Witam pewnie w waszym kobiecym gronie znajdę rozwiązanie. Mam problem podobnie jak moja kuzynka mianowicie mam dłuższy drugi palec a moja kuzynka ma najdłuższy pierwszy (ten największy) palec. Mamy problem ze skarpetami szczególnie ona po 7 dniach już są dziurawe u mnie po 2 tygodniu. Mam więc pytanie czy gdzieś można dostać niestandardowe skarpety. Cena nie gra roli
1 2016-11-06 03:07:49 Ostatnio edytowany przez authority (2016-11-06 03:08:17)
większosć ludzi ma jakiś palec dłuższy, najczęściej jest to paluch. U was musi być jakaś wyjątkowo duża dysproporcja, skoro dziury po tygodniu są Może nie naciągajcie skarpet aż po kolana?
Właśnie są naciągane mamy wyjątkowo duże palce u ans to rodzinne co pewien czas w kimś z naszej rodziny wyskakuje to fatum
no to nie wiem, co poradzić... może obcinajcie częściej paznokcie?
no to nie wiem, co poradzić... może obcinajcie częściej paznokcie?
Zlota rada
6 2016-11-07 22:54:53 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-11-07 22:56:40)
miałam jeszcze zaproponować flamaster na kryzysowe sytuacje...
w razie, gdyby trzeba było niespodziewanie zdjąć buty...
p.s na zdjęciu pan Wolfowitz, były wiceminister obrony USA i były prezes banku światowego. Chyba za mało mu płacili
7 2016-11-08 20:35:10 Ostatnio edytowany przez authority (2016-11-08 20:38:47)
Bardzo śmieszne.Problem jest w tym iż często jestem 14 godzin w działaniu a czuję jak skarpeta ściska mi palec z powodu dziury jest to nieprzyjemne uczucie.i.Ludzie co pracują na etacie 8 godzin mają znacznie mniejszy problem szczególnie jeśli jest to siedzący tryb życia oczywiście jeśli chodzi o skarpetki Mam paznokcie jak skała murze moczyć nogi dłuższy czas by dało się obcinać. Np teraz moczę i rozmawiam z wami. Dość często mi odrastają aż dziw bierze iż nie ma jakieś luksusowej firmy co by szyła na rozmiar tak jak w samochodach ferrari.
Trochę nie rozumiem problemu, bo przecież każdy z nas ma któryś palec dłuższy (tak, wiem, zostało to już wcześniej napisane), a jednak nie każdemu po tygodniu czy dwóch robią się dziury w skarpetach.
Proponuję regularnie i krótko obcinać paznokcie, a jeśli są grube, to opiłować je tak, żeby nie miały ostrych brzegów, kupować skarpety bardzo elastyczne, wykonane z dobrej jakości, mocnych włókien oraz zwracać uwagę, aby buty były raczej luźne (oczywiście absolutnie nie za duże), a palce nigdy nie przylegały ściśle do ich ścianek.
Zapytałeś o skarpety na wymiar - nie wiem jak miałoby to wyglądać? Jedyne co przychodzi mi do głowy, to skarpety z pięcioma palcami - coś takiego masz na myśli? Może po prostu kupuj nieco luźniejsze skarpety, żeby nie trzeba ich było potem mocno naciągać.