Czuje się podle bo tego chciała?pomocy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czuje się podle bo tego chciała?pomocy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 41 ]

Temat: Czuje się podle bo tego chciała?pomocy

Witam
Mam 22 lata Tak jak moja partnerka z którą mieszkam razem od pół roku, nasz związek jest niemal idealny pomimo wielu problemów zawsze trzymamy się razem, OCZEKUJEMY NARODZIN DZIECKA to 8 tydzień smile

nasze życie seksualne jak u wielu młodych ludzi jest dość obfite, często sie kochalismy 6/10 razy tygodniowo, pomimo iż moja kobieta ma problemy ze szczytowaniem podczas normalnego seksu, pamiętałem aby pomóc Jej w inny sposób,

Lubimy się droczyc uwodzić zdobywać(często wstępnie odmawia zachęcając tym samym do gry wstępnej) nigdy nie było problemów w łóżku aż do feralnego wieczoru dwa dni temu,

Jak to na ogół bywało po kolacji wskoczylismy do łóżka, partnerka uśmiechając się zdjęła spodnie i spytala czy sie rozbieram,wymownie glaszczac mnie pod gumką od bielizny, odrazu wiedziałem o co chodzi, więc zdjąłem jej bielizne (uśmiechając się,z początku żartobliwie odganiała mnie, jak to często bywało ) rozebralem się i calując ją przeszliśmy do konkretu, z humorem powiedziala "nie dostaniesz:p"  po dłuższej chwili bez oporów zaczęlismy się kochać,

Juz po kilku sekundach zauważyłem że coś jest nie tak,nie angażuje się,patrzy w sufit,"kłoda" przerwalem i pół żartem spytałem czy próbuje mnie zniechęcić, usłyszałem uwodzące i uśmiechnięte"może?" , odebrałem to jak propozycje czegoś nowego i kontynuowalem jeszcze przez chwilę,

Wciąż na nią patrzyłem, poprostu leżała i nic... stwierdziłem że coś jest nie tak i przerwałem, natychmiast wyszła do łazienki  mówiąc pod nosem "mówiłam że nie mam ochoty" usłyszałem płacz...

W totalnym szoku dotarlo do mnie ze zrobiłem coś złego,ze nie chciała tego ale robiła to dla mnie, poczułem się podle jak świnia jakbym ją zgwałcił  nie spałem całą noc patrząc jak śpi...

Kocham ją nad życie nie pije nie imprezuje, pracuje jestem z nią zawsze i wszędzie,  nie bylo między nami problemów,  w życiu nie zrobił bym jej krzywdy a dała mi do zrozumienia że tak się stało,
Poranek w ciszy, pol dnia też później w drodze do pracy spytałem czemu tak zrobiła,zachęcając mnie do seksu nakręcala mnie by po chwili obrócić stosunek w "gwalt?" Spytałem dlaczego poprostu stanowczo i poważnie nie odmówiła a wręcz przeciwnie dawała mi do zrozumienia że chce, celowo tworząc tą całą sytuację, zrozumiałem że tego właśnie chciała tylko co miala na celu? Wystarczyło by pare słów a nie czuł bym się tak jak czuje...
Oto odpowiedź sms

Doskonale wiem co zrobiłam, to było celowo
Nie obwiniam Cie za to, bo to tez moja wina. Nie chce zebys czul sie z tym zle, tylko zebys zrozumial mnie. Teraz prawie w ogole nie mamm ochoty na seks, niee wiem moze to przez ciaze, moze przez to ze rosne. Chce poprostu zebys mnie zrozumial i odpuscil gdy mowwie ze nie. 

Chodzę z żalem ze skrzywdzilem ukochaną,a ona tym samym na zawsze  stworzyła we mnie uraz do niej,seksu, tylko co dalej? Jak mam siebie postrzegać mam mieć zal za poczucie winy bo przecież mogła to powiedzieć tak poprostu podczas rozmowy,bez tego... sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czuje się podle bo tego chciała?pomocy

Musisz jej powiedzieć ,żeby nie bawiła się z Tobą w kotka i myszkę i powiedziała Ci wcześniej ,że nie ma ochoty na seks.To co zrobiła tylko po to , żeby Cię "sprawdzić"jest głupie bo każdy facet nabuzowany ma ochotę na  zbliżenie  dodatkowo może powodować ból jąder.
Jak już działają jej tak hormony to Ci serdecznie współczuję.

3 Ostatnio edytowany przez Ola_la (2016-10-13 06:34:50)

Absolutnie nie masz jej za co przepraszać, jeśli było tak jak to przedstawiłeś. Hormony hormonami ale ona mie ma prawa robic z ciebie głupka. Miliony kobiet jest w ciąży i tak się nie zachowuje. Na przyszlosc ukróciłabym na twoim miejscu takie ,,zabawy,,, które ja tylko bawią a ty się zastanawiasz i wychodzisz na głupka. Nie nie było zadnego gwałtu. Niech ryczy jak jest głupia, a może jakies ,,madre,, koleżanki kazaly jej ciebie ,,sprawdzić,,? 22 lata to już nie dziecko, żeby robic takie cyrki. Serdecznie ci współczuje i ja uważam, ze to ma bardzo mało wspólnego z ciążą to jej zachowanie i sprawdzanie ciebie. Jestecie razem króciutko i dopiero się zaczną pewnie wymagania z kosmosu. Nie ma idelanych związków. A to co ci robi to wynika z jej osobowości a nie z tego, ze jest w ciąży. Zdaje sie, że masz partnerkę, która seksem próbuje przejąć władzę w związku. Nie cieszy się nim, ale próbuje nim tobą sterować.
,,nie dostaniesz,, , ,,może,,
Ja bym poczekała na twoim miejscu na jej przeprosiny i nawet przeniosła się na kanapę, ale jak widać pewnie ty ją będziesz przepraszał, że ja ,,zgwałciłeś,, , a ona doskonale wie jak było. No cóż szacunku jej tym nie zyskasz. Jestescie na etapie docierania się i ona ewidentnie chce tobą rządzić. To nie jest partnerstwo, a co będzie następne , może oskarżenie o molestowanie dziecka? Wybiegam za bardzo w przyszlosc, ale to co ona mówi to nie sa hormony, a zwykła manipulacja i gierki.

