browarem czy dziwną informacją o tym, jakich osób nienawidzi). I z tego co wiem, nie tylko ja (znajome użytkujące portal na s...).
A tak co do innej strony, to kiedyś z koleżanką miałyśmy krótką rozmowę o różnego rodzaju podróżnikach, jakich czasem widać na tego typu portalach i ona powiedziała, że ona się takich ludzi trochę boi. Chodziło o to, że ona sama sobie wydawała się przyziemna i nudna przy człowieku, który był w wielu miejscach, co udowadnia właśnie zdjęciami z podróży i czasem opisem nawiązującym do wolności i wielkich idei.

411

Rerka napisał/a:

A tak co do innej strony, to kiedyś z koleżanką miałyśmy krótką rozmowę o różnego rodzaju podróżnikach, jakich czasem widać na tego typu portalach i ona powiedziała, że ona się takich ludzi trochę boi. Chodziło o to, że ona sama sobie wydawała się przyziemna i nudna przy człowieku, który był w wielu miejscach, co udowadnia właśnie zdjęciami z podróży i czasem opisem nawiązującym do wolności i wielkich idei.

No i tu cały problem big_smile
A skąd ma wiedzieć czy taki facet po prostu nie szuka drugiej osoby i chętnie by dzielił te pasje z kimś ?
Nie koniecznie musi mieć jakieś wyższe idee itp.
Nie lepiej po prostu zwyczajnie napisać i się dowiedzieć ?
W taki sposób właśnie sami sobie przekreślamy ciekawą znajomość, myśląc a bo on może to myśli może tamto ... może , może , może a tak naprawdę gówno wiemy dopóki się sami nie dowiemy wink

Jedna szuka podróżników i foty w plenerze w górach itp. stawiają takiego Kowalskiego już na +.
Inna z kolei tak jak napisałaś się przestraszy że będzie przy takim facecie nudziarzem ...
Inna znowu jak ktoś będzie stał przy BMW ...

I tak można wymieniać w nieskończoność smile

412

Ja nie podróżuję, nie wyjeżdzam na wakacje i wielu mężczyzn na portalach nie przyjmowalo tego do wiadomości i mialam dośc tlumaczenia się kazdemu dlaczego. Opowieści z podróży mnie nudzą, nie lubiłam nigdy oglądać programów podróżniczych w tv, więc dla mnie podróznik opowiadający o swoich podrózach jest nudziarzem.

413

kao_makao napisał/a:

mialam dośc tlumaczenia się kazdemu dlaczego.

Zazdroszczę .
Chciał bym móc każdej tłumaczyć, że nie lubię pisać i nie lubię j.polskiego big_smile

414

Szkalownik napisał/a:
kao_makao napisał/a:

Zazdroszczę .
Chciał bym móc każdej tłumaczyć, że nie lubię pisać i nie lubię j.polskiego big_smile

Mam pomysł - wejdź na stronę z jakimiś ofertami korepetycji, wyszukaj tam ogłoszenia polonistek - studentek, młodych absolwentek filologii polskiej i poproś je o korepetycje (trochę pieniędzy będziesz musiał na to poświecić) big_smile Zapoznasz trochę dziewczyn, będziecie sobie nawzajem tłumaczyć pewne rzeczy, a ostatecznie może jeszcze podszkolisz się w języku polskim i potem nie będziesz musiał się tłumaczyć, bo się nauczysz big_smile.

415

kao_makao napisał/a:
Szkalownik napisał/a:
kao_makao napisał/a:

Zazdroszczę .

Mam pomysł - wejdź na stronę z jakimiś ofertami korepetycji, wyszukaj tam ogłoszenia polonistek - studentek, młodych absolwentek filologii polskiej i poproś je o korepetycje (trochę pieniędzy będziesz musiał na to poświecić) big_smile Zapoznasz trochę dziewczyn, będziecie sobie nawzajem tłumaczyć pewne rzeczy, a ostatecznie może jeszcze podszkolisz się w języku polskim i potem nie będziesz musiał się tłumaczyć, bo się nauczysz big_smile.

Nie nie sadystą nie jestem smile

416

panowie, oto kolejny przykład, jak NIE pisac wiadomości, pierwszych wuiadomości do nieznanej kobiety na portalu. '' euzebi, 47 lat
30-11-2017
Hej, przecież tu nie pisze o miejscu zamieszkania.
Jest tylko miasto Elbląg. A dokładny adres się schował pod mostem?''
nie wiemm czego pan oczekiwał, podania adresu i stawki za godzinę, czy co? Ani imienia, ani cześc, nic... ?
albo
"giuseppe4321, 48 lat
29-10-2017
Mnie sie podoba... 16:30
30-10-2017
Dzień dobry ''
Ciekawe, co sie panu podoba, bo nie raczyl tego wyjasnić....
Jesteście panowie zdziwieni, że nie odpowiedzialam na żadna wiadomośc?

