Miłość bez odwzajemnienia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Miłość bez odwzajemnienia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Miłość bez odwzajemnienia

Witajcie,

Powiecie "masz to co chciałaś, więc czego chcesz teraz... współczucia?" Niestety nie mam do kogo się zwrócić. Jestem w połowie drugiego miesiąca ciąży i nie chce aby moje dziecko wychowywało się samotnie bez ojca. Ze względu, że ja go kocham.

Trzy miesiące temu wyszłam za mąż... myślałam, że znalazłam dobrego faceta. Niestety po dwóch tygodniach związku małżeńskiego zaczęło się to psuć. Miłość narastała się nienawiścią ze strony męża. Miał mnie dość... Wiem, że to moja wina. Kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży byłam w szoku, ale zarazem szczęśliwa. Mój mąż chyba też. Zawsze chciał dziecko. Jednak objawy ciąży strasznie źle odczuwam. Mdłości, nudności, wstręt do zapachów, senność... wymioty... nie wiedziałam, że tak będę źle to przechodziła. Mój mąż chciał seksu... a ja nie miałam ochoty. Nie potrafiłam się nawet zmusić, aby tylko mój mąż był zadowolony. Miał do mnie ciągłe pretensje, że nie sprzątam, nie gotuje i nie wywiązuje się z obowiązków małżeńskich. Zostawiał mnie samą w pokoju i jechał do kolegów czy też koleżanek. Przykro mi, że nawet mój mąż nie chciał mi pomóc. Choć teraz o wiele inaczej się czuje, bo znikły mi wymioty. To jestem wyrzucone przez męża z domu i właśnie czekam na pozew rozwodowy... z orzeczeniem jak mój mąż powiedział z mojej winy.

Popełniłam gdzieś błąd. Choć nie potrafię sobie z tym poradzić. Nie chce rozwodu, bo go kocham. Mamy ślub kościelny... a ja jestem bardzo wierząca. I teraz już wszystko jest skreślone. On do mnie nie dzwoni. Usunął mnie z portalu... w statusie jest wolny. Nie wiem co robi... a ja boję się do niego zadzwonić, bo jest arogancki wobec mnie i nie chce nawet myśleć co by mi powiedział przez ten telefon.

Choć wszyscy ostrzegali to ja byłam ślepa... zakochana... głupia. Co mam robić ? Ja nie chce rozwodu...

Nie skończyłam szkoły, nie mam pracy... to mam być samotną matką jeszcze?

Pomóżcie...

Zobacz podobne tematy :
Odp: Miłość bez odwzajemnienia

No tak........... Najwazniejsze ze usunol cie z portalu i zmienil Status

3

nie wierze, to chyba jest jakas prowokacja...
Facet bierze slub a po 2 tygodniach po  juz ma dosc i zaczyna odczuwac nienawisc do ciezarnej zony, ktora po 3 miesiacach wyrzuca  z domu i sklada pozew o rozwod, bo obowiazki malzenskie i domowe  sa zaniedbywane... Taaaa big_smile

4

Dla mnie tez sie to kupy nie trzyma.

5 Ostatnio edytowany przez Sandra_N. (2016-10-14 13:45:34)

Po prostu dla faceta najważniejszy jest seks. A ja przez to, że źle się czuje... nie uprawiam z nim seksu. A na dodatek nie sprzątam itd. Choć robię tylko później jak się lepiej poczuje.

Ostatnio nie wytrzymałam i nakrzyczałam na niego jak mi zaczął rozkazywać co mam robić. I po tym... usłyszałam rozwód

6 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-10-14 14:07:26)

Sandra_N. napisał/a:

Ostatnio nie wytrzymałam i nakrzyczałam na niego jak mi zaczął rozkazywać co mam robić. I po tym... usłyszałam rozwód

Sandra, nie kituj smile
uslyszalas talak, talak, talak?

7 Ostatnio edytowany przez Facet_z_wąsem (2016-10-14 14:05:16)

Mało jest już rzeczy, które mnie na tym świecie dziwią, ale to co piszesz jakoś nie mieści mi się w głowie. Co to znaczy, że mąż Cię wyrzucił z domu, siłą? Nawet gdy mieszkanie jest jego, nie ma do tego prawa, tym bardziej jak jesteś w ciąży.
Rozwód z Twojej winy? Nie wierz w to, żaden sąd nie da wam rozwodu, nawet bez orzekania winy , po trzech miesiącach od ślubu, tym bardziej, że Ty tego nie chcesz. Żeby otrzymać rozwód muszą zostać trwale zerwane więzi uczuciowe, fizyczne i ekonomiczne. Jaka ma być ta Twoja wina? To że jesteś w ciąży,  to że masz wymioty, czy to, że nie masz ochoty na sex będąc w początkach ciąży?
Albo jest to jakaś marna prowokacja albo wyszłaś za jakieś kompletnego debila, dałaś sobie zrobić dziecko bo go kochasz, a teraz dajesz się zastraszać i sobą pomiatać.
Przepraszam za ostre słowa ale inaczej tego nie mogę ocenić.
Jeżeli to co piszesz jest prawdą, to Ty masz podstawy do tego żeby wystąpić o rozwód z jego winy, alimenty na siebie a potem na dziecko. To on porzucił Ciebie kiedy jesteś w ciąży. Jeżeli byłaś zameldowana tam gdzie mąż, to prosisz o pomoc policję i wprowadzasz się z powrotem. Jeżeli zechce usunąć Cię siłą, zgłaszasz sprawę na policję, prosisz o założenie niebieskiej karty. Wiem, że to teraz dla Ciebie trudne ale musisz zacząć działać, może poprosić o pomoc kogoś z rodziny lub bliskich. Skoro Twój maż zdecydował się na ślub, to ma zasrany obowiązek utrzymywać teraz ciebie a potem wasze dziecko. Małżeństwo to nie umowa kupna z prawem zwrotu towaru.