Rozumiem doskonale, ze może nie chcieć seksu w ciąży, ale o tym się mówi wprost, a bliskości tez nie chce? Zawsze tak ucieka do łazienki popłakać jak się kłócicie?

4

Kolego jeśli było tak jak to przedstawiles to coś z nią jest nie tak. Przede wszystkim jeśli nie ma się ochoty na seks to się nie zachęca do tego partnera :-O po drugie mówi się wyraźne, nie, nie chce, nie mam ochoty, a nie może tak a może sra#. To zwianie do łazienki było ewidentnie po to by z jakiegoś powodu wzbudzić Twoje poczucie winy. Nie wiem co z nią jest nie tak, ale jednak na hormony ciążowe mi to nie wygląda. Może Cię próbuje? Na ile jej się uda okrecic Cie wokół paluszka?

5

,,Jak to na ogół bywało po kolacji wskoczylismy do łóżka, partnerka uśmiechając się zdjęła spodnie i spytala czy sie rozbieram,wymownie glaszczac mnie pod gumką od bielizny, odrazu wiedziałem o co chodzi, więc zdjąłem jej bielizne (uśmiechając się,z początku żartobliwie odganiała mnie, jak to często bywało ) rozebralem się i calując ją przeszliśmy do konkretu, z humorem powiedziala "nie dostaniesz:p"  po dłuższej chwili bez oporów zaczęlismy się kochać, ,

To ma być ,,prawie w ogóle nie mam ochoty na seks,,? wierz mi ze inaczej by się zachowywałaby gdyby nie miała ochoty na seks
ona ma ochote ale na zdobycie władzy nad tobą

6

Chce, nie chce, dam nie dam hehehe...dobre!!!

7

Może te "testy" są po to by sprawdzić czy jak nie będzie w stanie się kochać lub będzie w połogu to możesz ją zdradzić?Dla mnie głupie to i dziecinne ale jak ktoś jest rozwojem emocjonalnym w gimnazjum to może wpaść na taki pomysł.

8 Ostatnio edytowany przez grenade (2016-10-13 18:59:59)

Jericho94 napisał/a:

Powiedz jej teraz, że nie wiesz kiedy się z tego otrząśniesz, i że do tego czasu nie będziecie się kochać. Że poczułeś się źle i nie będziesz się bawił w takie gierki. Gwarantuję Ci, ze szybko jej przejdą takie genialne pomysły. Nie daj się w to wciągnąć, bo za chwilę wpadnie na lepszy pomysł.

9

Ola_la
"Rozumiem doskonale, ze może nie chcieć seksu w ciąży, ale o tym się mówi wprost, a bliskości tez nie chce? Zawsze tak ucieka do łazienki popłakać jak się kłócicie?"

Na ogół sie nie kłócimy, nigdy nie podnioslem głosu, staram się poważnie rozmawiać gdy zauważam problem na codzień to zdaje egzamin, co do bliskości ostatnio jakoś jej nie potrzebuje lezy obok pol dnia i przytula się gdy poproszę, z własnej inicjatywy ostatnio nie bardzo okazuje czułość ochote na ogół ja nalegam kombinuje jak doprowadzić do seksu,
Do łazienki może nie koniecznie ale ciągle są fochy caly czas się płaszcze zeby każdego focha obrócić w uśmiech żartuję dokuczam az go zobaczę, o byle bzdete potrafi wyjść i siedzieć sama w pokoju hmm

10

anicorek87 napisał/a:

Może te "testy" są po to by sprawdzić czy jak nie będzie w stanie się kochać lub będzie w połogu to możesz ją zdradzić?Dla mnie głupie to i dziecinne ale jak ktoś jest rozwojem emocjonalnym w gimnazjum to może wpaść na taki pomysł.

O zdradzie nie ma mowy doskonałe o tym wie, w wieku 18lat mieszkałem z dziewczyną,wyjazd na dwa tygodnie do pracy z jej ojcem wystarczyl, wróciłem bez zapowiedzi i zastalem przykry widok, uraz pozostał na zawsze i tego nie zrobił bym nigdy znam ten ból,

11

grenade napisał/a:
Jericho94 napisał/a:

Powiedz je teraz, ze nie wiesz kiedy się z tego otrząśniesz, i że do tego czasu nie będziecie się kochać. Że poczułeś się źle i nie będziesz się bawił w takie gierki.

Szczerze mówiąc poświęciłem dla niej swoją okolice znajomych i prace zeby przeprowadzić do jej miasta zeby mieszkając ze mną była w swoim otoczeniu, to jej pierwszy krok w odpowiedzialność więc rozumiałem obawy,
Robię co mogę by było dobrze ale po czyms takim jestem w ciężkim szoku nie jestem kimś kto chciałby seksu na siłę, bardzo ją szanuje a stawiając mnie w takiej sytuacji wogole odechcialo sie wszystkiego nie wyobrażam sobie teraz seksu choćbym bardzo chciał, robiąc to chciała mieć mnie z głowy na dłuższy czas?:/

12

Jericho94 napisał/a:

Ola_la
"Rozumiem doskonale, ze może nie chcieć seksu w ciąży, ale o tym się mówi wprost, a bliskości tez nie chce? Zawsze tak ucieka do łazienki popłakać jak się kłócicie?"

