Czy 'nigdy' oznacza nigdy? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy 'nigdy' oznacza nigdy?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

1 Ostatnio edytowany przez Tantos (2016-10-13 23:54:26)

Temat: Czy 'nigdy' oznacza nigdy?

Krótko i na temat:

Niedawno skończył się mój pierwszy poważny związek w życiu. Związek nie był długi, ja nie byłem idealny, ale zrozumiałem swoje błędy (głównie mój charakter, nic hardkorowego), przeprosiłem za nie, prowadziliśmy wiele rozmów na ten temat, wysłałem kwiaty, a wraz z nimi szczery list. Moja ex uważa jednak, że nigdy do mnie nic nie poczuje, bo 'takie ma zdanie'. Uważacie, że jeżeli wcześniej było uczucie, to czy jest możliwe rozpalenie go po jakimś czasie ponownie? Czy 'nigdy' u kobiet naprawdę oznacza nigdy?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy 'nigdy' oznacza nigdy?

Też się z tym borykam... Moja narzeczona tydzień temu jednogłośnie powiedziała, że mnie już nie kocha, ale nie potrafię odpuścić. Dam z siebie wszystko, tak żebym nie mógł sobie nic zarzucić (oczywiście poza tym co zepsułem jeszcze będąc w związku...). Utrzymujecie kontakt? Moja się ode mnie wyprowadziła, ale jakimś cudem piszemy do siebie codziennie. Nie wiem do czego to nas poprowadzi, ale głupie, zakochane serce każe mi wierzyć.

3 Ostatnio edytowany przez Tantos (2016-10-13 23:57:58)

Jesteśmy na jednym kierunku. Ostatnio jednak posprzeczaliśmy się na tyle, że kontaktu jest zero. Jest mi zwyczajnie ciężko zrozumieć tę sytuację, być może ze względu na to jakim człowiekiem jestem. Z mojej strony na początku nie było uczucia, ale stwierdziłem, że jest to osoba tak wartościowa, że spróbuję się zaangażować. W efekcie pojawiło się uczucie mocniejsze nic spodziewałem, za to u niej to uczucie przeszło i 'zna siebie na tyle, że wie, że nigdy nic nie poczuje'. Wiem, że tyle razy poruszałem ten temat, że nawet ze względu na honor i to ile razy się przed nią spłaszczyłem nie zrobię tego więcej. Niestety, ciągle wierzę, że coś się w przyszłości zmieni, ale na pewno nie najbliższej.

4

Bądź miły, ale nie narzucaj się (boże jakim ja jestem hipokrytą)... Niestety nikt lepiej nie oceni sytuacji od Ciebie samego. Na pocieszenie powiem, że u mnie też wielka niewiadoma. Mam tylko nadzieję, że 2 lata mojego związku okażą się dla mojej ex jakimś sentymentem i coś do mnie poczuje pewnego dnia. Chyba musisz poczekać, aż płeć piękna wkroczy w ten temat...

5 Ostatnio edytowany przez Tantos (2016-10-14 00:09:41)

Jesteśmy na etapie braku rozmów i wzajemnego obrażenia się (bo po jej zachowaniu widać brak pokory i zauważenia również własnych błędów, co jej wytknąłem). Nie mam zamiaru poruszać z nią więcej tego tematu (co bardzo ją denerwowało i uparcie twierdziła, że 'ona już skończyła'). W dodatku od jakiegoś czasu pisze ze swoim 'byłym' jeszcze z czasów gimnazjalnych. Nie wiem do jakiego etapu dojdzie ta znajomość, ale pociesza mnie fakt, że studiuje w innym mieście, a w rodzinnym bywa przelotnie.