417

Cataga, ale po co Ty się tak oburzasz? Nie spodziewałaś się, że tak to wygląda na portalach? Nie lepiej skupić się na tym 1% wartościowych osób zamiast wklejać czyjeś wiadomości?

418

Gary napisał/a:
cataga napisał/a:

ja tego naprawdę niestety, nie wymyslilam, i to mnie przeraża, wiesz...że tacy ludzie są w moim bezposrednim otoczeniu, mijam ich na ulicy, to bracia koleżanek, wujkowie znajomych itp.

Oczywiście "bracia koleżanek, wujkowie znajomych" to przenośnia jak rozumiem.
Wydaje mi się, że piszą tacy co z kobietami nie mają doświadczenia.
Jak ten co wierszykiem i gwarą na randkę zaprasza. To przecież na kobiety nie zadziała.
Natomiast zrozumiałbym jakby przysyłali jakieś maile z notatnika przeklejane, które są w miarę dobre. Dobrze napisane, i napisane przez nich samych.

Ty padasz z wrażenia, a ja jestem po prostu przerażona, bo skoro tego typu indywidua pisza do mnie nie na randkowym portalu , ale na " portalu dla wymagających" , podobna matrymonialnym,  który podobno weryfikuje itp. ?

Eeeee... nie wierzę w żadne weryfikacje. Natomiast miałem znajomą/prawie-przyjaciółkę, która szukała i szukała, długo i długo i w końcu znalazłą fajnego gościa. Wydaje mi się, że w wieku 30+ (nie wiem ile masz... nieważne...) ludzie widzą wiele wad w drugim człowieku i od razu go z tego powodu przekreślają. Jedna strona sie nieco dystansuje i druga się dystansuje i trudno wtedy złapać jakąś relację. W młodości to wiesz -- było "hurra" i jesteśmy razem.

Pana zablokowałam, no bo co mogłam zrobic. A potem panowie pisza,że jak kobieta nie chce sie po pierwszej wiadomości umowic, to dają sobie spokoj.

Pewnie trzeba trochę popisać... Jak to mi owa przyjaciółka opowiadała że przychodzą po takim pierwszym spotkaniu i patrzą "nadaje się na seks czy nie nadaje..." smile smile smile

może teraz zrozumiecie, panowie, czemu kobiety nie chca sie umawiac od razu?  Nie daj boże trafic na takiego pana w realu, jeszcze będzie nachodził w pracy czy w domu? Skoro po mojej pierwszej i jedynej informacji o braku zainteresowania pan wysłał mi jeszcze kilka wiadomości?

smile smile smile Najlepsi są Ci młodzi co seks proponują... Najchętniej to by pewnie pieniądze za to brali.
smile

haha, mam profil na gg, ze zdjęciem w awatarze i takich maili dostaję kilka w tygodniu big_smile Mimo, że mam zablokowane konto, ale jest możliwość wysłania tego jednego maila z zaproszeniem. Wczoraj się właśnie jakiś 26 letni koleś zaoferował, że spełni wszystkie moje marzenia za 80 zł /godz. big_smile
Szkoda, że skasowałam, bo bym wkleiła. 
Skąd się tacy biorą...

419

mallwusia napisał/a:

haha, mam profil na gg, ze zdjęciem w awatarze i takich maili dostaję kilka w tygodniu big_smile Mimo, że mam zablokowane konto, ale jest możliwość wysłania tego jednego maila z zaproszeniem. Wczoraj się właśnie jakiś 26 letni koleś zaoferował, że spełni wszystkie moje marzenia za 80 zł /godz. big_smile
Skąd się tacy biorą...

Gdy po wielu latach nieużywania gg, zalogowałam się tam, bo chciałam znaleźć jedną rozmowę, znalazłam funkcję "losuj rozmówcę". Kliknęłam i losowałam dalej. W awatarach były zdjęcia penisów, od razu od niektórych dostawałam zdjęcia penisów w wzwodzie (w tle były łazienki, pokoje, więc chyba ich własne), od niektórych kobiet chyba lesbijek zdjęcia wagin. Oczywiście ofert cyberseksu, kamerek i spotkań za darmo nie zliczę.

420

kao_makao napisał/a:
mallwusia napisał/a:

Skąd się tacy biorą...