Na ogół sie nie kłócimy, nigdy nie podnioslem głosu, staram się poważnie rozmawiać gdy zauważam problem na codzień to zdaje egzamin, co do bliskości ostatnio jakoś jej nie potrzebuje lezy obok pol dnia i przytula się gdy poproszę, z własnej inicjatywy ostatnio nie bardzo okazuje czułość ochote na ogół ja nalegam kombinuje jak doprowadzić do seksu,
Do łazienki może nie koniecznie ale ciągle są fochy caly czas się płaszcze zeby każdego focha obrócić w uśmiech żartuję dokuczam az go zobaczę, o byle bzdete potrafi wyjść i siedzieć sama w pokoju hmm

No to huśtawkę emocjonalną ma straszną. Może jakaś depresja?ta ciąża jest planowana?

13

anicorek87 napisał/a:

No to huśtawkę emocjonalną ma straszną. Może jakaś depresja?ta ciąża jest planowana?

No i tu jest pewna obawa, Ciąża jest planowana bardziej przeze mnie chcialem dziecka i to okropnie,
gdy konczylem stosunek w niej wiedziala co robimy (nie zabezpieczalismy sie), lecz na sam fakt ze bedzie maluch bardzo sie cieszy,
Problem w tym ze ostatnio bylo sporo problemow i wrażeń, sam fakt ze bedzie dziecko na drugi dzien bylem z nią u lekarza i stracilem przez to prace, ciąża byla zagrozona i odbyla tygodniowy pobyt w szpitalu,
teraz szykujemy sie do przeprowadzki wracamy do moich rodzicow bo chce isc do wojska (szkolki nie szkolki trwają a na wynajem nie bede w stanie zarobic)
lecz robie to dla naszego dobra chce isc do wojska dla dobrej i pewnej przyszlosci to nasz wspolny plan i wydaje sie sensowny.
Myśle o depresji jest to mozliwe tylko ze teraz to i ja bede potrzebowac psychologa, cholernie zabolało nieswiadomie robilem jej krzywde skad wiedziec czy wczesniej sie nie zmuszała? ;/

14 Ostatnio edytowany przez BantrothThane (2016-10-13 10:55:59)

Moim zdaniem powinieneś postąpić tak, jak poradziła grenade.
Nawet jeżeli Twoja kobieta ma huśtawki nastrojów, to są pewne granice, po których powinno się po prostu po ludzku przeprosić. Z innej strony, nie broniąc jej za bardzo, może wtedy wydawało jej się to błahe, a potem zwyczajnie ludzka potrzeba do bycia konsekwentnym nie pozwoliła na przeprosiny? Jeżeli faktycznie nie chce przeprosić, to zacząłbym się zastanawiać, czy nie jest to sposób na wstrzymanie od seksu. Głupi, nieczuły, ale jak widać skuteczny. Jeżeli wszystko przebiegało, jak to opisałeś, to nie masz za co jej przepraszać, a wręcz ona powinna przeprosić Ciebie. To, co zrobiła, było krzywdzące.

Jeżeli jakoś jej zachowanie przed tym incydentem się zmieniło znacząco, to powinniście pogadać i sprawdzić, czy to, co zostało zaproponowane przez anicorek87 może być prawdą.

Czyli historia ma więcej, niż się wydawało. Przeprowadzka, komplikacje związane z dzieckiem, twoja presja, by je mieć, a teraz pójdziesz do wojska i zostawisz ją samą z problemem. Postaw się w jej sytuacji.

15

"Czyli historia ma więcej, niż się wydawało. Przeprowadzka, komplikacje związane z dzieckiem, twoja presja, by je mieć, a teraz pójdziesz do wojska i zostawisz ją samą z problemem. Postaw się w jej sytuacji"

do jednostki mam 15km i to byl pomysl mojej kobiety zaproponowała sama ze tak byloby dobrze, mieszkanie z wojska stabilne zatrudnienie i zarobki, mamy wiele wyjsc po wielu rozmowach postanowilismy z usmiechem na twarzach ze skorzystamy z pomocy rodziny odkujemy sie odłozymy na wszelkie potrzeby dziecka, wojsko to w sumie miesiac rozłąki do przysięgi i to tez nie od jutra,

Presji w strone dziecka nie bylo, dobrze rozumielsmy sie w łózku gdy chciala zostac do konca dobrze to sygnalizowala chcielismy tego oboje , ja zwyczajnie o tym marzylem
jest w ciezkiej sytuacji mnie tez dotyczy rozumiem powody do depresji, tylko czym zasłuzyłem sobie na celowe zrobienie ze mnie jakiejs bestii zebym czul sie zgnojony tttak jak sie czuje wystarczy porozmawiac odmowic do odwolania,

znalazlem sie w sytuacji w ktorej mam na sumieniu jej łzy po seksie, odebralem wszystkie znaki jak zawsze wszystko do czasu bylo normalne, w pewnym momencie zaczela sie zachowywac jak gwalcona na codzien kobieta JAKBY CHCIALA TO PRZECZEKAC AZ SOBIE SKONCZE, nigdy tak nie robilem jej potrzeby zawsze mialy znaczenie, w wiadomosciach dzien pozniej dala do zrozumienia ze to bylo celowe zebym dal jej spokoj z seksem, zebym zrozumial ze niechce, tylko czemu to wszystko zrobila w taki sposob ze do konca bede mysleć czy bardzo ja skrzywdzilem, ZAWSZE BEDZIE TA MYŚL ZE TO BYLO BLISKIE GWALTU,ZE TAK SIE POCZULA I NIESWIADOMIE TO ZROBILEM ;/

16

BantrothThane napisał/a:

Moim zdaniem powinieneś postąpić tak, jak poradziła grenade.
Nawet jeżeli Twoja kobieta ma huśtawki nastrojów, to są pewne granice, po których powinno się po prostu po ludzku przeprosić. Z innej strony, nie broniąc jej za bardzo, może wtedy wydawało jej się to błahe, a potem zwyczajnie ludzka potrzeba do bycia konsekwentnym nie pozwoliła na przeprosiny? Jeżeli faktycznie nie chce przeprosić, to zacząłbym się zastanawiać, czy nie jest to sposób na wstrzymanie od seksu. Głupi, nieczuły, ale jak widać skuteczny. Jeżeli wszystko przebiegało, jak to opisałeś, to nie masz za co jej przepraszać, a wręcz ona powinna przeprosić Ciebie. To, co zrobiła, było krzywdzące.

