Czy facet zaczyna tesknic po czasie, jak juz kobieta staje na nogi? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy facet zaczyna tesknic po czasie, jak juz kobieta staje na nogi?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1

Temat: Czy facet zaczyna tesknic po czasie, jak juz kobieta staje na nogi?

No wlasnie, tak jak w tytule. Co Wy o tym sadzicie?

Nigdy osobiscie nie slyszalam o takiej teorii, az dwa tygodnie temu zerwalismy z moim chlopakiem. Po tym zdarzeniu rozmawialam z naprawde wieloma osobami i prawie kazda z nich mowila mi o tej teorii - ze bardzo czesto faceci na poczatku odczuwaja ulge, ciesza sie z odzyskanej przestrzeni, wolnosci, podczas gdy kobieta rozpacza i blaga o powrot. A potem role sie odwracaja - gdy kobieta wreszcie staje ponownie na nogi, przestaje wyc i rozpaczac z tesknoty, facet zaczyna odczuwac pustke, tesknic, a czesto tez probuje wrocic (nawet gdy on sam rzucil kobiete). Z opowiesci wielu kolezanek prawie kazda tego doswiadczyla i po przejsciu swojej zaloby nagle odzywali sie do nich ich byli, nawet po paru miesiacach..

Prosze o nie filozofowanie na temat tego, ze kazdy jest inny, nie mozna generalizowac itd. Zdaje sobie z tego sprawe  Chodzi mi o generalny (!), ogolny koncept tego czy faktycznie na ogol tak jest, ze faceci cierpia pozniej, po dluzszym czasie, jak juz kobieta staje na nogi.

Co Wy o tym sadzicie? Jakie sa Wasze doswiadczenia?

P.S. Nie mam zamiaru wracac do mojego bylego chlopaka, jest to tylko dyskusja, poniewaz ciekawi mnie ten temat.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy facet zaczyna tesknic po czasie, jak juz kobieta staje na nogi?
Maylla napisał/a:

Jakie sa Wasze doswiadczenia?

ja tam żadnej ulgi po rozstaniu nie czułem, więc się pod teorią nie podpiszę smile

3

Nie ja porzucilem, więc nie był o mnie stać na ani sekundę ulgi tongue

4 Ostatnio edytowany przez madoja (2017-01-17 19:00:46)

Z doświadczenia odpowiadam: nieprawda.
Nie tęsknią i nie odzywają się.
Te przypadki że chcą wrócić i błagają to chyba jakieś wyjątki, osobiście nawet o takich przypadkach wśród koleżanek nie słyszałam.
EDIT: No, raz słyszałam, ale facet był ogólnie stuknięty i nie wiedział czego chce, zaraz potem znów z nią zerwał.

5 Ostatnio edytowany przez summerka88 (2017-01-17 19:06:50)

Maylla napisał/a:

No wlasnie, tak jak w tytule. Co Wy o tym sadzicie?

Nigdy osobiscie nie slyszalam o takiej teorii, az dwa tygodnie temu zerwalismy z moim chlopakiem. Po tym zdarzeniu rozmawialam z naprawde wieloma osobami i prawie kazda z nich mowila mi o tej teorii - ze bardzo czesto faceci na poczatku odczuwaja ulge, ciesza sie z odzyskanej przestrzeni, wolnosci, podczas gdy kobieta rozpacza i blaga o powrot. A potem role sie odwracaja - gdy kobieta wreszcie staje ponownie na nogi, przestaje wyc i rozpaczac z tesknoty, facet zaczyna odczuwac pustke, tesknic, a czesto tez probuje wrocic (nawet gdy on sam rzucil kobiete). Z opowiesci wielu kolezanek prawie kazda tego doswiadczyla i po przejsciu swojej zaloby nagle odzywali sie do nich ich byli, nawet po paru miesiacach..

Prosze o nie filozofowanie na temat tego, ze kazdy jest inny, nie mozna generalizowac itd. Zdaje sobie z tego sprawe  Chodzi mi o generalny (!), ogolny koncept tego czy faktycznie na ogol tak jest, ze faceci cierpia pozniej, po dluzszym czasie, jak juz kobieta staje na nogi.

Co Wy o tym sadzicie? Jakie sa Wasze doswiadczenia?

P.S. Nie mam zamiaru wracac do mojego bylego chlopaka, jest to tylko dyskusja, poniewaz ciekawi mnie ten temat.

