dlaczego mężczyźni po 25 roku życia wybierają imprezowiczki? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » dlaczego mężczyźni po 25 roku życia wybierają imprezowiczki?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: dlaczego mężczyźni po 25 roku życia wybierają imprezowiczki?

Nie mogę znaleźć sobie chłopaka.
Mam 26 lat, od 3-4 lat nie byłam w 'normalnym', 'prawdziwym' związku. Nie liczą się spotykania, które nie wypalały, randki i spotykania z kolegami...

Wiem czego chcę, mam dość ostre rysy twarzy. Jestem ładna. Czasem mam wrażęnie, że chłopcy w moim wieku się mnie boją. Że faceci w wieku 24-30 lat wolą wybrać sobie taką koleżankę do picia, do imprezowania niż normalną dziewczynę. Bo normalna dziewczyna= dom, spokój , ustatkowanie.
Ja wcale nie chce się stabilizować, chcę się rozwijać, mam pasje, pracuję, jeszcze studiuję. No i w tym problem.
Oglądałam wiele filmików na youtube o singielkach samorealizujących się. Zawsze było mówione, spuść z tonu itp.

Jak mam spuścić z tonu jeśli jestem otoczona chłopakami w moim wieku, którzy rozmawiają ze mną jak z partnerem- a nie materiałem na dziewczynę. Może stwarzam pozory osoby trudnej, ciężkiej? Nie rozumiem tego.
Wkurzają mnie moje koleżaneczki, ameby tzw., dziewczynki kopie siebie- one zawsze mają nowych chłopaków. Albo z drugiej strony imprezowiczki, laski szamoczące się , z jednej imprezy na drugą, dziewczyny, które imprezują tak jak moi koledzy, są koleżaneczkami, każdy je zna- każdy chce z nimi pić, każdy chce je znać, są głośne.
Ja nigdy nie imprezowałam tyle, nie miałam dużej tolerancji na alkohol...
Zawsze byłam na uboczu na imprezach, nigdy w centrum, zawsze takie laski mnie przekrzykiwały- opowiadały o innych, o ich życiu prywatnym.
Ja nienawidzę obgadywać ludzi, zawsze unikałam tego tematu...
Postępuję jak facet - skupiam się na sobie i robię swoje.

Wiem, że faceci chcą mieć dziewczynę fajną, wyluzowaną, ogarnięta, kumpeklę.

Ale co to znaczy aby ktoś był kumpelką? W oczach moich kolegów to dziewczyna imprezująca, pijąca ( trochę też ćpająca) , imprezowiczka, taka która sama nie boi się iść do klubu techno, która sama z facetami pije, pali... Mam pełno takich koleżanek i o nich mówią faceci- moi koledzy.
A ja? Nadal sama.

Kilka miesięcy temu od mojego byłego dowiedziałam się że jestem zbyt wybredna, zbyt samolubna i powinnam brać to co życie mi daje.
Szkoda, że on wcześniej był w związkach z normalnymi dziewczynami, prawo, medycyna.
Od 2 lat ugania się za jedną imprezowiczką.
Ja byłam tylko odskocznią co bardzo przeżyłam. Nie wiem dlaczego wierzyłam w to co mówi i w jego gesty.

Najlepiej rozmawia i przebywa mi się z facetami starszymi, ale oni np już nie chcą iść do klubu potańczyć tylko siedzieć w domu z piwkiem, realizować siebie.
Nie wiem czy ja szukam ideału, a może jak powiedział to mój były- za bardzo skupiam się na sobie i jestem wybredna?
O tej imprezowiczce, koleżance mówi, że jest 'wyluzowana'.
Były chłopak mojej siostry ma inną dziewczynę starszą o 5 lat od mojej siostry wyluzowaną koleżankę w wieku 29 która ledwo co zrobiła licencjat.

O co chodzi?
Mama mówi że jeszcze nie znalazłam tego co mnie okiełzna.