8 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2016-10-14 14:07:59)

Spadaj trollu. Jestes w polowie drugiego msca ciazy czyli jakos w 6 tygodniu. Na ten moment to lekarz dopiero jest w stanie potwierdzic ze wogole cos widac na usg a i to nie zawszena tak wczesnym etapie. Jedynie brak okresu sugeruje ze cos jest na rzeczy. A Ty tymczasem  juz zdazylas miec  nudnosci ciazowe i inne objawy, zaniedbac obowiazki domowe i malzenskie i co lepsze juz Ci to wszystko zdazylo przejsc.
Wymysl lepsza historie nastepnym razem.
Edit : ciaze liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki czyli Ty podejrzenia co do swojej mozesz miec dopiero od jakis dwoch tygodni czyli gdy nie pojawil sie kolejny okres. Przez ten czas maz juz zdazyl sie tak zmeczyc Twoim odmiennym stanem ze wystapil o rozwod. big_smile

9

ja podejrzewam, ze to nie Sandra a jakis Alejandro sie nudzi big_smile

10

feniks35 napisał/a:

Spadaj trollu. Jestes w polowie drugiego msca ciazy czyli jakos w 6 tygodniu. Na ten moment to lekarz dopiero jest w stanie potwierdzic ze wogole cos widac na usg a i to nie zawszena tak wczesnym etapie. Jedynie brak okresu sugeruje ze cos jest na rzeczy. A Ty tymczasem  juz zdazylas miec  nudnosci ciazowe i inne objawy, zaniedbac obowiazki domowe i malzenskie i co lepsze juz Ci to wszystko zdazylo przejsc.
Edit : ciaze liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki czyli Ty podejrzenia co do swojej mozesz miec dopiero od jakis dwoch tygodni czyli gdy nie pojawil sie kolejny okres. Przez ten czas maz juz zdazyl sie tak zmeczyc Twoim odmiennym stanem ze wystapil o rozwod. big_smile

Jest potwierdzone przez lekarza, że jestem. I to nie jest 6 tydzień. w 6 tyg to ja się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Każda kobieta przechodzi inaczej... to już twoj problem, że nie wierzysz. A nie mój... "solidarność mężczyzn"

11

Sandra_N. napisał/a:

I to nie jest 6 tydzień. w 6 tyg to ja się dowiedziałam, że jestem w ciąży.

To który? big_smile

12

początek 9 tygodnia

13

Sandra_N. napisał/a:

Trzy miesiące temu wyszłam za mąż... myślałam, że znalazłam dobrego faceta. Niestety po dwóch tygodniach związku małżeńskiego zaczęło się to psuć. Miłość narastała się nienawiścią ze strony męża. Miał mnie dość... Wiem, że to moja wina. Kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży byłam w szoku, ale zarazem szczęśliwa. Mój mąż chyba też. Zawsze chciał dziecko. Jednak objawy ciąży strasznie źle odczuwam. Mdłości, nudności, wstręt do zapachów, senność... wymioty... nie wiedziałam, że tak będę źle to przechodziła.

Czyli te mdłości, wymioty i inne cuda masz od pierwszego dnia ciąży? big_smile

14 Ostatnio edytowany przez feniks35 (2016-10-14 14:44:23)

Sandra_N. napisał/a:
feniks35 napisał/a:

Jest potwierdzone przez lekarza, że jestem. I to nie jest 6 tydzień. w 6 tyg to ja się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Każda kobieta przechodzi inaczej... to już twoj problem, że nie wierzysz. A nie mój... "solidarność mężczyzn"

Ales Ty niekumata:)) Piszesz ze jestes w polowie drugiego msca ciazy. To jak to w koncu jest ?? Bo jesli umiesz czytac ze zrozumieniem to juz wiesz ze ciazy nie liczy sie od momentu az pan doktor Ci to powie.
Poza tym jestem akurat kobieta wiec z ta solidarnoscia mezczyzn tez nie trafias wink
Edit : teraz juz 9 tydzien czyli jednak 3 msc sie robi a nie drugi. Nie zmienia to faktu ze w ciagu 3 tyg maz mega szybko sie zniechecil wink

15

Jesteście matkami ? To powinniście lepiej wiedzieć.
Pietruszko mdłości nie mam od samego początku. Tylko nie wiem nie liczę od kiedy zaczęłam wymiotować... Ogarnijcie się !

16 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-10-14 15:05:58)

Sandra_N. napisał/a:

Jesteście matkami ? To powinniście lepiej wiedzieć.

Właśnie wiemy... 9 tydzień to nie jest połowa 2 miesiąca ciąży, to raz, a dwa - mdłości możesz mieć od jakichś 2-3 tygodni... a Tobie już nawet zdążyły przejść i mąż zdążył się nimi zniechęcić big_smile

Następnym razem lepiej się do trollowania przygotuj smile

17

Taaa .... wink a świstak siedzi i zawija ...
http://www.netkobiety.pl/t99366.html

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Miłość bez odwzajemnienia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024