Jest takie zjawisko jak żal podecyzyjny. Zawsze, gdy musimy wybrać z dwóch opcji, a każda z nich ma swoje plusy i minusy, to po wyborze jednej z nich odczuwamy dyskomfort związany z tym, że zrezygnowaliśmy z plusów odrzuconej opcji i wzięliśmy sobie minusy wybranej opcji. I wtedy jeśli ktoś ma problemy z samooceną, albo mniej lub bardziej świadome lęki związane z oodrzuceniem, to może pojawić się żal podecyzyjny.
Jednak w zdecydowanej większości, u osób że zdrową psychiką i samooceną następuje zamrożenie decyzji i utwierdzanie się we wcześniej podjętej decyzji.

6

Facet otrzepuje kurz i idzie dalej jak mawia moja przyjaciółka. wink

7

Oni nie myślą, nie tęsknią, mają to gdzieś. Jest następna i jeśli akurat jest na tapecie, to reszta nie istnieje. Tym bardziej była, bo z jakiegoś powodu od niej odszedł. Nie odgrzewają kotletów.

8

A ja zauważyłam ,że jednak próbują wrócić i rzeczywiście dopiero wówczas gdy widzą ,że kobiecie przestaje zależeć.
To są tylko moje doświadczenia i nie chodzi o mój ostatni -toksyczny związek (bo tutaj jest zupełnie inny mechanizm) tylko o wcześniejsze.

9

Wrobelka, no właśnie, a jak to odniesiesz to toksycznych związków, kiedy to toksyk porzuca/odchodzi do innej osoby?

10

Przyszly_maz napisał/a:

Wrobelka, no właśnie, a jak to odniesiesz to toksycznych związków, kiedy to toksyk porzuca/odchodzi do innej osoby?

Mój toksyk nigdy nie odszedł do innej -on (jak to mówił) - chciał sprawdzić czy mi zależy i czy będę "o niego walczyć".Nigdy nie walczyłam (jestem złą kobietą) ,ale jak chciał wrócić to nie potrafiłam się oprzeć (aż do niedawna).
To kompletnie inna para kaloszy - on jest ode mnie uzależniony ,a ja byłam od niego więc nie miało znaczenia czy stawalam na nogi czy trwałam w rozpaczy bo i tak czuł silną potrzebę bycia ze mną sad

11

Mi się jednak wydaje, że nie ma reguły na to. Mój toksyk zerwał ze mną 3 miesiące temu, a teraz odkryłem, że jest mężatką od kilku tygodni. Trochę się jej historia powtórzyła, bo mnie też ledwie 1-2miesiące po rozpoczęciu związku, na to namawiała. Trochę mam paradoks, bo przez 75% naszego związku wykazywała silne uzależnienie emocjonalnie ode mnie. Wydaje mi się, że facet o ile zerwie, to będzie chciał wrócić (najczęściej) kiedy z nową opcją nie wyjdzie, w przypadku kobiet chyba tak samo, ale na mniejszą skalę.

12

Tak to prawda. U moich koleżanek też tak było. U mnie kiedyś też.

13

miałam bardzo podobnie ze swoim ex. Rozstanie było jego decyzją i zaraz po nim czuł się świetnie, w końcu odzyskał wolność, mógł robić rzeczy, których nie robił będąc w związku i to bez konieczności tłumaczenia się. Ja cierpiałam z poczucia odrzucenia, więc przez chwilę utrzymywaliśmy kontakt i tak długo jak furtka była do mnie otwarta tak długo- nic sobie ze mnie nie robił, bo wiedział że czekam. Dopiero kiedy nastąpiło odcięcie się z mojej strony i układanie wszystkiego w głowie, on sobie o mnie przypominał i okazywało się, że nagle zaczynało do niego docierać do zrobił, że żałuje i że za chwilę może skończyć się możliwość powrotu. tak było trzy razy.

14

Ja ze swoją nie jestem już ponad pół roku. Takiego spokoju nie miałem nigdy. Ulgę czuję z każdym dniem większą big_smile

15

To zależy od przyczyn rozstania i pewnie wielu innych czynników. Czytałem kiedyś taką teorię ( mysle ,że dotyczy sytuacji gdy facet do końca nie chce kończy zwiazku - zdrada/porzucenie itp.) - mężczyzna po rostaniu pozornie szybciej dochodzi do siebie, w snesnie egzystowania, w przeciwieństwie do kobiet, które często się mocno załamują. Jednak w długoterminowy  rozrachunku jeśli chodzi o tzw. ułożenie sobie życia to kobiety szybciej sobie z tym radzą, a mężczyźni długo nie potrafią wrócić na normalne tory. Coś w tym jest jak patrze po sobie i znajomych kumplach po rozwodach. Się zastanwaiałem kiedyś nad tym i chyba związane jest to, że kobiety są bardziej emocjonalne i po złych przeżyciach związkowych, jak się zauroczą, łatwiej im postawić wszystko na jedną kartę. Mężczyźni znowu bardziej podchodzą rozumem do tych spraw. W każdym razie nei ma zasady pewnie wink.