Moje koleżanki imprezowiczki, te które są bardzo 'lekkie' w swoim zachowaniu do facetów, te które odpowiadają bardzo wulgarnie, te które są ironiczne, mają cięte riposty zawsze kogoś znajdą.
Może jestem za grzeczna? Może dążę do nieosiągalnego ideału? Może naprawdę jestem spięta.

Jak to jest Panie i Panowie?
Powinnam spuścić z tonu?
Dlaczego nikogo nie mam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: dlaczego mężczyźni po 25 roku życia wybierają imprezowiczki?
mandarynka.kowalska napisał/a:

W oczach moich kolegów to dziewczyna imprezująca, pijąca ( trochę też ćpająca) , imprezowiczka, taka która sama nie boi się iść do klubu techno, która sama z facetami pije, pali... Mam pełno takich koleżanek i o nich mówią faceci- moi koledzy.

Przecież tutaj sama sobie odpowiedziałaś. Po co obracasz się w towarzystwie ludzi, którzy prowadzą zupełnie odmienny styl życia i mają inne priorytety i wartości, niż Ty? Zmień towarzystwo, poznaj innych ludzi, chociażby przez internet. Zacznij otaczać się ludźmi podobnymi do siebie, a problem sam się rozwiąże.

3

to, ze mlodzi panowie wybierają imprezowiczki, to Twój najmniejszy problem wink

okiełznal?? rany koguta!

nigdy w życiu nie dam się już okiełznać, choćbym miała to życie spędzić tylko z kotami smile

4

Oprócz wymienionych szufladek masz jeszcze jakieś? Zbytnio się w szufladkowaniu ograniczasz, dodaj jeszcze parę typów... Oczywiście negatywnych, bo pozytywnych szufladek w Twoim zestawie brak...
Siebie samą do jakiej szufladki byś włożyła?

Problem polega na tym,że ci imprezowicze to też moi znajomi, którzy w 'normalnym życiu' nie nocnym są ludźmi normalnymi(?), profesjonalistami w pracy.
Ja też nie jestem osobą, która siedzi tylko w domu czy chodzi tylko na spacery ( nie obrażając nikogo). Jestem taką aktywną osobą, która lubi jak dużo się dzieje.
Niestety w moim mieście środowiska są dość małe- to w którym ja się obracam ( zawodowo, imprezowe) jest też dość małe i widzę, że każdy siebie zna, ludzie o sobie dużo rzeczy wiedzą.
też nie chcę sobie wkręcać dużo rzeczy. Zbyt dużo projektów zrobiłam z tymi znajomymi aby ich 'opuszczać' jednak nie wiem gdzie mogłabym znaleźć chłopaka.

Jestem osobą, która po prostu potrafi postawić na swoim. Może jestem wybredna ale nikt mi na głowę nie wejdzie- nie pozwolę na to. Dlatego to zawsze ja z kręgu moich znajomych wychodzę na osobę, która za bardzo się przejmuje, ale z drugiej strony ja mam pracę na umowę, ja zawsze wszystkiego dopilnuję na uczelni i w pracy. Inni olewają. A ja się wkurzam i się denerwuję za kogoś.
Wiem, że powinnam inaczej myśleć. Ale tak już jest i tego nie zmienię.

Nawet chłopaki w wieku 27-28 lat mają młodsze dziewczyny , z którymi piją wielkie ilości alkoholu. Ja przychodzę na takie imprezy, nie mogę się otworzyć, odstresować bo nie mogę tyle pić. Nie chcę- nie mam już 19- 20 lat. Poza tym mam problem z integracją alkoholową z ludźmi z pracy. Nigdy nie wiesz co może Cię spotkać.