Jeżeli jakoś jej zachowanie przed tym incydentem się zmieniło znacząco, to powinniście pogadać i sprawdzić, czy to, co zostało zaproponowane przez anicorek87 może być prawdą.

Czyli historia ma więcej, niż się wydawało. Przeprowadzka, komplikacje związane z dzieckiem, twoja presja, by je mieć, a teraz pójdziesz do wojska i zostawisz ją samą z problemem. Postaw się w jej sytuacji.

Zgadza się, wydaje mi się ,że dziewczyna się trochę podłamała i nie chodzi tu o sam seks. Myślę ,że wojsko w tej sytuacji nie jest dobrym wyjściem lepiej szukaj pracy takiej by być z rodziną zwłaszcza ,że sam na nią nalegałeś.

17 Ostatnio edytowany przez Gary (2016-10-13 11:55:58)

Nie panikuj. W życiu są gorsze problemy.

Ona źle zrobiła, bo zamiast wyrazić się jasno czy chce, czy nie chce to udawała w połowie zabawę, w połowie poważną odmowę. Ty źle zadziałałeś, bo nie miałeś pewności jakie są jej intencje. Takie głupie gry czasami się źle kończą. To jak dzieci, które bawią się w bijatykę -- nie wiadomo w którym momencie kończy się zabawa, a zaczyna krzywda. Tak się po prostu nie robi.

Zatem przestańcie rozstrząsać temat tego zdarzenia. Wbij sobie od dzisiaj do głowy, że seks ma być wtedy, kiedy ona i Ty, kiedy oboje chcecie. Dlatego nie możesz robić presji, ale nie unikaj podrywania jej na seks. Nawet jak się jest w związku to trzeba żonę na seks poderwać, aby chciała, aby było jej dobrze... i przez to Tobie też dobrze.

Ostrzej trochę... wybacz:

Ona jest w ciąży, ma huśtawki emocjonalne, pewnie nie czuje się dobrze, może nawet atrakcyjnie, nie ma ochoty na seks. Z drugiej strony może ma poczucie, że musi Ci dawać seks. Ona tak ma, to kobieta.

Więc Ty kolego weź się w garść i przestań panikować "jak baba", tylko bądź mężczyzną i od tej pory nie rób takich błędów. Tyle w temacie. Rozumiesz?

tylko czemu to wszystko zrobila w taki sposob ze do konca bede mysleć czy bardzo ja skrzywdzilem

Bo kobiety tak mają. W związku są dwie osoby -- Ty i ona. Jak ona panikuje, coś robi źle, to chociaż Ty rób dobrze. Wtedy połowa osób z tej rodziny robi dobrze. Kochasz ją, więc wybacz, zapomnij, tak jakby tego zdarzenia nie było.

Ja bym to zamknął mniej więcej tak:   "Wiesz Kochanie... no to przepraszam Cię, że źle wyczułem twoje intencje w seksie, rozumiem, że jesteś w ciąży i nie masz ochoty, pewnie się to zmieni za jakiś czas i wtedy znowu się będziemy normalnie kochać. A teraz dajmy już spokój, stało się, trudno, trzeba żyć dalej. Nie musisz się zmuszać do seksu, tylko dlatego, abym ja miał seks. Ważne, abyśmy oboje chcieli."

18 Ostatnio edytowany przez Ola_la (2016-10-13 18:50:36)

Gary jakoś kobiety, które tez były w ciąży napisały co innego, bo można nie mieć ochoty na seks, ale nie oskarża się chłopaka o gwałt i nie udaje cierpiętnicy, a jeśli już to w jakims konkretnym celu. Teraz ja przeprosi, a dalej co, zawsze juz tak będzie przepraszał?
On nie jest winny w najmniejszym nawet stopniu i to ona ma go przeprosić.
On ma wiedzieć co ona ma na myśli? To mała dziewczynka, czy dorosła kobieta w ciąży?

19 Ostatnio edytowany przez Gary (2016-10-14 12:30:49)

Też bym chciał, aby wszyscy się zachowywali jak dorośli, odpowiedzialni, zaangażowani, posługujący się zdrowym rozsądkiem ludzie. Ale tak nie jest. W związku trzeba wg mnie mieć mnóstwo tolerancji i ww sytuacja jest tego przykładem.

Ona się źle zachowywała, on też. Dali "se po razie", czas na "wyluzowanie"... Ogólnie sytuacja trochę dziecinna, a może zepsuć relacje.

20

Gary napisał/a:

Też bym chciał, aby wszyscy się zachowywali jak dorośli, odpowiedzialni, zaangażowani, posługujący się zdrowym rozsądkiem ludzie. Ale tak nie jest. W związku trzeba wg mnie mieć mnóstwo tolerancji i ww sytuacja jest tego przykładem.

Ona się źle zachowywała, on też. Dali "se po razie", czas na "wyluzowanie"... Ogólnie sytuacja trochę dziecinna, a może zepsuć relacje.

Jestem podobnego zdania choc całosc powinna się skończyć poważną rozmową. W przeciwnym razie problemy będą tylko narastać..