Gdy po wielu latach nieużywania gg, zalogowałam się tam, bo chciałam znaleźć jedną rozmowę, znalazłam funkcję "losuj rozmówcę". Kliknęłam i losowałam dalej. W awatarach były zdjęcia penisów, od razu od niektórych dostawałam zdjęcia penisów w wzwodzie (w tle były łazienki, pokoje, więc chyba ich własne), od niektórych kobiet chyba lesbijek zdjęcia wagin. Oczywiście ofert cyberseksu, kamerek i spotkań za darmo nie zliczę.

Dokładnie, ten komunikator zszedł na psy.

GG kiedyś było głównym źródłem komunikacji internetowej. Obecnie w dobie FB, Gadu jest już tylko przestarzałym dodatkiem, który właśnie przez funkcję losowania rozmówcy stał się siedliskiem cyberszamba.

422

Nawet nie wiem, że jest tam taka funkcja. Trzymam gg dla jednej osoby, poza tym mam bardzo stary numer, więc trochę z sentymentu. Niestety wciąż mam zasypywaną skrzynkę, choćby przed chwilą:
Hej
"Z tej strony T****
Muszę przyznać że jesteś bardzo piękną kobietą. Wydaje mi się że jesteś z natury bardzo miłą i wrażliwą osobą i lubisz długie spacery i rozmowy.
Mam nadzieje że jesteś osobą otwartą jak ja i że nie oceniasz ludzi po wieku i to że mam 27 lat to nie problem byśmy się poznali.
Pozdrawiam i liczę że się odezwiesz
T****"

drugi jeszcze młodszy  - 21 lat.

Podejrzewam, że na portalach randkowych miałabym to samo. Czemu małolaci tracą czas na panie, które mogłyby być ich matkami? Toż to bez sensu.

Wystarczyć stworzyć konto na GG wpisać imię żeńskie i zaraz zacznie się spam.

424

wystarczy zaznaczyć opcję "nie przyjmuj wiadomości od nieznajomych" i nie ma spamu

ale nie, lepiej mieć powód do marudzenia

425

mallwusia napisał/a:

Czemu małolaci tracą czas na panie, które mogłyby być ich matkami? Toż to bez sensu.

Dla seksu.

426 Ostatnio edytowany przez kao_makao (2017-12-09 18:16:00)

mallwusia napisał/a:

Nawet nie wiem, że jest tam taka funkcja. Trzymam gg dla jednej osoby, poza tym mam bardzo stary numer, więc trochę z sentymentu. Niestety wciąż mam zasypywaną skrzynkę, choćby przed chwilą:
Hej
"Z tej strony T****
Muszę przyznać że jesteś bardzo piękną kobietą. Wydaje mi się że jesteś z natury bardzo miłą i wrażliwą osobą i lubisz długie spacery i rozmowy.
Mam nadzieje że jesteś osobą otwartą jak ja i że nie oceniasz ludzi po wieku i to że mam 27 lat to nie problem byśmy się poznali.
Pozdrawiam i liczę że się odezwiesz
T****"

drugi jeszcze młodszy  - 21 lat.

Podejrzewam, że na portalach randkowych miałabym to samo. Czemu małolaci tracą czas na panie, które mogłyby być ich matkami? Toż to bez sensu.

Niestety jest taka funkcja. Na początku tez nie wiedzialam po co, bo w dawnych czasach po prostu szukało się dostępne osoby z wybranego regionu w wyszukiwarce. I tam jakoś ofert seksualnych nie bylo.
W tym losowaniu zdarzali się niepelnosprawni w wieku 50+, którzy na początku nawet normalnie rozmawiali, a potem wprost pytali o możliwość cyberseksu z wymianą zdjęć.

427

Gary napisał/a:
mallwusia napisał/a:

Czemu małolaci tracą czas na panie, które mogłyby być ich matkami? Toż to bez sensu.

Dla seksu.

Ten chłopak miałby do mnie ze 300 km..  A teraz kolejny, 20 - lat
Bartek
Śliczna

20 latek to powinien zaggadywać rówieśniczki, ale udało mi się chyba wreszcie lepiej ustawić prywatność konta, to może się skończy smile

428

Wystarczyć stworzyć konto na GG wpisać imię żeńskie i zaraz zacznie się spam.

Zgadza się to jest na porządku dziennych. Jednak ostatnio przeraziły mniej bardziej wiadomości na OLX po wrzuceniu paru ciuchów na sprzedaż... szok.

429

Cześć,

Do autora wątku.

Weź się za siebie, poświęć czas na rozwój, zapisz się na np.:
- sztuki walki
- siłownię
- kursy tańca
- rozwój osobisty

Zacznij ogarniać swoje życie, poznawaj nowe osoby, bądź otwarty.
Rozwiń swoje życie wink Siebie a kobieta sam się znajdzie odpowiednia.
To że będą Tobie odpisywać i umówisz się na spotkanie może nawet na kolejne to nie oznacza że to będzie "To".
Życie jest poza Netem, a związek to już inna bajka...