Zawsze jestem ostrożna i mam barierę.
Moje koleżanki piją w pracy , robią karierę, smród się za nimi ciągnie a one i tak nie zwracają na to uwagi i dalej robią swoje. No ja taka nie jestem. Mam trochę więcej poczucia wstydu.
Nie wiem, im jestem starsza tym widzę, że ludzie są bardziej 'ostrzy', że możliwe, że jestem na intelektualno emocjonalnym poziomie ludzi z 22-23 roku życia.

6 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2016-10-02 12:06:41)

Twój problem polega na szufladkowaniu innych ludzi, wartościowaniu ich ze względu na wykształcenie i sposób życia.
Czy dziewczyny, które skończyły inne studia niż prawo lub medycyna nie są normalne? Czy każdy musi być magistrem? Naprawdę uważasz, że prawnicy lub lekarze nie piją, nie palą i nie imprezują? I czy rzeczywiście wierzysz w to, że z tego powodu nie możesz znaleźć bratniej duszy??

Klio napisał/a:

Oprócz wymienionych szufladek masz jeszcze jakieś? Zbytnio się w szufladkowaniu ograniczasz, dodaj jeszcze parę typów... Oczywiście negatywnych, bo pozytywnych szufladek w Twoim zestawie brak...
Siebie samą do jakiej szufladki byś włożyła?

myślę, że za bardzo się przejmuję tym jak ludzie mnie widzą i że jestem spięta.

nie potrafię wyluzować przy obcych ludziach. w tym jest problem.
ale u mnie 'otwarcie się' trochę dłużej trwa.

może po prostu jestem inną osobą.

nie rzucam się w wir towarzystw i imprezowania.
wiem, że to są negatywne szufladki z mojej strony. Ale od 2 lat jestem takim obserwatorem życia. Niby robię swoje ale z 2 strony ciągle jestem sama. Ciągle jest to samo-  i ciągle widzę nowopowstające pary znajomych, którzy tylko piją. Naprawdę.

Nie wiem co się dzieje. Może po prostu powinnam sama wyluzować

SonyXperia napisał/a:

Twój problem polega na szufladkowaniu innych ludzi, wartościowaniu ich ze względu na wykształcenie i sposób życia.
Czy dziewczyny, które skończyły inne studia niż prawo lub medycyna nie są normalne? Czy każdy musi być magistrem? Naprawdę uważasz, że prawnicy lub lekarze nie piją, nie palą i nie imprezują. I czy rzeczywiście wierzysz w to, że z tego powodu nie możesz znaleźć brtaniej duszy??

no to jak ja mam wytłumaczyć fakt, że jakby wszystko wolniej w życiu mi przychodzi. nie rzucam się na ludzi, na facetów. najpierw wolę aby coś wyszło z koleżeństwa, z przyjaźni. tak jak kiedyś byłam w 2 związkach- wszystko wychodziło powoli z koleżeństwa.

2 lata temu poznałam swojego byłego ( ostatniego) długo zajęło mnie i jemu poznanie się. widziałam, ze obraca się w kręgu imprezowiczów - tzn ludzi którzy wychodzą na miasto i słuchają techno i ćpają po bramach- serio.

wiedziałam, że ma dużo koleżanek, ale przyjął mnie sympatycznie, ciepło, ja też. w momencie kiedy zaczęliśmy się spotykać nikt inny a jego koleżąneczki zaczęły nam wchodzić na głowę. szczególnie jedna z przyjaciółek.

tak samo było z moją inną koleżanką. spotykała się z kimś - fajnie się zaczynało, powoli. aż tu nagle zaczęła do niego pisać jakaś dziewczyna, i teraz z nią jest.

wiem, że tak jest w życiu. wiem, że to jest właśnie życie.

ja sobie po prostu powiedziałam, że nigdy ćpać i pić tyle nie będę.

możliwe, że za bardzo oceniam ludzi. ale jeśli jestem normalna, wchodzę w dane towarzystwo jako ja, osoba pewna siebie- i ktoś jakieś koleżaneczki chcą mnie zmieniać i przeszkadzać?- ja na to nie pozwalam i zaczynam oceniać.