6

Hyhy, możliwe że sugerujesz się takim stereotypem że u kobiet nie znaczy czasami tak, ale te nigdy to dość mocno kategorycznie osadziła w ramach czasowych jej brak uczucia.
Nie mniej

Tantos napisał/a:

Krótko i na temat:

Niedawno skończył się mój pierwszy poważny związek w życiu. Związek nie był długi, ja nie byłem idealny, ale zrozumiałem swoje błędy (głównie mój charakter, nic hardkorowego), przeprosiłem za nie, prowadziliśmy wiele rozmów na ten temat, wysłałem kwiaty, a wraz z nimi szczery list. Moja ex uważa jednak, że nigdy do mnie nic nie poczuje, bo 'takie ma zdanie'. Uważacie, że jeżeli wcześniej było uczucie, to czy jest możliwe rozpalenie go po jakimś czasie ponownie? Czy 'nigdy' u kobiet naprawdę oznacza nigdy?

Oczywiście że wszystko jest możliwe a nigdy nie tylko u kobiet, oznacza chu*j wie, nigdy to dość długo różne rzeczy mogą się zdarzyć.
Ale tutaj nigdy oznacza bardziej postawę jej, niż okres oczekiwania, nigdy żeby podkreślić i umocnić w przekazie brak jakichkolwiek uczuć. Ma wyjebane

Tantos napisał/a:

Jesteśmy na etapie braku rozmów i wzajemnego obrażenia się (bo po jej zachowaniu widać brak pokory i zauważenia również własnych błędów, co jej wytknąłem). Nie mam zamiaru poruszać z nią więcej tego tematu (co bardzo ją denerwowało i uparcie twierdziła, że 'ona już skończyła'). W dodatku od jakiegoś czasu pisze ze swoim 'byłym' jeszcze z czasów gimnazjalnych. Nie wiem do jakiego etapu dojdzie ta znajomość, ale pociesza mnie fakt, że studiuje w innym mieście, a w rodzinnym bywa przelotnie.

Hmm z tego co piszesz powyżej wynika również że ma wyjebane, bez znaczenia z kim pisze, brak pokory i uznania dla własnych błędów, wqrwianie się, w ogóle zlewa, hehe to raczej oznacza że u niej te nigdy ma moc.
Dość oschle Cię traktuje, bez sentymentu, szacunku, z pierwszego postu Twojego ciągnie trochę lamerstwem, dla tego taka kategoryczne w stosunku do Ciebie, bo widocznie jak była delikatna to nie docierało.
Wiadomo co powinieneś i tak pozamiatane, ale zrób jak uważasz.
W swoim zapytaniu sugerujesz odpowiedź jakiej oczekujesz, więc inne i tak nie trafią, pytanie do kobiet kierujesz bo liczysz na kobieca empatię, ze poklepią po główce i dadzą jakąś nadzieję. No nie wiem czy się doczekasz, ale nie będę prorokować
Powodzenia
Pozdrawiam

7 Ostatnio edytowany przez Tantos (2016-10-14 09:44:46)

zabpth napisał/a:

W swoim zapytaniu sugerujesz odpowiedź jakiej oczekujesz, więc inne i tak nie trafią, pytanie do kobiet kierujesz bo liczysz na kobieca empatię, ze poklepią po główce i dadzą jakąś nadzieję. No nie wiem czy się doczekasz, ale nie będę prorokować
Powodzenia
Pozdrawiam

Jest to bardziej próba zrozumienia, czy takie deklaracje mają jakąkolwiek moc w perspektywie przyszłości, czy takie stwierdzenia nie są rzucane pod wpływem emocji... i czy po opadnięciu tych emocji i po tym, jak minie trochę czasu sprawy mogą przybrać inny obrót.

8

To może zależeć od tego czy ktoś jest na hortyzoncie.
Bo nigdy może być przekorne i jednosześnie zmiękczające przeciwnika ale może byc też świętym przekonaniem ,że na prawdę nigdy.

Ważne : odpuść nawet jak nie chcesz to to zrób daj sobie czas i zaczekaj.
Jeżeli nigdy jest na serio to na pewno o tym się dowiesz.