430

mam konto na sympatii, parę dni temu napisałam wiadomosc do pewnej osoby, do dzisiaj ta wiadomosc nie zostala odczytana mimo że ta osoba jest prawie codziennie dostepna online ( zielone kółko na profilu) . czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim?

431 Ostatnio edytowany przez beckett (2018-02-25 16:15:22)

Tak, ja.
Tylko że ja byłem tym, który nie odpisywał ani nie zaglądał w niektóre wiadomości.

Dwa powody. Albo byłem skupiony na intensywniejszym poznawaniu kogoś, albo po zerknięciu na profil wiedziałem że i tak z tego nic nie będzie.

Move on wink

432

beckett napisał/a:

Tak, ja.
Tylko że ja byłem tym, który nie odpisywał ani nie zaglądał w niektóre wiadomości.

Dwa powody. Albo byłem skupiony na intensywniejszym poznawaniu kogoś, albo po zerknięciu na profil wiedziałem że i tak z tego nic nie będzie.

Move on wink

ale kiedy nie zaglądasz w wiadomosc to musisz wiedziec kto pisze?jak mniej wiecej wygląda, żeby wiedziec ze nic z tego nie będzie no nie? bo nie odpisywanie kiedy wiadomo ze osoba nie w naszym typie to rozumniem.

433

Nie pamiętam dokładnie jak to wyglądało, byłem tam niecałe dwa lata temu, dość szybko, bo po miesiącu stworzyłem związek z poznaną tam osobą.
I przez ostatni tydzień, może trochę dłużej, korespondowałem już tylko z tą osobą. Inne wiadomości po prostu ignorowałem.

434 Ostatnio edytowany przez Malina26 (2019-04-22 10:53:20)

Miałam długo konto. Teraz dochodzę do wniosku ,że piosenka pt. ,,gdzie te chłopy ? Orły,sokoły, herosi...'' jest jak najbardziej aktualna. Faceci na portalach dzielą się na 5 typów. 1. bawidamek. Nie szuka związku. Interesują go tylko przelotne znajomości. Wybiera tylko te najbardziej atrakcyjne: szczupłe z długimi nogami, piękną twarzą, skąpo ubrane ,które zrobią sobie z nim sweet focie ,którą następnie opublikuje na fb lub/i istagramie. To typ ,który piszę jednocześnie z wieloma i nigdy nie dochowa wierności.Na ista/fb posiada dużo zdjęć na ,których jest otoczony przez co najmniej trzy laski. 2. piotruś pan. Na początku bardzo miły. Zapewni o swoich rzekomych dobrych cechach. Wyda się ,że to dobry materiał na chłopaka... nie licz na to. Będzie cię zwodził miesiącami, robił nadzieję, zaangażujesz się w tą znajomość a potem on ( tu są dwie wersje): a) zaproponuje zostanie tylko przyjaciółmi i nigdy więcej się już nie odezwie b) zacznie cię olewać. Będzie odpisywał coraz rzadziej i coraz krócej aż kontakt umrze śmiercią naturalną. 3. pan alfons. Dobrze ubrany, przy kasie, wykształcony. Wykonuje dobry zawód. Bardzo wybredny. Trudno sprostać jego wymogom. 4. zboczek. Na początku napiszę ,że szuka stałego związku, miłości swojego życia. Będzie miły i wyłudzi od ciebie fotkę. Może nawet powie ,że jesteś ładna. W miarę rozwoju rozmowy będzie się stawał coraz bardziej obleśny. Będzie chciał twoją nagą fotkę, pisał o sexie... Jak nie dostanie tego czego chce wyskoczy na ciebie z całą wiązanką przekleństw. Dowiesz się ,że to ty jesteś sz*##ą i ku*#ą. 5. homoś. Miły, wrażliwy. Dobrze się z nim gada. Chętnie piszę na typowo damskie tematy. Lubi telenowele, polskie seriale i damskie dodatki. Na portalu szuka dziewczyny ,bo chcę ukryć swoją orientację seksualną. Dziewczyna służy mu tylko do przekonania rodziny, znajomych, sąsiadów ,osób z pracy ... ,że wszystko z nim ,,w porządku''. Nigdy cię nie pokocha. Kładąc się spać marzy tylko o fujarce.

Posty [ 391 do 434 z 434 ]

Strony Poprzednia 1 5 6 7

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Portale randkowe - rady od Pań dla Panów :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024