9

aaaa, nie zauwazylam nicka... troll

SonyXperia napisał/a:

Czy dziewczyny, które skończyły inne studia niż prawo lub medycyna nie są normalne? Czy każdy musi być magistrem? Naprawdę uważasz, że prawnicy lub lekarze nie piją, nie palą i nie imprezują? I czy rzeczywiście wierzysz w to, że z tego powodu nie możesz znaleźć bratniej duszy??

chyba za  bardzo wierzyłam w to co ludzie mówią.

11

Jakoś trudno mi uwierzyć w istnienie miasta alkoholików, gdzie powodzenie ludzkich relacji sprowadza się do ilości wypitego alkoholu.
Piszesz, że jesteś „obserwatorem życia”, „inną osobą”, której „otwarcie się dłużej trwa”. Ja napiszę, że sama się izolujesz i masz słabe umiejętności społeczne. Izolacje tę pogłębiasz gardząc tymi, którzy nie nawiązują z Tobą bliższych relacji. Nie starasz się doszukać przyczyn, ani nie starasz się zmienić tego stanu. Jedyne co robisz to przyklejasz łatki i źle wypowiadasz się o sposobie życia ludzi, z którymi dążysz do kontaktu i których sposób życia znowu tak bardzo jak się okazuje nie odbiega od Twojego. Budujesz mury między sobą, a innymi, a nie mosty.
Swoich wad starasz się nie dostrzegać, ale inni je widzą i jak widać oni też Ciebie izolują, a raczej dopuszczają tylko do pewnego poziomu zażyłości. Działa tu sprzężenie zwrotne: zarówno Ty, jak i Twoje otoczenie tworzą izolację. Sytuacja może ulec zmianie jeśli jedna ze stron ulegnie zmianie: albo Ty, albo Twoje otoczenie.

12 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2016-10-02 12:32:17)

Co Ty masz na punkcie tych imprez?

Nie lubisz imprezować w ogóle - nie imprezuj.
Nie lubisz imprezować w określony sposób - nie zmuszaj się na siłę, nie rób tego żeby się przypodobać, wkupić w łaski, dostosować do grupy.

Edit: Kiedy byłam w Twoim wieku też imprezowłam ze znajomymi, a byli wśród nich inni prawnicy, jedna lekarka, dwie osoby ze stopniem naukowym doktora, w tym jedna była pracownikiem dydaktycznym wyższej uczelni. Chyba faktycznie powinnaś spuścić z tonu smile

13

Miałam wrażenie, że już kiedyś z Tobą rozmawiałam. Jesteś jak skóra zdarta z minki.minkowskiej. O ile nie jesteś nią, to przejdź do jej wątków i poczytaj odpowiedzi udzielone tam, bo odnoszą się do Ciebie w równym stopniu.

14 Ostatnio edytowany przez RavenKnight (2016-10-02 12:35:17)

Co za głupie wnioski.

To tak jakby napisać, że każda kobieta lubi drani.

W jakim towarzystwie się obracasz, tak masz.

Ostatnio też tutaj jedna panna narzekała, że imprezowicze nie chcą jej, bo jest spokojna, ale sama gardzi spokojnymi.
Ale może to ty, tylko pod innym nickiem?

15

dziewczyno bredzisz jak potłuczona. każdy ma prawo żyć tak jak chce a ty kim jesteś, że pozwalasz sobie na ocenianie życia innych ?
Nikt cię na siłę nie trzyma w jakichkolwiek relacjach społecznych.
Ale Ty chcesz tkwić w takim światku imprezowiczów bo ci się ich życie podoba i im zazdrościsz, bo też byś chciała a nie potrafisz, przez swoje mury, bariery, blokady i inne.

16

_v_ napisał/a:

V - nie trol tylka taka jedna psychiczna która założyła tu już z 15 profili i za każdym razem pisze tę samą historię wink
a do autorki - nikt cię nie lubi bo jesteś pusta, próżna i zadufana, nawet po tych twoich 5 postach tutaj to widać.