9 Ostatnio edytowany przez Tantos (2016-10-14 23:19:08)

rojka napisał/a:

To może zależeć od tego czy ktoś jest na hortyzoncie.
Bo nigdy może być przekorne i jednosześnie zmiękczające przeciwnika ale może byc też świętym przekonaniem ,że na prawdę nigdy.

Ważne : odpuść nawet jak nie chcesz to to zrób daj sobie czas i zaczekaj.
Jeżeli nigdy jest na serio to na pewno o tym się dowiesz.

Tak jak mówiłem, wiem, że pisze ze swoim 'byłym' z czasów gimnazjalnych, ale studiuje on w innym mieście, dlatego też nie musi to oznaczać, że pomiędzy nimi coś się dzieje, być może zwykły kontakt po latach. Zauważam też, że zerka na mnie co jakiś czas (z racji bycia na jednym kierunku), lecz w jakim celu? Nie mam pojęcia. A odpuścić mam zamiar i zobaczyć jak się sytuacja potoczy. Uczucie nie odpuszcza, ale emocję trochę opadły i czas na mądrzejsze i bardziej przemyślane decyzje. Sam związek i zerwanie dały mi do myślenia w jakich aspektach powinienem się zmienić, żeby lepiej, pozytywniej podejść do życia. Być może kiedy zauważy te zmiany i jej 'zdanie' się zmieni. Za dużo jest niewiadomych, żeby jednoznacznie określić co na dobrą sprawę się dzieje.

10

Młodyś i głupiś jesteś jak sądzisz, że wiesz co Ona chce.

Baa.. Ona sama nie wie czego chce.

11

Harvey napisał/a:

Młodyś i głupiś jesteś jak sądzisz, że wiesz co Ona chce.

Baa.. Ona sama nie wie czego chce.

Dlatego jedyne co mogę na ten moment, to czekać.

12

Tantos napisał/a:

I to będzie gwóźdź do trumny.

13

Harvey napisał/a:
Tantos napisał/a:

I to będzie gwóźdź do trumny.

Co w takim razie powinienem zrobić? Ostatnia nasza rozmowa to kłótnia, a wcześniej każde poruszenie tematu związku z jej strony kończyło się u niej na tym, że 'jej zdaniem nigdy nic nie poczuje'.

14

Zrób dokładnie odwrotnie niż myślisz, czujesz i robisz.

Nie kłóć się z nią - daj jej się wygadać.

Nie drąż tematu - niech ona to robi.

Nie lataj za nią - Ty też masz swoje życie.

Odpuść i nie naciskaj.

Jak kocha to wróci... jak nie kocha to do tego czasu zajmie jej miejsce inna wink

15

Sęk w tym, że my nie rozmawiamy na ten moment w ogóle, chociaż widujemy się codziennie na wydziale. Nie chcę więcej latać, bo wiem, że to nie pomaga. Jedyne co mogę, to własnie odpuścić i poczekać na rozwój sytuacji.

16

Niech Cię ręka Boska broni by ukradkiem nie zerkać na siebie...

Żyj młodzieńcze wink podrywaj, bałamuć, zdobywaj i pal wioski big_smile

17

Sądzę że skoro ona mówi "znam siebie i wiem że nigdy już do ciebie nic nie poczuję" to mówi to na serio. Tzn. nie wiem czy naprawdę "nigdy", ale na pewno na tę chwilę ma Cie absolutnie dość. Nie biegaj za nią, bo już kompletnie ją do siebie zniechęcisz i radzę Ci to jako kobieta. Może za jakiś czas, kto wie? Mówią że stara miłość nie rdzewieje. Ale pewnie dużo czasu musi upłynąć, do tego czasu Ty sam poznasz inną.

18 Ostatnio edytowany przez Tantos (2016-10-16 17:58:51)

Czy powolne, nienachalne odzyskiwanie kontaktu może być dobrym pomysłem (bez wchodzenia w słynny friendzone)? Być może w ten sposób byłbym w stanie pokazać, że nie rzucam słów na wiatr i faktycznie uświadomiłem sobie pewne rzeczy.

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy 'nigdy' oznacza nigdy?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024