Dziewzyna starsza o 5 lat - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewzyna starsza o 5 lat

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

1

Temat: Dziewzyna starsza o 5 lat

Mam pytanie czy zwiazek ma szanse z dziewczyna o 5 lat starsza ona ma 25 lat ja 20 i ona ma dziecko co o tym mysliscie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewzyna starsza o 5 lat

Myślę, że jesteś za młody na jakikolwiek związek.
Poczekaj 5 lat... możesz z nią "chodzić" i zobaczysz jak będzie.

3

Dlaczego za młody? Chodzi mi o róznice wieku i dziecko. Kazdy jest inny moze byc 18 gotowy na zwiazek a moze i 40 zachowywac sie jak dziecko i byc odpowiedni na jakikolwiek zwiazek

4

Gdybyś za młody nie był, to byś nie zadawał takiego pytania na forum.

5

No chciałbym wiedziec co inni o tym mysla

6

A co tracisz próbując?

7

Jesteś za młody bo zadajesz takie pytanie...

8

Teoretycznie jest taka szansa, ale...prawdopodobnie Ty będziesz słabym ogniwem.
Trudno przewidzieć przyszłość, ale zastanów się nad pewnymi kwestiami; czy będziesz w stanie podołać roli zastępczego ojca, czy miałbyś u niej szanse, gdyby nie fakt, że ona ma dziecko, czy ona jest Twoją pierwszą kobietą, czy pracujesz itd?
Osobiście, gdybym była na jej miejscu, nie weszłabym w taki układ, przede wszystkim ze względu na dziecko.
Dziecko z pewnością przywiąże się do Ciebie, a nawet pokocha, a gdy Wam nie wyjdzie, przeżyje ogromny stres. Dlatego, gdybym była w podobnej, jak ona sytuacji, nie ryzykowałabym związku z 20 letnim mężczyzną.
Podobnie, jak poprzednicy, uważam, że jesteś w wieku w którym poważne plany "związkowe", zwłaszcza ze starszą, samotną matką, należałoby odłożyć na przyszłość.

9

pracuje tylko wlasnie  chyba problem lezy w tym czy mam u niej szanse

10

juras napisał/a:

pracuje tylko wlasnie  chyba problem lezy w tym czy mam u niej szanse

Sądziłam, że już coś Was łączy, tymczasem Ty dopiero zabiegasz o nią. J.w., myślę, że jeśli ona jest mądrą kobietą, nie zdecyduje się na takie ryzyko, jeśli jest zdesperowana w znalezieniu kogokolwiek, możesz mieć szanse, tyle, że ona potem może żałować, może też być spryciarą, która Cię wykorzysta i zostawi.
Nie mam kryształowej kuli, ale radzę Ci, poszukaj innego obiektu.

11

no wlasnie nic nie łączy narazie

12

Odpowiedz sobie na pytanie, czy potrafisz odnaleźć się w związku z kobietą i jej dzieckiem, jeśli nie - lepiej odpuść.
Nie da się wejść w taką relację "na próbę", tak aby kosztów tej próby nie ponosiło dziecko.

13

Arytmetyczna kwestia pięciu lat nie musi być w związku kluczowa. Ja jestem starsza od mojego męża o trzy i pół roku i nie przeszkadza to nam być w związku od 11 lat. Ale kiedy się poznaliśmy ja miałam 26 lat, a on 23 i w gruncie rzeczy byliśmy na podobnym etapie życia (po studiach, pierwsza praca).
Ale uwazam, że te piec lat inaczej rzutuje na związek dwudziestopięciolatki z dwudziestolatkiem. Choć kluczowe jest tu i tak posiadanie przez nią dziecka.Nie tyle więc te pięc lat, ile dziecko będzie tu determinowało powstanie i przetrwanie związku.
Moim zdaniem będzie ciężko: jej, bo ona szuka czegoś bardzo stabilnego, nie może sobie pozwolić na przedstawianie temu dziecku innego wujka co pół roku, i Tobie, bo ona nie będzie spędzac popołudni w knajpie  i weekendów w dyskotece, bo będzie ten czas spędzać z dzieckiem. Jesteś gotów wejśc w buty mniej więcej trzydziestolatka...?

14

Ty sie zastanawiasz czy masz u niej szanse, czyli ogolnie rzecz biorac wpadla ci w oko i chcesz sobie pobzykac. Dorobisz do tego ideologie o zwiazku, a potem przy byle okazji beda fochy, ze dziecko jest wazniejsze od ciebie.

