Po seksie relacje w związku osłabły, pomocy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Po seksie relacje w związku osłabły, pomocy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez Klaudia55 (2016-10-31 09:06:23)

Temat: Po seksie relacje w związku osłabły, pomocy

Witam. Nie wiedziałam w którym dziale zamieścić mój temat jednak zdecydowałam ze chodzi bardziej o uczucia. A więc do rzeczy...
Jestem ze swoim partnerem od 4 miesięcy. Wcześniej zarówno ja jak i on mieliśmy nieszczęśliwe związki. Kiedy się poznaliśmy wszystko nabrało nowego sensu. Widać że strasznie mnie kocha, jest opiekuńczy i bardzo pociągam go seksualnie. Od samego początku zaznaczal ze szuka stałego związku.  Ja jestem dziewczyną która uwielbia seks i mam wysokie libido. Kilka dni temu postanowiliśmy pójść do łóżka.  Było nam świetnie ale... po tym wydarzeniu nasze relacje troszkę się zmieniły. Juz nie wygląda to tak jak przed seksem. Powiało chłodem, on odzywa się rzadziej. Zależy mi na seksie z partnerem ale również na związku. Myślicie że taki stan jest chwilowy?  Nie wiem w jaki sposób mam się zachowywać wobec niego.

P.s. oboje mamy 25 lat

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Po seksie relacje w związku osłabły, pomocy

Po seksie powinny się relacje wzmocnić a nie osłabić,  a to znaczy ze pewnie nigdy nie były one zbyt mocne. Może też to wszystko było za szybko..

3 Ostatnio edytowany przez Gary (2016-10-31 09:50:53)

Albo zależało mu tylko na seksie i teraz się nieco oddali. To głupota oczywiście.

Albo coś zepsuł i jest mu wstyd.

Albo był na Ciebie mega napalony, kipiał pożądaniem, patrzył przez różowe okulary. Teraz napięcie spadło (jak po wytrzeźwieniu na drugi dzień po imprezie) i zobaczył, że nie jest tak kolorowo.

Ważne, że Tobie było dobrze. Może trzeba z nim proozmawiać?

4

to normalne jak sex jest za szybko. Za szybko czyli zanim on się zakochał.
Dokładnie jak powiedział Gary w pkt 3.
tylko wg mnie rozmowa nic nie da, bo co? chcesz naciskać kogoś kto chce się odsunąć? bez sensu?
ty sie odsuń i czekaj na jego reakcję.

5

pannapanna napisał/a:

tylko wg mnie rozmowa nic nie da, bo co? chcesz naciskać kogoś kto chce się odsunąć? bez sensu?

Uważasz ze przez 4 miesiące on nie zdążył do mnie nic poczuć? Mówił ze kocha ze pragnie być ze mną, nie wiem czy oboje dalibysmy rade z czekaniem z seksem dłużej.  Widzę ewidentnie ze coś jest juz nie tak.
Czy seks po 4 miesiącach związku (znamy się dłużej) jest za szybko?

6

być może za szybko po zakończeniu poprzednich trudnych związków

7 Ostatnio edytowany przez Gary (2016-10-31 10:39:44)

Gdyby chciał tylko seksu, to nie udawałby związku przez 4 miesiące.

Również nie jest to czas na gry w stylu "ja się  wychłodzę, i zobaczymy czy on zareaguje". Jak on tak gra, to znaczy, że robi źle. Jak Ty zaczniesz grać, to skończycie tę relację.

Wg mnie powinnaś mu zadać pytanie wprost:   "Hej! Odnoszę wrażenie, że się ode mnie trochę zdystansowałeś... myślę, że to może po seksie... Myślisz, że za wcześnie? Mi się pdoobało..."     -- coś on musi na to odpowiedzieć, a jego reakcja dużo Ci wyjaśni... albo zamilknie, albo zaprzeczy, albo stanowczo zaprzeczy "No coś Ty! Nie myśl tak... bardzo mi na Tobie zależy, ale babcia mi wczoraj zmarła i pomagam rodzicom w formalnościach".

Dojrzali emocjonalnie ludzie uprawiają seks wtedy kiedy oboje tego chcą. Wy oboje chcieliście (??), był seks, więc nie ma problemu.

8

Klaudia55 napisał/a:
pannapanna napisał/a:

Uważasz ze przez 4 miesiące on nie zdążył do mnie nic poczuć? Mówił ze kocha ze pragnie być ze mną, nie wiem czy oboje dalibysmy rade z czekaniem z seksem dłużej.  Widzę ewidentnie ze coś jest juz nie tak.

To co facet mówi nie ma znaczenia... mówi to co mu przyniesie korzyśc. Ważne jest to jak się zachowywał.
Jeśli czułaś że Cię kocha a nagle po sexie zaczął olewać, to może nie stanął na wysokości zadania albo uważa że był słaby?
4 miesiące to dla jednego krótko dla drugiego długo.

9 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-10-31 13:10:31)

Nie ma czegoś takiego jak za późno, bądź za wcześnie. Wszystko zależy od konkretnych osób, konkretnych relacji, tego co między nimi i okoliczności. Niewątpliwie jednak coś się zmieniło, więc nie skazuj się na domysły i niepewność. Skorzystaj z rady Garego. Wysłuchaj tego co ma do powiedzenia, ale jednocześnie zwróć uwagę na to jak mówi, jak się zachowuje w czasie rozmowy i po tej rozmowie. Powinno to rozjaśnić nieco sytuację. Jeżeli nie to on z własnej nieprzymuszanej woli skaze wasz związek na trwanie w niepewności i niedopowiedzeniu, co nigdy dobrze się nie kończy.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Po seksie relacje w związku osłabły, pomocy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024