21 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-10-14 14:16:46)

Gary napisał/a:

Nie panikuj. W życiu są gorsze problemy.

Ona źle zrobiła, bo zamiast wyrazić się jasno czy chce, czy nie chce to udawała w połowie zabawę, w połowie poważną odmowę. Ty źle zadziałałeś, bo nie miałeś pewności jakie są jej intencje. Takie głupie gry czasami się źle kończą. To jak dzieci, które bawią się w bijatykę -- nie wiadomo w którym momencie kończy się zabawa, a zaczyna krzywda. Tak się po prostu nie robi.

Zatem przestańcie rozstrząsać temat tego zdarzenia. Wbij sobie od dzisiaj do głowy, że seks ma być wtedy, kiedy ona i Ty, kiedy oboje chcecie. Dlatego nie możesz robić presji, ale nie unikaj podrywania jej na seks. Nawet jak się jest w związku to trzeba żonę na seks poderwać, aby chciała, aby było jej dobrze... i przez to Tobie też dobrze.

Ostrzej trochę... wybacz:

Ona jest w ciąży, ma huśtawki emocjonalne, pewnie nie czuje się dobrze, może nawet atrakcyjnie, nie ma ochoty na seks. Z drugiej strony może ma poczucie, że musi Ci dawać seks. Ona tak ma, to kobieta.

Więc Ty kolego weź się w garść i przestań panikować "jak baba", tylko bądź mężczyzną i od tej pory nie rób takich błędów. Tyle w temacie. Rozumiesz?

tylko czemu to wszystko zrobila w taki sposob ze do konca bede mysleć czy bardzo ja skrzywdzilem

Bo kobiety tak mają. W związku są dwie osoby -- Ty i ona. Jak ona panikuje, coś robi źle, to chociaż Ty rób dobrze. Wtedy połowa osób z tej rodziny robi dobrze. Kochasz ją, więc wybacz, zapomnij, tak jakby tego zdarzenia nie było.

Ja bym to zamknął mniej więcej tak:   "Wiesz Kochanie... no to przepraszam Cię, że źle wyczułem twoje intencje w seksie, rozumiem, że jesteś w ciąży i nie masz ochoty, pewnie się to zmieni za jakiś czas i wtedy znowu się będziemy normalnie kochać. A teraz dajmy już spokój, stało się, trudno, trzeba żyć dalej. Nie musisz się zmuszać do seksu, tylko dlatego, abym ja miał seks. Ważne, abyśmy oboje chcieli."

no dokladnie, po co robic z igly widly... Troche wyrozumialosci dla kobiety w ciazy to raz a dwa - nie odplacac jej podobna miara. Fochy facetowi nie pasuja. Zwlaszcza przyszlemu ojcu. Ktos musi wykazac sie zdrowym rozsadkiem.

22

Ja też uważam, że nie ma po co rozdmuchiwać tematu, po prostu przejdź nad tym do porządku dziennego, może chciała cię zbyć plus nie do końca panowała nad sobą (wpływ hormonów) do tego może nie była świadoma, że tak to możesz przeżyć mocno. Nie chcę jej w żadnym razie usprawiedliwiać, bo głupotę straszną zrobiła, ale z uwagi na okoliczności może warto to po prostu olać. Chyba, że będzie dalej to drążyła, to wtedy z nią porozmawiaj na poważnie. Ale teraz nie trać ramy! smile

23

Przepraszam, ale az tak hormony nie działają nawet w ciąży, żeby zachowywać się tak jak autorka. Jednak fakt, nie ma co rozdmuchiwać tematu i robić wielkiej afery.

24

Dokładnie Ola.

25 Ostatnio edytowany przez zuzkaa (2016-10-17 16:07:51)

Jak dla mnie jesteś nieodpowiedzialny. Chwalisz się, że uprawiasz z nią seks 10 razy w tygodniu. A może ona wcale nie miała ochoty aż tyle. Faceci są zawsze tacy sami. Dokładni ci pokazała, że nie myślisz o niej tylko o swojej przyjemności. Ja na jej miejscu bym się dokładnie zastanowiła czy chcę być z kimś tak prymitywnym dalej.

26

To jak nie miała ochoty to było powiedzieć. Ja tam żyje z kimś takim ,,prymitywnym,, i bardzo mi to pasuje. To on momentami mówi ze już za dużo seksu i ja to szanuje:) Oj zuzka co to za podejście. Prymitywny ...

zuzkaa napisał/a:

Jak dla mnie jesteś nieodpowiedzialny. Chwalisz się, że uprawiasz z nią seks 10 razy w tygodniu. A może ona wcale nie miała ochoty aż tyle. Faceci są zawsze tacy sami. Dokładni ci pokazała, że nie myślisz o niej tylko o swojej przyjemności. Ja na jej miejscu bym się dokładnie zastanowiła czy chcę być z kimś tak prymitywnym dalej.

O matko,  nie przerzucaj swoich problemów z seksem na innych.  Ja mogę się kochać codziennie,  często więcej niż raz. Jestem prymitywna czy może jestem facetem? A do tego o zgrozo w 7 miesiącu ciąży. ..

28

Zuzia ale sama się do Niego dobierala. Wiec chciała.

29

Autorze mi sie wydaje ze ta dziewczyna ma jakies problemy ze soba.
Bylem z kims podobnym i bardzo zle wspominam ten okres w zyciu. Niby dziewczyna chciala sama wskakiwala do lozka pozniej po zaraz uciekala, raz zostawala, pozniej znowu moze bedzie seks moze nie.
Oj na twoim miejscu bym uciekal daleko bo jednak ja pomimo starania sie ze wszystkich sil, nie dalem sobie rady z tym faktem ze ktos mna chce tak manipulowac i to jeszcze w sprawach seksu.
Moze ona chce przez to cos ugrac?

