Jak jeszcze przeprosić mamę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak jeszcze przeprosić mamę

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Jak jeszcze przeprosić mamę

Witajcie. Mam problem. Przez przypadek doszło do mojej mamy wiadomość w której narzekała na nią . Miałam strasznie pobran kowalstwo sytuację, nie miałam zupełnie z kim zostawić dzieci,moja mama nie chciała na kilka godzin. Dodam że nie zostawiam jej dzieci w ogóle a ten jeden raz BARDZO potrzebowałam  (ZDARZA SIE).
W nerwach bo byłam pod murem, rozpalona a do tego w ogóle jestem w stratę bo tata mój choruje bardzo poważnie i nieuleczalnie pozalulam się koleżance na mamę.  Niestety ona to zobaczyła  no i obraziła się.  Stwierdziłam ze się zemści ze mnie zniszczy psychicznie.
Przeprosił ja 2 ray. 
Powiedziałam ze mi przykro ze przepraszam, że nie myślę że,  że ja jej chętnie pomagam. Byłam zła,  jestem wvstresie. Musiałam komuś wywalić nerwy.

Dodam że moja mama w przeszłości kilka razy nawalala na mojego męża prostak.niewyxhowany.cham.  nawet bezpośrednio do niego lub do mnie ze sobie beznadziejne męża znalazłam.  Czasami ze jestem jak ojciec (są po rozwodzie). Albo że jestem prostak jak mąż.
Nigdy nie przeprosił,  poprpstu ja milczał albo mijal miesiąc jej przeszlo i kontaktowalysmy się dalej.

Przeprosiłam ja, powiedziałam ze ona ciągle na nas gada nie jest święta,  a ja wszystko przyjmuje i jakoś nie obraziłam się a ona nie potrafi zrozumieć.  Wg niej ona miała ciężkie życie .złego męża i matkę wiec cały stres wywala i mówi bez ogórdek ale ona może a ja nie mogę bo tylko zrobiłam to z zemsty

I co ja mam zrobić?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez LUSILJU (2016-10-12 11:50:04)

Odp: Jak jeszcze przeprosić mamę

Wiesz co masz zrobić,masz wstać z klęczek,a zaraz potem poczytać sobie o toksycznych mamuśkach,
przestań bić sie w piersi przed babskiem które za to ze pożalilas sie na nią koleżance ,,chce cię zniszczyc i zemścić sie na tobie,,
to babsko tylko dlatego ze cię urodziło nie ma prawa cię poniżać i spychać do parteru

3 Ostatnio edytowany przez celinienne (2016-10-12 20:25:54)

Jak ktos nie potrafi wybaczac, to ilosc przeprosin nie zrobi zadnej roznicy. Niektorzy ludzie odwracaja problem do gory nogami. Problem jest taki, ze nie chciala zostac z dziecmi - kiedy mogla. Toi ona pôwinna cie przeprosic za to, ze nie mozesz liczyc na jej pomoc w trudnych chwilach, ze cie zawiodla. Fakt, ze napisalas cos do kolezanki skarzac sie na matke - to zrobilas to w konkretnej chwili, kiedy mialas ku temu konkretny powod. No chyba, ze ja wyzywalas czy obrazalas w jakis ponizajacy sposob. Samo wyzalanie sie bylo jak najbardziej podyktowane chwila.
Matka nie miala prawa czytac twojej korespondencji prywatnej, nawet jak lezala jej przed nosem.

Jako drugi problem jaki poruszylas  - ponizanie twojego meza przez matke - to powinnas jak najszybciej reagowac i nie pozwalac jej na takie zachowanie. Nie pozwol,  aby rozwalila ci malzenstwo.

4

Sorka, czy mogłabyś swój post przetłumaczyć na j.polski ?

5

justa_pl napisał/a:

Sorka, czy mogłabyś swój post przetłumaczyć na j.polski ?

Sorka, a ktory post nie kamasz? Thks za odp. Namaste -)

6 Ostatnio edytowany przez Monoceros (2016-10-12 21:19:13)

Ja widzę dwie rzeczy. Raz, że chcesz ją przeprosić i błagać o wybaczenie, bo ci zależy. Ale z drugiej strony to ona jest okropna i sama robi takie rzeczy (więc w domyśle - a niech ona też poczuje jak to jest!). Więc zemsta i prośba o wybaczenie jednocześnie?

Uporządkuj sobie, czy ty rzeczywiście chcesz mieć z nią dobre stosunki, czy chcesz jej dowalić i cieszysz się, że przeczytała tę wiadomość.

Co do samych przeprosin. Ja bym powiedziała "Byłam zdenerwowana, chciałam się komuś wyżalić, czasem każdy narzeka na rodzinę. To nie znaczy, że tak myślę, ale przepraszam, bo wiem, że mogło ci to sprawić przykrość." I koniec.
I normalny człowiek zrozumie, że w nerwach się pisze różne rzeczy różnym ludziom, co nie oznacza, że tak naprawdę o nich myślimy. (Sama  dziś przyjaciółce gadałam na mojego ucznia, który mnie dziś straaasznie wkurzył, mimo że normalnie uwielbiam prowadzić te lekcje. Normalne). To jedna wiadomość, gdzie wylewałaś żale (słuszne czy nie - inna sprawa). I tyle. Nie ma co błagać o przebaczenie, bo nic takiego strasznego i niewybaczalnego nie zrobiłaś.

Ach, no i dodam, że z prośbą tak jest. Na prośbę każdy ma prawo odpowiedzieć "tak" lub "nie". Inaczej to nie jest prośba, tylko żądanie.

Inna sprawa, że rozumiem, że ktoś może z tego zrobić drakę. Moja matka też potrafi zrobić z igły widły i najmniejsze przewinienie wobec niej jest traktowane jak odkopanie toporu wojennego. Kiedyś dla zasady nie odzywała się do mnie przez dwa tygodnie przez Bożym Narodzeniem, kiedy zjechałam na święta do domu, żeby pomóc z porządkach i przygotowaniach. DWA TYGODNIE kompletnego ignorowania i milczenia. Za co? Bo nie odebrałam telefonu.

Chyba najlepiej jak porozmawiasz z mamą szczerze, opowiesz jej jak było, to że byłaś pod murem nie miałaś czasu na spokojnie przemyśleć sprawy. To jest Twoja mama na pewno Ci wybaczy ale nic nie zastąpi szczerej rozmowy z nią

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak jeszcze przeprosić mamę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024