15

Byłbym bo jakos zabardzo imprezowym typem nie jest, co nie oznacz to ze cały czas siedzie w domu, lubie tez adrenaline typu bijatyki moze to glupie ale jara mnie to

16

aha, nie zapomij jej o tym wspomieć.

17

ósemka napisał/a:

aha, nie zapomij jej o tym wspomieć.

ósemka, lubię to !!!! :-)))

autorze wątku, skoro kręcą Cię bijatyki (tak, to głupie), to chyba póki co powinienieś się na tym skoncentrować (bo normalna matka raczej lubi się otaczac osobami, które dają jej i jej dziecku poczucie bezpieczeństwa, a nie narwańcami, którzy w każdej chwili mogą sie spotkać w prokuratorem), a za zajmowanie się dziećmi, tym bardziej cudzymi, weźmiesz się, jak zmądrzejesz :-)))

18

czemu od razu prokurator? Umiałbym sie nimi zająć i dac poczucie bezpieczeństwa a to co robie poza hmmm.. nw jak to nazwac i jak to wytlumaczyc

19

juras napisał/a:

czemu od razu prokurator? Umiałbym sie nimi zająć i dac poczucie bezpieczeństwa a to co robie poza hmmm.. nw jak to nazwac i jak to wytlumaczyc

w sumie racja, nie od razu, najpierw byłaby policja :-) dlatego, że w Polce udział w bójce stanowi przestępstwo
ja Ci nie wierze, że będziesz umiał się nimi zając i dać poczucie bezpieczeństwa, ale to nie mnie masz przekonać, spróbuj przekonać ją :-)

20

juras napisał/a:

Kończ Waść, wstydu oszczędź big_smile

21

juras napisał/a:

Mam pytanie czy zwiazek ma szanse z dziewczyna o 5 lat starsza ona ma 25 lat ja 20 i ona ma dziecko co o tym mysliscie?

Cześć juras.

Wszystko byłoby fajnie gdyby nie końcówka, czyli dziecko. Sama dziewczyna panna starsza o 25 lat jeszcze ok, możemy polemizować, ale z bagażem daj sobie spokój.

ONA + DZIECKO>TY tak będzie już na zawsze. Jakąś tam miłością Ciebie obdarzy, ale nigdy nie będziesz wyżej od tego dziecka.

Poza tym jak ty planujesz swoje życie? Chcesz/chciałbyś mieć swoje dzieci czy chcesz być tatusiem zastępczym i opiekować się cudzym nasieniem? Bo jeśli to 1 to też może być problem, rozmawiałem z wieloma samotnymi mamami w sieci i one stanowczo mówiły, nie będzie drugiego dziecka, jak poznam chłopaka, to chyba, że sam sobie urodzi to dziecko. Nie wiem jakie ona ma poglądy i założenia, ale z własnego doświadczenia rozmów z samotnymi mamami one już nie chcą. I tutaj może być problem, bo ty myślisz o dziewczynie, na pewno seksie kręci cię jej dojrzałość w sensie, że jest starsza, ale z czasem zapragniesz mieć swoje dzieci, ona się starzeje i będzie problem.

Jak chcesz wygrać, życie to daj sobie z nią spokój idź na studia, kontynuuj je i rozejrzyj się za młodą dziewczyną masz 20 lat, więc możesz rwać 17 18 19 20 śmiało, po co ci samotna mama z bagażem? to stos problemów. dziecko wychowanie dziecka to studnia bez dna podobno na wychowanie dziecka od małego do 18 roku życia trzeba 200.000 zł jesteś w stanie harować?

22

juras napisał/a:

...lubie tez adrenaline typu bijatyki moze to glupie ale jara mnie to

luz3rn napisał/a:

...idź na studia, kontynuuj je

smile

23

luz3rn napisał/a:
juras napisał/a:

Cześć juras.

Wszystko byłoby fajnie gdyby nie końcówka, czyli dziecko. Sama dziewczyna panna starsza o 25 lat jeszcze ok...

big_smile big_smile to w wieku jego matki?? big_smile

24

Wkradła się literówka o 5 lat starsza dziewczyna jeszcze jest ok...

juras ma ogólnie śmietnik w głowie trochę wina wieku(genetyka) i ogólny światopogląd no i musi go posprzątać sam nikt za niego tego nie zrobi.
Ewentualnie wejdzie w to i po jakimś czasie zda sobie sprawę, co najlepszego uczynił. smile:) PEACE...

25

luz3rn napisał/a:

Ewentualnie wejdzie w to i po jakimś czasie zda sobie sprawę, co najlepszego uczynił. smile:) PEACE...

Miejmy nadzieję, że obiekt jego zainteresowań w TO nie wejdzie.

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziewzyna starsza o 5 lat

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024