30

Matix napisał/a:

Bylem z kims podobnym i bardzo zle wspominam ten okres w zyciu. Niby dziewczyna chciala sama wskakiwala do lozka pozniej po zaraz uciekala, raz zostawala, pozniej znowu moze bedzie seks moze nie.
Oj na twoim miejscu bym uciekal daleko bo jednak ja pomimo starania sie ze wszystkich sil, nie dalem sobie rady z tym faktem ze ktos mna chce tak manipulowac i to jeszcze w sprawach seksu.

no tak, zmajstrowac dzieciaka i uciekac, gdy jakis problem. Faktycznie zlota rada godna prawdziwego mezczyzny. Pozostaje sie cieszyc, ze nie jestes na jego miejscu.

31

adiaphora napisał/a:
Matix napisał/a:

no tak, zmajstrowac dzieciaka i uciekac, gdy jakis problem. Faktycznie zlota rada godna prawdziwego mezczyzny. Pozostaje sie cieszyc, ze nie jestes na jego miejscu.

Rada odnośnie ucieczki od kobiety w ciąży jest rzeczywiście niegodna mężczyzny, choć z diagnozą Matrix'a się zgodzę, tzn, według mnie laska chciała wpędzić Autora w poczucie winy że niby "jej nie zrozumiał". Kiedy kobieta zaczyna robić problemy z rzeczy które wcześniej nigdy jej nie przeszkadzały i oczekiwać że facet się domyśli o co kaman najpewniej stara się wpędzić delikwenta w poczucie winy tudzież skłonić go by nadskakiwał jej jeszcze bardziej niż wcześniej i starał się o odzyskanie aprobaty tongue

Na Twoim miejscu Autorze olałbym całą sytuację i poczekałbym czy babka weźmie się w garść i sama wyjdzie z propozycją rozmowy. Nie zrobiłeś nic złego, to ona odstawia szopki i wpędza Cię w poczucie winy. A jeśli się nie weźmie w garść to istotnie zastanowiłbym się czy rzeczywiście warto się pakować głębiej w relację z manipulatywną babą, Za dziecko jesteś odpowiedzialny, jej nic nie jesteś winien jeśli jeszcze nie zaobrączkowałeś.

Gary napisał/a:

Jeśli skorzystasz z tej rady od razu kup sobie paczkę tamponów, bo od tego momentu to Ty będziesz "bitch" w tym związku tongue Wybacz Gary, ale te wszystkie bajania o buzujących hormonach które sprawiają że ciężarna babka zachowuje się jak rozkapryszona nastolatka po psychotropach to jeden wielki kit i humbug, mit który kobiety wymyśliły żeby mieć wymówkę na swoje wszelkie nieodpowiedzialne/szczeniackie/podłe zachowania. A naiwniacy którzy tolerują takie zachowanie jeszcze bardziej sobie szkodzą, jak mawia jeden z moich ulubionych polityków - "ludzie traktowani jak małe dzieci zaczynają zachowywać się jak małe dzieci". Fochy i humory powinno się tolerować u dzieci, nie przyszłych matek.

32

Ozzy Da Frog napisał/a:

Jeśli skorzystasz z tej rady od razu kup sobie paczkę tamponów, bo od tego momentu to Ty będziesz "bitch" w tym związku tongue Wybacz Gary, ale te wszystkie bajania o buzujących hormonach które sprawiają że ciężarna babka zachowuje się jak rozkapryszona nastolatka po psychotropach to jeden wielki kit i humbug, mit który kobiety wymyśliły żeby mieć wymówkę na swoje wszelkie nieodpowiedzialne/szczeniackie/podłe zachowania. A naiwniacy którzy tolerują takie zachowanie jeszcze bardziej sobie szkodzą, jak mawia jeden z moich ulubionych polityków - "ludzie traktowani jak małe dzieci zaczynają zachowywać się jak małe dzieci". Fochy i humory powinno się tolerować u dzieci, nie przyszłych matek.

Potwierdzam, że zachowanie dziewczyny było dziecinne. Zachowanie chłopaka też dziecinne. Dlatego mu sugerowałem, aby się wziął w garść.

Bez tolerancji nie ma związku. Kobiety robią błędy wynikające z emocjonalnego działania. Trzeba to tolerować, bo taka jest ich natura.

33

Gary napisał/a:

Potwierdzam, że zachowanie dziewczyny było dziecinne. Zachowanie chłopaka też dziecinne. Dlatego mu sugerowałem, aby się wziął w garść.

Mamy diametralnie różne podejście do sprawy "wzięcia się w garść". Ty zalecasz żeby Autor stanął grzecznie na dwóch łapkach, ja uważam że powinien już teraz dać dziewczynie jasno do zrozumienia że nie będzie tolerował manipulowania nim i wpędzania go w poczucie winy. Zaznaczmy od razu - moje podejście wiąże się z dużo większym ryzykiem zakończenia tego związku. Czy woli się grać bezpiecznie czy twardo jest już oczywiście zależne od uczuciowości/charakteru/preferencji itd.

Gary napisał/a:

Bez tolerancji nie ma związku. Kobiety robią błędy wynikające z emocjonalnego działania. Trzeba to tolerować, bo taka jest ich natura.