17

pannapanna napisał/a:
_v_ napisał/a:

V - nie trol tylka taka jedna psychiczna która założyła tu już z 15 profili i za każdym razem pisze tę samą historię wink

w sumie na jedno wychodzi wink
poznaję w 95% przypadków

18

Podejście wypisz wymaluj niektórych moich "wiecznie samotnych" koleżanek z pracy, czy kiedyś z uczelni. Wszystkie czują się lepsze od innych i wymagania (co do aparycji, a przede wszystkim wykształcenia, pracy + $$) kandydata z kosmosu. Ludzi dzielą na tych "na ich poziomie" oraz podludzi, którzy najlepiej nie mieliby prawa w ogóle egzystować w ich otoczeniu.

19

Dlatego każdy facet daje dyla od takich kobiet, a one sobie żyją w przeświadczeniu, że są zbyt zajebiste dla facetów, a oni są niedojrzali i w ogóle kilka poziomów niżej, a na dodatek nie wiedzą co tracą.

Taaa big_smile

20

mrbart napisał/a:

Podejście wypisz wymaluj niektórych moich "wiecznie samotnych" koleżanek z pracy, czy kiedyś z uczelni. Wszystkie czują się lepsze od innych i wymagania (co do aparycji, a przede wszystkim wykształcenia, pracy + $$) kandydata z kosmosu. Ludzi dzielą na tych "na ich poziomie" oraz podludzi, którzy najlepiej nie mieliby prawa w ogóle egzystować w ich otoczeniu.

Minka /Mandarynka nie jest tym przypadkiem, bo w jej wyobrażeniu nie ma w ogóle ludzi na jej poziomie, bo też w obecnym stanie nie ma takiej możliwości żeby byli. Jednocześnie wywyższa się i ma niskie poczucie własnej wartości. Jednocześnie pogardza otoczeniem i podziwia je. Jednocześnie chciałaby przynależeć i nie chciałaby. Jednocześnie chciałaby być jak „koleżaneczki” i nie chciałaby.
Minka poważnie odnieś się do sugestii, by udać się do psychologa.

21

Kurcze tak czytam i ciężko... Wiesz co Autorko, myślę że masz bardzo dużo rzeczy do rozpracowania. Widzę dużo sprzeczności w Twoich wypowiedziach. Zastanów się nad tym. Ponieważ:

1) Odnośnie tytułu posta - Faceci po 25 roku życia wybierają czasami imprezowiczki, czasami kobiety spokojne. Czasami miewają rodziny i siedzą w domu, a czasami lubią ćpać na potęgę. Jeszcze kiedy indziej miewają rodziny z osobami które również imprezują. Ludzie są różni. Nie wymagaj żeby inni zmieniali się dla Ciebie, tylko określ SWOJE wartości i szukaj osób podobnych. Możesz być osobą lubiącą imprezy, ale równocześnie być spokojna. Każdy jest indywiduum. Skup się na tym, żeby przebywać w towarzystwie z którym kontakt daje Ci satysfakcję. Obserwuj ludzi i wyciągaj wnioski, a nie staraj się dostosować świat do swojego widzi mi się. Nigdy wszyscy nie będą tacy, jak Ty. Ale Ty masz wpływ na to, kto jest w Twoim otoczeniu. Jesteś podmiotem, nie przedmiotem. Nie odbieraj sobie sama prawa wyboru Twojej ścieżki życiowej.