16

Z mojego doświadczenia tak to właśnie wygląda. Faceci nas porzucają, a jak widzą, że zaczynamy układać sobie życie od nowa stają się zazdrośni i zachowują się jak typowy pies ogrodnika. Sami nie potrafią z nami żyć, ale nie mogą znieść myśli, że może nam się ułożyć z kimś innym. Ja 1,5 miesiąca po rzostaniu stanełam na nogi, znalazłam hobby a wtedy zaczeły się telefony i rozmowy o powrocie. Wychodze z założenia że osoba która zwątpiła w tą miłość nie zasługuje na drugą szanse.

17

Tak - potwierdzam tę teorię ale nie wiem dlaczego tak jest.

18

Również potwierdzam. Kiedy ja przez 4 miesiące umierałam ze smutku, on miał mnie gdzieś. Gdy ja zaczęłam odbijać się od dna - przypomniał sobie o mnie: wywodami po pijaku, potem po trzeźwemu i proszeniem o spotkania, do których nigdy zresztą i tak nie doszło, bo po co miałabym znowu rujnować spokój swoich myśli... Także jak bardzo dziwne to jest, to niestety też i prawdziwe. I niewytłumaczalne logiką smile Może wówczas dociera, że nie tylko on-ten facet właśnie może być jedynym źródłem szczęścia, a kobieca postawa niezłomnej i odcinającej sie od przeszłości staje się imponująca? Pozdrawiam wszystkie niezłomne babki smile

19

To zależy od faceta i pewnie od sytuacji.U mnie w jednym przypadku tu akurat on zerwał byl powód i nie zdrada po prostu ciąża eks powiedziała mu po czasie jak już byliśmy razem ja nie miałam zamiaru akceptować tego związek z facetem jego eks i dzieckiem nie dla mnie wiec podziękował mi z początku zła byłam i walczyłam o związek krótko przestała się odbywać a wtedy on sam zaczął zabiegac o kontakt chory czlowiek.

20

To ja opuściłam męża i szalałam z radości, że wreszcie odzyskałam wolność. Nasz związek był toksyczny i niszczący.

21

W moim przypadku było tak że to ja z nim zerwałam, nie umiałam odwzajemnić jego uczucia, którym mnie darzył. On nadal mnie kochał, tłumaczył że zawsze będzie mnie kochać. Nie był nachalny  ale dyskretnie pokazywał mi, że chce abym wróciła. Ja go ignorowałam, więc dał mi spokój. Potem zatęskniłam za nim bardzo, ale dowiedziałam się że ma kogoś,  więc tęskniłam w ukryciu. On wrócił,  zerwał z tamtą i chciał abym do niego wróciła,  ucieszyłam się ale oznajmiłam, że wyjeżdżam do szkoły do innego miasta. Tu już zaczynał zachowywać się dziwnie. Z początku okazywał że mu zależy,  potem znikał i wracał. Wiem że w tym czasie imprezował i uganiał się za dziewczynami. Zaprosił mnie na bal, z którego uciekłam bo nie mogłam znieść tego, że bawił się jak chciał a ja byłam jak penelopa, która nie wiedziała na czym stoi. Potem odezwał się gdy byłam już na studiach. Najpierw nocami pisał smsy jako nieznajomy, ale wiedziałam że to on, potem się przyznał.  Później pisał na gg niemalże codziennie.  Zerwałam więc wtedy z chłopakiem z którym byłam na studiach i miałam nadzieję że wrócimy do siebie. Gdy spotkaliśmy się serce biło mi jak oszalałe , zaraz tego samego dnia umówiliśmy się na następne spotkanie późnym wieczorem,  ale coś w nas pękło. On zaczął mnie krytykować, ja zaczęłam płakać i poszłam.  Potem ludziom nagadał głupoty na mój temat, gdy pytałam czemu tak robi, wszystkiemu zaprzeczał. Teraz ma narzeczoną, ja jestem szczęśliwa w związku z ukochanym moim mężczyzną,  mimo to nadal wracam myślami i nie mogę pogodzić się że ostatecznie odszedł dopiero gdy mnie powyzywał. Ale byliśmydla ssiebie pierwszymi miłościami może dlatego tak często wracaliśmy do siebie smile. Uważam,  że byli, zarówno kobieta i mężczyzna nie wracają wtedy gdy nic do siebie nie czuli lub gdy naprawdę tylko męczyli się w związku. Jeśli były te emocje, iskry wtedy jakoś tak wraca się do tych osób choćby myślami smile.

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy facet zaczyna tesknic po czasie, jak juz kobieta staje na nogi?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024