Z pierwszym zdaniem się zgadzam, nie komentuję. Natomiast czy facet będzie tolerował różne przykrości i świństwa ze strony kobiet tłumacząc to sobie ich osławioną emocjonalnością jest już tylko zależne od niego. Nie ma nigdzie ustawowego obowiązku tolerancji dla rozemocjonowanych kobiet. Jasne że odsiewając takie masz dużo mniejsze szanse na związek, za to dużo większe na zachowanie własnej godności. Co jest ważniejsze też powinien każdy sam dla siebie zdecydować.  U mnie wyraża się to w wersie z utworu 3J; "żale z p##dy? Nie dbam, choćbym miał zostać sam" Może cytat wulgarny, ale do mnie pasuje w sam raz tongue

34 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-10-18 17:07:28)

Ozzy, wyluzuj, z armatą na muchy? Każdy od czasu do czasu może mieć jakiś wyskok, a Ty z powodu incydentu już byś działa armatnie szykował. Chyba nie ten kaliber z powodu takiego drobiazgu? Poza tym, gość też niedojrzały. Przeżywa jak mrówka okres jakąś pierdołę i pisze, że z powodu tego ma uraz do seksu i niemal czuje się gwałcicielem. To nawet śmieszne nie jest, tylko zwyczajnie głupie.  Co będzie przy naprawdę poważnych problemach? Będzie pił przez miesiąc, rzuci się z mostu albo pochlasta?
Tak to jest jak dzieci bawią się w rodzinę...
Ja to raczej miałabym wątpliwości będąc na miejscu dziewczyny, czy taki facet z wybujałą wyobraźnią i nadwrażliwością będzie oparciem dla mnie i dziecka...

35

adiaphora napisał/a:

Ozzy, wyluzuj, z armatą na muchy? Każdy od czasu do czasu może mieć jakiś wyskok, a Ty z powodu incydentu już byś działa armatnie szykował.Chyba nie ten kaliber z powodu takiego drobiazgu?

Poradziłem olanie całej sprawy i gdyby dalszy rozwój sytuacji nie dawał dobrych rokować przemyślenie, czy nie pora ciąć strat. Bardzo radykalne działania tongue Apropos - takie właśnie "incydenty i wyskoki" mówią bardzo dużo o człowieku, czasem są to chwile kiedy opada maska i widzimy jaki ktoś naprawdę jest.

adiaphora napisał/a:

Poza tym, gość też niedojrzały. Przeżywa jak mrówka okres jakąś pierdołę i pisze, że z powodu tego ma uraz do seksu i niemal czuje się gwałcicielem. To nawet śmieszne nie jest, tylko zwyczajnie głupie.

Kiedyś miałem trochę podobną sytuację tzn. podczas nietypowej wymiany płynów ustrojowych który dla mnie i ex był już stałym fragmentem gry laska wrzasnęła na mnie "przestań, to niehigieniczne" takim tonem, jakbym właśnie zamierzał zgwałcić ją wbrew jej woli nie myjąc się wcześniej przez tydzień tongue Też mi się dziwnie zrobiło. Laska oczywiście (jak się później okazało) typowa wyrachowana manipulantka, ma obecnie jakiegoś jelenia którego goli z kasy. Na manipulatywne baby trzeba uważać, na manipulatywnych chłopów zresztą też tongue

adiaphora napisał/a:

Co będzie przy naprawdę poważnych problemach? Będzie pił przez miesiąc, rzuci się z mostu albo pochlasta?
Tak to jest jak dzieci bawią się w rodzinę...Ja to raczej miałabym wątpliwości będąc na miejscu dziewczyny, czy taki facet z wybujałą wyobraźnią i nadwrażliwością będzie oparciem dla mnie i dziecka...

Jeśli dziewczyna Autora jest manipulatywną babą, to może być na 99,99% pewien, że będzie ona głównym źródłem jego problemów tongue Poważnych problemów tongue

36

wrrrr, co to za zwyczaj dzielenia na fragmenty wypowiedzi...
Ozzy, miałam na myśli, że tak poważnie podchodzisz do sprawy utwierdzając autora w przekonaniu, że w ogole jest jakiś problem (w skrocie: radzisz mu pogrozic jej paluszkiem). Moim zdaniem nie ma a tutaj się roztrząsa coś co jest tak naprawdę nic. Tym bardziej, że dziewczyna w ciąży. Hormony wbrew pozorom mają znaczenie. Jest huśtawka nastrojów, więc trzeba miec to na uwadze, zamiast się obrażać i udawać zdruzgotanego, że dziewczyna ma fochy.
A co wtedy, jak będzie mieć depresję poporodową? To jest dopiero powód do zmartwienia. Autor jest niedojrzały emocjonalnie skoro przejmuje się takimi rzeczami, stąd moje obawy jak sobie poradzi, gdy naprawdę zdarzą się problemy.
Nie ma co z góry zakładać, że to wyrachowana manipulantka.
Twój przykład z panną świadczy o tym, że dla Ciebie to był stały fragment gry a dla niej faul, stąd jej reakcja. Na przyszłość lepiej pewne kwestie uzgadniac, bo można dostać czerwoną kartkę i wylecieć z łóżka wink

37 Ostatnio edytowany przez Ozzy Da Frog (2016-10-18 22:35:57)

adiaphora napisał/a:

wrrrr, co to za zwyczaj dzielenia na fragmenty wypowiedzi...
Ozzy, miałam na myśli, że tak poważnie podchodzisz do sprawy utwierdzając autora w przekonaniu, że w ogole jest jakiś problem (w skrocie: radzisz mu pogrozic jej paluszkiem). Moim zdaniem nie ma a tutaj się roztrząsa coś co jest tak naprawdę nic. Tym bardziej, że dziewczyna w ciąży. Hormony wbrew pozorom mają znaczenie. Jest huśtawka nastrojów, więc trzeba miec to na uwadze, zamiast się obrażać i udawać zdruzgotanego, że dziewczyna ma fochy.
A co wtedy, jak będzie mieć depresję poporodową? To jest dopiero powód do zmartwienia. Autor jest niedojrzały emocjonalnie skoro przejmuje się takimi rzeczami, stąd moje obawy jak sobie poradzi, gdy naprawdę zdarzą się problemy.
Nie ma co z góry zakładać, że to wyrachowana manipulantka.
Twój przykład z panną świadczy o tym, że dla Ciebie to był stały fragment gry a dla niej faul, stąd jej reakcja. Na przyszłość lepiej pewne kwestie uzgadniac, bo można dostać czerwoną kartkę i wylecieć z łóżka wink