2) Co w ogóle z tym związkiem? Chciałabyś być z osobą imprezową? Odpowiada Ci to? Bo coś w powietrzu wisi związanego z samooceną. Niby gardzisz tymi imprezowymi, ale równocześnie chcesz na siłę być z jedną z osób które tak bardzo skupiają się na rozrywce... A co jakby dopuścić do siebie, że rozrywka jest jednym z elementów naszego życia codziennego i ludzie mają do niej prawo, tak samo jak do pracy, czy czego tam jeszcze. Ty równie masz prawo do rozrywki. Takiej, która Ciebie satysfakcjonuje, w takiej ilości jaka Ci odpowiada. SKUP SIĘ NA SOBIE - spójrz na siebie autentycznie i zobacz co sprawia przyjemność TOBIE. Nie zazdrość. Zaakceptuj. Podobni ludzie znajdą się sami smile

3) Ogólnie wydaje mi się, że w Twoich wypowiedziach siedzi dużo frustracji. Frustracja wynika z tego, że nie jesteśmy w stanie zrealizować swoich aspiracji/celów. Żeby się tego napięcia pozbyć, trzeba najpierw określić jaką osobą jesteś, jakie są Twoje cele. Z czym czujesz się dobrze, z czym źle, jakie masz granice. To dużo pracy. Masz 26 lat, jesteś młoda. Może to dobry czas, żeby poznać siebie. Nie skupiaj się na tym, że jesteś sama od 2 lat, a wszyscy kogoś mają. Co z tego? Moja ciotka - zaprzysiężona od lat singielka - zawsze powtarzała że ona musi poczuć z kimś więź. Jeżeli tego nie będzie, nie zgodzi się na związek. Ma 60 lat. Nie ma partnera. Ma za to przyjaciół i rodzinę smile Tak to działa. Lepiej być samotnym, niż chodzić na kompromisy których się nie chce w imię... No właśnie czego? Statusu na fejsie? Metki "jestem w związku"? Przemyśl to.

4) Związki. Wtrącę jedną rzecz. Nie wynika ona bezpośrednio z Twoich wypowiedzi, ale jakoś mam przeczucie, że to może być ważne. Związki to nie tylko relacje romantyczne. Idź i nawiązuj kontakty z różnymi ludźmi. Wyjdź do nich. Znajdź osoby które Ciebie zaakceptują i które Ty zaakceptujesz. Mówisz, że raczej powoli nawiązujesz znajomości, wolisz wychodzić z kumpelstwa, ale równocześnie z Twoich wypowiedzi bije wielkie niezadowolenie dotyczące tego, że rzeczy nie dzieją się po Twojej myśli, i nie dzieją się już, teraz. Idź do ludzi, przestań mieć oczekiwania. Patrz jacy oni są, akceptuj ich albo nie. Miej cierpliwość i bądź przygotowana na różne relacje. Nie tylko udane. Uczymy się na dostawaniu po dupie wink A nawiązywanie głębokich więzi wymaga czasu.

Generalnie mam wrażenie że dużo jest w Twoim życiu sprzecznych odczuć. Psycholog może nie jest głupim pomysłem. Pomorze Ci zaakceptować Ciebie taką, jaką jesteś, uporządkować chaos w głowie. Pamiętaj też o tym, że do kontaktu z ludźmi trzeba dużej ilości pokory, tolerancji, asertywności i otwartości. Wszystko będzie dobrze, dasz sobie radę - jeżeli przestaniesz się skupiać na temacie zastępczym (związki i dlaczego faceci wolą imprezowiczki - to jest zwalenie swoich problemów na świat zewnętrzny, niezależny od Ciebie), a skupisz się na własnym rozwoju i zawieraniu satysfakcjonujących CIEBIE znajomości.

Pamiętaj, że nie musisz dogadzać światu. Wszystkich nie zadowolisz smile Za to możesz poszukać takiego miejsca i takich ludzi z którymi Ty będziesz się czuła dobrze. Nie odbieraj sobie prawa do bycia szczęśliwą w imię zadowalania wszystkich wokół smile Dużo pracy przed Tobą - siądź, pomyśl skąd złość. Powoli, małymi kroczkami na pewno ogarniesz wink

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » dlaczego mężczyźni po 25 roku życia wybierają imprezowiczki?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024