Moim zdaniem jej zachowanie to już jest duża, czerwona lampka ostrzegawcza, i owszem, radzę zawczasu pogrozić paluszkiem, gdyż raz rozbisurmanione dziewczę jest potem trudne do ponownego okiełznania:P

Pragnę też zwrócić Twoją uwagę na to jaki jest tytuł tego wątku (dla ułatwienia dodam, że możesz go znaleźć nad każdym postem). Autor chciał zasięgnąć opinii czy zachowanie jego lubej to wyrachowane zagranie obliczone na wywołanie w nim poczucia winy. Moim skromnym zdaniem tak właśnie jest, burza hormonów ma tu mniej do rzeczy. Co laska chciałaby/mogłaby przez to ugrać pozostawiam już do oceny Autorowi. Na pewno ma świadomość że może pozwolić sobie na takie wyskoki, bo przecież JEST W CIĄŻY, trza bidulce wybaczać, nie panuje nad emocjami* tongue

Jeśli w moim przypadku to był faul, to wielokrotny, widocznie panna nie miała pojęcia o piłce, a gra według nagiętych zasad bardzo jej się podobała tongue Ale moim zdaniem z jej strony było to jednak nieczyste zagranie big_smile

EDIT; Zarzuciłem Adiaphora że nie doczytała dokładnie tytułu, a sam wyłożyłem się na pierwszym poście tongue

Jericho94 napisał/a:

Poranek w ciszy, pol dnia też później w drodze do pracy spytałem czemu tak zrobiła,zachęcając mnie do seksu nakręcala mnie by po chwili obrócić stosunek w "gwalt?" Spytałem dlaczego poprostu stanowczo i poważnie nie odmówiła a wręcz przeciwnie dawała mi do zrozumienia że chce, celowo tworząc tą całą sytuację, zrozumiałem że tego właśnie chciała tylko co miala na celu? Wystarczyło by pare słów a nie czuł bym się tak jak czuje...
Oto odpowiedź sms

Nie cytuję reszty tego SMS z premedytacją - nie ma po co tongue Laska sama napisała Autorowi że to była celowa zagrywka, nie wnikam w motywy big_smile

38

jak dla mnie ze zwykłej gry wstępnej ..doszło do rozbicia Tupolewa...i ni choroby nie znajdziesz szybko odpowiedzi ,bo ile razy będziesz pytał to za każdym razem inna odpowiedź...i piszę to po analizie własnych rozklekotanych hormonów...
pytaj ,pytaj ,całuj i duuużo przytulaj ,bo jak znam życie to ciężko może jej być pogodzenie się ze zmianami które nadchodzą...a jeśli takie zachowanie będzie notorycznie się powtarzać to serdecznie ci współczuje...ewentualnie ....zacznij rozmawiać z brzuchem i pytać szkraba o zgodę ...

39

Ozzy, dobra, nie bedziemy kopii kruszyc z powodu roznicy zdan. Ja jestem bardziej wyrozumiala dla panny bo wiem, jak ciąza fatalnie moze wplywac na czlowieka - diametralne zmiany nastrojow w pierwszych tygodniach  bez zadnego racjonalnego powodu to nihil novi. To cos jak kobieta z PMSem, tylko 10 razy gorzej wink niektorzy faceci z tego powodu rwą co miesiąc włosy z głowy,  gdy ich czarodziejka zmienia sie w czarownice big_smile Takie zycie.
Co do Twojej panny - jak bylo, najlepiej wiesz Ty, wiec nie bede dyskutowac. Choc pojecie o pilce mam a nawet wiem, co to spalony wink

40

"Kobieta zmienną jest." Chyba znasz te słowa. Myślę że one mają teraz szczególne znaczenie, kiedy twoja kobieta jest w ciąży i bardzo rozhuśtane hormony.
Musisz na to wziąć poprawkę i po mimo że nie zawiniłeś wykazać jej więcej czułości. Kochaj, ją, całuj, przytulaj, mów czułe słówka a wszystko powinno z czasem powrócić do normy.
W tym stanie kobiety często są kapryśne i to powinieneś wiedzieć. Nie dołuj się tak bardzo i nie myśl o tym ,że to był gwałt. To ona ciebie sprowokowała a później strzeliła focha.
To wszystko da się naprawić. Pamiętaj " Kobieta kocha albo nienawidzi; trzeciej możliwości brak". smile

41

Jericho94 napisał/a:

Chodzę z żalem ze skrzywdzilem ukochaną,a ona tym samym na zawsze  stworzyła we mnie uraz do niej,seksu, tylko co dalej? Jak mam siebie postrzegać mam mieć zal za poczucie winy bo przecież mogła to powiedzieć tak poprostu podczas rozmowy,bez tego...

Przede wszystkim nie daj się wpędzić w poczucie winy i nie dramatyzuj. Ty już dziś wiesz, że to na zawsze? Doprawdy?
Jej zachowanie było niedojrzałe i niedpowiedzialne, ale Ty też zachowujesz się nieracjonalnie. Zdarzyło się, trzeba ze sobą o tym porozmawiać, wyjaśnić co naprawdę miało miejsce i jak oboje ten sam temat postrzegacie, bo teraz Ty wpadasz w histerię, ona w rozpacz, oboje używacie wielkich słów, a tak naprawdę to chyba zabrakło w tym komunikacji - wówczas i obecnie.

Posty [ 41 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czuje się podle bo tego chciała?pomocy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024